Ghost Of Tsushima: Trofee Guide & Roadmap

Geschatte moeilijkheidsgraad trofee: 3/10
Geschatte hoeveelheid tijd tot platina: 40-60 uur (gemiddeld 50 uur voor de meeste spelers)
Offline trofeeën: 52 (1X Platina trofee, 2X Gouden trofee, 9X Zilveren trofee, 40X Bronzen trofee)
Online trofeeën: 0 (er is geen online modus)
Aantal te missen trofeeën: 0 – Niets te missen! Kan alles doen na het verhaal in free-roam.
Heeft moeilijkheid invloed op trofeeën?: Nee, alles kan gemakkelijk.
Minimale playthroughs: 1
Free-Roam / Level Select na het verhaal? Ja, er is nog steeds free roam na het verhaal. Je kunt nog steeds alles doen na het verhaal.
Lanceringsdatum: 17 juli 2020

Introductie:
Welkom bij de Ghost of Tsushima Trofee Guide & Roadmap! Ghost of Tsushima is een open wereld Samurai vechtgame voor één speler. Het is te doen voor spelers van alle vaardigheidsniveaus en niet veel moeilijker zoals Dark Souls spellen (vergelijkbaar met Assassin’s Creed in moeilijkheidsgraad). Het is een eenvoudig platina dat puur op voltooiing is gebaseerd. Maak gewoon het verhaal af, bevrijd alle regio’s, doe alle Side Tales (Quests) en vind de verschillende soorten Collectibles. 90% van de trofeeën komt van nature tijdens het werken aan die taken. De rest zijn een paar diverse trofeeën. Niets is te missen, je kunt alles na het verhaal in free-roam krijgen. Je kunt tijdens het verhaal al aan side missies werken als je wilt. Tussenfilmpjes en dialogen in dit spel kunnen niet worden overgeslagen. Het verhaal op zich neemt ongeveer 15 uur in beslag. Elke regio heeft nog eens ongeveer 15 uur nodig om te wissen. Er zijn in totaal 3 regio’s (de 3e regio is korter). De meeste spelers zouden in 50 uur platina moeten kunnen behalen als ze op eenvoudige moeilijkheidsgraad spelen. Er zijn geen moeilijkheids gerelateerde trofeeën en u kunt op elk moment van moeilijkheidsgraad wisselen.

Stap 1: Voltooi het verhaal, werk naar wens aan Side Missies
Je eerste stap is om het verhaal te voltooien. Er zijn geen trofeeën die met moeilijkheden te maken hebben, dus je kunt gemakkelijk spelen als je wilt. Je kunt naar eigen inzicht aan zijtaken werken (alle bevrijdingen, zijverhalen, verzamelobjecten die je tegenkomt). Niets is te missen en je kunt na het verhaal nog alles doen in free-roam.

Er zijn slechts een paar dingen die u in gedachten moet houden voor maximale efficiëntie:

Het uitrusten van de Charm “Charm of Inari” is erg handig, het vergroot de hoeveelheid voorraden die je vindt. Het is verkregen van de Shinto Shrine verzamel objecten: Arrow Peak Shrine in Regio 1. Voorraden zijn in wezen het “geld” in dit spel. Je hebt veel voorraden nodig om je zwaard en de Sakai Clan Armor volledig te upgraden.
De enige trofee-relevante wapen- / pantserupgrades zijn voor het volledig upgraden van de “Sakai Katana” (je zwaard) en de “Sakai Clan Armor” (automatisch ontgrendeld in Act 2). Bewaar al je voorraden hiervoor, verspil niet te veel voorraden aan andere dingen (maar een paar in boegupgrades stoppen is oké, stop het niet allemaal in zinloze pantserupgrades die je nooit nodig zult hebben). Het upgraden van het zwaard ontgrendelt “The Perfect Storm” en het volledig upgraden van de Sakai Clan Armor is vereist voor “All in the Wrist”.
Draag het Traveler’s Armor om de controller te laten trillen wanneer artefacten en records in de buurt zijn (het is oké om dit pantser een beetje te upgraden). Je ontgrendelt het gratis door met kooplieden te praten, bijvoorbeeld die in het Hiyoshi Survivor Camp. Je kunt ook op: rechts: op de wereldkaart drukken om automatisch naar het volgende artefact te worden geleid.
Probeer vroeg de trofee “Have a Nice Fall” te krijgen (iemand van een richel schoppen om hem te laten sterven door valschade). Of haal het in ieder geval terwijl je nog een paar bezette Mongoolse gebieden over hebt. Dit doe je het beste bij Mongol Outposts, want daar worden vijanden op vaste posities geplaatst. Als je eenmaal alle kampen hebt bevrijd, kun je ze niet meer resetten. Dan zou je moeten vertrouwen op willekeurige vijandelijke patrouilles die dit lastiger zouden maken.

Stap 2: Alle gebieden / vijandelijke buitenposten bevrijden (verzamel alle middelen die je in kampen kunt vinden om je zwaard en Sakai Clan-pantser volledig te upgraden)
Na het verhaal worden alle resterende Mongoolse kampen automatisch op de kaart gemarkeerd (rode pictogrammen). Maar voor het geval dat, check hier de 56 locaties van de Mongoolse gebieden (alle bezette gebieden om te bevrijden).

Bevrijd ze nu allemaal. Hiermee wordt de mist van de kaart verwijderd en worden alle Collectibles & Side Tales als vraagtekens “?” op de kaart. Dit neemt veel handmatig zoekwerk uit handen.

Zorg ervoor dat je de vijandelijke kampen grondig doorzoekt naar materialen en voorraden terwijl je ze bevrijdt. Je hebt ze nodig om je zwaard volledig te upgraden voor “The Perfect Storm” en de Sakai Clan Armor voor “All in the Wrist”. Dit verbruikt veel materiaal, onderschat het niet. Als u enigszins grondig bent, hoeft u niet elk item afzonderlijk te pakken. Neem gewoon meer dan de helft en je hebt genoeg.

Stap 3: Collectibles, Side Tales, Mythic Tales
Voltooi alle Collectibles, Side Tales, Mythic Tales. Ze worden op de kaart gemarkeerd als vraagtekens “?” na alle streken te hebben bevrijd.

Hier zijn alle voltooiingstaken die je nodig hebt voor platina:

Alle 61 Side Tales
Alle 7 Mythic Tales
Alle 18 Hot Springs
Alle 16 Bamboo Strikes
Alle 16 Shinto Shrine Locaties
(Heiligdommen)
Alle 8 Lighthouse Locaties (Vuurtorens)
Alle 49 Inari Shrines (Heiligdommen) (Fox Dens)
Alle 19 Haiku
Alle 25 duels
Alle 2 kleurstofhandelaren
Slechts 30 van de 59 Vanity Gear (komt automatisch uit Story & het vinden van alle Haiku’s)
Slechts 1 van de 23 erepijlers
Slechts 20 van de 40 records
Slechts 20 van de 50 Mongoolse artefacten
Slechts 5 van de 20 zingende krekels
Slechts 10 verborgen altaren (deze zijn niet gemarkeerd op de kaart)
De enige verzamelobjecten die je helemaal niet nodig hebt, zijn Sashimono banners, al het andere is gekoppeld aan trofeeën.

Stap 4: Diverse trofeeën
Op dit punt heb je misschien nog enkele van de niet zo voor de hand liggende diverse trofeeën over, bijvoorbeeld: Cooper Clan Cosplayer, Dirge of the Fallen Forge, All in the Wrist. Raadpleeg ook de wiki guide voor alle uitleg.

TROFEEËN POSTER:

TROFEEËN LIJST:

Living Legend
Verzmalen alle trofeeën

Verdien alle andere trofeeën in Ghost of Tsushima om de platina trofee te ontgrendelen.

Gathering Storm
Herstel de katana van clan Sakai.

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Wordt ontgrendeld tijdens de proloog, nadat je je paard hebt gekozen.

Point of No Return
Breek je code om een nieuwe vriend te helpen.

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Wordt ontgrendeld tijdens Act 1: Rescue Lord Shimura – na het voltooien van Tale: The Warrior’s Code.

Company of Wolves
Rekruteer de Straw Hat Ronin.

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Wordt ontgrendeld tijdens Act 1: Rescue Lord Shimura – na het voltooien van Tale: The Tale of Ryuzo.

Stoking the Flame
Red Taka uit Mongoolse gevangenschap.

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Wordt ontgrendeld tijdens Act 1: Rescue Lord Shimura – na het voltooien van Tale: The Broken Blacksmith.

Family Reunion
Bevrijd Lord Shimura uit de klauwen van de Khan.

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Wordt ontgrendeld tijdens Act 1: Rescue Lord Shimura – na het voltooien van Tale: Shadow of the Samurai.

Leader of the People
Verzamel de boeren van Yarikawa.

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Wordt ontgrendeld tijdens Act 2: Retake Castle Shimura – na het voltooien van Tale: The Ghost of Yarikawa.

Birthright
Herstel het pantser van je vader.

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Wordt ontgrendeld tijdens Act 2: Retake Castle Shimura – na het voltooien van Tale: Ghosts from the Past (wordt ontgrendeld na het verhaal, niet onmiddellijk bij het aantrekken van het pantser).

Dying Embers
Roei de verraders uit in de naam van een gevallen vriend.

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Wordt ontgrendeld tijdens Act 2: Retake Castle Shimura – na het voltooien van Tale: A Reckoning in Blood.

The Ghost
Omarm je nieuwe identiteit.

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Wordt ontgrendeld tijdens Act 2: Retake Castle Shimura – na het voltooien van Tale: From the Darkness.

The Exiled Alliance
Herenigen met je bondgenoten in het bevroren noorden.

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Wordt ontgrendeld tijdens Act 3: Kill the Khan – na het voltooien van Tale: Wolves at the Gates.

Sovereign End
Confronteer de Khan

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Wordt ontgrendeld tijdens Act 3: Kill the Khan – na het voltooien van Tale: Eternal Blue Sky.

Mono No Aware
Laat het verleden achter je en accepteer de last van je nieuwe mantel.

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Wordt ontgrendeld na het voltooien van het verhaal (After Tale: The Tale of Lord Shimura).

The Warrior Monk
Voltooi alle Tales van Norio.

Zie de trofee “Helping Sword Hand”, je krijgt deze automatisch voor alle Tales of Tsushima.
De vereiste Norio Tales zijn:

 1. The Last Warrior Monk (Norio Tale 1 of 9)
 2. Three Actions, Three Illusions (Norio Tale 2 of 9)
 3. Ghosts in the Fog (Norio Tale 3 of 9)
 4. The Birth of Suffering (Norio Tale 4 of 9)
 5. The Blood Sutra (Norio Tale 5 of 9)
 6. The Cause of Suffering (Norio Tale 6 of 9)
 7. The End of Suffering (Norio Tale 7 of 9)
 8. The Guardian of Tsushima (Norio Tale 8 of 9)
 9. This Threefold World (Norio Tale 9 of 9)

The Vengeful Warrior
Voltooi alle Tales van Masako.

Zie de trofee “Helping Sword Hand”, je krijgt deze automatisch voor alle Tales of Tsushima. (The Masako Tale “A Mother’s Peace” is niet vereist voor deze trofee, omdat het geen deel uitmaakt van haar opdrachtenreeks)
De vereiste Masako Tales zijn:

 1. The Tale of Lady Masako (Masako Tale 1 of 9)
 2. The Headman (Masako Tale 2 of 9)
 3. The Husband (Masako Tale 3 of 9)
 4. The Traitor (Masako Tale 4 of 9)
 5. The Fool (Masako Tale 5 of 9)
 6. The Family Man (Masako Tale 6 of 9)
 7. The Thief (Masako Tale 7 of 9)
 8. The Conspirator (Masako Tale 8 of 9)
 9. The Sister Betrayed (Masako Tale 9 of 9)

The Unbending Archer
Complete all of Ishikawa’s Tales.

Zie de trofee “Helping Sword Hand”, je krijgt deze automatisch voor alle Tales of Tsushima.
De vereiste Ishikawa Tales zijn:

 1. The Tale of Sensei Ishikawa (Ishikawa Tale 1 of 9)
 2. The Sensei and the Student (Ishikawa Tale 2 of 9)
 3. The Past Never Passes (Ishikawa Tale 3 of 9)
 4. The Way of the Bow (Ishikawa Tale 4 of 9)
 5. Dreams of Conquest (Ishikawa Tale 5 of 9)
 6. The Ghost and the Demon Sensei (Ishikawa Tale 6 of 9)
 7. The Terror of Otsuna (Ishikawa Tale 7 of 9)
 8. Friends in Passing (Ishikawa Tale 8 of 9)
 9. Laid to Rest (Ishikawa Tale 9 of 9)

The Headstrong Thief
Voltooi alle verhalen van Yuna.

Zie de trofee “Helping Sword Hand”, je krijgt deze automatisch voor alle Tales of Tsushima.
De vereiste Yuna Tales zijn:

 1. The Tale of Yuna (Yuna Tale 1 of 4)
 2. Silent Death (Yuna Tale 2 of 4)
 3. The Black Wolf (Yuna Tale 3 of 4)
 4. Message in Blood (Yuna Tale 4 of 4)

Teller of Tales
Voltooi alle Mythic Tales.

Zie de trofee “Helping Sword Hand”, je krijgt deze automatisch voor alle Tales of Tsushima.
De vereiste Mythic Tales zijn:

 1. The Heavenly Strike
 2. The Curse of Uchitsune
 3. The Legend of Tadayori
 4. The Six Blades of Kojiro
 5. The Unbreakable Gosaku
 6. The Spirit of Yarikawa’s Vengeance
 7. The Undying Flame

Helping Sword Hand
Voltooi alle Tales of Tsushima.

In totaal zijn er 61 Side Tales, ook wel “Tales of Tsushima” genoemd. Dit zijn de Side Quests in het spel. Je kunt zien dat het een side missie is, omdat ze een zilveren pictogram op de kaart hebben (ofwel een zilveren gezichtspictogram als het deel uitmaakt van een zij opdrachtlijn, of 4 zilveren stippen als het een korte opdracht is die geen deel uitmaakt van een opdrachtenreeks).
Je moet deze allemaal voltooien voor de trofee. Dit ontgrendelt automatisch de zilveren trofeeën voor het uitvoeren van de zijmissies van Norio, Masako, Ishikawa en Yuna.

Geen van de Tales of Tsushima is te missen. Het maakt niet uit welke dialoogkeuzes of welk einde je kiest tijdens het verhaal. Je kunt ze allemaal nog steeds doen na het verhaal in free-roam. U kunt ze ook op de kaart weergeven als vraagtekens “?” door alle bezette Mongoolse gebieden te bevrijden.

Een paar zij missies worden echter niet op de kaart gemarkeerd, zelfs niet nadat alle regio’s zijn bevrijd. Als je alle vraagtekens hebt blootgelegd en een bijzaak mist, kijk dan bij The Cost of Fear & A Debt Repaid. Deze twee zijn niet gemarkeerd op de kaart en worden waarschijnlijk over het hoofd gezien.

Je kunt zien welke je hebt voltooid onder Pauzemenu> Dagboek> Tales of Tsushima.

Flash of Steel
Versla 20 vijanden met een tegenaanval na een Perfect Parry.

Eerst moet je de vaardigheid “Perfect Parry” kopen (Technieken> Samurai> Afbuiging). Dan kun je drukken op L1 vlak voordat je wordt geraakt door een aanval en vervolg je met je vierkantje of driehoek. Dood 20 vijanden met deze methode. Het is belangrijk dat je ze echt DOODT met de tegenaanval en ze niet alleen verwondt. Als je hier problemen mee hebt, kun je de vijanden eerst verzwakken of wachten tot het einde van het spel als je een volledig geüpgradede Katana hebt om zwakkere vijanden in één keer te doden.

Witness Protection
Schiet een doodsbange vijand neer met een pijl terwijl ze op de vlucht zijn.

Eerst moet je een vijand bang maken. Een vijand wordt als “doodsbang” beschouwd als ze iets gruwelijks zien en in shock op de grond vallen, en dan beginnen ze weg te rennen voor het gevecht. Er zijn een paar manieren om vijanden bang te maken:

 • Ghost Stance (kan vijanden beangstigen bij activering of tijdens het doden van vijanden in Ghost Stance)
 • Ontgrendeld tijdens Act 2 – Main Quest: The Ghost of Yarikawa.
 • Blowgun Poison Darts (door een vijand te schieten met gifpijlen vanuit stealth zal ze bloed laten kotsen, dit bij twee vijanden maakt bijna altijd andere vijanden doodsbang)
 • Ontgrendeld tijdens Act 2 – Main Quest: Ghosts from the Past.
 • Afleidingsvaardigheid “Terrifying Parry” (Perfect Parry-tegenaanvallen hebben een kans van 20% om nabije vijanden angst aan te jagen)
 • Gekocht voor 2 vaardigheidspunten.
 • Mythic Arts (elke Mythic Art heeft een behoorlijke kans om sommige vijanden bang te maken)
 • Ontgrendeld door het doen van de Mythic Tales.
 • Heb de Sakai Clan Armor volledig geüpgraded en versla vijanden in Standoff voor een kans van 25% om bang te maken
 • Automatisch verkregen tijdens Act 2 – Main Quest: Ghosts from the Past.
 • Zorg voor een volledig geüpgraded Ghost Armor voor 30% kans om vijanden bang te maken
 • Automatisch verkregen tijdens Act 2 – Main Quest: From the Darkness.
 • Zoek nu een groep vijanden. Als je alle missies al hebt gedaan en alle gebieden hebt bevrijd, kun je nog steeds willekeurige vijandelijke patrouilles vinden op de hoofdwegen over de hele kaart. Maak een vijand bang met een van de bovenstaande methoden. Als ze wegrennen, stap dan uit je boog en schiet ze in de rug. De vijand hoeft niet van de pijl te sterven, alleen raken is voldoende!

De veiligste gok om vijanden bang te maken, is door twee methoden te combineren: het dragen van geüpgradede Ghost Armor en het neerschieten van 2 vijanden met Poison Darts vanuit stealth. Laat andere vijanden het zien en er is een kans van 90% dat iemand doodsbang wegrent. Als dit niet het geval is, herstart dan het Checkpoint om de Poison Darts terug te krijgen (of maak van tevoren een Manual Save om geen munitie te verspillen).

All in the Wrist
Versla het maximale aantal vijanden binnen een enkele impasse.

Hiervoor zijn enkele voorwaarden vereist.

Upgrade het pantser “Sakai Clan Armor” volledig. Het wordt automatisch ontgrendeld tijdens Act 2 – Main Quest: From the Darkness. Het voegt een +2 streak toe aan afstandhouders.
Koop de twee vaardigheden “Standoff Streak” en “Verbeterde Standoff Streak” (Technieken> Geest> Evoluerende tactieken). Dit voegt nog een +2 streak toe aan afstandhouders.
Standaard kun je slechts 1 vijand per impasse doden. Maar het bovenstaande voegt +4 toe aan de Streak, waardoor het totaal op 5 komt. Je moet 5 vijanden in één Standoff doden voor deze trofee. Standoffs worden geactiveerd door op: up: te drukken wanneer de knopprompt op het scherm verschijnt. Dan houd je vast (Driehoek) en laat het los als de vijand zijn aanval begint. Om nog een slag toe te voegen, houdt u uw vinger van de driehoek knop en tikt u er slechts kort op als een vijand op u af komt stormen. Herhaal de laatste stap voor meer vijanden voor 5 standoff-kills op rij.

Standoffs gebeuren meestal wanneer je vijanden frontaal benadert, of wanneer slechts een paar laatste overlevenden verspreid zijn over een vijandelijk kamp. Je krijgt altijd de optie wanneer je willekeurige vijandelijke patrouilles nadert die langs hoofdwegen verschijnen.

De vijanden in late game-gebieden (geel, groen pantser) worden veel moeilijker te verslaan in patstellingen. Ze zullen in het bijzonder proberen je te desoriënteren met valse aanvalspogingen en hun aanvallen zijn ook veel sneller, wat een betere reactietijd van je vereist. Het is beter om terug te gaan naar de eerste regio waar vijanden langzamer zijn in afstanden (witte gewaden of rode bepantsering). Het vinden van een willekeurige patrouille van bandieten (witte gewaden) in de 1e regio is de gemakkelijkste optie die de minste reactietijd vereist.

Als je alle regio’s al hebt bevrijd, kun je nog steeds willekeurige vijandelijke patrouilles op de hoofdwegen overal op de kaart vinden, dus dit is niet te missen.

Open for Business
Verspreid vijanden 50 keer met succes

Om een vijand te “wankelen”, moet je de witte balk boven hun hoofd leegmaken door hun verdediging te doorbreken. De Stagger-balk is in wezen de bewaker / verdediging van de vijand. Maak het leeg en ze zullen even “wankelen”, zodat je wat hits kunt landen.
Het helpt om de juiste houding voor de vijand te gebruiken:

Stone Stance = Swordsmen
Water Stance = Shieldmen
Wind Stance = Spearmen
Moon Stance = Brutes


De gemakkelijkste optie tegen elk type vijand is om: driehoek: in Water Stance vast te houden, dat een reeks aanvallen ontketent die alle vijanden snel laat wankelen.

There Can Be Only One
Successfully complete every duel.

Duels zijn “Boss Fights” waarbij je het opneemt tegen een enkele vijand met een gezondheidsbalk bovenaan het scherm. Sommige maken deel uit van het verhaal, de rest komt van het bevrijden van bepaalde Mongoolse gebieden, is te vinden in de open wereld, in Mythic Tales en Side Tales. Als je voor alle andere trofeeën gaat, zal dit automatisch onderweg komen (alle regio’s bevrijden, alle Tales of Tsushima en alle Mythic Tales doen).

Zie de Ghost of Tsushima – Alle 25 Duel Locaties

Have a Nice Fall
Dood een vijand met valschade door ze van een richel te slaan.

Eerst moet je een van deze twee vaardigheden kopen: “Shoulder Charge” (Technieken> Samurai> Evasion) of “Strengthened Typhoon Kick” (Technieken> Houdingen> Windhouding).

Shoulder Charge kan eerder worden ontgrendeld en stelt je in staat om tijdens het sprinten op je rondje te drukken om vijanden achterover te slaan over richels. Het wordt echter vrij vaak tegengegaan en is moeilijker te besturen dan Typhoon Kick.

De versterkte Typhoon Kick wordt later in het spel ontgrendeld (na het doden van veel vijandelijke leiders) en wordt geactiveerd door je driehoek in Wind Stance vast te houden. Het is gemakkelijker te gebruiken en vijanden bestrijden het meestal niet.

Elke beweging zal ervoor werken. Nu heb je alleen nog een richel of klif nodig. Dit kan de klif van een berg zijn, of het kan een dak zijn of een uitkijktoren voor boogschutters. Er moet minimaal 5 meter vallen, meer is beter. Zet de vijand op een rij bij de richel en sla ze af. Je hoeft er niet heimelijk voor te zijn, dit kan in open gevechten worden gedaan. Je kunt de vijand ook van tevoren verzwakken. Hij moet sterven van de val om de trofee te ontgrendelen, als hij het overleeft, telt deze niet.

Het wordt aanbevolen om deze trofee zo vroeg mogelijk te doen! Hoe meer buitenposten en verhalen je hebt voltooid, hoe beperkter je opties worden. Als je alle gebieden hebt bevrijd, heb je alleen nog willekeurige vijandelijke patrouilles in de open wereld. Dan moet je geluk hebben om wat te laten spawnen bij een klif, of ze van verder weg te lokken. Het is gemakkelijker om dit te doen bij vijandelijke buitenposten waar vijanden vaste posities hebben.

Je kan het bijvoorbeeld doen bij “Derelict Mine” in de 3e regio, die wordt omgeven door vele kliffen.

Haunting Precision
Dood 20 vijanden met Ghost Stance aanvallen.

Ghost Stance wordt ontgrendeld tijdens Act 2 – Main Mission: The Ghost of Yarikawa. Het is een automatische, onmisbare verhaalontgrendeling.
Als je het eenmaal hebt, kun je Ghost Stance op twee manieren activeren: ofwel door een vijandelijke leider heimelijk af te slachten, of door 7 vijanden op rij te doden zonder geraakt te worden. 7 kills uitvoeren zonder geraakt te worden, klinkt misschien in het begin lastig, maar er zijn een paar manieren om het supergemakkelijk te maken – doe stealth-kills, als je wordt opgemerkt, ren dan snel weg en ga naar een ander vijandelijk kamp. Of schiet vijanden van ver met pijlen neer en ren weg voordat ze bij je komen. Nadat je je wapen en bepantsering volledig hebt geüpgraded, kun je vijanden in 1-2 treffers doden. Vooral de bandieten (witte gewaden zonder bepantsering) in het zuiden van de eerste regio zullen na het verhaal in 1 hit gemakkelijk omkomen. Op dat moment wordt het heel eenvoudig om 7 kills achter elkaar te doen.

Je ziet de Ghost Stance balk in de rechter benedenhoek vollopen. Als het helemaal rood is, kun je op L3 + R3 drukken om deze houding te activeren.

Het zal iedereen in één klap doden. Versla 20 vijanden terwijl deze houding actief is. Het is niet mogelijk om 20 in één keer te verslaan! Je kunt maximaal 3 vijanden per gebruik doden, dus blijf het waar mogelijk activeren. Nadat je alle regio’s hebt bevrijd, kun je nog steeds willekeurige vijandelijke patrouilles langs hoofdwegen vinden.

The Ghost of Legend
Bouw je legende om de titel Ghost of Tsushima te verdienen.

Gebeurt automatisch door alle Main Tales, Side Tales, Mongol Territories te voltooien. Elk van deze activiteiten verhoogt je legendarische rang, die in de rechterbovenhoek van de kaart wordt weergegeven. Maak je er zelfs geen zorgen over. Tijdens het werken aan alle andere trofeeën wordt dit gegarandeerd automatisch ontgrendeld. Je kunt in Legend ook een kleine verhoging verdienen door willekeurige vijandelijke patrouilles te verslaan, maar dit is niet nodig.

Quick Study
Leer de gevechtshoudingen van Steen, Water, Wind en Maan.

Je nieuwe standpunten alleen door vijandige leiders te verslaan. Ze onderscheiden zich van andere vijanden omdat ze een beter pantser hebben. Deze trofee komt automatisch tijdens het voltooien van alle Main Tales, Side Tales, Mongol Territories. Maak je er niet eens zorgen over, dit gebeurt automatisch na verloop van tijd met meer voltooiing van het spel, aangezien je leiders heel vaak tegenkomt.

Every Trick in the Book
Verwerf alle werpbare Ghost Weapon technieken.

Hiervoor moet je de volgende 6 vaardigheden kopen onder Pauzemenu> Technieken> Geest> Geestwapens: Kunai, Black Powder Bomb, Smoke Bomb, Sticky Bomb, Wind Chime, Firecracker. De andere “Ghost Weapons Skills” zijn niet vereist. Je ontgrendelt nieuwe werpbare categorieën door je Legend Level te verhogen. Je krijgt een legende door Main Tales, Side Tales, Mongol Territories te voltooien. Dit gebeurt natuurlijk terwijl je aan de andere trofeeën voor alle Side Tales en alle Liberations werkt. Als je je Legend Level verhoogt, kun je een nieuw Ghost Weapon kiezen om te ontgrendelen. Nadat je de 5 Ghost Weapon Skills op de eerste rij hebt ontgrendeld, heb je alleen de “Firecracker” onder de “Wind Chime” nodig (deze wordt handmatig gekocht met een skill point en niet via Legend Increase).

The Perfect Storm
Upgrade je zwaard volledig.

Je hebt maar één zwaard in het spel, de “Sakai Katana”. Je kunt het upgraden bij Swordsmiths, bijvoorbeeld bij Golden Temple in de 1e regio. Voor de upgrades heb je voorraden, ijzer, staal en goud nodig. Deze zijn allemaal verkregen van Mongol Outposts. Benodigdheden en ijzer zijn de meest voorkomende. Voorraden zijn vrijwel overal te vinden (meestal in vijandelijke kampen en boerderijen) en worden ook gedropt door dode vijanden. IJzer wordt vooral vaak gevonden in kleine Mongoolse kampen, gemarkeerd met een rode stip op de kaart. Staal is zeldzamer, maar wordt ook gevonden in Mongoolse kampen en in grotere Mongoolse bolwerken (vaak uit dozen die “Verzamelen” zeggen als je ze nadert). Goud is een beloning voor het bevrijden van grote Mongoolse bolwerken en is de zeldzaamste van deze materialen (niet gevonden in de wereld, alleen verkregen als bevrijdingsbeloning).
Het wordt ten zeerste aanbevolen om alle Mongoolse kampen / bolwerken / boerderijen grondig te doorzoeken wanneer je ze bevrijdt. Je kunt ook tonnen van deze materialen vinden tijdens Main- en Side Tales. De materialen kunnen ook bij handelaars worden gekocht. Het belangrijkste dat u in de gaten wilt houden, zijn de benodigdheden. Je wilt ze niet uitgeven aan onnodige dingen. De enige dingen die je moet upgraden voor trofee-doeleinden, zijn de Katana en de Sakai Clan Armor. Bewaar alle benodigdheden voor deze en negeer al het andere totdat je de trofee hebt.

Het uitrusten van de Charm “Charm of Inari” is erg handig, het vergroot de hoeveelheid voorraden die je vindt. Het is verkregen van Shinto Shrine Collectible: Arrow Peak Shrine in Region 1. Verkrijg het zo vroeg mogelijk voor het beste resultaat. Maar zelfs zonder deze vind je meer dan genoeg benodigdheden, zolang je ze niet verspilt aan onnodige upgrades. Nadat je alle regio’s hebt bevrijd en alle missies hebt voltooid, kun je nog steeds oneindig voorraden vinden in de open wereld door willekeurige vijandelijke patrouilles te verslaan (meestal te vinden op hoofdwegen). Ze hebben vaak 25 voorraden of zo.

A Charming Man
Voorzie een charm in alle 6 slots.

Eerst moet je de Fox Dens (Inari Shrines) voltooien om 6 charm slots te ontgrendelen. Dit is de enige manier om alle 6 slots te ontgrendelen. Ze zijn beschikbaar vanaf het begin van het spel. Zodra je de 6 slots hebt ontgrendeld, heb je slechts 6 charms nodig. Je krijgt deze van allerlei op voltooiing gebaseerde taken, voornamelijk van Side Tales & Inari Shrines.
Nadat je klaar bent met de Inari Shrines, blijf je gewoon Side Tales doen en je krijgt het vereiste aantal Charms. Je kunt ze uitrusten onder Pauzemenu> Uitrusting> Sakai Steel.

Gifted
Verzamel 10 geschenken.

Geschenken worden verzameld bij Gift Altars, bijvoorbeeld bij Golden Temple in de 1e regio (een verhaallocatie die je automatisch bezoekt tijdens Act 1).

Door de voortgang van het verhaal komen automatisch meer cadeaus beschikbaar. Maak je hier helemaal geen zorgen over. Je kunt tijdens het verhaal van tijd tot tijd de cadeau-altaren bekijken. Of negeer ze gewoon en kijk na het verhaal, dan heb je meer dan 10 geschenken beschikbaar. De geschenken omvatten hulpmiddelen en enkele draagbare maskers.

Slay
Verkrijg 30 stuks Vanity Gear.

De snelste manier om dit te krijgen, is door de Haiku en Pillars of Honor te verzamelen. Elk van hen (behalve de verhaalgerelateerde) geeft je een stuk Vanity Gear. Je kunt ook de vaardigheid Wind of Vanity kopen en dan op rechts op de wereldkaart drukken om Wind of Vanity te activeren, die je ernaartoe leidt. Er zijn in totaal 59 Vanity Gear Pieces, maar je hebt er maar 30 nodig.

Zie de Ghost of Tsushima – Alle 19 Haiku Locaties
Zie de Ghost of Tsushima – Alle 23 Pillars of Honor Locaties

Light the Way
Ontsteek alle vuurtorens van Tsushima opnieuw.

Zie de Ghost of Tsushima – Alle 8 Lighthouse Locaties

Den of Thieves
Ontdek Umugi Cove.

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Wordt ontgrendeld tijdens Act 2: Retake Castle Shimura – bij het starten van Tale: A Message in Fire. Het is de eerste missie in de 2e regio Toyotama en leidt je automatisch naar de Umugi Cove, dus maak je geen zorgen over deze trofee.

Favor of the Kami
Vind en eer alle Shinto heiligdommen op Tsushima.

Zie de Ghost of Tsushima – Alle 16 Shinto Shrine Locaties

Honor the Unseen
Buig voor 10 verborgen altaren in Tsushima.

Zie de Ghost of Tsushima – 10 Hidden Altar Locaties

Lost and Found
Er zijn 23 erepijlers, maar voor deze trofee hoef je er maar één te vinden.

Zie de Ghost of Tsushima – Alle 23 Pillars of Honor Locaties

Monochrome Masters
Koop een item bij de Black and White Dye Merchants.

Zie de Ghost of Tsushima – Alle Dye Merchant Locaties

Cooper Clan Cosplayer
Verkleed je als een legendarische dief.

Zie de Ghost of Tsushima – Hoe de Legendary Thief Outfit te krijgen.

Dirge of the Fallen Forge
Speel de “Lament of the Storm” bij het graf van een vriend.

De “Lament of the Storm” is een lied voor je fluit. Je kunt je fluitnummers bekijken onder Pauzemenu> Uitrusting> Accessoires> Fluit.

Om “Lament of the Storm” te ontgrendelen, moet je 5 Singing Crickets verzamelen. Het zijn verzamelobjecten die op begraafplaatsen worden gevonden. Zie de Ghost of Tsushima – Alle Singing Cricket Locaties.

Zodra je er 5 hebt verzameld, wordt het nummer onmiddellijk ontgrendeld. Selecteer het in het menu Uitrusting> Accessoires> Fluit.

Nu moet je in ieder geval tot het einde van Main Quest: A Reckoning in Blood (Act 2) spelen. Dit ontgrendelt Taka’s Grave op de kaart. Je kunt er op elk moment naar terugkeren (er staat zelfs een snel reispunt op). Veeg over het touchpad naar links om het nummer af te spelen.

Hier is de exacte locatie – het is in Regio 2: Toyotama, in de prefectuur Yarikawa aan de rechterkant van de kaart:

A Moment in Time
Personaliseer een scène in de fotomodus.

Druk op elk moment tijdens het spelen op rechts om de fotomodus te activeren en druk dan op omhoog om een personalisatie toe te voegen (zoals bijvoorbeeld “Chinese Bars”).

Avid Reader
Verzamel 20 records.

Er zijn 40 records, maar voor deze trofee heb je er maar twintig nodig. De rest is niet nodig voor trofeeën.

Zie de Ghost of Tsushima – Alle 40 Record Locaties

Know Your Enemy
Verzamel 20 Mongoolse artefacten.

Er zijn 50 Mongoolse artefacten, maar voor deze trofee heb je er maar twintig nodig. De rest is niet nodig voor trofeeën.

Zie de Ghost of Tsushima – All 50 Mongol Artifact Locaties

Body, Mind, and Spirit
Voltooi alle Hot Springs, Haiku, Inari Shrines en Bamboo Strikes.

Zie de Ghost of Tsushima – Alle 18 Hot Spring Locaties
Zie de Ghost of Tsushima – Alle 19 Haiku Locaties
Zie de Ghost of Tsushima – Alle 49 Inari Shrine Locaties
Zie de Ghost of Tsushima – Alle 16 Bamboo Strike Locaties

Hero of the People
Bevrijd 12 bezette gebieden in Izuhara.

Zie de trofee: “Master Liberator”.

A Fight For The Isle….
Bevrijd alle bezette gebieden in Izuhara.

Zie de trofee: “Master Liberator”.

Good Riddance
Bevrijd 8 bezette gebieden in Toyotama.

Zie de trofee: “Master Liberator”.

Securing Sanctuary….
Bevrijd alle bezette gebieden in Toyotama.

Zie de trofee: “Master Liberator”.

Mass Eviction
Bevrijd 7 bezette gebieden in Kamiagata.

Zie de trofee: “Master Liberator”.

A New Safe Haven
Bevrijd alle bezette gebieden in Kamiagata.

Zie de trofee: “Master Liberator”.

Master Liberator
Bevrijd het hele Tsushima eiland.

Tsushima Island heeft 3 regio’s: Izuhara, Toyotama, Kamiagata. Je moet alle Mongoolse gebieden (vijandelijke buitenposten / bolwerken / boerderijen) bevrijden om de kaart leeg te maken. Door een hele regio te bevrijden, wordt ook de mist van de kaart verwijderd en worden alle verzamelobjecten en zijverhalen onthuld via vraagtekens “?”. In eerste instantie worden deze bevrijdingsgebieden niet op de kaart aangegeven, maar na het verhaal worden ze allemaal automatisch voor je gemarkeerd. Het concept is hetzelfde – voor kleine kampen (rode stippen op de kaart) hoef je alleen alle vijanden te verslaan. Voor Strongholds (grote rode pictogrammen op de kaart) moet je een aantal spandoeken vinden, alle vijanden doden en een paar kruitvaten opblazen. Voor Farms moet je alle vijanden doden en de boeren bevrijden. Er zijn in totaal 56 Mongoolse gebieden – 24 in Izuhara, 17 in Toyotama, 15 in Kamiagata.

Ghost Of Tsuhima Wiki Guide

Check ook onze andere Trofee Roadmaps
Check hier onze Wiki Guides

Vorig artikelGhost Of Tsushima Wiki Guide
Volgend artikelDestroy All Humans: Optionele Doelstellingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here