Horizon Burning Shores Trofee Guide & Roadmap

 • Geschatte moeilijkheidsgraad van de trofee: 2/10 (alles kan worden gedaan op Story-moeilijkheidsgraad)
 • Geschatte hoeveelheid tijd tot 100%: 10 uur
 • Offline trofeeën: 18 (0X , 1X , 3X , 14X )
 • Aantal te missen trofeeën: 0
 • Glitched trofeeën: 0
 • Heeft moeilijkheidsgraad invloed op trofeeën?: Nee, alles kan op Story-moeilijkheidsgraad
 • Minimum Playthroughs: 1
 • PS4/PS5 Autopop & Save Transfer:  Nee, de DLC is alleen beschikbaar op PS5
 • Crossbuy PS4/PS5: Nee, de DLC is alleen beschikbaar op PS5
 • Free-Roam / Chapter Select na Story?: Ja, je kunt nog steeds alles doen na het verhaal.
 • Ondersteunt handmatige opslag?: Ja, 5 handmatig opslaan, 1 snel opslaan, 10 automatisch opslaan Slots van de laatste paar checkpoints die automatisch worden overschreven.
 • Releasedatum: 19 april 2023

INTRODUCTIE:

Welkom bij de Horizon Forbidden West: Burning Shores Trofee Guide & Roadmap! Aloy is terug, op weg naar de zuidelijke Burning Shores-regio nadat zij hoorde van een dreigende Far Zenith-dreiging. Om de DLC te starten, moet je het verhaal in het hoofdspel hebben voltooid. Als je een New Game+ playthrough bent begonnen, moet je het verhaal opnieuw afmaken. Je moet ook de DLC hebben gekocht en de meest recente patch hebben gedownload waardoor deze speelbaar is. Vervolgens zal het titelscherm het Burning Shores logo tonen. Na het laden van je voltooide verhaalopslag, krijg je een bericht dat de Burning Shores DLC is geïnstalleerd en krijg je een nieuwe hoofdmissie genaamd “To the Burning Shores”. Om 100% te behalen, moet je alles doen wat de DLC te bieden heeft. Dit betekent elk hoofdverhaal en zijmissies, evenals het scannen van de 4 nieuwe machines, het vinden van alle verzamelvoorwerpen en het ontgrendelen van alle 18 nieuwe vaardigheden.

Stap 1: Voltooi het hoofdverhaal, scan alle 4 de nieuwe machines

Speel voor je eerste stap de 5 hoofdverhaalmissies. Deze zijn relatief snel te voltooien en leveren je de Spectre Gauntlet op die nodig is voor  Spectre Gauntlet Upgraded & Killed Machines While Gliding. Terwijl je elke missie in het hoofdverhaal speelt, kun je All New Machines Scanned bekijken voor de missies in het hoofdverhaal waarin ze voorkomen. Tijdens verhaalmissies ontmoet je alle nieuwe machines.

Stap 2: Side Quests, Cauldron THETA en Level 60 bereiken

Concentreer je nu op het voltooien van de zijmissies. Je kunt All Quests Completed raadplegen :goud:voor een lijst met alle nevenmissies en hun startlocatie. Voltooi tijdens deze stap de Cauldron THETA, waar je hoogstwaarschijnlijk dichter bij het doden van 50 Stingspawns en het bereiken van level 60 zult komen.

Stap 3: verzamelobjecten, diverse trofeeën, alle vaardigheden

Wat betreft je laatste stap, concentreer je op het grijpen van alle verzamelobjecten en het ontgrendelen van de diverse trofeeën. Bekijk de relevante trofeebeschrijvingen voor alle verzamellocaties en hoe je alle diverse trofeeën ontgrendelt. Zodra je elke andere trofee hebt ontgrendeld, zou je genoeg vaardigheidspunten moeten hebben om alle 18 nieuwe vaardigheden te ontgrendelen.

TROFEEËN:

All Quests Completed
Alle hoofd- en nevenmissies in de Burning Shores voltooid.

Horizon Forbidden West: Burning Shores bevat 5 nieuwe hoofdmissies en 3 side missies. Hieronder vind je de startlocatie van alle quests.

Hoofd Missies:

. To the Burning Shores
2. Heaven and Earth – Deur Code: 3285
3. The Stars In Their Eyes –>  Discovered the Ascension
4. For His Amusement –> :bronze: Confronted Londra
5. His Final Act –>  Defeated Londra and His Horus

Side Missies:

1. The Splinter Within

2. In His Wake

3. A Friend in the Dark

(ontgrendelt onmiddellijk na het voltooien van de Murmuring Hollow Relic Ruins-puzzel).
Deurcode voor Murmuring Hollow Relic Puzzle Ruins puzzel: 1315
Deurcodes voor een vriend in het donker: 1171247

Discovered the Ascension
Vindt de vermiste Quen en ontdekt Londra’s plan om de aarde te verlaten.

Onmisbare, verhaal gerelateerde ontgrendeling. Deze trofee wordt ontgrendeld na het voltooien van Hoofd Missie #3: The Stars In Their Eyes.

Confronted Londra
Ontdekte de waarheid van Londra’s plannen voor de Quen en redde Seyka’s zus.

Onmisbare, verhaal gerelateerde ontgrendeling. Deze trofee wordt ontgrendeld na het voltooien van Hoofd Missie #4: For His Amusement.

Aided the Quen
Hielp de Quen of Fleet’s End onschatbare kennis terug te krijgen en de gevangenen te redden.

Je ontgrendelt deze trofee op weg naar  All Quests Completed, specifiek voor het voltooien van de zij missies “The Splinter Within” en “In His Wake”. Beide missies kunnen worden gestart bij Fleet’s End. Zodra je ze allebei hebt voltooid, ontgrendel je deze trofee. 

Defeated Londra and His Horus
Versloeg de ontwaakte Horus en maakte een einde aan Londra’s plannen.

Onmisbare, verhaal gerelateerde ontgrendeling. Deze trofee wordt ontgrendeld na het voltooien van Hoofd Missie #5: His Final Act.

All New Skills Learned
Alle nieuwe vaardigheden geleerd in de Burning Shores.

Horizon Forbidden West: The Burning Shores DLC bevat 18 nieuwe vaardigheden (12 vaardigheden en 6 Valor Surges), allemaal vermeld onderaan elke respectievelijke boom. Om deze trofee te ontgrendelen, moet je ze allemaal kopen voor in totaal 72 vaardigheidspunten. Hier is een lijst met alle nieuwe vaardigheden, hoeveel vaardigheidspunten ze kosten en wat ze doen. Concentreer u op het voltooien van alle zijcontent van de DLC en u zult het vereiste aantal Skill Points verkrijgen om alle Skills te kopen.

Warrior Tree

 1. Warrior’s Vigor (Valor Surge): versterk je vastberadenheid en richt meer schade aan met je speer en Warrior Bows. Krijg gezondheid door schade toe te brengen aan een van beide tarpoentypes:
  1. Niveau 1 (geen vaardigheidspunten nodig):
   1. Schade aan speer en krijgerboog: +30%
   2. Gezondheid verkregen per speer en krijgerboog: 3%
  2. Niveau 2 (3 vaardigheidspunten):
   1. Schade aan speren en krijgersbogen: +60%
   2. Gezondheid verkregen per speer en krijgerboog: 6%
  3. Niveau 3 (5 vaardigheidspunten)
   1. Schade aan speer en krijgerboog: +100%
   2. Gezondheid verkregen per speer en krijgerboog: 10%
   3. Genees 50% van de maximale gezondheid wanneer je een resonatorexplosie activeert met een krijgerboog
 2. Warrior’s Instinct (2 vaardigheidspunten): vergroot je bewustzijn van weekendvijanden en de duur dat ze worden neergeslagen. Sla verzwakte vijanden neer met een krachtaanval (vasthouden en dan loslaten ) of een Nora Warrior-combo ( )
 3. Elementaire speer: (2 vaardigheidspunten): breng elementaire schade aan met je speer door elementaire capsules uit je Hunter’s Kit te bevestigen. Maximaliseer de schade, ernst en duur van je capsules door outfitweaves uit te rusten, waardoor de vaardigheid met maximaal twee niveaus wordt verhoogd.

Trapper Tree

 1. Trap Mines (Valor Surge): aangedreven door een speciale modus in je Focus, rust een werpbare mijn uit die zich splitst in meerdere explosieve vallen bij impact op de omgeving.
  1. Niveau 1 (geen vaardigheidspunten nodig):
   1. Aantal geplaatste vallen: 4
   2. Explosieve schade per val: 350
  2. Niveau 2 (3 vaardigheidspunten nodig):
   1. Aantal geplaatste vallen: 4
   2. Explosieve schade per val: 400
  3. Niveau 3 (5 vaardigheidspunten nodig):
   1. Aantal geplaatste vallen: 10
   2. Explosieve schade per val: 450
 2. Smoke Bomb Heal (2 vaardigheidspunten): krijg geleidelijk gezondheid terug in de wolk van een Healing Smoke Bomb.
 3. Ropecaster Expert (2 vaardigheidspunten): wanneer een machine herstelt van de vastgebonden toestand, schiet je nog een touw om het onmiddellijk weer voor korte tijd vast te binden. Kan één keer per doel worden uitgevoerd.

Hunter Tree

 1. Hunter’s Mark (Valor Surge): aangedreven door een speciale modus in je Focus, zullen je volgende verschillende schoten met een Hunger Bow je doelen markeren. Gemarkeerde doelen hebben een grotere kans om schade door kritieke treffers op te lopen. Vernietig de componenten van een doelwit om een ​​explosie te veroorzaken die extra schade aanricht.
  1. Niveau 1 (geen vaardigheidspunten nodig):
   1. Kans op kritieke treffer: +10%
   2. Component Vernietigingsschade: +100
  2. Niveau 2 (3 vaardigheidspunten nodig)
   1. Kans op kritieke treffer: +20%
   2. Onderdeelvernietigingsschade: +200
  3. Niveau 3 (5 vaardigheidspunten nodig):
   1. Kans op kritieke treffer: +30%
   2. Onderdeelvernietigingsschade: +400
   3. Het doden van een gemarkeerd doelwit brengt 600 schokschade toe aan alle andere gemarkeerde doelen.
 2. Glide Targeting (2 vaardigheidspunten): vertraag de tijd en trek snel je wapen tijdens het richten tijdens een glide. Krijg de mogelijkheid om de Spectre Gauntlet af te vuren terwijl je zweeft.
 3. Machine Grapple Strike (2 vaardigheidspunten): krijg de mogelijkheid om machines te Grapple Strike. Tik op  terwijl je binnen het bereik van een neergestorte machine springt om een ​​Grapple Strike uit te voeren. Tik vervolgens  wanneer daarom wordt gevraagd om het doelwit van energie te voorzien voor een resonatorexplosie.

Survivor Tree

 1. Defy Death (Valor Surge): gebruik een speciaal drankje om meer schade aan te richten en een tweede kans te krijgen, terwijl je je maximale gezondheid verlaagt tot kritieke gezondheidsniveaus. Wanneer de Valor Surge eindigt, krijg je gezondheid terug tot de kritieke gezondheidsdrempel.
  1. Niveau 1 (geen vaardigheidspunten nodig):
   1. Schadetoename: 15%
  2.  Niveau 2 (3 vaardigheidspunten nodig):
   1. Schadetoename: 30%
  3. Niveau 3 (5 vaardigheidspunten nodig):
   1. Schadetoename: 50%
   2. Wanneer de Valor Surge eindigt, worden statuseffecten opgeschoond en krijg je 30% schadeweerstand gedurende 5 seconden.
 2. Lage gezondheidsuithoudingsvermogen (2 vaardigheidspunten): herstel wapenuithoudingsvermogen sneller als je in de kritieke gezondheidstoestand bent (minder dan 25% gezondheid)
 3.  Shield Drop (2 vaardigheidspunten): krijg de mogelijkheid om Drop Shields te maken en in te zetten. Maximaliseer de duurzaamheid van het schild door uitrustingsweefsels uit te rusten, waardoor de vaardigheid met maximaal twee niveaus wordt verhoogd.

Infiltrator Tree

 1.  Berserk Blast (Valor Surge): bevestig een speciale module aan je speer en activeer onmiddellijk een krachtige explosie die ervoor zorgt dat alle vijanden in de buurt de Berserk-staat binnengaan.
  1. Niveau 1 (geen vaardigheidspunten nodig):
   1. Ontploffingsstraal: 20m
   2. Effectduur: 30 seconden
  2. Niveau 2 (3 vaardigheidspunten nodig):
   1. Ontploffingsstraal: 30m
   2. Effectduur: 42 seconden
  3. Niveau 3 (5 vaardigheidspunten nodig):
   1. Ontploffingsstraal: 40m
   2. Effectduur: 60 seconden
   3. Getroffen doelen ontvangen 10 schade per seconde en zijn in de war wanneer het effect afneemt.
 2. Sharpshot-expert (2 vaardigheidspunten): Sharpshot-bogen zijn minder onnauwkeurig terwijl u loopt of hurkt.
 3. Stealth Resonator (2 vaardigheidspunten): Silent Strikes bouwen Resonator-energie sneller op en richten meer schade aan wanneer je speer volledig is opgeladen.

Machine Master Tree

 1. Override Overdrive (Valor Surge): aangedreven door een speciale modus in je Focus, zenden alle overstuurde machines elektrische bogen uit naar vijanden in de buurt, brengen meer schade aan, lopen schade op in de loop van de tijd en exploderen bij overlijden.
  1. Niveau 1 (geen vaardigheidspunten nodig):
   1. Boogschade elke 2 seconden: 50
   2. Schadetoename: 50%
   3. Explosiestraal: 8m
  2. Niveau 2 (3 vaardigheidspunten nodig):
   1. Boogschade elke 2 seconden: 50
   2. Schadetoename: 100%
   3. Explosiestraal: 8m
  3. Niveau 3 (5 vaardigheidspunten nodig):
   1. Boogschade elke 2 seconden: 50
   2. Schadetoename: 150%
   3. Explosiestraal: 16m
 2. Flying Grapple Launch (2 vaardigheidspunten): krijg de mogelijkheid om Grapple Launch uit vliegende rijdieren te halen.
 3. Resonator Refill (2 vaardigheidspunten): het overheersen van een machine geeft je speer onmiddellijk energie voor een Resonator Blast.

Reached Level 60
Player level 60 bereikt.

Op voorwaarde dat je het hoofdverhaal van Forbidden West hebt voltooid, ben je level 50 wanneer je de DLC start, ongeacht of je NG+ hebt voltooid of niet. In de DLC kun je aan het einde van het hoofdverhaal level 56 bereiken. De resterende niveaus kunnen worden bewerkt door de side missies te voltooien, met speciale aandacht voor side missies, die sowieso allemaal nodig zijn voor  All Quests Completed. Je hoeft niet te malen voor deze trofee, aangezien de meeste side-content je voldoende XP geeft om level 60 te bereiken voordat je zelfs maar 100% in de DLC bereikt.

Used Brimshine
Gebruikte Brimshine om 1 outfit en 1 wapen te kopen.

Brimshine is een nieuw en vrij zeldzaam plunderbaar geel kristal dat je overal op de Burning Shores vindt en dat je nodig hebt om legendarische wapens en outfits te kopen. Om één outfit en één wapen met Brimshine te kunnen kopen, heb je er in totaal 16 nodig, 8 voor een outfit, 8 voor een wapen. Zodra je 16 Brimshine hebt, ga je naar de Hunter and the Stitcher in Fleet’s End om een ​​legendarisch wapen en outfit te kopen waarvoor Brimshine nodig is. De snelste en gemakkelijkste manier om 16 Brimshine te verzamelen, is door alle 7 Delver Trinkets te vinden. Als je ze allemaal hebt gevonden, kun je de laatste schat opgraven die je 15 Brimshine oplevert. Op dit moment heb je er nog maar één nodig, die je misschien al hebt.

Equipped an Elite Coil or Weave
Een elite-spoel op een wapen of een elite-weefsel op een outfit.

Elite Coils en Weaves zijn nieuwe soorten buit die respectievelijk op je wapens en outfits kunnen worden aangebracht om de statistieken van Aloy te verbeteren. Je kunt deze gewoon kopen bij handelaren en soms worden ze gedropt door vijanden. Nadat je een Elite Coil hebt gekocht of gevonden, druk je op  > Inventaris en kies je een outfit. Druk nu op om je Weaves te bewerken en om een ​​slot te bewerken. Rust ten slotte de Elite Weave uit die je zojuist hebt opgepakt (oranje kleur) om deze trofee te ontgrendelen.

Specter Gauntlet Upgraded
Volledige upgrade van de Spectre Gauntlet.

De Spectre Gauntlet is een nieuw wapen dat automatisch wordt verkregen tijdens Main Quest #3: The Stars in Their Eyes. Om zijn enige upgrade te vinden en te maken, moet je de zijmissie “In His Wake” voltooien, die je kunt starten door met Otosu te praten bij Fleet’s End.

Tegen het einde van de zijmissie moet je een vijand doden met een railgun die op een richel staat. Als je hem eenmaal hebt gedood, moet je zijn lichaam plunderen om de upgrade op te halen als onderdeel van de side-quest, waardoor het niet te missen is. Zodra je de railgun-upgrade hebt geplunderd, keer je terug naar Fleet’s End en communiceer je met de werkbank om de upgrade te plaatsen en deze trofee te ontgrendelen.

Cauldron THETA Core Overridden
Bereik de Core van Cauldron THETA en kreeg toegang tot de informatie.

Cauldron THETA is te vinden aan de oostkant van de kaart (zie screenshot van de kaartlocatie hieronder). De lay-out van deze Cauldron lijkt erg op die in het basisspel, met het kleine verschil dat je van tijd tot tijd koelwaterbussen van drones boven je hoofd moet schieten om ze in vaste lava te laten vallen en geisers voor je Shieldwing te maken. Dit is de enige manier om bij anders onbereikbare richels te komen. Aan het einde van de Cauldron versla je gewoon de Apex Bilegut om toegang te krijgen tot de kern die je de mogelijkheid geeft om de machine te negeren en deze trofee te ontgrendelen.

All New Machines Scanned
Elke nieuwe machine in de Burning Shores gescand.

Horizon Forbidden West: Burning Shores DLC bevat 4 nieuwe machines: de Bilegut, de Stingspawn, de Waterwing en de Horus. Elke nieuwe machine kun je tegenkomen tijdens speurtochten in het hoofdverhaal en zijn allemaal onmisbaar, met name tijdens:

 1. To the Burning Shores (Bilegut en Stingspawn)
 2. For His Amusement (Waterwing)
 3. His Final Act (Horus)

Scan ze gewoon de eerste keer dat u ze tegenkomt en dit zal ze onmiddellijk toevoegen aan de machinecatalogus, zodat u hun elementaire zwakheden kunt leren kennen. Als Horus de laatste machine is die je scant, ontgrendel je deze trofee terwijl je ertegen vecht tijdens de zoektocht naar het hoofdverhaal van His Final Act.

Als je op de een of andere manier bent vergeten deze machines te scannen tijdens het verhaal, kun je hieronder de locaties van schermafbeeldingen voor alle machines vinden. Houd er rekening mee dat de Horus na het voltooien van het verhaal niet in het wild kan worden gevonden, maar het scannen ervan is vereist als onderdeel van de hoofdqueeste van His Final Act. Zo mis je het niet.

Bilegut en Stingspawn

Waterwing

Completed the Dino Digits Quiz
Alle Pangaea-beeldjes teruggevonden en de Dino Digits-quiz voltooid.

Recovered the Delvers’ Trove
Alle Delver Snuisterijen teruggevonden en hun trove opgegraven.

Recovered All Aerial Captures
Alle luchtfoto’s ontdekt en voltooid.

Used Grapple Strike on Machines
Gebruik Grapple Strike op 5 unieke machines.

Eerst moet je de Machine Grapple Strike-vaardigheid uit de Hunter-boom ontgrendelen (kost 2 vaardigheidspunten). Om dit nog gemakkelijker te maken, raden we aan om de Knockdown Shot-vaardigheid te ontgrendelen vanuit de Hunter Tree als je dat nog niet hebt gedaan. Rust vervolgens in je Weapon Wheel een Hunter’s Bow uit, kies de Knockdown Shot-vaardigheid en begin een gevecht met een relatief zwakke machine zoals een Grazer, Charger of Lancehorn. Houd nu ingedrukt en druk op  om een ​​Knockdown Shot uit te voeren dat de machine onmiddellijk zal omverwerpen. Wanneer de machine in een tijdelijke knockdown-status verkeert, verschijnt er een grapple-prompt op hun lichaam, zodat u een Grapple Strike kunt uitvoeren. Om de aanval uit te voeren, voltooi je de QTE. Vergeet niet dat je je uithoudingsvermogen nodig hebt om een ​​beetje op te laden voordat je weer een Knockdown Shot landt. Doe dit nog 4 keer op nog eens 4 unieke machines om deze trofee te ontgrendelen. Dit kun je het beste doen in de gebieden rond Chainscrape (hoofdspelmap) waar je verschillende soorten zeer zwakke machines kunt vinden.

Killed Machines While Gliding
5 machines gedood met de Spectre Gauntlet tijdens het vliegen.

Om deze trofee te ontgrendelen, moet je eerst Hoofd Missie #3: The Stars In Their Eyes spelen en voltooien.

Zodra je de Spectre Gauntlet hebt ontgrendeld, moet je de Glide Targeting-vaardigheid (kost 2 vaardigheidspunten) uit de Hunter-boom kopen om deze tijdens het glijden te kunnen gebruiken. Rust het vervolgens uit vanuit je inventarismenu. Vervolgens moet u een locatie vinden met machines die zwak genoeg zijn om relatief snel uit te vallen. Een geweldige plek waar je deze trofee kunt ontgrendelen, is de Charger Mount Site ten zuiden van Chainscrape (hoofdspelkaart), een zeer kleine en zwakke machine die geen schijn van kans maakt tegen je Spectre Gauntlet. Ga naar de mount-site, selecteer de Spectre Gauntlet van je Weapon Wheel en monteer dan je Waterwing. Krijg wat hoogte, houd dan ingedrukt en laat los om van de Waterwing te springen. Activeer nu je Shieldwing met en richt op een van de Chargers hieronder om ze neer te schieten met je Spectre Gauntlet. Spoel en herhaal totdat je ze allemaal hebt gedood. Als het nodig is, is er zelfs een tweede Charger Mount Site iets meer naar het zuiden. Zodra je 5 machines hebt gedood, ontgrendel je deze trofee.

Killed Bileguts and Stingspawn
5 Bileguts en 50 Stingspawn gedood.

Bileguts en Stingspawns zijn twee machinetypes die uniek zijn in de Burning Shores-regio’s. Je zult deze machines voor het eerst tegenkomen halverwege de hoofdzoektocht To the Burning Shores. Aan het einde van het verhaal heb je hoogstwaarschijnlijk ongeveer 3 Bileguts en 30 Stingspawns gedood. Je kunt de rest bewerken op Bileguts-sites, waarvan er één wordt weergegeven in de kaartscreenshot hieronder. Hier vind je niet alleen Bileguts, maar ook Stingspawn eieren. Blijf van de ene Bilegut-site naar de volgende gaan totdat je het vereiste bedrag hebt om de trofee te ontgrendelen en de tijd bij kampvuren vooruit te helpen als je de gebieden moet herladen. Als alternatief vind je veel Stingspawns in de Cauldron THETA, wat sowieso vereist is voor de trofee Cauldron THETA Core Overridden.

Check ook onze andere Trofee Guides & Roadmaps
Check hier onze Wiki Guides

Vorig artikelResident Evil 4 Remake Trofee Guide & Roadmap
Volgend artikelAlan Wake Trofee Guide & Roadmap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here