Guardians of the Galaxy: Alle Collectible Locaties

Guardians of the Galaxy heeft 126 verzamellocaties. 
Deze verzamelgids toont alle locaties in chronologische volgorde voor 100% voltooiing van het spel en alle trofeeën.

  • 45 Outfits
  • 15 Guardian Verzamelobjecten
  • 32 Artikelen
  • 34 Archief

Alle verzamelobjecten zijn te missen, de reden is dat je voortgang in Chapter Select terugkeert naar de voortgang die je had toen je het hoofdstuk voor de eerste keer speelde (behalve Outfits die wel blijven). Als je ontbrekende items vindt in Chapter Select, worden ze later in het spel niet toegevoegd aan je savegame. Met andere woorden, wat je via Chapter Select vindt, wordt niet opgeslagen en telt niet mee voor trofeeën. Zelfs als je je keuzes wijzigt via Chapter Select, worden die keuzes niet bijgewerkt voor latere hoofdstukken. De Collectibles worden echter wel overgedragen naar New Game Plus. Maar afhankelijk van wat je hebt gemist, moet je misschien het grootste deel of het hele spel opnieuw spelen.

Een paar verzamelobjecten zijn ook gebonden aan het maken van specifieke keuzes tijdens het verhaal, waardoor ze zeer te missen zijn. Het belangrijkste is dat je de kant van Nikki moet kiezen in hoofdstuk 2 om haar toegangskaart te krijgen die ze later in het spel kan gebruiken. Er zijn ook enkele verzamelobjecten die elkaar opheffen, waardoor het onmogelijk is om alle verzamelobjecten in een enkele playthrough te krijgen (het zou minimaal 3 playthroughs vergen, omdat hoofdstuk 6 3 automaat-collectibles heeft die elk 1 playthrough vereisen). Voor trofeedoeleinden heb je slechts 65% voltooiing + alle outfits nodig, wat te doen is in 1 enkele playthrough zolang je niets mist. Alle relevante keuzes worden hier in de Gids vermeld.

De volgende secties van het Compendium worden automatisch gevuld vanuit Verhaalvoortgang: personages, facties, wezens, plaatsen.
Daarop kom je automatisch tot 65%, dus maak je daar geen zorgen over. De enige Compendium Collectibles die je ter wereld moet ophalen, zijn items en archieven. De items zijn meestal afkomstig van het vinden van de Guardian Collectibles en de interactie ermee wanneer je weer op je ruimteschip bent. Doe dit altijd zo snel mogelijk, want met sommige kan na bepaalde punten in het spel niet meer worden gecommuniceerd, of ze kunnen later uitvallen.

Outfits zijn te vinden in paarse kisten die zijn gemarkeerd in Visor Vision (geactiveerd door op de rechter joystick te drukken). Archieven, items en Guardian Collectibles worden niet gemarkeerd in Visor Vision. De blauwe items in Visor Vision die “Lore” ontgrendelen, tellen niet mee als verzamelobjecten in het Compendium en zijn nergens voor nodig, dus je kunt ze allemaal overslaan.

Het wordt ten zeerste aanbevolen om aan het begin van elk hoofdstuk op te slaan in een andere handmatige opslagsleuf. Als u iets in het hoofdstuk vergeet, laadt u de opslag opnieuw en speelt u het hoofdstuk opnieuw af. Het verhaal is vrij lang (ongeveer 20 uur). Het missen van een Guardian Collectible, Item of Archive is geen probleem, je hebt ze niet allemaal nodig voor trofeeën (slechts 65%). Maar als je er te veel mist, moet je het spel opnieuw spelen. Het is beter om je handmatige opslag opnieuw te laden en het hoofdstuk meteen opnieuw af te spelen. Zorg ervoor dat je in een ander slot opslaat, want de autosave blijft automatisch het actieve Save Slot overschrijven.

Er is geen Collectible Tracker in het spel. Op PS5 hebben sommige trofeeën wel trackers, maar er is geen in-game tracker in Chapter Select. U kunt uw verzamelde items echter bekijken via het Compendium. Door deze gids te volgen, zou je de trofee voor 65% Compendium-voltooiing moeten krijgen tegen de tijd dat je uit je ruimteschip stapt in hoofdstuk 13.

Dit zijn de Trofeeën die ontgrendeld worden via verzamelobjecten:

  1. Thoughtful Captain  – Vind de helft van de Guardian Collectibles.
  2. Managerial Skills  – Vind alle Guardian Collectibles voor één Guardian.
  3. Like a Glove! – Zoek één outfit en rust jezelf ermee uit.
  4. Fashion Passion  – Vind alle outfits en rust jezelf ermee uit, allemaal! (Dit zal je waarschijnlijk pas in een new game + doen)
  5. Lore Hoarder  – Verzamel 65% van alle Galactic Compendium inzendingen van elke categorie.

Hoofdstukken:

Klik hoofdstuk voor hoofdstuk op de links voor individuele verzamellocaties.

Guardians of the Galaxy Wiki Guide

Vorig artikelFar Cry 6 Trofee Guide & Roadmap
Volgend artikelGuardians of the Galaxy: Verhaal Keuzes Guide

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here