God Of War Trofee Guide & Roadmap

 • Geschatte moeilijkheidsgraad van de trofee: 4/10
 • Geschatte hoeveelheid tijd tot platina: 15-20 uur (met videoguide)
 • Offline trofeeën: 37 (1 , 5 , 9 , 22 )
 • Online trofeeën: 0
 • Moeilijkste trofee: Chooser of the Slain
 • Aantal te missen trofeeën: 0 (Je kan alles doen na het verhaal in free-roam)
 • Glitched trofeeën: 0
 • Heeft moeilijkheidsgraad invloed op trofeeën?: Nee, kan alles op easy (story mode).
 • Minimale doorspeeltijden: 1

Introductie:

Welkom bij de God of War 2018 Trofee Guide en Roadmap! Deze game markeert een nieuw begin van de God of War franchise, met een geheel nieuwe verhaallijn. Zelfs als je God of War nog nooit hebt gespeeld, zal het gemakkelijk te begrijpen zijn. Geen van de trofeeën of verzamelobjecten kan worden gemist. Je kunt alles na het verhaal in free-roam krijgen. Dus geniet gewoon van het spel en speel het hoe je wilt, en ruim daarna alle resterende trofeeën op. Er zijn ook geen moeilijkheid gerelateerde trofeeën. Je kunt op elk moment schakelen tussen eenvoudig, normaal en moeilijk via het optiemenu. Er zijn meer dan 300 verzamelobjecten, maar ze zijn snel te verzamelen en hebben een goede tracker op de kaart. In totaal kijk je naar ongeveer 12-14 uur voor het verhaal en ongeveer 20 uur voor de opruiming. 100% krijgen duurt ongeveer 35 uur. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Stap 1: speel het verhaal door

Geniet gewoon van het spel. Speel het verhaal door zoals jij wilt. Het verhaal duurt ongeveer 12-14 uur. Concentreer je niet op verzamelobjecten, de meeste kun je toch niet krijgen tijdens het verhaal omdat ze vaardigheden vereisen die later in het spel worden ontgrendeld. Je kunt natuurlijk oppakken waar je tegenaan loopt. Vooral paarse kisten en Nornir-kisten (die verzegeld zijn door 3 runen) geven je handige upgrades.

We raden je aan om het spel op normaal te spelen voor de beste ervaring. Omwille van trofeeën kun je op easy spelen, er zijn geen moeilijkheid gerelateerde trofeeën, noch heeft het in-game voordeel om op een hogere moeilijkheidsgraad te spelen.

Maak je geen zorgen over missables. Na het verhaal is er free-roam en kun je overal teruggaan om op te ruimen wat je nog nodighebt. Technisch gezien is er één paarse taalcodekist waar je na het verhaal niet meer naar terug kunt, maar je hebt er maar 8 nodig en er zijn er meer dan dat (dus het missen ervan heeft geen invloed op iets).

Stap 2: Verzamelobjecten / Gunsten

Na het verhaal is het tijd om de kaart rond te gaan en alle verzamelobjecten en gunsten op te ruimen (side missies). Volg gewoon onze platina video gids, deze bevat 100% van alle verzamelobjecten gebied voor elk gebied. Hiermee ontgrendel je in totaal 13 verzamel gerelateerde trofeeën, waaronder draken en valkyries. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Stap 3: Muspelheim / Niflheim / Valkyrie Queen

Deze stap sluit aan bij de verzamelobjecten. Je moet 8 paarse kisten openen die taalcijfers bevatten (de paarse kisten met een face-lock erop die Atreus kan openen met zijn dolk). Ze zijn opgenomen in de verzamelgids. Deze ontgrendelen de rijken van Muspelheim en Niflheim. Elk rijk vereist 4 cijfers (dus 8 in totaal). Het zijn bonusgebieden met een aantal extra uitdagingen. In Muspelheim doe je de proeven voor de trofee “Fire and Brimstone” en in Niflheim moet je mistecho’s verzamelen om alle kisten voor de trofee “Darkness and Fog” te kopen. Nadat je alle kisten hebt gekocht, is het enige dat je nog over hebt het verslaan van de Valkyrie Queen. Ze is te vinden in het gebied van de Council of Valkyries (Midgard). Je moet de hoofden van de andere 8 valkyries op de tronen in dat gebied plaatsen om de koningin op te roepen.

100% PLATINA VIDEO GUIDE

Alle 37 Trofeeën Video Showcase

TROFEEËN LIJST:

Father and Son
Verkrijg alle andere trofeeën.

De platina trofee zal ontgrendelen als je alle andere 36 trofeeën hebt gehaald. DLC is niet vereist.

The Journey Begins
Verdedig je huis tegen The Stranger.

Deze trofee wordt verdiend na het voltooien van de introductiereis “The Marked Trees”.

Kratos en Atreus beginnen hun reis door op herten te jagen om te bewijzen dat Atreus klaar is voor hun reis naar de top van de berg. Na het verslaan van de enorme trol aan het einde van hun jacht, keren Kratos en Atreus terug naar hun huis om te worden begroet door een vreemdeling die Kratos beschimpt door te beweren dat hij weet wie en wat hij werkelijk is, en Kratos gaat snel met hen in gevecht. Zodra Kratos de vreemdeling verslaat, keert hij terug naar Atreus en je reis kan gaan beginnen. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

A New Friend
Overleef het heksenbos.

Deze trofee wordt verdiend tijdens de reis “Path to the Mountain”.

Verderop in de reis van Kratos en Atreus naar de top van de berg, zullen de twee een onwaarschijnlijke ontmoeting hebben met een heks die niets liever wil dan een zeldzaam zwijnras genezen dat Atreus gebruikte als schietschijf. Kort nadat ze Atreus heeft weggestuurd om ingrediënten voor een oplossing te verzamelen, laat de heks Kratos weten dat ze zich terdege bewust is van zijn goddelijke status en dat hij, evenals Atreus, groot gevaar lopen als ze in dit rijk blijven. Kort voordat ze afscheid nemen, drukt de heks haar dankbaarheid uit voor haar hulp bij het genezen van het zwijn door een spreuk uit te spreken om het voor Kratos en Atreus moeilijker te maken om door vijanden te worden opgespoord, en door een kompas te creëren, waardoor het gemakkelijker wordt om door het gebied te navigeren. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Feels Like Home
Laat de Lichtelfjes naar huis terugkeren.

Deze trofee wordt verdiend tijdens de reis “Het Licht van Alfheim”.

Nadat ze herenigd is met de Heks, legt ze uit dat alle negen rijken met elkaar verbonden zijn en toegankelijk zijn vanaf de brug over het meer. Om voorbij de mysterieuze zwarte mist nabij de bergbasis te komen, zullen Kratos en Atreus Alfheim moeten bezoeken en zijn Licht moeten beveiligen om de zwarte mist te verspreiden. Na het vernietigen van de korf en het veiligstellen van het Licht van Alfheim, zal de spanning hoog oplopen tussen Kratos en Atreus, maar ze leren dat ze het Licht in hun voordeel kunnen gebruiken met de boog van Atreus. Nadat ze de korf hebben verlaten, ontdekken Kratos en Atreus dat ze per ongeluk de Light Elves hebben geholpen, die ooit tijdens een oorlog uit hun huis waren verdreven, en eindelijk kunnen terugkeren. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Dragon Slayer
Versla de Draak van de Berg.

Deze trofee wordt verdiend tijdens de reis voor “Inside the Mountain”.

Nu de zwarte mist kan worden verspreid met behulp van het licht dat uit Alfheim is gehaald, gaan Kratos en Atreus terug naar waar ze waren gebleven op hun pad de berg op. Het beklimmen van de berg blijkt moeilijk te zijn voor de twee, aangezien er verschillende mijnschachten en grottenstelsels zijn om doorheen te komen voordat Atreus een manier bedenkt om met een geïmproviseerde lift naar de top te stijgen. Net toen ze op het punt stonden de oppervlakte te bereiken, verscheen een legendarische draak die uiteindelijk Sindri, de broer van Brok en voormalige zakenpartner, terroriseerde. Zowel Kratos als Atreus zijn het erover eens dat ze het moeten uitschakelen. Zodra de draak is gedood, wordt Atreus beloond met een handig hulpmiddel waarmee nog meer paden kunnen worden geopend. Kratos en Atreus vervolgen zo snel mogelijk hun reis naar de bergtop. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Troubling Consequences
Versla Magni en Modi.

Deze trofee wordt verdiend tijdens de reis voor “The Magic Chisel”.

Nadat ze hadden vernomen dat de berg die Kratos en Atreus zo lang hadden geprobeerd om de top te bereiken niet echt het hoogste punt in het rijk was, zetten ze hun zinnen op twee dingen: een geheime reisrune naar Jotunheim en een stukje magie. beitel om het mee te snijden. Bij het bereiken van de bestemming van de magische beitel, gaat Mimir dieper in op de verschrikkelijke tragedies die zowel Thor als Odin bereid zijn te laten gebeuren. Hij gaat zelfs zo ver dat hij de Reus doodt, de grootste smid die de wereld ooit heeft gezien, en de oorspronkelijke eigenaar van de magische beitel. Zodra Kratos en Atreus de magische beitel bereiken, worden ze begroet door Magni en Modi, zonen van Thor. Ze zijn vastbesloten om de rekening met Kratos te vereffenen. Na een langdurig gevecht, en Atreus langzaam zijn geduld verliest, doodt Kratos Magni zonder genade, en Modi rent weg in angst. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Hello, Old Friend
Haal de Blades of Chaos terug.

Deze trofee wordt tijdens de reis verdiend voor “The Sickness”.

Met behulp van de nieuwe magische beitel die ze hebben gevonden, keren Kratos en Atreus terug naar het Meer van Negen en gaan Tyr’s Vault binnen om de geheime reisrune naar Jotunheim te maken. Kratos en Atreus delen een ontroerend moment voordat ze worden onderbroken door niemand minder dan de overgebleven zoon van Thor, Modi. Atreus duwt zichzelf uiteindelijk over de rand en schijnbewegingen na een oncontroleerbare golf van woede. Kratos, met zijn zoon bewusteloos, kanaliseert zijn Spartaanse woede om zichzelf en Atreus te verdedigen tegen Modi, die opnieuw vlucht. Midir informeert Kratos dat Freya de enige persoon is die Atreus kan helpen redden van deze ongelooflijk gevaarlijke ziekte, en ze gaan snel naar haar verblijfplaats. Bij aankomst stemt Freya ermee in om te helpen en vertelt Kratos dat hij naar Helheim moet reizen om speciaal materiaal te verzamelen dat essentieel is om Atreus te redden. Ze laat Kratos ook weten dat zijn wapen, de Leviathan Axe, nutteloos zal zijn in Helheim en dat hij een alternatief nodig heeft. Kratos keert terug naar zijn huis om een ​​verleden op te graven dat hij zo lang had begraven en verborgen, de Blades of Chaos, en hij zal er alles aan doen om zijn zoon te redden. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Promise Fulfilled
Heal Atreus.

Deze trofee wordt tijdens de reis verdiend voor “The Sickness”.

Na met succes Helheim te hebben geïnfiltreerd en het hart van de brugwachter te hebben gestolen, keert Kratos snel terug naar Freya om Atreus te genezen. Kratos is erg blij om zijn zoon weer gezond te zien, maar hij weet dat hij de waarheid en zijn verleden aan Atreus zal moeten onthullen om ervoor te zorgen dat dit nooit meer gebeurt. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Round 2
Red Atreus.

Deze trofee wordt tijdens de reis verdiend voor “Return to the Summit”.

Na korte momenten van een echte vader-zoonrelatie waar Atreus altijd op hoopte, laat hij het feit dat hij een god is naar zijn hoofd stijgen, en het zorgt ervoor dat hij ongelooflijk roekeloos en onvriendelijk handelt. Kratos raakt steeds meer teleurgesteld naarmate ze dichter bij de bergtop komen, en dit wordt heel duidelijk nadat ze Modi nog een laatste keer tegenkomen en Atreus hem doodt tegen de wensen van Kratos in. De spanningen tussen Kratos en Atreus zijn wederom erg hoog en ze bereiken zonder verdere problemen de top. Terwijl ze een glimp opvangen van de hoogste berg ter wereld, lijkt Baldur de rekening met Kratos te vereffenen en Atreus van hem weg te stelen. Na een intense strijd die zich uitstrekt van de bergtop tot aan het meer van Nine, belanden ze per ongeluk in Helheim. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Past Haunts
Berijd het schip uit Helheim.

Deze trofee wordt verdiend tijdens de reis voor “Escape from Helheim”.

Kratos en Atreus zetten, na een aantal ernstige morele conflicten, met tegenzin hun meningsverschillen opzij om samen te werken, terwijl ze na een intens gevecht met Baldur zich een weg terug naar Helheim begeven. Atreus realiseert zich dat hij veel, veel te vol van zichzelf raakt, en wil niet dat zijn vader nog meer in hem teleurgesteld wordt. Kratos en Atreus werken samen om een ​​uitweg uit Helheim te vinden met behulp van een nieuw gemaakt luchtschip, maar Atreus’ snelle denkwijze redt hen van de dood. Nu zowel Kratos als Atreus weer nuchter zijn en hun vader-zoonband opnieuw hebben gesmeed, zoeken ze naar een nieuwe manier om de hoogste top in de rijken te bereiken. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Twilight Beckons
Versla Baldur.

Deze trofee wordt tijdens de reis verdiend voor “Jotunheim in Reach”.

Na het oplossen van de grote puzzel van Tyr, komen Kratos en Atreus een probleem tegen waarbij ze geen toegang kunnen krijgen tot de Jotunheim-passage omdat Midir zijn tweede oog mist. Dus roepen ze de Wereldslang op om zijn maag binnen te gaan om het oog van Midir te vinden, aangezien het het standbeeld at dat het oog van Midir vasthield in een geheim compartiment. Ze vinden gelukkig het ontbrekende oog voor Midir, maar worden abrupt onderbroken op hun weg uit de maag van de World Serpent en worden naar buiten gestuurd. Het blijkt dat Baldur achter de storing zat, en net toen hij op het punt stond opnieuw ruzie te maken met Kratos, ziet hij zijn moeder, Freya, voor het eerst in zijn leven. Nadat hij per ongeluk Baldur’s spreuk had verwijderd om hem onkwetsbaar te maken door de groene pijlen te gebruiken die Freya te gevaarlijk vond, Kratos zet zijn zinnen op het eindelijk voorgoed vermoorden van Baldur. Er vindt een emotionele strijd plaats, terwijl Freya haar best doet om Baldur en Kratos te beschermen tegen elkaar vermoorden, maar Kratos komt als beste uit de bus. Kratos toont Baldur genade en probeert te vertrekken, maar niet voordat Freya besluit Baldur toe te staan ​​haar te vermoorden als dat betekent dat hij hem geluk moet schenken. Kratos redt Freya’s leven, breekt Baldur’s nek en doodt hem voorgoed. Freya is oncontroleerbaar boos, de enige soort woede die een ouder kan uiten bij het zien van hun levenloze kind, en zweert Kratos en Atreus in de hel te storten voor wat ze hebben gedaan. Nadat beide partijen stil afscheid hebben genomen, debatteren ze of ze de juiste beslissing hebben genomen. Wie is hier eigenlijk de slechterik? terwijl Freya haar best doet om Baldur en Kratos te beschermen tegen het doden van elkaar, maar Kratos komt als beste uit de bus. Kratos toont Baldur genade en probeert te vertrekken, maar niet voordat Freya besluit Baldur toe te staan ​​haar te vermoorden als dat betekent dat hij hem geluk moet schenken. Kratos redt Freya’s leven, breekt Baldur’s nek en doodt hem voorgoed. Freya is oncontroleerbaar boos, de enige soort woede die een ouder kan uiten bij het zien van hun levenloze kind, en zweert Kratos en Atreus in de hel te storten voor wat ze hebben gedaan. Nadat beide partijen stil afscheid hebben genomen, debatteren ze of ze de juiste beslissing hebben genomen. Wie is hier eigenlijk de slechterik? terwijl Freya haar best doet om Baldur en Kratos te beschermen tegen het doden van elkaar, maar Kratos komt als beste uit de bus. Kratos toont Baldur genade en probeert te vertrekken, maar niet voordat Freya besluit Baldur toe te staan ​​haar te vermoorden als dat betekent dat hij hem geluk moet schenken. Kratos redt Freya’s leven, breekt Baldur’s nek en doodt hem voorgoed. Freya is oncontroleerbaar boos, de enige soort woede die een ouder kan uiten bij het zien van hun levenloze kind, en zweert Kratos en Atreus in de hel te storten voor wat ze hebben gedaan. Nadat beide partijen stil afscheid hebben genomen, debatteren ze of ze de juiste beslissing hebben genomen. Wie is hier eigenlijk de slechterik? Kratos breekt Baldur’s nek en doodt hem voorgoed. Freya is oncontroleerbaar boos, de enige soort woede die een ouder kan uiten bij het zien van hun levenloze kind, en zweert Kratos en Atreus in de hel te storten voor wat ze hebben gedaan. Nadat beide partijen stil afscheid hebben genomen, debatteren ze of ze de juiste beslissing hebben genomen. Wie is hier eigenlijk de slechterik? Kratos breekt Baldur’s nek en doodt hem voorgoed. Freya is oncontroleerbaar boos, de enige soort woede die een ouder kan uiten bij het zien van hun levenloze kind, en zweert Kratos en Atreus in de hel te storten voor wat ze hebben gedaan. Nadat beide partijen stil afscheid hebben genomen, debatteren ze of ze de juiste beslissing hebben genomen. Wie is hier eigenlijk de slechterik? Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Last Wish
Verspreid de as.

Deze trofee wordt tijdens de reis verdiend voor “Mother’s Ashes”.

Het is een extreem lange en emotioneel inspannende reis geweest voor Kratos en Atreus, maar ze slagen erin hun belofte aan Faye na te komen en Jotunheim te bereiken om haar as over het hoogste punt van alle rijken te verspreiden. Het wordt onthuld dat de Faye, die eigenlijk een reus is, al die tijd op de hoogte was van de reis van Kratos en Atreus, alles wat er ging gebeuren en alles wat moest gebeuren. Kratos vangt ook een glimp op van een aanstaande vroegtijdige ondergang, maar hij erkent het alsof hij het vele, vele jaren geleden zag aankomen. Zodra Atreus en Kratos de top bereiken, verspreiden ze Faye’s as samen en verspreiden ze zich in de lucht. Atreus leerde dat, toen hij de muren van vroeger las, zijn naam Loki zou moeten zijn, maar in plaats daarvan vernoemd was naar een krijger die hoop op geluk inspireerde, zelfs in de slechtste tijden, Atreus van Sparta. Er zijn veel vragen die kunnen worden gesteld en beantwoord, maar uiteindelijk hebben Kratos en Atreus tegen alle verwachtingen in hun reis beëindigd, een reis die ze zeker nooit zullen vergeten. Na een passende en hartverwarmende afsluiting van hun reis, praten en halen ze herinneringen op op hun weg terug naar de tempel van de Tyr, en vragen ze zich af wat hen te wachten staat op hun volgende reis als partners, en vooral als vader en zoon. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Beneath the Surface
Ontdek alles wat Lake of Nine te bieden heeft.

Het Meer van Negen is in wezen het middelpunt van de wereld en je zult het tijdens het spel vaak opnieuw bezoeken om het verhaal verder te brengen, gunsten te voltooien en elk gebied te verkennen. Voor deze trofee moet je het hele Lake of Nine volledig verkennen, wat betekent dat je vrijwel alles van de kaart moet ontwasemen en dat je elk gebied minstens één keer moet bezoeken.

Je kunt dit gemakkelijk krijgen door op natuurlijke wijze te verkennen of door gunsten te verlenen, maar je kunt ook elk gebied bijhouden waar je bent geweest en nog moet bezoeken door de verzamelgidsen te raadplegen (zie de trofee Curator voor meer informatie ).

Opmerking: Als de trofee niet wordt ontgrendeld bij het ontdooien van alle gebieden in de onderstaande lijst, moet je door een Mystic Gateway reizen, waardoor de trofee wordt ontgrendeld bij het bereiken van een gekozen bestemming. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Hier is een lijst van elk gebied dat nodig is voor deze trofee:

 1. Stone Falls
 2. The Mason’s Channel
 3. Veithurgard
 4. Buri’s Storeroom
 5. Cliffs of the Raven
 6. Lookout Tower
 7. Isle of Death
 8. Iron Cove
 9. Forgotten Caverns
 10. Ruins of the Ancient
 11. Light Elf Outpost

Deze afbeelding hieronder is de minimale hoeveelheid ont waseming van het Meer van Negen die nodig is om deze trofee te ontgrendelen.

Death Happened Here
Verken Veithurgard volledig.

Glitch-waarschuwing: deze trofee kan wel of niet glitchen. Als je deze trofee niet kunt krijgen door beide methoden te gebruiken, probeer dan een nieuw spel te beginnen (het is de moeite waard om ook een eerdere save opnieuw te laden, voor de zekerheid) en ga weer naar Veithurgard, ontruim het gebied en bereik het einde door de minibaas te doden en de kist te openen. Sommige spelers zeiden dat je alle verzamelobjecten in Veithurgard nodig hebt om deze trofee te ontgrendelen, en sommigen zeggen dat je gewoon het einde van het gebied moet bereiken en alles moet ont wasemen. Andere spelers hebben niet alle verzamelobjecten nodig en hebben de trofee gewoon gekregen nadat ze deze volledig hadden verkend en de kist aan het einde ervan hadden geopend.

Veithurgard is een van de vele gebieden die toegankelijk zullen zijn terwijl je door het verhaal speelt, aangezien het water in het meer van Nine steeds lager wordt naarmate je verder komt. Je kunt Veithurgard binnengaan nadat het water voor de tweede keer is gezakt, en de enorme poort in het noordoosten van het midden van het meer kan worden geopend met een schakelaar naast het waterrad aan de klifzijde.

Veithurgard organiseert verschillende missies in het gebied die je in de tussentijd kunt doen, maar je belangrijkste doel voor deze trofee is om het gebied volledig te verkennen en het volledig van de kaart te verwijderen. Afgezien van de geketende draak en een Orge-minibaas aan het einde van het gebied, zijn er geen echte bedreigingen in het gebied en hoef je maar een paar gebieden te doorlopen voordat je alle terreinen hebt bestreken. Als je eenmaal alles hebt verkend wat Veithurgard te bieden heeft, zou je deze trofee moeten ontgrendelen kort nadat je de kist hebt geopend die de Orge-minibaas volgt. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Trilingual
Leer de talen van Muspelheim en Niflheim.

Taalcijfers zijn te vinden in de mistige paarse kisten die over de hele kaart zijn verspreid, en je moet er minstens 8 vinden om deze trofee te verdienen. Je leert de taal voor Muspelheim bij het openen van je eerste vier van deze kisten, en zodra je nog eens vier kisten opent, leer je de taal voor Niflheim. Hoewel er één kist is die je kunt missen als je de maag van de World Serpent kunt verkennen tijdens een zoektocht in het hoofdverhaal, zijn er meer dan genoeg nodig om de talen van Muspelheim en Niflheim te leren.

Opmerking: afhankelijk van welke kisten je opent, leer je misschien de taal van Niflheim voordat je Muspelheim leert of vice versa.

Aangezien er meer dan de acht nodig zijn om beide talen te leren, zullen de resterende kisten knutselmaterialen en andere vrij zeldzame items en uitrusting bevatten wanneer je ze opent. Muspelheim en Niflheim zijn beide eindfasen van het spel, dus het wordt niet aanbevolen om ze te voltooien voordat je het verhaal hebt uitgespeeld. Als troost kun je op beide plaatsen echter zeer goede uitrusting vinden. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Dwarven Ingenuity
Upgrade een pantser.

Je pantser upgraden kan tijdens elk bezoek aan de winkel van Brok of Sindri, ervan uitgaande dat je genoeg Hacksilver en materialen hebt om je nieuwe en verbeterde pantser te smeden. Voor deze trofee hoef je alleen maar een pantser te kiezen dat je wilt, en het een keer te upgraden. Het wordt aangemoedigd dat je wacht tot je een sterker pantser hebt voordat je het upgradet, aangezien de meeste sets of stukken voor beginners minder dan optimaal zullen worden naarmate je verder komt in het spel. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Nice Moves
Verkrijg een runen-aanvalsjuweel.

Runic Attack Gems zijn essentiële manieren om sterker te worden door upgrades toe te passen op je wapens die buffs en nieuwe gevechtsmogelijkheden bieden. Voor deze trofee hoef je alleen maar je eerste Runic Attack Gem te vinden en toe te passen. Er zijn tal van verschillende Runic Attack Gems voor zowel je lichte als zware aanvallen verspreid over het spel, dus je zult geen moeite hebben om ze te vinden. Pas bij het vinden van je eerste de Runic Attack Gem toe tijdens de menu-tutorial en je ontgrendelt de trofee. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Iðunn’s Orchard
Upgrade je gezondheid volledig.

Je ontgrendelt deze trofee zodra je genoeg Idunn-appels hebt verzameld om de gezondheidsbalk van Kratos volledig te benutten.

Zie de trofee Quick Tempered voor meer informatie.

Quick Tempered
Verbeter je woede volledig.

Om zowel de gezondheids- als de woedebalk van Kratos volledig te upgraden, moet je minstens achttien Nornir-kisten vinden en hun puzzels oplossen om toegang te krijgen tot hun inhoud. In de Nornir-kisten vind je een Idunn Apple die wordt gebruikt om je gezondheid te verbeteren, of een Horn of Blood Mead die wordt gebruikt om je woede te verbeteren. De inhoud van elke Nornir-kist is niet willekeurig, dus je kunt altijd terugkomen en de specifieke vinden die je later nodig zou kunnen hebben.

Elke Nornir-kist bevat een van de drie, ofwel Idunn Apple of Horn of Blood Mead, die je nodig hebt om je gezondheid en woede te verbeteren. Je moet drie van elke drie afzonderlijke tijden verzamelen, wat neerkomt op een totaal van achttien. Sommige van de puzzels die nodig zijn om de Nornir-kisten te ontgrendelen, kunnen behoorlijk verwarrend zijn. 

Best Dressed
Maak een outfit voor Atreus.

Gedurende het spel ontmoet je twee reizende kooplieden, Brok en Sindri, die een helpende hand bieden door je je uitrusting te laten upgraden en nieuwe uitrusting te laten maken. Voor deze trofee hoef je alleen maar een outfit voor Atreus te maken. Hoewel je dit op elk moment in het spel kunt bereiken waar je toegang hebt tot een winkel, is de kans groot dat je deze trofee kunt krijgen na je eerste ontmoeting met Brok, heel vroeg in het spel, aangezien het niet vereist te veel Hacksilver of materialen om de eerste beschikbare outfits te creëren. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Enchanted
Steek een betovering in je pantser.

Betoveringen zijn handige manieren om unieke voordelen en buffs toe te voegen aan Kratos en Atreus’ wanneer ze zijn aangesloten op een stuk van je uitrusting, en je kunt betoveringen vinden in zowel gevechts- als verkenningsgebieden. Voor deze trofee hoef je alleen maar een betovering te combineren met een pantser dat je maar wilt. Je kunt al je betoveringen bekijken en toepassen door naar het tabblad “Armor” bovenaan het pauzemenu te gaan. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

All Will Fall
Dood 1.000 vijanden.

Dood gewoon 1.000 vijanden en je ontgrendelt deze trofee. Tenzij je alle niet-verhaal gerelateerde gevechten vermijdt, zul je dit zeker krijgen door het spel gewoon normaal te spelen en te verkennen. Als je wilt bijhouden hoeveel vijanden je hebt gedood, raadpleeg dan de “Wages of War”-arbeid in het gedeelte “Doelen” van het pauzemenu, aangezien je wordt beloond met EXP voor het doden van 250, 500 en tot slot, 1.000 vijanden. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Dangerous Skies
Bevrijd alle draken.

Er zijn drie geketende draken verspreid over Midgard, en voor deze trofee moet je ze alle drie bevrijden. Wanneer je een draak tegenkomt, ontgrendel je een nieuwe gunst die verband houdt met het bevrijden ervan, en de draken zelf zijn niet erg gevaarlijk, behalve dat ze een verscheidenheid aan effectmogelijkheden gebruiken als je te dichtbij komt. Je belangrijkste doel hier is om het heiligdom uit te schakelen dat hen gevangen houdt door drie kleinere totems met de blauwe runen erop te vernietigen. Je kunt hun locaties voor elke draak vinden door de gunst te volgen die wordt ontgrendeld wanneer je er voor het eerst een ontmoet. Ze zijn allemaal verspreid in het gebied waar je elke draak vindt en zijn niet erg moeilijk te vinden. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Opmerking: Je hebt niet meteen toegang tot elke draak, maar je hebt wel toegang tot alle drie tot de hoofdverhaalquest “A Path to Jotunheim”. Hier is de informatie voor alle drie de draken die moeten worden bevrijd:

Fafnir

Favor: The Flight of Fafnir
Locatie: rechts van The Mason’s Channel en onder de Council of Valkyries

Otr

Favor: Otr’s Imprisonment
Locatie: Veithurgard beaches

Reginn

Gunst: The Fire of Reginn
Locatie: Konunsgard (alleen toegankelijk na het starten van de gunst “Heil to the King” voor Brok en Sindri)

Like Oil and Water
Voltooi alle gunsten van Brok en Sindri.

Brok en Sindri zijn de twee meestersmeden die je tegenkomt tijdens het spelen van het hoofdverhaal van het spel, die af en toe gunsten beschikbaar zullen hebben voor Kratos om te accepteren naarmate je verder komt in het verhaal. Voor deze trofee moet je elke gunst accepteren die Brok en Sindri te bieden hebben door op te drukken wanneer daarom wordt gevraagd door de blauwe indicator na een bezoek aan een van hun winkels.

Brok zal je twee gunsten geven en Sindri zal je twee gunsten geven, maar je kunt de vijfde en laatste gunst pas accepteren als je een bepaald punt hebt bereikt ver in het hoofdverhaal. Hieronder staan ​​de gunsten die nodig zijn om deze trofee te verdienen.

Brok’s Favor: Second Hand Soul

 • Locatie: Volunder Mines
 • Beloning: Rare Pommel, 3290 EXP
 • Doelstelling: Brok beweert dat er ergens in de Volunder-mijnen een dwerg genaamd Andvari is die een zeer belangrijke groene ring heeft, en hij wil dat je de ring vindt, evenals Andvari, of wat er nog van hem over is.

Brok’s Favor: Deus Ex Malachite

 • Locatie: Laudsuther-mijnen
 • Beloning: Epic Enchantment 3290 EXP
 • Doelstelling: Brok vraagt ​​Kratos en Atreus om hem te helpen een hamer te vinden die zijn voormalige collega, Andvari, ergens diep in de Landsuther-mijnen was kwijtgeraakt nadat hij zijn leven had verloren en zichzelf in een ring had opgesloten om “in leven” te blijven.

Sindri’s Favor: Fafnir’s schat

 • Locatie: Fafnir’s voorraadkamer
 • Beloning: zeldzame talisman, 3290 EXP
 • Doelstelling: Sindri vertelt Kratos over Fafnir’s wetsteen, een zeer belangrijk item dat Sindri nodig heeft, en dat hij wil dat Kratos controleert waar het zich ergens in Fafnir’s Storeroom bevindt, en het indien mogelijk naar hem terugbrengt.

Sindri’s Favor: Family Business

 • Locatie: Northi Stronghold
 • Beloning: Legendary Pommel, 3290 EXP
 • Doelstelling: Nadat ze hebben gelokaliseerd waar de wetsteen kan zijn, gaan Kratos en Atreus naar de Northi Stronghold om erachter te komen wat de rovers ermee hebben gedaan en halen ze het op voor Sindri.

Sindri and Brok’s Favor: Hail to the King

 • Locatie: Konunsgard Stronghold (alleen toegankelijk als je de samenwerking tussen Brok en Sindri opnieuw hebt gesmeed tijdens de zoektocht naar het hoofdverhaal “A Path to Jotunheim”)
 • Beloning: Runenaanval – Fire of Ares, Dwarven Armour Set Recept, 3290 EXP
 • Doelstelling: Zodra Brok en Sindri hun partnerschap opnieuw hebben gesmeed, kun je naar Konunsgard gaan om de ingrediënten voor een legendarische Dwarven-pantserset op te halen als een manier om zowel Kratos als Atreus terug te betalen voor hun hulp om te beseffen dat ze beter bij elkaar passen.

Curator
Verzamel alle artefacten.

Er zijn nogal wat artefacten in het spel, maar gelukkig kunnen ze allemaal worden verdiend nadat je het hoofdverhaal hebt voltooid, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je er een mist. Ze strekken zich uit over de hele kaart en ze zijn allemaal redelijk toegankelijk.

Als het je op de een of andere manier is gelukt om elk artefact te missen tijdens het spelen van het hoofdverhaal, zou het je ongeveer vijftig minuten kosten om rond te gaan en ze allemaal te verzamelen. Je kunt altijd naar de statistieken die je hebt op het “Kaart”-scherm van het hoofdmenu kijken om te zien hoeveel Artefacten je misschien mist in elk gebied. Doorloop onze platina video guide om alles te vinden!

Allfather Blinded
Dood alle Ravens van Odin.

Odin’s Raven zijn fel groen gekleurde raven die je in allerlei gebieden zult zien en horen, sommige zijn veel moeilijker te vinden dan andere. Voor deze trofee moet je ze alle 51 doden. Je kunt altijd naar de statistieken die je hebt op het “Kaart”-scherm van het hoofdmenu kijken om te zien hoeveel van Odin’s Raven je misschien mist in elk gebied. Doorloop onze platina video guide om alles te vinden!

The Best Moves
Upgrade een runenaanval volledig.

Je moet een Runic Attack Gem volledig upgraden om deze trofee te krijgen. Tijdens je reis zul je tal van Runic Attack Gems vinden. Deze trofee ontgrendelt niet alleen de Nice Moves Trofee voor het vinden van je allereerste Runenaanval edelsteen, maar kan ook met minimale inspanning worden behaald.

Om een ​​Runic Attack Gem volledig te upgraden, moet je niveau drie bereiken, en dit vereist een behoorlijke hoeveelheid EXP. Zwakkere Runic Attack Gems hebben veel minder EXP nodig om te upgraden dan de krachtigere, dus je kunt altijd je game opslaan, een zwakkere volledig upgraden om de trofee te ontgrendelen en je vorige save van een moment geleden opnieuw laden.

Selecteer een wapen in het pauzemenu en kies vervolgens de lichte of zware runenaanval voor dat wapen. Zodra je er een hebt geselecteerd, houd je ingedrukt om het te upgraden ten koste van wat EXP. Je moet het een paar keer upgraden voordat het volledig is geüpgraded.

Worthy
Upgrade de Leviathan Axe volledig.

De Leviathan-bijl is het standaardwapen waarmee Kratos aan het begin van het spel naast zijn schild zal worden uitgerust. Voor deze trofee moet je de Leviathan Axe upgraden naar niveau zes in een willekeurige winkel in het spel. Materialen die bekend staan ​​als “Frozen Flames” zijn vereist om de Leviathan Axe te upgraden, en ze worden gedropt door bazen in het hoofdverhaal, dus ze kunnen niet worden gemist. Als je er een vergeet op te halen, kun je deze altijd terughalen door naar het gedeelte “Verloren voorwerpen” in een van de winkels te gaan.

Zodra je het hoofdverhaal hebt voltooid, kun je de Leviathan-bijl alleen upgraden naar niveau vijf op het hoogste niveau door de Frozen Flames te gebruiken die je hebt verkregen. Om het hoogste niveau, niveau zes, te bereiken, heb je een zeldzaam materiaal nodig genaamd “Chilling Mist of Niflheim”, en het kan alleen worden verkregen door de kisten te openen in de centrale kamer van de werkplaats in Niflheim (zie de trofee Darkness and Fog voor meer informatie) .

Als je eenmaal genoeg van de kisten in de centrale kamer hebt geopend en de Chilling Mist of Niflheim hebt verdiend, moet je terugkeren naar Brok of Sindri en naar de sectie “Kopen” gaan. Selecteer daaronder “Resources”, en van daaruit kun je je Chilling Mist of Niflheim inruilen voor nog een Frozen Flame, waarmee je de Leviathan Axe volledig kunt upgraden. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Why Fight It?
Upgrade de Blades of Chaos volledig.

De Blades of Chaos zijn de kenmerkende wapens uit de God of War-serie en je ontgrendelt ze door het hoofdverhaal te spelen. Voor deze trofee moet je de Blades of Chaos volledig upgraden naar niveau vijf in een willekeurige winkel in het spel. Materialen die bekend staan ​​als “Chaos Flames” zijn vereist om de Blades of Chaos te upgraden, en ze worden gedropt door bazen in het hoofdverhaal, dus ze kunnen niet worden gemist. Als je er een vergeet op te halen, kun je deze altijd terugkrijgen door naar de sectie “Verloren voorwerpen” in een van de winkels te gaan.

Nadat je het hoofdverhaal hebt voltooid, kun je de Blades of Chaos upgraden naar het hoogste niveau vier, door de Chaos Flames te gebruiken die je hebt verdiend. Om level vijf te bereiken en het naar het maximum te upgraden, heb je een zeldzaam materiaal nodig genaamd “Raging Inferno of Muspelheim”, dat alleen wordt gedropt na het doden van de Valkyrie in Muspelheim.
(zie de trofeeën Chooser of the Slain and Trilingual voor meer informatie).

Nadat je de Valkyrie hebt verslagen en de Raging Inferno of Muspelheim hebt opgepakt, moet je terugkeren naar Brok of Sindri en naar de sectie “Kopen” gaan. Selecteer daaronder “Resources”, en van daaruit kun je je Raging Inferno of Muspelheim inruilen voor nog een Chaos Flame, waardoor je de Blades of Chaos volledig kunt upgraden. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Path of the Zealot
Verkrijg de reizigerspantserset.

Voor deze trofee moet je het legendarische pantser voor de reiziger maken, dat bestaat uit een borststuk, een polsstuk en een heupstuk. Je hebt een flinke hoeveelheid materialen en Hacksilver nodig om de volledige set te maken, en de helft van de benodigde materialen kan alleen worden verkregen door één type vijand te doden: Travellers.Reizigers zijn vrij moeilijk te missen, omdat ze zijn uitgerust met enorme zwaarden en schilden, en hun hele lichaam bedekt is met harnassen, en ze zullen zeker een goed gevecht leveren. Zodra je je eerste Traveller hebt gedood en hun overblijfselen hebt geplunderd, ontgrendel je een crafting-specifieke arbeid genaamd “The Road Less Traveled”, waarin je de scherf die je zojuist hebt opgepikt naar Brok of Sindri moet brengen. Hierna kun je de complete Traveler-pantserset maken. Bij het maken van het laatste pantserstuk wordt de trofee ontgrendeld. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Er zijn verschillende Traveller-kills nodig om de materialen te krijgen die nodig zijn om de hele pantserset te maken, en hoewel je er overal in Midgard genoeg kunt vinden, zul je vanzelf de vereiste hoeveelheid tegenkomen als je verder komt in het verhaal. Zodra je de benodigde items hebt, ga je naar de winkel van Brok of Sindri en maak je de volgende stukken pantser.

 
Breastplate of the Traveler (Chest) Gauntlets of the Traveler (Wrist) War Belt of the Traveler (Waist)
16.400 Hackzilver 12.800 Hackzilver 12.800 Hackzilver
5 pantserscherf van de reiziger 18 Traveler’s Grisly Trophy 12 Traveler’s Grisly Trophy
 

De totale benodigde materialen zijn  8x Traveler’s Armor Shard, 30x Traveler’s Grisly Trophy, 42.000 Hacksilver

Primordial
Verkrijg een oude pantserset.

Voor deze trofee moet je het legendarische pantser voor de Ancient maken, dat bestaat uit een borststuk, een polsstuk en een heupstuk. Je hebt een flinke hoeveelheid materialen en Hacksilver nodig om de volledige set te maken, en de helft van de benodigde materialen kan alleen worden verkregen van één type vijand: Ancients. Je kunt materialen verdienen met elke elementaire Ancient, steen, bos, vuur of vorst.

Ouden zijn enorme wezens met stenen die hun hele lichaam bedekken, en hun borst wordt verlicht. Ze zijn meestal passief, maar ze zullen vechten als je er een kiest. Zodra je je eerste Ancient hebt gedood en hun overblijfselen hebt geplunderd, ontgrendel je een crafting-specifieke arbeid genaamd “Hearts of Stone”, waarin je de materialen die je zojuist hebt opgepikt naar Brok of Sindri moet brengen. Nadat je dat hebt gedaan, kun je de complete Ancient-pantserset maken. Bij het maken van het laatste pantserstuk wordt de trofee ontgrendeld. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Er zijn verschillende Ancient-moorden nodig om de materialen te krijgen die nodig zijn om de hele pantserset te maken, en hoewel je er overal in Midgard genoeg kunt vinden, zul je vanzelf de vereiste hoeveelheid tegenkomen als je verder komt in het verhaal. Zodra je de benodigde items hebt, ga je naar de winkel van Brok of Sindri en maak je de volgende stukken pantser.

Pauldron of the Ancients (Chest) Gauntlet of the Ancients (Wrist) Belt of the Ancients (Waist)
12.800 Hackzilver 9.600 Hackzilver 9.600 Hackzilver
3x Ancient’s hart 8x Ancient’s Rubble 8x Ancient’s Rubble

De totale benodigde materialen zijn 3x Ancient’s Heart, 16x Ancient’s Rubble en 32.000 Hacksilver.

Unfinished Business
Help alle eigenzinnige geesten.

Voor deze trofee moet je alle vijf gunsten voltooien voor de eigenzinnige geesten die overal rond het Meer van Negen verspreid zijn. Bij het ontmoeten van een eigenzinnige geest, kunnen ze je een gunst geven om voor hen te voltooien, die uit verschillende dingen zal bestaan. Niet alle eigenzinnige geesten zullen meteen toegankelijk zijn, maar het zal niet lang duren voordat je ze allemaal kunt bereiken als je doorgaat met het verhaal. Hier is alle informatie over elke eigenzinnige geest en hun gunsten:

Favor: Hammer Fall

 • Locatie: Stone Falls
 • Beloningen: Tyr’s Lost Gauntless Recipe, Tyr’s Offering, 1880 EXP
 • Doelstelling: Kratos zal worden gevraagd om een ​​enorm standbeeld van Thor in Veithurgard te vernietigen nadat hij een eigenzinnige geest heeft ontmoet, en je moet de enorme poort openen met de schakelaar naast je om toegang te krijgen tot het gebied. Zodra je het beeld hebt gevonden, moet je je bijl naar de gemarkeerde delen ervan gooien, en nadat je alle juiste plekken rond het beeld hebt geraakt, zal het instorten. Keer terug naar de eigenzinnige geest om je beloning op te eisen en de gunst te voltooien.

Favor: Dead Freight

 • Locatie: Forgotten Caverns
 • Beloningen: Tyr’s Curiass Recipe, Tyr’s Offering, 1880 EXP
 • Doelstelling: Kratos zal worden gevraagd om rust te brengen aan de overgebleven bemanning van de eigenzinnige geesten, gedaan door ze op te sporen en te doden. Je zult drie locaties moeten bezoeken die allemaal dicht bij elkaar liggen, maar je zult ze zonder problemen vinden als je de markeringen bovenaan je scherm volgt. Nadat je de hele bemanning van de eigenzinnige geest hebt laten rusten, keer je terug naar de geest om je beloning op te eisen en de gunst te voltooien.

Favor: The Anatomy of Hope

 • Locatie: The Mason’s Channel
 • Beloningen: Tyr’s Waist Armor Recipe, Tyr’s Offering, 1880 EXP
 • Doelstelling: je kunt een eigenzinnige geest ontmoeten bij de aanlegsteiger nadat je je boot op het strand hebt gezet, en hij zal je vragen om drie botten van zijn overleden vrouw op te halen. De botten liggen verspreid over het meer van Nine en zijn niet moeilijk te bereiken. Nadat je de drie botten hebt verzameld, keer je terug naar de geest om je beloning op te eisen en de gunst te voltooien.

Favor: Unfinished Business

 • Locatie: Shores of Nine
 • Beloningen: Common Pommel, 1 Corrupted Remnant, 1880 EXP
 • Doelstelling: om deze gunst actief te maken, moet je een van de vier overleveringsfiches activeren in Lake of Nine, te vinden bij Cliffs of the Raven, Isle of Death, Iron Cove en Forgotten Caverns. Nadat je een van deze hebt gebruikt, wordt de rest die nodig is om de gunst te voltooien onmiddellijk bovenaan je scherm gemarkeerd. Als je elke overleveringsmarkering bereikt, heb je een eigenzinnige geest om mee te praten, maar niet voordat je met elk een gevecht aangaat. Als je ze alle vier bezoekt, claim je je beloningen en voltooi je deze gunst.

Favor: Time Heals All

 • Locatie: Fafnir’s Storeroom en Northi Stronghold
 • Beloningen: Epic Enchantment, 3290 EXP
 • Doelstelling: Er zijn verschillende stappen die u moet nemen om deze gunst te krijgen. Je moet de gunsten “Fafnir’s Hoard” en “Family Business” van Sindri voltooien en dan terugkeren naar Fafnir’s Storeroom om gemoedsrust te geven aan de geest die door zijn zoon is verraden. Na een behoorlijk lange zoektocht en nadat je met de eigenzinnige geest hebt gesproken, ontvang je je beloning en voltooi je de gunst.

Treasure Hunter
Gebruik schatkaarten om alle opgravingsplekken te vinden.

Voor deze trofee moet je elke opgravingsplek vinden die bij alle twaalf schatkaarten hoort. Sommige opgravingsplekken zijn erg lastig te vinden, maar sommige kun je per ongeluk tegenkomen. Je kunt bijhouden welke schatkaarten je hebt voltooid door naar de menu’s te navigeren en vervolgens op  of te drukken om naar de Goals te gaan en naar de categorie Schatkaarten te navigeren.
Opmerking: Patch 1.16 en eerder zorgden ervoor dat het niet nodig was om elke kaart naast elke opgravingsplek te vinden en dat je alleen de eigenlijke schat hoefde te vinden. Vanaf patch 1.17 lijkt het er echter op dat elke schatkaart vereist is om elke opgravingsplek te vinden. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

The Truth
Lees alle heiligdommen van Jötnar.

Naarmate je verder komt in het spel, kom je grote houten heiligdomgordijnen tegen die aan de linker- en rechterkant opengaan. Dit zijn Jotnar-heiligdommen en hun doel dient als een belangrijke manier om de Lore over het spel te vertellen. Voor deze trofee moet je alle elf Jotnar-heiligdommen lezen. Hieronder vindt u een videogids voor elk van de Jotnar-schrijnlocaties.

Je kunt alle heiligdommen die je hebt gevonden bijhouden door op te drukken  om het menu te openen, naar Codex te gaan en vervolgens op te drukken tot je bij de categorie Jötnar schrijnen komt. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Fire and Brimstone
Voltooi alle beproevingen van Muspelheim.

Zodra je je eerste Language Cipher tegenkomt, ontgrendel je een nieuwe reis genaamd “The Realm of Fire”, waarin je de opdracht krijgt om vier Language Ciphers te vinden (zie de trofee Trilingual voor meer informatie over Language Ciphers) om het pad naar het rijk Muspelheim te ontgrendelen. Muspelheim is een rijk dat tot de nok gevuld is met vulkanische as en lava die overal uitspugen, en het herbergt zes proeven die Kratos en Atreus moeten voltooien om deze trofee te verdienen. Elke Trial (met uitzondering van de zesde en laatste Trial) heeft drie moeilijkheidsgraden: Normaal, Moeilijk en Onmogelijk.
Het wordt ten zeerste aanbevolen dat je eerst het verhaal voltooit en vervolgens voor de trofee Darkness and Fog gaat, voordat je deze beproevingen voltooit, op die manier zul je een niveau hebben dat hoog genoeg is om alle beproevingen en zelfs de Valkyrie aan het einde met gemak te voltooien, in plaats van deze trofee moeilijker te maken dan nodig is. Het is ook aan te raden om de moeilijkheidsgraad te verlagen naar Makkelijk als je dat nog niet hebt gedaan. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Bij aankomst in Muspelheim kun je elke beproeving uitvoeren op de moeilijkheidsgraden Normaal en Moeilijk, waarbij de moeilijkheidsgraad Impossible vergrendeld blijft tot na het voltooien van de vijfde beproeving. Nadat je alle moeilijkheidsgraden Normaal en Moeilijk voor elk van de vorige Trials hebt voltooid, kom je een machtige Valkyrie tegen (zie de trofee Chooser of the Slain voor meer informatie) die je moet verslaan om verder te gaan met de zesde en laatste Trial.

Ten slotte, nadat je de Valkyrie in Muspelheim hebt verslagen, zal de zesde en laatste Trial in hetzelfde gebied spawnen, maar je zult er geen toegang toe hebben. Om toegang te krijgen, heb je drie sleutels nodig, en de enige manier om die drie sleutels te krijgen, is door ten minste drie van de vijf eerdere Trials op de moeilijkheidsgraad Impossible te voltooien. De moeilijkheidsgraad Impossible is veel moeilijker dan Normaal en Moeilijk, maar is nog steeds erg beheersbaar, vooral met eindspeluitrusting.

Je hoeft maar drie van de vijf Trials te voltooien op de nieuwe Impossible-moeilijkheidsgraad, en sommige van de Impossible-level Trials zijn veel minder vergevingsgezind, dus je moet kiezen waar je je het prettigst bij voelt. Proeven twee, drie en vijf zijn echter verreweg de eerlijkste en meest vergevingsgezinde van het stel (naar onze mening), dus je moet vooral proberen die op te ruimen als je merkt dat je met de rest worstelt.

Na het voltooien van de laatste Trial, ontgrendel je deze trofee. Hier vindt u informatie over elke proef:

Proef 1

 • Normaal: dood elke vijand voordat de tijd om is.
 • Moeilijk: Dood elke groep vijanden snel.
 • Onmogelijk: voltooi de proef zonder schade op te lopen.

Proef 2

 • Normaal: vijf minuten overleven.
 • Moeilijk:  Vijanden regenereren hun gezondheid extreem snel – dood ze snel.
 • Onmogelijk: dood alle vijanden voordat de tijd om is.

Proef 3

 • Normaal: Dood kleinere vijanden om het schild van de Elite te breken zodat jij schade kunt aanrichten.
 • Moeilijk: dood alle vijanden terwijl ze zich in de gouden ringen op de vloer bevinden.
 • Onmogelijk: dood alle vijanden terwijl ze zich in de gouden ringen op de vloer bevinden.

Proef 4

 • Normaal: dood 100 vijanden.
 • Moeilijk: dood alle vijanden zonder dat een vijand Atreus gevangen neemt.
 • Onmogelijk: Vijanden regenereren hun gezondheid extreem snel – dood ze snel.

Proef 5

 • Normaal: dood vijanden om de tijdslimiet te verlengen.
 • Moeilijk: Vermijd zoveel mogelijk schade op te lopen.
 • Onmogelijk: dood vijanden om de tijdslimiet te verlengen.

Proef 6

 • Hoewel Proef zes verschillende stadia heeft nadat je ze allemaal hebt voltooid, hoef je alleen de eerste fase te voltooien om 50 vijanden binnen de tijdslimiet te doden.
 • Onmogelijk: Dood 50 vijanden voordat de tijdslimiet om is.

Darkness and Fog
Haal alle schatten uit de middelste kamer van de werkplaats.

Nadat je de eerste set Language Ciphers hebt voltooid en Muspelheim en zijn beproevingen voor reizen hebt ontgrendeld, heb je vier extra Language Ciphers nodig om Niflheim te bereiken (raadpleeg de trofee Trilingual voor informatie over Language Cipher).

Niflheim biedt onderdak aan een interessant, maar ook gevaarlijk labyrint-verkenningsspel. Je moet dit labyrint verkennen en de kisten openen die je erin vindt om Mist Echoes te verdienen, die hier in Niflheim als een belangrijke vorm van valuta zullen dienen. Er zit echter een addertje onder het gras; je wordt langzaamaan vergiftigd naarmate je langer in het labyrint blijft (aangegeven door de balk bovenaan je scherm), dus je moet ervoor zorgen dat je in en uit gaat zonder dood te gaan, anders verlies je alle Mist Echoes jij hebt verzameld.

De lay-out begrijpen

Hoewel de inhoud van het labyrint elke keer volledig willekeurig is, blijft het basisformaat elke keer dat je het betreedt exact hetzelfde. Er is een rotatie van vijanden die spawnen in gebied A, B, C en D. Gebied Y heeft krachtigere vijanden en de vallen die elk gebied met elkaar verbinden, zijn elke keer anders. Dat gezegd hebbende, elk bezoek is willekeurig, maar de volgende kaart legt de lay-out goed uit.

Het labyrint is niet al te ingewikkeld en ook niet erg moeilijk; de grootste bedreiging voor jou is het gifgas dat na verloop van tijd tikt. Als je er echter voor kiest om de Valkyrie in het Labyrinth te bevechten, moet je voorzichtig zijn, aangezien het gif nog steeds op je af zal tikken terwijl je ertegen vecht (voor meer informatie, zie de Chooser of the Slain trofee) . Hoewel er moet worden opgemerkt dat je met name voor deze trofee op geen enkel moment met de Valkyrie hoeft te communiceren.

De Schatkamer  

Voor deze trofee moet je eerst de poort naar de middelste kamer ontgrendelen met een toegangssteen, die je kunt kopen in de Sindri’s Niflheim-winkel voor 500 Mist Echoes door naar Resources te gaan onder het gedeelte “Kopen”. Zodra je de middelste kamer van de Workshop hebt bereikt, zul je drie rijkstranen en vijf schatkisten opmerken, die allemaal Mist Echoes nodig hebben om te openen. Het kost je bijna 70.000 Mist Echoes om elke rijksscheur en schatkist te openen, maar dit is gemakkelijk haalbaar als je het labyrint een tijdje bewerkt en reservematerialen verkoopt die je niet nodig hebt voor Mist Echoes in Sindri’s Niflheim-winkel. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Deze trofee is ook sterk gerelateerd aan de trofee Worthy, omdat je elke rijksscheur en schatkist hier in de middelste kamer moet openen om een ​​Chilling Mist of Niflheim te verdienen, wat essentieel is om de Leviathan Axe volledig te upgraden. Zodra je alle schatten uit de kisten en rijkstranen uit de middelste kamer hebt gehaald, ontgrendel je deze trofee.

Je kunt altijd controleren hoeveel Mist Echoes je hebt door het spel te pauzeren met  en vervolgens te gebruiken om naar het gedeelte Resources te gaan en vervolgens helemaal naar beneden te scrollen in het groene gedeelte waar “Mist Echoes” worden vermeld. 

Snel mistecho’s krijgen en een hoger niveau bereiken

Aangezien je 70.000 mistecho’s moet krijgen, is het het beste om te weten hoe je ze snel kunt krijgen, omdat het je enkele uren repetitief malen bespaart. Terwijl je hier bent, is het ook een uitstekende gelegenheid om enkele van de beste uitrustingen te kopen en deze te upgraden met items die je hier vindt. Als je dit doet, kun je zeker naar niveau 8 gaan en krachtig genoeg worden om de Valkyrie’s en de Trials of Muspelheim aan te gaan als je dat nog niet hebt gedaan.

Het is zeker mogelijk om ongeveer 5.000 mistecho’s per bezoek aan de Workshop te krijgen, maar er zijn enkele verbeteringen aan je bepantsering, statistieken en bekendheid met de plek nodig om dat gemakkelijk te doen. Om hier te beginnen, is het een goed idee om vertrouwd te raken door gewoon het eerste gebied (gebied D) binnen te lopen en daar alle vijanden uit te schakelen, en dan door elke gang naar de zijkanten te lopen (AD & CD op de kaart hierboven) om schatten te krijgen daar, en keer terug uit de zone. Dit geeft u doorgaans tussen de 500 en 1.000 mistecho’s per bezoek. Nadat je dat een paar keer hebt gedaan, zou je de schatkamer moeten hebben geopend en begrijpen hoe de workshop werkt. 

Als je rond level 5 zit en niet veel van je uitrusting hebt geüpgraded, zul je misschien nog steeds een aantal vijanden hebben die je een paar treffers kunnen geven. Dus nu is het tijd om te beginnen met het upgraden van bepantsering. Sindri in de winkel bij de toegangspoort van de Workshop zal je epische (Gold tier) bepantsering verkopen, waarmee je een niveau bereikt tot ~8. Als je wat Hacksilver en mistecho’s hebt, kun je dat pantser meestal kopen en eenvoudig upgraden. Als je dit doet, krijg je winst voor je statistieken die je zullen helpen met deze trofee en de andere gouden trofeeën.

Een ander heel belangrijk ding dat je wilt doen nadat je je glimmende nieuwe pantser hebt gekocht, is het pauzemenu openen, naar het pantsergedeelte gaan en op drukken wanneer je een van je harnassen hebt geselecteerd om er betoveringssockets aan toe te voegen. Dit zal je statistieken aanzienlijk verbeteren en je verder naar een hoger niveau tillen. Er zijn ook enkele betoveringen die je meer weerstand kunnen geven tegen de Niflheim Mist, zoals blijkt uit hun beschrijving bij het selecteren ervan, zoals de betovering Eye of Niflheim die je in een schatkamerkist krijgt. Dat zal hier veel helpen.

 

Na grotendeels te zijn geüpgraded, zul je merken dat vijanden in de Workshop een fluitje van een cent zijn en nu kun je door het hele ding rennen terwijl je alle vijanden verslaat en alle kisten opent, waardoor je 5.000 of meer mistecho’s per bezoek kunt krijgen. Onthoud dat tijdens het aanvallen van vijanden het gebruik van de bliksempijlen om meer schade aan te richten een enorme hulp is. Het wordt ook aanbevolen om  aanvallen te gebruiken met de Chains of Chaos. Terwijl u dit doet, wordt het ten zeerste aanbevolen om het onderstaande gedeelte “Ankermist krijgen” te bekijken voor een manier om u veel tijd te besparen.

Snel Anchor of Fog krijgen

Om de drie rijkstranen in de schatkamer te openen, heb je voor elk een hulpbron nodig die “Anchor of Fog” wordt genoemd. De enige manier om dit te krijgen is door een kist te openen in gebied Y (zie kaart hierboven) na het doden van krachtigere vijanden die daar verblijven. Zodra je de vijanden in Area Y hebt gedood, is er een willekeurige kans om een ​​Anchor of Fog te krijgen wanneer je de gouden kist in het midden opent. Dat gezegd hebbende, het hangt allemaal af van geluk, dus sommige gelukkige spelers kunnen er drie op een rij krijgen, terwijl anderen uren kunnen besteden aan het proberen om ze te krijgen. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Gelukkig is er een manier om bijna altijd het Anchor of Fog te krijgen, en het heeft allemaal te maken met die Luck vaardigheid waarvan je dacht dat die weinig tot geen nut had in het spel. Je zult de Luck-vaardigheid zo dicht mogelijk bij 100 (of hoger) willen krijgen, dit zal je kansen om elke keer een Anchor of Fog te krijgen aanzienlijk vergroten. Dit kan worden gedaan met geüpgraded pantser van een hoger niveau, maar vooral door naar elk stuk pantser in het menu te gaan en op te drukken om sockets aan het pantser toe te wijzen die specifiek het geluk vergroten. Met behulp van die betoveringssockets zou je het bijna, zo niet hoger dan 100 moeten kunnen krijgen.

Als je veel geluk hebt, wil je vanaf de ingang naar gebied Y gaan en de route aan de rechterkant nemen (gebied D, naar gebied C, naar gebied Y). Zorg ervoor dat je alle vijanden aanvalt en alle kisten opent die je onderweg tegenkomt, want dat lijkt je kansen te verbeteren. Als je eenmaal in Area Y bent, dood je gewoon alle vijanden daar en je zult waarschijnlijk het Anchor of Fog in de gouden kist in Area Y vinden. Als je dat niet doet, blijf dan gewoon hetzelfde proberen en je zult snel genoeg zijn. Je moet er in totaal drie verzamelen voor elke traan in de schatkamer.

Ondanks wat verschillende bronnen zeggen, hoef je niet tegen de Valkyrie te vechten (gelegen in gebied X op de kaart hierboven) om het derde Anchor of Fog te krijgen, hoewel het verslaan van haar een andere gouden kist zal krijgen om vanaf dat punt te verschijnen met de mogelijkheid van het Anchor of Fog dat erin spawnt.

Afronden

Op dit punt is het allemaal een kwestie van het verzamelen van de rest van de Mist Echoes die je nodig hebt, samen met in totaal 3 Anchor of Fogs die je nodig hebt om de tranen te openen. Als je het gedeelte hierboven niet hebt gelezen om Anchor of Fog heel snel te krijgen, kijk dan eens naar dat gedeelte.

De eerste traan zal drie Ogres van niveau 8 naar je gooien, wat niet zo erg is als je dicht bij hetzelfde niveau bent als zij. De tweede traan is heksen van niveau 8 die iets krachtiger zijn maar erg zwak zijn voor je woede ( Playstation L3 Button + ). De derde traan heeft een Soul Devourer-baas met een aantal vijanden van een lager niveau. Deze baas is eigenlijk gemakkelijk zolang je je bijl maar op zijn open kist gebruikt, en het is aan te raden om hem zo snel mogelijk te verzorgen, want dan zullen ook de vijanden op een lager niveau verdwijnen.

Zodra alle kisten zijn geopend en alle tranen zijn geopend, gefeliciteerd, heb je de Workshop voltooid en deze trofee verdiend.

Chooser of the Slain
Versla de negen Valkyries.

De Valkyries zijn de machtigste vijanden in het spel, met de negende Valkyrie, de koningin, die verreweg de meest formidabele tegenstander is die het spel te bieden heeft. Voor deze trofee moet je alle acht Valkyries verslaan en vervolgens de Queen Valkyrie. Zodra je het spel hebt uitgespeeld, worden de acht Valkyries op de kaart gemarkeerd, verspreid over Midgard, Alfheim, Helheim, Muspelheim en Niflgard. Nadat je acht van de Valkyries hebt verslagen, moet je hun kronen naar de Council of Valkyries brengen (die zich aan de noordkant van het Lake of Nine bevindt, naast The Mason’s Channel), en deze zal de Queen Valkyrie oproepen voor je onder ogen zien. Na het doden van de Queen Valkyrie, ontgrendel je deze trofee.

De Queen Valkyrie is de moeilijkste baas in het hele spel en ze zal zeker aanzienlijk moeilijker zijn dan al het andere waar je tot nu toe aan gewend bent geraakt. Het wordt aanbevolen dat u ervoor kiest om te vertrouwen op ontwijken in plaats van blokkeren, aangezien ze verschillende aanvallen heeft die uw blokkades volledig teniet doen. Het wordt aanbevolen dat u de moeilijkheidsgraad van het spel verlaagt tot eenvoudig om dit veel minder vervelend te maken. Je moet er ook voor zorgen dat je de best mogelijke uitrusting en wapenupgrades hebt voor de Leviathan Axe en Blades of Chaos, aangezien je ze absoluut nodig hebt voor dit gevecht. Ivaldi’s pantserset is een van de beste keuzes die je kunt hebben voor dit baasgevecht, die je kunt vinden en maken door met Sindri in Niflheim te praten.

Een van de beste algemene strategieën tegen de Queen Valkyrie, naar mijn ervaring, zou zeker zijn om je runenaanvallen te misbruiken wanneer ze haar schildvaardigheid gebruikt. Af en toe houdt de koningin Valkyrie haar vleugels voor haar lichaam als een manier van verdediging, en wanneer ze dit doet. je moet een beetje achteruit gaan en je klaarmaken om aan te vallen zodra ze ze opent. Het wordt ten zeerste aanbevolen dat je ten minste één van je runenaanvallen bewaart voor wanneer ze haar vleugels opent, omdat je in dit korte tijdsbestek een enorme hoeveelheid schade kunt aanrichten. Je kunt ook een runenaanval op haar gebruiken terwijl ze haar vleugels afschermt, omdat het haar nog steeds volledige schade zal toebrengen, het is gewoon veel gevaarlijker dan wachten tot ze weer opengaat.

Hier zijn enkele algemene tips en adviezen voor het Queen Valkyrie-gevecht:

 • Zorg ervoor dat alle uitsparingen van al je bepantsering gevuld zijn met epische/legendarische edelstenen, deze zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je bepantsering in de best mogelijke staat verkeert.
 • Neem de tijd om alle materialen te verzamelen die je nodig hebt om ook je pantser volledig te upgraden, zelfs als het geen grote verandering teweegbrengt.
 • Zorg ervoor dat al je Runenaanvallen volledig zijn geüpgraded naar niveau drie.
 • Het weven van de boogaanvallen van Atreus tussen de aanvallen van Kratos is de beste manier om de schade te maximaliseren, omdat het de koningin Valkyrie kort kan verdoven en een aanzienlijk deel van haar gezondheid kan vernietigen.
 • De “Berserkers Resurrection Stone” die in de winkel kan worden gekocht, is een van de beste keuzes voor dit gevecht, omdat het Kratos zal doen herleven na zijn dood tot maximale woede.
 • Atreus zou alleen zijn elektriciteitspijlen moeten gebruiken, omdat ze aanzienlijk sterker zijn tegen de Queen Valkyrie dan de Alfheim Light-pijlen.
 • Wanneer je je runenaanvallen gebruikt, vertraag je de tijd tijdens de animatie en bied je een kort moment van rust wanneer je tegenover de Queen Valkyrie staat. Je zou ze moeten proberen te gebruiken als je niet zeker weet of je een vaardigheid kunt ontwijken of niet, omdat het je niet alleen tijd geeft om je aan te passen, maar het zal ook elke vaardigheid onderbreken die de Queen Valkyrie gebruikt. . 
 • Uiteindelijk is dit een vaardigheidstest en zal het zeker een uitdagend gevecht blijken te zijn voor zelfs de meest bekwame spelers. Als je je runenaanvallen zoveel mogelijk misbruikt, heb je een eerlijke kans tegen de Queen Valkyrie. Met voldoende oefening zou je in staat moeten zijn om de Queen Valkyrie te verslaan en deze trofee te verdienen. Check ook onze God of War 100% Walkthrough Guide voor meer info.

Dit zijn alle trofeeën die je kunt halen in God of War! Happy Hunting!

Check ook onze andere Trofee Guides & Roadmaps
Check hier onze Wiki Guides

Vorig artikelUncharted – The Lost Legacy: Trofee Guide & Roadmap
Volgend artikelGod of War 100% Walkthrough Guide

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here