Resident Evil 8 Village: Mercenaries Guide

Mercenaries is een spelmodus die beschikbaar is in Resident Evil 8 Village. Je moet de S Rank behalen in alle 8 Mercenaries-fasen voor de legendarische Cowboy-trofee of prestatie. SSS is de hoogst haalbare rang in Mercenaries, maar voor de trofee heb je alleen S nodig. Het wordt het meest uitdagende deel voor de platina trofee. Als je elke fase voltooit met een SS-rang, wordt ook het LZ-Answerer-slagwapen ontgrendeld om te kopen in de Bonus Content Shop, maar dit is niet nodig voor trofeeën of prestaties.

Hoe de huurlingenmodus te ontgrendelen

Om Mercenaries Mode te ontgrendelen, moet je eerst het verhaal verslaan. Vervolgens krijg je toegang tot de Extra Content Shop (Hoofdmenu> Bonussen> Bonus Content Shop). Daar kun je huurlingen ontgrendelen. Nadat het is ontgrendeld, start je de Mercenaries-modus door naar het Hoofdmenu> Bonussen> The Mercenaries te gaan.

In eerste instantie heb je alleen de eerste fase “The Village” beschikbaar. Om nieuwe fasen te ontgrendelen, moet je A-rang behalen in de vorige fase (op de eerste 4 fasen) of B-rang (in de laatste 4 fasen). De exacte score-eis voor de rangen in elke fase is te zien op het papieren document in de startkamer waar de handelaar zich bevindt.

Hoe werkt de huurlingenmodus?

Laten we de algemene regels doornemen hoe de Mercenaries-modus werkt:

 • Je begint met het kopen van uitrusting of wapens die je nodig hebt in de winkel. Als je dan het veld ingaat, moet je binnen de tijdslimiet zoveel mogelijk vijanden verslaan. Zorg voor een goed ritme en bouw combo’s op voor extra punten!
 • Zodra je een bepaald aantal vijanden hebt verslagen, verschijnt het doel. Raak het doel aan om te voltooien en door te gaan naar het volgende gebied. Voltooi meer gebieden om nog meer punten te verdienen voor elke fase! Je kunt ook de gele bollen aanraken voor bonustijd en het feest gaande houden.
 • Over orbs gesproken, er zijn ook blauwe orbs die je speciale vaardigheden geven. Elk heeft drie willekeurige vaardigheden om uit te kiezen. Bekijk alle coole moves die bij je vechtstijl passen. Je behoudt vaardigheden tussen gebieden en er is ook geen limiet aan het aantal dat je kunt hebben. Als je dezelfde vaardigheid meerdere keren gebruikt, wordt het zelfs nog effectiever. Houd dus al die lichtbollen in de gaten.
 • Al het geld of de tijd die overblijft wanneer je het doel bereikt, wordt meegeteld voor je eindscore, samen met verslagen vijanden en combo’s. Je uiteindelijke score bepaalt je rang. Hoe hoger je rang aan het einde van de etappe, hoe beter de prijs die je krijgt!

De Mercenaries-modus in Resident Evil Village lijkt meer op de Raid-modus uit de Revelations-titels dan een echte Mercenaries-modus die je misschien nog kent uit Resident Evil 4-6. Je zult tussen de 2 en 5 afzonderlijke gebieden moeten voltooien in plaats van een bepaalde tijd in een enkel gebied te overleven, zoals bij oudere titels.

Hoewel er in totaal 8 fasen zijn, zijn het er eigenlijk 4, maar elk heeft 2 versies. De tweede versie van elke fase is een veel moeilijkere versie ervan en zal de ultieme test zijn voor je vaardigheid en geduld in dit spel. Alles kan worden samengevat door twee strategieën te gebruiken: een die van toepassing is op de eerste 4 fasen en een die beter geschikt is voor de laatste 4 fasen. We zullen de onderstaande strategieën bespreken.

Stages 1-4 SSS-Ranks Strategie (The Village, The Castle, The Factory, The Mad Village)

 • Wat te kopen: The Sniper Rifle
 • Wat te verkopen: Shotgun Shells, een portie Handgun Shells.
 • Voordelen om uit Blue Bubbles te kiezen: alle schade verbetert, zoals meer schade bij de eerste treffer, meer schade wanneer de gezondheid van de vijand laag is, vijanden exploderen waarschijnlijk wanneer ze dood zijn, enz.

Allereerst moet u eerst proberen om ten minste een B-rang van een niveau te behalen voordat u direct de S-rang probeert. Het behalen van een B-rang op een niveau levert je aan het begin van het niveau 5000 Lei extra op, wat handig is. Het Sniper Rifle is om meerdere redenen de beste keuze in de eerste helft van de Mercenaries: fantastisch bereik, grote schade, geweldige synergie met veel voordelen. Je tactiek voor de eerste paar niveaus is in theorie eenvoudig – probeer een goed pad van vijandelijke spawns te onthouden en houd de combo zo hoog mogelijk, in een perfect geval gedurende de hele fase. Het sluipschuttersgeweer is daarvoor het ideale wapen, omdat het de meeste vijanden in deze modus eenmalig kan schoten en dit vanuit elk bereik kan doen.

Between the Rounds besteed je geld aan het verder upgraden van het Sniper Rifle. Laad het sluipschuttersgeweer NIET opnieuw aan het einde van een level of bij Duke’s voor het volgende gebied, aangezien het upgraden van de capaciteit je magazijn gratis zal vullen, dit geeft je gratis extra munitie, wat erg handig kan zijn voor gebieden met een hoge vijand nummers! De enige fase die ik zou aanraden om de shotgun-shells NIET te verkopen, is Mad Village, omdat je een shotgun kunt kopen voor het laatste gebied om de eindbaas daar snel kwijt te raken (je hebt meer dan 100 shells die je niet hebt gebruikt in de andere gebieden ).

Fase 1 – The Village
Fase 2 – Het kasteel
Fase 3 – De fabriek
Fase 4 – The Mad Village

Stages 5-8 SSS-Ranks Strategie (The Village 2, The Castle 2, The Factory 2, The Mad Village 2)

 • Wat te kopen: Grenade Launcher, Flashbangs, het resterende geld gaat naar genezende items en explosieve granaatrondes
 • Wat te verkopen: pistool, pistoolkogels
 • Perks om uit Blue Bubbles te kiezen: Masamune, Blade Master, defensieve vaardigheden, eerste treffer doet meer schade, meer schade aan vijand met een lage gezondheid

Vanaf Village 2 werken je oude tactieken helemaal niet meer. De inventaris in de winkel van Duke is nu anders. Je kunt geen Shotgun of Sniper Rifle meer kopen dus je moet aan iets anders denken. Het kopen van de Magnum zou zinloos zijn omdat je nooit genoeg munitie zult hebben om er genoeg vijanden mee te doden, hetzelfde geldt voor de erg dure Grenade Launcher. De enige strategie die voor mij werkte, hoewel ik een beetje geluksafhankelijk en situationeel was om op te zetten, was het gebruik van mijn mes. Ja, het mes dat onder normale omstandigheden lachwekkende schade aanricht. De vaardigheid Masamune maakt het mes echter de ultieme moordmachine. Masamune-vaardigheid kan worden ontgrendeld door een A-rang te behalen in een van de eerdere fasen, dus je zou deze op dit punt moeten hebben.

De Masamune-vaardigheid zorgt ervoor dat je mes 10 keer sterker aanvalt, maar alle andere wapens zullen daarna weinig schade aanrichten. Waarom is het dan goed? Nou, het mes heeft geen munitie nodig, dus je raakt niet op. Bovendien stapelt het zich op met de Blade Master-vaardigheid, dus met een beetje geluk haal je beide vaardigheden uit de blauwe bubbels en zul je in deze modus in principe alles raken. Dat werkt alleen in combinatie met het andere hierboven genoemde wapen: de Grenade Launcher. Flashbang-granaten zijn supergoedkoop (200 Lei per stuk) en vormen de perfecte synergie voor het mes.

Flashbangs verdoven elke vijand in het spel onmiddellijk lang genoeg om ze met een mes te doden, met slechts een paar uitzonderingen:

 • De Lycans met metalen kooien op hun hoofd – je moet de metalen kooi twee keer beschieten met een gewone granaat om hem te vernietigen, daarna kun je ze net als elke andere vijand verdoven.
 • Bela, Daniela en Cassandra – je kunt ze verdoven, maar je zult niet genoeg tijd hebben om ze te doden terwijl ze verbluft zijn met slechts één Flashbang. Je zult ze een paar keer moeten verdoven (pas op, ze blijven snijden, zelfs als ze verblind zijn).

Nu komt hier het vervelende deel … je krijgt niet gegarandeerd de Masamune-vaardigheid elke keer dat je een poging doet. Volgens onze berekeningen heb je ongeveer 14% kans om de Masamune-vaardigheid van een blauwe bubbel te krijgen. Dus je tactiek zal zijn om in elk level naar de dichtstbijzijnde bubbel te rennen en de vaardigheid te controleren (of in het geval van Village 2 kun je alle 3 de bubbels daar controleren) en als die er niet in zit, herstart dan gewoon. Deze methode is een beetje vervelend vanwege de vele herstarts en elke keer het verkoop- en koopproces moeten doorlopen, maar het is zeer effectief als alles op zijn plaats valt.

De volgende methoden worden om de genoemde redenen niet aanbevolen:

 • De Magnum kopen – slechts een kleine hoeveelheid munitie beschikbaar, niet genoeg om een ​​etappe met een hoge combo af te werken.
 • Met behulp van de Handgun – langzaam doden, combo breekt snelle, vreselijke menigtecontrole, buitengewoon slecht voor sterkere vijanden.
 • Gebruik van gewone granaten met de granaatwerper – dure munitie, niet genoeg munitie om bijvoorbeeld het startgebied van fabriek 2 aan te pakken.
 • Een alternatieve strategie die voor sommige spelers werkt, is echter een combinatie van Pistol + Magnum + Pipe Bombs, dit is het proberen waard als je geen geluk hebt met de mesmethode.

Fase 5 – The Village 2
Fase 6 – Het kasteel 2
Fase 7 – De fabriek 2
Etappe 8 – The Mad Village 2

Tot slot; Dit vat alles samen wat er te weten valt over het verkrijgen van alle Mercenaries S-Ranks in Resident Evil Village. Het is de moeilijkste uitdaging in het spel, vooral in de laatste 4 fasen, en het vergt wat oefening door herhaling en een beetje geluk. Nadat je alle 8 S-Ranks hebt behaald, verdien je de legendarische Cowboy trofee.

Resident Evil 8 Village Wiki Guide

Vorig artikelResident Evil 8 Village: Hoe oneindige munitie cheats te ontgrendelen
Volgend artikelResident Evil 8 Village: Alle verzamellocaties (geiten, bestanden, recepten, bijgebouwen, ramen, wapenonderdelen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here