God of War Ragnarok – Bestiary: Alle Monsters en Vijanden

God of War Ragnarok’s Bestiary bevat in totaal 84 entries, die hier allemaal worden vermeld.

Het bestiarium is onderverdeeld in de volgende subsecties:

 • Aesir
 • Beast
 • Elves
 • Hel-Walker
 • Midgardian
 • Monster
 • Primordial
 • Seidr

Aesir

Einherjar Captain

Ik begrijp dat je je eerste Einherjar kapitein tegenkwam toen je alleen was in Vanaheim met Lady Freya. Je zult deze agressieve individuen nooit zien zonder hun door Asgard gesmede wapen als je net als ik bent, maar ze hebben het goedgemaakt met de nogal irritante toevoeging van Bifrost-energie. Met het gewicht van zo’n omslachtig wapen, bewegen ze iets langzamer, maar eenmaal binnen het bereik van dat mes kan men sneller dan verwacht zonder kop komen te zitten.

Einherjar Brute

Nauwelijks een passendere titel dan Brute, hoewel misschien van toepassing op meer dan één rang van Odins soldaten. Als ik me goed herinner, werd deze titel toegekend als een pas geïncarneerde Einherjar een of andere prestatie volbracht. Het laatste dat ik hoorde, was dat het werd bereikt door de kaken van tien vijanden te dragen die met hun blote handen van het hoofd van hun eigenaar waren gerukt.

Einherjar Warrior

Je zou naar deze naam kunnen kijken en denken dat het een beetje repetitief van aard is – we weten al dat Einherjar krijgers waren tijdens hun leven. Maar ik kan je verzekeren dat het onderscheid behoorlijk scherp is. Net zoals iemand in rang stijgt in een leger, zo ook de Einherjar. Odin mag dan de kwalificatie veranderd hebben sinds mijn dagen in Asgard, maar de titel van Krijger werd gewoonlijk toegekend rond de derde of vierde opstanding, afhankelijk van hoe glorieus de vorige dood werd geacht. Telde natuurlijk niet mee als je jezelf met opzet beledigde. Ik vraag me af of er nog andere onvoorziene gebeurtenissen zijn toegevoegd toen hij ontdekte dat ze veldslagen voor Sport in Svartalfheim organiseerden…

Einherjar

Asgards beste. Een krijger van Midgard wil niets liever dan sneuvelen in de strijd. Het zou de doorgang naar het Walhalla verzekeren, een beloofd land waar zowel de eerbare als de ellendige heen worden gestuurd. Daar selecteerde Odin de beste en gaf ze nog een kans om voor hem te sterven, waardoor de Einherjar ontstond.

Het is duivels geniaal als je het zo zou willen zien – wek genoeg toewijding op bij een bloeddorstige groep ondode moordenaars, en je verzekert jezelf van een bijna eindeloze voorraad voer voor je oorlog.

 • Elke Bifrost die ze op je krijgen, zal de volgende keer dat je geraakt wordt tot ontploffing komen – tenzij je onbeschadigd blijft totdat het verdwijnt (wat mijn bescheiden aanbeveling zou zijn).
 • Sommige dragen messen om snel achter elkaar aan te vallen. Probeer deze te pareren om hun stroom te onderbreken.

Einherjar Rider

Op een gegeven moment vond Odin het de moeite waard om Einherjar te trainen om gradungr de strijd in te rijden – of misschien was het andersom, gradungr trainen om  door  Einherjar te worden bereden. Hoe dan ook, er was wat training bij betrokken. Nogal wat, als gradungr zo wild is als altijd. Wantrouwende wezens, en terecht, gezien het feit dat ze door Odin bijna tot dienstbaarheid zijn gedwongen.

Einherjar Archer

Odins experimenten met Bifrost-energie blijven ons problemen bezorgen. Deze keer is het in de vorm van langeafstandsschoten die zijn afgevuurd door zijn Einherjar Arhcers. Niet dat ik hem ergens de eer voor zou willen geven, maar het is alleen tactisch logisch – doordring de beesten, doordring de korteafstandswapens, doordring de pijlen. Hoewel het een breuk met de traditie vormt, manifesteerde Einherjar voorheen hun wapens in overeenstemming met hun keuzes in het leven. Nu Odin die beperking uit hun hiernamaals heeft verwijderd, waar houden zijn ambities dan op?

Einherjar Tamer

Deze leden van het leger van Odin zijn gespecialiseerd in het naar hun hand zetten van angstaanjagende beesten en kunnen ze te hulp roepen in de strijd – nooit een welkome complicatie!

Odins raven

Odin heeft ons in de gaten gehouden sinds we enige tijd geleden aan onze reis begonnen. Het doden van deze raven en het verblinden van de Alvader zal ons alleen maar helpen op ons pad.

Beast

Tatzelwurm

Weinigen wagen zich aan het land waar deze tunnelende klootzakken ronddwalen, en nog minder kunnen een aanval overleven. Ze zullen door de aarde graven zoals een vis door het water zwemt, wachtend tot een nietsvermoedende ziel op het verkeerde stukje land stapt. Hun staarten met weerhaken doorboren gemakkelijk vlees en overspoelen hun slachtoffers met gif. Het is een verschrikkelijke ervaring, nog verergerd door het bijna speelse sadisme dat ze lijken te bezitten terwijl ze met hun slachtoffers spelen.

Cursed Tatzelwurm

Misschien zijn we ons er nu allemaal van bewust dat de “vervloekte” descriptor betekent dat er vergif bij betrokken is, nietwaar? Niet echt nodig voor verdere uitwerking.

Wretch

Verder, hoe ik de kans zou aangrijpen om deze kleine blighters met een welgemikte hoef te verpletteren. De stank die ze afgeven, wedijvert met een trollenbonch, en nog wat. Op zichzelf lijken ze misschien een gemakkelijke vijand, maar ze worden zelden gezien zonder metgezellen. Een troep Wretches zal zelfs de sterkste vijanden snel overweldigen.

Ellendig gedijen in wetlands. Vind een waterlichaam en ze zullen waarschijnlijk in de buurt zijn, zich koesterend in modder en vuil, en hun toch al unieke geur geen goed doen. Je moet snel op de been zijn tijdens een ontmoeting met een Wretch van welke aard dan ook… en let op de tanden!

Exploding Wretch

Kunnen Wretches nog erger worden? De stank die ze uitstralen komt niet alleen uit de omgeving die ze zelf houden, maar ook van binnenuit. Een verzameling gassen die ze gebruiken om op te groeien tot een Grim, en ze tot een grote, sterke bergsra, om precies te zijn. Wanneer sommige gassen echter te snel op andere reageren, hetzij veroorzaakt door paniek, of woede, of een andere onbekende reden, zal de kleine ellendeling, eh, uitzetten… en even later exploderen. Die kun je het beste vermijden of ze tegen andere vijanden schoppen, zodat ze een doel kunnen vinden in hun ellendige kleine leventjes.

Wild Wretch

Parasieten, velen. Begaafd met verschillende rijen kleine tanden waardoor het gemakkelijk op een slachtoffer kan worden bevestigd en in een handomdraai hun levenskracht kan wegzuigen. Vermenigvuldig dat wanneer meerdere tegelijk hechten, en iedereen zou binnen enkele ogenblikken worden neergehaald. Wat deze ellendelingen bezielt om van deze specifieke vorm van ergernis te genieten, gaat mij te boven. Logica zegt me dat ze een rol moeten spelen in het ecosysteem van hun thuisomgeving, maar dat lijkt te genereus om deze kwaadwillende kruiperds toe te staan.

Nightmare

Nachtmerries, bah! Wat een vreselijk ongedierte. Invoer voltooid.

Nightmare Parasite

Niet de meest levensbedreigende Nightmare-variant, maar bij nader inzien zeker de meest angstaanjagende. Elk wezen dat het nodig acht om de geest van een ander over te nemen, verdient een snelle vergelding.

Exploding Nightmare

Misschien wel de meest dodelijke variant van Nightmare. Deze zwermen graag een vijand in groepen, en op het moment dat ze voelen dat ze de overhand hebben, offeren ze zichzelf op voor het welzijn van … nou ja, het doden van hun vijand. Lijkt contra-intuïtief als je het mij vraagt, maar mijn theorie is dat ze werken als een soort enkelvoudig bewustzijn. Het goede van de velen maakt het op de lange termijn de moeite waard om er een paar te verliezen.

Ice Nightmare

Niet veel anders dan je gewone nachtmerrie, met uitzondering van ijs kan het naar je toe komen als je de kans krijgt. Het is het beste om het die kans in de eerste plaats niet te geven. Val eerst aan en je hoeft je later nergens zorgen over te maken.

Gloom Nightmare

Gloom Nightmares hebben de juiste naam, neem ik aan. Ze hebben de mogelijkheid om hun vijanden tijdelijk te verblinden (jammer als dat gebeurt), maar een paar goed gerichte treffers met een afstandswapen, en ze zullen ons niet meer lastig vallen.

Cursed Gulon

Een variant van Gulon die zijn stroperige beten versterkt met een mondvol gif. Ze lijken er de voorkeur aan te geven dat gif op de grond uit te braken … hoe beter ze vijanden op afstand kunnen houden. Fascinerende verdedigingsstrategie, het kunnen maken van vallen met je eigen maagzuur (als het inderdaad maagzuur is), het kan ook afkomstig zijn van verschillende zakjes in de mond en keel om interne schade te voorkomen. Nooit dichtbij genoeg gekomen om goed te kunnen kijken.

Wyvern

Even majestueus als gevaarlijk. In tegenstelling tot drakes en dreki is de wyvern een lid van de Dragon-familie. Hun gebrek aan voorpoten wordt meer dan goedgemaakt door de behendigheid en snelheid van hun vleugels. Als je er een ziet vliegen, lijkt de prestatie net zo eenvoudig als een vis die door het water van een kalm meer glijdt. Wyverns werden oorspronkelijk getemd – of beter gezegd “getemd” – op een bepaald moment door de Vanir. Vóór de bezetting van Vanaheim ontwikkelden ruiters een hechte band met hun rijdieren, wat een aanzienlijk vertrouwen van beide partijen vereiste. Het was de moeite waard die mij is verteld. Zo erg zelfs dat Odin’s Einherjar ervoor hebben gekozen om het te repliceren, waarbij ze de wyverns van Vanaheim tot slaaf maken.

Dodher Wyvern

Een van de dodelijkste Asgardische strijdbeesten. Niemand vroeg om een ​​draak met Bifrost-vaardigheden, dus een of andere pummel vond het passend om het geschenk aan wyverns te geven. Als het niet voor de hand ligt, voel ik de behoefte om te verduidelijken: de pummel was Odin. Wie weet welke experimenten hij op de arme beesten heeft uitgevoerd om ze te doordrenken met een energiesubstantie die hen net zo vreemd is als baden in lava.

Flame Gradungr

Een rijdier dat favoriet is bij Odin’s Einherjar. Je vergeleek het met een leeuw uit Griekenland, gecombineerd met de hoorns van een geit, het gewei van een hert en het onnatuurlijke vermogen om het gebladerte om hen heen te verbranden.

Frost Gradungr

Deze beesten, een neef van de Flame Gradungr, hebben ervoor gekozen om ijs te gebruiken in hun aanvallen in plaats van hun heethoofdige familieleden.

Dodher Gradungr

Nog een voorbeeld van Odin die iets neemt dat niet van hem is en het verbastert. Het doordrenken van de Gradungr met Bifrost-energie is nog een ander item op de lange lijst van beledigingen die de eenogige eikel heeft begaan tijdens zijn veroveringen.

Elfen

Dark Elf

Stroom is zelden gratis. De woestijn van Alfheim was niet altijd een stormachtige en dorre woestenij. Nee, voordat de tempel werd gebouwd, wemelde het van het leven in de woestijn. Nu voeren de Licht-beroofde Elfen van de Barrens constant oorlog tegen hun tegenhangers in de Lichtbron. In hun ogen is het Lake of Souls niet van hen om te gebruiken. Hoe kan men het hen kwalijk nemen? Ze zagen hun huis wegkwijnen terwijl hun neven machtig werden.

Dark Elf Lord

De grootste en sterkste van de Dark Elves waarmee we te maken hebben gehad. Lords bewapenen licht en gebruiken het om hun vijanden tijdelijk te verblinden voordat ze een verwoestende aanval op hen uitvoeren, als ze je schedel niet eenvoudig zelf kunnen verpletteren. Misschien maakt de tactiek de dood van hun vijanden menselijker.

Dark Elf Warrior

Deze krijgers zijn een beetje taaier dan de meeste Dark Elves en besteden hun tijd aan het trainen en uitvoeren van routines op de meest efficiënte en dodelijke manier. Zoals met de meeste Dark Elves, blijft vluchten een belangrijk onderdeel van hun strategie. Als ze aanvallen, hoe eerder we ze aan de grond kunnen houden, hoe sneller we de overhand kunnen krijgen.

Dark Elf Summoner

Summoners beschikken over het unieke vermogen om in een oogwenk versterkingen op te roepen. Niet dat samenwerking een bijzonder nieuw concept is – het is in ieder geval een van de effectievere strategieën die er zijn, aangezien het verslaan van een vijand de snelste weg naar de overwinning kan zijn. Als zodanig moeten Summoners worden verwijderd zodra we ze zien, om te voorkomen dat ze hun taken vervullen.

Light Elf

Slayers geven de voorkeur aan een benadering met twee zwaarden om te vechten. Ik heb gehoord dat ze meer controle voelen wanneer beide handen synchroon zijn, een beweging uitvoeren in plaats van een handaanval/een handblok. Als ze niet zo dodelijk waren, zouden hun bewegingen waarschijnlijk doorgaan als een dans – een waarvoor ik fatsoenlijk hacksilver zou betalen om te zien. Misschien kunnen Elfen in een minder tumultueuze tijd hun wapens neerleggen voor het nastreven van elegantie in andere bezigheden dan oorlog.

Light Elf

De ontdekking van het Zielenmeer markeerde het begin van een groot schisma binnen Alfheim. De Lichtbron maakte gebruik van de kracht van het Licht en de Elfen die hun dagen doorbrachten met koesteren in de gloed ervan, raakten geobsedeerd door hun nieuwe kracht. Ze vonden nieuwe manieren om zichzelf uit te drukken door middel van kunst en uitvindingen. Het was een tijd van grote welvaart… voor de helft van Alfheim. Toen de Levende Woestijn van het rijk eenmaal begon te verdorren, vond de andere helft van de rijken de kosten van vooruitgang te hoog, waardoor de gewelddadige cirkel van conflicten ontstond die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Light Elf Warrior

Deze Elven Warriors zijn meer dan bedreven met hun zwaarden. Je moet je goed concentreren om een ​​duel ongedeerd door te komen.

Light Elf Mystic

Mystici houden liever afstand. Niet emotioneel – ik weet zeker dat ze vrij openhartig zijn met hun gedachten en gevoelens onder hun kameraden – maar als gevechtstactiek. Ze zijn meesterlijk in het toveren van moeilijk te ontwijken afstandsaanvallen.

Hel-Walker

Hel-Reaver

Reavers sterven, ze verwerpen de roep van de Walkuren en hier zijn we dan. Sommige vervelende ijsaanvallen komen met hun hervonden hiernamaals, dus pas op dat je niet bevriest, want dat leidt alleen maar tot een meer zelfverzekerde woede.

Hel-Raider-chef

Neem je tuinvariëteit “Ox” van een Raider Chief en vervang zijn bloed door de bevroren boosaardigheid van Hel zelf. Klinkt verschrikkelijk, en terecht!

Hel Raider

Je standaard Raider in hertenstijl, alleen dood – en veel gevaarlijker. Meedogenloze, waanzinnige, woedende wezens… ze in brand steken zou ze moeten kalmeren!

Hel Raider Scout

De bevroren, ondode “Hel”-variant van je Raider Scout in uilstijl – sneller, luider, kouder!

Hel-Viken

Dode Viken. Misschien met een klein krachtvoordeel ten opzichte van hun levende tegenhangers, aangezien de meesten knotsen hebben gebruikt als middel om iedereen te straffen die hen in de weg zou staan. De dood heeft ze misschien sterk gemaakt, maar aanvallen met één enorm wapen laat vaak openingen open voor een snellere tegenstander, nietwaar?

Hel-Schaduw

Wanneer een schaduw Helheim binnenkomt, kan ik me alleen maar voorstellen dat de Seidr-magie hun lichaam verlaat, maar de achtergebleven holte, of deze nu spiritueel of fysiek is, moet worden opgevuld. Het ijs en de winden van het rijk, die zo agressief zijn als ze zijn, stormen dan naar binnen en laten op zijn plaats een Hel-Shadow achter die doordrenkt is met alle bevroren krachten van Helheim. Ik kan me niet voorstellen dat dit proces op enigerlei wijze prettig is, zelfs niet voor een dode Schaduw.

Hel-Shadow Archer

Deze dode Shadow heeft behoorlijk wat ijsmagie geleerd. Zoals bij elke boogschutter – met misschien de uitzondering van Atreus – is dichtbij de beste strategie om ze snel uit te schakelen. Anders zorgen ze ervoor dat hun lansachtige projectielen ons bekogelen alsof er geen morgen is.

Hel-Brood

Niet dat Hel-Brood bijzonder expressieve wezens zijn, maar het ontbreken van gezichten om mee uit te drukken is zelfs nog nachtmerrieachtiger dan Nightmares zelf, als je het mij vraagt. Ik ben ook degene die deze aantekeningen schrijft, dus ik vraag het mij natuurlijk.

Hel-reiziger

Een Reiziger die zelfs in de dood Odins nep-‘pad’ bleef volgen. Vet veel goeds dat hem deed.

Hel-Revenant

Een huiveringwekkende variëteit van Revenant. Wat het meest merkwaardig aan hen is, is het feit dat ze Hel zonder intacte ziel hebben bereikt. Ik had de indruk dat er een nodig was om Helheim binnen te gaan als een van de doden. misschien stelt de Seidr-magie hen in staat om alles te omzeilen dat hen in de eerste plaats uit het rijk zou hebben gehouden … of ze zijn erin geslaagd het proces van de dood volledig te omzeilen en kiezen ervoor om in plaats daarvan het rijk zelf te dienen.

Midgardiaans

Raider Chief

De Raider Chiefs gebruiken de kracht van de machtige os voor hun fylgja, en visueel gezien is het vrij duidelijk: enorme kolossale vormen die bijna elk deel van hun lichaam kunnen bewapenen als ze hun gewicht erachter werpen. Volgens de Raider-traditie worden Chiefs gekozen door meerdere dagen en nachten van gevechtsprocessen. Alleen de sterkste krijgers krijgen zelfs de kans, en tegen het einde van de beproevingen zijn de meeste (zo niet alle) deelnemers dood – inclusief de winnaar! Vanwege het drastisch afnemende aantal, denk ik dat ze hun methoden hebben gewijzigd.

Raider

Er zijn tegenwoordig nog maar weinig mensen in de Wildwoods. Degenen die overleven, hebben zich verstopt op de warmste plaatsen die ze kunnen vinden, of – als ze ervoor kiezen zich niet te verstoppen – hebben ze de kou alleen maar afgeweerd door hun fylgja – hun ‘Guardian Spirit’ – te transformeren. Dit deel van hun ziel neemt de eigenschappen van een dier aan, waardoor ze zich kunnen aanpassen aan het meedogenloze klimaat van Midgard. De laatste tijd lijken de verschillende overgebleven Raiders rond de Wildwoods vastbesloten om ons allemaal te vermoorden. De beschermingsstok houdt indringers op afstand, maar elke jachttocht buiten de grenzen resulteert onvermijdelijk in een ontmoeting met een paar verkenners.

Raider Scout

Terwijl de meeste Raiders de kracht en trots van het hert prefereren voor hun fylgja, geven Scouts de voorkeur aan de Uil vanwege zijn scherpe ogen en scherpere klauwen. Ze beweren vaak dat ze door de ogen van Midgards uilen kunnen kijken, maar dit komt op mij over als opschepperige bezitters. Ze geven de voorkeur aan afstandsaanvallen en zijn dodelijk nauwkeurig met hun slingers.

Kol Raider

Het is een merkwaardig schisma in de cultuur van de Raiders dat een groep als deze de focus van hun toewijding volledig kan omdraaien van bloed naar vuur, terwijl ze de reguliere Raider-tradities behouden zoals hun kasten van dierlijke fylgja en hun onmiddellijke en dodelijke vijandigheid jegens allemaal buitenstaanders.

Kol Raider Scout

Om te voorkomen dat we te veel gewend raken aan de gewone pijn van de katapulten van Ranged Raider Scouts, zijn we gezegend om deze variant tegen te komen, die in plaats daarvan vuur over de hele bloedige plaats werpt.

Traveller

Reizigers zijn ijverige aanbidders die The Path volgen, een mysterieuze krijgerscode die hen een glorieus fortuin en verlichting belooft in Jotunheim. Ze weten niet dat The Path gewoon een uitvinding van Odin is om een ​​groot aantal krijgers te misleiden om een ​​weg naar het huis van de Giants te vinden. Ze zijn even sterk als vroom en mogen nooit lichtvaardig worden opgevat.

Terwijl het pantser dat onze Dwarven-vrienden vakkundig maken een zekere finesse heeft, is het pantser van Traveller zwaar versterkt en omslachtig. Er doorheen komen is vaak de grootste uitdaging als je tegenover deze fanatieke klootzakken staat.

Traveller Champion

Deze Travellers geven prioriteit aan het gebruik van schilden als het gaat om hun gevechtsstijl naar keuze. Maakt het een stuk moeilijker om ze te raken dan de gegeven oppervlakte doet vermoeden. Welke kwalificaties zijn er om kampioen te worden in de ogen van de Travellers? Ik betwijfel of het een simpele schildvaardigheid is.

Monster

Grim

De Grim bezetten de omvangrijke middelste ligplaats van de levenscyclus van de vijandige gasmonsters van Svartalfheim. De “tieners” van de soort, bij gebrek aan een beter woord – gewelddadige, winderige tieners. Onder de meest obile bewoners van de negen rijken, kan de Grim bijna elk oppervlak beklimmen en met verontrustende snelheden in de grond graven – waardoor ze maar al te gemakkelijk uit het oog verliezen. Gelukkig hebben ze het vermogen om te vliegen niet ontwikkeld. Nog.

Cursed Grim

Zwakke kleine blighters, maar ze maken het meer dan goed met giftig, projectiel speeksel. Ze zijn waanzinnig snel om op te starten. Het is absoluut noodzakelijk om ze in het oog te houden tijdens een ontmoeting, anders verdwijnen ze sneller uit het zicht dan je “grimmig” kunt zeggen en vanuit elke mogelijke hoek naar je snotteren. Op zijn best onaangenaam, in het slechtste geval dodelijk.

Wicked Grim

Een ontmoeting met een Wicked Grim zal vrijwel zeker leiden tot een flinke pak slaag van dat zweepachtige apparaat dat de meesten een ’tong’ zouden noemen. Pas op voor hun favoriete tijdverdrijf, dat lijkt te zijn om de tong rond elk beschikbaar aanhangsel te slaan en het aangehechte wezen zo goed mogelijk te stoten …

Bergsra

Als Wretches lang genoeg leven, zullen ze uiteindelijk verschillende aanhangsels krijgen en als een Grim uit de modder tevoorschijn komen. Dan, als hun magere lichamen genoeg bloed en bloed hebben gehad, zullen ze uitgroeien tot een grotere en zelfs onaangenamere  bergsra . Verbazingwekkend genoeg duurt zo’n transformatie niet langer dan een cyclus van volle maan – wat aangeeft hoeveel van de schijnbare massa van een bergsra bestaat uit puur Svartalfheim-gas. De stank doordringt hen, van binnen en van buiten, en het…  houdt aan . Ze zijn in ieder geval wat makkelijker te raken dan hun jongere, kleinere tegenhangers…

Bergsra Mother

Het zou geen verrassing moeten zijn dat we Wretches verachten. Maar wat we nog meer verachten dan de kleine buggers, is het ding dat ze voortbrengt. Als ellendelingen worden geboren zoals ze ruiken, kun je je alleen maar voorstellen hoeveel erger een bergsra-‘moeder’ is in reukzin. Het ergste van alles is dat het doden van hen een uitbarsting van Wretches veroorzaakt in plaats van het af te wenden. De meest onaangename wezens, heel veel.

Fierce Ogre

Smeriger, brutaler dan standaard Ogres. Uitwerking hiervan is moeilijk, ben ik bang.

Stalker

Stalker-jageressen zijn aanbidders van Skadi, een legendarische reuzin die bekend staat om haar jachtexpertise. Ze zijn meestal een vreedzame groep, die niets liever willen dan hun volgende uitdaging vinden. Het lijkt erop dat sommigen van hen de afgelopen tijd veel agressiever en meedogenlozer zijn geworden. Het is niet te zeggen of het volledig de schuld van Fimbulwinter is. Zoals met veel van de pijn in deze rijken, vermoed ik dat het geknoei van Odin met de natuurlijke orde er iets mee te maken heeft.

Fierce Stalker

Terwijl de meeste Stalkers de voorkeur geven aan het gebruik van een boog, hebben enkelen van hen een lans ter hand genomen en hun vaardigheid ermee geperfectioneerd. Een goed uitgevoerde lansworp geeft de mogelijkheid om grotere prooien neer te halen, naast elke andere lastige entiteit, met één schot. Om nog maar te zwijgen over hoe dreigend een lang, scherp wapen er gewoon  uitziet  als het wordt gebruikt.

Trol

Ah, de zoete geur van een trollen… mede en een karkas van een eland die gisten in hetzelfde vat in de meest stomende moerassen van Svarltafheim. Ze zijn op zijn minst gemakkelijk te ontwijken, gezien hun spoor en minachting voor de kunst van het sluipen.

Wulver

Van alle dingen die me aan thuis zouden doen denken, zijn het deze schurftige ontevredenen. De eilanden van mijn jeugd hadden wezens met een vergelijkbare bouw. Ze waren echter relatief vriendelijk en deelden vaak vis en andere goederen met de lokale bevolking. Ver verwijderd van deze wrede klootzakken. Je zou denken dat iets dat zo slungelig en log is, langzaam zou zijn, maar ze zijn veel sneller dan verwacht. Hun snelheid in combinatie met scherpe tanden, dikke vacht en een akelig stel klauwen zorgen voor een zwaar gevecht.

Fierce Wulver

Alle geneugten van een wulver, alleen een beetje groter en gemener. Ik zou willen toevoegen “met meer klauwen”, maar ik denk niet dat dat waar is. Heeft zeker zin als ze naar je uithalen. Ik kan alleen maar speculeren over wat de overgang van een wulver naar een van de meest woeste natuur vergemakkelijkt – misschien komt het door afkomst, of misschien door een of andere onuitsprekelijke wet …  overleving van de felste …?

Primordiaal

Forest Ancient

De oerwouden van Vanaheim staan ​​bol van de Vanir-magie, en hun kopje loopt over in het geval van de Forest Ancients. Een beetje een verkeerde benaming hier… hoewel ze lijken op de Fire and Frost Ancients van Midgard, versmelten en demonteren deze bosbeesten zich allemaal in één seizoen. De Vanir hebben de neiging om ze met rust te laten, maar een bepaald paar legendarische smeden waarderen hun hart, dat een zekere zelfverbannen oorlogsgod maar al te graag verwerft in ruil voor uitrusting.

Soul Eater

Een Oude met zijn ziel verwijderd, vervloekt met een onverzadigbare honger naar de zielen van anderen. Hoeveel van deze gruwelen heeft Andvari gemaakt? In het belang van Yggdrasil zelf hoop ik dat ze niet geleerd hebben zich voort te planten. Vreemd om ze in Vanaheim te zien. Misschien werden ze aangetrokken door alle doden die hier plaatsvonden…

Draugr

Het kan moeilijk zijn om je voor te stellen wanneer je wordt geconfronteerd met een aanvallende, grommende massa van vuur en rotsen, maar alle Draugr waren ooit mensen. Sommigen waren op glorie beluste krijgers die sneuvelden in de strijd. Anderen waren nederige boeren die hun huizen probeerden te verdedigen tegen bandieten en ander gepeupel. De rode draad die hun lot bezegelde, was het onvermogen om toe te geven, zelfs niet in de dood. Zelfs de belofte van Valhalla of Folkvangr kon hen niet verleiden om los te laten. In plaats daarvan vochten ze tegen de Walkuren die hun ziel kwamen ophalen. Pure koppigheid en woede hielden hen gebonden aan de landen waar ze vielen, hun lichamen kronkelend in de akelige vormen die we tegenwoordig kennen. Al hun menselijkheid is verdwenen en het enige dat overblijft is een onverzadigbare behoefte om te vechten.

Draugr Lord

Alle soorten wezens hebben hun sterkste en zwaarste van het stel, en Lords vervullen die rol voor Draugr. Ze zijn verdomd massief en rusten zichzelf uit met zware wapens die behoorlijk wat schade aanrichten bij een botsing… hoewel dat hen gelukkig voor ons ook behoorlijk vertraagt. Ontwijk ze als de behendige krijger die je bent!

Draugr brute

Een Draugr zo stevig – en zo boos – dat hij in je gezicht zal ontploffen en zal overleven om het nog een keer te doen! De woede van een bruut stijgt op als een vuur in hun buik, en dat bedoel ik niet metaforisch, let wel. Als ze eenmaal vol zijn, kunnen ze niet worden beschadigd totdat die energie explosief is ontladen, hetzij door je aanval (een afstandsaanval, als je enig verstand hebt), of doordat ze hun geduld verliezen en op je afstormen.

Draugr Guard

Draugr zijn niet bepaald meesterlijke tactici, maar ze kunnen een schild omhoog houden wanneer het hen uitkomt. Maakt ze nog vervelender als je ze snel probeert neer te maaien. Hun blok doorbreken lijkt de snelste manier om ze te sturen.

Draugr Fiend

Deze Draugr zijn snel ter been. Niet echt veel anders voor hen, hoewel ik me afvraag of ze hun snelheid hebben gekregen voor of nadat ze Draugr werden? Hoe dan ook, ze zullen proberen op het snelst geschikte moment aan te vallen, dus het is het beste om ze het hoofd te bieden voordat ze een goede start kunnen maken.

Draugr Warrior

Draugr die hun wapens hebben opgeladen met hun eigen vlammende woede. Niet geraakt worden met dergelijke wapens zou van het grootste belang moeten zijn.

Draugr Scout

Deze Draugr richten hun schade aan door vuurballen op afstand te werpen. Een vreselijke overlast in groepen. Ze zijn echter niet de sterkste soort ondoden en kunnen met een beetje moeite als eerste worden opgeruimd.

Draugr Butcher

Slager lijkt een toepasselijke naam voor een wezen dat ons met twee wapens tegelijk wil afhakken. Misschien spreekt het tot hun manische bloeddorst in het leven, of misschien waren ze allemaal bekwame ambachtslieden in het snijden van dierlijk vlees om hun families te voeden. Ik weet welke ik het liefst zou geloven, en ik weet welke waarschijnlijk waar is…

Wight

Woedende, bewuste magie. Verenigd door een enkelvoudig doel: de vernietiging van het leven. Een natuurlijke verdedigingsreactie, aangezien het leven plaats heeft gemaakt voor Ragnarok.

Er ontstaat een wight wanneer een groep van drie slierten samenvloeit tot één heel boos wezen. Als we drie slierten tegenkomen terwijl ze samenkomen, is het heel goed mogelijk om het proces te verstoren. Het is niet nodig toe te voegen hoe sterk ik dit aanbeveel, maar elk klein duwtje helpt.

 • Als je een wight doodt, wordt het in slierten gesplitst, dus geef niet op voordat je ze allemaal hebt afgemaakt.
 • Sommige explosieve bliksemaanvallen kunnen worden onderbroken, andere kunnen worden gepareerd. Blijf alert en merk het verschil op

Flame Phantom

Net als de Frost Phantom, maar dan met vuur.

Frost Phantom

Terwijl een enkele runenbron genoeg magie kan lekken om Wisps te creëren, kunnen meerdere bronnen iets veel dodelijkers oproepen. De chaotische kracht waaruit deze bronnen putten, kan zich manifesteren in een wezen dat zowel ontzagwekkend als angstaanjagend is. Zolang die Runic Springs intact blijven, zal een Phantom er magie uit blijven putten om zijn voortbestaan ​​te voeden.

Wisp

Een voorbode van naderende vernietiging, als er ooit een was. De runenmagie die door de negen rijken stroomt, is een delicaat systeem. In tijden van vrede is de magie kalm, als een volkomen stil meer zonder wind. Maar zelfs de kleinste verstoring is genoeg om rimpelingen te veroorzaken, en ik kan me geen grotere verstoring bedenken dan de naderende Ragnarok. Runic Springs zijn begonnen te verschijnen, waardoor rauwe magie vanuit diep in de samenstelling van een Realm borrelt. Uit deze bronnen worden Wisps geboren – de pure manifestatie van magie. Met Fimbulwinter in aantocht is het geen wonder dat we met de dag meer van deze kleine plagen tegenkomen.

Wees echter op uw hoede – deze zijn misschien gemakkelijk genoeg om in kleine aantallen te beheren, maar ze kunnen zelfs een doorgewinterde krijger snel overweldigen. Bovendien kunnen ze samensmelten om Wights te worden.

Cursed Wisp

Wisps hebben misschien geen ogen (voor zover ik weet…) maar degenen in Vanaheim zouden je vervloeken zodra ze je aankeken als ze zich ook maar een klein beetje bedreigd voelen. Oh, of vergif. Ze zijn heel goed in staat tot een goede vergiftiging als de stemming toeslaat.

Dodher Wisp

Wisps zijn wezens van pure energie, dus de kans dat Odin erin slaagde ze te doordrenken met Bifrost lijkt klein. Maar nogmaals, hoe zouden de Asen er anders in geslaagd zijn ze te temmen en in de strijd te gebruiken? Met deze dodher-slierten kan Einherjar zichzelf in een mum van tijd genezen of versterken. Pak de dwaallicht het beste aan voordat je met de Einherjar te maken krijgt om ongewenste steun in het voordeel van Odin te voorkomen.

Seidr

Reaver

Het lijkt erop dat steeds meer Reavers beschadigd raken door het overmatig gebruik van Seidr-magie in de loop van de tijd. Het is een gevaarlijk spel om te spelen, omdat het spul ongelooflijk krachtig is – maar net als een goedbedoelde avond met een fles mede, kunnen deze dingen je snel besluipen.

Viken

Deze Seidr-krijgers hebben de magie omarmd als onderdeel van hun eigen wezen en stralen het uit elke porie in hun lichaam uit. Lijkt een beetje omslachtig, hoewel ze hierdoor snel kunnen genezen van eventuele wonden die ze kunnen oplopen, dus waarschijnlijk niet zo lastig naar hun mening. Het is het beste om ze snel te behandelen voordat ze zichzelf kunnen oplappen.

Shadow

Menselijke Reavers die alle manieren waarop Seidr-magie hen heeft gecorrumpeerd volledig hebben omarmd, en daarom des te gevaarlijker zijn. Ze geven de voorkeur aan gevechten op afstand, waar ze spreuken naar hun vijanden kunnen gooien. Naar mijn mening maken hun nieuwe voorkeuren ze een stuk laffer in hun geavanceerde corruptie, maar ik kan geen magie gebruiken zoals zij, dus wie ben ik om te oordelen?

Nokken

Er zijn aangename zangstemmen, er zijn vreselijke zangstemmen… en dan zijn er Nokken-stemmen. Mijn advies aan iedereen die het geluk heeft om het gemene, keelachtige lied van de Nokken te horen: Draai je om en marcheer recht in de tegenovergestelde richting. Dappere avonturiers die we zijn, negeren we zulke onzin. Deze slungelige kleine wezens blijven liever verborgen, zodat ze nietsvermoedende vijanden en bondgenoten hun gezang kunnen opleggen.

Cursed Nokken

Deze mooie neef van de nederige Nokken heeft de gave ontdekt om tijdens een gevecht gunsten te verlenen aan zijn bondgenoten. Het vertrouwt op de kracht van anderen om het veilig en uit de buurt van gevaar te houden. Fascinerend hoe slim deze kleine wezens zijn geworden sinds ze voor het eerst uit het gat kropen waar ze uit voortkwamen.

Legion

Zeer vergelijkbaar met Brood qua uiterlijk, met de extra zegen van gif. Onduidelijk of Legion naast de originele Brood is gemaakt, of dat ze het resultaat waren van Vanir-experimenten (wat niet helemaal buiten de mogelijkheden ligt).

Revenant

Zoals met veel van de lafhartige wezens die we tegenkomen, waren Revenants niet altijd zo monsterlijk. Het waren doorsnee heksen totdat ze delen van hun ziel ruilden voor meer macht. Na verloop van tijd verdween hun menselijkheid vrijwel en lieten ze kakelende wangedrochten achter met een voorliefde voor gif, en een les voor iedereen die op zoek is naar macht.

Revenant Hag

Een heks die verdomd bijna elk stukje van haar ziel heeft verhandeld om Seidr-magie te oefenen, met de toegevoegde bonus dat ze in een oogwenk bondgenoten kan oproepen om haar te helpen. Op een dag zou ik willen gaan zitten en vragen of ze vonden dat de prijs van hun menselijkheid het uiteindelijk waard was. Er is niets erger dan een transactie die u niet meer terug kunt nemen na het zien van minder dan bevredigende resultaten. Ik kan me voorstellen dat ze redelijk zelfverzekerd zijn… totdat ze jou ontmoeten, broer.

Dat zijn alle 84 soorten vijanden in God of War Ragnarok.

God of War Ragnarok Wiki Guide
God of War Ragnarok Trofee Guide & Roadmap

Vorig artikelGod of War Ragnarok – Alle Frozen Flame Locaties
Volgend artikelGod of War Ragnarok All Runic Attack Locations

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here