Ratchet & Clank Rift Apart: Collectible Guide

Deze Ratchet & Clank Rift Apart Collectible guide laat zien waar je alle verzamellocaties in chronologische volgorde kunt vinden. Er zijn in totaal 175 verzamelobjecten. De meeste zijn echter niet nodig voor trofeeën. De enige die je allemaal nodig hebt zijn de 9 CraiggerBears, 30 Blizon Crystals, 10 Spybots, 5 Glitch Challenges, 60 Zurpstones. De rest is slechts gedeeltelijk nodig (Gold Bolts, Lorbs, Armor).

Als je alle Ratchet & Clank Rift Apart Collectibles vindt, ontgrendel je de volgende trofeeën:

  • UnBEARably Awesome – Vind alle CraiggerBears
  • Shifty Character – Raak elk Blizon kristal op de planeten Blizar en Cordelion
  • Shiny! – Collect a Gold Bolt
  • Nooks and Crannies – Collect Five Gold Bolts
  • Planning Some Destruction – Collect a Spybot
  • Aim to Misbehave – Acquire the RYNO (Spybots)
  • Might’ve Broken Something – Collect Three Lorbs
  • Sartorial Steel – Acquire a Piece of Armor
  • Does This Make My Tail Look Big? – Acquire and Equip Head, Torso, and Leg Armor
  • Glitch, Uh, Finds a Way – Complete All Glitch Challenges

Geen van de verzamelobjecten kan worden gemist. Je kunt de meeste verzamelobjecten volgen via het Collectible-menu, via de ingebouwde trophy-trackers van PS5 (voor Blizons & CraiggerBears) en via de wereldkaart of planet select.

De enige Collectibles die niet op de in-game map staan, zijn de CraiggerBears. Al het andere wordt automatisch gemarkeerd als je er dichtbij komt. Na de 2e planeet (Sargasso) ontgrendel je een ruimteschip waarmee je op elk moment terug kunt vliegen naar oude planeten. Na het verhaal kun je verdergaan vanuit het titelscherm om terug te worden geplaatst voor de eindbaas. Dan kun je bijna overal blijven free roamen.

Je kunt alles verzamelen op de gemakkelijkste moeilijkheidsgraad. De meeste verzamelobjecten worden overgedragen naar New Game+ (Challenge Mode). Behalve de Blizons en Zurpstones, die moeten allemaal in één playthrough te vinden zijn.

CraiggerBears zijn teddyberen, Blizons zijn kristallen die exclusief te vinden zijn op de 5e en 7e planeet, Gold Bolts zijn gouden glanzende bouten die cheats ontgrendelen, Spybots zijn vliegende robots die het RYNO-wapen ontgrendelen, Lorbs zijn Lombax-altaren die exclusief te vinden zijn op de 4e planeet, Armor geeft passieve bonussen, Glitch Challenges zijn puzzels met een spiderbot, Zurpstones zijn exclusief te vinden op de 2e planeet.

Verzameloverzicht en individuele gidsen per verzameltype:

Als u alleen op zoek bent naar verzamelobjecten van één type, kunt u beter een van de onderstaande handleidingen gebruiken.

Planeet 1: Corson V

Gouden bout #1
Nadat je de wapenverkoper van mevrouw Zurkon in het marktgebied hebt ontmoet, ga je naar rechts en ga je de magnetische boothelling op, volg het pad om de fabrieksingang te bereiken met een optionele objectieve marker erop. Vanaf waar je de fabriek binnenkomt, kijk je recht vooruit en ga je naar de lopende band aan het einde van de kamer waar dozen een helling op gaan en achter een laserraster verdwijnen. Op deze lopende band staan ​​enkele grote verhuisdozen. Spring op de zijkant van zo’n doos wanneer deze het laatste “balkon” in de kamer passeert. Vervolgens “muursprong” vanaf de zijkant van de doos naar het balkon erboven. Je hebt maar een kort tijdvenster omdat de doos beweegt, maar je kunt gewoon wachten op de volgende doos als je mist. Het is het gemakkelijkst als u op de productielijn achter de doos staat, met uw gezicht in de richting waarin deze zich beweegt. Nu je op het balkon bent zou je een muur moeten zien met blauwe hexagon patronen erop, daar kun je muur-springen. Eenmaal bovenaan, draai je om om de bout te zien (voordat je naar de volgende kamer gaat). Je kunt op de productielijnen bovenaan de kamer springen en rond de grote dozen glijden die je kant op komen totdat je de bout aan het einde bereikt.

Spybot #1
Ga vanaf de gouden bout naar de volgende grote productiehal. Hier moet je een soortgelijk trucje doen, deze keer vanaf de zijkant van een metalen doos op een gele vorkheftruck springen om op een grote verhuisdoos te landen, dan van de verhuisdoos en dan op de gele vorkheftruck. Dan kun je over de bewegende productielijnen bovenaan de kamer springen om bij de uitgang te komen. De rest is vrij lineair, dood gewoon de vijanden verderop en je wordt gedwongen om de Spybox op te pakken aan het einde van de Factory. Je bent genoodzaakt om het op te halen voordat je de fabriek verlaat, dus je kunt het op dit moment niet missen.

CraiggerBear #1
In het oosten van het marktgebied. Zittend op de toonbank van een van de kraampjes van de marktkoopman (de kraam heeft een paars zeildoek voor het dak en een witte robot erin). Voordat we naar club Nefarious gaan.

Armor #1 (Robot Disguise – Helmet)
In de zakdimensie in het oosten van het marktgebied. Ga de paarse zakdimensie binnen (lijkt op een paarse portaal) en bereik het einde ervan om het pantserstuk te krijgen.

Gold Bolt #2
Tijdens doel “Follow the Phantom” kun je naar de gele spleten worstelen om deze Bolt te vinden.

Gold Bolt #3
Nadat je de Omniglove (Story Item) hebt gekregen, ga je terug naar het begin van Corson V in het uiterste noorden waar je vandaan kwam. Nu je de Omniglove hebt kun je over een wandpaneel met blauwe pijlen rennen om bij deze Bout te komen.

Glitch Challenge #1
Planet 1: Corson V – Automatisch in het verhaal, deze is onmisbaar.

Planeet 2: Sargasso

Armor #2 (Galactic Ranger – Helmet)
Als je voor de eerste keer als Rivet speelt (vrouwelijke Lombax), kom je bij een deel waar het verhaal je dwingt een grote Pocket Dimension (paars portaal) binnen te gaan. Hier geeft de game je een tutorial hoe je op Spetles (krabben) kunt rijden. Vanaf waar je op de eerste Speetle springt, bevindt het pantser zich op een eiland recht voor je.

Gold Bolt #4
In het uiterste noorden van deze planeet aan de rand van de kaart kun je je vastgrijpen aan een gele kloof op een heuvel. Dit brengt je bij de gouden bout.

Gold Bolt #5
Na het “repareren” van de brug (verhaaldoel) en het vechten tegen een Grunthor (grote dinosaurus), bevindt deze zich achter een groene silo in het gebied waar je de Grunthor hebt verslagen.

Armor #3 (Robot Disguise – Boots)
Nadat je de brug “repareert” en een Grunthor hebt gevochten, moet je met een Speetle over 3 drukplaten op de vloer rijden en dan een grot binnengaan (Rivet’s Hideout). Voordat je naar de rechterkant van de grot gaat, kijk je naar het onderste deel van de grot waar je binnenkwam om een ​​pocket dimensie te vinden die dit harnas bevat.

CraiggerBear #2
Een CraiggerBear wordt gevonden in Rivet’s Hideout, op de bank bij de tv. Je moet daar teruggaan nadat je de Seekerpede-baas aan het einde van deze planeet hebt verslagen. Dat is de eerste wereld waarin je speelt als Rivet, de vrouwelijke Lombax.

Armor #4 (Robot Disguise – Chest)
Nadat je de Seekerpede aan het einde van deze planeet hebt verslagen, ga je terug naar een van de zuidelijke Speetle-pictogrammen op de kaart. Berijd een Speetle naar het eiland in de zuidwestelijke hoek van deze planeet (linksonder op de kaart). Daar vind je een Pocket Dimension die dit harnas bevat.

Armor #5 (Galactic Ranger – Boots)
Deze kun je niet krijgen bij je eerste bezoek aan deze planeet! Nadat je de 3e planeet “Scarstu Debris Field” hebt voltooid, ontgrendel je een nieuwe side missie in Sargasso. Gebruik je ruimteschip om hier terug te keren. De side missie wordt gemarkeerd op de kaart en heet “Help Trudi (optioneel)”. Voltooi deze zoektocht en je zult enkele Zurpstone-pictogrammen op de kaart ontgrendelen. Verzamel 30 in totaal en geef ze terug aan de speurder, hij zal je belonen met dit harnas. 
Zie de Ratchet & Clank Rift Apart – Alle Zurpstone locaties.

Gold Bolt #6
Verzamel 30 in totaal en geef ze terug aan de questgever om een ​​vliegende drakenrij te ontgrendelen. Deze kun je nu gebruiken om over de kaart te vliegen. Rond het midden van de kaart, ten zuidoosten van waar je de vliegende drakenrij ontgrendelt, bevindt zich een gouden bout in de lucht in een ring waar je doorheen kunt vliegen. Het is hoog in de lucht, alleen bereikbaar met de vliegende drakenrij! Zie de Ratchet & Clank Rift Apart – Alle Zurpstone locaties.

Spybot #2
Verzamel alle 60 Zurpstones en keer terug naar de questgiver om de Spybot als beloning te krijgen! Je moet eerst alle gemakkelijk bereikbare op de grond verzamelen en daarna, nadat je er 45 hebt, op Trudi vliegen om de resterende te schieten met haar vuurvaardigheid (ze leert deze beweging pas nadat ze 45 Zurpstones heeft gevonden, niet daarvoor). Houd er ook rekening mee dat de Zurpstones in het noordwesten (ten westen van de questgiver) mogelijk niet op de kaart zijn gemarkeerd. Dus als je er een paar mist en er is niets meer op de kaart, vlieg dan over het gebied ten westen van de questgiver (waar je de eerste paar Zurpstones voor hem ging verzamelen) en je zou ze gemakkelijk moeten zien aan hun paarse gloed. 
Zie de Ratchet & Clank Rift Apart – Alle Zurpstone locaties.

Planet 3: Scarstu Debris Field

Gold Bolt #7
Dicht bij waar je op deze planeet landt, zweeft een gouden bout in de lucht onder het centrale platform. Het is een heel kleine planeet, als je eenmaal op het centrale platform bent, zie je het boutpictogram op de kaart (je kunt het daar markeren om een ​​waypoint te zien). Het bereiken van deze is een beetje lastig. Je moet van het centrale platform springen en dan vasthouden om in de lucht te glijden. Je moet in de gouden bout glijden.

Armor #6 (Q-Force – Helmet)
In de Pocket Dimension in de noordoostelijke hoek van deze planeet.

CraiggerBear #3
Na het betreden van de Pocket Dimension naar de Gastropub (paarse portal), staat een CraiggerBear op een doos links van de receptioniste. Het is op het verplichte verhaalpad.

Armor #7 (Robot Pirate – Boots)
Automatisch verkregen bij de eerste Battleplex-uitdaging. Het verhaal dwingt je om dit te spelen, dus kan het niet missen.

Gold Bolt #8
Beloning voor het voltooien van de 4e Battleplex Bronze Challenge “Bugtrax”.

Armor #8 – (Carbonox Advanced – Boots)
Beloning van de 5e Battleplex Bronze Challenge “A Grunthor Named Sue”.

Gold Bolt #9
Beloning voor het voltooien van de 3e Battleplex Silver Challenge “Pest Control”. Alleen beschikbaar na het verslaan van Planeten 4-7. Het verhaal zorgt ervoor dat je op dit punt terugkeert naar de Battleplex-console in de bar en daar een gevecht plaatsvindt, waarna de zilveren uitdagingen worden ontgrendeld.

Armor #9 (Carbonox Advanced – Chest)
Beloning van de 5e Battleplex Silver Challenge “Revenge of the Seekerpede”. De zilveren uitdagingen komen beschikbaar nadat je de eerste 7 planeten hebt voltooid, waarna het verhaal je terugbrengt naar Zurkie’s bar en een gevecht plaatsvindt. Hierna heb je toegang tot de eerste 4 zilveren uitdagingen, versla die om de 5e uitdaging te ontgrendelen.

Spybot #3
Beloning voor het voltooien van de 4e Gold Battleplex Challenge “Vroom Around”. Je ontgrendelt de Gold Challenges nadat je het verhaal op alle 9 planeten hebt verslagen, dus eigenlijk helemaal aan het einde van het verhaal. Daarna kun je terugkeren naar Zurkie’s bar om de Gold Challenges te starten.

Spybot #4
Deze krijg je niet bij je eerste bezoek aan deze planeet! Het is gevonden op een ver drijvend platform in het uiterste noorden van deze planeet. Om daar te komen, moet je eerst de Hurlshot-vaardigheid (automatische verhaalontgrendeling) van de 6e planeet Torren IV verkrijgen. Gebruik dan de gele haak rechts van het paarse portaal naar Zurkie’s bar. Dit zal je naar het Spybot-platform katapulteren.

Armor #10 (Carbonox Advanced – Helmet)
Beloning van de 5e Battleplex Gold Challenge “Twice as Nice”. De gouden uitdagingen komen beschikbaar nadat het verhaal op alle 9 planeten is voltooid, dus eigenlijk helemaal aan het einde van het spel. Nadat je de 9e (laatste) planeet “Viceron” hebt voltooid, kun je terugkeren naar Zurkie’s bar om de gouden uitdagingen te spelen. Je moet de eerste 4 gouden uitdagingen voltooien om de 5e gouden uitdaging te ontgrendelen.

Planeet 4: Savali

Lorb #1
Onder een energiebol in het westen van Savali. Volg de draad die ermee verbonden is en ren met je Hoverboots over de 3 draadplaten op de vloer. Hierdoor breekt de energiesfeer zodat je de Lorb eruit kunt halen.

Lorb #2
Aan de rand van de kaart in het uiterste westen van Savali wordt hij beschermd door een stel vijanden.

Lorb #3
Aan de noordwestelijke rand van Savali vliegt een platform in cirkels rond bij een van de tempels waar je monniken moet redden (hoofddoel). Je moet achter dit vliegende platform aanjagen. Als je hem inhaalt, druk je op cirkel om hem vast te grijpen. Eenmaal op het platform stap je op de drukplaat, deze stopt met bewegen en schakelt de oranje energiebol uit zodat je de Lorb kunt pakken.

Lorb #4
Je kunt een helling oprijden en naar een rots springen met deze Lorb erop (moet op volle snelheid gaan met de Hoverboots).

Lorb #5
Gevonden nabij het centrum van de planeet Savali, waar mevrouw Zurkon is.

Lorb #6
Aan de noordoostelijke rand van Savali, in een grot met veel vijanden van zandhaaien.

Lorb #7
In het zuidoosten van Savali wordt deze Lorb Shrine bewaakt door enkele vijanden.

Lorb #8
In het zuidoosten van Savali, op een berg. Je moet je vastgrijpen aan het gele kloofportaal op de kleinere berg ernaast, dan kun je op een springkussen springen en je vastgrijpen aan het gele kloofportaal boven de berg met de Lorb.

Lorb #9
In het zuidoosten van Savali, moet je de 4 pilaren op deze Lorb-locatie schieten om de Shrine te laten verschijnen.

Lorb #10
Aan de zuidoostelijke rand van Savali. Dit heiligdom bevindt zich onder een energieveld. Om het te openen, moet je over de 3 groene vloerplaten rennen die naar dit Lorb-heiligdom leiden. De eerste ligt op de vloer voor 4 wandpanelen, de 2e en 3e zijn tijdens de wanddoorvoer.

Lorb #11
Aan de zuidoostelijke rand van Savali, verscholen achter enkele dozen die je kunt vernietigen.

Lorb #12
Op het meest zuidelijke drijvende eiland Savali. Nadat u de houten brug bent overgestoken, gaat u rechts in plaats van links. Daar kun je je vastgrijpen aan enkele gele spleetportalen om de laatste Lorb-schrijn te bereiken.

CraiggerBear #4
Aan de uiterste zuidrand van de planeet Savali. Er is een drijvend eiland in het zuiden van de kaart. Controleer na het eerste gedeelte met getimede schaatsen de linkerkant van het kleine vliegende eiland.

Glitch Challenge #2
Planet 4: Savali – Automatisch in het verhaal, deze is onmisbaar.

Spybot #5
In de noordoostelijke hoek van Savali, in een grot met een piratenschip erin. De ingang bevindt zich ten zuiden van het Spybot-pictogram op de kaart, in het gebied met watervallen moet je over twee stenen platforms springen om de ingang van de grot te bereiken (er is ook een raritanium bij de ingang).

Armor #11 – (Wasteland Gear – Boots)
In het midden van Savali, waar een wapenverkoper van mevrouw Zurkon is, zie je een zijmissie op de kaart. Het heet “Hunt for Lombax Lore (optioneel)”. Accepteer deze side-quest en vind  3 Lorb-locaties . Breng de Lorbs terug naar de zoeker om dit harnas als beloning te krijgen. Zie de Ratchet & Clank Rift APart – Alle  Lorb locaties.

Armor #12 (Wasteland Gear – Chest)
Beloning voor het brengen van 7 Lorbs naar de questgever. Zie de Ratchet & Clank Rift APart – Alle  Lorb locaties.

Armor #13 (Wasteland Gear – Helmet)
Beloning voor het brengen van alle 12 Lorbs naar de questgever. Zie de Ratchet & Clank Rift APart – Alle  Lorb locaties.

Armor #14 (Robot Pirate – Chest)
Er is een vliegend platform rond het midden van de kaart, ten oosten van de wapenverkoper van mevrouw Zurkon. Je moet er achteraan jagen en hem inhalen, en dan cirkel vasthouden om de haak op het platformvasttegrijpen. Zodra je op het platform landt, ga je op de gekleurde vloerplaat staan ​​om het te laten stoppen, waardoor je het pantser krijgt.

Armor #15 (Lombax Praetorian – Boots)
Gevonden in een pocket dimensie in het zuidoosten van Savali.

Armor #16 (Captain Starshield – Helmet)
Gevonden in een pocket dimensie in het zuidoosten van Savali.

Gold Bolt #10
Deze Gold Bolt staat op een kleine berg in het westen van de planeet Savali. Van daaruit bereik je het echter niet zomaar. In plaats daarvan moet je snel over 3 groene vloerplaten van het noordoosten naar het zuidoosten rijden. Hier is een draad aan verbonden. Nadat je snel genoeg over alle 3 bent gereden, zal het een paarse dimensieportaal openen (bij de 3e vloerplaat) die je naar de Gold Bolt teleporteert. De eerste twee screenshots hieronder tonen het startpunt waar de draad met de 3 vloerstippen begint, de laatste 2 screenshots tonen het portaal dat aan het einde ervan opent en de daadwerkelijke gouden boutlocatie waar je naartoe wordt geteleporteerd.

Gold Bolt #11
Gevonden in de zuidoostelijke hoek van Savali. Er is een vliegend platform achter een bergmuur. Wanneer je nadert, zal het van je wegvliegen. Achtervolg het en wanneer je dichtbij komt, druk je op cirkel om het vast te grijpen. Ga dan op de drukplaat staan ​​om het platform te laten stoppen, waardoor je de Gold Bolt ervan kunt oppakken.

Gold Bolt #12 & Glitch Challenge #5
Deze kun je niet krijgen bij je eerste bezoek aan deze planeet! Het is alleen bereikbaar na het voltooien van de 8e planeet Ardolis. Hierna neemt het verhaal je mee terug naar de 4e planeet Savali. De omgeving zal een beetje veranderen tijdens dit verhaalbezoek, je moet de verhaaldoelen volgen totdat je ondergronds gaat in het noordwesten van de planeet. Het doel van het verhaal waar je op moet letten, heet “Toegang tot de catacomben”. Zodra je ondergronds gaat, voordat je vierkantje vasthoudt om een ​​boutplatform te laten draaien, draai je om om een ​​glitch uitdaging te vinden. Los het op om de gouden bout te ontgrendelen. Dit zou ook je laatste Glitch-uitdaging zijn op dit punt in het verhaal (omdat je alle voorgaande 4 al hebt gehad tegen de tijd dat je de 8e planeet Ardolis hebt voltooid). Je kunt het ook na het verhaal nog steeds krijgen door verder te gaan vanaf het laatste checkpoint voor de eindbaas en hier terug te gaan, dus maak je geen zorgen, het is niet te missen.

Planeet 5: Blizar Prime

Blizon Crystal #1
Automatisch uit het verhaal.

Blizon Crystal #2
Automatisch uit het verhaal.

Blizon Crystal #3
Automatisch uit het verhaal.

CraiggerBear #5
Onmiddellijk na interactie met de derde blizon bevindt hij zich in dezelfde kamer, naast de blizon op enkele metalen onderdelen.

Gold Bolt #13
In het lavagebied neemt u het zijpad aan de linkerkant en volgt u dit tot het einde.

Blizon Crystal #4
Wanneer je het platform in het midden van de kaart bereikt met veel mijnwerkers erop en een mevrouw Zurkon-verkoper, kijk dan aan de linkerkant voor een Blizon Crystal. Deze leidt ook tot de volgende Gold Bolt.

Gold Bolt #14
Nadat je het bovenstaande Blizon Crystal hebt geraakt, bevindt het zich in die dimensie recht voor je. Gebruik je magnetische laarzen op magnetische bruggen om de Gold Bolt te bereiken.

Armor #17 (Galactic Ranger – Chest)
Gevonden in een pocket dimensie in het noordoosten van Blizar Prime (op het zijmissiepad waar je naartoe gaat om Chef Tulio te zoeken).

Blizon Crystal #5
In het zijzoekgebied in het noordoosten dat leidt naar Chef Tulio.

Blizon Crystal #6
In het zijzoekgebied in het noordoosten dat leidt naar Chef Tulio.

Blizon Crystal #7
In het zijzoekgebied in het noordoosten dat leidt naar Chef Tulio.

Gold Bolt #15
Nadat je het bovenstaande Blizon Crystal hebt geraakt, zal de Gold Bolt voor je spawnen.

Spybot #6
Beloning voor het voltooien van Chef Tulio’s Side Quest “Find the Missing Chef” (gemarkeerd op de kaart door side quest icoon, in het noordoosten van deze planeet). Nadat je de Chef hebt gevonden, moet je haar honingmachine verdedigen tegen vijanden, daarna geeft ze je de Spybot.

Blizon Crystal #8
Nadat je een vliegend platform hebt gebruikt ten westen van het centrale platform waar Blizon Crystal #4 was, ga je vanaf het platform waar je landt naar het noorden voor 2 kristallen (ook een pantser daar).

Blizon Crystal #9
Hetzelfde gebied als hierboven.

Armor #18 – (Q-Force – Boots)
Wanneer je de bovenstaande Blizon raakt, ligt deze voor je.

Blizon Crystal #10
Automatisch uit het verhaal.

Blizon Crystal #11
Automatisch uit het verhaal.

Blizon Crystal #12
Automatisch uit het verhaal.

Blizon Crystal #13
Automatisch uit het verhaal.

Blizon Crystal #14
Automatisch uit het verhaal.

Blizon Crystal #15
Automatisch uit het verhaal.

Blizon Crystal #16
Automatisch uit het verhaal.

Blizon Crystal #17
Automatisch uit het verhaal.

Blizon Crystal #18
Automatisch uit het verhaal – tijdens rail grinden, aan het begin van de rails.

Blizon Crystal #19
Automatisch uit het verhaal – tijdens rail grind, na twee muurruns te hebben gedaan.

Blizon Crystal #20
Half Misbaar: Tijdens de Rail Grind kom je op een punt waar er 3 rails naast elkaar liggen en het pad naar voren is afgesloten. Hier heb je een Blizon Crystal op de linker rail en een andere op de rechter rail. Om vooruit te komen hoef je maar één van de twee te raken om het pad te openen. Zorg ervoor dat je beide Blizon kristallen hier krijgt, die op de linkerrail en die op de rechterrail. Als je het einde van de railgrind (boorplatform) bereikt zonder deze te hebben gekregen, kun je het controlepunt nog steeds opnieuw starten om het opnieuw te proberen. De lift naar de rail wordt later gesloten, maar met wat trickplatforming kom je er nog wel terug.
Opmerking: op patch v1.001.001 telde deze niet correct, maar dit is opgelost sinds patch v1.001.002.

Blizon Crystal #21
Half Misbaar: Tijdens de Rail Grind kom je op een punt waar er 3 rails naast elkaar liggen en het pad naar voren is afgesloten. Hier heb je een Blizon Crystal op de linker rail en een andere op de rechter rail. Om vooruit te komen hoef je maar één van de twee te raken om het pad te openen. Zorg ervoor dat je beide Blizon-kristallen hier krijgt, die op de linkerrail en die op de rechterrail. Als je het einde van de railgrind (boorplatform) bereikt zonder deze te hebben gekregen, kun je het controlepunt nog steeds opnieuw starten om het opnieuw te proberen. De lift naar de rail wordt later gesloten, maar met wat trickplatforming kom je er nog wel terug.

Blizon Crystal #22
Automatisch uit het verhaal – tijdens rail grind, aan het einde van rail grind.

Blizon Crystal #23
Automatisch uit het verhaal – op het boorplatform na het grinden van de rails. Je bent gedwongen om het te gebruiken tijdens het baasgevecht daar.

Planeet 6: Torren IV

Gold Bolt #16
Aan het begin van deze planeet neem je het pad naar rechts en gebruik je Hoverboots om over de speedramp te springen. Dit leidt naar een wallrun gedeelte met aan het einde de gouden bout.

Spybot #7
Kort na het begin van de planeet, nadat je over het gat bent gesprongen met behulp van het slingertouw, ga je het magnetische pad aan je rechterkant af om het te vinden (net voor mevrouw Zurkon wapenverkoper).

CraiggerBear #6
Kort na het begin van de planeet, nadat je met het schommeltouw over het gat bent gesprongen, ontmoet je een wapenverkoper van mevrouw Zurkon. Vlak voor haar aan de rechterkant is een marktkraam met veel tv’s en deze Craiggerbear op de toonbank.

Gold Bolt #17
Als onderdeel van het verhaal word je gedwongen om een ​​lange rail grind te maken. Tijdens dit kun je vastgrijpen aan een gele spleet aan je linkerhand, waardoor je de gouden bout verzamelt.

Armor #19 (Lombax Praetorian – Helmet)
Nadat je de Hurlshot-vaardigheid (verhaaldoel) hebt verkregen, keer je terug naar het eiland met de wapenverkoper van mevrouw Zurkon erop. Vanaf daar moet je de Hurlshot gebruiken om bij het volgende eiland aan de rechterkant te komen (verhaalpad). Dit eiland heeft een zakdimensie aan de rechterkant waar enkele krabvijanden spawnen, het bevat het pantserstuk.

Planeet 7: Cordelion

Blizon Crystal #24
Automatisch uit het verhaal, naar de eerste mevrouw Zurkon-verkoper op Cordelion.

CraiggerBear #7
Nadat je het eerste Blizon-kristal op deze planeet hebt geraakt, betreed je een besneeuwde dimensie. Na 3 keer naar beneden te zijn gegleden ligt deze CraiggerBear direct links van je in de sneeuw.

Blizon Crystal #25
Nadat je de eerste Blizon-kristallen hebt geraakt / nadat je de CraiggerBear hebt gevonden, is er een platform in het oosten met nog een Blizon-kristal erop. Het is best ver weg. Je moet daar met je hoverboots op volle snelheid naar toe springen.

Gold Bolt #18
Nadat je de bovenstaande Blizon hebt geraakt, ligt hij voor je.

Gold Bolt #19
Na de eerste lift rit in het level ga je een ondergrondse tunnel in. De eerste kamer links heeft een gouden bout, je moet je vastgrijpen aan de gele kloof achter de halfopen deur.

Blizon Crystal #26
Automatisch uit het verhaal.

Spybot #8
In de smidse, waar het hoofddoel is om de Dimensionator te smeden. Het is boven de ingang van de smidse, trek jezelf omhoog via de gele kloof.

Blizon Crystal #27
Automatisch uit het verhaal.

Armor #20 (Captain Starshield – Chest)
Nadat je de smidse hebt opgeblazen en het Blizon-kristal hebt gebruikt, zal er een pocket dimensie zijn in de kamer waarin je het kristal hebt gebruikt. De pocket dimensie bevat het pantser.

Glitch Challenge #3
Automatisch uit het verhaal, onmisbaar.

Gold Bolt #20
In het onderwatergedeelte waar je met je magnetische laarzen aan de vloer plakt. Als er een splitsing in het pad is, ga je naar rechts en gebruik je je magnetische laarzen om tegen een muur opte springen. Aan de bovenkant zit deze gouden bout.

Blizon Crystal #28
Automatisch uit het verhaal.

Blizon Crystal #29
Automatisch uit het verhaal.

Blizon Crystal #30
Automatisch uit het verhaal.

Planeet 8: Ardolis

Armor #21 (Captain Starshield – Boots)
Nadat je golven vijanden hebt verslagen in een kamer waar de wereld in een paarse kleur blijft glitchen, kun je bij het verlaten van de kamer een optioneel pad naar rechts nemen en naar het strand beneden gaan , daar vind je de ingang van Pocket Dimension. Armor bevindt zich binnen de pocket dimensie.

Gold Bolt #21 & Glitch Challenge #4
Wanneer je het noordwestelijke deel van de kaart bereikt, moet je de “Pirate Trials” doorlopen. Na de eerste kamer waar je een karaokesessie met piraten hebt, kom je in de 2e kamer met een Grunthor-skelet. Aan de linkerkant is een computerconsole met een Glitch Challenge, voltooi deze om de gouden bout te ontgrendelen.

Armor #22 (Robotpiraat – Helm)
Beloning voor het voltooien van de verplichte verhaalgerelateerde piratenproeven mag niet worden gemist. Maak je geen zorgen over deze.

CraiggerBear #8
In de laatste kamer van de piratenproeven krijg je het bovenstaande pantserstuk. In diezelfde kamer staat de CraiggerBear bij een piratenkist.

Spybot #9
Nadat je alle hoofddoelen van het verhaal op deze planeet hebt voltooid, keer je terug naar je ruimteschip. Vlak voor je ruimteschip is een nieuwe paarse teleporter geopend die je terugbrengt naar Ms. Zurkon in het midden van de kaart. Neem het pad direct rechts van mevrouw Zurkon en gebruik de touwschommel om op een drijvend piratenschip te landen. Aan de linkerkant van dit piratenschip is een lift, bovenaan zijn nog 2 touwschommels. Nadat je bent geland, kijk je naar rechts, het noordoostelijke deel van de kaart. Er is daar een zandig eiland en een paar half gebroken bruggen die ernaartoe leiden. Vanaf hier moet je je hoverboots op volle snelheid gebruiken om op de kapotte bruggen beneden te springen, dan kun je op dit eiland komen. Aan het einde van het eiland staat de Spybot naast een teleporter.

Gold Bolt #22
Gebruik naast de Spybot de Speetle en neem het linker pad over het water, de Gold Bolt hangt over een schans met explosief eromheen. Gebruik de boost van de Speetle om op volle snelheid over de helling te gaan om in de bout te springen.

Planeet 9: Viceron

Gold Bolt #23
Nadat je mevrouw Zurkon hebt ontmoet, volg je het pad naar rechts en gebruik je phantom dash door de checkpoints. In het meest rechtse gebied (oost) bevindt zich een gouden bout.

Spybot #10
Je vernietigt een ventilator om een ​​ventilatieschacht binnen te gaan, de Spybot is binnen. Blijf gewoon de gangen volgen en je zult het zien (net voordat je uit de ventilatieopeningen valt).

CraiggerBear #9
In dezelfde kamer waar je gratis clank. Controleer na het bevrijden van clank de rechterkant van de kamer (oost) om de laatste CraiggerBear op een bank te vinden.

Gold Bolt #24
Na het redden van Clank wordt het gevonden in het volgende buitengebied, in de rechterbovenhoek (noordoost).

Armor #23 (Q-Force – Borst)
In de kamer waar de cel van Ratchet en Kit terechtkomt. Er is een open gevangeniscel aan de linkerkant, tweede verdieping, met het harnas erin.

Armor #24 (Lombax Praetorian – Chest)
In de pocketdimensie rechts van Ms. Zurkon’s Shop, op weg naar het Warden’s Office.

Gold Bolt #25
Nadat je het kantoor van de directeur hebt bereikt, zal het raam worden gebroken en moet je er doorheen. Kort daarna bereik je een cellenblok waar een rel gaande is. Controleer de cellen links van waar je binnenkomt voor de laatste bout!

Dit is echt alles wat je kunt vinden in Ratchet & Clank Rift Apart! Wat een game!!!

Ratchet & Clank Rift Apart Wiki Guide

Vorig artikelRatchet & Clank Rift Apart: Hoe krijg je de onbereikbare Zurpstones op de hoge plaatsen?
Volgend artikelRatchet & Clank Rift Apart: Video Guides

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here