Resident Evil 8 Village: Gehele Walkthrough

Welkom bij de Resident Evil 8 Village Walkthrough voor de volledige game. Alle hoofdstukken komen hier aan bod. Deze volledige gids helpt je het spel uit te spelen mocht je ergens vast komen te zitten. Resident Evil 8 Village vindt plaats na de gebeurtenissen van Resident Evil 7 Biohazard. Je speelt weer als Ethan Winters, een overlevende van de Dulvey onfatsoenlijk in Lousiana die plaatsvond in Resident Evil 7. Nadat hij naar Europa was verhuisd en probeerde te leven nadat hij zijn vrouw Mia had gered, wordt Ethans dochter om een ​​onbekende reden door Chris Redfield meegenomen. is verwikkeld in een bovennatuurlijke ramp in een klein Europees dorp. Deze walkthrough richt zich op gebeurtenissen in het hoofdverhaal en items die nodig zijn voor gebruik als je vastzit in een playthrough of als je tijdens een speedrun een opfriscursus wilt over de voortgang.

Een grondige eerste playthrough op Standard-moeilijkheidsgraad duurt ongeveer 6-10 uur, afhankelijk van hoe grondig je bent. Er zijn geen traditionele hoofdstukken of Mission Select. In plaats daarvan is het spel opgedeeld in meerdere kaartgebieden. U kunt altijd op de kaart kijken in welk gebied u zich bevindt.

Raadpleeg voor alle Collectibles de Resident Evil 8 Village Collectibles Guide.

Proloog

Na de eerste tussenfilmpjes ben je in het huis van de Winters en moet je Rose naar bed brengen. Ga de woonkamer uit en de trap op, en bovenaan ga links en ga dan door de deur rechts aan het einde van de gang. Zet Rose in de wieg en ga dan terug naar beneden, naar Mia in de keuken.

Village

Ethan wordt wakker bij het wrak van het voertuig waarin hij werd vervoerd. Volg het lineaire pad door het bos (maak je geen zorgen dat de zaklamp op de grond gericht is, dit is alleen voor het eerste deel van het spel). Wanneer je een gebouw bereikt ga naar binnen en door naar de kelder en open de kast aan het einde, draai je dan om en ga weer het gebouw uit en volg het lineaire pad.

Blijf het pad door het dorp volgen totdat je weer een huis binnengaat en trek een gordijn naar achteren om je eerste dorpsbewoner te ontmoeten. Ze geven je een wapen, dan beland je in de kelder en kun je het lineaire pad blijven volgen. Na het einde van de volgende scènes zul je je eerste vijandelijke ontmoeting hebben. Reken af ​​met de Lycan, ga dan het huis binnen waar hij uit kwam en ga de voorraadkast in om [Bolt Cutters] op te halen , en gebruik ze dan om het hek in de tuin te openen.

Ga het huis voor je binnen en dan naar boven en pak de pistoolmunitie van de plank. Dit start de grote Lycan-hinderlaag waarmee je te maken krijgt. Ga terug naar beneden en verplaats de plank voor de deur, dan verschijnt er een vijand in het huis waarmee je moet afrekenen. Het grommen buiten zal verdwijnen en je kunt de plank verplaatsen en terug de voordeur uit gaan, en dan het bloedspoor op de grond volgen naar het volgende gebouw. Zodra je de Lycan binnengaat, zal je weer aanvallen, en je moet de ladder naar het lagere gebied laten vallen en naar het volgende dorpsgebied gaan.

Hier moet je een bepaalde tijd overleven voordat het spel vordert. Je kunt jezelf een tijdje in een ander huis barricaderen en dan indien nodig op het dak klimmen. Je moet wachten tot nadat Urias verschijnt (de grote Lycan met de hamer), ren dan het pad af met het water in het midden door de gebouwen om het einde van de hinderlaag te activeren, waar je wordt neergeschoten met een pijl en vervolgens alle Lycan laten staan.

Na de scène met de Hag, moet je twee toppen vinden om door de poort naar het kasteel te komen. 
De eerste, de [Maiden Crest], bevindt zich in de nabijgelegen kerk. Nadat je de top hebt gepakt, ga je verder door het braakliggende perceel naar het gebouw aan het einde. Klim door het raam, dan over de muur en open het hek. Ga na meer scènes naar de voordeur van het huis. Als je in de eerste kamer van Luisa’s huis bent, hoef je alleen maar wat rond te hangen, en dan volg je haar naar de volgende kamer. Na nog meer scènes sta je in de garage. Ga naar de andere kamer, de keuken in en open de groene la om de [Truck Key] op te pakken , draai dan en onderzoek hem om de [Screwdriver] te krijgen.

Ga terug naar de vorige kamer en gebruik de [Truck Key ] om de truck te starten, en rijd hem dan door de muur. Ga verder met het beklimmen van het gebouw, en als je buiten bent, gebruik dan de [Screwdriver] op de hut aan de voorkant van de tuin om de [Demon Crest] te krijgen.

Ga terug door het braakliggende perceel en naar de poort voorbij de kerk. Plaats de [Maiden Crest] op de linker plek, en de [Demon Crest] op de juiste plek, gedraaid om overeen te komen met de afbeelding op de rest van de poort.

Volg het pad door het hek en trek dan aan de schakelaar rechts van de deur in het volgende gebied.

Underground (Mines)

Na de scènes word je geboeid en ren je weg van de Lycans die je achtervolgen. Volg het grotendeels lineaire pad en breek de planken in de weg wanneer dat nodig is. Wanneer je de grote vierkante kamer binnenvalt met de deur aan het einde, moet je voorkomen dat de spijkerrol verder gaat. Om dit te doen, draai je om en kijk je naar de richting waarin je de kamer bent binnengekomen, en de plek om je te verbergen bevindt zich in de rechterhoek. Wacht tot de spike-roller helemaal naar je toe beweegt en je bent vrij van de handboeien, volg dan het pad het gebied uit en je bent terug waar de schakelaar was. Nadat je eraan hebt getrokken, volg je het pad het kasteel in.

Castle

In het kasteel ga je door de deur aan de linkerkant en volg je de gang, en als je de “Hal van de Vier” binnengaat, interactie met de deur aan de linkerkant met het schrift erop. Nadat de tussenfilmpjes zijn afgelopen, communiceer je met je rechterarm om naar beneden te gaan. Ga door de deur naar links, interactie met de poort op de open haard en kruip de opening in. Zodra je het standbeeld aan het einde van de gang bereikt, kun je ermee communiceren om de [Maroon Eye Ring] te ontvangen. 
Ga naar je sleutelvoorwerpinventaris en inspecteer de ring, draai hem dan om recht naar voren te kijken en onderzoek hem om het [Maroon Eye] te krijgen.

Ga verder door de opening, ga dan terug in de “Hal van de Vier” de trap op naar de “Grote Hal”, de trap naar links op naar de tweede verdieping, dan door de rechter gang en inspecteer de deur en steek de [Maroon Eye] om het te openen.

Zodra je de deur opent, verschijnt een van de Dimitrescu-zussen. Ren door het gebied dat je zojuist hebt geopend en laat je door een gat in het kerkergebied vallen. Volg het lineaire pad door de kerkers, waarbij je de Moroacia op je weg doodt of ontwijkt. Als je het einde bereikt, word je weer aangevallen door een van de zussen en beland je in een kamer met kapotte ramen. De zusjes zijn zwak als ze worden blootgesteld aan buitenlucht, en je kunt ze beschadigen als de ramen open staan, zoals in deze kamer. Reken af ​​met de zus en ga dan naar de keuken waar je [Sanguis Virinis] uit het bad in de kamer kunt halen. Ga terug naar de “Main Hall” en naar de tweede verdieping weer naar de “Wine Room” waar je de [Sanguis Virins] in een houder aan de muur kunt plaatsen. Dit opent een deur, waar je dan het [Courtyard Key] uit een kist. Ga terug naar de “Main Hall” en ga door de “Dining Room”, gebruik de [Courtyard Key] om naar buiten te gaan.

In de “Binnenplaats” ga je naar de zuidoostelijke hoek door de deur, dan de trap op naar de tweede verdieping. In de volgende gang kun je de [Castle Map (Main)] van de muur halen, ga dan door de deur in de “Hall of Ablution”. In deze kamer moet je de 4 standbeelden draaien om verder te gaan. De oplossing is altijd hetzelfde en je wilt elk beeld een keer draaien BEHALVE het paard. Bij het draaien moeten de drie mannen tegenover de man op het paard staan, de man op het paard tegenover de vrouw in de mantel en zowel de vrouw met de hoed als de vrouw in de mantel tegenover elkaar.

Na het draaien van de standbeelden loopt het zwembad leeg, daarna kun je verder door de deur in de grond. Volg de lineaire route door de met bloed gevulde kerker naar de andere kant en dan aan het einde de lift op. Ga op het balkon de kamer binnen waar Lady Dimitrescu net binnen was, en pak [Dimitrescu’s Key] van de muur in de linkerhoek.

Nadat je de sleutel hebt opgehaald, gebruik je deze op de nabijgelegen gesloten deur, dan kom je in een kerkergebied terecht. Volg het pad naar een schakelaar in de muur, waar je zonder pardon je hand zal laten verwijderen. Leid Lady Dimitrescu door het gebied zodat je terug kunt gaan naar de schakelaar en deze opnieuw kunt gebruiken, volg dan het pad naar buiten met de [Dimitrescu’s Key] op de deur, en pak dan het [Mask of Sorrow] van het standbeeld om naar boven te gaan. lift.

Voor het volgende masker ga je terug naar de tweede verdieping van de grote hal en door de deur stop je het [Maroon Eye] erin. Ga deze keer naar het einde van de gang waar een deur is waar je [Dimitrescu’s Key] op kunt gebruiken. , leidend naar de “Hall of Pleasure”. In deze kamer pak je het [Mask of Pleasure] van het standbeeld, dat je zal opsluiten. Buig door de open haard en ga de volgende kamer in waar je met een andere zus zal vechten. Pak een Pipe Bomb uit de hoek van de kamer, verplaats de plank naar de tegenoverliggende muur en gooi een Pipe Bomb naar het gebarsten deel om het op te blazen, zodat de buitenlucht naar binnen kan en je de zus kunt verslaan.

Nadat ze is verslagen, pak je de [Mounted Animal Skull] van de muur in deze kamer en inspecteer je deze in je Key Item-inventaris, kijkend naar de schroef aan de achterkant om hem van de basis te verwijderen. Je kunt het dan op het standbeeld in de vorige kamer plaatsen om terug te gaan naar het hoofdgedeelte.

Voor het derde masker ga je terug naar de “Binnenplaats” en dan door de gesloten deur aan de noordkant. Je kunt [Castle Map (Annex)] van de muur pakken , dan de trap op naar de tweede verdieping en de “Opera Hall” binnengaan. Ga naar beneden en interactie met de piano, voltooi de puzzel. U kunt gewoon toetsen op de piano stampen om de juiste noten te krijgen, het laat zien waar u zich op de schaal bevindt ten opzichte van de volgende noot. Nadat je deze hebt voltooid, pak je de [Iron Insignia Key] uit de la die opengaat.

Ga door de deur op de onderste verdieping van deze kamer, dan de trap op waar je nu de sleutel op de deur tegenover de “Operahal” kunt gebruiken om de “Bibliotheek” binnen te gaan. Hier moet je vechten tegen de derde en laatste zus. Om dit te doen, moet je de schakelaar op een van de centrale pilaren in de kamer overhalen, waardoor de grote ondergang in het midden wordt geopend en de koude lucht voor een beperkte tijd binnenkomt, zodat je met de zuster kunt omgaan. Als je haar niet doodt voordat de koepel sluit, kun je gewoon aan de schakelaar trekken om hem weer te openen. Als ze is afgehandeld, ga door de volgende deur en pak het [Mask of Joy] van het standbeeld in de volgende kamer.

Je kunt een deur ontgrendelen die terug leidt naar de “Main Hall”, ga dan door de zilveren deur naar het “Atelier”. Hierin is het een puzzel waarbij je 5 verschillende bellen moet schieten om door het grote schilderij te komen. #1 is buiten, zittend op een tafel. #2 zit in de muur op de zwaaiende slingerarm en je moet je schot erop timen. Ga de trap op, waar je #3 uit het raam naar buiten kunt zien. #4 zit in de kroonluchter, die je één keer kunt schieten om hem te laten zwaaien en vervolgens op de bel kunt schieten. Ten slotte is #5 een kleine bel die aan de rechterkant op de plank ligt.

Volg het lineaire pad en je komt bij de “Rooftops”. Volg het lineaire pad over het dak en je komt bij een punt waar je op een zipline glijdt, die je naar het standbeeld leidt waar je het [Mask of Rage] kunt pakken , de laatste die je nodig hebt. Gebruik de ladder en lift om terug naar de begane grond van het kasteel te gaan.

WAARSCHUWING:
Als je iets in het kasteel nodig hebt, moet je het nu pakken voordat je door de maskerdeur gaat. Het kasteel kan na het verlaten niet meer worden betreden en alles wat gemist is, moet worden opgepikt bij een andere playthrough.

Als je klaar bent om verder te gaan, kun je de maskers op de beelden in de “Hal van de Vier” plaatsen. Van links naar rechts tegenover de deur worden de maskers geplaatst: [Mask of Sorrow] , [Mask of Pleasure] , [Mask of Joy] , [Mask of Rage] . Ga verder door de deur aan de andere kant, ga vooruit naar de “Toren van Aanbidding” en interactie met de kist.

Dame Dimitrescu

Na interactie met de kist begin je het baasgevecht tegen Lady Dimitrescu. Ze is gemuteerd in een gigantisch draakachtig wezen en je vecht tegen haar op een toren. Het basisidee voor het gevecht is om haar nog “normale” rompdeel op de rug van de draak te schieten om de meeste schade aan te richten. Blijf achteruit rijden voor dit eerste gedeelte en vermijd lunges van de draak. Als je alleen dit mes gebruikt, is het basisidee om achter haar te gaan staan ​​en de achterpoot van de draak te blijven raken, want hij kan niets doen als je erachter zit totdat hij zich omdraait. Als ze wegvliegt en buiten het gebied zweeft, kun je op haar lichaam schieten om haar te laten wankelen, waardoor ze voor een korte periode op de toren valt waar je meer schade kunt oplopen.

Wanneer ze de dialoogregel “Meer bloed” betreedt, gaat het gevecht verder naar het tweede deel, waar je op een trappenhuis hoger op de toren wordt gezet. Probeer haar nu niet te beschadigen, ga gewoon naar de bovenste verdieping van de toren. Ze zal buiten de toren rondvliegen en dan met jou in het midden vallen, waar je haar gewoon moet blijven beschadigen totdat ze sterft.

Als het gevecht voorbij is, ga je naar het altaar aan de voorkant van de kamer en pak je de [Dirty Flask] om het gebied te verlaten.

Dorp 2e bezoek

Breek het slot op de deur, volg dan het pad naar een scène met de Hag. 
Als het klaar is, open je de kist op de tafel om de [Winged Key] te krijgen. Gebruik het op de poort en volg het pad terug het dorp in. Na wat uitleg van de hertog, moet je terug het dorp in naar het huis met de rode schoorsteen. De poort ten zuidoosten van het standbeeld in het “Maiden of War” -gebied is nu open en je kunt door dat gebied gaan. Volg het pad naar de poort met het bord “Do Not Enter” en breek het slot, ga dan het gebouw aan de linkerkant binnen. De kast aan het einde heeft een comboslot dat de code 070408 gebruikt , en binnenin vind je zowel het M1911 Handgun als de [Jack Handle].

Ga terug en gebruik de krikhendel op de krik onder de tractor om hem op te tillen en naar het volgende gebied te gaan. Neem je volgende twee rechten mee naar een plek met een poort waar je de [Iron Insignia Key] kunt gebruiken , klim dan de ladder op bij het volgende gebouw dat het gebouw is met de rode schoorsteen waar je naar op zoek was. Ga naar binnen en open de kist op de tafel, die een sleutelstuk bevat dat je onderzoekt. Kam het om de [Four-Winged Key] te krijgen.

Keer terug naar de hertog en je kunt nu door de deur naar de noordkant van het gebied waar de hertog zich bevindt.

House Beneviento

Volg het lineaire pad tot het einde waar je een deur bereikt. 
Communiceer met het drop-slot en kies ervoor om de [Family Photo] uit je inventaris in het slot te plaatsen. Vervolg het pad en ga het huis binnen. Ga door de deur aan de achterkant van de hoofdkamer, dan door de gang naar links en de volgende lift in. Volg de gang naar het einde en interactie met de fles die op de pop zit.

Al je wapens zijn nu weg en je moet een reeks puzzels oplossen om het gebied te verlaten. Eerst moet je communiceren met de grote pop op de tafel om wat items te krijgen om verder te gaan. Communiceer met de rechterschouder en beweeg je handen om een ​​sectie eraf te trekken, en verkrijg de [Silver Key]. (U kunt deze stap overslaan als u tijd wilt besparen).

Ga vervolgens langs de andere kant en interactie met het linkerbeen, trek het eraf om een [Winding Key] te krijgen.

Tenslotte, interactie met de linkerhand om de [Blood Covered Ring] eraf te trekken . (U kunt deze stap overslaan als u tijd wilt besparen).

Gebruik de [Silver Key] op de nabijgelegen deur, ga dan twee keer met de gootsteen om, en de tweede keer selecteer je de [Blood Covered Ring] uit je inventaris, waardoor Ethan het afwast en de [Wedding Ring] verkrijgt. Ga naar je inventaris en inspecteer de ring om de code 052911 te krijgen . Gebruik deze code op de peddel op de deur waar je de poppenkamer binnenkwam om weer de gang in te gaan.

Ga de gang door en ga de eerste deur links in. Communiceer met de muziekdoos en gebruik vervolgens de [Winding Key] om deze te openen. Je moet nu de sleuven verplaatsen waarin de cilinders zitten om de muziekdoos te laten werken. Gebruik de krasjes die je op de cilinders kunt zien om ze in de juiste volgorde te krijgen. Als je ze succesvol hebt gevonden, krijg je [Tweezers].

Ga terug naar de poppenkamer en interactie met de mond van de pop, beweeg deze helemaal te verkrijgen. Gebruik desgevraagd de [Tweezers] om de [Film] te verkrijgen.

Ga weer door de gang helemaal naar het einde waar je een studeerkamer binnengaat. Werk samen met de hangende film en selecteer vervolgens de [Film] uit je inventaris om deze op de standaard te plaatsen. Communiceer opnieuw met de standaard en verplaats ze in de volgorde op basis van de aanwijzing op het papier aan de linkerkant. De juiste volgorde is: Beer, Boek, Roos, Muziekdoos, Ring. Speel de film af, dan gaat een deur aan de andere kant van de kamer open.

Ga de muur in en pak de [Scissors] van de pop aan de rechterkant. Gebruik ze om het verband door te snijden dat het pad blokkeert. Volg de gang naar het einde, maak de deur open en je komt terug in de kamer met de gootsteen.

Ga weer naar de grote pop, gebruik de [Scissors] om het verband op de romp door te knippen om de [Brass Medalion] te krijgen.

Ga nu in deze kamer door de gang naar links waar een deur is met een afbeelding erop. Communiceer ermee en plaats de [Brass Medallion] , en communiceer vervolgens met de andere naar spots. Verander de linkerbovenhoek naar de vogel die naar rechts wijst met vleugels die naar links gaan (1 keer op dPad rechts drukken) , en dan de onderste naar de drie gesloten ogen (2 maal op dPad links drukken)

Volg deze doorgang tot het einde en klim dan naar de bodem van de put om een [Breaker Box Key] te vinden.

Ga terug naar de vorige kamer en begin de gang door te lopen tot je de baby ziet . U moet de baby nu vermijden terwijl u vordert. Ga terug naar de poppenkamer en wacht achter de tafel tot de baby de kamer binnenkomt, ga dan om de andere kant van de tafel heen zodat hij je gaat achtervolgen (kan ook het pad door de andere gang nemen). Ga helemaal naar het einde van de gang naar de lift en gebruik de [Breaker Box Key] op de Breaker Box om de [Relief of a Child] te krijgen.

Ga de studeerkamer in en terug door de plek in de muur naar de gang, dan naar de deur aan de linkerkant waar je de [Relief of a Child] kunt plaatsen om deze te openen.

Ga naar het einde van deze nieuwe gang naar de slaapkamer en gebruik de doos aan de muur om de [Fuse] te krijgen.

Ga terug door de gang waar je weer doorheen kwam tot je hier de baby weer achter je aanzat, draai je dan om en ga terug naar de slaapkamer en verstop je onder het bed. Wacht tot het de kamer binnenkomt en begin rond het bed te bewegen, dan kun je naar voren kruipen en door de gang rennen. Je moet naar links gaan en de lange weg terug naar de lift nemen door de poppenkamer, want het rechterpad is geblokkeerd.

Communiceer met de zekeringkast en plaats deze in de [Fuse] , ga dan snel de lift in wanneer deze open gaat en druk op de knop om de deur te sluiten en terug naar boven te gaan.

Donna / Angie

Dit deel is een soort baasgevecht, maar je vecht niet op een normale manier tegen de pop. Het zal zich ergens in huis verbergen en je moet het drie keer lokaliseren om het te doden. Als je te lang zoekt, zullen de andere poppen je aanvallen, schade aanrichten en je uiteindelijk doden als je te vaak faalt.

De eerste keer is het altijd boven in de slaapkamer aan het einde van de loopbrug.

De tweede en derde keer zijn willekeurig, de pop kan op verschillende plaatsen in huis zijn en je moet er snel naar zoeken. Mogelijke plaatsen zijn: in de hoek direct links van de ingang bij de geblokkeerde deur, in de eetkamer links zittend bij de banken, de achterste hoek van de eetkamer bij de kast, het uiterste einde van de gang bij de lift.

Nadat je haar drie keer hebt gevonden, is het ‘gevecht’ voorbij en krijg je een ander sleutelstuk, dat, wanneer je het bekijkt, combineert met het vorige om je de [Four-Winged Unborn Key] te geven. Je pakt dan de [Legs Flask] van de sokkel in de hoek en kan dan terug naar het dorp.

Moreau’s Area

In het dorp kun je nu de [Four-Winged Unborn] -sleutel gebruiken om door de poort naar het zuiden te gaan vanwaar de hertog is. Volg de kleine rivier die door het middelste gebied naar een muur van groene klodder stroomt, die je kunt beschadigen om te vernietigen en verder te gaan. Breek de volgende om een ​​ladder te beklimmen en kom in het gebied met de windmolen. Ga naar binnen en de trap helemaal af en de lift af.

In het volgende gebied ga je de tunnel naar links af met de sporen op de vloer, dan de trap op en wring je door de opening om de [Arms Flask] te krijgen na een filmpje.

Ga weer terug in de richting waar je vandaan kwam en ga rechtsaf als je terug bent in het eerste gebied om buiten te komen. Volg het pad tot het einde waar je de [Boat Key] op de boot in het water kunt gebruiken, en rijd dan door de twee tunnels. Na de tussenfilmpjes sta je op een steiger in het water, volg het pad naar het pompgebouw. Ga aan de andere kant verder en het pad af naar de windmolen. Als je de slinger op deze gebruikt, breek je hem, dus ga de ladder in deze windmolen af.

In dit volgende gedeelte doorkruis je het met water gevulde gebied over afzinkbare platforms waar de getransformeerde Moreau voortdurend doorheen zal zwemmen om je te pakken te krijgen. Wacht tot hij voorbij is voordat je op platforms gaat. Om bij de volgende reeks gebouwen te komen, moet je een aantal steunen breken om platforms te laten vallen, en dit doe je op de toren door ook op het geel afgeplakte deel aan de linkerkant te schieten met een pistool vanaf die kant.

Ga weer terug in de richting waar je vandaan kwam en ga rechtsaf als je terug bent in het eerste gebied om buiten te komen. Volg het pad tot het einde waar je de [Boat Key] op de boot in het water kunt gebruiken, en rijd dan door de twee tunnels. Na de tussenfilmpjes sta je op een steiger in het water, volg het pad naar het pompgebouw. Ga aan de andere kant verder en het pad af naar de windmolen. Als je de slinger op deze gebruikt, breek je hem, dus ga de ladder in deze windmolen af.

In dit volgende gedeelte doorkruis je het met water gevulde gebied over afzinkbare platforms waar de getransformeerde Moreau voortdurend doorheen zal zwemmen om je te pakken te krijgen. Wacht tot hij voorbij is voordat je op platforms gaat. Om bij de volgende reeks gebouwen te komen, moet je een aantal steunen breken om platforms te laten vallen, en dit doe je op de toren door ook op het geel afgeplakte deel aan de linkerkant te schieten met een pistool vanaf die kant.

Ga door het gebouw en duw de eerste kar naar beneden, val dan naar het gebied met de schakelaars. Je moet aan deze schakelaars trekken om tijdelijk platforms in het water omhoog te brengen om vooruit te komen. Gebruik eerst de BLAUWE en de ORANJE om over te steken naar het andere gebouw, waar alle drie de kleuren schakelaars zullen zijn. Hier wil je ze snel in de volgorde GROEN, BLAUW, ORANJE trekken, en dan aan de ORANJE schakelaar trekken waar je langs loopt als je snel bij het einde komt.

Het volgende deel is een lang stuk van de afzinkbare loopbruggen. Ga eerst naar het middelste platform, want Moreau zal ze allemaal neerploffen, en als hij weggaat, ren dan snel naar het einde voordat hij ze weer laat vallen.

Volg het pad waar je een kar naar beneden duwt om terug te gaan naar het centrale gebouw, dat nu een tweede kar heeft om naar beneden te duwen zodat je verder kunt. Trek aan de schakelaar om een ​​boot uit het water te tillen, ga dan door het midden en breek snel de klodder die uit de boot lijkt te komen voordat Moreau hem vernietigt. Laat de ladder vallen zodat je deze kunt beklimmen, en je zult nu bovenop een andere windmolen staan. Werk samen met de [Crank] om het te verkrijgen.

Je moet eerst rond gaan en interactie hebben met het laddergedeelte op de grond, dan kun je teruggaan naar de versnellingen en de [Crank] gebruiken om de windmolen te stoppen. Klim naar boven en gebruik de zipline om terug te gaan naar de eerste windmolen, gebruik dan de [Crank] erop om de stroom in het pomphuis te laten lopen. Ga naar binnen en interactie met de console, voltooi dan de lichtpuzzel om de schakelaar te laten werken (de oplossing aan de zijkant wordt naar rechts gedraaid).

Gebruik de schakelaar om het water af te voeren, ga dan de deur naar rechts uit en volg Moreau naar het volgende gebied.

Moreau

Nu vecht je tegen Moreau in dit drooggevallen gebied. Net als Lady Dimitrescu is de beste manier om hem te beschadigen door op zijn “normale” lichaam te schieten dat zich in de mond van het gigantische visgedeelte bevindt. Blijf achteruit lopen en schiet erop wanneer je kunt, kijk uit wanneer hij je uitval of goo spuwt.

Nadat voldoende schade is toegebracht, klimt hij op de top van een van de gebouwen. Wanneer hij dit doet, wil je snel onder een van de overdekte gebieden komen die zijn gemarkeerd met de gele koorden en verf. Moreau begint goo in de lucht te spuwen, die naar beneden komt als regen die je beschadigt als je niet in een van de overdekte gebieden bent. Dit zorgt er ook voor dat goo de paden in het gebied blokkeert die je moet vernietigen als je tijdens het gevecht naar andere plekken wilt gaan.

Daarna komt hij weer naar beneden en kun je hem gewoon blijven beschadigen. Afhankelijk van hoe lang het gevecht duurt, mag hij weer de daken op, in dat geval verstop je je gewoon weer onder de overdekte gebieden.

Zodra hij is verslagen, volg je het nieuw geopende pad de tunnel in die naar de kamer leidt waar je Moreau oorspronkelijk zag toen je de fles kreeg. Pak het sleutelstuk van de tafel, onderzoek het om het te combineren en verkrijg de [Six-Winged Unborn] -sleutel. Je kunt het gebruiken op de dichtstbijzijnde poort en ga dan terug naar het dorp.

Stronghold

Volg in het dorp de borden die Heisenberg heeft geplaatst om u naar de vesting te leiden. Dit zal je door een groot aantal Lycan leiden op weg naar het einde van het gebied om de kolf te krijgen. In deze gebieden hoef je eigenlijk niemand te doden om vooruitgang te boeken, alleen als ze je in de weg staan ​​(of als je zin hebt om ze te doden).

Het eerste gedeelte als je eenmaal het einde hebt bereikt, moet je aan twee hendels trekken om het metalen hek te openen. Ze zijn bereikbaar via de trap aan de linkerkant en de ladder aan de rechterkant.

Loop door de deuren en ga de trap op. In het volgende gedeelte volg je het pad omhoog, dan is er een zipline waarmee je kunt communiceren om aan de andere kant van het gebied te komen en het pad verder te volgen. Bovenaan hoef je alleen maar door de deur te komen achter de groep Lycan die verschijnt, ga dan de trap weer af om verder te gaan.

Urias

Nu moet je tegen Urias vechten, de enorme Lycan die met een hamer zwaait vanuit de hinderlaag aan het begin van het spel. Hij begint op het verhoogde platform en wanneer hij daarboven is, zal hij een aanval uitvoeren waarbij hij naar je toe springt met een hamerzwaai. Daarna zal hij je normaal volgen in dit lagere gebied en verschillende swingcombo’s en aanvallen uitvoeren, afhankelijk van hoe dichtbij je bent. Je kunt schommels vermijden door aan de andere kant van de grote stenen pilaren te gaan staan, tot het punt waarop hij ze soms vastpakt en naar je gooit. Na voldoende schade zal hij weer op het middelste platform klimmen en een brul doen, waardoor 1 – 2 normale Lycans worden opgeroepen om ook jou lastig te vallen. Voor schade, blijf hem indien mogelijk in zijn gezicht schieten totdat je hem verslaat.

Nadat hij dood is, ga door de pas geopende deur en ga verder tot je in de kamer met de televisie komt waar je de [Torso Flask] kunt pakken , de laatste van de vier. Volg na de scenes het pad naar buiten en gebruik de boot, klim dan de ladder op om terug in het dorp te komen.

Heisenberg’s Factory

WAARSCHUWING:
Als u nog iets anders moet doen in het dorp of in andere gebieden, kunt u dit nu doen voordat u naar de fabriek gaat. Als je daar eenmaal bent, ga je verder naar het einde van het spel.

Terug in het dorp kun je bij de hertog terugkeren naar het gebied en de vier kolven in de kelk plaatsen. Zodra ze alle vier zijn geplaatst, verkrijg je de [Giant’s Chalice].

Breng de kelk naar de “Ritual Site”, het gebied met de grote beelden waar je doorheen kwam na het verlaten van het kasteel en plaats deze in het midden van de stenen cirkel. Hierdoor wordt het middelste platform naar beneden verplaatst en kun je over de brug naar de fabriek lopen.

Volg het pad naar de fabriek en door de kamers. Communiceer met het gordijn in de laatste kamer en je zult een gesprek hebben met Heisenberg. Na de tussenfilmpjes ren je rond van een vijand, volg gewoon het lineaire pad door de gang en laat je dan in de parachute aan de rechterkant vallen als je de doodlopende weg bereikt.

Volg het pad uit het gebied waar je naar binnen valt en trek aan het einde het rooster van de ventilatieopening om verder te gaan. Volg het pad en je komt uit in een gebied waar je de Duke in een grote lift kunt vinden. Om verder te gaan, ga door de deur rechts van hem. Wanneer je de kamer met de metalen deur bereikt, zou je er een rood licht op moeten zien. Overal in de fabriek kun je deze vinden op deuren of machines, en je kunt ze met een mes of schieten om ze te vernietigen, deuren te openen of machines te stoppen.

Volg het lineaire pad door de donkere kamer totdat je de kamer bereikt met de gietmachine, het belangrijkste gereedschap dat wordt gebruikt om vooruitgang te boeken in de fabriek. Ga eerst het pad naar links af en volg het lineaire pad naar een kamer met een grote koffer waar je de [Relief Mold] kunt krijgen.

Ga terug naar de gietkamer en gebruik deze in de machine om de [Relief of a Horse] te krijgen, deze gebruik je dan op de plek in de muur rechts om verder te gaan.

Volg het pad door de volgende kamer met de machines. Als je de pistons wilt stoppen om gemakkelijker langs te komen, kun je op de rode lichten schieten, of gewoon tijd er onderdoor rennen (je loopt schade op als ze naar beneden zwaaien als je eronder staat, maar ook de vijanden op die manier beschadigen). Loop door de kamers en ga de trap op naar een andere metalen deur met licht erop. Hierbinnen zit nog een koffer die de [Cog Mold] bevat.

Ga twee kamers terug waar een deur is waar je door kunt gaan die direct terug leidt naar de gietmachine, waar je de [Cog Mold] kunt gebruiken om de [Large Cog] te krijgen. Neem dit en gebruik het op de machine waar je langs liep toen je de mal pakte, waarmee je de generator kunt inschakelen.

De deur links van de trap waar je eerder naar toe ging staat nu open, en daar kun je doorgaan. In de kamer met de Soldat die op de benedenverdieping rondloopt, moet je naar boven gaan waar een metalen deur zal zijn met 5 lampjes om te breken. Ga door het volgende gebied en ga weer naar het tweede niveau, waar je weer 5 lichtdeuren vindt. Dit leidt terug naar de donkere kamer waar je in het begin doorheen kwam, waar je nu kunt communiceren met een schakelaar om een ​​platform te laten zakken om verder te gaan.

In de volgende gang zal nog een 5 lichte deur zijn, die naar een gebied leidt waar je opnieuw wordt aangevallen door Sturm en door de gang moet wegrennen. Ga aan het einde door de deuren en je bent terug in het belangrijkste open fabrieksgedeelte, waar je aan een schakelaar kunt trekken om de lift te activeren waar de hertog op staat en deze naar je verdieping brengt. U kunt dit nu gebruiken om tussen deze twee verdiepingen op en neer te gaan als u dat wilt.

Neem de ladder naar boven en volg het lineaire pad door enkele buizen en een mijnschachtgebied, waar je in een opening in de muur in de kamer kunt hurken met de grote boor in het midden. Ga door de deur aan de andere kant naar een kamer met bovenaan een enorme turbine. Om door deze turbine te komen, moet je de 4 rode lichten erop schieten. 1 direct in het midden en 3 rond de buitenrand. Nadat je alle 4 hebt geschoten, stopt het en kun je bovenaan een ladder beklimmen om verder te gaan.

Nadat je door een andere gang bent gegaan, kom je in een lange kamer met aan het einde nog een turbine. Om te voorkomen dat je doodgaat, moet je het licht in het midden schieten terwijl je ernaar toe wordt gezogen.

Ga door waar de turbine was en loop langs de pijpen naar rechts die langs de muur leiden. Aan het einde ervan is er een ladder die je kunt beklimmen en die naar een luik leidt. Ga de lift op, en in de volgende kamer is er een koffer die de [Key Mold] bevat. Ga door naar het volgende gebied, waar je weer in de open hoofdfabriek bent en er is nog een schakelaar waar je aan kunt trekken om de lift hier naar boven te brengen, wat eigenlijk nodig is om verder te komen.

Neem de lift terug de B4 af en ga dan door het gebied dat naar de werpmachine leidt, die nu donker zal zijn en meer vijanden erin zal hebben. Gebruik de [Key Mold] op de machine om [Heisenberg’s Key] te krijgen, ga dan terug en neem de lift terug naar B1 zodat je de sleutel op de nabijgelegen deur kunt gebruiken om verder te gaan.

Sturm

In het volgende gebied moet je Sturm verslaan. Ga verder. Dit gevecht vindt plaats in een (beginnende) kleine reeks gangen die worden neergehaald en het gebied wordt groter terwijl Sturm rondvliegt. Aan het begin van het gevecht laadt het slechts één keer op en komt dan vast te zitten, waar je dan de kleine rode turbine op zijn rug kunt aanvallen om schade aan te richten.

Nadat er wat schade is aangericht, zal de body van de motor op zijn kop rood gloeien en zal hij ofwel drie keer achter elkaar aanvallen of grote vuurstralen op je afvuren. Wanneer het wordt opgeladen, wil je wachten op de derde voordat je het probeert te beschadigen, omdat het de drie snel achter elkaar doet en na de derde even vastloopt. Wanneer het vuur op je schiet, zal het volgen waar je bent totdat het vuur daadwerkelijk begint en dan stil blijft. Als je er dichtbij kunt komen, kun je dit in je voordeel gebruiken door erachter te gaan als het vuur schiet en de turbine te beschadigen.

Nadat er voldoende schade is toegebracht, zal het exploderen en kun je de nabijgelegen deur weglaten. Klim uit op de giekarm en gebruik de schakelaar om jezelf omhoog te brengen naar het volgende gebied. Loop door de deuren, waar je naar de bodem van de fabriek wordt geslagen. Volg het pad voor nog meer tussenfilmpjes en communiceer met het voertuig om verder te gaan.

Heisenberg

In het eerste deel van het Heisenberg-gevecht rijd je rond het voertuig waar je op zit en gebruik je het om de Heisenberg aan te vallen. Je kunt melee-aanvallen op dezelfde manier blokkeren als je normaal doet, en vervolgens een machinegeweer of een kanon op de baas schieten. Om schade aan te richten, moet je op de rood gloeiende punten op een van de of zijn armen en een op zijn basis schieten. Als je schade probeert te vermijden, moet je de punten alleen met het machinegeweer beschieten en vervolgens het kanon gebruiken wanneer hij begint te bewegen om je aan te vallen, omdat het hem doet wankelen en zijn aanvallen onderbreekt. Het gevecht terwijl je op het voertuig zit, verandert in principe niet, blijf gewoon op de gloeiende rode punten schieten zodra ze verschijnen.

Nadat er voldoende schade is toegebracht, slaat hij u van het voertuig af en bent u te voet. Je moet hem nu blijven beschadigen met normale wapens door hem in zijn gezicht te schieten. Vermijd aanvallen door naast hem te staan ​​of dicht bij hem te komen, en blijf hem beschadigen tot het gevecht voorbij is.

Chris

Na enkele tussenfilmpjes speel je nu als Chris. Volg het lineaire pad door het bos voor nog een filmpje, dan moet je beginnen met verhuizen naar het dorp. Dit deel is relatief lineair, je volgt gewoon het pad door het dorp dat je nu zou moeten kennen, waarbij je de Lycanen vermoordt of ontwijkt totdat je het dorpscentrum bereikt waar nu een gigantisch houten kruis in staat. Hier moet je nu de laserpointer gebruiken om het drie verschillende keren te markeren om het te vernietigen. Na elke markering moet je een minuut wachten voordat je weer kunt markeren, en er zal een golf van vijanden op je verschijnen. Je kunt ze proberen te doden of ze gewoon vermijden, want de volgende keer dat je het kruis markeert, worden ze allemaal onmiddellijk gedood. Nadat het is vernietigd, neemt u het nieuwe pad naar beneden.

Urias Strajer

Je hebt nu weer een baasgevecht met Urias Strajer. Zoals de naam zou impliceren, is deze vergelijkbaar met degene die je vocht als Ethan, maar veel sterker en met pantser op zijn gezicht, wat betekent dat hij van de tafel is voor schade. De achterkant is zichtbaar en als je erop schiet, wordt er meer schade aangericht, maar over het algemeen laat het hem niet erg lang bloot. Na een tijdje zul je er luchtaanvallen op kunnen roepen, wat de beste manier is om het snel te doden. Vermijd zijn aanvallen op dezelfde manier als je deed tegen Ethan en roep zo mogelijk luchtaanvallen uit.

Nadat het dood is. neem het nieuw geopende pad. Na een filmpje vervolg je het pad tot je bij een lab komt, en ga dan met de deur aan de achterkant om.

Na nog meer scènes speel je weer als Ethan. Als je terug bent in het centrale dorp, pak dan alle benodigdheden die je nodig hebt en volg het pad naar de “Ritual Site”.

Miranda

Nu heb je alleen nog Miranda, de laatste baas van het spel. Ze blijft het hele gevecht grotendeels in de vorm van een mens, dus je richt schade aan door haar gewoon in het hoofd of lichaam te schieten. Na enige tijd zal ze van vorm gaan veranderen, overschakelen naar een met een aantal grote spinnenpoten die haar rond dragen, en dan een waarbij ze in de lucht vliegt. In de spinvorm vermijd je haar hetzelfde als ze op de grond ligt, en als ze naar een hoger platform springt, moet je door de kamer rennen om te vermijden dat ze op je probeert te springen. Als ze rondvliegt, duikt ze soms naar je toe, of roept ze een grote of drie kleine bruine bollen op die boven haar hoofd zweven. Je kunt deze ballen schieten om ze te vernietigen, maar als je dat niet doet, zullen ze in brand vliegen en op je af worden geschoten. Ze zal dan tijdens het gevecht door deze drie vormen heen draaien.

Als er een aantal zwarte pilaren uit de grond komen en een grote bruine bol in het midden dan moet je je verschuilen achter een van de pilaren. De bol in het midden zal in brand steken en kleine vlammende bollen naar buiten sturen die je beschadigen als je niet achter een pilaar bent.

Soms wordt het hele gebied donkerder, waardoor het moeilijk te zien is. Wanneer dit gebeurt, zal Miranda zich normaal in de duisternis verstoppen, en je moet haar vinden als ze verschijnt en haar aanvallen zodat je weer normaal kunt zien.

Nadat voldoende schade is toegebracht, zal ze je vastgrijpen en op zijn plaats houden, terwijl ze een grote bruine bal boven haar roept. Je moet snel op deze bal schieten om hem op te blazen en Miranda te beschadigen. Als je dit eenmaal met succes hebt gedaan, zal ze je aanvallen terwijl ze nog steeds op zijn plaats wordt gehouden, en je moet haar blijven beschadigen om haar te doden en het gevecht te beëindigen.

Dit concludeert de Resident Evil 8 Village Walkthrough.

Resident Evil 8 Wiki Guide

Vorig artikelResident Evil 8 Village: Alle locaties voor kookingrediënten
Volgend artikelResident Evil 8 Village Wiki Guide

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here