Ghost of Tsushima – Iki Island DLC Trofee Guide & Roadmap

 • Geschatte moeilijkheidsgraad trofee: 3/10
 • Geschatte hoeveelheid tijd tot 100%: 8-10 uur
 • Offline trofeeën: 13 (1 , 1 , 11 )
 • Online trofeeën: 0
 • Aantal te missen trofeeën: 0
 • Glitched trofeeën: Niets bekend
 • Heeft moeilijkheid invloed op trofeeën?: Nee, kan alles op Easy moeilijkheidsgraad.
 • Minimale doorspeelbeurten: 1
 • Free-Roam / Level Select na het verhaal?:  Ja, er is nog steeds free roam na het verhaal. Je kunt nog steeds alles doen na het verhaal.
 • Releasedatum: 20 augustus 2021

Introductie:

Welkom bij de Ghost of Tsushima – Iki Island DLC Trofee Guide! Deze gids bevat beide DLC-trofeeënlijsten, die zijn verdeeld over “Story DLC” en “Exploration DLC”. Iki Island is de nieuwe DLC-regio in Ghost of Tsushima. Je moet Regio 2: Toyotama in het hoofdspel hebben bereikt om toegang te krijgen. Na het installeren van de DLC krijg je een nieuwe journaalpost in het pauzemenu en kun je vanaf daar de eerste quest volgen. Iki Island bevat 9 hoofdverhalen, 7 zijverhalen, 2 mythische verhalen en verschillende nieuwe verzamelobjecten. Het is een relatief kleine regio, ongeveer een derde van de grootte van een hoofdgameregio (ongeveer een tiende van de hoofdgamekaart). 3-4 uur gaan naar het hoofdverhaal, 3 uur voor zijverhalen, 2 uur voor verzamelobjecten en diverse trofeeën. Bij de PS5 Director’s Cut is de DLC voorgeïnstalleerd.

Opslaan importeren van PS4 naar PS5-versie en automatisch alle hoofdgametrofeeën ontgrendelen

Als je de PS4-versie al hebt gespeeld, kun je je save importeren in de PS5-versie en alle trofeeën worden automatisch ontgrendeld, behalve de trofee voor het gebruik van de fotomodus (wat slechts 1 seconde duurt). Legends Mode-trofeeën worden ook automatisch ontgrendeld. Je kunt de save vanuit het titelscherm importeren via USB of via PS+ Cloud. Alles is overgenomen van de PS4-versie en je krijgt direct een PS5-platina. Als je voor het eerst een speler bent en het hoofdspel helemaal niet hebt gespeeld, raadpleeg dan de Ghost of Tsushima Trophy Guide & Roadmap (hoofdspel).

Stap 1: Maak het verhaal af [3-4 uur]

Begin door het verhaal van Iki Island te spelen. Het verhaal bestaat uit 9 hoofdverhalen en duurt in totaal ongeveer 3-4 uur, inclusief alle dialogen en tussenfilmpjes. Er is niets om naar uit te kijken, gewoon plezier hebben en voel je vrij om alle Collectibles en Side Tales te doen die je onderweg tegenkomt. Je kunt nog steeds alles doen na het verhaal. Niets is te missen en er zijn geen moeilijkheidsgerelateerde trofeeën.

Na het installeren van de Iki Island DLC en het laden van je opslag, zou er een pop-up moeten verschijnen met de melding dat er nieuwe inhoud beschikbaar is. Dan druk je op Opties Knop > Journaal > Tales of Iki en volg je de eerste quest “Reis naar het verleden” vanaf daar. Je moet Regio 2: Toyotama in het hoofdspel hebben bereikt om toegang te krijgen tot deze eerste zoektocht! Als je de nieuwe quest niet krijgt, probeer dan je game opnieuw op te starten en het zou het moeten oplossen.

Stap 2: Verover alle 4 vijandelijke kampen om de hele kaart te ontwasemen [30 minuten]

Na het verhaal wil je de 4 vijandelijke kampen veroveren voor de trofee The Butcher Redeemed om de Mongoolse indringers te verdrijven. Hiermee wordt ook de kaart volledig ontwasemd, die alle verzamelobjecten en verhalen markeert als “?” vraagtekens. Dit maakt het gemakkelijker om uw weg te vinden en bespaart tijd bij de volgende stap.

Stap 3: Verzamelobjecten en verhalen [5 uur]

Net als in het hoofdspel kun je de leidende wind gebruiken om je naar de Collectibles te leiden. Druk op de wereldkaart op en volg het Collectible Type. Je kunt nieuwe windupgrades kopen onder Technieken > Samurai > Verkenning. Voor sommige verzamelobjecten moet je de reizigerskleding dragen om ze te kunnen volgen (gekocht bij handelaars, bijvoorbeeld deze, wat je al zou moeten hebben als je het hoofdspel hebt voltooid).

Hier zijn alle voltooiingstaken die je nodig hebt voor trofeeën:

 • 7 side missies
 • 2 mythische verhalen
 • 9 dieren reservaten
 • 8 boogschiet uitdagingen
 • 5 herinneringen aan je vader
 • 3 Haiku
 • 2 warmwaterbronnen (Onsen)
 • 1 Shinto-schrijn
 • 4 Bamboo Strikes

TROFEEËN LIJST IKI ISLAND: STORY DLC:

Out of the Past
Overleef het medicijn van de Eagle en neem afscheid van een nieuwe vriend.

Automatische verhaalgerelateerde trofee, mag niet ontbreken. Toegekend voor het voltooien van het hoofdverhaal op Iki Island. 
Er zijn in totaal 9 hoofdverhalen:

 1. Journey Into the Past
 2. A Lost Friend
 3. The Eagle’s Cry
 4. A Raider’s Return
 5. Jin From Yarikawa
 6. The Lightning in the Storm
 7. Massacre at Kidafure Village
 8. The Blessing of Death
 9. Epilogue: Last Words

Friend to All Raiders
Voltooi alle Tales of Iki.

Hiervoor moet je alle 9 Main Tales, 7 Side Tales, 2 Mythic Tales op Iki Island voltooien.

Het is het beste om eerst de Main Tales te spelen, dan heb je toegang tot alles. Vervolgens moet je de 4 vijandelijke buitenposten veroveren (zie de trofee The Butcher Redeemed) die de kaart ontwasemt en verzamelobjecten / side verhalen markeert met “?” vraagteken pictogrammen. Hieronder staan ​​​​links naar de locatie en volledige uitleg van elk verhaal. 
De enige die niet op de kaart staan, zijn
A Mother’s LawA Helping Hand. Dus als je iets mist, zijn het waarschijnlijk die twee. In je Journal kun je zien welke je hebt voltooid ( > Journal > Tales of Iki).

Hoofd Verhalen:

 1. Journey Into the Past
 2. A Lost Friend
 3. The Eagle’s Cry
 4. A Raider’s Return
 5. Jin From Yarikawa
 6. The Lightning in the Storm
 7. Massacre at Kidafure Village
 8. The Blessing of Death
 9. Epilogue: Last Words

Side Missies:

 1. The Ghost of Iki Island
 2. Caretakers of the Eagle
 3. Troubled Waters
 4. The Impact of Loss
 5. Bloodletting
 6. A Mother’s Law
 7. A Helping Hand

Mythic Missies:

 1. The Legend of Black Hand Riku
 2. The Legacy of Kazumasa Sakai

The Benefit of All Beings
Bouw je legende op Iki Island om de titel Legacy Redeemer te verdienen.

Hiervoor moet je de maximale legendestatus in de regio Iki Island bereiken. Dat is de “naam” die in de rechterbovenhoek van de kaart wordt weergegeven.

De volgende activiteiten verhogen uw legendestatus:

 1. Voltooi de hoofdverhaallijn van Iki Island (Journal > Tales of Iki)
 2. Voltooi Side Missies & Mythic Missies (zie trofee “Friend to All Raiders” hierboven)
 3. Verover de 4 vijandelijke kampen (zie trofee “The Butcher Redeemed” hieronder)
 4. Voltooi de 5 herinneringen aan je vader (zie trofee “Elegy for Kazumasa”)
 5. Voltooi de 2 vuurtorens (niet absoluut noodzakelijk, je kan ze overslaan)

Je hebt er geen 100% voltooiing voor nodig. Wij kregen het bijvoorbeeld voordat we Mythic Tales of Side Tales speelde, gewoon door al het andere te doen. Terwijl je aan de andere trofeeën werkt, komt dit automatisch, dus maak je er geen zorgen over!

The Butcher Redeemed
Bevrijd Iki Island door de Eagle te verslaan en de indringers uit Mongools grondgebied te verdrijven.

Hiervoor moet je twee dingen doen:

 1. Voltooi het hoofdverhaal van Iki Island (9 Tales – Trophy: Out of the Past).
 2. Verover de 4 vijandelijke kampen door alle vijanden erin te verslaan.

Dit zijn de 4 vijandelijke kamplocaties:

Treasures of the Past
Voltooi alle mythische verhalen op Iki Island.

Er zijn slechts 2 Mythic Tales op Iki Island. Hieronder staan ​​links naar hun locaties en zoektocht walkthrough. De eerste vereist een beetje voortgang van het verhaal, dus het is het beste om je eerst op het verhaal te concentreren en dit later te doen. Ze kunnen nog steeds worden gedaan na het verhaal.

Mythische verhalen:

 1. The Legend of Black Hand Riku
 2. The Legacy of Kazumasa Sakai

Elegy for Kazumasa
Voltooi alle herinneringen aan je vader.

Er zijn 5 “Herinneringen aan je vader”. Ze zijn een nieuw type verzamelobject en kunnen met de wind worden gevolgd als je Traveler’s Attire draagt ​​(druk op het kaartscherm op > Undiscovered Memories of Your Father). Hieronder vindt je een gids voor al hun locaties.

»  Ghost of Tsushima Iki Island – Alle herinneringen aan je vaderlocaties

Common Courtesy
Ontdek en voltooi alle ongeschreven verhalen op Iki Island.

(Momenteel onbekend, meer info volgt binnenkort)

TROFEEËN LIJST IKI ISLAND: EXPLORATION DLC:

Monkey See
Belichaam de geest van de aap op Saruiwa.

Hiervoor moet je naar Mount Saruiwa aan de zuidwestelijke rand van de kaart (waar een Monkey Sanctuary is). Er zijn 3 apenstandbeelden gemaakt van steen waarmee je moet communiceren. Ze zijn allemaal op zijpaden van de berg. Als je de juiste interactie uitvoert bij elk standbeeld, resulteert dit in een korte tussenfilmpje, zo weet je dat je het goed hebt gedaan. Je moet ook het Monkey Sanctuary op de top van de berg voltooien. Het maakt niet uit welke outfit/pantser je draagt ​​(het apenharnas/sarugami-harnas is niet vereist).

Dit is de locatie van Mountain Saruiwa waar alle Monkey Statues te vinden zijn:

Apenstandbeeld #1: Aap met oren bedekt
Speel fluit ervoor (veeg Touchpad naar links). Het is het zijpad naar links voordat je door een opening knijpt. Kan daar op de richels klimmen. Het maakt niet uit welk fluitnummer je speelt.

Apenstandbeeld #2: Aap met bedekte ogen
Gooi de rookbom ervoor ( + om te selecteren -> om te gooien). Nadat je door een opening hebt geperst, is het aan de rechterkant, daar kan je langs een aantal richels naar beneden klimmen.

Apenstandbeeld #3: Aap met mond bedekt
Klim vanaf het 2e standbeeld terug naar het hoofdpad waar je vandaan kwam. Ga over de Bamboo die tussen de kliffen zit, spring erachter en druk om je grijphaak te gebruiken. Grijp hier helemaal naar beneden met de andere grijphaken, richels en touwen. Beneden kom je bij een plas water met dit Apenbeeld in de hoek.

Saruiwa Monkey Sanctuary
Dit is helemaal bovenaan de berg. Klim omhoog en gebruik het  interactiepunt om fluit te spelen voor de apen. Dan wordt de trofee ontgrendeld. Als je dit al hebt gedaan, kun je deze stap overslaan en moet de trofee worden ontgrendeld na het derde Apenstandbeeld.

Pride of Ishikawa
Behaal brons of hoger bij alle boogschietuitdagingen.

Er zijn 8 boogschietuitdagingen. Ze zijn een nieuw type Collectible op Iki Island. Ze hebben 3 niveaus, afhankelijk van hoe snel je de uitdaging voltooit (goud, zilver, brons), maar voor de trofee hoef je alleen maar brons te bereiken. Na aankomst op Iki Island kun je de verkenningstechniek “Wind of Concentration” kopen om deze te volgen ( > Technieken> Samurai> Exploratie> Wind of Concentration). Dan kun je op de wereldkaart op > Wind of Concentration drukken en het zal je naar hen leiden. U ziet een stippellijn op de kaart die naar de volgende wijst en u kunt het touchpad omhoog vegen om een ​​windvlaag in de richting van de dichtstbijzijnde te zien waaien. Hieronder vindt u een gids voor al hun locaties.

»  Ghost of Tsushima Iki Island – Alle Boogschietuitdagingslocaties

Chiyoko’s Song
Voltooi alle dierenreservaten.

Er zijn 9 dierenopvangcentra. Ze zijn een nieuw type Collectible op Iki Island. Na aankomst op Iki Island kun je de verkenningstechniek “Wind of Harmony” kopen om deze te volgen ( > Technieken> Samurai> Exploratie> Wind of Harmony). Dan kun je op de wereldkaart op > Wind of Harmony drukken en het zal je naar hen leiden. U ziet een stippellijn op de kaart die naar de volgende wijst en u kunt het touchpad omhoog vegen om een ​​windvlaag in de richting van de dichtstbijzijnde te zien waaien. Hieronder vindt u een gids voor al hun locaties.

»  Ghost of Tsushima Iki Island – Alle Dierenopvanglocaties

A Few Splinters
Voltooi alle bokkenduels in het Hidden Cove Tournament.

Eerst moet je de 4e Iki Island-hoofdmissie “A Raider’s Return” voltooien. Tijdens deze reis bereikt u het dorp “Fune’s Refuge” waar het Hidden Cove Tournament plaatsvindt. Het wordt gemarkeerd door witte zwaarden op de kaart bij Fune’s Refuge. Hier is de locatie:

Praat met de man die voor de ring staat. Je moet nu 4 tegenstanders verslaan in bokkenduels (houten oefenzwaard). De eerste 3 zitten rond de toernooiring, ze hebben een zwaardpictogram boven hun hoofd en je kunt op drukken om met ze te praten waardoor het duel begint. Na het verslaan van de eerste 3 tegenstanders verschijnt automatisch de 4e.

Het doel is om de tegenstander 5 keer te raken voordat hij jou 5 keer raakt. Elk van hen gebruikt een andere techniek en je moet ze anders tegengaan.

 • Exiled Monk: Wanneer hij een trap geeft, druk je op om terug te ontwijken en volg je Moon Stance . De zware aanval van de Moon Stance zal een schop geven die hem verbijstert, gevolgd door een snelle aanval zal daarna altijd toeslaan. Eigenlijk kopieert hij zijn bewegingen hier.
 • Brutal Raider: Houd ingedrukt om zijn normale aanvallen te blokkeren of tik erop om ze af te weren, gevolgd door een snelle slash. Wanneer hij roodgloeiende aanvallen doet, druk je op de laatste seconde om te omzeilen en volg je met een snelle schuine streep. Welke houding je gebruikt, maakt niet uit.
 • Moordende handelaar: voor de eerste 3 treffers wil je haar treffers afweren door op te drukken net voordat je geraakt wordt, gevolgd door een  snelle schuine streep. Na de eerste 3 treffers begint ze defensief te worden. Val haar een of twee keer aan en doe dan een sprongaanval om haar van bovenaf te raken.
 • Crimson Fisherman: Houd vast om te blokkeren en vervolg met  snelle slashes.

Well-Rounded Warrior
Voltooi alle haiku-, onsen-, shinto-heiligdommen en bamboeaanvallen op het eiland Iki.

Vind de volgende verzamelobjecten op Iki Island (klik op onderstaande links voor locaties):

 • 3 Haiku
 • 2 Hot Springs (Onsen)
 • 1 Shinto Shrine
 • 4 Bamboo Strikes

Na het veroveren van de 4 vijandelijke kampen (trofee The Butcher Redeemed zullen ze worden gemarkeerd als “?” vraagtekens op de wereldkaart. Je kunt ook de leidende wind gebruiken door op de wereldkaart te drukken en deze zal een witte stippellijn tonen op de kaart naar het dichtstbijzijnde verzamelobject, of u kunt omhoog vegen op het touchpad om de wind in de richting van de dichtstbijzijnde te laten blazen.

Blood on Your Hands
Koop een item van de Crimson Dye Merchant en verkrijg een kleurstof voor je Sakai Horse Armor.

Er zijn twee verfhandelaren op Iki Island – de “Crimson Dye Merchant” die items en verf voor je outfits verkoopt – en de “Horse Armor Merchant” die je kleurstof geeft voor een nieuw vrij te spelen paardenharnas. Eerst moet u enkele stappen doorlopen om elke handelaar te ontgrendelen.

Karmozijnrode kleurstofhandelaar:

 • Voltooi The Hidden Cove Tournament dat plaatsvindt in Fugu’s Refuge en vereist dat je 4 Duels wint (zie de trofee A Few Splinters).

Na het winnen van het toernooi wordt de Crimson Dye Merchant gemarkeerd op de kaart ten zuidoosten van Fort Sakai. Je moet een item van hem kopen, bijvoorbeeld een masker.

Paardenpantserhandelaar:

 • Voltooi Mythic Tale The Legacy of Kazumasa Sakai. Hiermee ontgrendel je de Horse Armor Merchant aan de zuidoostelijke rand van de kaart.
 • Om de eerste Horse Armor Dye te krijgen, moet je 6 Sakai Banners vinden. Rust de reizigerskleding uit en druk op de wereldkaart op > Undiscovered Sakai Banner om hun locaties te volgen (witte stippellijn op de kaart, of veeg het touchpad omhoog voor de wind om je naar de dichtstbijzijnde te wijzen). Er zijn in totaal 30 Sakai Banners, maar je hebt er maar 6 nodig.
 • Nadat je 6 Sakai Banners hebt gevonden, ontgrendel je de eerste Horse Armor Dye. Maar om het te verzilveren, moet je praten met de Horse Dye Merchant (kaartlocatie hieronder)

Nadat je een item van de Crimson Dye Merchant hebt gekocht en de eerste Horse Armor Dye van de andere handelaar hebt gekregen, verdien je de trofee. Het is niet nodig om de items uit te rusten.

Ghost Of Tsushima Trofee Roadmap (Hoofdspel)

Vorig artikelHades Trofee Guide & Roadmap
Volgend artikelThe Addams Family Mansion Mayhem: Video Guides

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here