God of War Ragnarok – Het Einde uitgelegd

God of War Ragnarok maakt Kratos’ rol netjes af in het Noorse tijdperk van de God of War-serie. We hebben een veel hoopvoller einde en grotendeels intacte Nine Realms dankzij de acties van Kratos en Atreus tijdens Ragnarok. Hoewel het relatief eenvoudig is, is er aan het einde van het verhaal enige symboliek die een beetje interpretatie vereist en spelers enigszins in de war kan brengen. In dit artikel leggen we de God of War Ragnarok Ending uit.

God of War Ragnarok Einde Samenvatting:

 • Na de gebeurtenissen van Ragnarok wordt Odin verslagen en wordt Asgard vernietigd, waarbij de meest vriendelijke personages en burgers worden geëvacueerd naar de andere rijken.
 • Freyr gaf aan het einde zijn leven om de andere personages te laten ontsnappen, waarbij hij tijdelijk het zwaard van Ragnarok (het monster dat Surtr werd) blokkeerde. Dit komt overeen met de werkelijke Noorse mythologie, waar Freyr wordt gedood door Surtr tijdens de gebeurtenissen van Ragnarok.
 • Atreus spreekt met de personages die zich op een veilige locatie in Midgard hebben verzameld en ontmoet vervolgens Angrboda die hem en Kratos een verborgen heiligdom in de berg laat zien. Dit heiligdom is gemaakt door Faye en toont hoe ze het heiligdom van Jotunheim vernietigt, wat de dood van Kratos voorspelde, gevolgd door haar eigen dood. Hierdoor konden Kratos en Atreus hun eigen pad volgen en kon de oorspronkelijke voorspelling niet uitkomen.
 • Atreus is nu klaar om alleen op pad te gaan en verbindt zich ertoe de rest van de Giants te vinden, in de knikkers waar hun zielen worden vastgehouden. Kratos stemt ermee in hem alleen te laten gaan.
 • Kratos loopt rond en vindt een tweede set deuren aan de achterkant van het heiligdom, met een afbeelding van Kratos die Olympus verlaat, de gebeurtenissen in de Noorse saga, en een derde paneel in een geheel andere kunststijl.
 • Kratos verbindt zich ertoe om te helpen bij de wederopbouw van de Negen Rijken, waarbij Mimir en Freya beiden overeenkomen om met hem verder te gaan op het pad.

Wat betekent het heiligdom aan het einde?

De inhoud van het tweede heiligdom is een beetje vaag en vereist het onthouden van enige context uit de voorgaande delen van het verhaal.

 • Het eerste paneel is een duidelijke afbeelding van Kratos die Olympus verlaat en de Nine Realms bereikt na de gebeurtenissen in de voorgaande games.
 • Het tweede paneel is een weergave van de gebeurtenissen van de God of War 2018, toen Kratos tegen Thor vocht aan het begin van God of War Ragnarok en de bevroren bliksemschicht creëerde.

Het derde paneel is waar enige vaagheid wordt geïntroduceerd, en vereist enige voorafgaande context en aandacht voor delen van het verhaal.

 • Als we heel goed naar het derde paneel kijken, is de originele afbeelding van Kratos die sterft in de armen van Atreus, zoals te zien is in het originele Jotunheim-heiligdom dat Angrboda aan Atreus laat zien wanneer hij haar boomhut bezoekt.
 • Over het paneel is een grote afbeelding van Kratos geschilderd in een statige vorm, met kleinere menselijke figuren eromheen die eerbied lijken te hebben en offers brengen aan de figuur van Kratos.
 • Als je tijdens The Lost Sanctuary in Angrboda’s boomhut had rondgekeken en haar schilderijen had gezien, had je kunnen zien dat ze allemaal specifiek zijn gemaakt met rode, blauwe en gele verf, net als het derde paneel van het heiligdom.
 • Als je je Odins gesprek met Kratos aan het einde van Forging Destiny herinnert , zegt Odin dat Kratos niets weet over de aspecten van goddelijkheid, zoals aanbeden of vereerd worden door stervelingen en hem ervan beschuldigt egoïstisch te zijn en alleen om zichzelf te geven.
 • Maar tegen het einde van de Noorse sage is een van de grootste aspecten van de groei van Kratos als personage het leren zorgen voor anderen om hem heen buiten zijn familie, met hem en Atreus klaar om Odin alleen te bevechten terwijl hun bondgenoten helpen redden zoveel mogelijk mensen in Asgard.
 • Daarom voorspelt het laatste heiligdompaneel, zoals gedaan door Angrboda, dat Kratos wordt vereerd door andere mensen, wat hij, zoals hij tegen Freya en Mimir zegt, nooit eerder had kunnen bedenken.

Andere interessante eindwaarnemingen:

Tot slot nog een paar andere interessante observaties over het einde, de post-game en hoe het is opgezet.

 • Vanwege het feit dat je de meeste gunsten en neveninhoud kunt doen (behalve de expliciet post-verhaal) met ofwel Atreus of Freya, afhankelijk van wanneer in het verhaal je ze doet, zijn er eigenlijk verschillende dialoogregels opgenomen voor elk terwijl je veel van de doet Gunsten. Als je ze bijvoorbeeld met Freya doet, erkent ze behoorlijk hoe het voor Kratos vreemd lijkt om op nogal onbaatzuchtige manieren te helpen en het toont zijn groei als personage.
 • Er zijn veel locaties waarnaar je kunt terugkeren voor wat extra dialoog over gunsten als je ze eenmaal hebt voltooid. Als je bijvoorbeeld terugkeert naar Helheim nadat je alle Hel-Tears hebt gesloten, kun je een kort gesprek voeren met Hraesvelgr.
 • Na het verhaal kun je personages uit Asgard op verschillende locaties tegenkomen om te zien wat ze van plan zijn. Bijvoorbeeld in Midgard bij The Derelict Outpost of The Canyons.

Wat gebeurt er na het verhaal? Wat verandert?

 • Atreus is uit het spel verdwenen en komt nooit meer terug. Freya vervangt hem definitief als uw reisgenoot. Ze heeft dezelfde Sonic Arrows en Runic Arrows die Atreus had, dus je kunt nog steeds vrij verkennen.
 • De Atreus-exclusieve hoofdverhaalsecties kunnen niet opnieuw worden bekeken. Beloningen van kisten die je misschien in die secties hebt gemist, kunnen na het verhaal echter in de smederij worden gekocht, dus je kunt niets missen. Er zijn ook geen verzamelobjecten of trofeeën of iets dat voor 100% is voltooid in die gemiste gebieden. Alles wat met voltooiing te maken heeft, kan na het verhaal worden gedaan.
 • Lunda vervangt Sindri/Brok als smid. Zij is de smid die je in Vanaheim hebt ontmoet, in het kamp van Freyr. Zij zal vanaf nu de winkelierster zijn.
 • Er wordt een eindspelverhaalmissie geactiveerd, genaamd “Beyond Ragnarök”. Je voltooit het door 100% voltooiing te behalen

God of War Ragnarok Wiki Guide
God of War Ragnarok Trofee Guide & Roadmap

Vorig artikelGod of War Ragnarok – Untamed Fury Locaties
Volgend artikelGod of War Ragnarok – Luminous Alloy Locatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here