Super Monkey Ball Banana Mania Monkey Race

[Race] Path of the Racer
Speel Monkey Race
[Race] First Victory
Win de eerste plaats in een willekeurige koersrace
[Race] First Championship
Win een Grand Prix
[Race] Time Limit 360
Voltooi alle banen in 360 seconden (alleen Ranking Challenge).
Je krijgt dan ook de trofee: Super Monkey Racer
[Race] Course Complete
Speel alle Monkey Race banen
[Race] Item Swapper
Wijzig welk item je hierna wilt gebruiken
[Race] No Help Needed
Win de eerste plaats zonder hulpmodus
[Race] First Course Race
Speel een koersrace
[Race] First Grand Prix
Speel een Grand Prix
[Race] First Time Attack
Speel een tijdaanval
[Race] Mode Master
Speel alle modi
[Race] Speed Demon
Bereik 150 km/u en voltooi de koers
[Race] Settle it with Speed
Gebruik een Speed ​​Star
[Race] Have a Nice Fall
Gebruik een bananenschil
[Race] Big Bang
Gebruik een Bowling Bomber
[Race] Twenty Sides
Gebruik een Polygon-bal
[Race] Below Zero
Gebruik een ijsblokje
[Race] Mega Monkey
Gebruik een grote bal
[Race] Black Hole Formation
Gebruik een zwaartekrachtbommenwerper (Gravity Bomber)
[Race] No Escape
Gebruik een jagersraket (Hunter Missile)
[Race] Fully Stocked
Neem 3 items mee (exclusief de start van Time Attack)
[Race] Item Hit
Raak een tegenstander met een item dat naar voren schiet
[Race] No Falling Allowed
Bereik het doel van een koers zonder eraf te vallen
[Race] On the Right Foot
Voer een Start Dash met succes uit
[Race] Bumperless
Bereik het doel zonder bumpers te raken
[Race] Go, Go, Go!
Een dash pad gebruiken
[Race] Put It In Reverse
Speel een koersrace in omgekeerde versie

Dit zijn de controls:

Monkey Race items en hoe ze werken

Met behulp van de onderstaande tabel kunt u controleren welk item welk item is als u niet zeker weet hoe het eruitziet. Deze komen meestal vanzelf als je door de Grand Prix speelt, maar een aantal items, zoals de Hunter Missiles, zul je alleen vinden als je een achterstand oploopt in een race. Je tegenstanders zullen deze items ook gebruiken als ze zijn ingeschakeld in “Detailinstellingen”, dus kijk uit en houd je ogen op de weg gericht.

Speed Star

Met behulp van deze power-up schiet je vooruit met een grote uitbarsting van snelheid. In de modus Time Attack en Ranking Challenge is dit de enige beschikbare power-up om te gebruiken.

Banana Peel

Door deze power-up te gebruiken, wordt een bananenschil op de baan geplaatst. Degene die dit overrijdt, zal dat slachtoffer uit de hand laten lopen.

Bowling Bomber

Als je deze power-up gebruikt, gooi je een bowlingbommenwerper naar je tegenstander. Als de bom hen raakt, worden ze van de baan geblazen. Strike!

Polygon Ball

Als je deze power-up gebruikt, wordt er een Polygon Ball naar voren gegooid. Hierdoor wordt de bal van je tegenstander veelhoekig, waardoor het moeilijker voor hem wordt om op de baan te bewegen.

Ice Cube

Als je deze power-up gebruikt, wordt er een sneeuwvlok naar voren geworpen. Wie erdoor geraakt wordt, zal bevriezen en het zal moeilijker voor hem zijn om te bewegen.

Big Ball

Als je deze power-up gebruikt, wordt je bal tijdelijk een paar seconden groter, waardoor je onoverwinnelijk bent voor alle naderende aanvallen (behalve bananenschillen en jagersraketten).

Gravity Bomber

Het gebruik van deze power-up zal een zwart gat naar voren werpen. Wie erdoor geraakt wordt, krijgt tijdelijk een verlaging van de snelheid.

Hunter Missile

Als je deze power-up gebruikt, richt je je op alle tegenstanders voor je. Deze power-up verschijnt alleen als je een achterstand oploopt in een race en je moet inhalen.

Monkey Race Tracks

Jungle Circuit

Charming Banana Road

Aqua Offroad

Lovely Heart Ring

Frozen Highway

Clock Tower Hill

Sky Downtown

Cannonball Circuit

Pipe Warp Tunnel

Submarine Street

Speed Desert

Starlight Highway

Missie op de juiste voet

In de originele versies van Monkey Race hadden je tegenstanders altijd een startstreepje dat veel spelers niet weten te activeren om een ​​voordeel in de race te hebben. Gelukkig zal in deze remaster geen van de tegenstanders sprinten, waardoor je een voordeel hebt bij het starten van een race. Om een ​​startstreepje uit te voeren en deze missie te voltooien, druk je  op zodra het scherm “GO” zegt. Als je het goed hebt getimed, zal je bal met ongelooflijke snelheid en afstand naar voren schieten om de race te starten. Dit is ongelooflijk handig voor de Grand Prix-missies als je een behoorlijk voordeel tegen je tegenstanders nodig hebt.

 

Zet hem in zijn achteruit missie

Hier kunnen veel mensen in de war raken door de details van de missie. Ook al is er een Reverse Mode die je kunt kopen in de Points Shop, die Reverse Mode is voor de Special Challenge Mode, niet voor Party Games. Ter verduidelijking: er is geen Reverse Mode of omgekeerde versies van de 12 racebanen in de game. In plaats daarvan, om deze missie te voltooien, zodra de race begint, draai je je om en voltooi je de baan achteruit door de verkeerde kant op te gaan. Ook al spoort het spel je aan om je om te draaien, negeer het voor de race.

Laad de volgende instellingen om deze missie snel uit te doen:

  • Modus: Race op één koers
  • Cursus: Jungle Circuit
  • Aantal ronden: 1
  • Assist: Aan
  • Items: Uit

Super Monkey Racer Trophy / Tijdslimiet 360-missie

Zoals vermeld in de tabel “Missies” hierboven, is er een missie die alleen kan worden voltooid in de modus Ranking Challenge. Ook vermeld in de beschrijving van  Super Monkey Racer , moet je de Ranking Challenge modus voltooien door elk Monkey Race parcours binnen 360 seconden (6 minuten) te voltooien. Na het selecteren van de Ranking Challenge modus in het hoofdmenu en het selecteren van je personage, klik je op “Monkey Race” en start je het spel wanneer je er klaar voor bent.

In deze rangschikkingsuitdaging speel je een klein assortiment racecircuits in Time Attack met items aan, maar zonder hulpmodus. Voor elk circuit moet je er zo snel mogelijk met 3 ronden omheen racen met de Speed ​​Star-vaardigheden om je indien nodig een boost te geven. Bij elke start van de race krijg je 3 Speed ​​Star-power-ups, en onderweg krijg je er meer door itemboxen tegen te komen. Gebruik ze verstandig en voorzichtig, want hoewel de Speed ​​Stars je algehele snelheid een paar seconden helpen verhogen, kunnen ze je uit de koers brengen als je niet al te voorzichtig bent met je besturing. Pas ten slotte op voor bumpers, want als je ze raakt, zal je bal stoppen en kun je eruit vallen, afhankelijk van het circuit waarop je racet. Als je alle tracks in de Ranking Challenge in minder dan 6 minuten hebt voltooid,

Super Monkey Ball Banana Mania Wiki Guide

Vorig artikelSuper Monkey Ball Banana Mania Tips & Tricks
Volgend artikelSuper Monkey Ball Banana Mania Monkey Billiards

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here