Ratchet & Clank Trofee Guide & Roadmap

 • Geschatte moeilijkheidsgraad trofee: 2/10
 • Offline trofeeën: 47 (30X , 14X , 2X , 1X )
 • Online trofeeën: 0
 • Geschatte hoeveelheid tijd tot platina: 20 uur
 • Minimum aantal playthroughs: 2
 • Aantal te missen trofeeën: 4
 • Glitched trofeeën: 0
 • Heeft moeilijkheid invloed op trofeeën?: Nee, maar Challenge Mode is vereist
 • Worden trofeeën gestapeld?: Nee
 • Schakelt cheatcodes trofeeën uit?: Ja

Introductie:

De Ratchet and Clank serie begon in 2002 op PlayStation 2. Deze versie van PlayStation 4 is een “remake” van de originele (eerste) game. Dit is geen standaard HD-rendering: het is op verschillende gebieden bijgewerkt, waaronder meer dan een uur aan extra tussenfilmpjes. Deze videogame sluit direct aan bij de Ratchet and Clank film die in 2016 werd uitgebracht.

Sommigen zullen misschien klagen dat het gewoon weer hetzelfde spel is, maar voor ons voelde het zeker niet zo. Als je niet bekend bent met deze serie, is het in de kern een platformgame vermengd met wat humor, avontuur, milde RPG-elementen van “nivellering”, een geweldige verhaallijn. Gooi gekke wapens in de mix en het is gewoon leuk, plus het geweldsniveau is laag omdat er geen bloed of bloed of iets dergelijks is.

Als je de cheat Infinite Ammo activeert, wordt voorkomen dat al je wapens ervaring opdoen tijdens het gebruik. 
Dit voorkomt voortgang voor de trofeeën Maximising Potential en Master of War.

Als je de cheat Invincibility activeert, voorkomt dit dat Ratchet XP opdoet. 
Dit verhindert vooruitgang voor de trofee Mr. Fancypants.

In beide gevallen zet je gewoon de cheat uit en kun je gewoon doorgaan met deze trofeeën.

Doorloop:

Het spel heeft vanaf het begin drie moeilijkheidsgraden: Gemakkelijk, Normaal en Moeilijk. Geen van de trofeeën is gekoppeld aan deze moeilijkheden, dus kies wat je wilt.

Zodra je je eerste playthrough hebt voltooid, moet je een tweede volledige playthrough uitvoeren om de platina trofee te ontgrendelen. Dit wordt Challenge Mode genoemd , wat eigenlijk een NewGame+ versus een “moeilijkheidsgraad” is. Alle verzamelobjecten en status van je eerste playthrough worden meegenomen naar je Challenge Mode playthrough; de enige uitzondering is alles wat met het verhaal te maken heeft, zoals de gadgets die je hebt verzameld. De enige 2 gadgets die oversteken zijn de Map-o-Matic en de Box Breaker.

Noteer de vier te missen trofeeën en hun vereisten, vooral Death by Disco.

Stap 1: Eerste doorloop
Speel het verhaal door

Je kunt deze stap alleen aanpakken of combineren met stap 2 hieronder. 
Deze stap zal je door de verhaal trofeeën lopen en de volgende trofeeën ontgrendelen:

Basically Training
The Little Robot That Could 
The Rescuer 
Off To The Races 
You’re In The Rangers Now 
Who’s A Good Snagglebeast? 
Braaaaaaaaaaaains 
I Shot Down Your Battleship 
Splashdown! 
Zurkon Family Values 
Ferocious Oxide 
A Change Of Heart 
The End Of The Beginning 

Stap 2: Actietrofeeën
Bezoek vorige planeten om actietrofeeën te ontgrendelen

Er zijn veel verborgen trofeeën in dit spel waarvoor je een specifieke actie(s) op een specifieke plek moet uitvoeren. Deze kunnen worden gedaan tijdens de verhaalmodus of door een eerder bezochte locatie te bezoeken. Als je deze trofeeën uitvoert in de planetaire volgorde waarin het verhaal vordert, kun je ze in deze volgorde ontgrendelen:

Modder 
Trade Up 
I Hate Lamp 
Kerwan Gladiator 
That Sinking Feeling 
Not My Job 
Winner Winner Sandshark Dinner 
Faster than a Speeding Amoeboid 
Top Gunner 
Pool Sharks Are The Worst 
Clank Crusher 
Warbots Into Ploughshares 
Character Assassination 
When Sheep Fly 
Radical 
Lazy Lombax 
Et tu, Copernicus? 
Kalebo Thunder 
Go Speed Ratchet, Go! 

Er zijn ook enkele verzamelbare trofeeën en we zullen ze apart vermelden om te zien waar je tegenaan loopt. Misschien wil je verzamelobjecten achterlaten voor je tweede playthrough, omdat de Map-o-Matic-gadget overgaat in de Challenge-modus (als je deze hebt verkregen). Deze gadget toont alle statische kaartpakketten, raritaniumkristallen en gouden bouten op de kaart. Op deze manier hoef je niet terug te gaan in je eerste playthrough, maar het komt echt neer op je speelstijl. Met het vinden van alle verzamelobjecten wordt ontgrendeld:

Trader In Training 
Safecracker 
Abby Normal 
Tech Head 
Ultimate Explorer 
Full Gun Rack 
Super Trader  – Start

Aangezien de aard van Super Trader een willekeurige verzameling van kaarten is, raden we aan om je best te doen in je eerste playthrough en te voltooien tijdens je tweede playthrough. Bewaar al je dubbele kaarten totdat je nog maar een paar kaarten over hebt om te vinden.

Deze trofee is vrij uniek, dus we zullen hem op zichzelf vermelden. Begin met deze trofee in je eerste playthrough en voltooi deze in je tweede playthrough om te ontgrendelen:

Death By Disco – Start

Step 3: Second Playthrough
Speel door het verhaal in Challenge Mode

Nadat je de eindbaas hebt verslagen, keer je terug naar het hoofdmenu en zijn er nu twee nieuwe opties beschikbaar: Uitdagingsmodus en Doorgaan. Met Doorgaan kun je je laatste playthrough blijven spelen, terwijl de Challenge-modus een nieuwe playthrough start. U heeft dus zelf de controle wanneer u naar de Challenge Mode wilt gaan, maar je zult deze uiteindelijk moeten gaan spelen als je voor platina gaat.

Met deze playthrough kun je ontgrendelen:

Cha-ching! 
Super Trader  – Voltooi
Death By Disco  – Voltooi
Master of War 
These Go To Eleven 
Mr. Fancypants 
Maximaliserend potentieel 
Challenging

Opruiming van het spel:
alle locaties opnieuw om je trofeeën te voltooien.
Alle planeten en locaties kunnen opnieuw worden gespeeld wanneer je maar wilt (nadat ze in eerste instantie zijn ontgrendeld). Voor de meeste trofeeën kun je teruggaan, maar als je een van de 4 te missen trofeeën mist, is er geen andere oplossing dan een derde playthrough te starten.

Zodra alle individuele trofeeën uit de weg zijn, is de platina trofee The Hero of Heroes van jou.

SHOWCASE:

TROFEEËN LIJST:

The Hero of Heroes
Verzamel alle trofeeën in het spel.

Dit wordt ontgrendeld na het verzamelen van alle andere trofeeën.

Super Trader
Voltooi elke set holokaarten.

(Verzamelbaar)

Dit is een nieuw concept voor de Ratchet and Clank-serie omdat holocards zijn toegevoegd als een ander type verzamelobject. Er zijn twee soorten holocards: Standaard en RYNO. Er zijn 33 standaard holocard-sets en slechts 1 RYNO holocard-set. Een Standard set bestaat uit 3 holocards terwijl de RYNO set uit 9 holocards bestaat. Dit geeft ons een totaal van 108 unieke holocards om te verzamelen.

Volgens de beschrijving van het spel kunnen standaard holocards willekeurig worden gedropt door verslagen vijanden terwijl je door het spel speelt. Daarnaast zijn er verschillende locaties verspreid over de gebieden waar een “pack” (2-5 kaarten) kan worden gevonden. Deze holocard-pakketten worden zelfs gevolgd door de Map-o-Maticgadget dat je kunt kopen op de planeet Kalebo III. Ook al worden deze ‘packs’ genoemd, ze zijn nog steeds een willekeurige verzameling kaarten (het zijn niet altijd dezelfde kaarten op dezelfde locatie).

De RYNO-holocards werken een beetje anders. Elk bevindt zich op een specifieke locatie die niet verandert; er is geen willekeurig element in deze specifieke holocards. Als zodanig zijn de RYNO-kaarten niet te missen.

Er is een submenu voor het verzamelen van kaarten in het spel dat erg goed is in het samenvatten van waar je bent met het verzamelproces. Om deze reden zien we geen voordeel in het reproduceren van de lijst hier. Het buitengewoon goede deel is dat de ontwikkelaars ook een “duplicaat-kaart”-proces hebben toegevoegd, waarbij je 5 dubbele kaarten kunt inleveren om er een te kiezenStandaard holocard die je nog niet hebt gevonden. Er is één voorbehoud: u moet ten minste één kaart uit de set van 3 kaarten hebben voordat u dubbele kaarten kunt gebruiken voor de andere 2 kaarten in de set. Dubbele kaarten mogen niet worden gebruikt voor ontbrekende RYNO-holokaarten.

Naarmate je verder komt in het spel, verzamel je dubbele holokaarten. Je zult niet echt weten welke duplicaten zijn, maar het gebied Card Collection geeft je een solide aantal van hoeveel je er hebt. We raden je ten zeerste aan deze dubbele kaarten aan het einde van je verzamelreis achter te laten, zodat je die laatste paar holokaarten kunt ontgrendelen die je niet hebt gevonden (in tegenstelling tot landbouwvijanden). Dit dubbele kaartconcept maakt deze trofee niet zo’n groot probleem.

Door sets te voltooien, ontgrendelt u vaardigheden in het spel, zoals dubbele moersleutelschade, verhoogde holocard-dropsnelheid, enz. Het is ook vereist voor het ontgrendelen van alle Omega-wapens in de Challenge-modus. Zie de trofee Master of War.

De status van je kaartverzameling gaat met je mee naar de Uitdagingsmodus, zodat je ze niet in één keer hoeft te voltooien. We raden zelfs aan om dit te doen, zodat u landbouw kunt vermijden of minimaliseren. De trofee wordt ontgrendeld zodra je de laatste kaart hebt verzameld.

Je kunt de drop rate van de kaart verhogen door je wapens te upgraden. Sommige (niet alle) hebben voordelen die de drop rate verhogen.

Challenging
Voltooi het spel in de Challenge Mode.

Deze modus is niet vanaf het begin beschikbaar en je moet een eerdere playthrough voltooien om deze te ontgrendelen. Het maakt niet uit welke moeilijkheidsgraad je gebruikt voor je eerste playthrough. Deze trofee hier vereist dat je 2 volledige playthroughs voltooit.

Voor deze game betekent Challenge Mode echt “New Game Plus”. Zodra je de game voor de eerste keer hebt uitgespeeld, wordt er een game-save gemaakt met al je huidige statistieken. Als je de Challenge-modus start, worden al je huidige statistieken weergegeven en begint een nieuw verhaal met een veel hogere moeilijkheidsgraad. De ontwikkelaars doen fantastisch werk om deze overgang naadloos te laten verlopen door de moeilijkheidsgraad te matchen waar Ratchet zou moeten eindigen na een volledige playthrough, dus je zult echt geen moeilijkheidspiek opmerken.

De trofee wordt ontgrendeld nadat je de eindbaas voor de tweede keer hebt verslagen in de Challenge-modus.

Ultimate Explorer
Verzamel elke gouden bout.

(Verzamelbaar)

Er zijn 28 gouden bouten die je moet verzamelen om deze trofee te ontgrendelen. Geen van deze verzamelobjecten mag je missen, want je kunt altijd teruggaan naar een vorige locatie zodra je deze hebt ontgrendeld. Bovendien heeft deze game een Challenge-modus, wat in feite NewGame+ betekent. In deze modus kun je bijna alles van je vorige playthrough meenemen naar een nieuwe game, inclusief welke gouden bouten je eerder hebt verzameld en welke niet.

Sommige van deze gouden bouten vereisen een specifiek wapen en/of vermogen om ze te bereiken, dus sommige vereisen dat je teruggaat voordat je ze kunt pakken. Je kunt een Map-O-Matic vindenop planeet Kalebo III die de locatie van elke gouden bout op je kaarten zal onthullen. Meestal is het vinden of zien van de gouden bouten niet het probleem; het probleem is om erachter te komen hoe je het kunt bereiken.

Tijdens het planeetselectiescherm (bij het terugtrekken) zal elke planeet weergeven hoeveel gouden bouten er mogelijk zijn en hoeveel je er al hebt verzameld. Je totale verzameling goudbouten is te vinden op het pauzescherm.

Full Gun Rack
Verkrijg elk wapen in het spel.

Er zijn 14 wapens inbegrepen bij het basisspel die nodig zijn voor deze trofee. De game registreert welke wapens je hebt onder het submenu Wapens. Het Bouncer-wapen, dat bij bepaalde distributeurs een pre-orderbonus was, is niet nodig voor deze trofee. De volgende lijst is de vroegste volgorde waarin je deze wapens in het spel kunt verzamelen. De meeste wapens zijn alleen te koop bij de Gadgetron Vendor nadat je een bepaalde afstand in het verhaal hebt gevorderd, waarna alle verkopers het wapen beschikbaar hebben voor aankoop. Je zou hiervoor geen “bouten moeten maken”, omdat we er genoeg (of extreem dichtbij) hadden toen de nieuwe wapens te koop waren.

 1. Fusion Grenade – Veldin – Je eerste verhaalbezoek.
 2. Combuster Veldin – Je tweede verhaalbezoek.
 3. Pyrocitor – Novalis – Verkoper
 4. Proton Drum – Novalis – Vendor
  Bouncer – Novalis – Vender (pre-order bonus only)
 5. Mr. Zurkon – Kerwan – Verkoper
 6. Groovitron – Rilgar – Verkoper
 7. Pixelizer – Rilgar – Verkoper
 8. Predator Launcher – Nebula G64 – Optionele missie: “Zoek in het Blarg-oorlogsschip naar wapens”
 9. Plasma Striker – Gaspar – Verkoper
 10. Warmonger – Batalia – Vendor
 11. Buzz Blades – Quartu – Verkoper
 12. Glove of Doom – Deplanitizer – Verkoper
 13. Sheepinator – Kalebo III – Verkoper
 14. RYNO – Rilgar – Optionele missie om 9 RYNO-holocards te vinden. Zie de trofee Super Trader

Master of War
Upgrade elk wapen naar het maximale niveau.

Voordat je deze trofee kunt voltooien, moet je alle beschikbare wapens verwerven. Bekijk de trofee Full Gun Rack

Om een ​​wapen te upgraden, moet je het tegen vijanden gebruiken. De ruimte in schieten werkt niet; het wapen zal alleen “ervaring” verdienen als het een vijand beschadigt of verslaat. Sommige wapens levelen sneller dan andere, maar geen enkele is moeilijk. Je kunt het huidige niveau en de voortgang van elk wapen op elk moment controleren in het submenu Wapens of op het scherm wanneer dat wapen is geselecteerd.

Tijdens je eerste playthrough kunnen wapens alleen worden geüpgraded naar level 5. Om deze trofee te ontgrendelen, moet je echter alle wapens upgraden naar level 10. Dit is alleen mogelijk tijdens een tweede playthrough in Challenge Mode. Het huidige niveau van elk wapen uit je vorige playthrough wordt naar voren gehaald wanneer je de Challenge-modus start, zodat je niet opnieuw op niveau 1 hoeft te beginnen.

Er is een extra vereiste toegevoegd in deze versie van het spel die verschilt van eerdere Ratchet and Clank-titels: holocard-sets. Door een set holocards (3 unieke kaarten) van een specifiek wapen te verzamelen, wordt deze ontgrendeld in de Challenge-modus . Totdat dit gebeurt, kun je niet naar niveau 6+ gaan voor dat wapen. Er is een aparte trofee voor holocards: zie de trofee Super Trader.

We raden aan om je op een specifiek wapen te concentreren voordat je naar andere gaat (zolang je munitie hebt). Je kunt echter zeker upgraden in elke gewenste volgorde. De trofee wordt ontgrendeld zodra het laatste wapen level 10 bereikt.

Het Bouncer wapen telt niet mee voor deze trofee.

Raadpleeg de Cha-ching! trofee voor de twee farming locaties.

These Go To Eleven
Ontgrendel elke wijziging voor elk wapen.

Elk wapen heeft de mogelijkheid van upgrades door Raritanium te verhandelen. Raritanium wordt willekeurig door vijanden gedropt en soms vind je raritanium-kristalafzettingen verspreid over de planeten. Deze afzettingen van Raritanium-kristallen worden gevolgd door de Map-o-Matic-gadget die kan worden verkregen op Kalebo III.

Wapenupgrades kunnen alleen worden gedaan via een Gadgetron Vender; druk op om het upgrade-submenu te openen. Eenmaal hier kun je elk wapen selecteren dat je wilt upgraden. Beschikbare upgrades zijn gekoppeld aan het huidige niveau van het wapen. Elk niveau van het wapen kan meer upgrades ontgrendelen. Met andere woorden, het kan zijn dat je een bepaald wapen pas volledig kunt upgraden als het zijn maximale niveau heeft bereikt. Ook al bereik je 100% upgrades met een wapen op niveau 6, dat percentage zal waarschijnlijk dalen tegen de tijd dat je het wapen naar niveau 10 krijgt.

De trofee wordt onmiddellijk ontgrendeld zodra het laatste wapen volledig is geüpgraded.

Het Bouncer wapen telt niet mee voor deze trofee.

Raadpleeg de Cha-ching!trofee voor de twee farming locaties.

Mr. Fancypants
Upgrade Ratchet’s gezondheid naar het maximale niveau.

Ratchet begint het spel met 10 hitpoints. Als hij vijanden verslaat, beweegt zijn ervaringsbalk (direct onder zijn hitpoints). Elke keer dat hij “een hoger niveau bereikt”, wordt deze balk gereset en krijgt hij 10 extra hitpoints. Tijdens je eerste playthrough kun je Ratchets gezondheid alleen op 100 krijgen. Je moet de Challenge Mode in je tweede playthrough openen om helemaal door te gaan tot 200.

Je kunt Ratchets huidige en maximale gezondheid bekijken door ingedrukt te houden. De trofee wordt onmiddellijk na dat laatste “level up” tot 200 gezondheid ontgrendeld.

Tech Head
Schaf elke gadget aan.

Bij de eerste release was deze trofee erg glitchy over wanneer deze zou worden ontgrendeld. Met de nieuwste patch is deze storing verholpen. Het RYNO-wapen is nu echter ook vereist, terwijl het dat aanvankelijk niet was.

Er zijn 17 gadgets nodig voor deze trofee. De game registreert welke gadgets je hebt onder het submenu Gadgets. Het enige dat u hoeft te doen, is gewoon alle missies voor elke planeet voltooien en u krijgt alle gadgets; je hoeft de onderstaande lijst niet eens te gebruiken. Met andere woorden, geen van de gadgets is “verborgen”. De volgende lijst is de vroegste volgorde waarin je deze gadgets in het spel kunt verzamelen.

 1. Omniwrench 8000 – Ratchet begint ermee.
 2. Swingshot – Ratchet begint ermee.
 3. Hydropack – Clank begint ermee.
 4. Helipack – Gedeeltelijk ontvangen via Kerwan verhaalmissie.
 5. Hoverboard – Voltooi de Aridia verhaalmissie.
 6. Hydrodisplacer – Voltooi de Swingshot-cursus op Aridia om het item aan het einde te vinden.
 7. Trespasser – Tijdens een automatisch gesprek op Rilgar wanneer je meer te weten komt over RYNO-holocards, krijg je deze gratis.
 8. Gadgebot Transformer – Deze verkrijg je aan het begin van Clank’s Nebula G64 verhaal.
 9. Magneboots – Voltooi het verhaal van Clank’s Nebula G64.
 10. Grindboots – Voltooi de Gaspar-verhaalmissie.
 11. Jetpack – Voltooi de Gaspar-verhaalmissie.
 12. Box Breaker – Voltooi de zijmissie van Gaspar. Zie de trofee Abby Normal.
 13. O2 Mask – Pokitaru optionele missie bij het pompstation.
 14. Map-o-Matic – Kalebo III-missie: berijd de grindrail.
 15. Thrusterpack – Voltooi Pokitaru-verhaalmissies.
 16. Hologuise – Win de Bronze Cup Hoverboard-race op Kalebo III.
 17. RYNO – Optionele missie om 9 RYNO-holocards te vinden. Zie de trofee Super Trader

De trofee wordt onmiddellijk ontgrendeld als je ze allemaal hebt verzameld.

Abby Normal
Verzamel elk Telepathopus-brein.

(Verzamelbaar)

Deze trofee speelt zich af op de planeet Gaspar. Er zijn 90 hersenen die je moet verzamelen voor deze trofee; 30 van hen zijn nodig om het verhaal voort te zetten (zie de trofee Braaaaaaaaaaaanins). Enkele hersenen worden gedropt door grote rode eierdozen en driedubbele (3) hersenen worden gedropt door de volgroeide mini-bazen die rondzweven.

Je moet eerst de Jetpack aanschaffen om deze trofee te voltooien. Na het inleveren van de 30 hersens om het verhaal voort te zetten, vraagt ​​dezelfde NPC nog een laatste keer om 60 extra. Er is een teller op het scherm die je visueel kunt volgen om de volledige telling te bereiken die je nodig hebt voor deze trofee.

Bijna alle zijn in het zicht, maar sommige bevinden zich hoog in de lucht en er zijn ook een paar ondergrondse tunnelgebieden die je moet doorzoeken. Je zult waarschijnlijk willen wachten tot je de Map-o-Matic-gadget op Kalebo III hebt gekocht, omdat deze de locaties van alle resterende hersenen zal weergeven. Als je de 60 hersens inlevert bij de NPC, ontgrendel je deze trofee en krijg je als beloning toegang tot de Box Breaker-gadget.

Go Speed Ratchet, Go!
Win de Gold Cup op zowel Rilgar als Kalebo.

Zoals de beschrijving aangeeft, moet je in beide hoverboard-races op de eerste plaats komen in de Gold Cup. Raadpleeg de trofeeën Faster than a Speeding Amoeboid en Kalebo Thunder voor tips over hoe je dit kunt doen. Het is mogelijk om deze andere trofeeën te ontgrendelen, maar kom nog steeds op de tweede plaats, dus het enige wat je kunt doen is blijven proberen!

Safecracker
Voltooi elke Trespasser-puzzel zonder AutoHack te gebruiken.

(Misbaar)

Er zijn 16 Trespasser-puzzels die je moet voltooien om deze trofee te ontgrendelen. Deze trofee kun je missen omdat je in het spel al deze puzzels kunt overslaan als je wilt (via ), maar als je dat doet, wordt deze trofee geblokkeerd in je huidige spel. Het goede nieuws is dat als je het per ongeluk doet er is een secundaire bevestiging scherm met de vraag of u zeker weet dat u om dat te doen. Annuleer dat!

Zolang u niet op de drukt op een van deze puzzels, kun je op elk moment teruggaan naar een vorige locatie om een ​​puzzel te voltooien die je misschien hebt gemist. Veel hiervan zijn vereist voor een verhaal, maar sommige zijn optioneel. Er is geen visuele gametracker voor deze trofee, dus je moet bijhouden welke je hebt voltooid.

Om deze puzzels te voltooien, moet je het Trespasser wapen hebben. Je mag deze gadget niet missen, want de eerste puzzel bij Rilgar is vereist voor de voortgang van het verhaal.

Maximising Potential
Upgrade één wapen naar het maximale niveau.

Zie de trofee Master of War.

Faster than a Speeding Amoeboid
Voltooi de hoverboard Gold Cup op Rilgar in minder dan 1:35

Je moet zowel de Bronze Cup (zie de trofee Winner Winner Sandshark Dinner) als de Silver Cup voltooien om de Gold Cup te ontgrendelen. Er is geen ruimte voor fouten om de Gold Cup in minder dan 1 minuut en 35 seconden te voltooien. Als je een explosieve kist raakt, begin dan opnieuw, want de verloren tijd kun je er niet meer van herstellen. Gebruik houten kisten en blauwe ringen om je handmatige boost te vullen en constant te gebruiken en zoveel mogelijk boosthellingen te raken. De trofee wordt aan het einde van de race ontgrendeld in het resultatenscherm, op voorwaarde dat de tijd van Ratchet minder dan 1:35 is. Dit kostte me ongeveer 20 pogingen.

In al mijn pogingen hadden we elke keer gemakkelijk de eerste plaats (de snelste tweede plaats ooit was slechts rond 1:50), maar een paar andere mensen hebben gepost dat ze de tweede plaats behaalden met een tijd in de 1:30s. Het werd gemeld doorMalekith24 dat bij het voltooien met een tijd van 1:33 en op de tweede plaats, de trofee niet werd ontgrendeld. Je moet dus ook op de eerste plaats staan.

Dit kan aanzienlijk eenvoudiger worden gemaakt door zowel Slow (onder Spelsnelheid) als Onoverwinnelijkheid in te schakelen onder Hoofdmenu, Extra’s en vervolgens Cheats. Deze cheats worden ontgrendeld door gouden bouten te verzamelen.

Kalebo Thunder
Voltooi de hoverboard Gold Cup op Kalebo in minder dan 2:05

Deze racetrofee is gemakkelijker dan de andere omdat je een of twee kleine fouten kunt maken en toch op tijd kunt maken. Neem absoluut elke keer de snelkoppelingen (activeer de 3 ringen om de snelkoppelingen naar rechts te openen). Zie de trofee Faster than a Speeding Amoeboid.

Kerwan Gladiator
Voltooi de fitnesscursus op Kerwan in minder dan 70 seconden.

Na de introductiemissie op planeet Kerwan, word je meegenomen naar Captain Qwark’s Fitness Course. Dit is een evenement dat vereist is voor een verhaal, maar voor deze trofee moet je het snel doen. Deze trofee is niet te missen omdat je het zo vaak opnieuw kunt proberen als je nodig hebt. Zodra je begint te springen klinkt er een luide claxon om aan te geven dat de timer is begonnen. Er is ook een gouden bout bij de finish.

Helaas is er geen visuele tracker van hoeveel tijd er is verstreken, dus blijf het proberen totdat je het snel genoeg kunt doen. Er is geen echt geheim voor deze, behalve het leren van alle sprongen. Probeer geen kratten te raken voor bouten. De trofee wordt ontgrendeld wanneer je in minder dan 70 seconden op het laatste platform landt.

Death By Disco
Gebruik de Groovitron op elk type vijand.

(Misbaar)

Deze trofee is er een die je in gedachten moet houden tijdens je hele Challenge Mode (tweede) playthrough. Het is extreem te missen omdat verschillende vijanden maar één keer (of een handvol) keer in het hele spel verschijnen. Als dit je overkomt, is het enige wat je kunt doen de Challenge Mode opnieuw starten en het opnieuw proberen in een derde playthrough. Word een Groovitron-spammer!

Er is geen visuele tracker van deze trofee, dus de enige manier om te weten welke vijanden je hebt laten dansen, is aan jou: houd een lijst bij! Het goede nieuws is dat wat je vooruitgang is, is het wel cross-over in de Challenge Mode. Met andere woorden, als je deze modus start en nog maar 1 vijandtype over hebt vanaf de eerste playthrough, dan hoef je alleen dit laatste vijandige type te laten dansen in de tweede Challenge Mode playthrough. (Merk op dat je meer dan 1 type vijand overhouden als je Challenge modus op te starten, maar je snapt het punt).

Deze trofee kan glitchy zijn. Hoewel veel mensen er geen moeite mee hadden om het over meerdere playthroughs te ontgrendelen, zijn er verschillende andere mensen die er pas in zijn geslaagd nadat ze alle dansen in één playthrough hebben voltooid. Het is dus aan te raden om de Groovitron in één keer op elk type vijand te gebruiken.

Je hoeft niet te wachten tot de Groovitron-dans is afgelopen om te tellen. Zodra je de dansanimatie van de vijand ziet, ben je vrij om deze te doden. Persoonlijk gooiden we de wereldbol, wachtten ongeveer 3 seconden (lang genoeg om de dansanimatie te zien) en laadden toen mijn wapens.

De trofee wordt onmiddellijk ontgrendeld zodra je elk type vijand hebt laten dansen.

Hieronder staan alle 48 vijanden die je moet laten dansen en waar je ze kunt vinden.

#01 – Veldin: Horned Toad
#02 – Veldin: Flamethrower Robot
#03 – Veldin: Glowing Slug
#04 – Veldin: Small Blarg Shooter
#05 – Veldin: Dropship
#06 – Veldin: Warbot (Version 1)
#07 – Novalis: Robot Bird (Peckbot)
#08 – Novalis: Yellow Grenade Launcher Robot
#09 – Kerwan: Robot Dog (Kerwan Version)
#10 – Kerwan: Big Blarg Shooter
#11 – Kerwan: Helicopter
#12 – Kerwan: Green Tentacle on Train
#13 – Aridia: Sandshark
#14 – Aridia: Sandshark Nest (Green Plant)
#15 – Aridia: Constructobot
#16 – Rilgar: Extermibot
#17 – Rilgar: Tank (Rilgar Version)
#18 – Rilgar: Large Amoeboid
#19 – Rilgar: Medium Amoeboid
#20 – Rilgar: Small Amoieboid
#21 – Rilgar: Pool Shark (On Floor / Not Swimming)
#22 – Rilgar: Pool Shark (Swimming)
#23 – Nebula G34: Green Horned Toad
#24 – Nebula G34: Alien Shooter
#25 – Nebula G34: Brown Lizard (Snapper Version 1)
#26 – Nebula G34: Alien Lizard (Snapper Version 2)
#27 – Nebula G34: Snagglebeast (Boss)
#28 – Gaspar: Robot Dogs (Gaspar Version)
#29 – Gaspar: Turret Shooter
#30 – Gaspar: Flying Dinosaur
#31 – Gaspar: Small Red Robot with Blades
#32 – Gaspar: Robot Assembly Bot
#33 – Gaspar: Warbot (Version 2 with Jetpack)
#34 – Gaspar: Killer Crab
#35 – Gaspar: Telepathropus (Gaspar Version)
#36 – Batalia: Blarg Bomb Thrower
#37 – Batalia: Tank (Batalia Version)
#38 – Quartu: Zurkon
#39 – Quartu: Mrs. Zurkon (Boss)
#40 – Pokitaru: Puffer Fish
#41 – Pokitaru: Telepathopus (Pokitaru Version)
#42 – Deplanetizer: Blarg Jetpack Shooter
#43 – Deplanetizer: Dog with Glowing Eyes
#44 – Deplanetizer: Tank (Deplanetizer Version)
#45 – Kalebo III: Warbot (Version 3, Red Color with Jetpack)
#46 – Deplanetizer: Warbot (Version 4, Yellow Color)
#47 – Deplanetizer: Qwark (Boss)
#48 – Deplanetizer: Dr. Nefarious

Trader In Training
Voltooi je eerste holocard-set.

Zie de trofee Supertrader.

Modder
Voltooi je eerste Raritanium-wapenmod.

De eerste keer dat je planeet Novalis bereikt, leert de game je hoe je wapens kunt upgraden met Raritanium. In feite moet je een Tutorializer-wapenupgrade voltooien (een nepvoorbeeld). Nadat het is voltooid, kun je optioneel alle huidige wapens die je hebt upgraden.

Je verdient Raritanium door moeilijkere vijanden te verslaan of te vinden; vanuit jouw perspectief zal het willekeurig zijn. De Map-o-Matic zal ook enkele zeldzame Raritanium-stenen op elke planeet volgen. Je moet een Gadgetron Vender gebruiken om upgrades uit te voeren (zie de trofee These Go To Eleven). Deze trofee wordt ontgrendeld wanneer je met succes je eerste Raritanium-upgrade toepast.         

Cha-ching!
Bereik de maximale boutvermenigvuldiger in Challenge Mode.

Tijdens de Challenge-modus is er een boutvermenigvuldiger op het scherm die toeneemt naarmate je tegen vijanden vecht. De uitvaltijd zorgt er niet voor dat het minder wordt, maar als u het gebied verlaat of beschadigd raakt, zal dit wel het geval zijn. Je zou zonder problemen snel naar x10 moeten gaan, maar om de maximale x20 te bereiken, moet je opletten. Het is raadzaam om bereik- of gebied van effectwapens te gebruiken zodra je voorbij x10 bent om schade te voorkomen.

Als je alle gouden bouten hebt verzameld, is er een spelcheat die onoverwinnelijkheid mogelijk maakt. Dit aanzetten helpt niet om je multiplier te behouden.

Farming:

De Aridia Skidd McMarx verhaalmissie (vroege game) en de Kalebo III-verhaalmissie (late game – neemt je mee door de drie testrobotkamers) zijn absoluut de beste twee plaatsen om deze boutvermenigvuldiger, bouten en ervaring te bewerken. We zien echt geen geweldige plek nadat je het spel hebt voltooid.

Er is een lekkernij die deze trofee heel gemakkelijk maakt en die echter bijna overal zou moeten werken. Hier is hoe:

 1. Ga naar Aridia en praat met Skidd McMarx om de Sand Shark-zoektocht te starten. Je zou een teller op het scherm moeten zien die zegt dat er nog 88 zandhaaien over zijn. (Nogmaals, dit zou moeten werken met vrijwel elk controlepuntgebied op elke planeet).
 2. Versla ze bijna allemaal. STOP voordat die teller op 0 staat. Deze kleine kerels gebruiken alleen melee, er zijn geen vijanden in het gebied en ze komen snel om bij vrijwel elke wapenaanval. Zonder geraakt te worden gaat je multiplier omhoog.
 3. Zolang er nog minstens 1 van die Sand Sharks over is, gebruik je het menu om het spel te verlaten (ja, stop). U gaat terug naar het hoofdmenu.
 4. Ga verder met het spel in het hoofdmenu. Je bent terug aan het begin van de missie, met dezelfde munitie en vijanden die je had toen je eerder begon. Alle bouten, ervaring en vermenigvuldigers zijn nog steeds van kracht.
 5. Herhaal dit keer op keer totdat de vermenigvuldiger x20 raakt. Het kostte ons slechts 3 herstarts om het te doen.

De trofee wordt ontgrendeld zodra je x20 op je gamescherm ziet in de Challenge-modus.

De Aridia-locatie is perfect om uw boutvermenigvuldiger te vergroten, net als de derde Kalebo III-testrobotruimte. Beide locaties zijn echter geweldig om snel bouten te verdienen en ervaring op te doen. Als je de Kalebo III-testrobotkamers gebruikt, werken alle kamers goed, maar verlaat de kamer niet voordat je op Quit en vervolgens op Doorgaan drukt (anders verplaats je je gamecheckpoint naar voren).

Trade Up
Ruil een set dubbele holocards in voor een nieuwe.

Dit was te missen bij de eerste game-release, maar dat is niet langer het geval met de nieuwste patch.

Hoewel deze trofee technisch gezien echt te missen is, zou je hem bijna moeten proberen te missen. U kunt dubbele holocards inruilen voor ontbrekende standaardholocards in uw verzameling. Deze trofee is te missen, want als je alle 33 holocard-sets voltooit zonder ooit dubbele kaarten in te ruilen, zou deze trofee op dat moment worden geblokkeerd.

Naarmate je verder komt in het spel, verzamelt Ratchet kaarten die willekeurig door vijanden worden gedropt of in geheime gebieden worden gevonden. De kaarten die je vindt zijn willekeurig en je krijgt gegarandeerd dubbele kaarten. U kunt controleren hoeveel dubbele kaarten u heeft in het menu Kaartverzameling. Uiteindelijk zul je genoeg duplicaten verzamelen zodat het spel je zal vertellen dat je kunt ruilen voor een nieuwe kaart. Er zijn 5 duplicaten nodig om te ruilen voor een nieuwe kaart. U kunt een momenteel vergrendelde standaardkaart (geen RYNO-kaart) ontgrendelen voor elke 5 duplicaten. Deze trofee wordt onmiddellijk ontgrendeld als je dit voor het eerst doet.

The End Of The Beginning
Versla Dr. Nefarious op de Deplanetiser.

Verhaal gerelateerd en niet te missen.

Deze strijd begint meteen na het vechten tegen Qwark en naar mijn mening was het de moeilijkste baasstrijd. Toch is het ook niet erg als je het patroon eenmaal doorhebt. De RYNO maakt deze strijd heel gemakkelijk.

 • Laad met je sterkste wapens op het eerste platform.
 • Ik raad aan L1 om te gebruiken om op en neer te jetpacken om zijn aanvallen te vermijden.
 • Uiteindelijk gaat hij naar het centrum om te regenereren; blijf op hem hameren. Wanneer hij uiteindelijk terugkomt, zal hij neerstorten op het platform waar je op was. Dit kan je insta-doden als hij op je landt, dus zweef naar de zijkant om het te vermijden.
 • Terwijl hij op de grond ligt, werken de Gloves of Doom perfect.
 • Hij zal dan het platform vernietigen en jij gaat naar het volgende. Herhaal het proces.

De trofee wordt ontgrendeld tijdens het filmpje nadat je hem hebt verslagen.

Basically Training
Voltooi de Ranger-try-outs op Veldin.

Verhaal gerelateerd en niet te missen.

Volg de verhaalrichtlijnen waar Ratchet leert hoe hij de Fusion Grenade moet gebruiken. De trofee wordt ontgrendeld na het voltooien van de laatste Galactic Ranger test.

The Little Robot That Could
Ontsnap aan Victor op Quartu.

Verhaal gerelateerd en niet te missen.

Deze korte reeks laat je kennismaken met Clank. Volg de verhaalinstructies om uit het gebied te ontsnappen, inclusief 2 achtervolgingen met Victor, een grote rode Warbot. De trofee wordt ontgrendeld zodra Clank het gebied bereikt met de ontsnappingsshuttle.

The Rescuer
Red de burgemeester en loodgieter op Novalis.

Verhaal gerelateerd en niet te missen.

Gebruik je kaart om de lineaire paden naar je twee doelen te volgen. Eén doel is dat je de burgemeester moet redden en het andere doel is dat je de loodgieter ontmoet (die je schip repareert). De trofee wordt ontgrendeld als een groen “alle primaire doelstellingen voltooid” over het scherm knippert. Dit gebeurt terwijl Ratchet voor zijn schip staat en klaar is om naar de volgende planeet te gaan.

Off To The Races
Red Skidd en zijn agent op Aridia.

Verhaal gerelateerd en niet te missen.

De tweevoudige missie op Aridia is heel eenvoudig. Versla de Sand Sharks en Constructo Bots om zowel Skidd als zijn agent te bereiken. Je wordt beloond met een filmpje waarin je kennismaakt met de Blackwater-race op planeet Rilgar. De trofee wordt ontgrendeld aan het einde van dit filmpje.

You’re In The Rangers Now
Word een Ranger op Kerwan.

Verhaal gerelateerd en niet te missen.

Deze trofee is je beloning na het voltooien van de openingsmissie op planeet Kerwan. Tijdens deze missie zal Ratchet voorkomen dat een bom de Hall of Heroes bereikt. Tijdens de cutscene krijgt Ratchet zijn Rangers-pak en wordt hij meegenomen naar de basistraining. De trofee wordt ontgrendeld tijdens het filmpje waarin de fitnesscursus wordt getoond.

Winner Winner Sandshark Dinner
Win de hoverboard Bronze Cup op Rilgar.

Een van de optionele doelen op Rilbar is om deel te nemen aan de hoverboard-races. Eerst moet je de Amoeboid aanwezigheid uit schakelen door de races te bereiken. Daarna ontmoet je Starlene, een vrouw met een groene huid in een paarse outfit. Dit is de persoon om mee te praten om deel te nemen aan de hoverboardraces. Voor deze trofee moet je op de eerste plaats komen in de Bronze Cup. Dit is de gemakkelijkste race en vereist niet veel vaardigheid. Je kunt het zo vaak proberen als je nodig hebt. De trofee wordt ontgrendeld in het resultatenscherm aan het einde van de race (mits Ratchet op de 1e plaats staat).

Who’s A Good Snagglebeast?
Versla het Snagglebeast op Nebula G34.

Verhaal gerelateerd en niet te missen.

Dit baasgevecht zou je geen problemen moeten opleveren, maar hier zijn suggesties als je ze nodig hebt:

 • Gebruik de Groovitron om de baas op één plek te houden en je geen schade te berokkenen. Het houdt ook ondersteuningsvijanden uitgeschakeld.
 • Wij vonden de Pyrocitor, Proton Drum en Mr. Zurkon erg handig, maar eigenlijk zijn alle wapens goed te gebruiken.
 • Blijf in beweging en blijf munitiepods pakken.

De trofee wordt ontgrendeld op het moment dat je de baas verslaat.

Braaaaaaaaaaaains
Verzamel 30 hersenen voor de Blarg-wetenschapper op Gaspar.

Verhaal gerelateerd en niet te missen.

Het verhaal vereist dat je eerst 10 hersenen inruilt voor een jetpack. Nadat dat is voltooid, moet je 20 hersens inruilen voor een infobot om door te gaan naar de volgende planeet. Er zijn er veel meer dan 30 beschikbaar, dus deze trofee is niet moeilijk. De trofee wordt ontgrendeld zodra je de 20 hersenen voor de infobot hebt ingeleverd. Deze trofee is gekoppeld aan de trofee Abby Normal.

I Shot Down Your Battleship
Schiet de Blarg Battleships op Batalia neer.

Verhaal gerelateerd en niet te missen.

De game is erg genereus met precies wat je moet doen, dus volg Cora en haar instructies helemaal tot aan het kanon aan het einde. Er zijn 4 slagschepen die je moet vernietigen met het Ion Cannon. Gebruik het machinegeweer om kleinere schepen en inkomende raketten te vernietigen terwijl je wacht tot het Ion Cannon is opgeladen. Deze trofee wordt ontgrendeld kort nadat het tussenfilmpje begint.

Zurkon Family Values
Versla mevrouw Zurkon op Quartu.

Verhaal gerelateerd en niet te missen.

De strategie voor deze strijd is eenvoudig: begin met je zwaarste wapens en stop niet met bewegen. Halverwege zal ze een schild genereren; blijf erop hameren om het te vernietigen en ga dan verder met haar. De trofee wordt kort na haar overlijden ontgrendeld.

Splashdown!
Schiet de hydro-oogstmachines op Pokitaru neer.

Verhaal gerelateerd en niet te missen.

Volg de zeer begeleide spelinstructies om Al, de technicus, te bereiken. Zodra je hem bereikt, zal hij Ratchet’s vliegtuig upgraden met Tesla Rockets. Op dit punt schakel je over naar de vliegtuigmodus met als doel 3 Hydro Harvesters om te vernietigen. De trofee wordt ontgrendeld tijdens de cutscene die volgt nadat je de derde en laatste hebt vernietigd met Tesla Rockets.

Ferocious Oxide
Versla Victor in de Phoenix.

Verhaal gerelateerd en niet te missen.

Dit is niet je typische baasgevecht, omdat er geen direct contact is. Clank rent weg van Victor en twee keer zal hij een ventilatieopening tegenkomen om wat Gadgebots af te handelen. De eerste puzzel is vrij eenvoudig, maar de tweede is niet zo voor de hand liggend:

 1. Gebruik de eerste Gadgebot om naar de uitgang te springen en laat je dan aan de andere kant naar beneden vallen.
 2. Gebruik één Gadgebot om de paal van stroom te voorzien, waardoor het groene vierkantje verandert.
 3. Gebruik de andere Gadgebot als brug naar dat groene plein.
 4. Ren over en gebruik de Gadgebot op het groene plein als een brug terug naar de eerste Gadgebot’s locatie.
 5. Ren naar de overkant, pak de eerste Gadgebot, breng hem terug over beide bruggen en gebruik hem om naar de uitgang te springen.
 6. Neem beide bruggen en de Powerbot (een voor een) en spring naar de uitgang om de 3 elektriciteitspalen van stroom te voorzien.

De trofee wordt ontgrendeld tijdens het tussenfilmpje waarin de nederlaag van Victor wordt getoond.

Radical
Win de hoverboard Bronze Cup op Kalebo.

Verhaal gerelateerd en niet te missen.

Een van de doelstellingen op Kalebo III is om deel te nemen aan de hoverboard-races. Eerst moet je ver genoeg in het verhaal komen om de CEO van Gadgetron te bereiken. Dit is de persoon om mee te praten om deel te nemen aan de hoverboardraces. Voor deze trofee moet je op de eerste plaats komen in de Bronze Cup. Dit is de gemakkelijkste race en vereist niet veel vaardigheid. Je kunt het zo vaak proberen als je nodig hebt. De trofee wordt ontgrendeld in het resultatenscherm aan het einde van de race (mits Ratchet op de 1e plaats staat).

A Change Of Heart
Versla Captain Qwark op de Deplanetiser.

Verhaal gerelateerd en niet te missen.

Qwark is niet al te slecht, want hij is zeer voorspelbaar. Hier zijn mijn suggesties:

 • Maak intensief gebruik van strafe via L2
 • Af en toe gooit hij een Groovitron weg. Na een paar seconden zakt de discobal naar de grond en moet je erin “dansen” om hem te vernietigen. Je kunt nog steeds rondspringen, maar je kunt natuurlijk geen normale aanvallen uitvoeren.
 • Alle wapens werken goed.

Je verslaat Qwark niet volledig. Zodra hij onder de 10% komt, begint een tussenfilmpje en wordt de trofee ontgrendeld.

Clank Crusher
Verpletter 5 gadgetbots in de crusher op Quartu.

Gadgebots zijn de kleine bots die Clank beschikbaar heeft wanneer hij solo speelt. Dit zijn de bots die panelen kunnen opladen, een springplank kunnen worden of in bruggen kunnen veranderen.

Volg de verhaallijn om je naar de sectie van Clank te brengen. Ga door zijn sectie totdat je bij een stel brekers komt. Je weet dat je er bent wanneer de breker in eerste instantie helemaal naar beneden voor je staat en je pad blokkeert, en je een Powerbot moet gebruiken om hem omhoog te laten gaan.

Ga naar het volgende gebied en klim een ​​andere Powerbot op en laad de paal naast de rechthoekige transportband op. Het zal de breker ernaast optillen. Pak de volgende vrije Gadgebot en gooi hem onder de crusher. Haal de Powerbot uit de voeding en hij verplettert de Gadgebot die je daar net hebt neergegooid. Herhaal dit nog 4 keer. De trofee wordt ontgrendeld na de 5e verpletterde Gadgebot.

That Sinking Feeling
Klop een constructobot in het drijfzand op Aridia.

De Constructobot is een gele robot met een grote rode brandstoftank op zijn rug. Deze kan verwarrend zijn bij het vinden van een van deze vijanden die zich vlak naast wat drijfzand bevindt. Ratchet’s moersleutel slaat ze tot nu toe alleen terug, en je kunt ze niet veel raken voordat je ze hebt verslagen. Een dergelijke vijand bevindt zich echter op een kattenwandeling.

Volg vanaf de startlocatie het pad om de agent te bereiken die je moest redden in de verhaalmodus (ja, je kunt dit ook doen in de verhaalmodus). Uiteindelijk kom je bij een lift. Nadat je uit die lift bent gelopen, kijk je naar rechts. Je ziet de Constructobot heen en weer lopen op een catwalk (er zijn 3 aparte ontmoetingen dus je hebt 3 kansen). Stel jezelf op zodat je de vijand achterwaarts van de catwalk zult slaan als je met Ratchet’s moersleutel zwaait. Als dit met succes wordt gedaan, zal de bot achteruit het drijfzand in vliegen en exploderen, waardoor de trofee onmiddellijk wordt ontgrendeld.

I Hate Lamp
Breek elke lamp in Aleero City.

Er zijn 17 lantaarnpalen in Aleero City op planeet Kerwan die je moet breken om deze trofee te ontgrendelen. Dit is een heel eenvoudige trofee, maar je zou gemakkelijk een van de lantaarnpaallocaties over het hoofd kunnen zien. De trofee wordt onmiddellijk ontgrendeld na het breken van de 17e lantaarnpaal.

 • 1-3: Ga vanaf het begin naar het oosten en ga door de tunnel. Bij de uitgang van de tunnel slaat u linksaf om deze 3 naar het noorden te vinden.
 • 4: Ga naar het zuiden en vind er een aan je linkerhand voordat je een boog binnengaat.
 • 5-6: Ga naar het zuiden door deze boog en draai dan links om weer naar het oosten te gaan. U steekt een korte, vlakke brug over. Er is er een aan je linkerhand en een andere achter de boom aan je rechterkant.
 • 7: Ga naar het noorden om een ​​open gebied op hetzelfde platform te vinden. Verscholen in de zuidoostelijke hoek, achter een andere boom, staat een lamp.
 • 8-9: Volg het lineaire pad dat wordt gepresenteerd door de verhaallijn. Uiteindelijk bereik je het treingebied. Als je het treingebied binnenkomt, zie je een aantal duidelijke lampen voor je. Voordat je ze kapot maakt, draai je naar rechts en gebruik je de dozen om omhoog, over en in deze richting te klimmen. U moet uw recent aangeschafte Clank propeller gebruiken. Nadat je aan de andere kant bent geland zie je 2 lampen. Dit zijn er 2 die gemakkelijk over het hoofd kunnen worden gezien. Merk op dat er ook een gouden bout in dit verborgen gebied is.
 • 10-17: Spring terug naar waar je was en je ziet de resterende 8 lantaarnpalen op dit balkongebied staan. Sommige worden soms vernietigd door de vijanden zelf.

Not My Job
Laat de extermibots 35 amoeboids doden in Rilgar.

(Misbaar)

Deze trofee is te missen omdat deze situatie zich alleen voordoet tijdens de verhaalmissie. Deze vijanden bevinden zich op het pad naar de Hoverboard-race. Je zult waarschijnlijk de trofee krijgen zonder het zelfs maar te proberen, maar ga voor de zekerheid even achteruit en laat de Extermibots hun werk doen. Er is zelfs een gamebericht waarin staat dat Extermibots zijn vrijgegeven om de Amoeboids op te ruimen. De trofee wordt kort daarna ontgrendeld.      

Top Gunner
Versla 40 vijanden tijdens jetpacking in Gaspar.

Gaspar is waar Ratchet uiteindelijk de Jetpack zal krijgen tijdens de verhaalmissies. Als je het eenmaal hebt, moet het worden gevuld bij de groene tankstations. Druk daarna op om in de lucht te zweven.

Voor deze trofee moet je 40 vijanden verslaan terwijl je actief in de lucht zweeft met de Jetpack via . Hier is geen visuele teller voor, maar het goede nieuws is dat er ongelooflijk veel vijanden zijn in dit grote open gebied. De trofee wordt onmiddellijk ontgrendeld zodra je op deze manier 40 vijanden hebt verslagen.

Om deze trofee gemakkelijker te maken, schakel je de Auto-Aim-vaardigheid in op je wapens en begin je met je Warmonger voor krachtige aanvallen.

When Sheep Fly
Sheepinate een Blarg-helikoptercommandant.

(Misbaar)

Deze trofee is te missen omdat de Blarg Helicopter Commanders alleen spawnen tijdens de verhaallijn. U kunt later niet teruggaan om het opnieuw te proberen. Je kunt deze trofee pas proberen als je het wapen Sheepinator hebt gekocht. Het upgraden van het Sheepinator-wapen zal dit aanzienlijk gemakkelijker maken.

 1. Als onderdeel van de verhaallijn kom je uiteindelijk bij Kalebo III aan (wat laat in het spel is).
 2. Koop het Sheepinator-wapen van de blauwachtige Gadgetron Vendor voor 40.000 bouten.
 3. Ga door dit level totdat je een van de helikopters tegenkomt.
 4. Schiet de helikopter neer totdat deze transformeert waarbij de trofee direct zal ontgrendelen.

Warbots Into Plowhshares
Vernietig 10 inactieve Warbots in de Quartu-fabriek.

Tijdens de verhaallijn zal er een lang gedeelte zijn met Clank om een ​​laserveld uit te schakelen. Wanneer de controle terugkeert naar Ratchet, loop je door een lange gang naar een assemblagefabriek en er is een Gadgetron-verkoper voor je. Nadat je uit de gang bent gekomen en naar die verkopersdoos hebt gekeken, kijk je naar rechts om de inactieve Warbots op een transportband in de verte te zien. Schiet 10 om deze trofee te ontgrendelen; ze blijven oneindig komen. In de verhaalmodus moet je echt op deze transportbanden rennen.

Pool Sharks Are The Worst
Word opgegeten door een poolhaai in de Pokitaru-oceaan.

Dit is een heel eenvoudige trofee. Vanaf Ratchet’s schip op planeet Pokitaru draai je je gewoon om en spring je in de oceaan richting het verboden gebied. Uiteindelijk zal een Pool Shark opspringen en Ratchet opeten, hem onmiddellijk verslaan. De trofee wordt onmiddellijk ontgrendeld wanneer dit gebeurt.

Character Assassination
Vernietig alle planeetmodellen in Dreks kantoor.

Dit gebeurt tijdens de missie van Ratchet op de Deplanetizer. Hij zal uiteindelijk het kantoor van Drek bereiken, dat een Trespasser-poort heeft. Er zijn 5 groene planetaire bollen in zeer duidelijk zicht. Vernietig ze allemaal om deze trofee te ontgrendelen.

Et tu, Copernicus?
Vind Qwark’s Lounge op de Deplanitiser.

Voordat je deze trofee kunt proberen, moet je eerst het Hologuise-gadget aanschaffen; zie de trofee Tech Head

Ga daarna terug naar de Deplanetizer-locatie. Merk op dat dit kan worden gedaan tijdens de verhaalmodus of tijdens het teruglopen. Het is je misschien opgevallen tijdens de verhaalmodus dat verschillende deuren een oranje hangslot hebben. Rust de Hologuise uit om in Captain Qwark te veranderen. Je moet naar een specifieke deur rennen en gewoon voor deze oranje hangslotdeur gaan staan ​​als Captain Qwark. Na een paar seconden zal hij iets zeggen en de trofee wordt ontgrendeld. Voor de exacte locatie kun je het beste even onderstaande video bekijken.

Lazy Lombax
Berijd elke catwalk zonder te bewegen in Kalebo.

Deze trofee is specifiek voor 4 langzaam bewegende transportbanden die zich in dit gebied bevinden. Ga vanuit het vliegtuig van Ratchet de loopbrug af (de enige manier om te gaan) en kijk naar beneden terwijl je gaat. U ziet een grijze transportband. Sterker nog, je ziet er 3 voordat je een kruispunt bereikt. De vierde bevindt zich net voorbij het kantoor van de Gadgetron CEO. Het is moeilijk om deze locatie in tekst te beschrijven, dus misschien wil je gewoon de onderstaande video bekijken.

We raden aan te beginnen bij de transportband die het verst verwijderd is van het vliegtuig van Ratchet, zodat je ernaartoe reist. Dit komt doordat de transportbanden in die richting bewegen. Toen we het in de omgekeerde volgorde probeerden, ontgrendelde het niet voor mij, maar iemand anders meldde dat het voor hen werkte. Als het de eerste keer niet werkt, probeer het dan in de andere richting.

Spring op het einde en beweeg helemaal niet. Laat de transportband Ratchet naar het andere uiteinde dragen. Pas als hij is gestopt met bewegen, ga je naar de volgende transportband (ja, het is OK om op dit punt te rennen, raak een transportband niet per ongeluk aan). Herhaal het proces voor de andere 3 transportbanden. Als dit met succes is gedaan, wordt de trofee ontgrendeld nadat hij het einde van de vierde gordel heeft bereikt.

Dit zijn alle trofeeën die je kunt halen in Ratchet & Clank (2016)

Check hier ook onze andere trofee guides en roadmaps
Check hier onze wiki guides

Vorig artikelRatchet & Clank Wiki Guide
Volgend artikelRatchet & Clank Video Guides

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here