Resident Evil 4 Remake Trofee Guide & Roadmap

 • Geschatte moeilijkheidsgraad van de trofee: 6/10
 • Geschatte hoeveelheid tijd tot platina: 30-40 uur
 • Offline trofeeën: 40 (1X , 4X , 10X , 25X )
 • Aantal te missen trofeeën: alle niet-automatische verhaaltrofeeën kunnen worden gemist, er is geen hoofdstukselectie
 • Glitched trofeeën: 0
 • Heeft moeilijkheidsgraad invloed op trofeeën?: Ja, moet het spel verslaan op Hardcore in een nieuw spel met S+ Rank (kan geen S+ verdienen in Nieuw spel Plus). Moet ook Professional verslaan met A-rang voor het wapen “Chicago Sweeper”.
 • Stapelen moeilijkheidstrofeeën zich op?: Ja en Nee. Als je het spel op Professional met S+ verslaat, ontgrendel je de trofeeën voor het verslaan van Hardcore S+ en Standard S+. Het verslaan van Hardcore S+ ontgrendelt Standard S+ echter niet. Door het spel op Professional te verslaan, ontgrendel je ook de trofeeën voor het verslaan van het spel op Standard en Hardcore.
 • Minimum Playthroughs: Technisch gezien 4, maar hiervoor zou je de game eerder moeten platina hebben en het al perfect kennen. Realistisch gezien, 6+ playthroughs. Zie de sectie Algemene veelgestelde vragen hieronder voor meer informatie hierover.
 • PS4/PS5 Autopop & Save Transfer:  Ja, er is Save Transfer en Trophies Autopop, maar alleen van PS4 naar PS5, niet van PS5 naar PS4
 • Crossbuy PS4/PS5:  Ja
 • Free-Roam / Chapter Select na Story?: Geen Chapter Select, Geen Free-Roam. New Game+ is beschikbaar en alles behalve Treasure Progress wordt overgedragen.
 • Ondersteunt handmatige opslag?:  Ja, 20 handmatige opslagslots, 1 automatische opslagsleuf
 • Releasedatum: 24 maart 2023 (Mercenaries-modus uitgebracht op 7 april 2023)

Introductie:

Welkom bij de Resident Evil 4 Remake Trofee Guide & Roadmap! Na de remakes van Resident Evil 2 en Resident Evil 3 is het nu tijd voor de remake van de genrebepalende klassieker uit 2005. Hoewel de game qua verhaal en locaties erg dicht bij de originele game ligt, is de game veel veranderd en verrast zelfs veteranen. De gameplay is vergelijkbaar met de vorige remakes, maar sneller en meer actiegericht. Het afweermechanisme is een nieuwe toevoeging en is absoluut iets dat je onder de knie zult moeten krijgen tijdens je meerdere playthroughs van het spel.

Het spel is verdeeld in 16 hoofdstukken, verdeeld over 3 hoofdgebieden: Dorp (hoofdstuk 1-6), Kasteel (hoofdstuk 7-12), Eiland (hoofdstuk 13-16). Het wordt steeds moeilijker met elk gebied. Je kunt niet teruggaan naar een gebied dat je hebt voltooid, dus als je eenmaal het kasteel hebt bereikt, kun je niet meer terug naar het dorp en als je eenmaal op het eiland bent, is er geen weg meer terug naar het kasteel.

De trofeeënlijst ziet er op het eerste gezicht vrij eenvoudig uit, maar verbergt eigenlijk een aantal verrassingen die de platina-reis lastiger maken. Met name de twee Extra Content Shop-wapens “Handcannon” en “Chicago Sweeper” zijn vereist voor alle wapens. Hiervoor moet je Professional verslaan met een A-rang en alle Mercenaries-kaarten verslaan met een S-rang. Deze en de andere playthrough-overspannende trofeeën leiden tot een mix van meerdere playthroughs.

Algemene veelgestelde vragen:

Laten we beginnen met een kort overzicht van wat voor soort playthroughs eigenlijk nodig zijn:

 • een 100% playthrough voor het voltooien van alle Treasures & Castellans & Merchant Requests -> voor alle verzamelbare trofeeën en hoofdstukspecifieke trofeeën
 • een playthrough op standaard moeilijkheidsgraad met de uiteindelijke beoordeling van S+ -> Mission Accomplished S+ (*stapelt niet met Hardcore S+)
 • een playthrough op Hardcore-moeilijkheidsgraad met eindbeoordeling van S+ ->  S+ Rank Investigator
 • een playthrough terwijl je alleen messen en pistolen gebruikt -> Minimalistisch
 • een playthrough zonder genezende items te gebruiken -> Frugalist
 • een playthrough zonder ook maar één keer met de handelaar te praten -> Silent Stranger
 • een playthrough op professionele moeilijkheidsgraad met een eindscore van ten minste A -> ontgrendelt het wapen “Chicago Sweeper” voor Gun Fanatic
 • S-Rank krijgen op de 3 Mercenaries Mode Maps -of- een playthrough op Professional moeilijkheidsgraad op New Game zonder speciale wapens te gebruiken -> Ontgrendelt “Handcannon” wapen voor Gun Fanatic

Hoeveel minimale playthroughs zijn er nodig voor het platina? Het hangt af van meerdere factoren.

 1. Ga je voor de snelle route of de meer haalbare route? – Je kunt zeker veel eisen combineren in één run, maar het zal de hele reis moeilijker maken. Je kunt ook voor meer runs in een bepaalde volgorde gaan om het gemakkelijker te maken. Het is dus ofwel een zeer moeilijke route met minder playthroughs, ofwel meerdere maar gemakkelijkere playthroughs.
 2. Wat is het minimale aantal playthroughs dat nodig is? – Het absolute minimum aantal playthroughs dat nodig is, is 4, maar het zou een onrealistische hoeveelheid kennis over het spel vereisen voordat het gespeeld kan worden. Je moet het spel voltooien op Standard met S+, Hardcore met S+, Professional met A-rang en New Game + om genoeg geld te verzamelen om de Infinite Rocket Launcher (2 miljoen ptas) te kopen, aangezien je het na een enkele run niet kunt betalen. Het afmaken in 4 playthroughs is echter zowel erg moeilijk als erg onrealistisch, aangezien het spel al een keer platina zou moeten zijn. Het is zeer onwaarschijnlijk dat iemand in staat zal zijn om het spel op Standard uit te spelen met een S+-rang bij de eerste playthrough terwijl hij snel genoeg is om alle verzamelobjecten en hoofdstuk specifieke trofeeën te bemachtigen. Bovendien stapelen S+ rangtrofeeën NIET, je zult het op beide moeilijkheidsgraden afzonderlijk moeten voltooien (het verslaan van Hardcore S+ ontgrendelt de standaard S+ trofee niet). Er is één uitzondering: het verslaan van Professional S+ is de enige moeilijkheid die beide trofeeën stapelt en ontgrendelt voor Hardcore S+ en Standard+. Aangezien Pro S+ echter niet nodig is voor een trofee, is het veel gemakkelijker om twee aparte runs te doen voor Standard S+ en Hardcore S+.
 3. Wat is het realistische aantal playthroughs dat nodig is? – Het meer realistische aantal playthroughs is 6.
 4. Wat is het aantal playthroughs voor de “gemakkelijkste” manier om platina te verdienen? – Als je het platina zo gemakkelijk wilt maken als het spel toelaat, zou het 6 playthroughs zijn.

Waarom is het gemakkelijker als je voor meer playthroughs gaat?

 • Sommige runs zijn gemakkelijker in New Game+ (zoals geen genezing, alleen mes/pistool, niet praten met handelaar)
 • Je kunt speciale wapens en kostuums/accessoires ontgrendelen die het je gemakkelijker maken, zoals Infinite Rocket Launcher in New Game+
 • Hoewel een extra run meer herhalingen betekent, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat het in het algemeen langer duurt om platina te bereiken, aangezien een paar uur hardlopen je kan helpen wat tijd te besparen die je zou verliezen door herhaaldelijk dood te gaan en alles in een poging te forceren. harder rennen.

Wat zijn de speciale wapens en accessoires/kostuums?

Er zijn in totaal 4 speciale wapens die je kunt ontgrendelen. Kostuums en accessoires kunnen worden gewijzigd in het Verhaalmenu en zijn actief voor al je opslagbestanden en maken geen uitdagingen of trofeeën ongeldig.

 • Infinite Rocket Launcher – beschikbaar in de Merchant Shop vanaf New Game+ -> niet beschikbaar in een “New Game”-run (kan het niet gebruiken voor S+ Ranks omdat hiervoor een New Game vereist is)
 • Primal Knife – ontgrendeld door alle 16 Clockwork Castellans te vernietigen -> kan worden gebruikt voor nieuwe runs richting S+ rating
 • Chicago Sweeper – ontgrendeld door de professionele modus af te ronden met een beoordeling van ten minste A -> kan worden gebruikt voor nieuwe runs in de richting van S + rating
 • Handcannon – ontgrendeld door ofwel S-Rank te krijgen op de 3 Mercenaries Mode maps (gemakkelijker) -of- Professional Mode te voltooien in New Game zonder speciale wapens te gebruiken (moeilijker) -> Speciaal wapen, maakt de “geen speciale wapens”-uitdaging ongeldig, maar kan gebruikt voor nieuwe runs in de richting van S + rating
 • Pantser voor Ashley – ontgrendeld door Hardcore Mode of hoger te voltooien met een A-rang -> maakt Ashley onkwetsbaar voor alle schade en onmogelijk voor vijanden om haar mee te nemen
 • Deer Antlers – ontgrendeld door Standard Mode te voltooien met S+ rank -> Je mesaanvallen zullen sterker zijn terwijl je het draagt ​​(minder nuttig dan de andere ontgrendelingen)
 • Chicken Hat – ontgrendeld door Hardcore Mode te voltooien met S+ rang -> vermindert de opgelopen schade aanzienlijk (geweldig om te dragen voor een niet-genezende playthrough)

Welke strategie wordt gebruikt in de Roadmap?

De roadmap beslaat het gemakkelijkste pad met meer playthroughs. Voel je vrij om wat extra eisen te combineren als je daar zin in hebt. Het stappenplan is bedoeld om de handigste weg naar platina te tonen.

Stap 1: Verkrijg S-rangen op 3 Mercenaries-kaarten om “Handcannon” (beste wapen) te ontgrendelen

Voordat je aan de hoofdgame begint, download je de gratis DLC ‘Mercenaries’ uit de PlayStation Store. Het is niet vooraf geïnstalleerd en moet als apart item worden gedownload. Klik in het titelscherm van het spel op “The Mercenaries”. Versla de 3 kaarten met een S-rang (met 1 personage is genoeg) om het Handcannon -wapen te ontgrendelen in de Extra Content Shop. Dit is het beste wapen in de game en als je het vanaf het begin ontgrendelt, wordt Platinum aanzienlijk eenvoudiger. Het is ook verplicht voor  Gun Fanatic (alle wapens).

De S Rank-vereisten zijn erg mild. Dood vijanden snel achter elkaar om je combo vol te houden en zoveel mogelijk kills te maken voordat je sterft of de tijd om is. Als je x100 kills-combo kunt doen (weergegeven in de rechterbovenhoek), zou je genoeg punten moeten krijgen voor een S-rang (S+ en S++ niet vereist). Speel als Leon, activeer de groene bubbels voor bonustijd en gele bubbels voor instant Mayhem Mode. Wanneer sterkere vijanden spawnen, activeer dan Mayhem Mode met Playstation L3 Button+ en schiet ze neer met de Sniper of Shotgun voor een snelle kill. Verder probeer je gewoon zo lang mogelijk in leven te blijven en dood je vijanden snel achter elkaar om je combo vol te houden. Je kunt vijanden met het pistool in het been schieten en vervolgens een trap uitvoeren wanneer de  knopprompt toont om ze onmiddellijk te doden. Dit bespaart munitie en doet ook omliggende vijanden pijn. Wanneer je gezondheid laag wordt, druk je op om de inventaris te openen en een gezondheidsspray of kruiden te consumeren.

Nadat je de S-rang hebt behaald op alle 3 de Mercenaries-kaarten, ontvang je een melding dat het handkanon is ontgrendeld. Je kunt het kopen via Titelscherm > Bonussen > Winkel met extra inhoud > Wapens voor 1000 CP.
Je hebt niet meteen genoeg CP, je krijgt CP door verhaalhoofdstukken, trofeeën en uitdagingen te voltooien. Je moet ook een Exclusief Upgrade Ticket kopen bij de handelaar om oneindige munitie toe te voegen aan het Handkanon. Dit ticket komt beschikbaar in hoofdstuk 7. Ga voorlopig door met stap 2 totdat je hoofdstuk 7 bereikt. Nadat je hoofdstuk 7 hebt bereikt, moet je Handcannon kopen in de Extra Content Shop, waarna je het kunt inwisselen bij elke typemachineopslag (punten sparen). Praat met een handelaar en koop het “Exclusieve upgradeticket” voor 30 spinels op elk moment tijdens of na hoofdstuk 7. In de upgradesectie van de handelaar wissel je dit ticket in op het handkanon en het krijgt oneindig veel munitie! Nu heb je een magnum met oneindige munitie die vijanden in 1 treffer doodt.

Opmerking: als je het nog gemakkelijker wilt maken en het niet erg vindt om extra geld uit te geven, koop dan de DLC genaamd “Resident Evil 4 Weapon Exclusive Upgrade Ticket x1 (A)”. Hiermee krijgt u vanaf het begin één upgradeticket. Dan kun je in plaats van te wachten tot Chapter 7 het al gebruiken in Chapter 2 bij de eerste handelaar om Handcannon te upgraden naar Infinite ammo. Dit maakt de S+ playthroughs ook aanzienlijk eenvoudiger omdat je al een oneindig wapen hebt vanaf hoofdstuk 2 (in plaats van hoofdstuk 7 zonder deze DLC).

Stap 2: 100% Playthrough op Assisted, Handmatig opslaan van Chapter 16 Merchant behouden

In de eerste playthrough wil je alle verzamelobjecten en hoofdstukspecifieke trofeeën uit de weg ruimen. Spelen op Assisted wordt aanbevolen om de hoofdstukspecifieke trofeeën gemakkelijker te maken, maar je kunt ook op Standard spelen als je de voorkeur geeft aan een meer authentieke horror-overlevingservaring. 

Als je het spel voltooit, zou je ook je gezondheid moeten kunnen maximaliseren met gele kruiden. Combineer gele + groene + rode kruiden tot één mengsel voor de grootste gezondheidsverbetering. Je moet ook een pistool volledig upgraden (Blacktail wordt aanbevolen). We zullen het pistool veel gebruiken in de tweede run, dus een geüpgraded pistool is erg handig. Verkoop edelstenen niet rechtstreeks aan de handelaar. Plaats in plaats daarvan edelstenen in schatten, dan kun je de schatten tegen een veel hogere prijs verkopen. Op de lange termijn levert dit u meer geld op. Het verkopen van wapens en schatten is prima voor trofeeën.

Het heeft geen zin om tijdens deze playthrough alleen met mes/pistool te proberen, omdat je andere wapens en granaten moet gebruiken voor verschillende trofeeën. Evenzo zal het niet werken om niet met de handelaar te praten, omdat je met hem moet praten om de verzoeken van de handelaar af te ronden en om je inventaris/wapens te upgraden. Het niet gebruiken van genezende items zou deze run veel moeilijker maken, zelfs op Assisted en kan beter worden gedaan in New Game+ met de Infinite Rocket Launcher.

Bewaar in hoofdstuk 16 een handmatige opslag bij de handelaar! Na het verzamelen van de 16e Castellan (die achter de laatste koopman zit) ga je door met het voltooien van het verhaal > ga naar Hoofdmenu > Bonussen > Extra contentwinkel > koop Primal Knife. Herlaad de laatste handmatige opslag uit hoofdstuk 16 bij de handelaar > upgrade het Primal Knife volledig om het onbreekbaar te maken. Je kunt 30-40 Spinels uitgeven aan een Exclusief Upgrade Ticket om er het maximum uit te halen. Als je niet genoeg geld hebt voor upgrades, verkoop dan wat andere uitrusting, maar niet je geüpgradede pistool. Het aanbevolen pistool om te upgraden is de Blacktail, het is gemakkelijk te hanteren en de exclusieve upgrade geeft een x1,5 schadevermenigvuldiger om sommige vijanden in 1 headshot te doden. Koop ook zoveel EHBO-sprays, grondstoffen (S) en buskruit (uit de handel) als je inventaris kan bevatten, deze worden overgedragen naar New Game+ en kunnen worden gebruikt voor genezing en om pistoolmunitie te maken. Voltooi nu met het volledig geüpgradede Primal Knife en het geüpgradede Pistool het laatste verhaalgedeelte opnieuw. Nu heb je het onbreekbare mes klaar voor New Game+ en hoef je de volgende keer niet met de handelaar te praten.

Stap 3: Voltooi New Game Plus met alleen pistolen/messen, praat niet met de handelaar

Start New Game+ op de moeilijkheidsgraad Assisted op basis van je save met het volledig geüpgradede Primal Knife & Pistol. Voltooi deze playthrough zonder interactie met de handelaar en gebruik alleen het volledig geüpgradede Primal Knife & Pistol. Gooi GEEN granaten, eieren of iets anders. Zowel flitsgranaten als explosieve granaten zouden deze run ongeldig maken. Je kunt de teller bekijken onder Uitdagingen > Hoofdverhaal > Minimalistisch, deze moet op 0 blijven staan. Als je iets gebruikt dat deze trofee ongeldig maakt, is de uitdagingsteller 1 of hoger. Het is het beste om deze teller na elk hoofdstuk te controleren en na elk hoofdstuk in een ander slot op te slaan, voor het geval er iets misgaat, kun je de dichtstbijzijnde save opnieuw laden en vanaf daar opnieuw spelen.

De enige uitzonderingen waarbij je andere wapens kunt gebruiken zijn:

 • Je mag tijdens het spel explosieve vaten afschieten
 • Je mag de harpoenen gebruiken tijdens het Del Lago-baasgevecht (hoofdstuk 3)
 • Je mag vijanden doden met kanonnen in het kasteel (hoofdstuk 7+8)
 • Je mag vijanden laten doden met de sloopkogel (hoofdstuk 14)
 • Je mag vijanden doden met de machinegeweren op het eiland (hoofdstuk 15)
 • Je mag de speciale raketwerper gebruiken aan het einde van Saddler Boss Fight (hoofdstuk 16)

Merk op dat het handkanon telt als een “Magnum” en niet als een pistool, dus je kunt het niet gebruiken tijdens deze run.

Stap 4: New Game Plus Professional A-Rank (finish onder 7:00 uur)

De professionele modus wordt ontgrendeld nadat je het verhaal eenmaal op een willekeurige moeilijkheidsgraad hebt uitgespeeld. Laad je voltooide mes-/pistoolopslag en selecteer de professionele modus. Koop aan het begin van deze run de Infinite Rocket Launcher voor 2 miljoen pta’s bij de eerste handelaar. Dit wapen is alleen beschikbaar in New Game+. Er is een New Game+ exclusieve handelaar aan het begin, na het verlaten van het eerste huis draai je je om om hem te zien (net voor de eerste typemachine). Je kunt je buit van de vorige runs verkopen en eerder geüpgradede wapens verkopen die je niet langer nodig hebt. Nu met de Infinite Rocket Launcher finish Professional onder 7 Hours om A-Rank te krijgen. Dit ontgrendelt het wapen ‘Chicago Sweeper’ in de Extra Content Shop voor  Gun Fanatic. Alleen de laatste tijd is van belang voor je rang, niets anders heeft er invloed op.

Als je een Game Over krijgt, wordt je tijd bij elke dood steeds langer. Er is een oplossing: klik in Game Over Screen op Quit to Main Menu > Load Game > Load Last Save from Main Menu.

Dit reset je naar de tijd die je had bij de laatste opslag voordat je stierf. Klik NIET op “Doorgaan” of “Game laden” in het Game Over-scherm, dit zou je tijd niet resetten. Met andere woorden, je moet elke keer dat je sterft naar het hoofdmenu gaan. Het pauzeren van het spel stopt ook de timer als je een pauze wilt nemen, maar het openen van de inventaris doet dat niet. Pas ook op dat je Ashley niet neerschiet, omdat het haar kan doden.

Stap 5: Standaard S+ Rank (Finish onder 5:00 uur) en Hardcore S+ Rank (Finish onder 5:30 Hours)

De trofeeën voor Hardcore S+ en Standard S+ worden niet gestapeld. Dit betekent dat het krijgen van Hardcore S+ Standard S+ niet ontgrendelt, je zult ze in twee afzonderlijke playthroughs moeten doen. Er is één uitzondering: het verslaan van Professional S+ is de enige moeilijkheid die beide trofeeën stapelt en ontgrendelt voor Hardcore S+ en Standard+. Omdat Pro S+ echter niet nodig is voor een trofee, is het gemakkelijker om twee aparte runs te doen voor Hardcore S+ en Standard S+.

Je kunt alleen S+ rank krijgen in NEW GAME (niet New Game+). Dit betekent dat je helemaal opnieuw moet beginnen en niets van eerdere playthroughs kunt overnemen. Ook geen oneindige raketwerper, want die is alleen beschikbaar in New Game Plus. Het enige belangrijke voor Hardcore S+ en Standard S+ is hoe lang het duurt om het spel uit te spelen, de rest doet er niet toe.

De eenvoudigste methode voor beide S+-runs is vrijwel hetzelfde. Voltooi de Village-sectie met alles wat je kunt vinden en voltooi alle Merchant Requests -> dit levert je 31 Spinels op. Vervolgens kun je in het kasteel (hoofdstuk 7) het exclusieve upgradeticket voor 30 spinels kopen en gebruiken op de Chicago Sweeper of Handcannon, de extra content-winkelwapens. Je hebt nu een wapen met oneindige munitie voor de rest van de run, wat het vrij gemakkelijk maakt. Probeer ook genoeg geld te sparen om 2 raketwerpers te kopen. Een voor het Salazar-gevecht en een voor het Saddler-gevecht. Het bespaart tijd omdat de Rocket Launcher bazen in één keer verslaat. Als je Hardcore voltooit met de S+-rang, ontgrendel je de Chicken Hat in het bonusmenu, die de opgelopen schade aanzienlijk vermindert en kan worden uitgerust als je nog steeds een No Healing-playthrough moet doen.

Onthoud dat als je sterft, je niet op Doorgaan/Laden moet klikken in het Game Over-scherm. Ga in plaats daarvan naar het hoofdmenu en laad de laatste save vanaf daar om te voorkomen dat de sterfgevallen bijdragen aan je totale tijd.

Opmerking: als je het nog gemakkelijker wilt maken en het niet erg vindt om extra geld uit te geven, koop dan de DLC genaamd “Resident Evil 4 Weapon Exclusive Upgrade Ticket x1 (A)”. Hiermee krijgt u vanaf het begin een gratis Upgrade Ticket. Dan kun je in plaats van te wachten tot Chapter 7 het al gebruiken in Chapter 2 bij de eerste handelaar om Handcannon te upgraden naar Infinite ammo.

 
Stap 6: Geen genezende playthrough in Assisted Moeilijkheidsgraad New Game+

Doe nog een snelle Assisted New Game+ speedrun met de Infinite Rocket Launcher en Infinite Handcannon. Gebruik geen genezende items zoals gezondheidssprays, kruiden, eieren en vis voor  Frugalist. Zorg ervoor dat je de Chicken Hat draagt ​​die je hebt ontgrendeld van Hardcore S+, het vermindert de opgelopen schade aanzienlijk.

Als je grote schade oploopt vóór de baas van Chapter 11 Krauser, herlaad dan onmiddellijk de laatste autosave. Je zult dit gevecht willen aangaan met ten minste 70% gezondheid, anders kan het te moeilijk worden om het te beëindigen. Je hebt alleen je mes in dit gevecht en kunt hem niet één keer raken met de Rocket Launcher..

TROFEEËN:

Cuz Boredom Kills Me
Verzamel alle trofeeën in de game.

Knife Basics
Pareer een vijand met een mes.

Als een vijand op het punt staat je te raken met een slagwapen, zoals een bijl, druk je op  om een ​​parry uit te voeren. Je mes zal het wapen van de vijand raken en het afbuigen als het correct getimed is. Je krijgt hiervoor een goede tutorial aan het begin van hoofdstuk 2. Je krijgt waarschijnlijk de trofee tijdens deze tutorial als je die op dit punt nog niet hebt. Als alternatief kun je ook  aanvallen met je mes terwijl een vijand aanvalt met een slagwapen. Wanneer beide wapens met elkaar in botsing komen en elkaar afbuigen, telt dit ook als pareren.

My Preferred Piece
Upgrade een wapen.

Praat met de handelaar en ga naar “Tune Up” om je wapen te upgraden in ruil voor geld. De trofee wordt ontgrendeld nadat een wapen voor de eerste keer is geüpgraded.

A Masterpiece
Krijg de exclusieve upgrade voor een wapen.

Exclusieve upgrades komen beschikbaar in het kasteel na het bereiken van hoofdstuk 7. Er zijn 2 manieren om de exclusieve upgrade te krijgen:

 1. Upgrade een wapen volledig in alle categorieën met geld
 2. Ruil 30 Spinels in voor een ticket waarmee je direct de exclusieve upgrade krijgt

Spinels kunnen worden verkregen door verzoeken voor de handelaar op de 3 locaties af te ronden en er kunnen er ook een paar (maar slechts een paar) in de wereld worden gevonden of door sommige vijanden worden gedropt (Plagas-Knights in hoofdstuk 9 laat er een paar vallen) . Je kunt zelfs meer dan 30 spinels krijgen tijdens het dorpsgedeelte van het spel en als je wilt meteen een exclusieve upgrade krijgen in het kasteel.

Nice One, Stranger!
Voltooi een verzoek voor de handelaar.

Talk About Near-Death Experience!
Red Ashley terwijl ze wordt weggevoerd door de vijand.

Hoofdstuk 5

Zodra Ashley zich bij je voegt in hoofdstuk 5, moet je haar beschermen tegen de vijanden. Wanneer Ashley wordt aangevallen door de vijanden, wordt ze gegrepen en zal de vijand weglopen terwijl ze Ashley draagt. Schiet gewoon op de vijand of kom er dichtbij om hem te laten steken om Ashley te redden. Je moet wachten tot de vijanden weglopen, als je de vijand neerschiet terwijl hij nog steeds bezig is Ashley op te pakken, wordt hij niet ontgrendeld.

Revolt Against the Revolting
Vernietig een Clockwork Castellan.

Harpoon Hurler
Versla Del Lago.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Wordt ontgrendeld aan het einde van hoofdstuk 3. Het gevecht tegen Del Lago vindt plaats op een groot meer met Leon op een boot en het grote visachtige wezen dat de boot sleept. Je zult harpoenen naar het monster moeten gooien door vast te houden om ze te werpen, terwijl je obstakels zoals takken op het meer ontwijkt.

Grilled Big Cheese
Versla Bitores Méndez.

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Wordt ontgrendeld tijdens hoofdstuk 6. De strijd tegen Méndez is de eindbaas van de Village-sectie. Je gaat hem bevechten in een brandend huis en het gevecht is opgedeeld in 2 fasen. Tijdens de eerste fase wordt aanbevolen om op het bovenste niveau van de arena te zijn en te pareren of te ontwijken om te voorkomen dat je geraakt wordt, terwijl je hem in het oog schiet na een succesvolle parering.

In de tweede fase van het gevecht slingert Méndez aan de houten balken onder het plafond. Hij zal achteruit naar de achterkant van de arena gaan en brandende houten balken naar je gooien die je moet ontwijken door naar links of rechts te rennen of door 2 tonnen te grijpen die je kunt schieten om te ontploffen. Hij zal ook op je af komen met een steek die je moet vermijden door weg te gaan van zijn aanvalslinie. Eenmaal dichtbij zal hij aanvallen met een paar bewegingen die je kunt ontwijken of door opzij te gaan. Als hij dichtbij is, is het jouw kans om een ​​korteafstandswapen te gebruiken voor wat goede schade. Als hij ver weg is, is het beter om je te concentreren op ontwijken en alleen langeafstandswapens te gebruiken, zoals een sluipschuttersgeweer.

Wave Goodbye, Right Hand
Versla de Verdugo.

Hoofdstuk 10

Je zult tegen Verdugo vechten aan het einde van hoofdstuk 10. Hoewel het vereist is om hem te bevechten, is het doden van hem eigenlijk niet om verder te komen in het spel. Voor deze trofee moet je hem echter doden. Je zult de lange gang moeten volgen tot je een doodlopende weg bereikt en de kamer aan de rechterkant binnengaat om de stroom in het gebied te activeren. Dan opent zich een nieuw pad aan de doodlopende weg die leidt naar een kamer met een andere schakelaar, die de krachtondersteuning activeert voor de lift die je moet gebruiken na het verslaan van Verdugo. Als je richting de kamer gaat met de schakelaar voor de lift, zal Verdugo je aanvallen vanaf de vloer en het plafond en zul je zijn aanvallen moeten ontwijken met .

In de kamer met de lift komt Verdugo uit zijn schuilplaats en begint het gevecht. Om Verdugo te verslaan, moet je de schakelaars op de muren activeren die een douche met vloeibare stikstof veroorzaken. Lok Verdugo in die vallen. Eenmaal bevroren loopt hij enorme schade op. Schiet hem neer met jachtgeweergranaten en granaten. Nadat je hem een ​​beetje in elkaar hebt geslagen, zal hij wegrennen en zich weer verstoppen en moet je het proces herhalen. Terug in de gangen gebruik je de resterende 3 vloeibare stikstofdouches op hem terwijl je zijn aanvallen ontwijkt. Door Verdugo te verslaan, wordt de lift onmiddellijk gebeld en bespaart u tijd ten opzichte van alleen wachten. Mocht je je tijdens latere runs niet op je gemak voelen om met hem te vechten, dan kun je hem ontwijken, pareren en van hem wegrennen totdat de lift arriveert.

No Thanks, Bro!
Versla Ramón Salazar.

Salazar is de eindbaas van het kasteelgebied van het spel. Het gevecht is veel herwerkt in vergelijking met het originele spel. Hij staat niet meer stil maar beweegt de hele tijd door de arena. Hij zal door de kamer kruipen en kleine mijnen op de vloer laten vallen die je zullen beschadigen als je dichtbij bent. Zijn hoofdaanval wordt echter getelegrafeerd door een krijs, waarna hij zuur in een rechte lijn naar je spuugt en als je het eenmaal ontwijkt, zal zijn “kooi” korte tijd open staan, waardoor je de kans krijgt om zijn zwakke plek aan te vallen. Een andere aanval van hem is een insta-kill grab die je opeet als je niet weggaat als hij dicht bij je komt. Bij hogere moeilijkheidsgraden en speedruns wordt het aanbevolen om een ​​Rocket Launcher te gebruiken om hem in één keer te doden om tijd en middelen te besparen.

You Used to Be a Good Guy
Versla Jack Krauser.

Je zult Krauser twee keer bevechten – een keer in hoofdstuk 11 en een keer in hoofdstuk 14. De trofee is een beloning voor het afmaken van hem in hoofdstuk 14. Het gevecht vindt plaats in oude ruïnes, die je moet zien te navigeren terwijl je dekking zoekt voor zijn aanvallen in de eerste fase. Zodra je de klep voor een deur bereikt, zal Krauser je in een hinderlaag lokken en zul je hem moeten beschadigen totdat hij een flitsgranaat gooit en vertrekt. Zodra de deur open is, ga je verder door de ruïnes die vol vallen zullen zijn die je moet vernietigen (mijnen, berenvallen en geschutskoepels die op je schieten). In een groot open gebied schiet Krauser je neer vanaf de ruïnes aan de andere kant en je zult dichter bij hem moeten komen terwijl je dekking zoekt achter verwoestbare muren.

De tweede fase is vergelijkbaar met de eerste: beschadig hem en hij zal een flitsgranaat naar je gooien, waarna je zijn aanval moet ontwijken met . Nadat hij het 2-3 keer heeft gedaan, wordt hij opgepoetst en begint de weg naar de laatste fase. Je loopt door een donkere gang en Krauser zal je een paar keer in een hinderlaag lokken. Nadat je een ladder hebt beklommen, bereik je het gebied van het laatste gevecht. Pareer of ontwijk zijn aanvallen en breng hem schade toe zodra hij zich niet langer verschuilt achter zijn gemuteerde armen. Hij springt tijdens het gevecht op een klif, gevolgd door een AoE-aanval. Zodra je het filmpje ziet waarin hij het doet, klim je een van de ladders op, aangezien je veilig bent op het bovenste niveau.

You’re Small Time!
Versla Osmund Saddler.

Eindbaas van het spel. Blijf de ogen op zijn benen beschadigen totdat je zijn gezicht kunt aanvallen. Je zult deze procedure moeten blijven herhalen tot hij sterft. Tussendoor zal hij naar de grote toren in het midden gaan en hordes Novastadors oproepen om je aan te vallen. Nadat je hem hebt afgemaakt, beland je tussen zijn tentakels en moet je zijn tentakelaanvallen ontwijken totdat Ada je een speciale raketwerper gooit om hem af te maken.

Shield Your Eyes
Versla 3 vijanden tegelijk met een flitsgranaat.

Een gemakkelijke plek hiervoor is in Hoofdstuk 3. Kort na de kerk bereik je de ingang van de Steengroeve. Bij de Quarry Entrance (net na een blauwe koopmansverzoekbrief op de muur), zullen er veel kraaien op de grond zijn. Gooi een flitsgranaat naar ze, het doodt alle kraaien in één keer en ze tellen mee voor de trofee.

Never Heard It Coming
Versla een Garrador met alleen messen.

Hoofdstuk 7

Garradors zijn de blinde vijanden met klauwen aan hun handen. Ze kunnen je niet zien, dus je kunt gewoon achter hen hurken voor een vrije slag en wachten tot ze weer kalmeren om het proces te herhalen. Het beste gedaan tegen de eerste Garrador in hoofdstuk 7, in de kerker.

Two Bugs, One Stone
Dood 2 parasieten in een Regenerador met een enkele kogel.

Hoofdstuk 13

In Hoofdstuk 13 kom je Regenardors voor het eerst tegen. De eerste 2 die je gaat bevechten zijn gemeen omdat je hun zwakke plekken voorlopig niet kunt zien. Het is het beste om gewoon hun been eraf te schieten en weg te rennen. Zodra u de beveiligingskaart van niveau 2 ontvangt en deze moet upgraden naar niveau 3, heeft u een sleutel nodig voor de kaartterminal. In dezelfde kamer vind je een Thermal Vision Scope (Biosensor Scope) die je kunt bevestigen aan een sluipschuttersgeweer of een machinegeweer. Bevestig het aan een sluipschuttersgeweer en probeer de zwakke plekken te zien. De Regenerador in de 2e bak links is het gemakkelijkst. Omdat ze niet uit de tanks komen totdat je ze neerschiet, kun je een schot opstellen met het sluipschuttersgeweer om 2 parasieten tegelijkertijd te vernietigen. Elk sluipschuttersgeweer is sterk genoeg om 2 zwakke plekken in 1 kogel te vernietigen, je hebt geen schade-upgrades nodig.

You Talk Too Much!
Gooi een granaat in de mond van Ramón Salazar.

Hoofdstuk 12

Tijdens het gevecht tegen Salazar aan het einde van Hoofdstuk 12 gooi je een granaat naar hem, zodra zijn mond (zwakke plek) open is.

Overkill
Gebruik een kanon om een ​​ijveraar te verslaan.

Hoofdstuk 7

Tijdens het spel bedien je 2 kanonnen – aan het begin van hoofdstuk 7 en later in hoofdstuk 8. Schiet er gewoon een van de standaardvijanden mee neer. Het afschieten van andere kanonnen telt niet, het moet een van de normale vijanden zijn die rondlopen.

Hope You Like Thrill Rides!
Baan je door beide delen van de mijnkar in de ondergrondse tunnel zonder schade op te lopen.

Hoofdstuk 11

In hoofdstuk 11 zul je met Luis door 2 mijnkarretjes moeten zien te komen. Er is een kleine pauze tussen hen. Onthoud de vijanden en schiet ze zo vroeg mogelijk neer om schade te voorkomen. Als je vonken op de rails ziet, leun dan in dezelfde richting als Luis om te voorkomen dat je ontspoort. Als er houten planken in de weg staan ​​of gele wisselborden, schiet die dan neer. Gelukkig kun je de autosave gewoon opnieuw laden als je geraakt wordt. Als je de eerste sectie voltooit zonder geraakt te worden, maar geraakt wordt bij de tweede, kun je de autosave tijdens de tweede sectie gewoon opnieuw laden en deze zal nog steeds tellen. Je kunt de gezondheid van de mijnkar in de rechterbenedenhoek van het scherm zien, deze kan geen treffers aan.

Capacity Compliance
Bereik de top van de klokkentoren zonder dat de lift één keer stopt.

Hoofdstuk 12

Tijdens hoofdstuk 12 ga je een lift in de klokkentoren op. Voor deze trofee mag je helemaal geen vijanden in de lift laten springen. Je zult de vijanden preventief moeten neerschieten om te voorkomen dat ze in de lift komen. Onthoud hun spawns of ga er gewoon voor tijdens je Infinite Rocket Launcher-run in New Game+, mocht je er problemen mee hebben. Een volledig geüpgradede TMP werkt hier ook uitstekend. Als een vijand op de lift springt, herlaad dan de laatste autosave om het opnieuw te proberen. Er is een automatische opslag vlak voordat de lift wordt geactiveerd. Vermijd echter om via de klokkentoren terug te gaan naar de vorige handelaar. Als u dit doet, wordt uw automatische opslag overschreven en wordt er een aan de onderkant van de klokkentoren gemaakt, waarna u elke keer dat u het opnieuw wilt proberen 1 minuut de toren op moet rennen.

Smooth Escape
Ontsnap op de waterscooter zonder schade op te lopen.

Hoofdstuk 16

Helemaal aan het einde van het spel in hoofdstuk 16 zit je op een jetski en navigeer je door tunnels. De gezondheid van je jetski wordt rechtsonder weergegeven. Raak gewoon geen obstakels. Als je kleine vonken ziet van het krabben aan een muur, is dat oké, zolang de gezondheid niet achteruit gaat. Hoewel dit gedeelte getimed is, heb je veel meer tijd dan nodig en kun je behoorlijk vertragen. Dus maak je geen zorgen om op volle snelheid te gaan, doe het gewoon langzaam en veilig. Als je schade oploopt, pauzeer je het spel en laad je de laatste autosave opnieuw.

Astute Appraiser
Verkoop een enkele schat voor minstens 100.000 ptas.

Hoofdstuk 11

De enige manier om een ​​waarde van 100.000 ptas voor een schat te bereiken, is door een elegante kroonschat te kammen met 5 verschillende kleuren edelstenen (rond: blauw, geel en vierkant: rood, groen, paars), of door deze te combineren met 2x gele diamant en 3x Rode Beril. Je kunt 2 kronen in het spel vinden, één aan het einde van het overstroomde rioolgedeelte in hoofdstuk 11, voordat je de muur afbreekt om de ladder naar de koopman op te klimmen, en één in hoofdstuk 13 in een zijgebied net voordat je een faciliteit met een struikeldraad aan de deur en een typemachine erin.

Bandit
Verkrijg alle schatten die op de schatkaart van het dorp staan ​​aangegeven in één keer spelen.

Raider
Verkrijg alle schatten die op de schatkaart van het kasteel staan ​​aangegeven in één keer spelen.

Burglar
Verkrijg alle schatten die op de schatkaart van het eiland staan ​​aangegeven in één keer spelen.

Gun Fanatic
Verkrijg alle wapens.

Jack of All Trades
Voltooi alle verzoeken van de handelaar.

Revolution Wind-up
Vernietig alle Clockwork Castellans.

Promising Agent
Voltooi het hoofdverhaal in de standaardmodus of hoger.

Voltooi het spel gewoon op Standard met een hogere moeilijkheidsgraad. Je krijgt dit automatisch terwijl je voor de andere S+ rangtrofeeën gaat.

Mission Accomplished S+
Voltooi het hoofdverhaal in Standard-modus met een S+-rang.

Proficient Agent
Voltooi het hoofdverhaal in de modus Hardcore of hoger.

S+ Rank Investigator
Voltooi het hoofdverhaal in de Hardcore-modus met een S+ rank.

Om Hardcore S+ te krijgen, moet je een NEW GAME (New Game+ niet toegestaan) voltooien in een totale speeltijd van minder dan 5 uur en 30 minuten. Alleen de speeltijd bepaalt je rang, het maakt niet uit hoeveel vijanden je verslaat, hoe vaak je redt of sterft. S+-rangen zijn niet verkrijgbaar in New Game+, dus je zult een volledig nieuw spel vanaf nul moeten beginnen.

De absoluut gemakkelijkste manier om de S+-rang op hardcore te krijgen, is door het spel op New Game+ Professional te beëindigen met eerst een A-rang, omdat het het Chicago Sweeper-bonuswapen ontgrendelt. Je wilt het spel normaal spelen in de Village-sectie, terwijl je alle Merchant Requests voltooit om 31 Spinels te krijgen. Verzoeken bevinden zich meestal op uw hoofdpad en kosten u slechts een paar minuten.

Dan kun je in het kasteel (hoofdstuk 7) het exclusieve upgradeticket kopen voor 30 spinels. Gebruik het op de Chicago Sweeper die je uit de opslag bij de Typewriter kunt pakken en het zal oneindige munitie ervoor ontgrendelen. Nadat je het hebt verkregen, wordt het spel een stuk eenvoudiger en zou je niet veel problemen moeten hebben tegen de vijanden. Het is nog steeds aan te raden om 2 Rocket Launchers te kopen. Een voor Salazar en een voor Saddler, gewoon om ze snel af te maken, aangezien die gevechten anders lang kunnen duren.

Belangrijk: als je een Game Over krijgt, wordt je tijd steeds langer met elke dood. Er is een oplossing beschikbaar: Klik in Game Over-scherm op Quit to Main Menu > Load Game > Load Last Autosave from Main Menu.

 
 
 

Dit reset je naar de tijd die je had bij de laatste autosave voordat je stierf. Klik NIET op “Doorgaan” of “Game laden” in het Game Over-scherm, dit zou je tijd niet resetten. Met andere woorden, je moet elke keer dat je sterft naar het hoofdmenu gaan. Het pauzeren van het spel pauzeert ook de timer als je een pauze wilt nemen, maar het openen van de inventaris doet dat niet.

Peerless Agent
Voltooi het hoofdverhaal in Professional-modus.

Professionele modus is de moeilijkste moeilijkheidsgraad in het spel. Over deze moeilijkheidsgraad:

 • Er zijn geen autosaves, u zult handmatig moeten opslaan op een typemachine of tussen de hoofdstukken
 • Je kunt alleen pareren perfectioneren -> je moet je pareren timen met , simpelweg spammen, het zal niet werken zoals bij andere problemen.
 • Vijanden zijn extreem agressief en richten veel schade aan

Je moet de professionele modus voltooien met een A-rang om het Chicago Sweeper-wapen te ontgrendelen en ook zonder speciale wapens te gebruiken op een nieuw opslagbestand om het speciale wapen Handcannon te ontgrendelen. Het wordt om meerdere redenen ten zeerste aanbevolen om het in 2 runs te doen in plaats van in één keer:

 • Als je het spel op NG+ voltooit met een oneindige Rocket Launcher, wordt de A-rang een stuk eenvoudiger en wordt niet alleen de Chicago Sweeper ontgrendeld, maar ook het Knight Armor voor Ashley, waardoor ze immuun wordt voor schade en niet kan worden gedood
 • Door een nieuw spel los van de A-rang te spelen, kun je de tijd nemen om onderweg meer schatten en middelen te verzamelen, zonder dat je je als een gek door het spel hoeft te haasten.

Hoe maak je de nieuwe game met professionele moeilijkheidsgraad zonder bonuswapens eenvoudiger:

 • Zoals eerder vermeld, helpt het gebruik van de Knight Armor voor Ashley enorm
 • Als je het spel voltooit op Hardcore met S+, wordt de Chicken Hat ontgrendeld die alle schade vermindert die je oploopt, dus het is een goed idee om het te doen voordat NG Professional
 • Je mag het eerder ontgrendelde Primal Knife en Chicago Sweeper niet gebruiken, maar je kunt ze aan het begin van het spel gratis 50.000 Ptas aan de handelaar verkopen

Algemene tips:

 • Bespaar veel op verschillende opslagbestanden mocht je je situatie verpesten met munitie of genezing
 • Verzamel alle schatten die je kunt en combineer ze met edelstenen voor de hoogste uitbetaling om 2 Rocket Launchers te kunnen betalen die je zou moeten gebruiken op Salazar en Saddler
 • Bewaar je granaten voor de Double Garrador Room in Castle in Hoofdstuk 10, aangezien die kamer erg uitdagend kan zijn op Professional Difficulty
 • Verspil je munitie niet aan gevechten die je kunt vermijden, zoals de eerste 2 Regeneradors in Hoofdstuk 13, schiet gewoon op hun benen en ren weg

Sprinter
Voltooi het hoofdverhaal binnen 8 uur.

Het spel is een stuk sneller uit te spelen dan 8 uur, dus deze Speedrun Trophy is erg vergevingsgezind. Tijdens een New Game+ Speedrun kun je het spel in minder dan 3 uur uitspelen. Je krijgt dit automatisch terwijl je voor de S+ rangtrofeeën gaat, waarvoor je het spel sowieso veel sneller dan 8 uur moet uitspelen.

Frugalist
Voltooi het hoofdverhaal zonder een herstelitem te gebruiken.

Voltooi het spel zonder genezing (gebruik geen kruiden / gezondheidssprays / verbruiksartikelen zoals vis of eieren). Het wordt aanbevolen om het te doen in New Game+ op Assisted Difficulty terwijl je health al maximaal is en een oneindig wapen hebt. Je kunt de handelaar ook gebruiken om je kogelvrije vesten op te frissen in New Game+ en om de opgelopen schade te verminderen.

Minimalist
Voltooi het hoofdverhaal met alleen messen en pistolen. (Exclusief specifieke gevechten.)

Het beste gedaan op een New Game+ Assisted moeilijkheidsgraad. Upgrade je pistool maximaal en doe hetzelfde met het Primal Knife dat je kunt kopen in de Extra Content Shop nadat je alle 16 Castellans hebt vernietigd en je bent klaar om te gaan. Het beste pistool om volledig te upgraden is de Blacktail, het is gemakkelijk te hanteren en de exclusieve upgrade geeft een x1,5 schadevermenigvuldiger die genoeg is om sommige vijanden in 1 headshot te doden. Koop ook zoveel EHBO-sprays, grondstoffen (S) en buskruit (uit de handel) als je inventaris kan bevatten. Deze kunnen worden gebruikt voor constante genezing en om pistoolmunitie te maken.

Je mag niets anders gebruiken dan pistolen en messen, met een paar uitzonderingen:

 • Je mag tijdens het spel explosieve vaten afschieten
 • Je mag de harpoenen gebruiken tijdens het Del Lago-baasgevecht (hoofdstuk 3)
 • Je mag vijanden doden met kanonnen in het kasteel (hoofdstuk 7+8)
 • Je mag vijanden laten doden met de sloopkogel (hoofdstuk 14)
 • Je mag vijanden doden met de machinegeweren op het eiland (hoofdstuk 15)
 • Je mag de speciale raketwerper gebruiken aan het einde van Saddler Boss Fight (hoofdstuk 16)

Je kunt Uitdagingen inchecken onder Minimalistische uitdaging als je iets anders hebt gebruikt. De uitdagingsteller moet op 0 blijven staan. Je mag ook geen flitsgranaten of explosieve granaten of eieren gooien. Het is het beste om deze teller na elk hoofdstuk te controleren en na elk hoofdstuk in een ander slot op te slaan, voor het geval er iets misgaat, kun je de dichtstbijzijnde save opnieuw laden en vanaf daar opnieuw spelen.

Het is het beste om dit te combineren met een andere trofee, idealiter om niet met de handelaar te praten. Om dit te doen, bewaart u een Save in Hoofdstuk 16 bij de Handelaar. Koop na het verhaal het Primal Knife in de Extra Content Shop, herlaad de Chapter 16 Save, upgrade het mes/pistool/craft volledig zoveel mogelijk munitie en koop zo veel mogelijk EHBO-sprays. Voltooi dan het laatste verhaalgedeelte opnieuw en maak een nieuwe “voltooide game” -opslag aan. Laad deze save om New Game+ op Assisted te starten. Nu je een onbreekbaar mes hebt en veel munitie/genezende items, hoef je nooit meer met de handelaar te praten en kun je langs alle vijanden rennen.

Silent Stranger
Voltooi het hoofdverhaal zonder één keer met de Merchant te praten.

Het beste gedaan in New Game +. Met een verbeterde inventaris of een oneindig wapen is het niet nodig om met de handelaar te praten. Voltooi het spel gewoon zonder één keer met hem te praten. Kan worden gecombineerd met iets anders, zoals alleen spelen met Pistol/Knife.

Amateur Shooter
Voltooi een spel op de schietbaan.

Real Deadeye
Verdien een S-rang in alle spellen op de schietbaan.

Je moet de S-rang behalen op alle 12 niveaus van de schietbaan. Je kunt tijdens het spel in totaal 5 schietbanen naast kooplieden vinden. Ze staan ​​in Hoofdstuk 3, Hoofdstuk 9, Hoofdstuk 11, Hoofdstuk 14, Hoofdstuk 15. Elke schietbaan voegt 3 extra uitdagingen toe, behalve de laatste die geen nieuwe uitdagingen toevoegt en je alleen de oude opnieuw laat spelen. Het missen van een schietbaan maakt niet uit, aangezien de volgende ook de vorige uitdagingen zal hebben. Technisch gezien kun je ze allemaal achter elkaar doen op de laatste schietbaan in hoofdstuk 15 als je ze tot dan toe hebt genegeerd.

Rangen zijn gebaseerd op je score in de uitdaging. Over het algemeen wil je voorkomen dat je matrozen raakt en het doel van de bonusronde halen. Nadat je een uitdaging één keer hebt voltooid, kun je de vereiste zien om de bonusronde van de uitdaging te ontgrendelen (weergegeven onderaan het selectiescherm voor de schietbaan). Behaal je dit bonusdoel, dan kun je tijdens de bonusronde meer dan genoeg punten verdienen om een ​​S-rang veilig te stellen. Het helpt ook om op de schedels te schieten voor bonuspunten, maar het is niet verplicht om ze allemaal te raken als je het bonusdoel haalt.

Op basis van je score krijg je een aantal Reward Tokens. Je kunt deze Reward Tokens in de automaat op de schietbaan gebruiken om Charms voor je koffer te ontgrendelen, ze geven kleine bonussen zoals sneller rennen of korting krijgen bij de handelaar.

Als je een fout maakt tijdens een uitdaging, kun je het spel pauzeren en ‘Stop met schieten’ selecteren om het meteen opnieuw te proberen.

Trick Shot
Schiet door en vernietig 5 doelen op de schietbaan met een enkel schot.

Gemakkelijk gedaan in de laatste uitdaging van de schietbaan in Hoofdstuk 14 (4-C), aangezien er een lange rij doelen op je af komt. Gebruik gewoon het sluipschuttersgeweer om ze allemaal te doorkruisen.

Check ook onze andere Trofee Guides & Roadmaps
Check hier onze Wiki Guides

Vorig artikelHorizon VR Call of the Mountain Trofee Guide & Roadmap
Volgend artikelHorizon Burning Shores Trofee Guide & Roadmap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here