Outriders: Expedities Uitgelegd

Expedities zijn de eindspelactiviteit in Outriders. Deze gids legt uit hoe expedities en daarmee het eindspel werken, hoe je ze ontgrendelt en wat je erin kunt doen.

Hoe speel je expedities vrij?

Expedities worden automatisch ontgrendeld nadat je de verhaallijn van Outriders hebt voltooid. De game geeft je een tutorial nadat het verhaal voorbij is. Ze worden dan gevonden in een regio genaamd “Outrider’s camp”, waar je kunt communiceren met de Expedition-terminal. Van daaruit kun je alle expedities starten en ze zo vaak herhalen als je wilt.

Wat zijn expedities, hoeveel zijn er?

Expedities zijn vergelijkbaar met Raids of Strike Missions in andere games. Er zijn 14 verschillende expedities en ze werken op een op moeilijkheidsgraad gebaseerd systeem genaamd “Tiers”. Je kunt alle missies solo spelen of met maximaal 3 spelers in een party. Het is alleen te doen, maar het is gemakkelijker om op een feestje te spelen, zodat je elkaar weer tot leven kunt brengen. Er is matchmaking via de “Find a Party” -terminal die naast de Expedities-terminal staat.

Standaard zijn er 3 expedities tegelijk actief. Welke momenteel speelbaar zijn, verandert in de loop van de dag. Het lijkt erop dat de ontwikkelaars niet willen dat mensen dezelfde expeditie keer op keer herhalen, dus welke 3 van de 14 expedities actief zijn, zal veranderen.

Bovendien wordt de laatste 14e expeditie “Eye of the Storm” pas ontgrendeld nadat je Challenge Tier 15 hebt bereikt en 40.000 Drop Pod-bronnen hebt verzameld. Dit is de ultieme uitdaging in het spel en de laatste grote raid-baas. Alleen de beste spelers halen het.

Het is vermeldenswaard dat de EXPEDITIE TIERS verschillen van de WORLD TIERS die worden gebruikt in de verhaal- en zijmissies. De World Tiers worden niet meer gebruikt in Expeditions en worden enigszins nutteloos. De expedities hebben hun eigen niveau-systeem en beginnen met niveau 1 en 2 ontgrendeld.

Wat te doen in expedities?

Je doel is om alle vijanden binnen een tijdslimiet te doden. Je kunt het zien als meerdere kamers vol vijanden. Deze bevatten vaak Elite Enemies die in wezen minibussen zijn.

There are 15 Tiers (difficulty settings). Based on how quickly you finish the expedition there are 4 reward tiers: Gold, Silver, Bronze, Nothing.
The fastest way to unlock the next Tier is to play the highest currently unlocked Tier and beat it within the time limit. At least a bronze time is needed to rank up one Tier. If you finish with silver or gold you can even gain +2 Tiers. If you fail the Bronze time you will still get loot as a reward but won’t rank up a Tier. The faster you finish, the better gear and the more Drop Pod Resources you will earn.

Drop Pod-middelen zijn de eindspelvaluta die kan worden gebruikt bij een leverancier en ook om de eindbaas te ontgrendelen. Je moet altijd streven naar een gouden tijd om zo veel mogelijk Drop Pod-bronnen te krijgen. Met dit op tijd gebaseerde systeem test de game of je uitrusting / schade-output hoog genoeg is om zelfs een kans te maken op de volgende Tier.

Hoe hoger het niveau dat je speelt, hoe beter je buit krijgt, maar hoe sterker de vijanden zullen zijn. Met elk niveau stijgen de vijanden een niveau omhoog. Je hebt natuurlijk een levellimiet, dus als je op niveau 15 speelt, betekent dat dat vijanden ook +15 niveaus boven je staan. Maar het eindspel is gebaseerd op je uitrustingsniveau, dat is wat er echt toe doet. Omdat die vijanden van een hoger niveau uitrusting van een hoger niveau laten vallen, wordt het uiteindelijk gelijkmatiger nadat je uitrusting is aangeslagen.

Outriders Wiki Guide

Vorig artikelOutriders: Classes, Skills, Perks
Volgend artikelOutriders: Alle Side Missie Locaties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here