Final Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 9 – The Town That Never Sleeps

Hoofdstuk 9: The Town That Never Sleeps is de 9e verhaalmissie in Final Fantasy VII Remake. Deze walkthrough leidt je door alle doelstellingen van The Town That Never Sleeps missie.

The Town That Never Sleeps begint wanneer je Budding Bodyguard hebt voltooid.

Gebied: Sector 6 Slums
Vereiste: Voltooi Hoofdstuk 8: Budding Bodyguard

Doelstellingen:

 • Gids
 • Neem de korte weg
  • Voorbij de ladder
  • Samenwerken
 • Voorbij de doodlopende weg
  • Weer samenwerken
 • Afscheid nemen
 • Tifa achtervolgen
 • Naar het landhuis van Corneo
  • Ontdekking: Vagabond Johnny
 • het trio
  • Sam
  • Andrea Rhodea
  • Mevrouw M
 • Het verlangen van mevrouw M
 • Ondergronds Colosseum
 • Afscheid manieren
 • Tifa redden
 • Het plan van Aerith
 • De auditie
 • Krachtmeting met Corneo

Gids

Blijkt dat Aerith je een stap voor was en toch is weggeglipt om je terug te helpen naar Sector 7.

Neem de korte weg

Aerith zegt dat ze een kortere weg heeft om terug te gaan naar Sector 7 die zeker niet via Wall Market gaat. Volg haar totdat je de grotere ingestorte tunnel binnengaat en ga dan verder naar het doel. In deze tunnel zul je een aantal monsters tegenkomen, te beginnen met een Terpsicolt en vervolgens een Lesser Drake. voordat je de ladder afdaalt naar het lagere gebied na de Drake, ga je naar links voor een kist met een Moogle-medaille.

Nadat je die hebt gegrepen, kun je de ladder naar beneden nemen naar het gebied eronder.

Voorbij de ladder

Er is een ladder aan de andere kant van het gebied dat je nodig hebt om verder te komen. Bestuur de robothand en gebruik deze om Aerith op te tillen om de ladder voor je te laten vallen.

Aan de andere kant zal een vijand door het puin breken om je aan te vallen. Dit is een Sweeper-prototype. Deze is ongeveer hetzelfde als de normale Sweeper, behalve dat hij een rampage-modus op zijn armen heeft, waar je extra schade kunt aanrichten voor een snellere wankel.

Ga verder en spreek met Aerith. De route die ze wilde nemen is geblokkeerd, dus ga de ladder naar rechts af. Helemaal onderaan de ladder is er een kist met 2 Hi-Potions.

Blijf het pad volgen en klim weer omhoog, schakel dan de groep Terpsicolt uit in het volgende gebied. In plaats van verder vooruit te gaan, ga je de helling naar links af om nog een kist te vinden met 1.000 gil.

Samenwerken

Ga vooruit en ga de oprit naar rechts op in plaats van naar beneden te gaan. Hierboven kunt u de arm gebruiken om de zeecontainer aan de rechterkant op zijn plaats te verplaatsen. Je kunt dan Aerith oppikken en haar naar de zeecontainer verplaatsen. Daarbij pakt ze een Binding Materia voor je op.

Pak haar weer op en verplaats haar naar het verre platform zodat ze de ladder voor je kan laten vallen. Ga de nabijgelegen ladder af, maar voordat je naar Aerith gaat, kijk je links van het puin om een ​​andere kist te vinden met een Mega-Potion.

Volg Aerith vooruit en het blijkt hier een doodlopende weg te zijn. Rust uit op de nabijgelegen bank, gebruik dan de automaat en zorg ervoor dat je schijf 22 pakt. Cosmo Canyon.

Draai je om en ga terug door de tunnel, dan zou je links een ladder naar beneden moeten zien. Volg het pad en ga aan het einde door de deur.

Voorbij de doodlopende weg

Je wordt tegengehouden door drie rare kerels. Het zijn allemaal mensen en behoorlijk zwak in dat opzicht, dus raak ze met vuurmagie als je uitgerust bent om het gevecht snel te beëindigen.

Volg het pad en je komt de ladder op naar nog meer bandietenvijanden (hoewel zonder het eerdere lied en de dans) samen met een Sweeper-prototype. Merk op dat deze bandieten dingen van je kunnen stelen, zoals gil of items, en als je ze niet snel genoeg verslaat, zullen ze ontsnappen met wat ze hebben gestolen.

Weer samenwerken

Met die vijanden aangepakt, ga naar het nabijgelegen controlepaneel. In dit volgende gebied moet je met twee armen rommelen om rond te komen, en Aerith moet je een andere Materia laten pakken. Eerst wil je de dichtstbijzijnde arm gebruiken om de container voor Aerith te pakken en deze bij de Materia-bol te plaatsen. Dan kun je erheen gaan en het gebruiken om haar op te rapen, en haar verplaatsen om een Magnify Materia te pakken.

Je moet dan Aerith terugbrengen naar waar ze begon, zodat je de arm kunt gebruiken om de container weer te verplaatsen. Pak het en stapel het in het midden tussen de twee armen, en stapel dan de container van de andere arm op deze. Je kunt Aerith dan een lift geven naar deze stapel containers en haar dan met de tweede arm oppakken om haar naar de ladder te krijgen.

Nu kun je de ladder afdalen en de ladder naar de andere kant nemen. Verderop heb je nog een laatste groep van vier bandieten om mee te doden, ga dan naar de uitgang.

Afscheid nemen

Ga naar voren en geef Aeritha een mooie oude high five, ga dan naar voren voor een filmpje. Nadat het voltooid is voordat je naar Aerith gaat, is er een kleine tunnel naar het zuidoosten. Binnen is er een kist die een Ether bevat.

Ga naar Aerith voor een filmpje en praat weer met haar als je klaar bent om verder te gaan.

Tifa achtervolgen

Tifa komt toevallig langs in een kar, ga Sector 6 in. Aerith overtuigt Cloud om achter haar aan te gaan, dus begin het pad af te gaan. Spreek aan het einde met de mannen en je krijgt een dialoogkeuze om Tifa te beschrijven.

Waarschuwing – Hoe keuzes van invloed zijn op dit hoofdstuk: 
Er zijn veel keuzes in de rest van het hoofdstuk en ze zullen van invloed zijn op welke van de 3 outfits wolken aan het einde van het hoofdstuk wordt gedragen. Je keuzes bepalen ook welke side missies je krijgt (The Party Never StopsA Dynamite Body of The Price of Thievery & Shears’ Counterattack ). Ze heffen elkaar op. Bij je eerste playthrough maakt het niet uit welke keuzes je maakt, onthoud gewoon dat 2 van de 5 side missies en 2 van de 3 outfits nu onmogelijk te krijgen zijn voor de trofee Best in the Business . Na het verhaal kun je Chapter Select gebruiken om het hoofdstuk opnieuw te doen voor alternatieve Cloud Outfits / Side missies.
Als je de opruiming doet via hoofdstuk selecteren, raadpleeg dan de Outfits Guide & Side Missies Walkthrough voor de exacte keuzes voor elk.

Naar het landhuis van Corneo

Ga nu naar het uiterste noorden van het gebied voordat je verder gaat. Daar vind je een kist met daarin een Phoenix Down.

Je kunt dan door de hoofdingang gaan en je bent in Wall Market. Dit is een groot ingewikkeld gebied met veel spullen erin, maar een groot aantal steegjes met kisten zijn geblokkeerd, dus het is niet de moeite waard om rond te rennen om het gebied nog leeg te maken. Er zijn een aantal dingen waarmee je kunt communiceren, hoewel de meeste gewoon voor de lol zijn. Ik zou echter aanraden om naar Chadley te gaan terwijl je hier bent, omdat hij nu wat meer Battle Intel-verzoeken voor je zal hebben.

Er is echter één kist die je nu wilt pakken in plaats van voor later te laten. Ga helemaal naar het noorden langs de hoofdweg en ga verder de stad uit. Wanneer je de lus in het pad bereikt, is er een gebouw aan de achterkant waar je naar binnen kunt gaan. Binnenin is een kist, die een Star Pendant zal bevatten.

Als je verder gaat, kom je gewoon terug op het pad waar je vandaan kwam, dus ga terug naar de stad.

Ontdekking: Vagabond Johnny

Als je naar het doel gaat, zie je Johnny voorbij rennen, en je moet hem volgen. Als je hem vindt, praat dan met hem, en hij stelt je een semi-retorische vraag.

Het antwoord op deze vraag is niet echt belangrijk, om te bepalen welke nevenmissies of dingen er later plaatsvinden, is het belangrijker of je überhaupt met hem omgaat of de ontdekkingsgebeurtenis negeert. Interactie met hem hier telt als een van de “incidenten” voor de trofee The Johnny Experience .

Ga nu weer verder naar het doel en ga helemaal de trap op naar het landhuis. Als je naar rechts kijkt, net bovenaan de trap, zou je een kist moeten vinden met 1.200 gil.

Dichter bij de deur van het landhuis, ga links door de gang naar het oosten, dan is er aan het einde een kist met een Ether.  Ga nu terug langs de voorkant en ga door de voordeuren het landhuis in.

Het trio

Je wordt tegengehouden door een paar bewakers als je door de deur gaat, en ze zeggen dat je goedkeuring van het Trio moet krijgen om in aanmerking te komen voor een auditie om binnen te komen en Tifa te redden. Ga naar buiten en je komt Johnny weer tegen, waar hij een soort verklaring aflegt en dan weg sprint.

Sam

De eerste is Chobo Sam, de man met wie je eerder buiten sprak. Hij wil wedden op een toss om te zien of hij je voor een aanbeveling krijgt of niet.

Maak een keuze uit de drie, oh nee je hebt verloren! Het blijkt een trucmunt te zijn en je verliest hoe dan ook. Hij geeft je daarna de munt en je moet gaan dealen met de andere Trio-leden.

Andrea Rhodea

De volgende is Andrea Rhodea, die in de Honeybee Inn in de noordwestelijke hoek van de stad zit. Wanneer je de ingang bereikt, zal Johnny behoorlijk verbluft naar buiten komen, dan kun je naar binnen gaan. Je wordt afgewezen omdat je geen afspraak hebt, dus je kunt doorgaan naar het einddoel.

Mevrouw M

Het restaurant van Madam M’s bevindt zich aan de noordkant van de stad, net voordat u de stad zou verlaten en terug de tunnels in zou gaan. Wanneer je het bereikt, rent Johnny weer voorbij, schijnbaar uit het restaurant geschopt. Ga naar binnen, en je krijgt een lange introductie in een filmpje van Madam M.

Het verlangen van mevrouw M

Aan het einde van het gesprek wil ze dat je betaalt voor een massage voordat je helpt.

Na de massage bestuur je nu Aerith in plaats van Cloud. Praat met Madam M om haar om een ​​aanbevelingsbrief te vragen en ze gaat akkoord, maar Aerith heeft eerst andere kleren nodig. U heeft nu een reactie die u kunt maken als Cloud.

Ondergronds Colosseum

Madam M gaat ervoor zorgen dat je je best doet om haar te helpen, dus heeft ze je ingeschreven voor het Colosseum-toernooi om haar het prijzengeld te winnen. Ga naar de plek op de kaart en ga naar binnen. Praat met de man bij de deur en gebruik dan de lift om naar de wachtkamer te gaan.

Na een introfilmpje kun je naar de wachtkamer gaan om uit te rusten en items te kopen als je dat nodig hebt. Verlaat de kamer en ga naar de kamer ernaast om Johnny te zien huilen en helemaal in elkaar geslagen. Nadat je met hem hebt gesproken, gaat de intercom af, zodat je weet dat het jouw beurt is om het Colosseum binnen te gaan. Praat met de man met de cowboyhoed aan het einde van de gang en ga akkoord om binnengelaten te worden.

Ronde 1: Beastmaster Boss Fight

Rust Fire and Ice Materia uit voor zowel Cloud als Aerith (met Elemental-Ice on Cloud) aangezien de Beastmaster zwak is voor Fire en de Bloodhounds voor Ice. Concentreer je eerst op het uitschakelen van de Beastmaster, wat een geval zou moeten zijn van een paar gewone slashes en een Triple Slash-vaardigheid, en gebruik vervolgens je met ijs doordrenkte fysieke aanvallen op de Bloodhounds om er ook korte metten mee te maken. Ook niets om je zorgen over te maken.

Nadat de ronde is afgelopen, ga je terug en rust en sla je indien nodig een voorraad op. Je kunt met Beastmaster in de andere kamer praten, maar hij heeft niet veel te zeggen. Praat nogmaals met de Poortwachter om verder te gaan.

Ronde 2: Beck’s Badasses

Deze jongens waren een grap in de Sector 6 Expressway Tunnel en ze zijn hier net zo gemakkelijk, zelfs als er meer van zijn. Je zult deze keer 8 bandieten moeten ontmoeten, maar ze zullen allemaal neerkomen in een paar treffers. Zorg dat Elemental-Fire is uitgerust en blijf snijden en ontketen Triple Slash wanneer je kunt. Deze is binnen enkele seconden voorbij, vooral met de toegevoegde aanvalskracht van je nieuwe Hardedge-wapen.

Nadat de ronde is afgelopen, ga je terug de poort uit. Er wordt een filmpje afgespeeld waarin het Trio hierboven te zien is, en dan ga je door naar de laatste ronde. Rust nog een keer uit en praat dan met de Poortwachter om verder te gaan.

Laatste ronde: Cutty & Sweepy

Cutty en Sweepy zijn gewoon een gewone Cutter and Sweeper-vijand, behalve dat je ze samen moet bevechten. Ga eerst voor Sweepy. Laat Elemental-Lightning op Cloud’s wapen en geef nog een Lightning Materia aan Aerith zodat ze haar magie van ver kan werpen. Bouw opnieuw Stagger met Focused Thrust en gebruik, eenmaal Staggered, je nieuwe Infinity’s End-aanval om aanzienlijke schade aan te richten. Aerith’s Sorcerous Storm werkt ook goed. Ga vervolgens verder naar Cutty en vernietig zijn armen om hem naar Stagger te brengen en herhaal in wezen het proces.

Als de ronde is afgelopen, ben je terug in de wachtkamer, en mevrouw M komt binnen en deelt je mee dat er een nieuwe laatste ronde is die Corneo eist voordat hij je tot winnaar uitroept. Sla een voorraad in en rust uit, ga dan nog een laatste keer naar de Poortwachter.

Bonusronde: Hell House Boss Fight

Welkom bij verreweg je zwaarste test tot nu toe, zelfs op Easy/Normal. Op lagere moeilijkheidsgraden is dit de eerste baas waar brute kracht, het stampen van knoppen en je sterkste vaardigheden je er niet doorheen helpen. Je moet je aanpassen, aangezien Hell House praktisch bestand is tegen alle fysieke aanvallen voor een groot deel van het gevecht. Zorg ervoor dat je Poison Materia uitrust en je sterkste Poison-magie gebruikt (Bioga als je een Level 3 Poison Materia hebt). Het zal in één keer een kwart van de gezondheid van het Hell House wegnemen. Terwijl het gif actief is, blijf je het huis beschieten met Aerith’s standaardaanvallen voor extra schade.

Deze wedstrijd is bijna als een Pokemon-gevecht op steroïden. Hell House doorloopt de vier hoofdelementen (zoals blijkt uit de kleur van de ramen van het huis). Rood = Vuur, Wit = IJs, Blauw = Bliksem, Groen = Wind. Zorg er dus eerst voor dat je een van elk van de vier basis Magic Materia verspreid over je personages hebt. Wanneer de ramen van het huis een specifieke kleur hebben, zal het alle schade van dat element absorberen en zwak zijn voor het tegenovergestelde (ijs doet pijn dennen / vuurhutten ijs / bliksem doet wind pijn / wind doet bliksem). Met tussenpozen vliegt hij hoog de tribunes van het Colosseum in en ontketent Stoel Salvo, die stoelen op je laat regenen die echt pijn kunnen doen als je niet bewaakt. Je kunt proberen te ontwijken, maar als je verkeerd inschat en geraakt wordt, zul je zwaar gewond raken. Het spuugt ook knuffels uit die er misschien schattig uitzien, maar dat in werkelijkheid niet zijn… het zijn bommen. Blijf weg!

In dit gevecht wil je alleen met Aerith aanvallen. Cloud richt nauwelijks schade aan tegen deze baas en is beter te gebruiken als ondersteunend personage voor genezing (Pray Materia en Healing Materia on Cloud). Zorg ervoor dat je ook over Revival Materia beschikt.

Hell House kiest een willekeurig element om het gevecht mee te beginnen, maar het lijkt 75-80% van de tijd Vuur te zijn. Daarom, als je een voorsprong wilt krijgen in deze strijd, is het het beste om Elemental-Ice uit te rusten op het wapen van Aerith. Als alternatief kun je Elemental en een van de vier elementen uitrusten met je pantser en jezelf beschermen tegen ten minste 1 van de 4 verschillende elementen. Als je echter niet van al het elementaire spul houdt, blijf dan gewoon bij Poison Materia.

Nadat je ongeveer een kwart van zijn gezondheid hebt weggenomen, wordt er een klein filmpje afgespeeld en komen het hoofd en de armen van het huis tevoorschijn. Je oproep is zo goed als klaar. ROEP GEEN IFRIT OF SHIVA OP! Chocobo en Moogle is de enige oproep die de moeite waard is in dit gevecht. Je wilt niet in een situatie komen waarin je Ifrit of Shiva hebt en het huis respectievelijk rode of witte ramen heeft. Al hun krachtige aanvallen zullen het gewoon genezen. Ja, er is een kans dat het tegenovergestelde gebeurt en ze kunnen grote schade aanrichten, maar Barrier Shift kan op elk moment plaatsvinden en je hebt geen controle over je dagvaarding. Het neutrale element van Chocobo en Moogle zal dit probleem niet hebben.

Zodra de transformatie plaatsvindt, zullen fysieke aanvallen meer schade aanrichten, maar het krijgt een vervelende aanval genaamd Hospitality, waarbij het je personage door de voordeur zal opslokken en regelmatig schade aanricht voordat het je uitspuugt en ervoor zorgt dat veel gezondheid verloren gaat. Dit is waarschijnlijk Cloud, aangezien Aerith niet in de buurt van Hell House zou moeten zijn, en het goede nieuws is dat ze Cloud nog steeds kan genezen, zelfs als hij in huis is.

Het vervelende deel van dit gevecht is nog niet eens begonnen (we hadden je gewaarschuwd dat dit zwaar was!). Zodra het de halve gezondheid nadert, zal het een beweging gebruiken genaamd God House Mode, waar het de elementaire verschuiving zal stoppen en in plaats daarvan wordt bedekt door een enorm schild en in principe geen schade oploopt terwijl het door de kamer vliegt. Cloud is hier eigenlijk nutteloos omdat zijn aanvallen van dichtbij niets zullen doen en hij niet vanuit de lucht kan richten. Val aan met de reguliere aanval van Aerith (die werkt vanop afstand) en gebruik Cloud als genezer. Uiteindelijk zal dat Hell House weer op de grond brengen en dan is je echte kans om wat schade aan te richten.

Het kan een paar rondes van de God House-modus kosten om het te spreiden, maar als je dat doet, zullen Punisher-modus en Triple Slash een groot deel van zijn gezondheid afstoten, terwijl het gebruik van Tempest met Aerith ook een goede manier is om schade aan te richten.

Een Stagger-aanval zal waarschijnlijk de derde en laatste fase van dit gevecht initiëren, wat in feite is dat Hell House wisselt tussen de eerste twee fasen. Het zal veel vaker tussen elementen wisselen en harder slaan, en zo nu en dan treedt ook de God House-modus in werking. Het gebruikt ook graag een opgevoerde versie van Chair Salvo genaamd Heavensward, die raketten toevoegt aan de stoelen die het naar je gooit. Oh, en het brengt ook een aanval met zich mee genaamd Hellbound, waar het op je springt voor enorme schade. Het is lastig om te ontwijken, dus als je een hoge gezondheid hebt, kun je het beste gewoon bewaken en het op de kin nemen en genezen.

Deze strijd is echt een uitputtingsslag, omdat je je gezondheid op peil moet houden terwijl je je ook bewust bent van de fase waarin het Huis zich bevindt en dienovereenkomstig handelt. Het laatste deel van het gevecht gaat meer over reacties op de veranderende fasen van Hell House en het aanpassen, aangezien de algemene strategie hetzelfde blijft. Als je vasthoudt aan Ethers en Turbo Ethers, dan is dit het gevecht om ze te gebruiken, want er zijn maar heel weinig gevechten waarbij je zoveel op magie en MP moet vertrouwen als deze. Dit is een van de moeilijkste baasgevechten in het spel en de grootste uitdaging voor een tijdje, dus als je omvalt, haal je opgelucht adem.

Tips voor moeilijkheidsgraden: tot  nu toe vond je de harde modus misschien een makkie. Vraag je je af waar al die ophef over gaat, misschien? Een paar kleine uitdagingen maar niets ‘moeilijk’? Nou, welkom in de hel … Huis. Deze man is een van de weinige hoofdtests op Hard (hoewel een paar bazen later je meer problemen kunnen geven). Neem al het bovenstaande, verhoog de schade-output aanzienlijk, breid de HP-pool exponentieel uit en gooi er dan voor de kers op de taart een strooi Tonberries bovenop.

Het meest essentiële voor hard is dat je twee Revival Materia MOET hebben (één voor elk personage). Anders is de strijd bijna onmogelijk. Als een van je personages neergaat, breng je ze meteen weer tot leven met de andere. Werp ook Biogo (niveau 3 Poison Materia) omdat het een kwart van de gezondheid van het huis in één keer naar beneden haalt (het negeert alle elementaire dingen die gaande zijn). Het gebruik van Bahamut als een dagvaarding werkt goed omdat hij niet-elementaire afstandsvluchtaanvallen uitvoert.

Zorg ervoor dat je Prayer Materia op elk personage hebt. Hiermee kun je de hele groep genezen voor 2 ATB. En natuurlijk geef elk personage een maximale Healing Materia (kan het koppelen met Magnify Materia om beide personages tegelijk te genezen). Voor Aerith zul je vooral haar Ability “Ray of Judgment” van haar Mythril Rod-wapen willen gebruiken als het huis zijn witte schild niet omhoog heeft. Dit richt het enorme schade aan.

De strategie blijft hetzelfde als Easy/Normal, behalve dat je veel meer moet genezen en met de Tonberries moet omgaan. Ze zouden je prioriteit moeten zijn, alsof ze bij je in de buurt komen, ze zullen je raken met een koksmes en je onmiddellijk doden, ongeacht hoeveel HP je hebt. Zodra Hell House de 3 Tonberries uitspuugt, schakel je over naar Cloud en ga je aan hun zijde staan. Gebruik vervolgens de Punisher-modus om alle 3 Tonberries in één combo te doden. Op deze manier heb je ze gedood voordat ze de kans krijgen om op te staan ​​en je aan te vallen! Als alternatief doodt Aerith ’s Tempest-aanval (houd driehoekje ingedrukt) de Tonberries vrijwel onmiddellijk. Als ze je insta-killen, gebruik dan onmiddellijk Revival met het andere personage.

Bij ongeveer 25% gezondheidshit zal een Sweeper en Cutter worden opgeroepen voor het gevecht. Negeer hun! Ren in plaats daarvan weg en ontwijk het Hell House. Het zal vroeg of laat tegen de Cutter/Sweeper inslaan en ze enorm pijn doen. Ja, het Hell House zal die vijanden voor je beschadigen. Ongeveer 3 treffers van de baas zouden de Cutter/Sweeper moeten doden zonder enige input van jou. Daarna zal het geen Cutters of Sweepers meer spawnen.

Nadat je het huis hebt verslagen en het toernooi hebt gewonnen, zal de Gatekeeper je stoppen in de lobby. Hij zegt dat Madam M je nodig heeft om terug te komen naar haar huis, maar hij laat je tegelijkertijd ook kennismaken met de extra Colosseum-gevechten. Dit zijn extra toernooien waaraan je kunt deelnemen voor unieke beloningen. Om toegang te krijgen ga je naar de kelder van de arena en praat je met de Poortwachter voor de deur.

Je kiest aan welk toernooi je wilt deelnemen in ruil voor gil, en je kunt ook de moeilijkheidsgraad kiezen waarop je het doet. Dit is handig als je Materia een beetje wilt vermalen, omdat de klassieke moeilijkheidsgraad in feite zichzelf speelt. De eerste keer dat je een toernooi voltooit, ontvang je ook de trofee Returning Champion . Je moet ten minste de twee solo Cloud- en Aerith-toernooien onmiddellijk doen als je kunt. Ze geven allebei de Level 2 Limit-versies van elk van de personages Limit-aanvallen, dus ze zijn erg handig om in de toekomst te hebben. Het derde toernooi is ook relatief eenvoudig, dus dat kan ook.

Nadat je klaar bent bij het Colosseum, ga je naar Madam M’s en praat met haar. Ze waarschuwt je dat als Aerith eenmaal is veranderd, je de stad niet meer kunt verlaten, wat meer betekent dat ze een tijdje van je feest weg zal zijn.

Afscheid manieren

Madam M stelt voor dat je een beetje in de stad helpt zoals je deed in Sector 5. Dit is waar je de vertakkende Side Quests tegenkomt, als een playthrough van het hoofdstuk krijg je slechts 3 van de 5, afhankelijk van eerdere keuzes (klik de gekoppelde side quest walkthroughs hieronder voor hun vereiste keuzes).

De side missies in dit hoofdstuk zijn:

 • Burning Thighs
 • The Party Never Stops –> Annuleert “The Price of Thievery” & “Shears’ Counterattack” (moet deze alternatieve speurtochten krijgen in hoofdstukselectie)
 • A Dynamite Body
 • The Price of Thievery –> Annuleert “The Price of Thievery” & “Shears’ Counterattack” (moet deze alternatieve speurtochten krijgen in hoofdstukselectie)
 • Shears’ Counterattack

Na het voltooien van de eerste twee die je beschikbaar hebt en teruggaan in de buurt van Madam M’s, word je tegengehouden door de Gatekeeper en krijg je de derde quest, of als je met Joe gaat praten als je de zijne doet. Tijdens deze stap is het een goed moment om door de stad te gaan en alle kisten en verzamelobjecten te pakken die momenteel beschikbaar zijn. Alle zijstraten die door NPC’s worden geblokkeerd, kun je pas betreden als je hier in hoofdstuk 13/14 terugkeert.

Begin bij de ingang van het gebied aan de oostkant en ga naar de itemwinkel om schijf 10 te kopen. Honeybee Inn.

Ga vanaf daar naar het noorden en dan naar het westen, het kleine looppadgedeelte de trap op. Op de bovenste verdieping bij de bar met de Cowgirls vooraan, kun je met degene praten die schijf 17 bij zich heeft. Farm Boy.

Ga vanaf daar naar het zuiden en ga de lange doodlopende steeg in nadat je onder een obstakel bent gedoken om een Barrier Materia te vinden.

Ga terug bij de ingang van het gebied en door de deur direct naar het zuiden, die naar een herberg leidt. Aan de ene kant die zich het dichtst tegenover de badkamer bevindt, is er een kist met een Adrenaline.

Ga terug naar voren en door de gang net naast de herberg. In het gebied net erna is een jukebox die schijf 8 geeft. Onder de rottende Pizza.

Ga verder over het pad dat naar het zuiden leidt naar de doodlopende weg, waar je een kist kunt vinden met daarin een Celeris.

Ga de weg af richting Corneo’s Mansion, en aan de oostkant van de straat kun je een bar binnengaan met een zingende man. Praat met hem om schijf 29 te krijgen. Midgar Blues.

Ga de straat over naar de sportschool, en in de badkamer aan de achterkant is een kist met een hoofdband.

Als je voorbij Chadley gaat, is er een trap achter hem. Ga helemaal naar de top om een ​​kist te vinden die een Elixer bevat.

Daarna heb je alles wat momenteel beschikbaar is in de stad opgehaald en kun je teruggaan naar Madam M’s.

Tifa redden

Als je naar de deur gaat, sprint Johnny naar boven en je stemt ermee in om met hem mee te gaan om Tifa te redden. Wanneer je het landhuis bereikt, gaat Johnny gewoon weg omdat hij denkt dat hij in de weg zal staan, en je kunt het landhuis alleen binnengaan. De man bij de deur zegt eigenlijk dat je niet moet rotzooien, dus ga terug naar buiten.

Het plan van Aerith

Aerith komt je tegemoet en zegt dat ze een plan heeft om jou ook naar binnen te krijgen. Volg haar naar beneden naar Honeybee Inn, waar je Rhodea’s hulp gaat vragen om Cloud op te fleuren om in Corneo’s te komen. Praat met de man aan de balie en ga dan door de deuren naar de achterkamer. Voordat je naar het doel gaat, is er een item dat je kunt pakken in een zijkamer.

Ga naar de eerste links en binnen vind je de erg dronken Johnny’s Father. Als je met hem praat, kun je hem helpen de vorm te raden die de Honeygirl met haar angel maakt, maar dit doet niets anders dan een extra dialoog. Achter hem staat een kist met een kalmerend middel.

De andere deuren kun je naar binnen kijken of met een meisje praten voor wat extra dialoog, maar niets belangrijks. Als je klaar bent om verder te gaan, praat dan met de groep meisjes voor de hoofdingang en stem ermee in om naar het podium te gaan.

Je hebt nu een tutorial over hoe de dansende minigame werkt. Druk op de gezichtsknoppen op tijd met de lijn die het zeshoekige doel bereikt. Om schijf 26 te krijgen. Laat de gevechten beginnen! -REMAKE- je moet een zeer goede (of mogelijk perfecte) score halen voor deze tutorial. Als je het verprutst en het niet snapt, kun je het meteen opnieuw proberen, dus zorg ervoor dat je het goed genoeg doet voordat je doorgaat.

Vervolgens heb je de eigenlijke dans met Andrea. Prompts werken hetzelfde, maar zijn ongeveer 3x zo lang als de tutorial. Als je het tijdens het volgende filmpje hebt voltooid, verdien je de trofee Dancing Queen als je het nummer goed genoeg hebt gedaan om daarna Andrea’s oorbellen als cadeau te ontvangen.

Nadat het is voltooid, sta je buiten Aerith. Cloud komt binnenkort de deur uit, dan kun je hem een ​​tijdje volgen waar hij niet op je reageert. Als hij stopt met lopen in de poort van een gebouw, spreek dan twee keer met hem om verder te gaan.

De auditie

Nu je Cloud weer onder controle hebt, verdien je de eerste keer via dit hoofdstuk de trofee Snappy Dresser voor het verkrijgen van drie van de bruidsoutfits. Voor de trofee Dressed to the Nines moet je alle negen mogelijke bruidsjurken voor de drie personages verkrijgen, waarvoor je het spel opnieuw moet spelen. Check onze wiki hoe all jurken te verkrijgen.

Ga nu naar Corneo’s landhuis om het verhaal voort te zetten. Praat met de man bij de poort, ga dan naar binnen en de trap op naar de gemarkeerde deur. Na wat tussenfilmpjes, ben je nu ook in een kamer met Tifa. 
Hier kun je een kist pakken die een Turbo Ether bevat , en ook disc 11 Don of the Slums kopen uit de nabijgelegen automaat.

Na een korte tijd word je de deur uit geroepen voor de auditie. Ga de deur uit en ga de trap op om verder te gaan, dan heb je een aantal tussenfilmpjes.

Krachtmeting met Corneo

Na de scènes bestuur je Aerith en heb je Tifa bij je. Voordat je deze kamer verlaat, is er een nabijgelegen kist met een Molotov.

Ga de trap af en schakel de groep Corneo-goons uit. Voordat je verder gaat nadat je ze hebt verslagen, kun je in de stapel items onder het trappenhuis knijpen om een ​​kist te vinden met een Fury Ring.

Ga terug naar boven en ga door de zuidelijke deur om naar het doel te gaan. Schakel de twee goons in de volgende kamer uit en ga dan door de deur naar Corneo’s kamer. Als binnen Corneo uitlegt wat er aan de hand was, stelt hij je een vraag.

Welk antwoord je ook kiest (of niet kiest), hij laat je door een gat in de vloer vallen en beëindigt het hoofdstuk.

Hiermee is hoofdstuk 9: The Town That Never Sleeps in Final Fantasy VII Remake voltooid. Nu begint de missie Rough Waters.

Volgende Hoofdstuk 10: Rough Waters

Final Fantasy VII Remake Alle Hoofdstukken en Side Missies
Final Fantasy VII Remake Wiki Guide

Vorig artikelFinal Fantasy 7 Remake: Hoofdstuk 8: Budding Bodyguard
Volgend artikelFinal Fantasy 7 VII Remake: Hoofdstuk 10 – Rough Waters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here