Final Fantasy VII Remake: Trofee Guide & Roadmap

 • Geshatte moeilijkheidsgraad trofee: 6,5 / 10
 • Geschatte hoeveelheid tijd tot platina: 60-70 uur
 • Offline trofeeën: 54 (1X , 2X , 7X , 44X )
 • Online trofeeën: 0
 • Aantal te missen trofeeën: 0 (er is Chapter Select na het verhaal, kan overal teruggaan)
 • Glitched trofeeën: geen
 • Heeft moeilijkheid invloed op trofeeën?: Ja, je moet het spel verslaan op moeilijk moeilijkheidsniveau (ontgrendeld na het voltooien van het verhaal op een makkelijke moeilijkheidsgraad)
 • Minimale playthroughs: 2 (gemakkelijke moeilijkheidsgraad, moeilijke moeilijkheidsgraad)
 • Free-Roam / Level Select na Story ?:  Ja, er is Chapter Select, maar er is geen traditionele Free Roam (alle hoofdstukken zijn lineair en losgekoppeld van elkaar). Je kunt overal teruggaan en alle ontbrekende verzamelobjecten en trofeeën verzamelen via Chapter Select. Al je voortgang, uitrusting, verzamelobjecten en personageniveau worden overgedragen naar New Game Plus / Hard Mode.
 • Releasedatum: 10 april 2020

Introductie:

Welkom bij de Final Fantasy VII Remake Trofee Guide & Roadmap! Final Fantasy VII Remake is het eerste deel in een reeks remakes. Het bevat het Midgar gedeelte van Final Fantasy VII, maar dit is enorm uitgebreid met nieuwe activiteiten en side missies. De platina trofee wil in feite dat je het spel 100% voltooit. Behalve Accessoires, Armor en Materia moet je alle andere verzamelobjecten vinden en alle 26 side missies uitvoeren. Er zijn minimaal 2 playthroughs nodig. Versla het spel eenmaal om de moeilijkste moeilijkheidsgraad te ontgrendelen, en versla het opnieuw op hard. Niets is te missen, want er is Chapter Select-functionaliteit na het verhaal, zodat je overal terug kunt gaan.

Stap 1: Easy moeilijkheid 100% Playthrough – Side Missies, Collectibles (muziekschijven, wapens, Johnny-incidenten, 3 jurken), hoofdstukspecifieke trofeeën

Kies voor de eerste playthrough een moeilijkheidsgraad (Easy wordt aanbevolen, maar het maakt niet uit). Harde moeilijkheidsgraad is vanaf het begin niet beschikbaar, wat betekent dat er minimaal 2 keer gespeeld kan worden. Je ontgrendelt moeilijk wanneer je het verhaal op een iedere moeilijkheidsgraad verslaat. Nadat je het verhaal op een willekeurig niveau hebt voltooid, ontgrendel je ook Chapter Select. Niets is dus echt te missen. Je kunt overal teruggaan. Sommige hoofdstukken duren echter 3 uur of langer, dus als je iets laat in een hoofdstuk mist, zou je er veel van moeten herhalen. Omdat je minimaal 2 playthroughs nodig hebt (1 gemakkelijk te ontgrendelen, 1 op moeilijk), kun je ook dingen missen tijdens de harde playthrough.

Je belangrijkste prioriteiten zouden moeten zijn om alle side missies, trofee relevante verzamelobjecten (muziekschijven, wapens, Johnny Incidents, 3 van de 9 jurken) en de semi-missable Chapter-specifieke trofeeën te krijgen. Dus eigenlijk een 100% voltooiingsspel.

Side Missies/Quests:

 • Ze worden gemarkeerd door een groen pictogram op de kaart. Er zijn er 26, maar je kunt er maar 24 krijgen bij de eerste playthrough. Dat komt omdat in hoofdstuk 9 sommige speurtochten elkaar opheffen. De ontbrekende 2 moet je doen via Chapter Select na het verhaal.
  Raadpleeg de Final Fantasy VII Remake Alle Hoofdstukken & Side Misies voor een lijst van alle side missies, hun locaties en wanneer ze beschikbaar komen.
 • Ga in hoofdstuk 9 voor de Side Missie The Party Never Stops & A Dynamite Body en NIET The Price of Thievery & Shears ‘Counterattack. De reden hiervoor is dat The Party Never Stops telt als een Johnny Incident. Als je The Price of Thievery doet, word je uitgesloten van deze zoektocht, zodat je de trofee voor alle Johnny incidenten mist. Deze missies zijn gebaseerd op je Hoofdstuk 9 keuzes. Zodra je de speeltuin bereikt met Aerith in hoofdstuk 9, sla je handmatig op en volg je de keuzes die worden beschreven in The Party Never Stops Vereiste.
 • Op de Wereldkaart (Touchpad) kun je op R2 drukken om een ​​lijst met side missies in een bepaald hoofdstuk te zien. Op deze manier weet je of je alles hebt voltooid voordat je verder gaat. Side missies zijn alleen in hoofdstuk 3, 8, 9, 14.

Verzamelobjecten:

 • Je hebt maar 3 soorten nodig voor trofeeën. Raadpleeg de Final Fantasy VII Remake – Collectible Guide voor een alles-in-één gids die ook optionele items ophaalt (die je kunt negeren).
 • Muziekschijven zijn muziek stukken die wordt afgespeeld door handelaars, verkoopautomaten en sommige NPC’s. 
  Zie Final Fantasy VII Remake – Alle Music Disc Locaties.
 • Wapens worden gevonden in kisten, gekocht in winkels en gestolen van vijanden. 
  Zie de Final Fantasy VII Remake – Alle Wapen Locaties.
 • Johnny-incidenten zijn 5 reeksen die te maken hebben met een personage genaamd Johnny (zijn side missies en ontdekkingsgebeurtenissen). Zorg ervoor dat je in hoofdstuk 9 gaat voor de side missie The Party Never Stops, het telt als een Johnny Incident en is semi-missable. Zie de Final Fantasy VII Remake – Alle Johnny Incident Locaties.
 • Jurken zijn gebaseerd op welke jurk je tegen Tifa zegt te dragen in het Discovery Event van hoofdstuk 3 (Tifa Dress), hoeveel side missies je doet in Chapter 8 (Aerith Dress) en hoeveel side missies je doet in Hoofdstuk 9 (Cloud Dress) ). Er zijn 9 jurken (3 per personage), maar je kunt er maar 3 krijgen bij de eerste playthrough! 
  Zie de Final Fantasy VII Remake – Hoe alle jurken te krijgen.
  Zorg ervoor dat je alle side missies in hoofdstuk 3 voltooit om een ​​paars “ontdekkingsevenement” in je kamer te ontgrendelen. Doe dit evenement en vertel Tifa om de sportieve of exotische jurk te dragen (2e of 3e dialoogkeuze)! KIES NIET DE VOLWASSEN JURK! Jouw keuze hier bepaalt welke jurk Tifa zal dragen in hoofdstuk 9! De Mature jurk is beter gereserveerd voor je harde spel zoals beschreven in stap 3 (als je Mature hebt gekozen, moet je hoofdstuk 3 Side missie op Hard opnieuw doen of hoofdstuk 3 nog een keer afspelen via Chapter Select later). Met Aerith zou je de rode jurk moeten krijgen omdat je alle side missies in hoofdstuk 8 hebt gedaan. Met Cloud zou je de zwart / blauwe jurk moeten krijgen omdat je The Party Never Stops in hoofdstuk 9 hebt gedaan.

Semi-Missable hoofdstuktrofeeën  
(je kunt ze nog steeds krijgen via hoofdstukselectie na het verhaal, maar hiervoor moet het hoofdstuk opnieuw worden gespeeld):

 • Hoofdstuk 3 – Heavenly Dart Player
 • Hoofdstuk 4 – Biker Boy
 • Hoofdstuk 6 – Cleanup Crew
 • Hoofdstuk 7 – In Lockstep
 • Hoofdstuk 8 – Crate Annihilator
 • Hoofdstuk 9 – Sultan of Squat
 • Hoofdstuk 9 – Dancing Queen
 • Hoofdstuk 9 – Returning Champion
 • Hoofdstuk 14 – Whack-a-Box Wunderkind
 • Hoofdstuk 14 – Peeress of Pull-Ups
 • Hoofdstuk 14 – Divine Gratitude

Dit lijkt allemaal op het eerste gezicht misschien wat veel, maar maak je geen zorgen! De game is erg lineair en eigenlijk is alles duidelijk zichtbaar. Niets is super verborgen en de semi-missbare trofeeën zijn meestal gekoppeld aan minigames. Als je een minigame bereikt, krijgt deze er een trofee voor (alle minigames doen). Speel gewoon grondig, pak wat je kunt en veeg de rest op in Chapter Select of tijdens je harde playthrough. Maak je nog geen zorgen over Battle Intel Reports of Enemy Skills, die zijn beter af te maken na het verhaal.

Stap 2: Chapter Select tot Hoofdstuk 9 voor de ontbrekende twee Side Quests & grind XP / AP in Colosseum

Na het verhaal krijg je toegang tot Chapter Select en Hard Difficulty. Je verdient nu ook twee keer zoveel XP en drie keer zoveel AP in Chapter Select.

Selecteer Chapter 9 en voer de twee side-quests uit die je niet hebt gekregen tijdens je eerste playthrough The Price of Thievery & Shears ‘Counterattack. Ervan uitgaande dat je alle andere zijmissies hebt gedaan tijdens de eerste playthrough, ontgrendel je nu de trofee voor alle speurtochten.

Hierna spring je naar het Chapter 14 Colosseum om level 50 uit te slijpen en alle 12 Magic Materia te maximaliseren (je hebt deze nodig voor de Battle Intel Reports). Stel de moeilijkheidsgraad in op Klassiek (in Spelopties) zodat het het Colosseum voor je speelt zonder dat je een knop hoeft in te voeren. Dit doen in het Chapter 14 Colosseum is sneller (omdat je hier 3 partijleden hebt om meer Materia tegelijkertijd te verhogen) in plaats van Chapter 9 Colosseum (daar heb je maar 2 karakters, dus minder effectief voor het nivelleren van Materia). Voltooi al je resterende Battle Intel-rapporten, er zijn er in totaal 20. 
Zie de Final Fantasy VII Remake – Alle Battle Intel Reports & Final Fantasy VII Remake – Alle Materia Locaties.

Stap 3: Playthrough met moeilijke moeilijkheidsgraad, exclusieve trofeeën, volgende 3 jurken

Gebruik Chapter Select om alle hoofdstukken op de hard moeilijkheidsgraad opnieuw te spelen (Options> Systeem> Hoofdstukselectie). Alles wordt overgedragen. Al je uitrusting, personageniveau enz. Vanaf je eerste playthrough is vanaf het begin beschikbaar in de harde modus, dus het is net een nieuw spel plus. Je kunt echter helemaal geen items gebruiken op Hard. Raadpleeg de trofee “Hardened Veteran” voor tips en de beste personage-builds.

Deze keer wil je een minimalistische playthrough doen en alle nevenmissies en nevenactiviteiten negeren. Er zijn verschillende exclusieve trofeeën voor Hard omdat sommige vijanden die aan trofeeën zijn gekoppeld, alleen beschikbaar zijn op Hard.
Doe dat voor deze trofeeën nu: Master of Mimicry, That’s the Smell, Ultimate Weapon.

ZORG ERVOOR DAT U ALLE MOGELIJKE BIJVRAAGSTUKKEN OVERSLAAT OM DE VOLGENDE 3 JURKEN TE KRIJGEN! Door de Side missies van Chapter 3 niet te doen, krijg je Tifa’s Discovery evenement niet en draagt ​​ze automatisch de Mature jurk. Daarom was het niet de bedoeling dat je het in stap 1 moest kiezen. Als je de hoofdstuk 8 missies niet doet, krijg je een nieuwe jurk voor Aerith en als je geen hoofdstuk 9 missies doet, krijg je een nieuwe voor Cloud. Dat zijn 6/9 jurken gedaan na deze playthrough. In hoofdstuk 3 moet je 1 Side Quest doen om het verhaal vooruit te helpen, het maakt niet uit welke quest je hiervoor doet. Alle andere Side missies die je kunt overslaan.

Stap 4: De laatste 3 jurken

Het enige wat je nog moet hebben, zijn de laatste 3 bruidsjurken. Chapter Select tot Chapter 3, kies je laatste Tifa optie in haar ontdekkingsevenement (Exotic of Sporty). Voltooi hoofdstuk 3 en sluit af (zorg ervoor dat je hoofdstuk 3 tot het einde speelt).

Gebruik Chapter Select om door te gaan naar hoofdstuk 8, voer 3/6 quests uit en voltooi het hoofdstuk om Aerith’s laatste jurk te krijgen (het is veilig om de hoofdstukken 4-7 over te slaan, je keuze wordt automatisch overgedragen naar hoofdstuk 9).

In hoofdstuk 9 voer je de tegenovergestelde missies uit die je tijdens je eerste playthrough niet hebt gekregen. Speel dan verder tot het einde van hoofdstuk 9 om Cloud’s laatste jurk te ontgrendelen.

Als je een jurk hebt gemist, raadpleeg dan de Final Fantasy VII Remake – Hoe je alle bruidsoutfits (jurken) kunt krijgen.

TROFEEËN LIJST:

Master of Fate
Verdien alle Final Fantasy VII Remake trofeeën.

Verdien alle andere trofeeën in Final Fantasy 7 Remake Part 1 om de platina trofee te ontgrendelen

Onetime Gig
Voltooi hoofdstuk 1.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Escape Artist
Voltooi hoofdstuk 2.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Mercenary Endeavors
Voltooi hoofdstuk 3.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Night on the Town
Voltooi hoofdstuk 4.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Plan E
Voltooi hoofdstuk 5.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Lights Out
Voltooi hoofdstuk 6.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Trapped like Sewer Rats
Voltooi hoofdstuk 7.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Reunited
Voltooi hoofdstuk 8.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Never the Bride
Voltooi hoofdstuk 9.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Sewer Survivor
Voltooi hoofdstuk 10.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Paranormal Investigator
Voltooi hoofdstuk 11.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

The Collapse
Voltooi hoofdstuk 12.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Broken Dreams
Voltooi hoofdstuk 13.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Picking Up the Pieces
Voltooi hoofdstuk 14.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

The Pizza in the Sky
Voltooi hoofdstuk 15.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

No Appointment Needed
Voltooi hoofdstuk 16.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Emerging from Chaos
Voltooi hoofdstuk 17.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Destiny’s Crossroads
Voltooi hoofdstuk 18.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist.

Warming Up
Win een gevecht.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Dit is de eerste trofee die je ontgrendelt om de eerste groep vijanden aan het begin van het spel te verslaan.

Weakened Resolve
Maak gebruik van de zwakte van een vijand.

Je kunt de zwakke punten van de vijand bekijken door de vaardigheid Assess te gebruiken, die automatisch wordt ontgrendeld in hoofdstuk 3. Zodra je Assess gebruikt, wordt de zwakte weergegeven in een pop-upscherm in de rechterbovenhoek. Je kunt ook buiten de strijd zwakke punten opzoeken door op options te drukken (Hoofdmenu)> Enemy Intel te drukken (degene waarop je Assess hebt gebruikt, hebben een vergrootglas). Vijanden zijn zwak tegen een bepaald statuselement (vuur, ijs, donder, wind). Als je het juiste element gebruikt, wordt de trofee ontgrendeld.

De zwakte van de eerste Boss “Scorpion Sentinel” is bijvoorbeeld Thunder. Je zou dus Barret’s Thunder Magic kunnen gebruiken om de trofee in de eerste missie te krijgen.

Bonds of Friendship
Bevrijd een gebonden bondgenoot.

Sommige vijanden zullen je groepsleden af ​​en toe binden met niet-blokkeerbare aanvallen. Als je personage gebonden is en niet in staat is om te handelen, schakel dan snel over naar een ander personage en val aan. Dit zal het gebonden partijlid bevrijden en de trofee ontgrendelen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen tegen de allereerste baas “Scorpion Sentinel”. Als je ervoor staat, zal hij je soms vastgrijpen en in de lucht houden. Druk op omhoog/omlaag op je dPad om naar het andere partijlid te schakelen en aan te vallen voordat het zijn grijpreeks beëindigt. De kans is groot dat dit in de loop van het spel vanzelf gaat.

Staggering Start
Verspreid een vijand.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Als je een vijand vaak genoeg aanvalt, zullen ze “wankelen” (= verbluft worden). U kunt dit al doen als de eerste waakhond die u tegenkomt. In de loop van het verhaal wankel je automatisch honderden vijanden.

Music Collector
Verzamel 3 muziekschijven.

Zie de trofee Disc Jockey.

Gotta Start Somewhere
Voltooi een zoektocht.

Zie de trofee Best in the Business.

My First Ability
Maximaliseer de vaardigheid van een wapen.

Om de vaardigheid van een wapen te maximaliseren, moet je zijn unieke gevechtsvermogen vaak in de strijd gebruiken. Elk gebruik verhoogt de vaardigheid. Val tijdens gevechten vijanden aan met vierkantje om je ATB-meter te verhogen. Als je minstens 1 ATB-balk hebt, druk je kruisje

op om het Commandomenu> Abilities> selecteer wapenspecifieke vaardigheid te openen. Bijvoorbeeld: Buster Sword = Focused Thrust, Iron Blade = Triple Slash.

Om te zien welke gevechtsvaardigheid aan welk wapen is gekoppeld en wat je vaardigheid is: druk op options > Wapens upgraden (ontgrendeld in hoofdstuk 3)> selecteer Karakter> het zal je het wapenoverzicht tonen. Aan de rechterkant toont het een filmvoorbeeld van de vaardigheid van het wapen, onder het filmvoorbeeld toont het de naam van de beweging (bijvoorbeeld Focused Thrust onder Buster Sword-wapen). Daaronder staat Proficiency%. Je hebt 100% nodig met alle wapens in het spel!

 Zie de Final Fantasy VII Remake – Alle wapenlocaties

Let op: het telt niet het startwapen van Cloud “Buster Sword”. Je kunt het krijgen met zijn tweede verkregen wapen “Iron Blade”.

Materia for Beginners
Verhoog een bol materia.

Materia zijn de magische spreuken die je tijdens het spel vindt en koopt (bijv. Vuur, genezing enz.). Om een ​​materia te verhogen, moet je er AP mee verdienen (in feite de XP voor je magische spreuken). Je krijgt AP bij elke gevechtsbijeenkomst. Als je een magische spreuk actief gebruikt, wordt het sneller nivelleren, maar je krijgt altijd AP voor elk gevecht, zelfs als je het niet gebruikt. Dus zorg ervoor dat dezelfde Materia een tijdje is uitgerust en dit zou op een bepaald moment in hoofdstuk 3 moeten worden ontgrendeld.

Om Materia uit te rusten, druk op options > Materia & uitrusting> Selecteer personage (bijv. Cloud)> driehoekje Materia> kruisje om een ​​Materia in je wapen of accessoire te plaatsen.

My First Summon
Roep een dagvaarding op.

Je ontgrendelt je eerste Summon (Ifrit) automatisch in hoofdstuk 3, niet te missen. U ontvangt hierover een instructieprompt. Als je het eenmaal hebt, rust je het uit door op options > Materia & Equipment> Select Character (bijv. Cloud)> driehoekje Materia> naar rechts op je dPad te drukken om het Summons Slot te selecteren (dit is het slot helemaal rechts van je wapen). De oproep kan alleen worden gebruikt tijdens bepaalde ontmoetingen, zoals bazen. De eerste mogelijkheid is in hoofdstuk 4 wanneer je twee Sweepers (grote tweevoetige robots) bevecht. Je krijgt er dan nog een tutorial voor en een paarse balk wordt aan de rechterkant van het scherm opgeladen. Zodra de paarse balk is gevuld, drukt je kruisje op om het Command-menu te openen en selecteert u onderaan. De trofee springt meteen omhoog als je deze optie selecteert.

Biker Boy
Laat je aan het einde van de mini-game voor motorfietsen prijzen door Jessie.

Chapter 4 / Motorcycle Mini-Game (allereerste begin van hoofdstuk)

Deze trofee is gebaseerd op hoeveel gezondheid je de fietsreeks voltooit (ten minste 80%) of op hoeveel aanvallen je wordt geraakt waarmee je wordt vertraagd (geworpen bommen van soldaten, drones schok, Roche’s elektriciteit op de vloer). Je kunt maar door 2 van die aanvallen worden geraakt waardoor je langzamer gaat. Als je voor de derde keer wordt geraakt, zegt Jessie: “Raak de pauzes als je aanvallen niet kunt vermijden”, waardoor de trofee ongeldig wordt. Probeer gewoon niet geraakt te worden en geen schade op te lopen.

Dit kan het beste worden gedaan op een gemakkelijke moeilijkheidsgraad.

De Bike Sequence vindt plaats aan het begin van het hoofdstuk en duurt ongeveer 10 minuten. Eerst rijd je in een tunnel waar sommige vijanden op motoren en drones je zullen aanvallen. Je kunt versnellen met R2 en vertragen met L2 Rijd naar de vijanden toe en val aan met vierkantje of gebruik je speciale (driehoekje) vaardigheid voor een sterke aanval (het kost tijd om op te laden). Door op L1+driehoekje te drukken kun je een lange-afstandsschietaanval uitvoeren, wat geweldig is tegen vijanden die ver weg zijn (doodt drones in 1 treffer).

Nadat je de tunnel hebt verlaten, word je achtervolgd door Roche, de Bike Boss in deze minigame. Hij is het enige lastige deel en bij de eerste playthrough zul je waarschijnlijk veel door hem worden geraakt en daardoor de trofee missen. Hij wisselt tussen een vlaag van meerdere afstandsaanvallen (blokkeren met L1) en een enkele zware afstandsaanval (ontwijken door naar de zijkant te rijden). Halverwege het gevecht zal hij langs de muren rijden en elektriciteit oproepen (ontwijken door een slalom naar links en rechts te rijden). Nadat hij een paar afstandsaanvallen heeft gedaan, zal hij langzamer gaan rijden en kun je hem beschadigen, gebruik maken van je (driehoekje) aanval en hem (vierkantje)

treffers geven. Probeer zoveel mogelijk schade op te lopen. Wanneer hij op het punt staat een melee bike-slam te gebruiken, rijd dan zijwaarts en hij zal je niet raken als je ver genoeg weg bent.

Bij de eerste playthrough van het hoofdstuk zul je deze trofee waarschijnlijk missen. Bewaar een Save Game aan het einde van Chapter 3 zodat je het direct kunt herladen en herhalen, of doe het via Chapter Select na het verhaal.

Heavenly Dart Player
Stijg naar de top van het Seventh Heaven darts-klassement.

Hoofdstuk 3 / Doelstelling: Gespreksstrategie / Gebied: Woonwijk

Nadat je Johnny hebt gered in Chapter 3, ga je terug naar Seventh Heaven Bar met Tifa. Op dit punt dwingt het doel van het verhaal je om de Darts Minigame te gebruiken om de tijd te doden. Hier kun je de trofee krijgen. Als je dit gemist hebt, kun je Chapter 3 opnieuw afspelen via Chapter Select na het verhaal (je komt ook nog een keer terug naar de balk in Chapter 4).

Om de highscore van het scorebord te verslaan, moet je de Darts Minigame winnen in 7 worpen of minder (6 worpen is het absolute minimum). Het record is 8. Als je het in 8 worpen krijgt, wordt de trofee niet ontgrendeld, het moet 7 zijn om het klassement te verslaan. Je moet in totaal 301 punten vrijspelen om te winnen.

De eenvoudigste methode is om 5 worpen in de roos te maken (5 x 50 = 250 punten), 1 worp in T17 (3 x 17 = 51 punten). Op deze manier kun je eindigen in 6 darts, waardoor je 1 worp verprutst en toch in totaal 7 krijgt. Je hoeft niet eens het rode midden van de roos te raken, het raken van de groene ring eromheen levert nog steeds 50 punten op.

Bij elke worp zal de cursor trillen. Plaats de cursor op de roos en blijf tegen de cursor schudden (dus als je merkt dat de cursor naar rechts trekt, trek je een heel klein beetje naar links om hem in het midden te houden). Wanneer de cursor zich versmalt tot een gele cirkel, maak je je worp – hij raakt precies waar je op mikt. Dus eigenlijk moet je 2 dingen goed doen: balanceren van de schommeling van de cursor en een perfecte timing hebben.

Je hebt maar 2 kansen per dart om een ​​perfect smalle cursor te hebben. Gooi altijd de 2e kans. Het is beter om de eerste kans te negeren en de schommeling van de cursor in evenwicht te brengen, zodat deze in het midden blijft.

Als je het verprutst, kun je de minigame pauzeren en onmiddellijk afsluiten om het opnieuw te proberen. Je hoeft het niet elke keer af te maken, dat zou alleen maar tijdverspilling zijn. Het vergt behoorlijk wat oefening, maar je kunt het zo vaak opnieuw proberen als je wilt.

Cleanup Crew
Het verkrijgen van de Chocobo & Moogle materia.

Hoofdstuk 6 / Doelstelling: kracht voor het platform / gebied: middenniveau plaat (sectie H Utility Access)

Als je in hoofdstuk 6 langs de muur klimt met grote ventilatoren die lucht uitblazen, zal Tifa een opmerking maken dat ze iets achter een van de ventilatoren heeft gezien en wordt een paars “Ontdekkings” -pictogram op de kaart toegevoegd. U kunt dit niet meteen bereiken.

Nadat je terug bent gekomen van het uitschakelen van alle 3 de zonnelampen, wordt je verondersteld de grote vrachtlift te gebruiken. Maar in plaats van dit te doen, ga je vanuit de vrachtlift naar het westen om een ​​kleinere lift te vinden (richting waar je langs enkele ventilatoren moest klimmen die lucht uitblazen). Deze twee screenshots tonen de locatie van de lift:

Gebruik de kleine lift en deze brengt je naar de kant waar de ventilatoren staan. In de eerste kamer daar vind je een groen bedieningspaneel. Activeer het om een ​​timer van 1 minuut te activeren. Je hebt nu maar 60 seconden om alle vijanden in de volgende kamer te verslaan en moet het groene paneel bij de uitgang raken als je klaar bent. Dit leidt je achter een van de fans waar je de “Chocobo & Moogle” Summon Materia kunt ophalen. De twee onderstaande schermafbeeldingen tonen de locatie van het item (het rood oplichtende item):

In Lockstep
Bypass het beveiligingsslot op deltaniveau in Mako Reactor 5.

Hoofdstuk 7 / Discovery: Waste Recovery (Objective: Storm the Gates) / Area: Front Gate (Security Ops)

Wanneer het verhaal Cloud, Tifa en Barret dwingt om 3 schakelaars tegelijkertijd synchroon in te drukken om een ​​deur te openen, verschijnt er een paarse ontdekkingsmarkering op de kaart. Gebruik de terminal waar de paarse markering is. Dan moet je de 3 schakelaars weer gebruiken en ze 4 keer achter elkaar synchroon indrukken. Het opent de kluisdeur naar de Waste Recovery-kamer en ontgrendelt de trofee.

Je hoeft de keycards die je overal in het level vindt niet vast te houden (die zijn niet relevant voor de trofee), dus geef ze gerust uit op de Airbuster-terminals.

De onderstaande afbeeldingen tonen de locatie van de terminal:

Crate Annihilator
Voltooi alle Whack-a-Box-uitdagingen met Normal-moeilijkheid.

Hoofdstuk 8 – Side Quest: A Verified Hero

Vereisten: Voltooi in hoofdstuk 8 de side-quests ” Kids on Patrol ” -> ” A Verified Hero “.

In “A Verified Hero” Side Quest mag je Whack-a-Box spelen. Dit kan zo vaak als je wilt na de side-quest worden herhaald.

Om deze trofee te krijgen, moet je de hoogste score van 30.000 punten verslaan. Het is maar één uitdaging, niet meerdere. Deze uitdaging bestaat uit het binnen een tijdslimiet inslaan van enkele dozen.

Er zijn 3 kleuren vakken: geel is alleen voor punten, blauw is voor punten + ATB-meter, rood is voor bonustijd.

De basisstrategie om 30.000 te bereiken is dat je zoveel mogelijk rode tijdsblokken moet bereiken en niet vastloopt bij het leegmaken van alle vakjes in één gebied. De enige twee aanvallen die je gaat gebruiken, zijn vierkantje vasthouden voor een cirkelvormige zwaardslag (vernietigt gele dozen in 1 treffer, blauwe dozen in 2 treffers) en de “Triple Slash” -vaardigheid van het Iron Blade-zwaard.

Zorg ervoor dat je het Iron Blade-wapen voor Cloud uitrust, het heeft de “Triple Slash” -vaardigheid. Gebruik Triple Slash twee keer op die grote dozen van 1500 punten die je de weg blokkeren. Twee toepassingen zijn voldoende om ze te vernietigen, wat de snelste methode is. Van die 1500 punten worden alleen de dozen vernietigd die verplicht zijn om door te gaan, ze duren te lang en geven te weinig punten, dus blijf er niet aan vastzitten.

Wat je moet doen, is het pad van het ene rode tijdvak naar het volgende zo snel mogelijk verbinden, een paar zwaardslagen maken met je vierkantje waarbij veel dozen dicht bij elkaar staan, maar niet langzamer gaan rijden om kleine aantallen dozen te vernietigen. Negeer alle vakken van 1500 punten, behalve de vakken die verplicht zijn om door te gaan.

Say It with Flowers
Versier het Leaf House met een bloemstuk..

Automatische verhaalgerelateerde trofee, kan niet worden gemist. Ontgrendelt tegen het einde van hoofdstuk 8, net voor de Reno-baas.

Het verhaal maakt het voor jou verplicht om bloemen te gaan plukken met Aerith en ze naar het Leaf House (weeshuis / school) te brengen. De trofee wordt later in het Chapter ontgrendeld tijdens Objective “Requests for the Mercenary” wanneer Side Quests beschikbaar komen. Ongeacht of je wel of geen side-quests doet, het verhaal zorgt ervoor dat je teruggaat naar het huis van Aerith. Onderweg zal een vrouw voor Leaf House je automatisch stoppen en je het bloemstuk laten zien, waarna de trofee wordt ontgrendeld. Dit kun je niet missen, dus maak je er maar geen zorgen over.

Summon Slayer
Versla een oproep in een gevecht.

Het vroegste wat je kunt doen is in hoofdstuk 8, tijdens de free roam-sectie in de sloppenwijken (waar side-quests spawnen). Daar ontmoet je Chadley weer, de man die je al Battle Intel Reports in hoofdstuk 3 heeft gegeven. Zodra je Battle Reports 1-4 voor hem hebt voltooid, ontgrendelt hij VR-missies voor je. Praat gewoon met Chadley om de VR-missie te starten. De eerste die je ontgrendelt, is voor het verslaan van de Shiva Summon, waarmee deze trofee wordt ontgrendeld.

Hieronder staat de locatie van Chadley in hoofdstuk 8:

Sultan of Squat
Voltooi alle squat-uitdagingen.

Hoofdstuk 9 – Side Quest: Burning Thighs

Eerst moet je de Side Quest “Burning Thighs” in hoofdstuk 9 voltooien. Er zijn in totaal 3 Squat Challenges (Trainee, Amateur, Pro). De eerste Squat Challenge (Trainee) wordt automatisch voltooid als onderdeel van de side-quest.

Nadat je de zoektocht hebt voltooid, kun je met Jay in de sportschool praten voor de amateuruitdaging en vervolgens Jules uitdagen voor de Pro-uitdaging. Nadat je alle 3 hebt gedaan, wordt de trofee ontgrendeld.

Het enige wat u hoeft te doen is op driehoekje,rondje,kruisje,vierkantje op de juiste timing in te drukken. Als je te langzaam of te snel op een knop drukt, val je naar beneden, wat je tijd kost. Het doel is om meer squats te doen dan je tegenstander. In de laatste 2 uitdagingen raak je vermoeid en moet je kruisje snel indrukken als de knopprompt verschijnt, gevolgd door één druk op vierkantje wanneer de knop wordt weergegeven. Hoe meer squats je met succes achter elkaar hebt gedaan, hoe sneller je op de knoppen kunt drukken zonder te vallen.

Dancing Queen
Kreeg een geschenk van Andrea omdat ze een danssuperster was.

Hoofdstuk 9 / Doelstelling: Plan van Aerith / Gebied: Honeybee Inn

Nadat Aerith in een nieuwe jurk is veranderd, neemt ze je mee naar Honeybee Inn waar je de goedkeuring van Andrea moet krijgen om auditie te doen voor Don Corneo.

Er zal een gedwongen dansende minigame zijn. De dansinstructie doet er niet toe (maar het geeft wel een muziek-cd-verzamelaar als je 10x “Geweldig” krijgt, dus doe het). Voor deze trofee is alleen de hoofddans met Andrea van belang. Het duurt ongeveer 3 minuten. Het enige wat je hoeft te doen is op de knoppen drukken die op het scherm worden weergegeven wanneer ze beginnen te gloeien (een zeshoek rond de knop wordt smaller en begint te gloeien, dat is wanneer je erop moet drukken voor een “Geweldig” beoordeling).

Om deze trofee te krijgen, moet je de dans beëindigen met een zeer hoge algemene beoordeling. Ik kreeg 26 x “Geweldig” / 2 x “Goed” / 0 x “Slecht” toen de trofee werd ontgrendeld. Als je het goed doet, zie je Aerith in haar handen boven haar hoofd klappen. Als ze applaudisseert, krijg je de trofee nadat Cloud zijn jurk na de dans heeft aangetrokken. Als Aerith een opmerking maakt als “Nou, je hebt het geprobeerd”, heb je gefaald.

Het wordt ten zeerste aanbevolen om voor de dans een handmatige save te maken (zodra je Honeybee Inn binnengaat). Omdat als je faalt, je de dans niet kunt herhalen tenzij je een eerdere opslag opnieuw laadt.

Hier zijn de benodigde knoppen in volgorde:
rondje, rondje, kruisje, rondje, rondje, kruisje, rondje, kruisje, driehoekje, rondje, vierkantje, rondje, vierkantje, rondje, driehoekje, kruisje, rondje, rondje, driehoekje, vierkantje, rondje, rondje, driehoeje, vierkantje, kruisje, rondje, kruisje, kruisje

Returning Champion
Kom als overwinnaar tevoorschijn uit een colosseum-sparring-sessie.

Hoofdstuk 9 / Doelstelling: Ondergronds Colosseum / Gebied: Wall Market

Na het winnen van het Colosseum-toernooi als onderdeel van het verhaal (verslagen Hell House-baas, niet te missen), kun je teruggaan naar de kelder van het Colosseum en daar met de NPC praten om sparring-sessies te starten. Voer de eerste uit met een moeilijkheidsgraad van 1 ster en deze trofee wordt ontgrendeld.

Snappy Dresser
Verkrijg drie bruidskandidaat-outfits.

Zie de trofee Dressed to the Nines.

Dressed to the Nines
alle negen bruidskandidaatoutfits.

zie de Final Fantasy 7 VII Remake – Hoe alle bruidsoutfits (jurken) te krijgen

Whack-a-Box Wunderkind
Voltooi alle moeilijke Whack-a-Box-uitdagingen.

Hoofdstuk 14 / Doelstelling: Intel Gathering / Gebied: Sector 5 Slums (geheime schuilplaats voor kinderen)

Je kunt de Whack-a-Box-uitdaging vinden in hoofdstuk 14, in de Children’s Hideout of the Sector 5 Slums. Het is op exact dezelfde plaats waar de normale moeilijkheidsgraad Whack-a-Box plaatsvond in hoofdstuk 8 (Crate Annihilator-trofee). Je moet Side Quest “A Verified Hero” hebben gespeeld in hoofdstuk 8, dat is de zoektocht waarmee de Whack-a-Box-minigame oorspronkelijk werd ontgrendeld.

Net als bij de normale moeilijkheidsgraad Whack-a-Box moet je 30.000 punten halen binnen de gegeven tijdslimiet om de trofee te krijgen. Het is eigenlijk maar 1 uitdaging en niet meerdere, elke 10.000 punten geeft een andere beloning. Net als voorheen zijn er verschillende kleuren vakken (rood = tijd, blauw = ATB-meter, geel = alleen punten). Stel je ten doel om zo snel mogelijk van de ene rode poort naar de andere te gaan. De tijdsboost krijgen is de sleutel om te winnen.

Gebruik ook weer de Triple Slash van het Iron Blade op de grote blauwe dozen. Twee keer gebruiken is genoeg om een ​​grote blauwe doos heel snel te vernietigen. Vernietig alleen de grote blauwe dozen die je pad blokkeren, negeer de optionele dozen en concentreer je in plaats daarvan op de gebieden met veel kleine dozen dicht bij elkaar. Houd vierkantje vast om je sweep te gebruiken om kleine dozen te vernietigen (gele worden vernietigd in 1 treffer, blauwe in 2 treffers).

Peeress of Pull-Ups
Voltooi alle pull-up-uitdagingen.

Hoofdstuk 14 – Side Quest: Wavering Heart

In hoofdstuk 14, zodra je vrij kunt rondlopen, keer je terug naar de Gym in Wall Market (Sector 6 Slums) waar de Squat Challenge plaatsvond in Hoofdstuk 9.

Er zal een speurtochtgever in de sportschool zijn voor Side Quest “Wavering Heart”. Als je deze Side Quest voltooit, wordt de eerste Pull-Up Challenge (niveau Trainee) automatisch voltooid. Hierna moet je met twee andere mensen in de sportschool praten: Jay voor de Amateur-uitdaging en Jules voor Pro-uitdaging. Voltooi ze alle 3 en de trofee wordt ontgrendeld.

Het lijkt erg op de Squat-uitdagingen. Het enige wat je hoeft te doen is een aantal knoppen in een ritme indrukken. Het verschil is deze keer dat de knoppencombinatie die u moet indrukken elke ronde verandert, dus u moet het indrukken van de knoppen opnieuw aanpassen. Het timingaspect is nog steeds hetzelfde als bij Squats. Hoe meer succesvolle pull-ups je achter elkaar doet, hoe sneller je op de knoppen kunt drukken en meer snelheid kunt opbouwen. Als je vermoeid raakt, verschijnt er een knopprompt op het scherm en moet je deze knop snel kapot slaan, anders val je naar beneden. De truc om te winnen is om het gewoon te doen zonder te vallen. Je tegenstanders zullen op een gegeven moment altijd vallen, zolang je het niet verprutst en je snelheid opbouwt, haal je ze in.

Divine Gratitude
Ontvang een brief van een engel.

Hoofdstuk 14 / Doelstelling: Over the Wall / Gebied: Sector 6 Sloppenwijken (Urban Advancement District)

Voor deze trofee moet je alle zijmissies tijdens je playthrough hebben gedaan (alle 24 van de 26 mogelijke missies, in hoofdstuk 9 kun je maar 3/5 missies per playthrough krijgen, dus het is onmogelijk om alle 26 in één playthrough te doen. verkrijg gewoon alle speurtochten in hoofdstuk 14, maar dit is niet bevestigd. Als je 24 speurtochten krijgt in 1 playthrough, wordt het zeker ontgrendeld). Als je de side-quests hebt gedaan, zal de brief van de engel aan het einde van hoofdstuk 14 verschijnen en je bedanken voor je diensten aan de mensen. Als je dat verzamelobject oppakt, wordt de trofee ontgrendeld. Het is een blauw gloeiend item op het hoofdpad naar het laatste doel in hoofdstuk 14, duidelijk zichtbaar en onmogelijk om niet te zien. Dit is nadat je bent teruggekeerd van de Sewers en je laatste Side Quests hebt ingeleverd. Het is op het smalle pad net voor het bereiken van de muur met “Avalanche” erop gespoten.

The Johnny Experience
Wees getuige van alle Johnny gerelateerde incidenten.

zie de Final Fantasy VII Remake – Alle Johnny Incident Locaties

Best in the Business
Voltooi alle speurtochten.

Er zijn in totaal 26 Side Quests. Je kunt ze niet allemaal krijgen bij de eerste playthrough. Slechts 24 van de 26 zijn mogelijk bij de eerste playthrough. De reden hiervoor is dat in hoofdstuk 9 twee side quests  The Party Never Stops ,A Dynamite Body opheffen  The Price of Thievery ,  Shears’ Tegenaanval  (en vice versa). Afhankelijk van je keuzes in hoofdstuk 9, krijg je het een of het ander. Je MOET de ontbrekende 2 missies krijgen via Chapter Select.

Alle Side Quests hebben Quest Givers met een groen pictogram boven hun hoofd. Alleen de volgende hoofdstukken bevatten Side Quests: Hoofdstuk 3, 8, 9, 14.
Ze worden ook op de kaart gemarkeerd met een groen pictogram, behalve in Hoofdstuk 14 waar ze niet op de kaart staan. Als je een zoektocht mist, kun je deze na het verhaal doen via Chapter Select. Om je voltooide missies te bekijken, druk je op Touchpad (Kaart)> R2 (Quests). Na het verhaal kun je je totalen bekijken onder options (Hoofdmenu)> Systeem> Afspeellogboek> Oneven taken voltooid.

Bekijk de onderstaande links voor pagina’s naar elke zoektocht (tekst, screenshots, videogidsen):

Zie de Final Fantasy VII Remake – Alle Side Missies Walkthroughs

Disc Jockey
Verzamel alle muziekschijven.

Zie de Final Fantasy VII Remake – Alle muziekschijf locaties

Building Character
Behaal level 50 met een personage.

Level 50 is de level cap in FF VII Remake (hoogste level dat je kunt bereiken). Na de eerste playthrough ontgrendel je Chapter Select en verdien je twee keer en veel XP. Rust ook de EXP Up Materia uit die je krijgt van de Combat Simulator in hoofdstuk 16. Op deze manier krijg je 4 keer zoveel XP! Je zult waarschijnlijk level 30-40 zijn als je de eerste playthrough grondig hebt gedaan. Gebruik Chapter Select om naar Chapter 9 te springen en de Colosseum Fights te spelen. Je kunt het spel op de klassieke moeilijkheidsgraad zetten, zodat de AI voor je speelt en je weg kunt gaan en een pauze kunt nemen. Laat het een tijdje het Colosseum voor je vermalen en je bent in een mum van tijd Level 50! Zelfs als je dat niet doet, bereik je niveau 50 kort nadat je je harde playthrough hebt gestart, dus dit is in principe niet te missen op het pad naar platina. Je kunt je personageniveau controleren in het hoofdmenu.

Staggering Feat
Deel 300% schade toe aan een verspringende vijand.

Er zijn drie manieren om het Stagger-percentage van een vijand te verhogen. Door Tifa’s Chi-vaardigheden (haar standaardaanvallen met je driehoekje) wordt het% verhoogd naarmate haar Chi-niveau hoger is, waarbij Whirling Uppercut het laagste is, Omnistrike het midden en Rise and Fall het hoogste. Om Omnistrike / Rise and Fall te gebruiken, moet je Tifa’s Unbridled Strength-vaardigheid gebruiken die 1 ATB verbruikt en haar

bewegingen upgradet om meer wankele toename te veroorzaken. Ten tweede zal de True Strike-vaardigheid die is geleerd van Tifa’s 6e wapen,  Purple Pain  (verkregen in hoofdstuk 16), bij elk gebruik met 30% toenemen. Het kost 1 ATB kosten. Ten slotte zal Aerith’s Ray of Judgement de spreidingsschade% behoorlijk aanzienlijk verhogen.
Om de beste vijand 300% te laten krijgen, wordt het aanbevolen om Fat Chocobo te bevechten in Chadley’s VR-simulatie, omdat hij een ongelooflijk lange Stagger-periode heeft. Het kan zijn dat je dit op de moeilijkheidsgraad Normaal of Moeilijk moet doen, want bij Gemakkelijk is de kans groot dat hij sterft voordat je de 300% -markering bereikt (als je al een hoog niveau hebt). Je vindt Chadley op meerdere punten in het spel, bijvoorbeeld in hoofdstuk 14 in sector 5 sloppenwijken.

De beste methode is om Tifa twee keer achter elkaar te bufferen met Unbridled Strength om haar verhuizing naar Rise and Fall te upgraden . Bouw nog eens 2 ATB-ladingen op voordat Fat Chocobo wankelt. Gebruik dan twee zetten Rise and Fall + Omnistrike. Gebruik je 2 ATB-ladingen om True Strike te casten (+ 60% wankelen). Val aan met Whirling Uppercut om een ​​spreiding van 5% te krijgen bij elke treffer en het bouwt ook meer ATB op. Als je 1 ATB hebt, gebruik je True Strike opnieuw. Op deze manier kun je bazen gemakkelijk in een paar seconden tot meer dan 400% laten wankelen. Voor 300% wankelen kun je het eigenlijk doen door alleen ongebreidelde kracht te gebruiken, True Strike is niet verplicht, maar maakt het gemakkelijker.

Opmerking: tijdens Chapter 18 is er een fietsreeks met een baas die je automatisch naar meer dan 300% laat wankelen, maar deze ontgrendelt de trofee niet! U moet de legitieme methode gebruiken.

Intelligence Agent
Voltooi alle rapporten over gevechtsinformatie.

Zie de Final Fantasy VII Remake – Alle Battle Intel-rapporten krijgen

Weapons Expert
Leer alle wapenvaardigheden.

Zie de Final Fantasy VII Remake – Alle wapenlocaties en hoe je alle wapenvaardigheden kunt krijgen

Master of Mimicry
Leer alle vijandelijke vaardigheden.

Zie de Final Fantasy VII Remake – Alle Vijandelijke Vaardigheidslocaties

That’s the Smell
Versla een malboro.

Om een ​​Malboro te bevechten, moet je het spel voltooien om Hard Mode te ontgrendelen. Vervolgens krijg je een melding dat er nieuwe gevechten beschikbaar zijn in de VR-simulator in hoofdstuk 17 (niet te verwarren met hoofdstuk 16 Simulator, het is een nieuwe). Laad hoofdstuk 17 en ga een paar minuten verder om een ​​filmpje met Chadley te krijgen waarin hij je zal vertellen dat hij nieuwe Hard-only uitdagingen voor je heeft. Het bevindt zich in de gang direct na de eerste ontmoeting met de vijand in dit hoofdstuk (Doelstelling: A Way Out / Area: 66F Hojo’s Laboratory: Main Level), zie onderstaande afbeelding van de locatie:

Het gevecht met de Malboro is de 5e ronde van de 13e uitdaging, genaamd ‘Three-Person Team vs. Monsters of Legend.’ Dit is exclusief voor harde moeilijkheidsgraden en niet beschikbaar voor lagere moeilijkheidsgraden. Het kost 600 Gil om mee te doen, wat in deze fase van het spel totaal te verwaarlozen zou moeten zijn.

Het beste team is Cloud, Tifa en Aerith. Cloud is duidelijk het sterkste personage, terwijl Tifa geweldig is voor het bouwen van Stagger en Aerith de beste genezer is. De algemene uitrustingen en strategieën zoals beschreven in ‘Hardened Veteran’ zouden hier moeten volstaan, aangezien deze iteratie van Malboro de reputatie van zijn metgezel in andere Final Fantasy-games niet waarmaakt. Vergeet echter niet om ten minste één van je personages uit te rusten met de ‘Enemy Skill’ Materia, zodat je Bad Breath kunt leren, een vaardigheid die nodig is voor de Master of Mimicry-trofee.

Om bij Malboro te komen, moet je eerst een Bomb, een Tonberry, een Type-0 Behemoth en dan een Bomb en Tonberry samen verslaan. Geen van deze mag in dit stadium een ​​bedreiging vormen als u geduldig bent en de gezondheid van uw gezelschap hoog houdt. Het goede aan deze gevechten in de Simulator is dat het na elk gevecht 50% van je HP en MP aanvult, wat betekent dat je liberaler kunt zijn met je Healing Spells.

Malboro zelf is eveneens gemakkelijk. In feite is het meest vervelende aan dit gevecht dat je geraakt moet worden door Bad Breath om de Enemy Skill te leren. Ga gewoon voor de Malboro staan ​​tot hij de aanval gebruikt en dan geneest. Als dat eenmaal is gebeurd, kun je het gewoon van achteren aanvallen, omdat het alleen uit zijn mond valt met slechte adem, zuur en testbeet. Rol erachter en val aan met Cloud, bouw de Stagger-balk op met Focused Thrust. Als het zich omdraait en je aanvalt, probeer er dan omheen te rollen om je aanval voort te zetten of wissel gewoon naar Tifa om erachter te gaan terwijl het bezig is met Cloud, opnieuw met behulp van Focused Strike. Malboro kan beide personages niet tegelijk onder ogen zien, dus raak het van beide kanten met een tangbeweging, val het aan met het personage dat achter zit totdat het zich omdraait en wissel dan. Malboro heeft geen zwakke punten voor magie, dus Aerith zou je aangewezen genezer moeten zijn met Magnify-Cure en ze zou ook een maxed Cleansing Materia moeten hebben, zodat ze Esuna kan gebruiken op elk personage dat toevallig wordt geraakt door Bad Breath. Als je bovenop het gevecht zit, kun je haar gebruiken om Malboro van veraf aan te vallen met normale aanvallen of Ray of Judgement, aangezien hij alleen van dichtbij kan aanvallen, maar haar prioriteit moet altijd zijn om te genezen terwijl de andere twee de schade aanrichten. . Malboro zal snel genoeg ten onder gaan en je wordt beloond met deze trofee. maar haar prioriteit zou altijd moeten zijn om te genezen terwijl de andere twee de schade aanrichten. Malboro zal snel genoeg ten onder gaan en je wordt beloond met deze trofee. maar haar prioriteit zou altijd moeten zijn om te genezen terwijl de andere twee de schade aanrichten. Malboro zal snel genoeg ten onder gaan en je wordt beloond met deze trofee.

Ultimate Weapon
Versla het Pride and Joy-prototype.

Het Pride and Joy-prototype is de ‘superboss’ van Final Fantasy VII Remake. Je kunt het bestrijden in de Shinra Combat Simulator in hoofdstuk 17, dezelfde plek waar je tegen Malboro vecht. Het is alleen beschikbaar op de moeilijkheidsgraad HARD. Je moet ook alle Corneo Colosseum-uitdagingen in hoofdstuk 9/14 en 13 Shinra Combat Simulator-uitdagingen in hoofdstuk 17 hebben voltooid (die je allemaal kunt doen op klassiek / eenvoudig). Als je de solo-uitdaging Aerith in het Corneo Colosseum mist, herlaad dan Chapter 9 en accepteer de uitdaging ONMIDDELLIJK na het verslaan van Hell House. Dit is de enige keer in de game dat Aerith beschikbaar is in het Colosseum. Als je te ver gaat, verlaat ze het feest.

Locatie: laad hoofdstuk 17 (over harde moeilijkheidsgraad) en ga een paar minuten verder om een ​​filmpje met Chadley te krijgen waarin hij je zal vertellen dat hij nieuwe harde uitdagingen voor je heeft. Het bevindt zich in de gang direct na de eerste ontmoeting met de vijand in dit hoofdstuk (Doelstelling: A Way Out / Area: 66F Hojo’s Laboratory: Main Level), zie onderstaande afbeelding van de locatie:

De Pride and Joy-strijd vindt plaats in de 5e ronde van de 14e en laatste uitdaging, ‘Three-Person Team vs. Top Secrets’. In een ietwat bizarre draai is Pride and Joy misschien wel de gemakkelijkste van de 5 rondes, het is de reis naar dat gevecht dat het moeilijkste is. Je moet het opnemen tegen Shiva, Fat Chocobo, Leviathan, Bahamut (die Ifrit oproept om hem te helpen bij halve gezondheid) en dan Pride and Joy. Vooral het 4e gevecht is veruit het moeilijkste gevecht in het hele spel. Gelukkig worden je HP en MP tussen elke ronde voor 50% genezen.

Een team van Cloud, Tifa en Aerith wordt sterk aanbevolen. Een toegewijde genezer is essentieel (Aerith), terwijl Cloud vanzelfsprekend is en Tifa geweldig is om Stagger% te verhogen, vooral omdat de dagvaarding de langste Stagger-tijd heeft van welke vijand dan ook.

Cloud:
Wapen (Twin Stinger): Healing, Time, MP Up x2, HP Up x2
Armor (Chain Bangle): Elemental-Ice, Revival, Steadfast Block
Accessoire: Hoofdband

Tifa:
Wapen (Sonic Strikers): Healing, MP Up, HP Up x2, Time, Barrier
Armor (Cog Bangle): Elemental-Ice, Revival
Accessoire: Hoofdband

Aerith:
Wapen (versterkte staf): Magic Up x2, MP Up x2, HP Up x2
Armor (Rune Armlet): Magnify-Healing, Revival
Accessory: Circlet (alternatief: Healing Carcanet)

Zorg ervoor dat twee personages Elemental Materia hebben gekoppeld aan Ice Materia op hun pantser en Cloud & Tifa een hoofdband hebben die is uitgerust om slaap te voorkomen. Dit is puur voor het Shiva-gevecht, aangezien ze veel slaap gebruikt en al haar aanvallen ijs gebruiken. Op deze manier hoef je nooit te genezen en kun je je concentreren op het aanvallen van haar om haar gezondheid te verminderen, aangezien ze graag vaak geneest. Als je de helft van het gevecht slaapt of probeert te genezen, kom je nergens. Magnify Materia gekoppeld aan Cure Materia is de beste optie om je hele feest te genezen. De Magnify Materia zorgt ervoor dat je spreuk iedereen in het feest geneest en niet slechts één. Wijs het toe aan Aerith, want zij is de beste genezer. Het is het beste om een ​​Circlet-accessoire op Aerith te hebben om haar MP en Magic te verhogen (wat ook het genezende effect versterkt). Als alternatief is de Healing Carcanet een goede keuze.

Voor al deze gevechten blijft de basisstrategie hetzelfde. Klaag gewoon over de vijanden met Cloud en Tifa, gebruik Focused Thrust en Starshower om de Stagger-balk te bouwen, en zodra deze wordt geactiveerd, gebruik je Tifa’s aanvallen en True Strike om de Stagger% te bouwen, terwijl Cloud zijn sterkste vaardigheden gebruikt, zoals Blade Burst of Triple Slash. Aerith moet altijd genezen met Magnify-Cure zodra een personage onder de halve gezondheid komt en ze kan de HP van de vijand afbreken als je goed genezen bent. Ze is vooral handig om aan te vallen tijdens het Leviathan-gevecht zodra het de lucht in gaat en de arena omcirkelt terwijl Cloud en Tifa echt vechten tegen luchtvijanden.

De 4e ronde is het echt moeilijke deel. Bahamut alleen is een vijand die dodelijk genoeg is, laat staan ​​Ifrit op te roepen om zich bij hem aan te sluiten zodra hij half gezond is. Het probleem is zijn gebruik van Megaflare, dat onmiddellijk 9999 schade toebrengt aan alle 3 de personages. Er zijn maar een paar manieren om dit te overleven: laat hem wankelen voordat hij aftelt van 5 (onwaarschijnlijk), verkrijg de vaardigheid uitstel van de wapenkernen van niveau 6 die je op 1 pk achterlaten, of werp Manawall (barrière materia) die alle schade halveert genomen (5000 in plaats van 9999 schade). Gelukkig heeft hij een korte afkoelperiode na het loslaten van Megaflare, dus je hebt genoeg tijd voor een Curaga.

Het is de moeite waard om Cloud en Tifa’s Limit Breaks voor Ifrit te bewaren wanneer hij spawnt. Hij kan een echte bedreiging zijn en snel het tij tegen je keren als je niet oppast, dus hem uitschakelen heeft de hoogste prioriteit; Bahamut kan wachten. Gelukkig heeft hij een vrij lage HP, dus één Ascension of Dolphin Flurry kan de helft van zijn HP-balk wegvagen of hem volledig doden als je beide hebt gespaard. Bahamut zal dan beginnen met aftellen naar een andere Megaflare, maar hij zou op dit punt vrij laag op HP moeten hebben en je zou hem moeten doden met de beproefde tactieken voordat dit gebeurt.

Na dit alles te hebben doorstaan, is Pride and Joy een verademing en eigenlijk vrij gemakkelijk. Net als bij Malboro, is de beste gok om achter zijn benen te kruipen en hem gewoon aan te blijven vallen om de Stagger-balk te bouwen. Het zal met tussenpozen vuurstralen verdrijven die u zullen beschadigen, maar niet erg. De meest vervelende aanval is Catch, waarbij het een van je personages grijpt, waardoor ze niet meer kunnen bewegen, en uiteindelijk Brutal Tackle gebruikt om ze tegen de grond te slaan en ze onmiddellijk te doden. De enige manier om het te stoppen, is door zijn hand lang genoeg aan te vallen, zodat het personage valt.

Wat dit gevecht gemakkelijk maakt, is dat al zijn aanvallen dichtbij zijn, behalve Beam Cannon. Daarom kun je Aerith uit de weg houden en regelmatig genezen, terwijl Cloud en Tifa het van dichtbij beuken met fysieke aanvallen. Zelfs als een van hen uitvalt, kan ze van ver Raise met heel weinig kans om gestoord te worden (zorg ervoor dat je Revival Materia op alle 3 de personages hebt, je kunt er meer van kopen bij de automaat buiten de Combat Simulator).
Zodra het naar beneden gaat, word je beloond met de Gotterdammerung, het beste accessoire in de game. Dit geeft je een limietpauze aan het begin van elk gevecht en vult de limietmeter geleidelijk tijdens het gevecht (meestal 1-2 minuten). Dit bagatelliseert gevechten tegen normale vijanden en helpt aanzienlijk met de overgebleven bazen op harde moeilijkheidsgraad.

Subtext

Hardened Veteran
Voltooi alle hoofdstukken op de moeilijkheidsgraad Hard.

De harde moeilijkheidsgraad wordt ontgrendeld wanneer je het spel voor de eerste keer voltooit (op een willekeurige moeilijkheidsgraad). In de harde modus hebben vijanden meer gezondheid en richten ze meer schade aan. Je kunt helemaal geen items gebruiken en banken herstellen alleen HP, niet MP. Als je het spel echter eenmaal hebt uitgespeeld, verdien je 2x XP en 3x AP, wat betekent dat je Level 50 snel moet halen en Materia sneller moet verbeteren.

Final Fantasy VII Remake Wiki Guide

Check ook onze andere Trofee Roadmaps
Check hier onze Wiki Guides

Vorig artikelFinal Fantay VII Remake Wiki Guide
Volgend artikelManeater: Trofee Guide & Roadmap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here