Ratchet & Clank Rift Apart Trofee Guide & Roadmap

 • Geschatte moeilijkheidsgraad trofee: 2/10
 • Geschatte hoeveelheid tijd tot platina: 10 uur (bij deze beoordeling wordt ervan uitgegaan dat je alle tussenfilmpjes bekijkt, het kan sneller worden gedaan als je ze overslaat)
 • Offline trofeeën: 47 (1X , 3X , 7X , 36X )
 • Online trofeeën: 0
 • Aantal te missen trofeeën: 1 –  Extinction Event  (als je opzettelijk alle Grunthors negeert, zou je dit kunnen missen omdat er niet genoeg over zijn na het verhaal). Voor al het andere dat je na het verhaal in free roam nog kunt krijgen, kun je terugkeren naar alle planeten.
 • Glitched trofeeën: 0
 • Heeft moeilijkheid invloed op trofeeën?: Nee, kan alles op de gemakkelijkste moeilijkheidsgraad.
 • Minimale doorspeelbeurten: 1
 • Free-Roam / Level Select after Story?:  Ja, na het verhaal kun je “Hervatten” kiezen in het titelscherm en je komt terug voor de eindbaas. Dan kun je nog steeds vrij ronddwalen naar alle planeten, ontbrekende trofeeën doen en ontbrekende Collectibles vinden. Het enige gebied waar je niet naar terug kunt, is het noorden van Planet 5: Blizar Prime, waar twee te missen Blizon kristallen zijn.
 • New Game+?: Ja, er is New Game+ genaamd Challenge Mode. Het draagt ​​al je inventaris, wapens, upgrades en de meeste van je Collectibles over (behalve Blizon Crystals & Zurpstones).
 • Releasedatum:  11 juni 2021

Introductie:

Welkom bij de Ratchet & Clank Rift Apart Trofee guide en Roadmap! Ratchet & Clank Rift Apart is een heel eenvoudig en snel spel om de platina trofee te krijgen. Een puur verhaal doorspelen duurt ongeveer 7 uur inclusief alle tussenfilmpjes en nog eens 2-3 uur voor het uitvoeren van andere trofee gerelateerde taken zoals verzamelobjecten. Er zijn geen moeilijkheid gerelateerde trofeeën en slechts 2 missables. Je hebt niet eens alle verzamelobjecten nodig en je hoeft ook niet door de Challenge Mode (New Game+) te spelen. Alleen het kopen van 2 wapens in Challenge Mode is vereist. Na de 2e planeet krijg je een ruimteschip en kan je op elk moment terugvliegen naar oude planeten. Na het verhaal kun je nog vrij rondlopen. De game is opgezet als een open wereld, met in totaal 9 planeten.

Stap 1: Speel door het verhaal (elke moeilijkheidsgraad) en ontvang te missen trofeeën

Omdat er geen moeilijkheidsgerelateerde trofeeën zijn, kun je desgewenst op de laagste moeilijkheidsgraad spelen. Je kunt de moeilijkheidsgraad op elk moment wijzigen in de spelopties. Je kunt zelfs puzzels overslaan vanuit het pauzemenu, hierdoor worden geen trofeeën ongeldig. Voor de eerste stap concentreer je je gewoon op het afmaken van het verhaal. Na de 2e planeet ontgrendel je een ruimteschip om op elk moment oude planeten opnieuw te bezoeken. Na het verhaal kun je vanaf het titelscherm verder gaan en het brengt je terug voor het laatste checkpoint, waardoor je nog steeds vrij rond kunt dwalen en terug kunt gaan naar alle planeten. Je krijgt de meeste trofeeën zonder het zelfs maar te proberen. Dus heb gewoon plezier en krijg de rest na het verhaal. Houd alleen de 2 te missen trofeeën in gedachten!

Misbare trofeeën:

 • Planeet 2: Sargasso – je moet hier alle mogelijke Grunthors (grote dinosaurussen) doden. Je bezoekt deze planeet meerdere keren in het verhaal. Na Planet 7: Cordelion ga je hier terug en spawnen nieuwe Grunthors. Je moet in totaal 5 Grunthors doden, zie de trofee  Extinction Event.

Voor alle andere verzamelobjecten komt het neer op persoonlijke voorkeur of je ze wilt verzamelen terwijl je door elke planeet gaat of ze na het verhaal wilt krijgen. Zie stap 2 voor een lijst met verzamelobjecten en hoeveel je van elk type nodig hebt. Als je alles meteen wilt hebben (planeet voor planeet), bekijk dan de Ratchet & Clank Rift Apart – Collectibles Guide (All-in-One). Als je deze nu niet wilt behandelen, gebruik dan de links in stap 2 om ze na het verhaal op te ruimen.

Stap 2: Verzamelobjecten en opruimen

Kies na het verhaal “Hervatten” in het titelscherm bij het opslaan van je voltooide verhaal. Het brengt je terug voor het laatste checkpoint en je kunt nog steeds vrij rondlopen naar alle planeten. Het spel heeft een open wereldstructuur. Voltooi dan alle verzameltrofeeën die je nog nodig hebt.

»  CraiggerBears (alle 9 nodig)» Blizon-kristallen (alle 30 nodig)»  Spybots (alle 10 nodig voor RYNO-wapen)
»  Zurpstones (alle 60 nodig voor een Spybot)» Glitch Uitdagingen (alle 5 nodig)
»  Gouden bouten (5 van 25) nodig)
»  Lorbs (3 van 12 nodig)» Armor  (3 van 24 nodig, 1 van elk lichaamsdeel)

Nadat je daarmee klaar bent, werk je aan je overige diverse trofeeën. De laatste trofee die je mist is voor het kopen van alle wapens. Voor de laatste 2 moet de Challenge Mode worden gestart.

Stap 3: Uitdagingsmodus starten (nieuwe game+) voor de laatste 2 wapens

Vanuit het titelscherm kun je de Challenge Mode (New Game+) starten in een nieuw opslagvak. Je hoeft alleen de eerste mevrouw Zurkon wapenverkoper in de proloog te bereiken om de laatste 2 wapens van haar te kopen (ze zijn gratis). Dit is ongeveer 10 minuten in het spel. Na het kopen van deze wapens zou je de trofee Fully Stacked moeten krijgen voor het hebben van alle 20 wapens en daarmee de platina trofee. Het is niet nodig om de Challenge Mode te verslaan.

SHOWCASE:

TROFEEËN LIJST:

Masters of the Multiverse
Verzamel alle trofeeën in het spel.

Verdien alle andere trofeeën in Ratchet & Clank Rift Apart om de platina trofee te ontgrendelen (DLC niet vereist).

Rift Apart
Ga uit elkaar in Nefarious City.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. 
Ontgrendelt na de proloog wanneer je het marktgebied van de 1e planeet Corson V bereikt.

Hide ‘N Seekerpede
Versla de Seekerpede.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. 
Ontgrendelt na het voltooien van de baas aan het einde van de 2e planeet Sargasso.

Victory!
Voltooi een Battleplex uitdaging.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. 
Ontgrendelt na het voltooien van de eerste gevechtsuitdaging op de 3e planeet Scarstu Debris Field.

Can’t Stop Me
Voltooi een Gold Cup Battleplex uitdaging.

Gouduitdagingen worden pas beschikbaar nadat je de 9e (laatste) planeet Viceron hebt voltooid. Daarna laat het verhaal je terugkeren naar de Battleplex-arena op de 3e planeet Scarstu Debris Field. Hier kun je nu alle uitdagingen spelen die je nog hebt, inclusief gouden uitdagingen. Je kunt hiervoor op de gemakkelijkste moeilijkheidsgraad spelen (kan de moeilijkheidsgraad op elk moment wijzigen in de spelinstellingen). Het helpt om je favoriete wapens volledig te hebben geüpgraded, zodat ze meer schade aanrichten en meer munitie hebben. Als je geen munitie meer hebt, onthoud dan dat je je slagwapen kunt gooien met + . Over het algemeen is dit vrij eenvoudig, je hoeft alleen maar een paar golven vijanden te verslaan.

Hey Lombax DJ
Speel drie nummers op Zurkie’s Jukebox.

Zurkie’s Jukebox is te vinden op de 3e planeet Scarstu Debris Field, in de bar. Je gaat automatisch naar de bar voor verhaaldoeleinden, het is een heel kleine planeet die alleen bestaat uit een landingsplaats, een wapenverkoper en dan de bar zelf. In de hoek van de bar, links van waar je je inschrijft voor de arena, staat een jukebox. Je moet ernaartoe lopen en op drukken om van nummer te veranderen. Ga dan helemaal uit het nummermenu, wissel er opnieuw mee en ga naar het volgende nummer totdat de trofee verschijnt.

Er zijn hier eigenlijk twee prompts, een om te dansen als je een paar stappen van de jukebox staat, en een om van nummer te veranderen als je er heel dicht bij staat. Dansen doet hier niets voor de trofee, je moet de interactie doen met die het nummer verandert.

This Crystal Is My Things
Verkrijg Phase Quartz.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. 
Ontgrendelt op de 5e planeet Blizar Prime na het voltooien van de belangrijkste doelstellingen op de planeet.

Don’t You Walk Away From Me
Bereik de archieven.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. 
Ontgrendelt op de 4e planeet Savali wanneer je de grote lopende robot bereikt genaamd “The Archives”.

It’s Loose!
Laat Juice vrij.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. 
Ontgrendelt op de 7e planeet Cordelion aan het einde ervan nadat Juice in het smederijgebied is vrijgelaten.

Emotional Support Robot
Maak kennis met de fixer.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. 
Ontgrendelt op de 6e planeet Torren IV na het voltooien van de belangrijkste doelstellingen op de planeet.

Rated Aaarrr!
Voer Bubbles.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. 
Ontgrendelt op de 8e planeet Ardolis na het voltooien van de belangrijkste doelstellingen op de planeet.

Return to Sender
Laat het moederschip zinken op Sargasso.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. 
Ontgrendelt tijdens je 2e verhaalbezoek aan de 2e planeet Sargasso nadat je het moederschip hebt neergeschoten. Het verhaal zorgt ervoor dat je hier teruggaat nadat je planeten 3 t/m 7 hebt voltooid.

No Bones About It
Haal de dimensionale kaart op.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. 
Ontgrendelt na je 2e verhaalbezoek aan de 4e planeet Savali. Het verhaal zorgt ervoor dat je hier teruggaat nadat je de 8e planeet Ardolis hebt voltooid.

I’m the Warden Now
Breek in en uit de gevangenis.

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist. 
Ontgrendelt na het verlaten van de 9e planeet Viceron na het voltooien van de belangrijkste doelstellingen op de planeet.

2 Fuzz 2 Nefarious
Versla Doctor en Emperor Nefarious.

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Ontgrendelt na het voltooien van het verhaal.

More Than Lint
Betreed een verborgen Pocket Dimensie.

Pocket Dimensions zijn gemarkeerd met een paars scherfpictogram  op de kaart als je er dichtbij komt. Het zijn paarse portalen. Je hoeft er maar een van deze in te voeren en er zijn er veel in het spel, dus dit zou natuurlijk moeten gebeuren zonder je er zorgen over te maken.

Hier is een vroege locatie, in Corson V tijdens het hoofddoel “Find the Phantom at Club Nefarious”.

Sartorial Steel
Verkrijg een stuk pantser.

Zie de trofee “Does This Make My Tail Look Big?”.

Does This Make My Tail Look Big?
Hoofd-, romp- en beenpantser verwerven en jezelf ermee uitrusten.

Armor Pieces zijn meestal te vinden in Pocket Dimensions  (paarse portalen), sommige zijn beloningen van side quests, sommige zijn beloningen voor de Battleplex Challenges op de 3e planeet Scarstu Debris Field, en sommige zijn verborgen in de wereld. Voor deze trofee heb je maar één hoofd, één romp en één beenpantser nodig. Ze hoeven niet eens deel uit te maken van dezelfde pantserset, alles is voldoende! Je zou natuurlijk genoeg pantserstukken moeten vinden zonder zelfs maar te proberen. De meest eenvoudige optie zou zijn om alle Battleplex-uitdagingen op de 3e planeet te verslaan, die je ten minste één stuk voor elk lichaamsdeel geven, maar sommige uitdagingen zijn vergrendeld tot het einde van het spel.

Volg voor alle pantserlocaties de onderstaande Armor-gids:

»  Ratchet & Clank Rift Apart – Alle Armorlocaties
»  Ratchet & Clank Rift Apart – Collectible Guide (alles-in-één)

Shiny!
Verzamel een gouden bout.

Zie de trofee “Nooks and Crannies”.

Nooks and Crannies
Verzamel vijf gouden bouten.

Gouden bouten zijn een soort verzamelobject dat in de gamewereld is verborgen. Er zijn er 25, maar je hebt er maar 5 nodig voor trofeedoeleinden (wat betekent dat je er 20 kunt overslaan).

Zie de locatiegids hieronder:

»  Ratchet & Clank Rift Apart – Alle Gold Bolt Locaties
»  Ratchet & Clank Rift Apart – Collectible Guide (alles-in-één)

Quantum Mechanic
Repareer een dimensionale anomalie.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. 
Ontgrendelt op de 2e planeet Sargasso, na het deel waarin je als Clank speelt om de paarse anomalie op te lossen. Je kunt het spel zelfs pauzeren en “Puzzel overslaan” kiezen en toch de trofee verdienen.

They Blow Up So Fast
Krijg een wapen naar niveau vijf.

Je verhoogt het wapenniveau door er vijanden mee te raken. Het startwapen “Blast Pistol” is gemakkelijk te levelen omdat het veel munitie heeft en vanaf het begin beschikbaar is. Als je hetzelfde wapen blijft gebruiken, zou dit een van de eerste paar trofeeën moeten zijn die je ontgrendelt.

There’s Even a Cupholder
Een wapen volledig upgraden.

Eerst moet je het verhaal een beetje spelen totdat je wapenupgrades ontgrendelt van mevrouw Zurkon (wapenverkoper), wat een hoofddoel van het verhaal is. Hierna kun je meer upgrades kopen van mevrouw Zurkon, ze verschijnt op veel locaties in het spel.

Upgrades kosten Raritanium, dit zijn blauwe kristallen die op de kaart zijn gemarkeerd en ze worden ook door een paar sterke vijanden gedropt. Er zijn tonnen meer dan wat je nodig hebt voor deze trofee, vergeet niet om deze blauwe kristallen kapot te slaan als je ze ziet.

Je moet ook Level 5 hebben bereikt met een wapen voordat je alle upgrades kunt kopen. De reden is dat elk wapenniveau nieuwe upgrades beschikbaar maakt voor aankoop. Alleen op wapenniveau 5 kun je alle upgrades kopen! Je krijgt wapenniveaus door eenvoudig vijanden met een wapen te raken.

De gemakkelijkste optie is het startwapen genaamd Blast Pistol. Het gaat snel omhoog en heeft minder upgrades dan andere wapens. Je hebt in totaal 31 Raritanium nodig om het volledig te upgraden.

Als je je Raritanium terug wilt, spaar dan 31 hiervan, koop alle upgrades voor het Blast Pistol in één keer, sluit het spel nadat de trofee is gesprongen, zodat het geen tijd heeft om op te slaan. Wanneer je het spel opnieuw betreedt, wordt je bij het laatste checkpoint geplaatst en krijg je je Raritanium terug, waarna je het opnieuw kunt distribueren op upgrades die je leuk vindt.

Full Rack
Vul een wapenwiel.

Dit wordt ontgrendeld als je in totaal 8 wapens hebt. Wapenwiel betekent het wapenkeuzemenu wanneer je ingedrukt houdt (het menu is rond als een wiel).

Op weg naar het kopen van alle wapens voor  Fully Stacked verdien je dit automatisch, dus maak je hier geen zorgen over.

Fully Stacked
Koop alle wapens.

Alle wapens worden gekocht bij de wapenverkoper, mevrouw Zurkon. Je vindt haar op elke planeet. In de loop van het verhaal heeft ze automatisch nieuwe wapens beschikbaar. Tegen het einde van het verhaal zal ze alle wapens te koop hebben, behalve de RYNO waar je alle 10 Spybots voor moet vinden, en twee wapens BOUNCER & PIXELIZER die exclusief zijn voor de Challenge Mode (New Game+).

Wapens worden gekocht met de valuta-“bouten” van de game, die worden gedropt door vijanden, door dozen te breken en door Battleplex-uitdagingen op Planet 3: Scarstu Debris Field te winnen. Je zou genoeg bouten moeten krijgen om alles in een enkele playthrough te kopen. Als je uiteindelijk wat bouten mist, kun je de Battleplex-uitdagingen blijven slijpen of beginnen met het spelen van New Game+ (uitdagingsmodus genoemd). In Challenge Mode laten de vijanden veel meer bouten vallen.

Merk ook op dat wapens hun naam veranderen wanneer je niveau 5 ermee bereikt. De onderstaande wapenlijst gebruikt de normale naam, hoe het wapen wordt genoemd wanneer je het voor het eerst koopt.

Voor de trofee is het NIET nodig om de wapens te levelen / je hoeft er geen level 5 mee te bereiken! De basisversie zal het doen. Het is ook NIET nodig om wapenupgrades te kopen die Raritanium Shards kosten.

Wapens lijst:

 1. Burst Pistol (Kosten: 0) – Startwapen
 2. Shatterbomb (Kosten: 1.250) – Gekocht van mevrouw Zurkon, wordt automatisch ontgrendeld van de voortgang van het verhaal
 3. The Enforcer (Kosten: 1.250) – Gekocht van mevrouw Zurkon, wordt automatisch ontgrendeld van de voortgang van het verhaal
 4. Mr. Fungi (Kosten: 3.000) – Gekocht van mevrouw Zurkon, wordt automatisch ontgrendeld van de voortgang van het verhaal
 5. Negatron Collider (kosten: 5.000) – Gekocht van mevrouw Zurkon, wordt automatisch ontgrendeld van de voortgang van het verhaal
 6. Topiary Sprinkler (Kosten: 4.000) – Gekocht van mevrouw Zurkon, wordt automatisch ontgrendeld van de voortgang van het verhaal
 7. Ricochet (Kosten: 6.500) – Gekocht bij mevrouw Zurkon, wordt automatisch ontgrendeld van de voortgang van het verhaal
 8. Lightning Rod (kosten: 8.000) – Gekocht van mevrouw Zurkon, wordt automatisch ontgrendeld van de voortgang van het verhaal
 9. Drillhound (kosten: 10.000) – Gekocht bij mevrouw Zurkon, wordt automatisch ontgrendeld van de voortgang van het verhaal story
 10. Void Repulser (Kosten: 17.500) – Gekocht bij mevrouw Zurkon, wordt automatisch ontgrendeld van de voortgang van het verhaal
 11. Glove of Doom (kosten: 22.500) – Gekocht bij mevrouw Zurkon, wordt automatisch ontgrendeld van de voortgang van het verhaal
 12. Cold Snap (kosten: 20.000) – Gekocht bij mevrouw Zurkon, wordt automatisch ontgrendeld van de voortgang van het verhaal
 13. Bombardier (kosten: 25.000) – Gekocht van mevrouw Zurkon, wordt automatisch ontgrendeld van de voortgang van het verhaal
 14. Buzz Blades (kosten: 27.500) – Gekocht bij mevrouw Zurkon, wordt automatisch ontgrendeld van de voortgang van het verhaal
 15. Warmonger (Kosten: 30.000) – Gekocht van mevrouw Zurkon, wordt automatisch ontgrendeld van de voortgang van het verhaal
 16. Blackhole Storm (kosten: 35.000) – Gekocht bij mevrouw Zurkon, wordt automatisch ontgrendeld van de voortgang van het verhaal
 17. Headhunter (kosten: 40.000) – Gekocht van mevrouw Zurkon, wordt automatisch ontgrendeld van de voortgang van het verhaal
 18. RYNO (Kosten: 0) – Vereist het vinden van alle 10 Spybots , daarna is het verkrijgbaar bij Ms. Zurkon voor 0 bouten.
 19. Bouncer (Kosten: 1) – Alleen beschikbaar in Challenge Mode (New Game+), kan worden gekocht bij elke mevrouw Zurkon-verkoper.
 20. Pixelizer (Kosten: 1) – Alleen beschikbaar in Challenge Mode (New Game+), kan worden gekocht bij elke mevrouw Zurkon-verkoper.

Nadat je 20 wapen slots hebt ingevuld in je wapenwiel, wordt de trofee ontgrendeld.

Glitch, Uh, Finds a Way
Voltooi alle glitch uitdagingen.

Glitch uitdagingen zijn een soort verzamelobjecten die in de gamewereld zijn verborgen. Er zijn er 5, ze zijn allemaal nodig voor trofeedoeleinden. Het zijn de minigames waarin je als spiderbot speelt en een aantal virussen moet schieten. Je hoeft ze niet echt te spelen, het is prima om het spel te pauzeren en de optie “Puzzel overslaan” te gebruiken.

Zie de locatie gids hieronder:

» Ratchet & Clank Rift Apart – All Glitch Challenge Locaties
» Ratchet & Clank Rift Apart – Collectible Guide (All-in-One)

Shifty Character
Elk Blizon kristal op Blizar en Cordelion geraakt.

Ook al zijn er 30 Blizon kristallen, er zijn er slechts 29 nodig om de trofee te laten knappen sinds patch v1.001.002 (hiervoor verscheen het na het 30e kristal). Je mag er dus één missen als je de laatste patch download.

Voor deze trofee heb je slechts 29 van de 30 Blizon kristallen nodig, niet “elk Blizon-kristal”, zoals de trofee zegt. Ze zijn exclusief te vinden op Planet 5: Blizar Prime & Planet 7: Cordelion. Totdat je bij deze planeten bent, hoef je je hier geen zorgen over te maken. Het zijn paars gloeiende kristallen die je, wanneer ze geraakt worden, naar een andere dimensie zullen doen overschakelen. Ze raken is vaak nodig om het verhaal op deze planeten vooruit te helpen. De meeste zijn eigenlijk automatisch voor verhaaldoeleinden, maar een paar bevinden zich in zijgebieden

»  Ratchet & Clank Rift Apart – Alle Blizon Crystal Locaties
»  Ratchet & Clank Rift Apart – Collectible Guide (alles-in-één)

BOING!
Stuiter op Big Al, Clank en Qwark’s Parade ballonnen.

Big Al: Je stuitert automatisch op de ballon van Big Al tijdens de proloog (tutorial), dus dit komt automatisch uit het verhaal, je kunt er niet omheen.

Clank & Qwark: Clank’s & Qwark’s ballonnen zijn te vinden in een verborgen Pocket Dimension  in het noordoosten van Corson V. Nadat je de eerste verhaaltrofee hebt verdiend, word je gescheiden in Nefarious City. Tijdens het hoofddoel “Vind de Phantom bij Club Nefarious”.

Hier is de locatie:

Max Relax
Vind de snode burgers bij de warmwaterbronnen.

Dit gebeurt op de 4e planeet Savali. Nabij het midden van de kaart, slechts een paar meter ten zuiden van de wapenverkoper van mevrouw Zurkon, is een warmwaterbron met enkele robots die erin baden en enkele robots die in de ligbedden boven de hete pring zitten. Ga gewoon in de buurt van de robots in de ligbedden en de trofee wordt ontgrendeld.

Hier is de exacte locatie:

Lombax and Chill
Zet de tv aan in Rivet’s Hideout.

Dit kan gedaan worden in de wereld waar je voor het eerst speelt als Rivet (de vrouwelijke Lombax), de wereld genaamd “Sargasso – Outpost L51”. Nadat je de baas Seekerpede aan het einde van deze wereld hebt verslagen, kun je teruggaan naar Rivet’s Hideout en communiceren met de tv.

Ratchet & Clank: Rift Apart_20210613125716

De eerste keer dat je de schuilplaats betreedt, kun je dit niet meteen doen, omdat er een filmpje wordt afgespeeld dat het gevecht met de Seekerpede baas activeert. Pas na de baas kun je teruggaan en communiceren met de tv.

Alert the Sponsors
Voer vijf trickjumps uit op een grindrail.

Maak gewoon 5 dubbele sprongen in totaal met terwijl je op de rail grind. Elk van deze zorgt ervoor dat je een salto in de lucht maakt die telt als een “Trick Jump”. Dit kan in 1 keer of of 5 verschillende plekken. Als je maar een totaal van 5 haalt in de game. 

Icebreaker
Melee 5 bevroren vijanden.

Eerst moet je het wapen “Cold Snap” kopen. Het bevriest vijanden. Dan kun je aanvallen met om ze aan stukken te slaan terwijl ze nog bevroren zijn.
Een gemakkelijke manier om dit gegarandeerd te krijgen, is door de Battleplex Silver Challenge “Freezer Pop” te spelen, die je dwingt 25 bevroren vijanden te vernietigen met melee aanvallen. Je start Battleplex Challenges bij Zurkie’s Bar op de 3e planeet Scarstu Debris Field.

No Need for Multiball
Dood twee vijanden met een enkele Ricochet-ronde.

Eerst moet je het wapen “Ricochet” kopen. Het kan worden gekocht bij mevrouw Zurkon, kost 6.500 bouten, komt beschikbaar in de regio Sargasso – Voorpost L51.

Return Policy
Dood 10 vijanden door schoten te retourneren met de Void Reactor.

Eerst moet je het wapen genaamd “Void Repulser” kopen. Het kan worden gekocht bij mevrouw Zukron, kost 17.500, komt beschikbaar aan het einde van Planet 4: Savali.

Nu moet je de Void Repulser op niveau 5 brengen door er vijanden mee te raken. Op niveau 5 verandert het in de “Void Reactor” (wijziging van de wapennaam).

Met de Void Reactor vasthouden om een ​​schild te maken en kogels te verzamelen die vijanden op je schieten. Als het goed is gedaan, wordt het schild paars en zie je gloeiende paarse stippen aan de rechterkant die aangeven hoeveel kogels het heeft verzameld. Als het schild paars is, drukt u op om de kogels terug te schieten op vijanden. Zorg ervoor dat je voldoende afstand hebt tussen jou en de vijand, zodat ze daadwerkelijk worden gedood door de kogels en niet door de explosie van het schild! Deze kogels zijn niet gericht op vijanden, ze vliegen in een rechte lijn – zorg er dus voor dat je richtkruis op de vijand is gericht en schiet alleen op vijanden die stil staan.

Dit kan snel worden gekweekt in de 1e Bronze Battleplex Challenge “Welcoming Committee”. Versla de vijanden in de 1e golf, dan spawnen in de 2e golf enkele piraten die langzame projectielen op je schieten. Versla ze met de terugkerende schoten, voltooi de resterende golven en herhaal de uitdaging totdat je de trofee hebt.

Hole Puncher
Krijg 20 Headshots met de Headhunter.

Eerst moet je het wapen “Headhunter” kopen. Het is een sluipschuttersgeweer dat kan worden gekocht bij mevrouw Zurkon, kost 40.000 en komt beschikbaar na het verslaan van de eerste 8 planeten (tegen het einde van het spel).

Versla eenvoudig 20 vijanden in totaal met headshots. Een gemakkelijke manier om dit te bewerken is door de Gold Battleplex Challenge “A Good Time to Zoom” opnieuw te spelen. Hier moet je golven vijanden uitschakelen met alleen het Headhunter wapen en ze zijn gemakkelijke doelen voor headshots. Wij kregen hem door gewoon het spel door te spelen met dit wapen. Grote kans dat deze trofee op natuurlijke wijze zal knallen.

Life of the Party
Implementeer 50 Mr. Fungis.

Eerst moet je het wapen “Mr. Fungis”. Het kan worden gekocht bij mevrouw Zurkon, kost 3.000 bouten, komt beschikbaar in de regio Corson V – Nefarious City.

Standaard kan het 3 munitie bevatten en elk schot spawnt een paddenstoel die je volgt en automatisch vijanden neerschiet. Schiet er gewoon 50 van (dus gebruik 50 Mr. Fungi-munitie). Het hoeft niemand te raken, je hoeft alleen de munitie te legen. Doe het constant als je er wat munitie voor hebt, zelfs als er geen vijanden in de buurt zijn. Nieuwe munitie vind je meestal in dozen.

Extreme Gardening
Versla 30 vijanden terwijl ze topiary’d zijn.

Eerst moet je het wapen “Topiary Sprinkler” kopen. Het kan worden gekocht bij mevrouw Zurkon, kost 4.000 bouten, komt beschikbaar in de regio Sargasso – Voorpost L51.

Elk schot creëert een automatisch torentje dat vloeistof naar vijanden spuit. Vijanden die hierdoor worden geraakt, worden groen. Je moet 30 vijanden doden terwijl ze onder dit effect zijn (terwijl ze groen zijn). Je kunt natuurlijk andere wapens gebruiken om de vijanden af ​​te maken, omdat de Topiary Sprinkler zelf alleen een statuseffect toepast en geen schade aanricht. De vijand hoeft alleen maar te worden getroffen door de Topiary Sprinkler wanneer je de dodelijke slag toebrengt.

It’s So Fluffy!
Zoek een CraiggerBear.

Zie de trofee “UnBEARably Awesome”.

UnBEARably Awesome
Vind alle CraiggerBears.

CraiggerBears zijn een soort verzamelobjecten die in de gamewereld zijn verborgen. Er zijn er 9 in totaal (1 per planeet). Ze zijn allemaal nodig voor de trofee.

Zie de locatiegids hieronder:

»  Ratchet & Clank Rift Apart – Alle CraiggerBear Locaties
»  Ratchet & Clank Rift Apart – Collectible Guide (alles-in-één)

Extinction Event
Dood vijf Grunthors.

MISBAAR – Dit is technisch te missen, maar je zou echt je best moeten doen en opzettelijk langs alle Grunthors rennen om het te missen (met andere woorden: maak je er niet echt zorgen over, er is een kans van 99% dat je dit automatisch zonder zelfs maar te proberen). De reden dat het kan worden gemist, is dat je niet per se 5 Grunthors hoeft te doden voor verhaaldoeleinden (ook de Grunthor-baas van de 5e Battleplex Bronze Challenge telt niet mee). Dan zijn er na het verhaal in free roam niet genoeg meer over en stoppen ze ook met respawnen na het verhaal. Dood gewoon altijd de Grunthors als je ze ziet (grote dinosaurussen, heel gemakkelijk om ze te zien). De eenvoudigste manier is wanneer je de eerste tegen komt, deze dood, restart checkpoint en dit een 5 tal keren herhalen. Ook dan popt de trofee en zul je deze op een makkelijke manier behalen.

Er zijn wat extra spawns, een Grunthor spawnt ook bij je 2e verhaalbezoek waar #1 was. Houd er rekening mee dat het skelet Grunthor uit de 5e Bronze Battleplex Challenge “A Grunthor Named Sue” niet meetelt (dus die kun je helaas niet farmen).

Just Stay Down
Versla 30 uitgeworpen snode trooperkoppen.

Dit zou in de loop van het verhaal op natuurlijke wijze moeten worden ontgrendeld, hoogstwaarschijnlijk ergens tijdens de laatste (9e) planeet Viceron. Je moet veel Troopers verslaan als onderdeel van het verhaal en soms werpen ze hun hoofd uit dat je blijft aanvallen.

Zo ziet een Trooper eruit VOORDAT hij zijn hoofd uitwerpt:

Dit is hoe het hoofd eruit ziet NA het uitwerpen:

Versla er in totaal 30 van. Het telt alleen nadat je een normale Trooper hebt vernietigd en vervolgens zijn uitgeworpen hoofd. Het telt niet de Trooper Heads die spawnen zoals ze zijn (zonder eerst door de grotere vijand te worden uitgeworpen). Helaas is hier geen trofee-tracker voor en kun je niet weten hoeveel je er hebt. 

Must Go Faster 
Een trickjump maken terwijl je op maximale snelheid gaat met de hoverboots.

Je krijgt de Hoverboots automatisch van de voortgang van het verhaal. Ze zijn te vinden op de 4e planeet “Savali”, kan ze niet missen.

Nadat het verhaal je dwingt om ze op te pakken, worden ze automatisch uitgerust. Je moet nu vasthouden om de Hoverboots te gebruiken en herhaaldelijk indrukken om te versnellen. Als je eenmaal op volle snelheid bent (luchtstroom om je heen), druk je op om te springen en nogmaals om een ​​airflip te doen. Dit zou moeten gebeuren door middel van natuurlijke gameplay zonder zelfs maar te proberen.

Planning Some Destruction
Verzamel een Spybot.

Zie de trofee “Aim to Misbehave” hieronder.

Aim to Misbehave
verwerven van de RYNO.

Het RYNO-wapen is een beloning voor het vinden van alle 10 Spybots. Dit zijn een soort verzamelobjecten. Elke Spybot geeft je een deel van de blauwdruk voor het RYNO wapen. Nadat je alle 10 Spybots hebt gevonden, kun je de RYNO gratis kopen bij de wapenverkoper van mevrouw Zurkon op elke planeet.

Zie de locatiegids hieronder:

»  Ratchet & Clank Rift Apart – Alle Spybot Locaties
»  Ratchet & Clank Rift Apart – Collectible Guide (alles-in-één)

Feeding Friendsy
Verzamel 10 Zurpstones voor Trudi.

Dit wordt ontgrendeld door het voltooien van de zijmissie “Help Trudi (optioneel)” in Sargasso (2e planeet). Dat is de planeet waar je voor het eerst als Rivet speelt.

De side-quest wordt alleen ontgrendeld na het voltooien van de 3e planeet “Scarstu Debris Field”. Het is niet beschikbaar bij het eerste bezoek! Na de 3e planeet kun je hier terugkeren met je ruimteschip en de side quest marker zal automatisch op de kaart staan.

Hier begint de zoektocht:

Het enige wat je hoeft te doen is 15 Zurpstones verzamelen van paarse bloemen in het zijmissiegebied. Keer dan terug naar de zoektochtgever en de trofee wordt ontgrendeld.

Sweet, Sweet Victory
Verzamel honing voor chef Tulio.

Dit wordt ontgrendeld door het voltooien van de side missie “Find the Missing Chef (Optioneel)” in Blizar Prime (5e planeet).

Je zult Chef Tulio vinden als onderdeel van deze zijmissie. Dan wil ze dat je haar honingmachine verdedigt tegen vijanden. Versla alle golven van vijanden en keer terug naar Chef Tulio om de trofee te krijgen.

Hier begint de zoektocht:

Might’ve Broken Something
Verzamel drie Lorbs.

Lorbs is alleen te vinden op de 4e planeet “Savali”. Ze bevinden zich bij Lombax-heiligdommen op deze planeet. Gewoon 3 pakken is niet genoeg om de trofee te ontgrendelen. Je moet ook de side-quest genaamd “Hunt for Lombax Lore (Optioneel)” accepteren. Deze is ook te vinden op Savali en staat aangegeven op de kaart (in het midden van Savali). Als je van tevoren al 3 Lorbs hebt gevonden, zal de trofee verschijnen zodra je met de questgever praat.

Zie ook de Ratchet & Clank Rift Apart – Alle Lorb Locaties Guide

Dit zijn alle trofeeën die je kunt halen in Ratchet & Clank Rift Apart. Happy Hunting!

Ratchet & Clank Rift Apart Wiki Guide

Check ook onze andere Trofee Roadmaps
Check hier onze Wiki Guides

Vorig artikelRatchet & Clank Rift Apart Wiki Guide
Volgend artikelScarlet Nexus Trofee Guide & Roadmap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here