NieR Replicant Trofee Roadmap

  • Geschatte moeilijkheidsgraad trofee: 3/10
  • Geschatte hoeveelheid tijd tot platina: 50 – 70 uur
  • Offline trofeeën: 47 (1X , 2X , 14X , 30X )
  • Online trofeeën: 0
  • Aantal te missen trofeeën: 2 (Lightspeed Fighter & The Sheep Whisperer, zie opmerking onder inleiding)
  • Glitched trofeeën: Nee
  • Heeft moeilijkheid invloed op trofeeën?: Nee, de moeilijkheidsgraad kan op elk moment worden gewijzigd vanuit het hoofdmenu
  • Minimum Playthroughs: 4 (zie opmerking onder inleiding)
  • Free-Roam / Level Select after Story ?:  Na het voltooien van een einde keert u terug naar een eerder deel in het verhaal
  • Releasedatum:  23 april 2021

Introductie:

Welkom bij de NieR Replicant ver.1.22474487139 Trofee Roadmap. Dit is een PS4 remaster / gedeeltelijke remake van de originele NieR die in 2010 werd uitgebracht op PS3 en Xbox 360, met name de Replicant versie van de game die werd uitgebracht in Japan, waar de hoofdpersoon een jongere man is die zijn zus probeert te redden (de versie oorspronkelijk uitgebracht in het westen was de Gestalt versie waarin de hoofdpersoon een vader is die zijn dochter probeert te redden). De verhalen tussen de twee zijn in principe hetzelfde als je toevallig het origineel speelde, alleen met kleine dialoogverschillen en relatiebepalingen vanwege de verschillende leeftijden van de hoofdpersonages. Deze versie 1.22474487139 wordt geleverd met enkele updates om te bestrijden (dus het speelt iets dichter bij NieR Automata),

De trofeeënlijst voor deze versie is grotendeels hetzelfde als het originele spel als je er bekend mee bent. Het bevat 5 nieuwe trofeeën, waarvan er 2 verband houden met de nieuwe verhaalinhoud, 1 voor een nieuw einde, 1 voor het eenmaal voltooien van het gerecyclede vaartuig en nog een andere trofee. Je moet nog steeds alle wapens upgraden zoals het origineel en moet ook de drie wapens van het gerecyclede vaartuig upgraden, waarbij de sleur voor materialen net zo vervelend is als voorheen.

Opmerking over playthroughs en missables

NieR Replicant is zo opgezet dat het verhaal zich in twee delen afspeelt, deel één en deel twee. Wanneer je het verhaal voltooit en een einde bereikt, keer je terug naar een punt in het verhaal na het begin van deel twee, dus hoewel de game technisch gezien 4 “playthroughs” vereist voor eindes, is de enige volledige playthrough de eigenlijke eerste van Nieuwe game tot einde A. Elke nieuwe “playthrough” die je doorspeelt, is slechts de helft van de volledige game, behalve Ending E, waarvoor je een deel van deel één van het verhaal opnieuw moet spelen, voordat je naar de nieuwe Ending E-content gaat.

De dingen die je in deze versie van het spel kunt missen zijn Lightspeed Fighter voor het beëindigen van het spel (NG tot Ending A) in minder dan 15 uur speeltijd en The Sheep Whisperer voor het doden van 100 schapen. Als je Lightspeed Fighter de eerste keer niet doet, moet je een nieuw spel starten en helemaal opnieuw spelen, het telt bijvoorbeeld niet om van Ending A naar Ending B te gaan. Schapen spawnen alleen normaal tijdens deel één van het verhaal, en hoewel de game de extra NPC in deel twee bevat waarmee je schapen kunt doden, lijken die niet mee te tellen voor het totaal voor The Sheep Whisperer. Als je die eerste keer hebt gemist, kun je het krijgen als je het eerste uur van deel één opnieuw doorloopt voor Ending E.

Vanwege de nieuwe inhoud/wijzigingen die zijn toegevoegd bij Ending E, hoeft u geen back-up van uw save te maken voordat Ending D wordt geactiveerd. Als u Ending E voltooit, wordt uw verwijderde Ending D-save teruggegeven, wat betekent dat u dat vervolgens kunt gebruiken om al het malen en misc dat je nog hebt, in plaats van je save terug te zetten naar voor Ending D.

Stap 1:Einde A

De eerste stap is om het spel volledig te spelen om einde A te bereiken. Als je niet van plan bent Lightspeed Fighter te doen  tijdens je eerste playthrough, dan kun je zo veel of zo weinig doen als je wilt terwijl je naar het einde toe werkt.

Stap 2: Einde B

Nadat je einde A hebt voltooid, kom je terug in het verhaal net na het punt in deel twee waar je Kaine redt. Deze tweede keer bevat een aantal nieuwe tussenfilmpjes tijdens het verhaal, evenals enkele nieuwe secties die achtergrondinformatie geven over Kaine en Emil. Wanneer je het einde van het verhaal weer bereikt, zal automatisch Ending B plaatsvinden.

Stap 3: Verzamel alle wapens, Boss Speedruns, Ending C

De volgende keer moet je alle wapens verzamelen (als je dat nog niet hebt gedaan), zodat je de keuze krijgt om Eind C of D te activeren nadat je tegen een nieuwe eindbaas hebt gevochten. In deze playthrough wil je ook de Boss Speedrun-trofeeën doen als je dat nog niet hebt gedaan, want er is geen nieuwe tussenfilmpje tijdens de baasgevechten, dus je kunt alle tussenfilmpjes tijdens de gevechten overslaan zonder bang te hoeven zijn iets te missen. Het zou slim zijn om aan het einde van het spel een back-up te maken van je opgeslagen gegevens, voor het geval dat, voordat je Ending C activeert, als je geen extra playthrough wilt doen om vervolgens Ending D te activeren.

Stap 4: Einde D

Na Ending C kun je een opslagback-up terugdraaien of een andere playthrough uitvoeren om Ending D te activeren. van de andere twee moet u eerst een back-up maken van uw opslag.

Stap 5: Einde E

Nadat je Ending D hebt voltooid, moet je een nieuw spel starten nadat je opgeslagen items zijn gewist. Speel door het spel totdat je de baas in de Aerie hebt verslagen, en na interactie met Kaine zal het verhaal uiteenlopen en zul je op weg zijn naar Ending E. Speel dit deel door tot het einde voor de laatste trofee die eindigt. Zorg er ook voor dat je de “Daredevil” -trofee doet voordat je het einde bereikt, want dit is het enige punt waarop je het kunt doen, en als je het mist, moet je Ending D opnieuw activeren om terug te gaan naar het Ending E-pad. Als je Ending E voltooit en aan het einde “Yes” kiest, krijg je je verwijderde Ending D-opslag terug waarvan je het spel hebt voltooid.

Stap 6: Voltooi alle grind- en diverse trofeeën

Nu je je eerdere besparing hebt teruggegeven, kun je nu werken aan allerlei doelen en slijpen die je niet eerder hebt gedaan. Dit kan desgewenst vóór Ending D / E worden gedaan, maar als je het na Ending E laat staan, krijg je een extra wapen dat kan worden gebruikt om je te helpen tijdens het grinden.

Stap 7: Lightspeed Fighter

Als je het niet in je eerste playthrough had gedaan, dan zou dit het moment zijn om het spel nog een laatste keer te versnellen en eind A in minder dan 15 uur te bereiken.

TROFEEËN LIJST:

The Final Verse
Ontgrendel alle trofeeën in het spel.

Verdien alle andere trofeeën in NieR Replicant ver.1.22474487139 om de Platina trofee te ontgrendelen.

The Book of Legend
Grimoire Weiss voegde zich bij uw gezelschap.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

The Wild Companion
Kainé voegde zich bij je gezelschap.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

The Mellow Companion
Emil voegde zich bij je gezelschap.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Release
Je hebt Kaine bevrijd van haar verstening.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Gratitude
Je gaf Louise’s brief aan de postbode.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Hoewel dit zich in de trofeeënlijst bevindt tussen de andere eerste trofeeën van het playthrough verhaal, wordt het pas echt verdiend nadat je einde B hebt voltooid en deel twee voor de derde keer hebt gespeeld.

Key Collector
Je hebt de sleutel van het kasteel van de Shadowlord voltooid.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

A World in Flux
Je hebt de Shadowlord verslagen.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Combo Fanatic
Je hebt een combo van 50 hits gemaakt.

Deze trofee wordt toegekend wanneer je voor het eerst een combo van 50 treffers bereikt.

Combo Master
Je hebt een combo van 100 hits gemaakt.

Deze trofee wordt toegekend wanneer je voor het eerst een combo van 100 treffers bereikt. De combo-teller in Nier is alleen gebaseerd op je melee-hits, niet op magie, dus als je 100 combo probeert te bereiken, wil je dit doen terwijl je alleen vijanden aan het aanvallen bent en Weiss niet gebruikt. Er zijn een paar locaties tijdens het spel, dit is heel gemakkelijk te doen.

Aan het begin van het spel is de eerste game waarin je de golven van tinten buiten het gebouw bevecht en de gevechtsinstructie krijgt. Je wilt alleen de hele tijd melee gebruiken, gebruik niet de magische krachten die je in de loop van de tijd krijgt. Als je de combo helemaal niet laat vallen, kun je een combo van ongeveer 150 bereiken.

Een andere locatie waar je dit kunt doen, is tijdens de reeks baasgevechten aan het einde van het spel. Als je met gepantserde gans (de zwijnenschaduw) vecht, zal hij voortdurend zijn gezondheid terugkrijgen terwijl hij stilstaat en gifgas vrijgeeft en je kunt hem niet echt verslaan. Val het hier gewoon voortdurend aan in plaats van door de uitgangsdeuren te gaan tot je 100 combo bereikt.

The Magic Man
Je hebt alle soorten magie geleerd.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Woorden worden willekeurig van vijanden afgezet en op wapens of vaardigheden geplaatst om verschillende buffs te geven. U kunt zien welke woorden u heeft ontgrendeld en uw totale percentage in het pauzemenu. Terwijl je door de playthroughs en het slijpen werkt, krijg je meer dan 50% van de woorden.

Wordsmith
Je verzamelde 50 procent van alle woorden.

Woorden worden willekeurig van vijanden afgezet en op wapens of vaardigheden geplaatst om verschillende buffs te geven. U kunt zien welke woorden u heeft ontgrendeld en uw totale percentage in het pauzemenu. Terwijl je door de playthroughs en het slijpen werkt, krijg je meer dan 50% van de woorden.

Weapons Collector
Je hebt elk wapen gevonden.

Er zijn 33 wapens die je nodig hebt in Nier Replicant (30 origineel plus 3 van het gerecyclede vat). Het verkrijgen van alle wapens is vereist om de uitgangen C en D te verkrijgen.

Zie ook onze NieR Replicant ver.1.22474487139 – Alle wapenlocaties en upgrades

Village Handyman
Je hebt 10 opdrachten voltooid.

Deze trofee wordt toegekend voor het voltooien van 10 side missies.

Jack of All Trades
Je hebt 20 missies voltooid.

Deze trofee wordt toegekend voor het voltooien van 20 side missies.

Go-To Guy
Je hebt 30 missies voltooid.

Deze trofee wordt toegekend voor het voltooien van 30 zijmissies.

Nier Replicant bevat in totaal 71 side-quests, verspreid over de twee delen van het verhaal. Elk deel heeft 31 die specifiek voor hen zijn, en vervolgens de 9 Fisherman’s Gambit-speurtochten die naar deel twee gaan. Alle andere speurtochten van deel 1 worden gemarkeerd als ‘onvoltooid’ als je ze niet voltooit voordat je doorgaat naar deel twee van het verhaal, en er zijn een aantal speurtochten van deel twee die in deel één moeten worden voltooid, en dat kun je niet doen ze als je de speurtochten van Deel 1 niet hebt gedaan.

Je kunt alle side-quests in deel één negeren als je wilt, geen van de beloningen is bijzonder groot en de quests in deel twee waarvoor quests uit deel één nodig zijn, leveren alleen goud op als beloning.

Zie ook onze NieR Replicant ver.1.22474487139 – Side Missies Guide

Dear Diary
Je hebt de missie “Recycled World” voltooid.

Recycled World is eigenlijk geen missie die in het missielogboek verschijnt, maar het betekent dat je de activiteit “Wereld van het gerecyclede vaartuig” voor de eerste keer voltooit. Dit was DLC voor de originele game en bestaat uit een reeks vijandelijke arena’s waar je doorheen vecht in drie sets. Je kunt dit spelen nadat je einde A hebt voltooid, en het is toegankelijk door interactie met de boekenplank in het huis van Nier bij de ingang. Je gaat door elk van de deuren in het gebied om elke uitdaging te voltooien en ontvangt een van de “Fool’s” -wapens voor elke eerste voltooiing. Als je de derde deur voor de eerste keer voltooit, ontvang je deze trofee. Je kunt de deuren daarna opnieuw spelen voor meer goud / XP / materialen.

Man of Means
Je verzamelde 1.000.000 goudstukken.

Voor deze trofee moet je EENMAAL een miljoen goud hebben, het is niet cumulatief. De beste manier om dit te doen, is door geen geld uit te geven aan het upgraden van wapens / het kopen van materialen totdat je deze trofee hebt gekregen. Je kunt je spel opslaan, elk item dat je hebt aan een verkoper verkopen om het miljoen te bereiken, en vervolgens je opgeslagen item opnieuw laden.

Educated Warrior
Je leest alle nieuwe segmenten over het verleden van je vrienden.

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

In tegenstelling tot het originele spel zijn er nu meer nieuwe segmenten die ook voorkomen bij je volgende playthrough na Ending B. Je zult dit verdienen na het tweede Devola en Popola baasgevecht.

Call Her Back
Je hebt het eerste einde bekeken (Einde A).

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Deze trofee wordt uitgereikt de eerste keer dat je het verhaal voltooit (door de Shadowlord te verslaan in deel twee).

Lingering Memories
Je hebt het tweede einde bekeken (Einde B).

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Deze trofee wordt uitgereikt de tweede keer dat je het verhaal voltooit tijdens je tweede “playthrough”. U hoeft niets specifieks te doen voor dit einde, het gebeurt automatisch de tweede keer.

Thank You
Je hebt het derde einde bekeken (Einde C).

Voor beide eindes C en D moet je eerst alle wapens in het spel hebben. Ze upgraden doet er niet toe, je hebt gewoon alle 33 in je bezit.

Zie ook onze NieR Replicant ver.1.22474487139 – Alle wapenlocaties en upgrades

Zodra je alle wapens hebt en het einde van het verhaal bereikt na het voltooien van Ending B, versla je de Shadowlord zoals voorheen en heb je daarna een nieuwe baas om te verslaan. Na dit nieuwe baasgevecht krijg je de keuze: ofwel het leven van dat personage beëindigen of je eigen leven opofferen. Voor Ending C kies je de eerste optie, het beëindigen van het leven van het andere personage. Na de aftiteling word je teruggeplaatst in het verhaal net na de niet-betoverende Kaine zoals eerdere eindes.

Something Very Special
Je hebt het vierde einde bekeken (Einde D).

Voor beide eindes C en D moet je eerst alle wapens in het spel hebben. Ze upgraden maakt niet uit, je hebt gewoon alle 33 in je bezit:

Zie ook onze NieR Replicant ver.1.22474487139 – Alle wapenlocaties en upgrades

Voor Ending D doe je hetzelfde als Ending C, behalve dat je na het nieuwe baasgevecht de tweede optie kiest, om jezelf op te offeren. Dit krijgt een nieuw einde, maar verwijdert ook alle opslagbestanden die je hebt voor het spel, en staat je niet toe om een ​​nieuwe opslag te starten met dezelfde karakternaam (de individuele slots worden gewist, maar de algehele opslag houdt nog steeds bij u maakt de keuze voor einde D).

Om je verwijderde Ending D-save terug te krijgen, speel je door Ending E.Als je meerdere save-slots gebruikte en deze om de een of andere reden wilt behouden, moet je nog steeds een back-up maken van je save-slots voordat je Ending D doet, omdat het alleen de voltooide versie teruggeeft. Eindigend op.

e8a898e686b6e382b5e383bce38390e383bc
e8a898e686b6e382b5e383bce38390e383bc.

Voor deze trofee moet je eerst het spel doorspelen en Ending D kiezen, waardoor al je opgeslagen items worden gewist en je helemaal opnieuw een nieuw spel begint om verder te spelen. Wanneer je het punt in deel één bereikt waar je de schorpioenbaas in The Aerie vermoordt, zal het verhaal uiteenlopen.

Eenmaal op weg naar Ending E, krijg je geheel nieuwe verhaalinhoud. Aan het einde van de playthrough krijg je een Ja of Nee keuze. Je moet Ja kiezen om het einde te voltooien. Als je Nee kiest, keer je terug naar het hoofdmenu en moet je je laatste opslag opnieuw laden om verder te spelen.

Nadat je Ja hebt gekozen, krijg je je save terug waarvan je Ending D hebt voltooid, wat betekent dat het spel niet langer vereist dat je alles doet voor Ending D als je geen backups wilt gebruiken.

Legendary Gardener
Je hebt met succes de legendarische bloem gekweekt.

De legendarische bloem is een witte maanbloem, die je nodig hebt om te kweken door andere kleuren maanbloemen met elkaar te kruisen. Planten in Nier groeien ten opzichte van de echte tijd, niet de speeltijd, waarbij Moonflowers ongeveer 24 uur nodig heeft om te bloeien en nog eens 24 uur om als zaden te worden geoogst.

Voor zover momenteel wordt begrepen, is de manier waarop de klok in de game wordt opgeslagen ingesteld op PS4 / PS5 dat deze is gebaseerd op de interne systeemklok, niet op de zichtbare veranderlijke klok zoals op PS3. Het wijzigen van de tijdzone op de PS4 / PS5 heeft echter wel invloed op de klok, dus je kunt nog steeds wat bewaarmanipulatie uitvoeren en dit gebruiken om bloemen te dwingen tot kruising. Door dit te doen, kun je je een weg banen naar White Moonflower gedurende 4 dagen in realtime, in plaats van de 8+ die het zou kosten zonder manipulatie.

Het kweken van de White Moonflower vereist 4 cycli van het kweken van andere Moonflowers. De manier waarop ze worden gekweekt is:

Rood + Goud = Perzik
Blauw + Goud = Indigo
Rood + Indigo = Roze
Perzik + Roze = Wit

Zodra je met succes een White Moonflower hebt gekruist, oogst je de bloem zelf om deze trofee te verdienen.

Veel meer diepgaande informatie over het kweken van bloemen is hier te vinden:

Zie ook onze NieR Replicant ver.1.22474487139 – Gids voor het kweken van bloemen

Fish of Legend
Je hebt een rhizodont gevangen.

De Rhizodont is de moeilijkste vis in het spel om te vangen, dus je moet er alleen aan werken nadat je de hele reeks The Fisherman’s Gambit-opdrachten hebt voltooid om de maximale visvaardigheid te krijgen. Als je klaar bent om de Rhizodant te vangen, heb je Sardine nodig om als aas te gebruiken en vervolgens naar de noordelijke zandriviervlek in de woestijn te gaan. Dit is in de noordoostelijke hoek van het zandstormgebied via een trap. Dit is de locatie waar je op de rhizodont moet vissen.

A Round by the Pond
Je ving een van elke soort vis.

Er zijn in totaal 15 soorten vis in Nier Replicant. De meesten van je moeten worden gepakt tijdens het voltooien van de Fisherman’s Gambit-missiereeks, met een paar andere (en de twee moeilijkste) als extra’s. Je zult alle Fisherman’s Gambit side-quests moeten doorlopen om de twee moeilijkste vissen effectief te kunnen vangen, dus die waar je je niet specifiek zorgen over hoeft te maken.

Vissen doe je door naar het water (of de zandrivier in de woestijn) te gaan en op te drukken en vervolgens je aas selecteren. Verschillende soorten aas vangen verschillende soorten vis, waarbij sommige soorten aas bepaalde soorten vaker vangen of in principe nodig zijn. Met je haak in het water zie je een bobber, dat is wat je gebruikt om te vertellen wanneer je een haak hebt of wanneer je moet trekken om een ​​vis aan de haak te slaan. Je trekt de linker joystick terug om de vis aan de haak te slaan, dan zie je nu tijdens het binnenhalen van de vis een grote balk aan de onderkant van het scherm. Houd de stok in de tegenovergestelde richting van waar de vis aan trekt (als de vis naar links trekt, beweeg je de stok naar rechtsonder) terwijl je je met de vis aanpast om de balk op de bodem leeg te maken. Om de vis te vangen, laat je de balk leeglopen, of voor grotere vissen zul je merken dat wanneer hij dichtbij de bodem komt, hij donkerder blauw wordt en je kunt slaan op je   om de vis binnen te halen. 

Aas kan worden gekocht bij een paar winkels, met name de Tackle Shop in Seafront. Het enige aas dat je niet kunt kopen, is karper, die je eerst zelf moet vangen om dan als aas voor andere vissen te gebruiken. Je kunt meer dan één plug kopen, maar dat hoeft niet omdat je je hoofdaas niet kunt verliezen, dus je hebt er maar 1 nodig.

De vissen worden vermeld met naam, gebruikt aas, locatie en andere belangrijke informatie. Ze gaan van de gemakkelijkste naar de moeilijkste, wat samengaat met de Fisherman’s Gambit-missies die je na voltooiing toestaan ​​om de hardere vissen te vangen en de gemakkelijkere sneller te vangen.

Vis lijst:

Shaman Fish
Bait: Lokaas
Locatie: Seafront Beach (dit is het strand dat naar de vuurtoren leidt, niet het strand naast de Fishman)
Overige info: je krijgt een beetje een tutorial in deel een van het verhaal over vissen, maar niet geweldig instructies en het is mogelijk om de tutorial niet te halen en je krijgt zojuist de Shaman Fish, die niet telt als het vangen ervan.

Sardine
Bait: Lugworm
Locatie: Seafront Beach
Overige info: Catching 10 vereist voor The Fisherman’s Gambit (Deel 1)

Carp
Aas: Earthworm
Locatie: Nier’s Village
Andere info: Deze worden voornamelijk gebruikt voor het vangen ReuzeKatvis

Blowfish
Bait: Lugworm
Locatie: Seafront Pier (dit is ergens langs de zuidkant van Seafront, van het strand helemaal tot aan de aanlegsteigers)
Overige info: Catching 7 vereist voor The Fisherman’s Gambit, deel 2

Rainbow Trout
Bait: Lokaas
Locatie: Northern Plains
Overige info: Catching 7 vereist voor The Fisherman’s Gambit, Part 3

Bream
Bait: Lokaas
Locatie: Seafront Pier
Overige info: Catching 5 vereist voor The Fisherman’s Gambit, Part 4

Black Bass
Bait: Lokaas
Locatie: Nier’s Village
Overige info: Catching 5 vereist voor The Fisherman’s Gambit, Part 5

Shark
Bait: Sardine
Locatie: Seafront Pier

Sandfish
Bait: Lokaas
Locatie: Woestijn (voor iedereen behalve de Rhizodont kun je vissen in de woestijn vlak bij de aanlegsteiger aan de zuidkant van het gebied)
Overige info: Catching 3 vereist voor The Fisherman’s Gambit, Deel 6

Giant Catfish
Aas: Karper
Locatie: Eastern Road
Overige info: Dit zijn de enige vissen die je specifiek wilt dat karpers als aas gebruiken. Ze kunnen worden gevangen met alleen kunstaas of regenwormen, maar Carp maakt ze in principe gegarandeerd

Royal Fish
Bait: Earthworm
Locatie: Eastern Road
Overige info: Catching 3 vereist voor The Fisherman’s Gambit, Part 7

Blue Marlin
Bait: Sardine
Locatie: Seafront Pier
Overige info: Catching 3 vereist voor The Fisherman’s Gambit, Part 8

Hyneria
Bait: Sardine
Locatie: Desert
Overige info: Catching 1 vereist voor The Fisherman’s Final Gambit

Dunkleosteus
Aas: Sardine
Locatie: Seafront Pier
Overige informatie: Het duurt lang voordat deze binnenkomen, als je iets krijgt dat veel te lang lijkt te duren om binnen te komen terwijl je probeert om Blue Marlin te pakken te krijgen, dan is dit wat je echt hebt verslaafd

Rhizodont
Aas: Sardine
Locatie: North Desert
Overige info: De Rhizodont moet specifiek gevangen worden in de noordelijke zandrivier in de woestijn (in het zandstormgebied op de uiterste noordoostelijke hoek). Je kunt hier ook de andere woestijnvissen vangen, maar deze bevindt zich alleen op deze locatie en niet in de zuidelijke aanlegsteiger.

Material Hunter
Je hebt 50 soorten grondstoffen verzameld.

Grondstoffen zijn de items die van de grond worden gehaald of door vijanden worden gedropt en die worden gebruikt om wapens te upgraden of gewoon voor geld worden verkocht. Er zijn in totaal ongeveer 80 soorten materialen, dus je zult dit verdienen zonder dat je je er zorgen over hoeft te maken tijdens het spelen van het spel.

Upgrade Apprentice
Je hebt 5 wapens geüpgraded naar hun maximale niveau.

Deze trofee wordt toegekend wanneer je 5 wapens upgradet naar hun maximale niveau.

Reform Specialist
Je hebt 15 wapens geüpgraded naar hun maximale niveau.

Deze trofee wordt toegekend wanneer je 15 wapens upgradet naar hun maximale niveau.

Forging Master
Je hebt 33 wapens geüpgraded naar hun maximale niveau.

Deze trofee wordt toegekend wanneer je 33 wapens in het spel upgradet naar hun maximale niveau. Wapens worden geüpgraded bij Two Brother’s Weaponry in de Junk Heap door grondstoffen te gebruiken en 1000 goud per level te betalen. Wapens worden elk 3 keer geüpgraded tot een maximum van 4. Dit is verreweg het langste dat je in het spel kunt doen, en in tegenstelling tot het originele spel vereist het upgraden van de 3 “Fool’s” -wapens van het gerecyclede vaartuig. Het upgraden van alle wapens vereist een groot aantal materialen, met een grote hoeveelheid slijpen die nodig is om ze allemaal te verkrijgen.

Zie onze NieR Replicant ver.1.22474487139 – Wapenlocaties en upgrades

All Aboared!
Je hebt minstens vijf minuten op een zwijn gezeten.

Om op een zwijn te kunnen rijden, moet je eerst de side-quest “Board Hunt!” Voltooien. gelegen in Nier’s Village. Je spreekt met een man in het winkelgebied, die je laat gaan om een ​​zwijn te doden in de Northern Plains. Na het voltooien van deze zoektocht, heb je de mogelijkheid om op zwijnen te rijden in Northern Plains en Southern Plains door degenen die op de grond liggen te naderen. Daarna kun je deze trofee op elk moment verdienen door 5 minuten achter elkaar op een zwijn te rijden (niet cumulatief). Je kunt op een zwijn gaan staan ​​en dan gewoon wachten op de plek waar het begint, je hoeft niet te bewegen. De trofee zal knallen terwijl je nog op het zwijn zit nadat 5 minuten zijn verstreken.

The Sheep Whisperer
Je hebt 100 schapen gedood.

Schapen bevinden zich in het Northern Plains-gebied tijdens deel één, je zult ze tijdens je reizen vele malen passeren. Als je ze doodt, krijg je schapenvlees dat kan worden verkocht (of ingeleverd voor een herhaalbare zoektocht naar een betere beloning). Als je deze trofee in deel een van het verhaal wilt verdienen, kun je gewoon een poging doen om alle schapen in het gebied te doden, elke keer dat je door de noordelijke vlaktes gaat, kun je gemakkelijk de vereiste 100 bereiken en dit versnellen door de Bestel in het pauzemenu om alle dieren op te roepen.

Omdat deze game de Recycled Vessel DLC bevat, hoef je deze trofee ook niet te doen in deel een van het verhaal. In deel twee zal er een bewaker staan ​​bij de dorpspoort in Northern Plains die je opdraagt ​​om een ​​minuut lang op een zwijn rond te rijden en schapen te doden als je hem aanspreekt. Als je de trofee niet hebt gekregen tijdens deel één, kun je deze op deze manier verkrijgen.

Lightspeed Fighter
Je hebt het spel binnen vijftien uur voltooid.

Voor deze trofee moet je het verhaal (nieuwe game tot einde A) binnen 15 uur op de in-game timer voltooien. Hoewel het een RPG is, is Nier Replicant geen bijzonder lange game. Door alle tussenfilmpjes over te slaan en alle zijmissies te negeren tijdens een playthrough, kun je het gemakkelijk in 5-6 uur voltooien, met een wereldrecordtijd voor het origineel van ongeveer 3 uur.

Afhankelijk van je eerdere ervaring met het spel en hoeveel je om de extra inhoud geeft, kun je deze trofee ook gemakkelijk doen tijdens je eerste playthrough. Aangezien side-quests in deel één niet vereist zijn voor iets specifieks gerelateerd aan trofeeën, zou je ze allemaal kunnen overslaan als je dat wilt, en toch 30 voltooien voor “Go-To Guy” in deel twee tijdens je volgende keren in het verhaal. Het bekijken van alle tussenfilmpjes zoals deze zou ongeveer 10 uur duren, zolang je niet veel tijd verspilt met ronddwalen.

Afhankelijk van je spelkennis kun je ook nog steeds alle zijmissies in deel één van het verhaal voltooien, dan naar einde A in deel twee haasten en alles overslaan en binnen 15 uur klaar zijn. Ik zou dit echter niet aanbevelen voor gloednieuwe spelers, omdat je tijd zou verspillen door niet precies te weten wat je moet doen om het verhaal verder te brengen.

King of the Lost Shrine
Je hebt Gretel binnen drie minuten en twintig seconden verslagen.

Voor deze en alle andere Boss Speedrun-trofeeën worden ze verdiend van de bazen die je vecht elke keer dat je deel twee van het verhaal speelt. Afgezien van die voor Louise kunnen ze door één worden gespeeld als je weet wat je moet doen, maar ze worden over het algemeen gelaten tot na einde A (of nog beter einde B) omdat de gezondheid van de vijand niet omhoog gaat in NG + cycli, dus door de Als je voor de derde keer doorloopt, gaan de meeste ongelooflijk snel naar beneden. Tijd tussen filmpjes telt wel mee voor deze tijden, wat een deel is van de reden waarom je ze mogelijk zou willen verlaten tot na Ending B, omdat er op dat moment voor het einde van het verhaal geen nieuwe tussenfilmpje is, dus je kunt ze overslaan tijdens de gevechten.

Gretel is de standbeeld / pak of harnasbaas waarmee je vecht wanneer je voor het eerst terugkeert naar de Lost Shrine in deel twee van het verhaal. Het baasgevecht begint als je wordt aangevallen door een aantal golven of zwakke tinten, terwijl Grietje een schild omhoog houdt tussen golven van schietende vuurballen op je. Voor dit deel moet je aan de andere kant van het stukje zonlicht op de grond wachten en gewoon de zwakke tinten blijven fotograferen terwijl ze naar je toe rennen (degenen die door het zonlicht rennen zullen ook beschadigd of gedood worden). Je kunt dit deel niet echt versnellen, je hoeft alleen maar te wachten tot de golven van zwakke tinten zijn afgelopen voordat Gretel normaal begint aan te vallen.

Zodra de golven of schaduwen voorbij zijn, stopt Gretel met het opzetten van het schild en begint hij je normaal aan te vallen met hun speer en af ​​en toe golven van vuurballen. Blijf de baas neerschieten en val aan met melee om hun gezondheid te laten vallen, totdat ze op een gegeven moment door de arena beginnen te draaien. Je kunt de baas hier niet echt meer aanvallen, dus blijf hem gewoon met magie schieten totdat je de rest van zijn gezondheid hebt uitgeschakeld.

A True Friend
Je stopte de waanzinnige Kainé binnen een minuut.

Dit baasgevecht met Kaine vindt plaats onmiddellijk na het Gretel-baasgevecht op dezelfde locatie. Kaine is tijdelijk overgenomen door haar schaduw en springt door de kamer en schiet orbs op je af. Je wilt eigenlijk gewoon terugschieten met je eigen magie, en als je binnen bereik komt, kun je haar van de weg slaan, waardoor ze tijdelijk tegen de grond wordt geslagen. Je kunt haar op de grond slaan en de rest van haar gezondheid uitschakelen en het gevecht heel snel beëindigen.

Boss of the Junk Heap
Je hebt P-33 binnen vier en een halve minuut verslagen.

P-33 is de grote tweevoetige robot met de schaduw op zijn hoofd waarmee je vecht tijdens de tweede reis naar de Junk Heap in deel twee. Voor het eerste deel van het gevecht is het grotendeels als gevechten tegen de andere grote robots in de rommelhoop, waar het elektrische schokken op de vloer veroorzaakt die je kunt vermijden. Je kunt dit voorkomen door een eenhandig zwaard of speer te gebruiken en het gewoon in de lucht te meleeën terwijl je met Weiss schiet. Na een punt zal de robot veranderen en in de lucht vliegen. Hier kun je het nog steeds hetzelfde aanvallen, springen en melee tijdens het schieten, de enige grote verandering is dat er twee keer zal zijn dat het het plafond in vliegt en puin naar beneden op de grond valt. Je kunt dit niet voorkomen dat dit twee keer gebeurt of het sneller laten gaan, dus vermijd gewoon het puin totdat de robot weer naar beneden komt en maak het dan af.

Scourge of The Aerie
Je versloeg Wendy binnen acht en een halve minuut.

Wendy is de gigantische schaduwbol waarmee je vecht als je naar de Aerie gaat in deel twee. Dit gevecht heeft de langste timer van elk van hen, omdat je tijdens het gevecht wat rond moet rennen in het gebied en je wat tijd kunt besteden aan wachten om de baas te beschadigen. Terwijl je op het eerste platform bent, is het algemene idee gewoon zo te schieten met Weiss terwijl je zijn schoten naar jou vermijdt. Als het recht omhoog beweegt tegen het platform waarop je je bevindt, kun je ook naar boven gaan en het aanvallen om nog meer schade aan te richten. Wanneer het wegtrekt van het platform, is het in potentie een beter idee om Dark Lance-schoten op te laden om erop te schieten, omdat de linten / tentakels eromheen voor het oog bewegen en je af en toe blokkeren om schade aan te richten.

Bij ongeveer de helft van de gezondheid zal de baas zichzelf in de linten insluiten en een laser op je gaan schieten. Emil zegt dat hij het zal afleiden, en je moet dan om de bruggen rennen en de ladders naar de top van het gebied nemen naar de hoogste brug om achter de baas te geraken. Op die bovenste brug moet je even op het oog schieten om de baas weer te laten bewegen.

Als er nog ongeveer een kwart over is, zal de baas naar het platform bij de ingang van het gebied gaan. Je kunt er snel naar toe door van de brug te springen waar je op de onderste bent (dubbele sprong of sprint voordat je landt om schade te voorkomen). Op dit laatste platform werkt het ongeveer hetzelfde als voorheen, schiet gewoon in de ogen van de baas om de rest van zijn gezondheid uit te putten.

Protector of Facade
Je hebt Roc binnen drie en een halve minuut verslagen.

Roc is de wolvenbaas waarmee je vecht in de woestijn. Het gevecht waar deze trofee echt voor telt, is het tweede gevecht waarbij je in het oasegebied vecht met de Masked Men en King of Facade. Het gevecht begint met een groot aantal normale wolven die het gebied in springen en je aanvallen, met Roc die op een richel zit die geen schade kan oplopen. Dood de normale wolven voortdurend zo snel als je kunt (als je in NG + / NG ++ bent, gaan ze heel snel naar beneden door gewoon met Weiss te schieten) totdat Roc uiteindelijk naar beneden springt. U hoeft zich dan alleen op Roc te concentreren. Het gevecht werkt hetzelfde als toen het aanviel in Facade, het zal soms een schild opzetten dat magie reflecteert terwijl het af en toe golfaanvallen uitvoert. Je kunt er gewoon hard op focussen met melee en het zal heel snel naar beneden gaan.

The Little Mermaid
Je hebt Louise binnen vijf minuten verslagen.

Louise is de nieuwe baas die is opgenomen in het gedeelte “kleine zeemeermin” van het verhaal. Ze is een gigantische schaduw waarmee je vecht op het gestrande schip in Seafront. Dit is de enige Boss Speedrun-trofee die je specifiek op NG ++ moet hebben om te voltooien, want na het beëindigen van B en het doornemen van deel twee van het verhaal verandert het baasgevecht.

Aan het begin van het gevecht bevind je je op het dek van het gestrande schip, met het grootste deel van de baas dat je kunt beschadigen, de twee grote gezichten aan de zijkanten van het gebied. Je wilt deze non-stop continu fotograferen en ze aanvallen als je kunt. Nadat je een van de armen hebt vernietigd, zal het een aantal tentakels uit het dek van het schip spawnen die je moet vernietigen om verder te gaan. Nadat ze zijn afgehandeld, concentreer je je op het beschadigen van de andere arm totdat je de levensbalk van de baas hebt uitgeput.

Nadat je de levensbalk van de baas hebt uitgeput, word je de eerste keer op het strand geslagen, en nu is het gevecht met de baas iets anders dan de vorige keer dat je er doorheen rent. Na een tijdje zullen er schadepunten zijn op de twee armen die de baas gebruikt om op de grond te slaan. Put het leven uit en val vervolgens het gezicht van de baas aan wanneer daarom wordt gevraagd. Hierdoor stoot je de baas om, en moet je er dan bovenop naar achteren rennen zodat je het hoofd kunt aanvallen. Haal hier zijn levensbalk uit en je zult het gevecht op een andere manier winnen en het binnen de vereiste tijd kunnen voltooien.

Permission Granted
Je reed Devola en Popola binnen drie minuten weg.

Deze trofee wordt verdiend tijdens het eerste gevecht met Devola en Popola wanneer je het kasteel van Shadowlord betreedt. Ze vallen je allebei tegelijk aan met orbs, en halverwege het gevecht kopiëren ze de krachten van Weiss en beginnen ze je aan te vallen met dingen als Dark Hand. Er is geen algemene manier om dit sneller te maken, je hoeft ze alleen maar vast te houden en voortdurend door de kamer te rennen en ze aan te vallen als ze uit de vloer kromtrekken.

A Dirge for the Hero
Je hebt Goose binnen twee minuten verslagen.

Goose is het grote schaduwzwijn dat vecht in het Shadowlord’s Castle nadat je alle normale schaduwen uit de balzaal hebt verwijderd. Dit is voor het eerste gevecht dat je ertegen voert voordat het verandert in de niet-dodelijke gepantserde versie. Je kunt het in principe op dezelfde manier bestrijden als gewone zwijnen, er voortdurend achteraan rennen en het van achteren raken terwijl je met Weiss schiet.

Soul Crusher
Je versloeg Devola en Popola binnen drie en een halve minuut.

Deze trofee wordt verdiend tijdens het tweede gevecht met Devola en Popola. Dit gevecht is anders dan het eerste omdat je slechts één van de tweelingen tegelijk vecht, waarbij Devola de eerste is. Het gevecht functioneert echter relatief hetzelfde, sluit je gewoon aan en ren naar de meisjes en val aan met melee. Nadat je de eerste zus hebt verslagen, vecht je tegen de tweede, die een groot aantal orbs op je afvuurt. Je kunt haar nog steeds op dezelfde manier bevechten, het enige belangrijke om op te merken is dat je niet veel schade kunt aanrichten terwijl de dialoog tussen de personages nog gaande is. Als het eenmaal is afgelopen, kun je een normale hoeveelheid schade aanrichten en zou het gevecht redelijk snel moeten eindigen.

Book Burner
Je hebt Grimoire Noir binnen anderhalve minuut verslagen.

Deze trofee wordt verdiend tijdens het recht met Grimoire Noire wanneer je de laatste kamer van het Shadowlord’s Castle bereikt. Dit gevecht functioneert hetzelfde als de vorige met het boek, waar het je zal aanvallen met pagina’s die rond het gebied zijn geplaatst, en na een tijdje een groot schild om zichzelf heen moet je er doorheen om het verder aan te vallen. Het boek heeft relatief weinig gezondheid in vergelijking met andere bazen, dus dit gevecht is het gemakkelijkst te doen door er gewoon achteraan te jagen en het zo snel mogelijk te verslaan.

The Once and Final King
Je hebt de Shadowlord binnen vier minuten en twintig seconden verslagen.

Deze trofee wordt toegekend tijdens het gevecht met de Shadowlord aan het einde van het spel. De Shadowlord is erg mobiel en je zult met opzet een aantal van zijn aanvallen willen ontwijken om jezelf tijd te besparen. Als het in de grond duikt, wil je er vanaf ontwijken, omdat het van onder je zal proberen te lanceren, wat je tijd verspilt als je erdoor wordt geraakt. Het zal je soms op de grond aanvallen, die je, als je in staat bent om te vangen, kunt afweren en vervolgens in de tegenaanval kunt gaan voor een behoorlijke hoeveelheid schade. Het grootste deel van de strijd zal het gewoon rondjagen en schieten.

Tegen het einde van het gevecht verlies je de mogelijkheid om magie te gebruiken en de Shadowlord bevindt zich aan de andere kant van het gebied met een schadecirkel erop. Je zult naar de zijkant van het gebied moeten sprinten en het 3 keer met melee moeten raken om het gevecht te beëindigen. De snelste weg naar beneden is naar de linker- of rechterkant van de kamer rennen, ontwijkend door de rijen lichtbollen die het op je afvuurt, aan het einde erachter ontwijken en erop slaan.

The Strongest Bond
Je versloeg de waanzinnige Kainé binnen drie en een halve minuut.

Deze trofee wordt toegekend tijdens het gevecht met Kaine dat optreedt als de nieuwe eindbaas wanneer je het einde van het verhaal bereikt na het voltooien van Ending B. Na het voltooien van dit gevecht krijg je de keuze voor Ending C of D.

Het gevecht bestaat uit twee delen, het eerste deel is ze in een schild met twee banden aan de zijkant, terwijl grote salvo’s van orbs op je worden geschoten. Je kunt tijdens dit deel niets doen, vermijd alleen de orbs totdat het dialooggedeelte is afgelopen.

Het tweede deel van het gevecht vindt plaats na de dialoog en Kaine probeert je eigenlijk alleen maar te meleeën. Ze zal meerdere keren aanvallen, met af en toe de laatste aanval ook een golf of orbs. In dit deel heb je Weiss niet meer, dus je hoeft alleen maar je best te doen om haar te verslaan. Al haar melee-aanvallen kunnen worden gepareerd, en wanneer ze worden tegengegaan, veroorzaakt dit veel schade.

Daredevil
Je riskeerde 10 keer lijf en leden om iemands geheim te ontdekken.

Deze trofee wordt verdiend tijdens het spelen van de Ending E-route. Je moet de camera zo plaatsen dat hij op Kaine’s rok kijkt. Ze zal je straffen en de camera wegschoppen. Doe dit 10 keer achter elkaar om deze trofee te verdienen (en ontvang een Game Over you perverseling).

Dit zijn alle trofeeën die je kunt halen in NieR Replicant 2021 Remake.

NieR Replicant Wiki Guide

Check ook onze andere Trofee Roadmaps
Check hier onze Wiki Guides

Vorig artikelNieR Replicant Wiki Guide
Volgend artikelReturnal: Boss Guide (Alle Endbazen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here