God of War Ragnarok Trofee Guide & Roadmap

 • Geschatte moeilijkheidsgraad trofee: 4/10 (bij Verhaal moeilijkheidsgraad, kan op elk moment van moeilijkheidsgraad veranderen in de gameplay-instellingen)
 • Geschatte hoeveelheid tijd tot platina: 40-50 uur op moeilijkheidsgraad Verhaal / 50-60 uur op moeilijkheidsgraad Balans / 60-70+ uur op moeilijkheidsgraad No Mercy
 • Offline trofeeën: 36 (1X , 4X , 15X , 16X )
 • Online trofeeën: 0
 • Aantal te missen trofeeën: 0, niets gebonden aan trofeeën of 100% voltooiing is te missen, kan na het verhaal nog steeds terugkeren naar alle relevante locaties in free-roam
 • Glitched trofeeën: 0
 • Heeft moeilijkheid invloed op trofeeën?: Nee, kan alles op de gemakkelijkste moeilijkheidsgraad en toegankelijkheidsopties gebruiken
 • Minimale doorspeelbeurten: 1
 • PS4/PS5 Autopop & Save Transfer: Ja, maar alleen van PS4 > PS5 (niet van PS5 > PS4), alle trofeeën, inclusief platina, worden automatisch gepopt bij het laden van de PS4 save op PS5
 • PS4/PS5 Crossbuy:  Ja, maar alleen als je de duurdere Crossbuy-editie koopt voor €69,99 (er is een goedkopere PS4-versie voor €59,99, kan worden geüpgraded naar PS5 voor €10)
 • Free-Roam / Level Select na verhaal?:  Ja, er is free roam na verhaal, kan terugkeren naar alle gebieden die relevant zijn voor trofeeën en 100% voltooiing. Sommige verhaal specifieke gebieden kunnen niet opnieuw worden bezocht, maar ze bevatten niets dat verband houdt met trofeeën of voltooiing. Er is geen missieselectie, maar alle vijandelijke drops worden in je kist geplaatst als je ze niet hebt opgepakt, zodat je niets kunt missen.
 • Releasedatum: 09 november 2022

Invoering

Welkom bij de God of War Ragnarok Trofee Guide & Roadmap! De game heeft een zeer vergelijkbare structuur als de God of War-game uit 2018. Voor platina heb je in principe 100% voltooiing nodig. Alle Collectible Types zijn gekoppeld aan trofeeën, behalve Lore en Buried Treasures. Er zijn in totaal 418 verzamelobjecten. Je kunt de meeste gebieden niet voltooien bij het eerste bezoek tijdens het verhaal, omdat je de vereiste vaardigheden mist. Alle vaardigheden die je nodig hebt, worden automatisch ontgrendeld vanuit het verhaal. Sommige verzamelobjecten verschijnen pas als je het verhaal hebt uitgespeeld. Het is het beste om je eerst op het verhaal te concentreren en daarna alles op te ruimen. Niets is te missen, je kunt na het verhaal terugkeren naar alle gebieden met verzamelobjecten. Het verhaal duurt ongeveer 20 uur en 100% voltooiing nog eens 20 uur (op de gemakkelijkste moeilijkheidsgraad). Er zijn geen moeilijkheidsgerelateerde trofeeën, alles kan op de laagste moeilijkheidsgraad. Er is niets waar je op hoeft te letten tijdens je verhaal, gewoon plezier hebben en genieten van het spel zoals je wilt.

Stap 1: Voltooi het verhaal [20 uur]

Maak het verhaal af op elke moeilijkheidsgraad. Spelen op de laagste moeilijkheidsgraad is prima. U kunt ook gebruik maken van de Toegankelijkheidsinstellingen om het nog gemakkelijker te maken.

Niets dat is gekoppeld aan trofeeën of 100% voltooiing is te missen. Alle relevante gebieden die verzamelobjecten bevatten, kunnen na het verhaal opnieuw worden bezocht in free-roam. Een handvol verhaalspecifieke secties worden niet meer beschikbaar, maar ze bevatten niets voor voltooiing of trofeeën, dus het heeft geen gevolgen. Als je vergeten bent voorwerpen op te rapen die door vijanden zijn gedropt, worden ze automatisch in de blauwe kist bij de smid geplaatst. Er is geen manier om iets te missen.

Net als de vorige God of War-game is het onmogelijk om alle Collectibles bij het eerste bezoek te krijgen. Je hebt niet de benodigde vaardigheden, die worden later in het verhaal ontgrendeld. Sommige verzamelobjecten verschijnen pas na het verhaal (Remnants), ze kunnen pas worden gevonden als je het eindspel hebt bereikt. Dus maak je voorlopig geen zorgen over Collectibles, het is onmogelijk om ze tijdens het verhaal te voltooien. Pak wat je vindt zelf op en ga na het verhaal terug voor de rest.

Stap 2: Volg de verzamelgids voor 100% voltooiing [20 uur]

Volg gewoon onze God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide voor 100% voltooiing en je krijgt alle resterende trofeeën. Het bevat ook alle gunsten (Side Quests).

Hoewel de trofeeënlijst niet ronduit enkele verzamelobjecten vermeldt, heb je eigenlijk alles nodig. Je hebt bijvoorbeeld ook alle 48 Odin’s Ravens nodig om een ​​van de Relics/Hilts als beloning te krijgen. Om tegen Hrolf te vechten moet je alle Berserker Gravestones hebben. Om alle appels/hoorns te krijgen, heb je de Nornir-kisten nodig. Om het Amulet van Yggdrasil volledig te repareren heb je de legendarische kisten nodig omdat ze de onderdelen bevatten. Toegang tot bepaalhttps://www.powerwiki.nl/god-of-war-ragnarok-platinum-walkthrough-guide/de gebieden vereist het doen van gunsten, dus ze zijn ook nodig. 100% voltooiing helpt je ook om uitrustingsniveau 9 (maximaal) te bereiken om kans te maken tegen de niveau 9-bazen Hrolf en Gna.

De enige verzamelobjecten die niet direct aan trofeeën zijn gekoppeld, zijn Lore en Buried Treasures. Al het andere is nodig voor trofeeën.

» God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide

TROFEEËN LIJST:

The Bear and the Wolf
Verkrijg een cosmetisch item.

Verdien alle andere trofeeën in God of War Ragnarök om de platina trofee te ontgrendelen (DLC-items niet vereist).

The Florist
Verzamel één bloem uit elk van de negen rijken.

Beloning voor het voltooien van Favor: Nine Realms in Bloom.

Het verzamelen van alle 9 bloemen is nodig voor 100% voltooiing, je krijgt dit automatisch als je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt.

The Librarian
Verzamel alle boeken.

Beloning voor het vinden van alle 13 ‘Kvasir’s Poems’-artefacten. Je krijgt dit terwijl je alle Artifacts voor de trofee The Curator vindt

Het verzamelen van alle 13 Kvasir’s Poems Artifacts is nodig voor 100% voltooiing. Je krijgt dit automatisch als je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt.

The Curator
Verzamel alle artefacten.

Beloning voor het vinden van alle 38 Artifacts en het voltooien van de gunsten van “Slachtoffers van Oorlog” in de krater van het gebied van Vanaheim. Die gunsten tellen ook als artefacten.

Het verzamelen van alle 38 Artifacts is nodig voor 100% Voltooiing. Je krijgt dit automatisch als je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt.

How it Started
Rust jezelf met een betovering uit.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, mag niet ontbreken. Ontgrendelt tijdens Main Mission 06: The Reckoning, na het verslaan van de hoofdbaas “Nidhögg”. Je ontgrendelt de Amulet op dit punt en de game dwingt je om naar het uitrustingsmenu te gaan en de eerste Amulet-betovering te maken (verplicht om verder te komen in het verhaal).

Spit Shine
Upgrade een pantser.

Ga naar een smederij, bijvoorbeeld bij Sindri’s House, en upgrade elk pantserstuk met één niveau. Je hoeft het niet naar het maximum te upgraden, één enkele upgrade is genoeg voor deze trofee.

Spartan Ways
Onthoud de Spartaanse leringen.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, mag niet ontbreken. Het wordt ontgrendeld aan het begin van Main Mission 12: Reunion. Op dit punt heeft Kratos alle 3 soorten Spartan Rage geleerd, te vinden in het wapenmenu: Valour, Wrath, Fury. Het zijn allemaal automatische verhaal ontgrendelingen, je kunt het niet missen. Zodra de pop-up voor Main Mission 12: Reuinion op het scherm verschijnt, wordt de trofee ontgrendeld.

Full Belly
Verkrijg alle appels van Iðunn en hoorns van bloedmead.

Beloning voor het openen van alle 35 Nornir-kisten. Elke kist bevat een appel om de gezondheid te verhogen of een hoorn om de Spartaanse woede te vergroten. Ze zijn niet bevestigd aan specifieke kisten, welk item je uit elke kist haalt, hangt af van het totaal aantal kisten dat je eerder hebt geopend.

Het verzamelen van alle 35 Nornir-kisten is nodig voor 100% voltooiing. Je krijgt dit automatisch als je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt.

Knock off the Rust
Koop een vaardigheid.

Druk op Touchpad > Vaardigheden > Koop een vaardigheid in dit menu. Het kost XP, dat je krijgt voor het voltooien van hoofdverhaalmissies, gunsten en andere nevenactiviteiten.

A Grizzly Encounter
Versla de Beer.

Automatische verhaalgerelateerde trofee, niet te missen (1e baas trofee). Ontgrendeld tijdens Main Quest 01: Fimbulwinter overleven, nadat je tegen de grote beer hebt gevochten.

Blood Debt
Versla de God of Thunder.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, niet te missen (2e baas trofee). Ontgrendeld tijdens Main Quest 01: Fimbulwinter overleven, nadat je tegen Thor hebt gevochten.

Backyard Brawl
Versla de mysterieuze Walküre.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, mag niet ontbreken (4e baas trofee). Ontgrendelt helemaal aan het begin van Main Quest 06: The Reckoning, nadat je tegen Vanadís hebt gevochten.

Root of the Problem
Versla Níðhögg.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, mag niet ontbreken (5e baastrofee). Ontgrendeld tijdens Main Quest 06: The Reckoning, nadat je tegen Nidhögg hebt gevochten.

The Cauldron
Vernietig Grýla’s cauldron.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, niet te missen (3e baas trofee). Ontgrendeld tijdens Main Quest 05: The Lost Sanctuary, na het gevecht met de Gryla baas.

Off the Leash
Versla Garm.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, niet te missen (6e baas trofee). Ontgrendelt tijdens Main Quest 12: Reunion, na een gevecht met de Garm baas.

Comeuppance
Versla Heimdall.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, niet te missen (7e baas trofee). Ontgrendelt tijdens Main Quest 13: Creatures of Prophecy, na gevecht met Heimdall baas.

Better Together
Vecht tegen Hrist en Mist.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, niet te missen (8e baas trofee). Ontgrendeld tijdens Main Quest 16: The Summoning, na een gevecht met de baas van Hrist en Mist.

Phalanx
Verkrijg alle schilden.

Beloning voor het verkrijgen van alle 5 schilden. 3 zijn gemaakt bij de smid, 1 is een verhaalontgrendeling, 1 uit een legendarische kist. Je krijgt dit automatisch als je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt.

Collector
Verkrijg alle relikwieën en zwaardgevesten.

Beloning voor het verkrijgen van alle 14 relikwieën (ook wel “Hilts” genoemd, ze zijn hetzelfde). Ze kunnen worden gecontroleerd onder Wapens > Relikwie. Ze ontgrendelen speciale vaardigheden die je kunt activeren met + . Je krijgt ze allemaal automatisch terwijl je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt.

Dragon Slayer
Maak de Dragon Scaled pantserset.

De Dragon Scaled Armor-set wordt beschikbaar voor knutselen bij de smid na het voltooien van je eerste Dragon Hunt-gunst in het kratergebied van Vanaheim. De set bestaat uit 3 delen en vereist Dragon Materials om te knutselen:

 • Borstplaat op drakenschaal – 1 drakenklauw, 2 drakentand
 • Dragon Scaled Bracers – 10 Drakentanden
 • Gordel met drakenschaal – 10 drakentand

Voor alle Drakenjachten zie de trofee Invasive Species. Het voltooien van alle Dragon Hunts is nodig voor 100% voltooiing, je krijgt dit automatisch terwijl je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt.

How it’s Going
Repareer het Amulet van Yggdrasil volledig.

Het Amulet van Yggdrasil komt beschikbaar in Main Mission 06: The Reckoning, na het verslaan van de hoofdbaas “Nidhögg”. Je moet dan alle 9 slots ervan repareren bij de smid. Elke slot vereist 1 juweel van Yggdrasil. Er zijn echter al vanaf het begin 2 slots ontgrendeld, wat betekent dat je alleen de 7 resterende slots hoeft te repareren (7 Jewels of Yggdrasil).

De Yggdrasil-juwelen zijn te vinden in legendarische kisten, je krijgt ze allemaal automatisch terwijl je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt .

Funeral for a Friend
Woon de begrafenis bij.

Beloning voor het voltooien van Favor: A Viking Funeral in Svartalfheim (alleen beschikbaar na het verhaal).

Het voltooien van alle gunsten is nodig voor 100% voltooiing, je krijgt dit automatisch terwijl je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt.

Rebel Leader
Retourneer de Hamer van de Opstand.

Beloning voor het voltooien van Favor: Spirit of Rebellion in Svartalfheim (alleen beschikbaar na het verhaal).

Het voltooien van alle gunsten is nodig voor 100% voltooiing, je krijgt dit automatisch terwijl je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt .

New Friends
Haal Lúnda’s orb op.

Beloning voor het voltooien van Favor: The Mysterious Orb in Vanaheim.

Het voltooien van alle gunsten is nodig voor 100% voltooiing, je krijgt dit automatisch terwijl je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt.

Full Gufa
Bevrijd de Hafgufa’s.

Beloning voor het voltooien van Favor: Secret of the Sands & Favor: Song of the Sands in Alfheim (alleen beschikbaar na het verhaal).

Het voltooien van alle gunsten is nodig voor 100% voltooiing, je krijgt dit automatisch terwijl je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt.

Making Amends
Bevrijd de Lyngbakr.

Beloning voor het voltooien van Favor: Weight of Chains in Svartalfheim, Lyngbakr Island.

Het voltooien van alle gunsten is nodig voor 100% voltooiing, je krijgt dit automatisch terwijl je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt.

It Was a Good Day
Mardöll opgehaald.

Beloning voor het voltooien van Favor: Freya’s Missing Peace in Vanaheim, Vanir Shrine.

Het voltooien van alle gunsten is nodig voor 100% voltooiing, je krijgt dit automatisch terwijl je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt.

Invasive Species
Voltooi alle kraterjachten.

Er zijn 9 Hunts die plaatsvinden in het kratergebied in het noorden van Vanaheim. Ze bestaan ​​uit drakenjachten en epische jachten, die allemaal als gunsten tellen. 
Het voltooien van alle gunsten is nodig voor 100% voltooiing, je krijgt dit automatisch terwijl je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt.

Vanaheim (geen jacht maar nodig om ‘The Crater’-gebied te bereiken):

 • Favor: Scent of Survival

The Jungle:

 1. Dragon Hunt – Favor: What Lies Below
 2. Dragon Hunt – Favor: Trail of the Dead
 3. Dragon Hunt – Favor: Path of Destruction

The Sinkholes:

 1. Dragon Hunt – Favor: Quaking Hollow
 2. Dragon Hunt – Favor: The Burning Skies

The Plains:

 1. Dragon Hunt – Favor: In the Dead of Night
 2. Dragon Hunt – Favor: For Vanaheim!
 3. Epic Hunt – Favor: In Plain Sight
 4. Epic Hunt – Nocturnal Predator

Besties
Aai Speki en Svanna.

Beloning voor het voltooien van Favor: Animal Instincts in Midgard, Lake of Nine.

Het voltooien van alle gunsten is nodig voor 100% voltooiing, je krijgt dit automatisch terwijl je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt.

Rightful Place
Breng alle Lindwyrms terug naar Ratatoskr.

Beloning voor het voltooien van Favor: The Lost Lindwyrms, begonnen bij Sindri’s House.

Het voltooien van alle gunsten is nodig voor 100% voltooiing, je krijgt dit automatisch terwijl je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt.

Pure of Hart
Geeft de Stags van de vier seizoenen terug.

Beloning voor het voltooien van Favor: A Stag for All Seasons, begonnen bij Sindri’s House.

Het voltooien van alle gunsten is nodig voor 100% voltooiing, je krijgt dit automatisch terwijl je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt.

Trials by Fire
Voltooi de Trials of Muspelheim.

Beloning voor het voltooien van Favor: The Final Challenges in Muspelheim.

Het voltooien van alle gunsten is nodig voor 100% voltooiing, je krijgt dit automatisch terwijl je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt.

Ready for Commitment
Upgrade één pantserset volledig.

Hiervoor moet je alle 3 delen van een pantserset upgraden naar niveau 9 (borstpantser, polspantser, taillepantser). Het is belangrijk dat alle 3 de stukken deel uitmaken van dezelfde pantserset / dezelfde naam hebben. Mix geen verschillende decorstukken.

De Fate Breaker Set bestaat bijvoorbeeld uit “Fate Breaker Shoulder Guard”, “Fate Breaker Wraps”, “Fate Breaker Belt”. Je kunt zien dat ze deel uitmaken van dezelfde set omdat ze dezelfde naam hebben en elk stuk een setbonus heeft voor het hebben van de andere stukken.

Je kunt de stukken bij elke smid upgraden. 
Je zou automatisch genoeg materialen moeten krijgen terwijl je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt.

Ragnarök
Vecht tegen de Alvader.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, niet te missen (8e baas trofee). Ontgrendelt tijdens Main Quest 17: The Realms of War, na een gevecht met de baas van Odin.

Grave Mistake
Strijd tegen King Hrólf.

Beloning voor het voltooien van Favor: Fit for a King. Hrolf is de laatste Berserker-baas in Midgard – King’s Grave, nadat hij alle andere Berserker Gravestones heeft verzameld.

Het voltooien van alle gunsten is nodig voor 100% voltooiing, je krijgt dit automatisch terwijl je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide.

Hrolf is een Berserker-baas van niveau 9, een van de moeilijkste in het spel. Je moet hiervoor Gear Level 9 hebben, wat betekent dat je al je Gear volledig hebt geüpgraded naar het maximale niveau. Het is het beste om dit als een van je laatste trofeeën te houden nadat je alle andere regio’s hebt voltooid. Zorg ervoor dat je een Wederopstandingssteen hebt gekocht bij de smid onder Speciale items. Ga ook naar Instellingen > Gameplay > Uitdagingsniveau = Geef me verhaal om op de gemakkelijkste instelling te spelen. Schakel ook midfight checkpoints in via Instellingen > Toegankelijkheid > Gevechten > Miniboss Checkpoints = AAN. Hierdoor ontstaat er halverwege het gevecht een checkpoint. Als je sterft, krijg je je Resurrection Stone en Rage terug en kun je het opnieuw proberen.

The True Queen
Strijd tegen Gná.

Beloning voor het voltooien van Favor: Defend Your Valor. Gna wordt gevonden in de Muspelheim Crucible, maar spawnt pas na het verhaal.

Het voltooien van alle gunsten is nodig voor 100% voltooiing, je krijgt dit automatisch terwijl je de God of War Ragnarok – 100% Platina Walkthrough Text Guide volgt .

Gna is een Level 9 Valkyrie-baas, een van de moeilijkste in het spel. Je moet hiervoor Gear Level 9 hebben, wat betekent dat je al je Gear volledig hebt geüpgraded naar het maximale niveau. Het is het beste om dit als een van je laatste trofeeën te houden nadat je alle andere regio’s hebt voltooid. Zorg ervoor dat je een Wederopstandingssteen hebt gekocht bij de smid onder Speciale items. Ga ook naar Instellingen > Gameplay > Uitdagingsniveau = Geef me verhaal om op de gemakkelijkste instelling te spelen. Als je sterft, krijg je je Resurrection Stone en Rage terug en kun je het opnieuw proberen. In tegenstelling tot Hrolf zijn er geen midfight checkpoints tijdens het Gna-gevecht, maar zij heeft minder gezondheid dan hij.

Dit zijn alle trofeeën die je kunt halen in God Of War Ragnarok. Happy Hunting!

Check ook onze andere Trofee Guides & Roadmaps
Check hier onze Wiki Guides

Vorig artikelGod of War Ragnarok – Platina Walkthrough Guide
Volgend artikelDead Space Remake Trofee Guide & Roadmap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here