Final Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 5 – Dogged Pursuit

Hoofdstuk 5: Dogged Pursuit is de 5e verhaalmissie in Final Fantasy VII Remake. Deze walkthrough leidt je door alle doelstellingen van de Dogged Pursuit missie.

Dogged Pursuit begint wanneer je Chapter 4: Mad Dash hebt voltooid.

Gebied: Corkscrew Tunnel/Sector 4 
Vereiste: Voltooi Hoofdstuk 4: Mad Dash 

Doelstellingen:

 • Allemaal aan boord voor Sector 4
 • Gescheiden wegen
 • Op zoek naar een vriend
 • Zoek stempel
  • De neus weet het
  • Bekijk de route
  • Treinwerfbeveiliging
 • Geheime doorgang
  • Trap omweg
 • De weg naar Mako-reactor 5

Allemaal aan boord voor Sector 4

Na de tussenfilmpjes heb je nog even de tijd om rond de trein te lopen. Ga naar de voorkant om met Tifa te praten en ga dan een treinwagon vooruit. Na een gesprek met Barret kun je de Healing Materia van de bank pakken.

Nadat je het hebt opgehaald, ga je terug naar de auto met Tifa.

Gescheiden wegen

Er wordt een noodscan gestart die Shinra waarschuwt voor uw locatie in de trein. Een groep Slug-Ray-drones zal inbreken in de auto en je moet ze snel uitschakelen. Na de eerste drie zullen er nog twee binnenkomen, en als ze vernietigd zijn ga je naar de volgende auto.

Nadat je degenen in de trein hebt verslagen, spring je er allemaal uit en moet je nog een groep van drie verwijderen.

Op zoek naar een vriend

Nadat de drie in de tunnel zijn verslagen, ga je naar het doel om Barret te ontmoeten. Ga naar het verhoogde platform aan de rechterkant voor de bocht in de tunnel om een ​​kist te vinden, die 2 Hi-Potions zal bevatten.

Ga door de tunnel en vecht tegen nog een paar drones en een paar beveiligingsbeambten. Daarna zie je Barret aan de zijkant achter een groot hek, en hij geeft je de opdracht om de trap aan de rechterkant op te gaan om naar hem toe te gaan. Hij zal zich bij je groep voegen en je moet nog een paar drones en wat grenadiers uitschakelen. Als ze worden behandeld, ga dan naar Barret en Tifa.

Vind Stamp/The Nose Knows

Begin door de tunnel naar het doel te gaan. Even aan de rechterkant is er een zijkamer die je kunt betreden met enkele Shinra-dozen en een kist met daarin een Elixer.

Ga vooruit en er zal een groep drones zijn die je moet verslaan. Hierna, in plaats van door de tunnel te gaan, ga je de trap naar links op om een ​​kist te vinden aan het einde van de gang met wat Wererats eromheen. 
Behandel ze en open de kist om een Star Pendant te vinden.

De volgende groep vijanden zijn een paar drones, een paar waakhonden en een Elite Grenadier. Nadat ze zijn afgehandeld, is er een andere kamer aan de rechterkant met een kist met een Ether.

Volg de tunnel, ga dan links de trappen op als ze je worden gewezen. Ga de trap op en behandel de groep Wererates bovenaan, ga dan aan de andere kant naar beneden. Voordat je de trap afgaat, pak je verder de kist aan de linkerkant, die 2 Antidotes bevat.

Ga de volgende trap af en er zal een nieuwe vijand zijn die je tegenkomt, genaamd een Gashtrike. Deze bugs kunnen je gemakkelijk vergiftigen, dus let daar tijdens gevechten op. Ze zijn zwak voor ijsmagie, maar vormen ook een barrière als ze een lage gezondheid hebben. Wanneer het en de andere twee vijanden zijn aangepakt, zorg er dan voor dat je de kist aan de rechterkant grijpt voordat je verder gaat, die 2 Hi-Potions bevat.

Ga verder over de trap en versla de twee Gashtrike aan de andere kant. Ga naar het lagere niveau waar je er nog een paar zult vinden, en ook een Gashtrike Queen, wat eigenlijk gewoon een grotere versie is van de normale. Zorg ervoor dat je ijsmagie gebruikt om de verdoving snel te vergroten en het zou gemakkelijk moeten gaan. Ga naar het andere volgende gebied waar een automaat en een bank zijn die je kunt gebruiken, pak dan de kist voordat je de trap opgaat met 3 Phoenix Down.

De trap af in het volgende gebied kom je een nieuwe menselijke vijand tegen, genaamd een Flametrooper. Deze dragen een vlammenwerper en wanneer ze van achteren worden beschadigd, kan hun brandstoftank ontploffen, waardoor ze en andere vijanden om hen heen worden beschadigd. Nadat je deze groep vijanden hebt verslagen, ga je naar voren en ga je door de poort naar links naar de volgende reeks sporen.

Bekijk de route

Ga op de volgende reeks tracks naar de kaart. Na wat tussenfilmpjes moet je verder de tunnel in. In plaats van naar links te gaan waar je bedoeld bent, ga je naar rechts waar je nog een zijkamer kunt betreden. Binnenin zijn er enkele Shinra-dozen en een andere kist met een leren armband.

Ga terug de kamer uit en er zullen een paar Security Officers zijn om te verslaan, ga dan door de zijtunnel naar het doel.

Treinwerfbeveiliging

Wanneer je het einde bereikt, ga je naar Barret en praat je met Barret. Als je wilt voordat je verder gaat, is er nog een laatste zijkamer met enkele Shinra-dozen, maar geen kist. Ga naar het einde van het pad en je kunt omgaan met de vijanden. Er zullen twee Flametroopers zijn, evenals twee Sentry Launchers die uit de grond springen. Deze kunnen alleen worden gespreid met niet-elementaire of bliksemmagie, dus blijf bij die om ze sneller uit te schakelen.

Geheime doorgang/trapomleiding

Je kunt niet verder door de tunnel, dus ga links de trap op. Ga verder over het pad tot je bij een splitsing komt en ga de kamer voor je in in plaats van de trap naar rechts op te gaan. Links in deze kamer kun je een Lightning Materia pakken, gebruik dan de bank en de automaat om uit te rusten en in te slaan, en koop ook de schijf 28. Stempel.

Ga naar de volgende kamer, waar je te maken krijgt met twee Elite Security Officers. Voordat je naar de volgende kamer gaat, moet je ervoor zorgen dat je Lightning Materia hebt uitgerust op zoveel mogelijk van je party’s, want het zal erg handig zijn in het komende baasgevecht.

Boss Fight: Crab Warden

Dit is het eerste echte baasgevecht waarbij het jouw taak zou moeten zijn om een ​​aantal aanhangsels te verlammen voordat je het hoofdlichaam aanvalt. De focus in het begin van de strijd is om de vier poten uit te schakelen en dit kan het beste worden gedaan met je sterkste dondermagie en fysieke aanvallen. Als Cloud en Tifa van dichtbij naar de benen snijden, zal de directeur het druk hebben om ze te raken met zijn vlammenwerper en donderaanvallen, dus het is een verstandige zet om achterover te leunen bij Barret en weg te hakken met langeafstandsaanvallen, waarmee Cloud wordt genezen. en Tifa wanneer dat nodig is.

Door elke poot te vernietigen, wordt de Stagger-balk aanzienlijk opgebouwd, dus nadat 2-3 poten zijn uitgeschakeld, zal deze Stagger binnenkomen en de Generator blootleggen, wat de echte zwakke plek van de baas is. Richt al je sterkste aanvallen (vooral Thundara) hierop terwijl je enorme schade kunt aanrichten.

Wanneer het zich opmaakt om zijn raketaanvallen te gebruiken, verberg je dan achter de verschillende kratten en puin op de kaart om jezelf te beschermen. Het zal ook een aanval doen waarbij het de rails elektrocuteert, dus zorg ervoor dat je tussen de rails zit of je raakt gewond. Zodra de benen weg zijn, zal het twee hulpwapens tevoorschijn halen die je opnieuw moet richten om de generator te ontmaskeren voor een laatste aanval.

Als je de kans krijgt om Ifrit op te roepen, zorg er dan voor dat je dat doet! Hij doet echt goede, consistente schade om je te helpen en indien mogelijk, gebruik Radiant Plume op de Generator tijdens Stagger om een ​​enorm deel van het leven af ​​te nemen. Richt je ook op het zo snel mogelijk uitroeien van de Slug-Ray-vijanden, zodat je je weer op de Warden kunt concentreren.

Moeilijkheidstips:  voor dit gevecht is er weinig toe te voegen, behalve Cloud en Tifa uitrusten met Elemental-Thunder om hun aanvallen te versterken, en zorg ervoor dat je Magnify-Cure gebruikt om iedereen op de hoogte te houden. Een paar Thundagas zullen enorme schade aanrichten aan de benen en de Generator, dus als je het kunt betalen, gebruik ze dan. Deze baas markeert het einde van het hoofdstuk, dus er is niets meer om MP voor te redden.

De weg naar Mako-reactor 5

Na het verslaan van de Crab Warden sta je automatisch aan de andere kant van de eerste set kratten. Ga verder over het pad en stap aan het einde in de lift om het hoofdstuk af te maken.

Hiermee is hoofdstuk 5: Dogged Pursuit in Final Fantasy VII Remake voltooid. Nu begint de missie Light the Way.

Volgende: Hoofdstuk 6: Light the Way

Final Fantasy VII Remake Alle Hoofdstukken en Side Missies
Final Fantasy VII Remake Wiki Guide

Vorig artikelFinal Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 4 – Mad Dash
Volgend artikelFinal Fantasy 7 Remake: Hoofdstuk 6 – Light the Way

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here