Horizon Forbidden West Trofee Guide & Roadmap

 • Geschatte moeilijkheidsgraad trofee: 5/10
 • Geschatte tijd tot platina: 30 uur als je alleen de trofee gerelateerde missies doet. 
 • Offline trofeeën: 59 (1X , 1X , 7X , 50X )
 • Online trofeeën: 0
 • Aantal te missen trofeeën: 0
 • Bekende Glitched trofeeën: Geen
 • Heeft moeilijkheid invloed op trofeeën?: Nee, helemaal niet. Je alles makkelijk kunnen halen in de story mode
 • Minimale Spel Doorlopen: 1, als je de misbare trofee ook haalt in deze doorloop (All machine types scanned)
 • PS4/PS5 Autopop & Save Transfer: Ja, maar dit werkt alleen van PS4 naar PS5 en niet andersom. 
 • Free Roam na het verhaal?: Ja maar je kan alleen niet meer in het proloog gedeelte komen na het verhaal.Dit kan ervoor zorgen dat je wat machines hebt gemist met het scannen voor de trofee (All machine types scanned)
 • Releasedatum: 18 februari 2022 

Inleiding:


Guerrilla Games zwoegen al geruime tijd aan Horizon Forbidden West, en gezien hoe goed het origineel werd ontvangen, moest deze opvolger het natuurlijk nog beter gaan doen, nou dat is ze gelukt hoor met deze parel! En niet alleen dat, ze hebben ook een trofeeënlijst gemaakt die ongelooflijk leuk is. Geen gekke “VERZAMEL ALLES!” trofee, gewoon ladingen die je laten proeven van de geneugten van de wereld. Als je daarna meer wilt doen, voel je dan vrij om… en eerlijk gezegd is het moeilijk om dat niet te doen.
Horizon Forbidden Wilds is een bedrieglijk spel, met een bedrieglijke trofeeënlijst. Het lijkt misschien eenvoudig, maar in plaats van te zwoegen om zelf de antwoorden te vinden, hebben we een ongelooflijk diepgaande trofeegids opgesteld, maar niet alleen dat, maar ook een heleboel gidsen over waar je de beste wapens en bepantsering kunt vinden die je kunt vinden stap in de gids. We hebben al het zoeken en vastleggen van gegevens gedaan, zodat jij dat niet hoeft te doen!

Hoe te spelen:
De beste manier om Horizon Forbidden West te spelen, is natuurlijk door deze gids te raadplegen als je wat meer specifieke hulp nodig hebt, zoals hoe je de Arena kunt verslaan of tips voor de jachtgebieden.
Het enige waar je je bewust van moet zijn, is de trofee All Machine Types Scanned, want het is gemakkelijk te missen.
Het draait in feite om het scannen van een paar soorten vijanden die alleen opduiken tijdens verhaalmissies en niet in de open wereld verschijnen. Er zijn er maar 3, maar je hoeft er maar 1 te missen om 50 uur speeltijd te verpesten. Hoe dan ook, geniet ervan, speel het verhaal, scan die 3 verhaalmachines en veeg aan het einde alles op. Er is een goede kans dat je er op een natuurlijke manier een lading van alle trofeeën krijgt.

Doorloop:

Focus op het spelen van het verhaal. Aan het einde van het verhaal ontgrendel je de Flying Mount, waardoor het veel gemakkelijker wordt om Collectibles te bereiken en snel de wereld rond te reizen. Je kunt al aan alle side missies werken die je leuk vindt, maar het is efficiënter om ze na het verhaal te doen met de Flying Mount. Sommige aan trofeeën gerelateerde side missies vereisen ook voortgang van het verhaal, na het verhaal heb je toegang tot alles.

Er zijn twee dingen om op te letten:

 • Scan () de twee missende machines SpectreSpectre Prime. Dit zijn de enige 2 machines die geen open wereld spawns hebben. Beide spawnen in de laatste verhaalmissie “Hoofd verhaal 17: Singularity”. Omdat speurtochten niet opnieuw kunnen worden gespeeld, zijn deze machines te missen. Vergeet niet om hier voor te zorgen tijdens de laatste verhaalzoektocht. Alle andere machines zijn na het verhaal nog te vinden in de open wereld. Als je sterft tijdens de eindbaas, zorg er dan voor dat je het opnieuw scant. Controleer na het verhaal onder Notebook > Machinecatalogus of zowel Spectre als Spectre Prime correct zijn geregistreerd. Als dat niet het geval is, kunt u de laatste autosave nog steeds opnieuw laden voordat deze wordt overschreven.
 • Plaats eerst alle vaardigheidspunten in de “Warrior” vaardighedenboom om de melee combo’s te ontgrendelen. Het is verplicht om alle Melee Combo’s te ontgrendelen om alle uitdagingen in de 4 Melee Pits voor de trofee Defeated the Enduring te spelen. Als je al je vaardigheidspunten in andere categorieën uitgeeft, moet je uiteindelijk misschien meer vaardigheidspunten verdienen door extra side missies te doen. De melee combo’s behoren sowieso tot de beste vaardigheden, dus het kan geen kwaad om ze vroeg te hebben. Zodra je de Warrior Skill Tree maximaal hebt, kun je je vaardigheidspunten besteden zoals je wilt. Er zijn genoeg vaardigheidspunten om alle vaardigheidsbomen te maximaliseren, maar dit vereist meer voltooiing dan nodig is voor de platina trofee.

Ruim alle Nuttige Plaatsen op die je nog hebt. Je kunt ze nog steeds allemaal doen na het verhaal in free-roam. Het is het beste om eerst Tallnecks te doen om meer kaartpictogrammen te ontwasemen en vervolgens de Arena om de legendarische Hunter Bow “Death-Seeker’s Shadow” te ontgrendelen. Dit is een van de beste wapens en zorgt ervoor dat de resterende taken sneller kunnen worden voltooid. Hier is alles wat je moet doen in de aanbevolen volgorde:

Verzamelobjecten:

Van de belangrijkste verzamelobjecten heb je een van elk type nodig voor de trofee: Recovered 5 Different Collectables en 3 reliekruïnes voor de trofee: Completed 3 Relic Ruins. 

Trofee gerelateerde side missies:

Er zijn slechts een paar specifieke side missies nodig voor trofee doeleinden. Ze zijn allemaal nog steeds beschikbaar na het verhaal in free-roam. De onderstaande speurtochten zijn degene die aan trofeeën zijn gekoppeld, al het andere kan worden genegeerd:

Chose a Desert Commander:

 1. Thirst for The Hunt
 2. The Wound in The Sand
 3. The Gate of the Vanquished

Saved the Daunt:

 1. Shadow from the Past
 2. Shadow in the West
 3. The Twilight Path
 4. The Bristlebacks

Aided Kotallo

 • What Was Lost

Healed the Land-gods

 • The Second Verse

Recovered Alva’s Data

 • Forbidden Legacy

Diversen / Opruimen:

Op dit moment mis je misschien nog een paar snelle trofeeën, zoals 60 seconden glijden in één poging, of het overriden van 10 soorten machines. Inmiddels heb je alles wat je nodig hebt om snel een trofee te krijgen. Ruim op wat je nog over hebt, dit zou op dit moment slechts een uur of minder moeten duren.

 

TROFEEËN LIJST:

All Trophies Obtained
Verkrijg elke trofee in de game.

Verdien alle andere trofeeën in Horizon Forbidden West om Platinum te ontgrendelen (DLC niet vereist).

Reached Level 20
Bereik level 20.

Zie de trofee: Reached Level 50

Reached Level 30
Bereik level 50.

Zie de trofee: Reached Level 50

Reached Level 50
Voltooi de missie ‘Luigi’s Girls’.

Je moet natuurlijk spelersniveau 50 bereiken terwijl je aan alle andere trofeeën werkt. Maak je hier dus geen zorgen over, je zou hier geen XP voor hoeven te grinden.

Het verhaal alleen al brengt je naar level 25-30. Je zult gemakkelijk de resterende level-ups krijgen van de trofee-gerelateerde bezienswaardigheden en nevenmissies. Als je eerder Level 50 wilt bereiken, kun je snel reizen tussen twee grote machines die veel XP geven, bijvoorbeeld Tremortusk. Speel op Story moeilijkheidsgraad om het in een paar treffers te verslaan, reis snel naar een kampvuur op een andere machinelocatie (grote gevechtsmachines geven de meeste XP) en herhaal. Dit ’s nachts doen is nog beter, want ’s nachts spawnen Apex-varianten vaker en die geven meer XP. Je kunt bij elke Shelter tijd vervroegen.

Reached the Daunt
Aangekomen bij de Daunt op zoek naar doorgang naar het Verboden Westen.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Ontgrendelt na de 2e hoofdmissie “The Point of the Lance”.

Secured Passage to the Embassy
De weg naar de ambassade vrijgemaakt en de Daunt heropend.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Ontgrendelt na de 3e hoofdmissie “To The Brink”.

Attended the Embassy
Overleef de hinderlaag bij de ambassade en krijg doorgang naar het Verboden Westen.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Ontgrendelt na de 4e hoofdmissie “The Embassy”.

Established the Base
Een basis van operaties veiliggesteld en GAIA opnieuw opgestart.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Ontgrendelt tijdens de 7e hoofdmissie “The Eye of the Earth”, nadat je met GAIA hebt gepraat en hebt besloten of je eerst naar AETHER of POSEIDON of DEMETER wilt gaan (wanneer je het doel bereikt: verlaat de basis door de westelijke deur).

Recovered AETHER
Verdedig de Kulrut en herstel AETHER.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Ontgrendelt na de 9e hoofdmissie “The Kulrut” (je kunt ook eerst POSEIDON of DEMETER doen).

Recovered POSEIDON
Las Vegas drooggelegd en POSEIDON teruggewonnen.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Ontgrendelt na de 11e hoofdmissie “The Sea of ​​Sands” (je kunt ook eerst AETHER of DEMETER doen).

Recovered DEMETER
Kom de Quen tegen en herstel DEMETER.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Ontgrendelt na de 12e hoofdmissie “Seeds of the Past” (je kunt ook eerst AETHER of POSEIDON doen).

Recovered Beta
Volg het noodsignaal van Beta en bracht haar terug naar de basis.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Ontgrendelt na de 10e hoofdmissie “Cradle of Echoes” (je kunt ook eerst POSEIDON of DEMETER doen).

Discovered Faro’s Fate
Overleef Thebe en raakte bevriend met de Quen.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Ontgrendeld na de 13e hoofdmissie “Faro’s Tomb”.

Flew on the Wings of the Ten
Vlieg de strijd in en overwon Regalla.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Ontgrendelt na de 16e hoofdmissie “The Wings of the Ten”.

Discovered Nemesis
Maak een einde aan de Zenith dreiging en ontdek Nemesis.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Dit is om het hoofdverhaal te verslaan. Ontgrendelt na de 17e hoofdmissie “Singularity”, de laatste verhaalzoektocht. Je dialoogkeuzes in het hele verhaal doen er niet toe. Zorg ervoor dat je de machines “Specter” scant als je dat nog niet hebt gedaan, en “Spectre Prime” (eindbaas). Dit is de enige kans om Spectre Prime tegen te komen, het spawnt niet in de open wereld en het laatste verhaalgebied kan niet opnieuw worden gespeeld.

Chose a Desert Commander
Hielp zowel Drakka als Yarra en kies de betere kandidaat.

Dit is voor het voltooien van de volgende 3 side missies,  te beginnen in de Arrowhand-nederzetting:

 1. Thirst for The Hunt
 2. The Wound in The Sand
 3. The Gate of the Vanquished

Saved the Daunt
Alle problemen die de Daunt dwars zaten opgelost.

The Daunt is het startgebied in het noordoosten van de kaart, bereikt tijdens de hoofd missie 3: To The Brink. Het bestaat uit twee grotere steden “Chainscrape” en “Barren Light”. Je moet 4 specifieke side missies uit die twee steden voltooien om de trofee te ontgrendelen:

 1. Shadow from the Past
 2. Shadow in the West
 3. The Twilight Path
 4. The Bristlebacks

Er zijn veel andere side misses en boodschappen in deze regio, maar die zijn niet nodig, alleen deze specifieke vier. 
Je kunt de andere speurtochten in de omgeving overslaan.

Aided Kotallo
Help Kotallo bij het bouwen en testen van een gemechaniseerde arm.

Dit komt door het voltooien van 1 specifieke side missie voor Kotallo: “What Was Lost”

Healed the Land-gods
Help de landgoden opnieuw op te starten om Plainsong te redden.

Dit komt door het voltooien van 1 specifieke side missie voor Zo: “The Second Verse”

Recovered Alva’s Data
Help Alva alle gegevens op te halen om de Quen te helpen.

Dit komt door het voltooien van 1 specifieke side missie voor Alva: “Forbidden Legacy”

First Tallneck Overriden
Bereik de top van een Tallneck en krijg toegang tot de informatie.

Zie de guide -> Horizon Forbidden West – Alle Tallneck Locaties en hoe ze te beklimmen

All Tallnecks Overriden
Bereik de top van elke Tallneck en krijg toegang tot hun informatie.

Zie de guide -> Horizon Forbidden West – Alle Tallneck Locaties en hoe ze te beklimmen

First Rebel Camp Completed
Belangrijke doelstellingen in 1 rebellenkamp voltooid.

Zie de guide -> Horizon Forbidden West – Alle Locaties van Rebellen Kampen

Defeated Asera
Onderzoek alle rebellenkampen en hielp Erend om Asera te verslaan.

Zie de guide -> Horizon Forbidden West – Alle Locaties van Rebellen Kampen

First Core Overridden
Bereik de core van een cauldron en krijg toegang tot de informatie.

Zie de guide -> Horizon Forbidden West – Alle Cauldron Locaties

All Cores Overridden
bereikt de core van elke cauldron en krijg toegang tot hun informatie.

Zie de guide -> Horizon Forbidden West – Alle Cauldron Locaties

Obtained 3 Stripes at a Hunting Ground
Verdien ten minste een kwartstreep in alle drie de proeven op 1 jachtterrein.

Zie de guide -> Horizon Forbidden West – Gids en Locaties voor de hunting grounds

Obtained 3 Stripes at All Hunting Grounds
Verdien 3 stripes in alle drie de proeven in alle hunting grounds.

Zie de guide -> Horizon Forbidden West – Gids en Locaties voor de hunting grounds

All Acquisition Machines Killed
Minstens één van elk type acquisitiemachine gedood.

Er zijn 18 soorten acquisitiemachines. Je moet een van elk type verslaan. Je hoeft niet elke subvariant van deze machines te verslaan, het verslaan van slechts één van hun varianten is genoeg voor de trofee. Je kunt bijhouden welke je hebt gedood onder: Notebook > Statistieken > Gedode machines.

Klik in volgorde van de machinecatalogus in de game op de link voor de machinepagina met locaties:

 1. Grazer
 2. Scrounger
 3. Scrapper
 4. Spikesnout
 5. Plowhorn
 6. Charger
 7. Lancehorn
 8. Bristleback
 9. Fanghorn
 10. Widemaw
 11. Glinthawk
 12. Snapmaw
 13. Sunwing
 14. Clamberjaw
 15. Rockbreaker
 16. Tideripper
 17. Frostclaw
 18. Fireclaw

Zie ook de guide -> Horizon Forbidden West – Alle Machine Locaties

All Recon Machines Killed
Minstens één van elk type verkenningsmachine is gedood.

Er zijn 5 soorten Recon machines. Je moet één van elk type verslaan, behalve Tallnecks die niet kunnen worden gedood (alleen de eerste 4 zijn nodig voor de trofee). Je hoeft niet elke sub variant van deze machines te verslaan, het verslaan van slechts één van hun varianten is genoeg voor de trofee. Je kunt bijhouden welke je hebt gedood onder: Notebook > Statistieken > Gedode machines.

Klik in volgorde van de machinecatalogus in de game op de link voor de machinepagina met locaties:

 1. Burrower
 2. Skydrifter
 3. Longleg
 4. Redeye Watcher
 5. Tallneck (Deze kan niet gedood worden)

Zie ook de guide -> Horizon Forbidden West – Alle Machine Locaties

All Combat Machines Killed
Minstens één van elk type gevechtsmachine gedood.

Er zijn 15 soorten gevechtsmachines. Je moet een van elk type verslaan. Je hoeft niet elke sub variant van deze machines te verslaan, het verslaan van slechts één van hun varianten is genoeg voor de trofee. Je kunt bijhouden welke je hebt gedood onder: Notebook > Statistieken > Gedode machines. Deze trofee kan eigenlijk alleen vroeg worden ontgrendeld als slechts 13/15 gevechtsmachines zijn verslagen.

Klik in volgorde van de machinecatalogus in de game op de link voor de machinepagina met locaties:

 1. Clawstrider
 2. Corruptor
 3. Stalker
 4. Grimhorn
 5. Ravager
 6. Dreadwing
 7. Shellsnapper
 8. Stormbird
 9. Thunderjaw
 10. Scorcher
 11. Slitherfang
 12. Tremortusk
 13. Slaughterspine
 14. Specter
 15. Specter Prime

Zie ook de guide -> Horizon Forbidden West – Alle Machine Locaties

All Transport Machines Killed
Minstens één van elk type transportmachine gedood.

Er zijn 5 soorten Transportmachines. Je moet een van elk type verslaan. Je hoeft niet elke sub variant van deze machines te verslaan, het verslaan van slechts één van hun varianten is genoeg voor de trofee. Je kunt bijhouden welke je hebt gedood onder: Notebook > Statistieken > Gedode machines.

Klik in volgorde van de machinecatalogus in de game op de link voor de machinepagina met locaties:

 1. Leaplasher
 2. Bellowback
 3. Shell-Walker
 4. Rollerback
 5. Behemoth

Zie ook de guide -> Horizon Forbidden West – Alle Machine Locaties

Rode All Regular Mounts
Rij op een Charger, Bristleback en Clawstrider.

ChargerBristleback en Clawstrider zijn de 3 rijdbare op de grond gebaseerde mounts (de vliegende mount “Sunwing” is hiervoor niet nodig). Je moet eerst hun overrides ontgrendelen, dan kun je naar ze toe lopen en vasthouden om de machine te overriden en om erop te rijden. Je hoeft alleen maar even te mounten, dan kun je doorgaan met het overriden van de volgende machine.

Charger: vanaf het begin ontgrendeld. Spawn locatie hieronder:

Bristleback: override ontgrendeld van TAU Cauldron, je voltooit deze Cauldron als onderdeel van de hoofd missie 6: The Dying Lands. Spawn locatie hieronder:

Clawstrider: ontgrendeld overriden van IOTA Cauldron. Zie de Cauldron locatie & Spawn-locatie hieronder:

All Machine Types Scanned
Alle soorten machines gescand in je catalogus.

Let op! – Spectre Spectre Prime zijn scans die je kunt missen, ze spawnen alleen tijdens missies (niet opnieuw te spelen) en hebben geen open world spawns. Beide zijn te vinden in de laatste hoofd missie “Singularity“. Vooral de endboss is een zeer misbare scan, verschijnt maar één keer in het hele spel en als je sterft tijdens het laatste baasgevecht, moet je hem opnieuw scannen. Er is geen manier om de laatste verhaalzoektocht opnieuw te spelen. Controleer uw machinecatalogus na het verhaal dat Spectre Prime correct heeft geregistreerd, het is de laatste vermelding in de catalogus. Als dat niet het geval is, laadt u de laatste Autosave van vóór de eindbaas onmiddellijk opnieuw, voordat deze wordt overschreven, om deze opnieuw te scannen.

Er zijn 43 machines in Horizon Forbidden West. U moet ze ALLE 43 scannen. Voor de trofee heb je slechts EEN variant van elke machine nodig. De meeste machines hebben meerdere sub varianten, bijvoorbeeld Burrower heeft sub varianten “Tracker Burrower” of “Apex Burrower”. U hoeft maar één variant te scannen per machine, het maakt niet uit of u de normale variant of Apex variant of welke andere variant dan ook scant.

U kunt uw scans bijhouden onder Notebook > Machinecatalogus. Alle 43 machines moeten daar een pictogram hebben om de trofee te ontgrendelen.

Zie ook de guide -> Horizon Forbidden West – Alle Machine Locaties

Complete a Long Glide
Glided ononderbroken gedurende 60 seconden.

Dit is het gemakkelijkst te doen nadat je de vliegende mount hebt gekregen, die automatisch wordt ontgrendeld aan het einde van het verhaal in hoofd missie 16: The Wings of the Ten. Gebruik de vliegende Mount om zo hoog te vliegen als het spel je toestaat, en stap dan af door ingedrukt te houden en druk dan direct weer op :plein: om de Glider te openen. Glij helemaal naar de grond en je zou gemakkelijk 60+ seconden in de lucht moeten blijven.

Completed 2 Flying Mount Quests
2 missies voltooid met vliegende mounts.

Er zijn in totaal 4 Flying Mount missies. Je hoeft er maar 2 te voltooien voor de trofee. De vliegende mount wordt automatisch ontgrendeld tegen het einde van het verhaal in hoofd missie 16: The Wings of the Ten.

Je moet van onderstaande 4 missies er 2 voltooien:

 • Shining Example
 • First to Fly
 • The Way Home
 • Tides of Justice

Won 2 Gauntlet Runs
Won de eerste plaats in twee verschillende Gauntlet Runs.

Gauntlet runs zijn races waarbij je je mount gebruikt. Er zijn er 4, maar je hebt er maar 2 nodig voor de trofee. Ze moeten in een bepaalde volgorde worden gedaan. De eerste begint in de vallei ten zuidwesten van The Base:

Ga daarheen, win de race, dan zal het de andere toevoegen aan je zoektochtlogboek. Van daaruit kunt u ze volgen om hun locaties op de kaart te zien.

Zie ook de guide -> Horizon Forbidden West – Alle Gauntlet Run Locaties

Completed a Set of Salvage Contracts
Alle contracten bij een bergingsaannemer voltooid.

Salvage Contracts worden gemarkeerd door “blauwe pagina’s”-pictogrammen op de kaart. De eerste bevindt zich op 300 meter ten zuidwesten van Barren Light. Er zijn in totaal 4 Salvage Contractors in het spel (Barren Light, The Greenswell, The Stillsands, The Raintrace). Voor deze trofee moet je alle missies van één enkele Salvage Contractor voltooien.

Hier vindt u de Barren Light Salvage contractor:

Praat met hem en doe al zijn speurtochten. Je kunt deze volgen in het menu onder Quests > Salvage Contracts. Zijn 4 speurtochten zijn:

 1. Convoy Ambush
 2. Scavengers
 3. Alarm Antennas
 4. Elusive Fanghorn

Na die 4 speurtochten wordt de trofee ontgrendeld.

Zie ook de guide -> Horizon Forbidden West – Salvage Contractor Locaties

Completed 4 Rebel Outposts
Versla de buitenpostleider en herstelde de tags van 4 Rebellenbuitenposten.

Er zijn in totaal 17 rebellen buitenposten. Rebel Outposts zijn de kleinere versies van Rebel Camps. Je moet de leider in het kamp doden, hun lichaam plunderen en het gebied verlaten. Voor deze trofee hoef je dit maar voor 4 van de 17 Buitenposten te doen. Ze worden gemarkeerd door blauwe schedelpictogrammen op de kaart wanneer ze worden ontdekt. Je kan ze ook volgen onder Quests > Rebel Outposts. Je kunt de Tags in The Arena inruilen voor knutselmaterialen, maar dat is niet nodig voor de trofee.

Zie ook de guide -> Horizon Forbidden West – Alle buitenpostlocaties van de rebellen

Completed 3 Relic Ruins
3 reliekruïnes ontdekt en voltooid.

Zie de guide -> Horizon Forbidden West – Locaties en oplossingen voor alle Relic Ruins

Completed Arena Challenge Set
Voltooi 1 Arena uitdagingsset.

De Arena komt beschikbaar na hoofd missie 9: The Kulrut. Het bevindt zich in de buurt van het midden van de kaart, op de kaart “The Maw of the Arena” genoemd. Het ligt direct ten noorden van “The Memorial Grove”, een verhaal gerelateerde nederzetting die je automatisch bezoekt. Hier is de locatie:

Benader de Arena Master buiten de Arena om de side missie “Opening the Arena” te krijgen. Voltooi deze side missie en praat dan opnieuw met de arena-meester om de arena-uitdagingen te spelen. Voor deze trofee hoef je alleen de 4 gevechten in de “gemakkelijke” afspeellijst te voltooien. Dood de machines gewoon binnen de tijdslimiet. Als je het spel op story mode speelt, zou dit geen problemen moeten opleveren. Een snelle manier om machines te doden is met een Spike Thrower wapen. Het wordt aanbevolen om nog een paar uitdagingen te spelen voor meer Arena-medailles totdat je de legendarische jagersboog “Death-Seeker’s Shadow” kunt betalen, het is een van de beste wapens in het spel en maakt andere side missies gemakkelijker en sneller. Je kunt de Arena-medailles inruilen bij de verkoper voor de ingang van de arena.

Defeated Machine Strike Challengers
Een wedstrijd gewonnen van 2 verschillende Machine Strike-uitdagers.

Machine Strike is een bordspel / minigame. Het wordt gemarkeerd door een “blauwe kubus” pictogram op de kaart, te vinden bij alle grote nederzettingen. Voor trofeedoeleinden hoef je maar 2 tegenstanders te verslaan. Ga dus naar 2 verschillende Machine Strike pictogrammen op de kaart en versla de tegenstander op één bord.

Je moet eerst de Machine Strike in Chainscrape spelen, in de taverne. Het geeft je een tutorial hoe deze minigame werkt en je krijgt daar je eerste set luciferstukken. Voor trofeedoeleinden is het voldoende om de eerste uitdaging “Beginner’s Practice: Easy” te spelen.

Ga dan naar de tweede tegenstander in Barren Light, net ten zuiden van Chainscrape en versla hem op zijn eerste bord, de trofee wordt daarna ontgrendeld:

Obtained All Weapon Classes 
Verkrijg 1 wapen van elke wapenklasse.

Er zijn in totaal 8 wapenklassen:

 1. Hunter Bow
 2. Warrior Bow
 3. Sharpshot Bow
 4. Blastslings
 5. Tripcaster
 6. Ropecaster
 7. Shredder Gauntlet
 8. Spike Thrower
 9. Boltblaster

De gemakkelijkste optie is om er gewoon een te kopen bij Hunter Merchants, die je in bijna elke nederzetting kunt vinden. Ze hebben meestal 3 verschillende wapens te koop, bezoek er een paar en je zult een van elk wapen in hun inventaris vinden. 

Zie ook de guide -> Horizon Forbidden West – Alle Wapen Locaties

Used all Elemental States
Elke elementaire toestand minstens één keer aan een vijand toegebracht.

Je kunt een lijst met alle elementaire staten vinden onder Wapens > Inventaris. Je kunt bijhouden welke elementaire toestanden je hebt toegepast onder Notebook > Statistieken > Gevechten.

Om deze trofee te krijgen, heb je twee opties: de eerste is om de zwakke punten van machines te schieten, meestal enkele bussen, totdat die zwakke plekken exploderen en een elementaire kettingreactie veroorzaken. De tweede optie is om wapens met een elementair effect te gebruiken en herhaaldelijk op een vijand te schieten totdat het element volledig is opgebouwd (elementpictogram op vijand vult zich bij elke treffer). Je kunt je wapenelementen zien in het wapenwiel, dit verschilt per wapenvariant en munitietype dat wordt gebruikt. Je krijgt dit vrij zeker door natuurlijke gameplay en het werken aan de andere trofeeën, zonder dat je hiervoor je best hoeft te doen. Als je machines doodt, zul je uiteindelijk hun zwakke plekken raken en daarmee elementaire effecten veroorzaken. Een andere snelle manier is om de laatste uitdaging in elke Arena Set te spelen, die je een vooraf gedefinieerde set wapens met verschillende elementaire effecten geeft.

Alle elementaire effecten:

 • Frost
 • Acid
 • Shock
 • Fire
 • Purgewater
 • Plasma

Performed 3 Melee Combos
3 verschillende ontgrendelbare melee combo’s succesvol uitgevoerd.

In het menu onder Skills > Warrior moet je 3 melee combo’s kopen uit de Warrior Skill Tree. Bijvoorbeeld: Block Breaker, Nora Warrior, Spinning Scythe, The Destroyer, Energy Surge. Gebruik dan de 3 verschillende combo’s op vijanden (moet vijanden raken anders telt het niet). Je krijgt deze trofee automatisch als je alle Melee Challenges in de Melee Pits voltooit.

Stealth Killed 10 Machines
Voer een stealth kill uit op 10 machines.

Hiervoor moet je ongezien naar een machine sluipen en op drukken om een ​​stille aanval uit te voeren. Blijf gehurkt () om minder lawaai te maken. Alleen kleine machines kunnen onmiddellijk worden gedood met een stealth verwijdering. Chargers werken hier bijvoorbeeld goed voor (te vinden ten zuiden van Chainscrape nederzetting). Spelen in de story mode helpt om ze in één klap te doden.

Stille uitschakelingen uitvoeren op vijanden die zijn gewaarschuwd, telt NIET mee. Het moeten echte stealth moorden zijn, zonder machines te waarschuwen. Een gemakkelijke methode is om snel te blijven reizen tussen groepen kleine machines, van achteren te sluipen, stealth aanvallen uit te voeren op zoveel als je kunt, dan snel naar een andere groep te reizen en dit te herhalen totdat de trofee verschijnt. Als je af en toe stealth gebruikt, zou je dit in de loop van het verhaal vanzelf moeten krijgen. Deze trofee kan je al vrij vroeg in de game halen. 

Tore off 100 components
100 onderdelen losgemaakt van machines.

Elke machine heeft een aantal zwakke punten die je kunt afschieten, zoals de sparkers (batterijen) op hun rug. Schiet tijdens het spel in totaal 100 afneembare onderdelen af. Dit wordt op natuurlijke wijze ontgrendeld terwijl je naar andere trofeeën werkt, maak je hier geen zorgen over. Wanneer je tegen een machine vecht, schiet je waarschijnlijk een paar onderdelen weg.

Picked up 5 Heavy Weapons
5 verschillende zware wapens opgehaald.

Deze trofee telt niet mee voor wapens die je op de grond vindt liggen of die door menselijke vijanden worden vastgehouden. Het telt alleen zware wapens van machines die je zelf loskoppelt.

Zware wapens worden door bepaalde grote gevechtsmachines gedropt wanneer ze hun wapenonderdelen afschieten. Dan kun je hun wapen oppakken en tegen hen gebruiken. Ze dragen die wapens meestal op hun rug.

 1. Stalker (Stalker Dart-pistool)
 2. Grimhorn (Grimhorn-clusterwerper)
 3. Ravager (Ravager-kanon)
 4. Dreadwing (Dreadwing Bommenwerper)
 5. Shellsnapper (Shellsnapper Frost Blaster)
 6. Thunderjaw (Thunderjaw Disc Launcher)
 7. Scorcher (Scorcher Mijnwerper)
 8. Slitherfang (Slitherfang Schokbol)
 9. Tremortusk (Tremortusk-schokkanon + Tremortusk-plasmakanon)
 10. Slaughterspine (Slaughterspine Plasma Spine Launcher)
 11. Spectre  /  Spectre Prime (Spectre Pulse Cannon)

10 Types of Machine Overriden
Gebruikt de override voor 10 verschillende soorten machines.

Je ontgrendelt de overrides voor machines door de Cauldrons te voltooien. De beste manier om dit te doen, is door eerst alle Cauldrons te doen en vervolgens machines te overriden door ze stiekem te benaderen en vast te houden.
Zie ook de guide -> Horizon Verboden West – Alle Cauldron Locaties 

Sommige machines moeten naast het voltooien van de Cauldrons ook hun Override maken in de Fabrication Terminal van de basis. De basis wordt automatisch bezocht als onderdeel van hoofd missie 7: The Eye of the Earth

Om te zien of u de Override voor een machine ontgrendeld heeft, kijk onder Notebook > Machine Catalogus > klik op Machine > linker site “Cauldron” > Overrides. Als er “Ontgrendeld” staat, kunt u het negeren. Als er “Gedeeltelijk ontgrendeld” staat, betekent dit dat je eerst de override bij The Base moet maken. Als er staat “Kan niet overschrijven”, is er geen manier. Geen van de Apex-varianten van machines kan worden overridden!

Machines waarvoor je de override hebt ontgrendeld, kunnen worden overschreven door ze stiekem te benaderen en vast te houden als ze in de buurt zijn. Als ze vijandig worden, kunnen ze niet worden onderdrukt, maar je kunt het gebied verlaten en terugkomen om het opnieuw te proberen. Overschreven machines zullen je bondgenoten worden en voor je vechten en je volgen. De volgende machines zijn het gemakkelijkst, ze kunnen worden overschreven door gewoon alle Cauldrons te voltooien, het is niet nodig om hun overrides in The Base te maken.
Zie ook de guide -> Horizon Forbidden West – Alle Machine Locaties

 1. Grazer
 2. Burrower  (behalve Apex)
 3. Scrounger  (behalve Apex)
 4. Leaplasher  (behalve Apex)
 5. Charger
 6. Lancehorn
 7. Longleg  (behalve Apex)
 8. Bristleback  (behalve Apex)
 9. Redeye Watcher  (behalve Apex)
 10. Clawstrider  (behalve Apex)
 11. Glinthawk  (behalve Apex)
 12. Shell-Walker  (behalve Apex)
 13. Sunwing  (overschrijven ontgrendeld in de 2e laatste verhaalmissie)
 14. Clamberjaw  (behalve Apex)
 15. Rockbreaker  (behalve Apex)
 16. Behemoth  (behalve Apex)
 17. Tideripper  (behalve Apex)
 18. Stormbird  (behalve Apex)
 19. Tremortusk  (behalve Apex)

Defeated the Enduring 
Versloeg de Tenakth melee meester die bekend staat als de Enduring.

Voltooi alle 4 Melee Pits, dan kun je de zoektocht “The Enduring” volgen om de Melee Master uit te dagen. Om alle Melee Pit uitdagingen te spelen, moet je alle melee vaardigheden hebben ontgrendeld uit de “Warrior” vaardighedenboom. Je krijgt vaardigheidspunten van side missies, errands, en het voltooien van interessante punten in de open wereld of door het verhogen van je speler niveau.

Zie ook de guide -> Horizon Forbidden West – Alle Melee Pit Locaties

Fully Upgraded a Valor Surge
Een Valor Surge geüpgraded naar het maximale niveau.

Valor Surges zijn de uit te rusten passieve voordelen in het vaardigheidsbomenmenu. Het zijn de cirkelvormige pictogrammen in het midden van de vaardigheidsbomen waaraan andere vaardigheden zijn gekoppeld. Je moet eerst de verbonden vaardigheden kopen. Dan kun je op de Valor Surge drukken om hem uit te rusten en vasthouden om hem te upgraden. Je moet het upgraden naar niveau 3 om de trofee te ontgrendelen. Dit kost vaardigheidspunten, die je automatisch krijgt als je een level omhoog gaat.

Hier is een voorbeeld van een volledig geüpgrade Valor Surge uit de Trapper vaardighedenboom (kost 13 vaardigheidspunten om verbonden vaardigheden te kopen en Valor Surge volledig te upgraden):

Upgraded 3 Weapons
3 wapens volledig geüpgraded

Dit kan het beste worden gedaan door 3 groene zeldzaamheid (ongewone) wapens te upgraden. Ze hebben elk slechts 3 upgrades en vereisen gemeenschappelijke materialen. Je kunt je uitrusting upgraden op elke werkbank, bijvoorbeeld in Chainscrape, de stad in het noordoosten van de kaart. De koopman (Hunter) in Chainscrape verkoopt ook laagwaardige groene wapens die gemakkelijk te upgraden zijn. De meeste grote nederzettingen hebben een werkbank. Als je wat knutselmateriaal mist, klik dan op driehoek “Create Job” in het upgrademenu bij de Workbench. Dit creëert een queestemarkering op de kaart die je naar de materialen leidt die je nodig hebt. De gemakkelijkste optie is om gewoon alles wat je vindt te verzamelen en dit later na het verhaal te doen, dan zou je genoeg materiaal moeten hebben. U kunt vooraf over elke upgrade sleuf scrollen om te zien of u over alle benodigde materialen beschikt.

Zie ook de guide -> Horizon Forbidden West – Alle Wapen Locaties

Upgraded 3 Outfits
3 verschillende outfits volledig geüpgraded.

Dit kun je het beste doen door 3 groene zeldzaamheid (ongewone) outfits te upgraden. Ze hebben elk slechts 3 upgrades en vereisen gemeenschappelijke materialen. Je kunt je uitrusting upgraden op elke werkbank, bijvoorbeeld in Chainscrape, de stad in het noordoosten van de kaart. De handelaar (Stitcher) in Chainscrape verkoopt ook goedkope groene outfits die gemakkelijk te upgraden zijn. De meeste grote nederzettingen hebben een werkbank. Als je wat knutselmateriaal mist, klik dan op driehoek “Create Job” in het upgrademenu bij de Workbench. Dit creëert een queestemarkering op de kaart die je naar de materialen leidt die je nodig hebt. De gemakkelijkste optie is om gewoon alles wat je vindt te verzamelen en dit later na het verhaal te doen, dan zou je genoeg materiaal moeten hebben. U kunt vooraf over elke upgrade-sleuf scrollen om te zien of u over alle benodigde materialen beschikt.

Zie ook de guide -> Horizon Forbidden West – Alle Outfits

Upgraded Every Pouch Type
Het voedselzakje, het toverdrankzakje, het grondstofzakje, het valzakje en elk munitiezakje minstens één keer geüpgraded.

U kunt Pouches op elke Workbench upgraden. Op elke grote nederzetting en op elke opvanglocatie vind je een werkbank. Als u de upgradematerialen mist, drukt u gewoon op “Create Job” terwijl u in het upgrademenu op de werkbank bent. Hiermee wordt een zoektochtmarkering op de kaart gemaakt die je naar alle materialen leidt die je nodig hebt.

Voedselzakje = Koop voedsel (bijv. Lokale stoofpot) van een kok (voedsel) handelaar bij een grote nederzetting. Elke grote stad heeft een Cook Vendor. Bijvoorbeeld bij “Chainscrape” (maar je moet eerst Boodschap voor hem doen), of bij “Plainsong” of “Scalding Spear” of “The Bulwark”. Zodra je je eerste voedselproduct hebt gekocht, kan het zakje op elke werkbank worden geüpgraded.

 1. Potion Pouch = Koop een Potion van een Herbalist (Remedies) verkoper, gevonden bij een grote nederzetting.
 2. Resource Pouch = Automatisch beschikbaar vanaf het begin
 3. Trap Pouch = Automatisch beschikbaar vanaf het begin
 4. Munitiezakje = Automatisch beschikbaar vanaf het begin, er is één zakje voor elk wapentype. De “Hunter Bow Quiver” is bijvoorbeeld vanaf het begin ontgrendeld, maar kan ook elk ander type munitiezakje van een ander wapen upgraden.

Enhanced Weapon with Coils
Voorzie een wapen van een willekeurig niveau met 2 coils.

Hiervoor heb je een Zeldzaam (blauw) wapen of beter nodig. Ongewone (groene) wapens hebben slechts 1 coil sleuf. Zeldzame (blauw) en zeer zeldzame (paarse) wapens beginnen met 1 spoelsleuf, maar kunnen worden geüpgraded naar 2 slots op de werkbank. Legendarische (gele) wapens beginnen met 3 slots en kunnen worden opgewaardeerd tot 5 slots.

Je kunt zien hoeveel coil sleuven een wapen heeft door naar Inventaris> scroll over een wapen> vink “Coils” rechtsonder aan. Als het een “slotpictogram” op een spoelsleuf toont, betekent dit dat je naar een werkbank moet gaan en eerst het wapen moet upgraden. Werkbanken zijn te vinden in bijna elke grote stad en worden gemarkeerd op de kaart als ze in de buurt zijn. Bijvoorbeeld in Chainscrape, de eerste grote stad die je bezoekt. Je kunt ook gewoon wachten tot je een legendarisch zeldzaamheidswapen hebt.

Coils worden vaak gedurende het spel verkregen, maar kunnen ook worden gekocht bij elke Hunter Merchant, er is er een in bijna elke grote stad. Ze zijn als “wapenrunen” die je wapen een bonuseffect geven, zoals een hogere kans op kritieke treffers.

Zodra je een wapen hebt met voldoende spoelsleuven, ga je naar Inventaris > klik op het wapen om Coils te bewerken. Steek er twee coils in. Het maakt niet uit welk zeldzaamheidsniveau de coils hebben (kan de laagste groene zeldzaamheid zijn). Zodra je 2 coils op hetzelfde wapen hebt geplaatst, wordt de trofee ontgrendeld.

Unlocked 3 Weapon Techniques
Ontgrendel een wapentechniek voor 3 verschillende wapenklassen.

Wapentechnieken zijn te vinden in de vaardighedenboom, de middelgrote pictogrammen aan de zijkant van elke vaardighedenboom die “Wapentechniek” zeggen als je eroverheen scrolt. Dit zijn de actieve vaardigheden die nieuwe wapencombo’s ontgrendelen. Elke skill tree heeft technieken voor verschillende wapens. De melee vaardigheden van Warrior Skill Tree tellen niet mee, omdat het melee vaardigheden zijn en geen wapenvaardigheden.

Het belangrijkste is dat je ten minste één techniek voor 3 VERSCHILLENDE wapens moet ontgrendelen, niet 3 technieken voor hetzelfde wapen! Bijvoorbeeld 1 vaardigheid voor de Ropecaster, 1 voor Hunter Bow, 1 voor Bolt Blaster. Je krijgt veel vaardigheidspunten van elke zoektocht, van level-ups en van het voltooien van locaties die op de kaart zijn gemarkeerd.

 • Strijder = Strijdersboog
 • Trapper Skill Tree = Tripcaster / Ropecaster
 • Hunter Skill Tree = Hunter Bow / Boltblaster
 • Survivor Skill Tree = Blastsling / Shredder Gauntlet
 • Infiltrant Vaardigheidsboom = Sharpshot Bow
 • Machine Master Skill Tree = Spike Thrower

Skill Tree Learned
Alle beschikbare vaardigheden uit één boom geleerd.

Voor deze trofee moet je alle vaardigheden en upgrades kopen in 1 van de 6 beschikbare vaardighedenbomen.

Dit zijn de 6 beschikbare vaardigheidsbomen:

 • Warrior (31 vaardigheden)
 • Trapper (20 vaardigheden)
 • Jager (29 vaardigheden)
 • Survivor (29 vaardigheden)
 • Infiltrant (27 vaardigheden)
 • Machinemaster (26 vaardigheden)

De goedkoopste is “Trapper” omdat deze de minste vaardigheden heeft. Het kopen van alle vaardigheden en upgrades voor Trapper kost in totaal 40 vaardigheidspunten. Als je je vaardigheidspunten opslaat, zou je dit moeten kunnen doen tegen de tijd dat je niveau 20 bereikt.

Zie ook de guide -> Horizon Forbidden West – All Skills Lijst.

Recovered 5 Different Collectables
1 onderzoeksdrone, 1 zwarte doos, 1 relikwieruïne, 1 uitzichtpunt en 1 signaaltoren.

Hiervoor moet je van elk type verzamelobject 1 krijgen:

Used Dye Flowers
Gebruikte kleurstofbloemen om te ontgrendelen en een nieuwe kleurstof aan te brengen.

Dyers zijn speciale handelaren, er zijn er maar 3 in het spel. Hiermee kun je de kleur van je kleding veranderen. Dit vereist wat de trofeebeschrijving “bloemen” noemt, maar ze worden in het spel “bloeien” genoemd. Je vindt deze overal langs bergwanden, je moet omhoog klimmen om bij de bloemen te komen. Ga naar een berghelling en beklim de muren om deze te zoeken. Elke kleurstof vereist verschillende bloemen, ga gewoon naar een paar berghellingen en verzamel alle bloemen die je tegenkomt.

Hier is een bergwand waar je veel kunt vinden, en hoe de bloemen eruit zien:

Dyer #1: Plainsong

Dyer #2: Scalding Spear

Dyer #3: Thornmarsh

Horizon Forbidden West Wiki Guide

Check ook onze andere Trofee Guides & Roadmaps
Check hier onze Wiki Guides

Vorig artikelHorizon Forbidden West – Alle Machine Locaties
Volgend artikelElden Ring – Alle Golden Seed Locaties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here