Returnal Trofee Guide & Roadmap

 • Geschatte moeilijkheidsgraad van de trofee: 8,5 / 10 (volledig afhankelijk van vaardigheden, ervaren spelers vinden dit misschien een 7/10, voor sommigen is het een 9/10 of 10/10)
 • Geschatte hoeveelheid tijd tot platina: 70 uur-150 uur (moeilijk om dit zelfs te beoordelen omdat het spel willekeurig wordt gegenereerd en volledig afhankelijk is van vaardigheden, dus het zal sterk variëren. 30 uur + voor het verhaal en 40 uur + voor het slijpen van de gouden enquête-trofeeën. Snelle spelers kunnen doen als het in minder dan 80 uur is, hebben de meeste spelers 100 uur + nodig. Het spel is niet erg lang, maar heeft veel nieuwe pogingen nodig. Ook worden de vereiste verzamelobjecten voor de onderzoekstrofeeën willekeurig verdeeld en het komt neer op puur geluk om ze allemaal te vinden, vandaar vereiste kan sterk variëren van persoon tot persoon).
 • Totaal aantal trofeeën: 31 (1X , 7X , 5X , 18X )
 • Offline trofeeën: 29 (7X , 5X , 17X )
 • Online trofeeën: 2 (1X , 1X ) – Brons, In-Field Training, Platina, Helios -> wees altijd verbonden met PSN tijdens het spelen van dit spel! Het houdt je voortgang bij via de activiteitskaarten (met name enquête-trofeeën) en als je niet online bent, kan het veel trofeeën uitlekken vanwege een foutieve tracking!
 • Aantal te missen trofeeën: 0, er is free roam vanaf act 2 en je kunt overal teruggaan. Je kunt nog steeds doorgaan met free roamen nadat je act 3 hebt voltooid.
 • Glitched-trofeeën: er is een kans van ongeveer 20% dat verhaaltrofeeën (act 1-3), baastrofeeën en huissequentie-trofeeën eruit glitchen. Het ontgrendelt prima voor de meeste spelers, maar kan erg buggy zijn voor anderen. Alle bazen respawnen, dus als een trofee niet springt, start je je console opnieuw op en versla je ze opnieuw. De trofee zou dan moeten ontgrendelen. Maar als de act-gerelateerde trofeeën / huissequentie-trofeeën je afluisteren, dan is de enige manier om een ​​backup van een save game te herstellen vanaf PS + Cloud of om de hele game opnieuw te spelen. -> zie rode waarschuwing bovenaan trofeegids
 • Heeft moeilijkheid invloed op trofeeën?: Nee, er zijn geen moeilijkheidsgraden (het is voor iedereen dezelfde moeilijkheidsgraad).
 • Minimale playthroughs: 1, maar je moet elke bioom (regio) meerdere keren opnieuw spelen om de willekeurige verzamelobjecten te krijgen.
 • Free-Roam / Level Select na verhaal ?:  Ja, Free Roam wordt ontgrendeld na Act 2. Je kunt doorgaan naar Free Roam na Act 3.
 • Releasedatum: 30 april 2021

Introductie:

Welkom bij de Returnal Trofee Guide & Roadmap! Het is een “Get Good & Get Lucky” type van platina. Laten we eerst eens kijken wat Returnal eigenlijk is. Het is een spel van het “Roguelike” genre, en de kans is groot dat je nog nooit een spel als dit hebt gespeeld, want er is nog nooit een AAA spel als dit eerder geweest.

 • Het spel wordt willekeurig gegenereerd. Het verkrijgen van alle verzamelobjecten (nodig voor gouden enquête-trofeeën) komt neer op geluk.
 • Het is een spel van het roguelike genre. Als je doodgaat, het spel verlaat of de console uitschakelt, verlies je in feite je voortgang, met uitzondering van een handvol permanente ontgrendelingen.
 • Je kunt het niet ‘bedriegen’ door een back-up van je opgeslagen spel te maken, omdat het vereist dat je de applicatie sluit en het spel je uitwist wanneer je dit doet (als je een back-up gaat maken van je save, zal je respawnen aan het begin van de game). Je kunt echter bazen / regio’s overslaan die je al hebt voltooid en rechtstreeks naar de volgende baas gaan.
 • Er zijn geen moeilijkheidsgraden, het is voor iedereen dezelfde hardcore-ervaring. Het verhaal is behoorlijk uitdagend. Een test van vaardigheid en geduld. Het is zeker geen spel voor iedereen.
 • Er zijn 6 werelden (biomen) en 5 bazen in totaal en 3 handelingen in totaal. Act 1 = Biome 1-3 / Act 2 = Biome 4-5 / Act 3 = Endgame Free Roam.
 • Er zijn 2 checkpoints tijdens het verhaal. Een na act 1 (na 3e baas), een na act 2 (na 5e baas). Er zijn geen checkpoints tussenin. De game is erg bestraffend. Als je sterft, respawn je aan het begin van de act. De game werkt vergelijkbaar met de moeilijkheidsgraad Wolfenstein 2 “Mein Leben”. Als je sterft, verlies je je voortgang en respawn je met praktisch niets. Je verliest al je gezondheidsupgrades, al je wapens, al je wapenvaardigheid, al je inventaris enz. Er is ook geen personage leveling-systeem in het spel, geen manier om je statistieken permanent te verbeteren tussen sterfgevallen door. Zie ook ons Overzicht van wat je verliest en wat je bewaart na het overlijden.
 • Nadat je dood bent, wordt de wereld weer willekeurig verdeeld. Dit betekent dat je het niet zomaar kunt onthouden zoals andere lineaire spellen, omdat het bij elke poging anders is. Het enige dat is geschreven, zijn de baasgevechten. Je kunt de bazen die je al hebt verslagen, overslaan. Je sterft bijvoorbeeld tijdens de 3e baas, je zal respawnen aan het begin van Act 1 (1e wereld waar het spel begon), maar je kunt direct naar de 3e baas gaan en de 2e wereld helemaal overslaan. Je moet nog steeds door wereld 1 rennen waar je respawnt en dan door wereld 3 waar de 3e baas is. Na de 3e baas krijg je een checkpoint aan het begin van de 4e wereld. Dus als je sterft tijdens de 4e baas, kun je opnieuw spelen vanuit de 4e wereld en hoef je niet opnieuw door wereld 1-3 te lopen.
 • Als je op zoek bent naar een snel, gemakkelijk en leuk platina, dan is dit spel niets voor jou! Als je niet van herhaling houdt (hetzelfde niveau 100+ keer herhalen), dan is dit niets voor jou! Als je niet van willekeurige op geluk gebaseerde trofeeën houdt, dan is deze game niets voor jou!
 • Als je op zoek bent naar een uitdaging, geduld hebt en je vaardigheden wilt testen in een spel als geen ander, dan is dit spel iets voor jou!

Stap 1: Voltooi het verhaal tot het einde van Act 2 (het hoofdverhaal)

De eerste stap is om gewoon door het verhaal te spelen. Verzamel alle verzamelobjecten die je onderweg tegenkomt, want je hebt ze nodig voor de enquête-trofeeën.

Stap 2: Verzamel 6 Sunface Fragments (1 per Biome) voor de laatste House Sequence & Finish Act 3

Nadat je de 5e baas “Ophion” (de eindbaas) hebt verslagen, ga je Act 3 in free roam binnen. Het hoofdverhaal is praktisch klaar op dit punt, maar er is een geheime derde akte. U kunt nu teruggaan naar alle gebieden.

Zorg ervoor dat je de eerste 5 huissequenties hebt bekeken, zie de trofee Sins of the Mother.

Zoek dan naar de 6 Sunface Fragments. Er is 1 per bioom. Speel gewoon alle biomen met de rug tegen elkaar af en doorzoek zorgvuldig alle hoofd- en zijkamers. Je zult geluk moeten hebben, want het hoeft niet per se de Sunface-fragmenten bij elke run te spawnen. Nadat je alles hebt meegemaakt, laat je jezelf gewoon vermoorden, zodat de wereld weer willekeurig wordt verdeeld, waardoor je een nieuwe kans krijgt om het Sunface-fragment te vinden.

Hier is hoe de Sunface fragmenten eruit zien:

Nadat je ze alle 6 hebt gekregen (1 per bioom), breng je ze terug naar het huis om de 6e (laatste) huissequentie te activeren. Dit geeft je een autosleutel. Gebruik de autosleutel op de auto na de eindbaas van Ophion om Act 3 af te maken.

Stap 3: onderzoekstrofeeën

Dit is het grote eindspel. Je doel is hier om alle verzamelobjecten te vinden. Zie de trofee Past the Ruins om te zien hoe ze er allemaal uitzien.

Speel gewoon alle biomen rug aan rug, keer op keer en hoop geluk te hebben met de verzamelbare spawns. Omdat de verzamelobjecten willekeurig zijn verdeeld, kan het even duren. Het is puur geluk. Als je eenmaal een bioom compleet hebt, kun je deze overslaan bij toekomstige runs. Je moet eigenlijk 5-20+ playthroughs doen (technisch gezien is het vrij rondlopen na het verhaal) om al deze dingen te krijgen. Heel erg afhankelijk van geluk.

TROFEEËN POSTER

TROFEEËN LIJST

Helios
Verzamel alle trofeeën.

Verdien alle andere trofeeën in Returnal om de Platina trofee te ontgrendelen (DLC niet vereist).

Atropian Survival
Leer de basisprincipes van overleven op Atropos.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Wordt ontgrendeld na het vinden van het Atropian Blade in Overgrown Ruins.

Past the Ruins
Voltooi de enquête over overwoekerde ruïnes.

Om alle gouden “Survey” -trofeeën te krijgen, moet je alle willekeurig gegenereerde verzamelobjecten in elke regio vinden. Het is compleet geluk.

Je kunt je voortgang volgen via de “Enquête” -activiteitskaarten (druk op de toets, moet online zijn en verbonden zijn met PSN om ze te zien). Het toont uw voortgang met een% -teller en elke taak die u moet uitvoeren per regio.

Dit vereist dat u in elke regio het volgende doet:

 • Vind alle verkenningslogboeken – het zijn witte gloeiende stippen op de grond, meestal in de buurt van een lijk – volledig willekeurig
 • Xenoglyph Ciphers – rode krassen op muren – ze zijn bevestigd aan specifieke kamers, maar bij elke playthr is het willekeurig welke kamers je krijgt. Dus je moet geluk hebben om kamers te krijgen die je niet hebt gekregen tijdens eerdere playthroughs en alle muren te controleren
 • Xeno-archieven – ze bevinden zich meestal achter blauwe deuren op de minimap, ze zijn als musea met enkele hologramfiguren erin.
 • [Misschien] Inperkingsgebieden (soms verschijnen ze op de activiteitenkaarten, soms niet, dus het is niet helemaal duidelijk of ze nodig zijn of niet) – het zijn de gele / gouden poorten met een ster erop op de minimap. Ze zullen je opsluiten en verschillende golven vijanden spawnen wanneer je binnenkomt. Het is willekeurig waar en wanneer deze kamers spawnen, controleer ze gewoon op je minimap.

Dit alles is het grote eindspel. Speel gewoon alle biomen achter elkaar af. Als je er eenmaal een hebt voltooid, kun je deze overslaan bij toekomstige runs. Je moet eigenlijk 5-20 + playthroughs doen (technisch gezien is het vrij rondlopen na het verhaal) om al deze dingen te krijgen. Heel erg afhankelijk van geluk. Probeer al tijdens het verhaal op te pikken wat je kunt, zodat je wat tijd kunt besparen tijdens het eindspel.

Ascending the Mountain
Finish Crimson Wastes Survey.

Zie de trofee Past the Ruins hierboven.

Through the Forgotten City
Finish Braakliggende Citadel Survey.

Zie de trofee Past the Ruins hierboven.

Echoes of the Past
Finish Echoing Ruins Survey.

Zie de trofee Past the Ruins hierboven.

Frozen in Time
Voltooi het onderzoek naar gebroken afvalstoffen.

Zie de trofee Past the Ruins hierboven.

Submerged in Memories
Voltooi Abyssal Scar Survey.

Zie de trofee Past the Ruins hierboven.

A Shadow in the Fog
Versla Phrike.

Zie onze Returnal Boss Guide (Alle Einbazen)

Ascension
Versla Ixion.

Zie onze Returnal Boss Guide (Alle Einbazen)

Trial by Judgement
Versla Nemesis.

Zie onze Returnal Boss Guide (Alle Einbazen)

Silence the Song
Versla Hyperion.

Zie onze Returnal Boss Guide (Alle Einbazen)

Inner Darkness
Versla Ophion.

Zie onze Returnal Boss Guide (Alle Einbazen)

Failed Escape
Finish Act 1.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, ontgrendeld na het verslaan van de 3e baas / 3e bioom, wanneer je het 4e bioom betreedt.

Omdat de verhaaltrofeeën een beetje buggy kunnen zijn, is het ten zeerste aan te raden om een ​​back-up van je opslag te maken voordat je naar de 3e baas gaat (PS5-instellingen> Opgeslagen gegevens en game- / app-instellingen> Opgeslagen gegevens (PS5)> Console-opslag> Retourneren> Uploaden naar cloudopslag – vereist een PS + -abonnement op uw account).

Last Drive
Finish Act 2.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, wordt ontgrendeld na het verslaan van de 5e baas / 6e bioom, wanneer je “free roam” invoert.

Omdat de verhaaltrofeeën een beetje buggy kunnen zijn, is het ten zeerste aan te raden om een ​​back-up van je opslag te maken voordat je naar de 5e baas gaat (PS5-instellingen> Opgeslagen gegevens en game- / app-instellingen> Opgeslagen gegevens (PS5)> Console-opslag> Retourneren> Uploaden naar cloudopslag – vereist een PS + -abonnement op uw account).

White Shadow
Finish Act 3.

Na het verslaan van de 5e baas “Ophion” kom je in Act 3. Dit is een beetje een Easteregg Act, aangezien er geen bazen meer zijn en het hoofdverhaal praktisch klaar is.

Hier is wat je moet doen:

 1. Zorg ervoor dat je de eindbaas “Ophion” hebt verslagen in het 6e Bioom. Zorg er ook voor dat je de eerste 5 House Sequence hebt gezien (zie de trofee Sins of the Mother). Nadat aan deze vereisten is voldaan, zal het 6 “Sunface Fragments” spawnen.
 2. Er is 1 zonnefragment per bioom. Ze worden gevonden in willekeurig spawn-kamers, dus het komt neer op geluk. Speel gewoon elke Biome opnieuw af en doorzoek elke hoofd- en zijkamer zorgvuldig! Schrijf ook op in welk bioom je de Sunface Fragments al hebt gevonden, zodat je niet dezelfde herhaalt. Je kunt zien hoeveel je er hebt in het “Status” -scherm> Permanente apparatuur (rechtsonder in het statusscherm)> Items (waar het ook de huissleutel, Crimson-sleutel, gebroken sleutel toont). Hier is hoe een Sunface Fragment eruit ziet:

3. Zodra je alle 6 zonnefragmenten naar het huis hebt teruggebracht, begint de laatste huizenreeks. Hierna krijg je de autosleutels, die je op de auto moet gebruiken nadat je de eindbaas (Ophion) hebt verslagen om Act 3 te voltooien.

Second Chance
geretourneerd door een artefact.

Direct na het voltooien van de eerste huisreeks (zie de trofee Sins of the Mother) zou je een paarse item-pick-up voor het huis moeten krijgen, dit is het Astronaut-beeldje. Raap het op. Dit is het artefact dat je onmiddellijk doet herleven als je sterft. De volgende keer dat je sterft, wordt de trofee ontgrendeld. Als alternatief kun je soms het Astronaut-beeldje maken bij Fabricator (Crafting Stations), en soms wordt het willekeurig gevonden als je geluk hebt. Ongeacht hoe je het krijgt, ga gewoon dood met dit item in je inventaris en de trofee zal eruit springen. Moet natuurlijk gebeuren tijdens het spelen van het spel.

Hier is hoe het Astronaut-beeldje eruit ziet:

Cryptic Messages
Scan een xenoglief.

Zie de trofee “Cryptic Translations“, je krijgt deze automatisch als je voor die trofee gaat.

Cryptic Translations
Ontgrendel alle vertalingslagen van een xenoglief

Xenoglyphs zijn grote stenen tabletten (die eruit zien als grote grafstenen) met een paar roodgloeiende buitenaardse symbolen erop. Je zult ze af en toe tijdens het spel tegenkomen, vrijwel duidelijk zichtbaar en gemarkeerd op de minimap. U kunt met hen communiceren om ze te scannen.

Hier is er een in de regio “Overgrown Ruins”:

Om alle vertalingslagen te ontgrendelen, moet je een paar Xenogylph Ciphers vinden en / of communiceren met andere Xenoglyphs. Elk van deze cijfers vergroot uw kennis van de taal totdat u deze automatisch kunt decoderen. Ze zien eruit als roodgloeiende krassen op muren.

Het is niet nodig om alle Xenoglyph Ciphers in een wereld te vinden. In mijn geval vond ik slechts 4/10 Ciphers in de eerste wereld “Overgrown Ruins” en kreeg 78% vertaalnauwkeurigheid toen de trofee uitkwam. Het wordt ontgrendeld bij interactie met een Xenoglyph na het vinden van een voldoende aantal Ciphers. Uw voortgang hierin blijft tussen cycli (tussen sterfgevallen).

Surgical Precision
Voer 5 succesvolle overbelastingen op rij uit.

Een “Overbelasting” is wanneer u R2 met perfecte timing drukt tijdens het herladen van een wapen. Bij het herladen van een wapen zie je een timer in het midden van het scherm. Als u R2 op het juiste moment op drukt, wordt uw tijdschrift onmiddellijk opnieuw geladen. Doe dit bij 5 herlaadbeurten op rij met een willekeurig wapen. Je hoeft tussendoor geen vijanden te raken, je kunt gewoon in de lucht schieten.

Een “Overbelasting” is wanneer u met perfecte timing drukt tijdens het herladen van een wapen. Bij het herladen van een wapen zie je een timer in het midden van het scherm. Als u   op het juiste moment op drukt, wordt uw tijdschrift onmiddellijk opnieuw geladen. Doe dit bij 5 herlaadbeurten op rij met een willekeurig wapen. Je hoeft tussendoor geen vijanden te raken, je kunt gewoon in de lucht schieten.

Adapting to Circumstance
Bereik wapenvaardigheidsniveau 30.

Dit is vrij eenvoudig in de late game / endgame omdat je zal respawnen met een veel hogere wapenvaardigheid die al is ontgrendeld. Je krijgt ook een boost in wapenvaardigheid wanneer je het blauwe item oppakt aan het begin van een bioom.

De gemakkelijkste manier om het te krijgen, is door Act 2 te verslaan, en als je nog steeds vaardigheid nodig hebt, kun je de rest uitrusten door vijanden te doden en vaardigheidsversterkers te maken (bij fabrikanten / knutselstations). Er is een witte balk in de linkerbenedenhoek van het scherm die je voortgang naar het volgende vaardigheidsniveau laat zien. Elke vijand die je doodt, geeft je wat XP naar het volgende niveau.

Je wapenvaardigheid gaat verloren als je sterft. In de late game respawn je echter altijd met een vaste minimale vaardigheid, zodat je niet elke keer opnieuw vanaf niveau 1 hoeft te herstarten.

In-Field Training
Voltooi een dagelijkse uitdaging in de simulatiemodus.

*Online trofee*

In de loop van het verhaal ontgrendel je automatisch een 2e terminal in je drop-ship (waar je respawwnt in de 1e / 4e bioom). Werk ermee samen voor de “simulatiemodus”, een modus die alleen online is. Accepteer en voltooi vervolgens een van de dagelijkse uitdagingen. Hiervoor moet u bij PSN zijn aangemeld.

Deze uitdagingen wisselen en veranderen constant, dus het kan zijn dat je een baas moet verslaan of gewoon aan het einde van een gebied moet komen. Het is volkomen willekeurig hoe gemakkelijk of moeilijk het zal zijn. Dus als je het moeilijk hebt, probeer het dan een andere dag om een ​​andere uitdaging aan te gaan.

Hardened Shell
Bereik 200% maximale integriteit.

Dit kun je het beste doen nadat je in ieder geval Act 2 hebt voltooid. Op dit punt kom je in free roam. Speel nu gewoon alle biomen opnieuw en pak onderweg alle gezondheidsitems op (ruim alle kamers van vijanden op). Probeer geen gezondheid te verliezen, want als je volledig gezond bent, veranderen alle groene genezingsitems in gezondheidsupgrades. Je kunt je integriteit verhogen tot 300%, maar voor deze trofee heb je slechts 200% nodig, wat betekent dat je je gezondheidsbalk verdubbelt.

Als je sterft, wordt je gezondheidsbalk gereset. Er zijn ook enkele parasieten die een grote gezondheids boost geven, dus kijk altijd naar de paarse parasieten als je ze ziet.

Risk Assessment
Voltooi het berekende risico.

(* Heeft aanvullende bevestiging nodig – het lijkt te zijn om Ether te gebruiken om een ​​paar Kwaadaardige (paarse) items te reinigen, zoals paarse gezondheidsitems, paarse kristallen, paarse kisten. Het ontgrendelt niet bij de eerste, moet een paar Kwaadaardige Items die je tijdens het spel willekeurig vindt).

Adrenaline Spike
Bereik het maximale adrenalineniveau.

Hiervoor moet je Adrenaline Level 5 bereiken. Je Adrenaline Level wordt verhoogd voor elke 3 vijanden die je elimineert. Als je echter schade oploopt, wordt je adrenalineniveau gereset. Gebruik springen () en rennen () om vijandelijke aanvallen te ontwijken.

Dit is waarschijnlijk een van je eerste trofeeën en zou van nature moeten komen, dus maak je er niet eens zorgen over.

Irreversibly Contaminated
Grimoire Weiss voegde zich bij uw gezelschap.

Parasieten zijn paars gekleurde pickups. Ze worden willekeurig gegenereerd en op willekeurige plaatsen gevonden. Meestal worden ze gevonden in kleine zijgebieden die worden aangegeven door een blauwe poort op de minimap en in ondergrondse secties nadat je op vloeren bent gestapt met een gele gloed die dan barst en je naar beneden doet vallen. Het is echter gewoon puur geluk vanwege hoe willekeurig het spel wordt gegenereerd. Parasieten voegen positieve en ook negatieve effecten toe aan uw pak. Pak altijd alles wat je vindt totdat je deze trofee hebt. Als je sterft, verlies je ze allemaal en moet je nieuwe vinden.

Hier is een foto van een parasiet:

U kunt bijhouden hoeveel parasieten u heeft door naar de pagina “Status” te kijken:

Maak je niet al te veel zorgen over deze trofee, je zou hem op een natuurlijke manier in de loop van het spel moeten krijgen als je elk gebied zorgvuldig verkent en altijd parasieten oppikt.

Eternal Return
Grimoire Weiss voegde zich bij uw gezelschap.

Spreekt voor zich. Sterf op welke manier je maar wilt, dit zal een filmpje activeren en je krijgt de trofee. Je kunt dit je eerste trofee in het spel maken door te sterven bij de eerste ontmoeting met de vijand.

Alternate Fates
Grimoire Weiss voegde zich bij uw gezelschap.

Scout-logs zijn willekeurig geplaatste verzamelobjecten, ze zien eruit als gloeiende witte stippen op de vloer. Omdat ze willekeurig spawnen, is het onmogelijk om specifieke locaties op te noemen. Het verkrijgen van 10 hiervan is echter heel eenvoudig en zou tijdens het spel natuurlijk moeten gebeuren. Het zal waarschijnlijk zonder problemen een van je eerste trofeeën zijn. Pak gewoon een van de gloeiende witte stippen op die je tegenkomt. Er zijn er veel meer dan 10 en elke keer dat je aan een nieuwe cyclus begint (elke keer dat je sterft), worden ze op verschillende plaatsen opnieuw weergegeven.

Hier is hoe een scoutlog eruitziet:

Welcome Home
Grimoire Weiss voegde zich bij uw gezelschap.

Zie de trofee “Sins of the Mother”.

Sins of the Mother
Grimoire Weiss voegde zich bij uw gezelschap.

Er zijn 6 huisreeksen. Tijdens het spel kom je willekeurig een kamer met een huis tegen. Hier is hoe het eruit ziet:

Het wordt alleen gevonden in Biome 1 (Overgrown Ruins) & Biome 4 (Echoing Ruins). Het kan niet spawnen in andere biomen. Het zal echter niet in elke playthrough spawnen, het is gewoon willekeurig geluk. Als de woning verlicht is, komt u binnen via de voordeur. Als de lichten uit zijn, kun je niet naar binnen. De eerste keer dat je het wilt betreden, moet je de huissleutel vinden van een van de nabijgelegen zijkamers (blauwe poort op de minimap). Doorzoek alle kamers in de buurt van het huis zorgvuldig totdat je de huissleutel hebt en ga dan terug om de huisdeur te openen. In mijn geval was het in een blauwe zijkamer een paar grote kamers achter het huis, in een grote stenen kist.

Elke keer dat u het huis betreedt, ziet u een flashback-scène. Dit zijn in feite Returnal’s “verhaal-tussenfilmpjes”.

Hieronder vindt u een lijst met de huissequenties en hoe / wanneer u ze kunt krijgen.

 1. Act 1 / Biome 1 – De eerste keer dat u het huis ziet, heeft u de huissleutel nodig om binnen te komen. Doorzoek alle zijkamers (blauwe poorten op minimap) in de buurt van het huis. Er zou een grote stenen kist in een van hen moeten zijn met de sleutel. In mijn geval waren het een paar kamers na het huis. Zodra je de sleutel hebt, ga je terug naar het huis om de deur te openen. In deze reeks dwaal je door het huis en het eindigt met het kijken naar boven uit het raam en het zien van een astronaut buiten.
 2. Act 1 / Biome 1 – De tweede keer dat u het huis ziet, zou u het opnieuw moeten kunnen betreden, geen sleutel nodig. Ik had de eerste baas nog niet vermoord en kon het huis al weer bezoeken. Maar als de lichten voor jou niet aan zijn, probeer dan gewoon het verhaal vooruit te helpen (dood de 1e en 2e baas) en het zou toegankelijk moeten worden. In deze reeks dwaal je door het huis en het eindigt met het vinden van een stuk papier op de bovenverdieping.
 3. Act 1 / Biome 1 – De derde keer dat ik het huis bezocht was nadat ik het 3e bioom had ontgrendeld (na de 2e baas), geen sleutel nodig. Het is mogelijk dat het eerder kan worden bezocht, maar als de lichten voor u uit zijn, probeer het dan opnieuw nadat u de 3e wereld hebt bereikt. In deze reeks kijk je tv, verschijnt er een astronaut op de tv en dan vind je dezelfde astronaut die in de gang van je huis staat.
 4. Act 2 / Biome 4 – De vierde keer dat je het huis kunt betreden is in Act 2 / Biome 4. Elke keer dat je het huis voor de eerste keer in dit Biome ziet, zou je het moeten kunnen betreden. In deze reeks speelt het kleine meisje met een PS5-controller en gaat dan naar de keuken om ontbijtgranen te eten en vertelt de astronaut een verhaal.
 5. Act 2 / Biome 4 – De vijfde keer dat je het huis kunt betreden, is nadat je Biome 6 (Abyssal Scar) hebt ontgrendeld. Wanneer u de volgende keer langs het huis komt, moeten de lichten worden ingeschakeld. Het is een scène waarin je speelt als een klein meisje, ze zoekt naar haar octopus-knuffel en dan raakt ze opgesloten in de televisie.
 6. Act 3 / Biome 4 – Na de eerste 5 sequenties te hebben gezien en na het verslaan van de 5e baas (Ophion), zullen in totaal 6 sunface-fragmenten spawnen. Er is 1 per regio. Je moet geluk hebben dat ze spawnen tijdens je vlucht. Je moet ze allemaal verzamelen en terugbrengen naar het huis. Blijf alle biomen een paar keer herhalen en ruim alle kamers zorgvuldig op. Je kunt zien hoeveel je er hebt in het “Status” -scherm> Permanente apparatuur (rechtsonder in het statusscherm)> Items (waar het ook de huissleutel, Crimson-sleutel, gebroken sleutel toont). Zodra je alle 6 sunface-fragmenten hebt teruggebracht, begint de laatste house-reeks. Hierna krijg je de autosleutels, die je op de auto moet gebruiken nadat je de eindbaas (Ophion) hebt verslagen om Act 3 te voltooien.

Hier is hoe de Sunface-fragmenten eruit zien voor de laatste House-sequentie:

Visions of the Past
Maak een Xeno-archiefset compleet

Xeno-archieven () zijn enkele ‘museumkamers’ die je tegenkomt met hologramfiguren. Je kijkt naar de hologrammen en activeert ze met .

Sommige bevinden zich in zijkamers (blauwe poorten op de minimap) en zijn willekeurig te vinden in de verschillende werelden in het spel. Anderen zijn een beetje meer gescript. Je zult automatisch zo’n kamer tegenkomen in Wereld 3: Vervallen Citadel tijdens het doel “Ascend the Broadcast Tower” (net nadat je de Broadcast Tower bent binnengegaan). Activeer alle 5 hologramfiguren (ook wel “Tableaus” genoemd) in de kamer en de trofee zal knallen.

U kunt ze bekijken onder Databank> Xeno-archieven.

Hier is hoe een Xeno-Archive-kamer eruit ziet (voorbeeld uit Wereld 3: Derelict Citadel – zie het hologram in het midden en links / rechts achterin):

Hier is hoe de Xeno-archieven eruit zien in het Databank-menu (je zou er 5 uit één kamer moeten hebben om de trofee te laten knappen):

Dit zijn alle trofeeën die je kunt halen in Returnal.

Returnal Wiki Guide

Check ook onze andere Trofee Roadmaps
Check hier onze Wiki Guides

Vorig artikelReturnal Wiki Guide
Volgend artikelResident Evil 8 Village: Hoe Start Je Een Nieuwe Game+

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here