Stray Trofee Guide & Roadmap

Game Info:

Verloren, alleen en gescheiden van familie, moet een zwerfkat een oud mysterie ontrafelen om te ontsnappen aan een lang vergeten stad. Stray is een third-person katten avonturenspel dat zich afspeelt te midden van de neonverlichte steegjes van een vervallen cyberstad en de duistere omgevingen van zijn louche onderbuik. Dwaal door de omgeving, hoog en laag, verdedig je tegen onvoorziene bedreigingen en los de mysteries op van deze onwelkome plek die wordt bewoond door nieuwsgierige droids en gevaarlijke wezens. Bekijk de wereld door de ogen van een kat en ga op een speelse manier om met de omgeving. Wees sluipend, wendbaar, gek en soms zo irritant mogelijk met de vreemde bewoners van deze mysterieuze wereld.

Trofee Info:

 • Geschatte moeilijkheidsgraad van de trofee: 3.5/10
 • Geschatte hoeveelheid tijd tot platina: 6-8 uur (maar te doen in 2-3 uur in 1 playthrough als je het eerder hebt platina en voor meerdere platina-stacks gaat)
 • Offline trofeeën: 25 (1X , 7X , 9X , 8X )
 • Online trofeeën: 0
 • Aantal te missen trofeeën: 1 –  I am Speed ​​(je moet het spel binnen 2 uur verslaan, als je er langer over doet, wordt de speedrun trofee gemist). Al het andere kan worden gedaan via Chapter Select.
 • Glitched trofeeën: 0
 • Heeft moeilijkheid invloed op trofeeën?: Nee, er zijn geen moeilijkheidsgraden, het is voor iedereen dezelfde moeilijkheidsgraad.
 • Minimale playthroughs: 1, maar 2 aanbevolen voor je eerste platina poging. Als je voor meerdere stacks gaat (PS4/PS5-plats of regionale PS4-stacks), kun je de speedrun combineren met alle verzamelobjecten in 1 enkele playthrough, maar het vereist een perfecte run en je moet de level lay outs en verzamelpaden al kennen.
 • PS4/PS5 Autopop & Overdracht opslaan: Nee, er is geen save transfer en geen autopop
 • PS4/PS5 Crossbuy: Ja
 • Free-Roam / Level Select na Verhaal?: Ja, er is Chapter Select, je kunt teruggaan om elk deel van het spel opnieuw te spelen en toch ontbrekende verzamelobjecten/trofeeën krijgen via Chapter Select
 • Releasedatum: 19 juni 20222

Introductie: 

Welkom bij de Stray trofee guide! Stray is een platformer/puzzel Cat Game. Het heeft in totaal 12 hoofdstukken en 67 verzamelobjecten. Je hebt 100% voltooiing nodig voor Platinum. De eerste playthrough met alle Collectibles duurt tussen de 4-6 uur en de Speedrun tussen 90 minuten en 2 uur. De Speedrun tijdslimiet van 2 uur is genereus als je alleen hoofddoelen doet (het is zelfs mogelijk om alle verzamelobjecten in een speedrun van minder dan 2 uur te krijgen als je de niveaus perfect kent). Je hebt ongeveer 30 minuten tijdbuffer voor fouten op de speedrun. Over het algemeen is het een relatief eenvoudig en snel platina dat voor iedereen haalbaar is.

Stap 1: Verzamelbare playthrough + hoofdstukspecifieke trofeeën [4-6 uur]

Volg gewoon de Stray Collectible Guide. Het is een 100% walkthrough die alle verzamelobjecten en trofeeën in chronologische volgorde bevat. Hierna heb je alleen nog de 2 uur durende Speedrun.

Met deze gids kun je verwachten dat de eerste playthrough 4-6 uur duurt. Er zijn in totaal 67 verzamelobjecten en 12 hoofdstukken.

Stap 2: Speedrun [2 uur]

Voor de trofee  I am Speed ​​moet je het spel in 2 uur of minder verslaan. Start vanuit het titelscherm een ​​nieuw spel in een leeg opslagvak. Voltooi het hele verhaal in 2 uur. Je mag een back-up maken van je opgeslagen game in PS+ Cloud of op USB (Console-instellingen > Opgeslagen gegevens en Game/App-instellingen > Opgeslagen gegevens > Console-opslag). De tijdslimiet van 2 uur is vrij genereus als je alleen voor de hoofddoelen gaat en al het andere negeert. Het kan worden gedaan in ongeveer 1u30min, dus je hebt ongeveer 30 minuten buffer voor kleinere fouten. Laadtijden (blackscreens) tellen niet mee voor de tijd maar dialogen wel. Tijdens dialogen smash +om er snel doorheen te bladeren. Tussenfilmpjes kunnen niet worden overgeslagen en worden aan je tijd toegevoegd. Sterfgevallen/Checkpoint-herstarts voegen ook toe aan je tijd, dus vermijd dit. Maak elke 1-2 hoofdstukken een handmatige back-up in de PS+ Cloud / USB. Als je ergens te lang vastloopt, kun je de save terug kopiëren. In het titelscherm kun je over je opslagvak scrollen om je huidige tijd te zien. Raadpleeg de beschrijving van de trofee voor de tijden die je na elk hoofdstuk zou moeten hebben.

Je kunt onderweg de Stray Walkthrough en Alle Deur Codes volgen om je geheugen op te frissen.

Na de Speedrun heb je misschien nog steeds de trofee   Productive Day nodig om een ​​uur te slapen. Als dat voor jou het geval is, kun je dat in hoofdstuk 4 doen door naast Morusque te slapen (de robot naar wie je de Music Sheet Collectibles hebt gebracht). Laat de console gewoon een uur draaien, hiervoor hoef je geen knop in te drukken. Denk er wel aan dat je controller genoeg is opgeladen en leg hem aan een laadkabel of plaats hem in het oplaad station. Als de controller gedurende de slaap van Stray op raakt gaat het spel op pauze en zal de trofee niet knallen. 

Als je voor meerdere Platinum Stacks gaat:

Er is geen opslagoverdracht of autopop, dus als je de PS4 + PS5-stacks (of de verschillende regionale PS4-stacks zoals EU/VS/Azië-versies) platina wilt hebben, moet je alle trofeeën opnieuw doen. Gelukkig duurt het spel niet lang en is het mogelijk om alles te combineren in 1 enkele speedrun playthrough van minder dan 2 uur. Dit is alleen mogelijk als je het eerder hebt platina en de verzamelroutes perfect kent. Het is niet de moeite waard om je eerste platina-poging te proberen. Als je al weet hoe je alles moet doen, kan het in ongeveer 1u55min op een perfecte run worden gedaan. Er is niet veel ruimte voor fouten. Het wordt aanbevolen om de save te uploaden naar PS+ Cloud/USB aan het begin van hoofdstuk 10. Dat hoofdstuk heeft veel verzamelobjecten, als je er uiteindelijk iets meer dan 2 uur over doet (3-5 minuten langzamer), kun je het opslaan en opnieuw afspelen vanaf hoofdstuk 10 zonder Collectibles terug kopiëren om 3-5 minuten op je laatste tijd te besparen, dit kan genoeg zijn om je onder de 2 uur te brengen sla nog een volledige playthrough op. Niet geraakt worden door Zurks in hoofdstuk 2 is een beetje lastig, verspil geen tijd aan het herstarten van checkpoints als je geraakt wordt (het voegt meer tijd toe). Als je geraakt wordt, ga dan gewoon verder en kom terug na de speedrun via Chapter Select. Het geven van alle bladmuziek aan Morusque in hoofdstuk 4 is ook een grote tijdvreter, omdat hij het ene nummer moet spelen voordat je hem het volgende kunt geven (het hele proces kost ongeveer 6 minuten). Pak alle muziek op, maar geef hem niet. Na het beëindigen van het spel onder 2 uur laad je Chapter 6 (dat plaatsvindt in hetzelfde gebied als Chapter 4) en geef je hem de muziek via Chapter Select. Dit bespaart u ongeveer 6 minuten op uw collectible speedrun. Een lastige plek is Chapter 11 waar je 2 Drones in een opslagruimte moet opsluiten. Onthoud dat elke herstart van de dood/checkpoint bijdraagt ​​aan je tijd, dus je wilt hier niet herhaaldelijk doodgaan. Pauzeer / sluit het spel snel voordat je sterft om te voorkomen dat het telt. Alleen de trofee voor 1 uur slapen kan niet worden gecombineerd met de speedrun en moet worden gedaan via Chapter Select, maar hiervoor is geen actieve gameplay vereist.

Trofeeën Lijst:

All Done
Behaal alle trofeeën in het spel.

Verdien alle andere trofeeën in Stray om Platina te ontgrendelen.

A Little Chatty
Miauw 100 keer.

Druk op om 100 keer te miauwen. Dit kan direct aan het begin van het spel worden gedaan en kan je eerste trofee zijn, het duurt slechts twee minuten om te doen. Je kunt ook miauwen tijdens tussenfilmpjes en animaties.

Cat-a-Pult
Spring 500 keer.

Je springt door op richels te drukken. Je zou deze trofee automatisch moeten krijgen tijdens je eerste playthrough, je zult tijdens het spel veel moeten springen. Een snelle manier om het te bewerken is in hoofdstuk 1, je komt op een punt waarop het spel je leert kettingsprongen te maken door ingedrukt te houden in plaats van erop te tikken. Op dat moment moet je meerdere sprongen achter elkaar maken. Het is niet nodig om tijd te verspillen aan het bewerken ervan, maar als je het om de een of andere reden niet krijgt tijdens je eerste playthrough, kun je heen en weer springen in de kettingsprong-tutorial in hoofdstuk 1 om snel veel sprongen te maken.

Productive Day
Slaap meer dan een uur.

Door de hele game heen zijn er verschillende plekken waar je op kunt slapen als je de indrukt. Een goede plek hiervoor is Chapter 4: Slums. Nadat je “Guardian” (robot met strohoed en staf, voor de garage) hebt ontmoet, ga je naar links om een ​​robot met een gitaar genaamd “Morusque” te vinden. Hij is de robot naar wie je de bladmuziekverzamelobjecten moet brengen. Aan de linkerkant van Morusque is een klein kattenbed, interactie ermee om te gaan liggen. Ga 1 uur weg en druk op geen enkele knop (stel gerust een alarm op je telefoon enz. om over 1 uur terug te komen). Je hoeft geen knoppen in te drukken, houd de console gewoon aan de gang en zorg ervoor dat de batterij van de controller niet leeg raakt, anders pauzeert het spel.

Hier is het kattenbed in hoofdstuk 4, naast Morusque:

Boom Chat Kalaka
Dunk de basketbal.

Hoofdstuk 4: The Slums

Nadat je met de eerste humanoïde robot hebt gepraat, die “Guardian” wordt genoemd, kun je rechts van hem een ​​basketbal vinden. Duw het van de richel om het in een emmer eronder te laten rollen. Als het niet in de emmer belandt, kun je het controlepunt opnieuw starten om het opnieuw te proberen.

Can’t Cat-ch Me
Voltooi de eerste Zurk achtervolging zonder opgemerkt te worden.

Hoofdstuk 2: Dead City

De eerste Zurk-achtervolging vindt plaats in hoofdstuk 2. Nadat je een stervende robot hebt gevonden, word je achtervolgd door kleine beestjes met gele gloeiende ogen – dat zijn de “Zurks”. Je moet de achtervolging beëindigen zonder dat een van de bugs je ooit vasthoudt. Als het de prompt toont om ze van je af te schudden, heb je al gefaald! Als een bug je ooit vasthoudt, herstart het controlepunt dan onmiddellijk om het te herhalen! De achtervolging duurt ongeveer 1 minuut. Als je het goed doet, wordt de trofee ontgrendeld als je aan het einde van de achtervolging door het raam springt. De gemakkelijkste tactiek is om altijd zigzag te rennen. Blijf de linker joystick altijd naar links en naar rechts kantelen. Doordat je tijdens het zigzaggen steeds van richting verandert, ben je veel moeilijker te raken. Het is een van de lastigere trofeeën in het spel. Blijf het controlepunt opnieuw opstarten totdat het je lukt. Als je dit bij de eerste playthrough niet wilt doen, kun je dit na het verhaal nog steeds doen via Chapter Select.

Sneakitty
Ga door Midtown zonder opgemerkt te worden door sentinels.

Hoofdstuk 10: Midtown

In hoofdstuk 10, nadat je het werkjack en de werkhelm naar de robot Blazer hebt gebracht (verplicht verhaalgedeelte, niet te missen), word je in een doos naar een fabriek gedragen. Dit is waar het gedeelte voor de trofee begint. Er zullen vliegende drones zijn met blauwe zoeklichten erop. Vanaf nu mag je door geen enkele drone meer gezien worden. Als hun zoeklicht geel of rood wordt, herstart het controlepunt dan onmiddellijk. Het opnieuw opstarten van checkpoints is toegestaan ​​en maakt de trofee niet ongeldig, dus gebruik deze zo vaak als nodig is. Je moet de fabriek afmaken, dan terugkeren naar Clementine’s appartement (Sentinel-drones zullen daar ook spawnen) en dan het appartementencomplex verlaten, de trofee wordt op dat moment ontgrendeld, voordat je de nachtclub betreedt.

Elke drone heeft een vooraf gedefinieerd pad waarop hij vliegt. Sommige staan ​​stil en veranderen de richting van hun zoeklicht met vaste tussenpozen. Doe het rustig aan, kijk naar hun paden en ga er snel voorbij terwijl ze van je wegkijken.

 • 1e drone – als hij naar links lijkt, ren dan langs zijn rechterkant
 • 2e / 3e drone – wacht in de volgende kamer tot de linker drone naar de rechter drone vliegt en spring dan over de vaten in het water achter de twee drones
 • 4e drone – spring over de doos aan de linkerkant om de schakelaar erachter te bereiken, trek aan de schakelaar, spring over de reling, verberg je achter de dozen in het midden als hij wegkijkt en ren naar de nu open deur aan de linkerkant
 • 5e/6e drone – In de gang met bewegende containers, verstop je achter de containers om in de schaduw te blijven, ze blokkeren het zicht van de drones
 • 7e/8e drone – In de volgende gang nadat je over de tonnen in het water bent gesprongen, ren je achter de linker drone en gebruik je opnieuw de bewegende container om in de schaduw te blijven om langs de 8e drone te lopen
 • Aan het einde van de gang is een rood laserraster, spring in de loop ervoor en rol het door de lasers om niet gezapt te worden. Activeer de robot rechts en parkeer hem bij het hek links, spring over het hek, trek aan de schakelaar om de hekdeur te openen en activeer de 2e robot achter het hek. Parkeer een robot op de linker pad, één op de rechter pad, rol de loop recht naar de middelste pad. Ontsnap dan aan de Factory via de Bucket Zipline buiten.
 • 9e/10e drone – Na het verlaten van de fabriek, terug bij Clementine’s appartementencomplex, zijn er 2 drones in de lobby. Ze blijven gefixeerd en veranderen alleen de richting van hun zoeklicht, rennen van het ene obstakel naar het andere terwijl ze wegkijken en gaan rechtdoor de trap op
 • 11e/12e/13e drone – Nadat je de eerste trap hebt beklommen, zijn er 3 drones op deze verdieping. Ga door de linker gang en neem dan de middelste gang waar een drone heen en weer vliegt (niet de uiterst rechtse gang). Wanneer de drone van je af is gericht, spring je op de reling en laat je je naar de AC-units achter de reling vallen. Wacht tot de drone de andere kant op vliegt en spring dan van de reling om erachter te komen. Ga de volgende trap aan de linkerkant op.
 • 14e/15e drone – Er zijn nog 2 drones op de bovenste verdieping. Spring over de reling en balanceer over de balk in het midden die aansluit op de andere kant richting Clementine’s appartement. Een drone patrouilleert ervoor, als hij naar rechts beweegt kun je veilig in Clementine’s Window springen.
 • Nadat je alle aanwijzingen in Clementine’s appartement hebt gekregen, moet je het appartementencomplex nog steeds verlaten zonder gezien te worden. Spring uit haar raam, zorg ervoor dat de patrouillerende drone wegkijkt, spring dan boven de reling op de balk in het midden van de vloer en laat de richels/AC-units helemaal naar beneden/lobby vallen. Zorg ervoor dat de ene drone in de lobby niet naar jouw kant is gericht wanneer je naar de bodem zakt, ren dan naar buiten en de trofee zou op weg naar de nachtclub moeten springen.

No More Lives
Ga 9 keer dood.

De eerste kans om dit te krijgen is in Chapter 2: Dead City, tijdens de eerste Zurk Pursuit (bugs met gele gloeiende ogen waar je voor moet vluchten). In plaats van weg te rennen van de bugs, laat ze je vangen. Nadat ze hebben gedood, druk je op om het opnieuw te proberen en wordt hier in totaal 9 keer gedood totdat de trofee wordt ontgrendeld. Je kunt het ook bewerken tijdens elke andere gevechtsontmoeting. Je kunt alleen sterven tijdens vijandelijke ontmoetingen, niet door vallende schade of naar beneden vallende richels.

Scratch
Scratch the vinyl in the club.

Hoofdstuk 10: Midtown

Aan het einde van hoofdstuk 10 ga je een nachtclub binnen. Op een van de tafels bij de bar ligt een plaat, pak deze op. Plaats het op de draaitafel op het hoofdpodium en druk om ermee te scratchen.

Pacifist
Voltooi de riolen zonder zurks te doden.

Hoofdstuk 8: The Sewers

Gedurende het hele hoofdstuk 8 mag je geen Zurks (beestjes met gloeiende ogen) doden met de paarse zaklamp. Ren gewoon langs ze allemaal, het is niet nodig om ze allemaal te doden.

Het is oké als ze zich aan je vastklampen en je schudt ze af met , zelfs als ze in het water vallen, telt het niet dat je ze gedood hebt. Je kunt de zaklamp niet gebruiken om ze te doden.

Je mag ook checkpoints herstarten als je per ongeluk een Zurk hebt gedood. Als je hier bij de eerste playthrough niet mee te maken wilt hebben, kun je dat eenvoudig doen via Chapter Select of tijdens je Speedrun. Nadat je het hoofdstuk eenmaal hebt gespeeld, wordt het gemakkelijker omdat je al weet waar je heen moet.

I am Speed
Voltooi het spel in minder dan 2 uur.

Hiervoor moet je het hele verhaal (alle 12 hoofdstukken) in 2 uur of minder uitspelen. Start vanuit het titelscherm een ​​nieuw spel in een leeg opslagvak. Je mag een back-up maken van je opgeslagen game in PS+ Cloud of op USB (Console-instellingen > Opgeslagen gegevens en Game/App-instellingen > Opgeslagen gegevens > Console-opslag). De tijdslimiet van 2 uur is vrij genereus als je alleen voor de hoofddoelen gaat en al het andere negeert. Het kan worden gedaan in ongeveer 1u30min, dus je hebt ongeveer 30 minuten buffer voor kleinere fouten. Laadtijden (blackscreens) tellen niet mee voor de tijd maar dialogen wel. Tussenfilmpjes kunnen niet worden overgeslagen en aan je tijd worden toegevoegd.

Tips:

 • Je kunt onderweg de Stray Walkthrough volgen voor deurcodes enz. om je geheugen op te frissen.
 • Het wordt aanbevolen om eerst de Collectible Run te doen. Doe de Speedrun in je 2e playthrough.
 • Tijdens dialogen smash + om er snel doorheen te bladeren.
 • Sterfgevallen/Checkpoint Herstarts voegen toe aan je tijd, dus vermijd dit.
 • Maak voor de zekerheid elke 1-2 hoofdstukken een handmatige back-up in de PS+ Cloud / USB. Als je ergens te lang vastloopt, kun je de save terug kopiëren.
 • In het titelscherm kun je over je opslagvak scrollen om je huidige tijd te zien. Zie hieronder voor aanbevolen tijden, 20-25 minuten langzamer zijn dan de onderstaande tijden is acceptabel.
 • Hoofdstuk 11 heeft een lastig gedeelte waarbij je 2 drones in een opslagruimte moet opsluiten. Het is gemakkelijk om hier te sterven. Maak een back-up van je opgeslagen spel wanneer je dit punt bereikt. Als je op het punt staat dood te gaan, sluit dan de applicatie af en start het spel opnieuw op, of kopieer je save terug.

Missed Jump
Val in de stad.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan je niet missen. Ontgrendelt in hoofdstuk 2, nadat je de riolen hebt verlaten en de stad buiten bent binnengegaan.

Not Alone
Ontmoet B-12.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan je niet missen. Ontgrendelt in hoofdstuk 3, nadat je de vliegende drone B-12 voor het eerst hebt ontmoet.

Cat Got Your Tongue?
Laat B-12 een robot vertalen.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan je niet missen. Ontgrendelt in hoofdstuk 4, wanneer je met de eerste humanoïde robot praat.

Catwalk
Bereik Midtown.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan je niet missen. Ontgrendelt in hoofdstuk 10, wanneer je de marktstraat betreedt met neonlichten.

Al-Cat-Raz
Ga naar de gevangenis.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan je niet missen. Ontgrendelt na hoofdstuk 10 (begin van hoofdstuk 11).

Eye Opener
Voltooi het spel en open de stad.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan je niet missen. Ontgrendelt na hoofdstuk 12 bij het beëindigen van het verhaal.

Meowlody
Breng alle muziek stukken naar Morusque.

Zie de guide -> Stray – Alle Collectibles Guide

Curiosity Killed the Cat
Draag een papieren zak.

Hoofdstuk 4: The Slums

Nadat je met de eerste humanoïde robot hebt gesproken, die “Guardian” wordt genoemd, ga je de trap links van hem af. Daar vind je een papieren zak op de grond, leunend tegen houten kisten achter een rood kattenbordje. Druk op om ermee te communiceren, hierdoor wordt de papieren zak op je hoofd geplaatst en wordt de trofee ontgrendeld. De humanoïde robot genaamd Morusque zit hier ook (als je naar hem kijkt, is de tas rechts van hem).

Cat-a-strophe
Probeer Mahjong te spelen met de robots.

Hoofdstuk 9: Antvillage

Na het eerste filmpje in hoofdstuk 9, wanneer je het dorp bereikt, ga je de ladder aan de linkerkant op en er zullen 2 robots aan een tafel aan de linkerkant zitten die Mahjong spelen. Spring gewoon op de tafel om de trofee te laten knappen.

Cat’s best friend
Maak 5 robot vrienden.

Zie de Guide – Stray – Alle Collectibles Guide

I Remember!
Verzamel alle herinneringen van B-12

Zie de Guide – Stray – Alle Collectibles Guide

Télé à chat
Ga door alle tv kanalen heen.

Hoofdstuk 4: The Slums

Als onderdeel van de hoofdverhaallijn moet je naar de daken klimmen en met Momo (robot met strohoed en groen flamingoshirt) praten. Op de daken onder Momo’s appartement staat een bank en een tv. Spring op de bank en druk op op de afstandsbediening om door de kanalen te schakelen. Doe dit totdat de trofee wordt ontgrendeld, deze heeft in totaal 8 kanalen.

Badges
Verzamel alle badges.

Zie de Guide – Stray – Alle Collectibles Guide

Territory
Krap in elk hoofdstuk.

Zie de Guide – Stray – Alle Collectibles Guide

Dit zijn alle trofeeën die je kunt halen in Stray! Happy Hunting!

Check ook onze andere Trofee Guides & Roadmaps
Check hier onze Wiki Guides

Vorig artikelStray Wiki Guide
Volgend artikelAssassin’s Creed Valhalla The Forgotten Saga Trofee Guide & Roadmap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here