Final Fantasy VII Remake: Subterranean Menace

Subterranean Menace is een zijmissie in Final Fantasy VII Remake. 
Deze walkthrough leidt je door alle doelstellingen van de Subterranean Menace side missie.

Subterranean Menace komt beschikbaar in hoofdstuk 14 na de eerste scène in Aerith’s House.

Side Quest: Subterranean Menace
Hoofdstuk:
 14
Gebied:
 Sector 6 Slums – Evergreen Park
Quest Gever: Wymer
Vereiste: Begin hoofdstuk 14
Beloning: Wrecking Ball, HP en MP hersteld, Manuscript: Sharpshooter’s Companion Vol. X (alleen moeilijke moeilijkheidsgraad)
Missie-informatie: Wymer heeft Cloud gevraagd om monsters te verdrijven die de ondergrondse testsite van Shinra hebben overgenomen.

Doelen:

  • Ga ondergronds en baan je een weg door het lab
  • Versla de Type-0 Behemoth
  • Keer terug naar Wymer

Startlocatie: Subterranean Menace

Ga ondergronds en baan je een weg door het lab

De ingang van de metro is direct naast Wymer onder de witte koepel. Ga naar beneden, door de poort en blijf het lineaire pad volgen tot het einde, tot je bij een licht geopende deur komt die bedekt is met gele tape. Het is op de verdieping “Underground Lab – B5”, zie de screenshot hieronder met het geelgetapete poortje ernaast.

Versla de Type-0 Behemoth

Ga deze kamer binnen, volg de gang en kom bij een groot gebied waar je de Type-0 Behemoth tegenkomt, misschien wel je moeilijkste uitdaging in het spel tot nu toe. Dit is een erg leuke optionele baas. Hij heeft vier hoofdcomponenten; het Bovenlichaam, het Onderlichaam, de Hoorn en de Behemoth zelf.

Opmerking: Type-0 Behemoth heeft een te stelen accessoire genaamd “Enchanted Ring”. Rust de Steal Materia uit voor dit gevecht om het van hem te stelen.

Gebruik ten eerste helemaal geen magie totdat de Hoorn is vernietigd, omdat hij deze zal afstoten en je nog harder zal raken. Je doel zou moeten zijn om het bovenlichaam en het onderlichaam samen te verslaan, zodat hij wankelt en op de grond valt. Cloud’s Mythril Sabre (verkregen uit de Wall Market Weapons Shop) doet hier wonderen als je magische aanvalsstatistieken hoog zijn. Eenmaal Staggered, focus je op het aanvallen van de Horn met alles wat je hebt om hem hopelijk in één Stagger te vernietigen. Zo niet, herhaal het proces en je hebt een van zijn belangrijkste bronnen van schade verlamd.

Als je de hoorn vernietigt, kun je nu je sterkste magie gebruiken, hoewel fysieke aanvallen nog steeds het beste werken. Probeer hem opnieuw te laten wankelen en val het hoofdlichaam aan totdat hij uiteindelijk valt. De strijd is echter nog niet voorbij, want hij gebruikt zijn Comet-aanval die stenen van het plafond naar beneden laat regenen. Blijf gebruiken om door de arena te ontwijken totdat het voorbij is en je wint, terwijl je de Behemoth Horn claimt. De Behemoth-hoorn is een van de medicinale ingrediënten die nodig zijn voor de side missie Secret Medicine.

Keer terug naar Wymer

Houd vast om de kerker uit te gaan en praat met Wymer. Hij zal je belonen met een nieuw wapen voor Barret: Wrecking Ball.

Hiermee is de Subterranean Menace side missie in Final Fantasy VII Remake voltooid.

Volgende: The Power of Music

Final Fantasy VII Remake Alle Hoofdstukken en Side Missies
Final Fantasy VII Remake Wiki Guide

Vorig artikelFinal Fantasy VII Remake: Secret Medicine (Component Locaties)
Volgend artikelFinal Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 18 – Destiny’s Crossroads

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here