Final Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 4 – Mad Dash

Hoofdstuk 4: Mad Dash is de 4e verhaalmissie in Final Fantasy VII Remake. Deze walkthrough leidt je door alle doelstellingen van de Mad Dash missie.

Mad Dash begint wanneer je Home Sweet Slum hebt voltooid.

Gebied: Corkscrew Tunnel/Sector 7 Employee Housing Area
Vereiste: Voltooi Hoofdstuk 3: Home Sweet Slum 

Doelstellingen:

 • Motorjacht
 • Naar sector 7
 • Thuiskomst
 • De Jessie Job
 • Sector 7-6 Bijlage Infiltratie
 • Een kleine afleiding
 • Afspraak op de lege kavel
 • Keer terug naar de sloppenwijken
 • Naar Wedge’s Place
 • Overgebleven betaling
 • sloppenwijk wijsheid
 • Plotselinge aanval
 • Een nieuwe operatie

Motorjacht

Vanaf het begin van dit hoofdstuk zit je op de fiets en reis je met Jessie, Biggs en Wedge door de treintunnel. Dit is het gedeelte van het spel waar je de trofee Biker Boy kunt verdienen, waarvoor je dit fietsgedeelte moet voltooien met meer dan een bepaalde hoeveelheid gezondheid over. Er zijn in feite twee secties in dit gebied, de eerste waar je alleen normale vijanden op fietsen hebt en na een tijdje een paar drones, dan de tweede sectie waar je een soort miniboss hebt waar je een andere SOLDAAT op een fiets bevecht. Voor het eerste deel is het relatief eenvoudig om schade te voorkomen. Let op in welke richting de vijanden hun geweren richten, want daar zullen ze na korte tijd schieten. Als ze naar de zijkant mikken, proberen ze normaal gesproken op de andere motor te schieten, zodat je aan hun andere kant kunt gaan staan ​​en ze kunt raken. Als ze naar achteren richten, richten ze zich meestal op jou, dus ga direct achter hen vandaan. Na een tijdje zullen hun vijanden granaten beginnen te laten vallen, die ze een aanzienlijke tijd vlak naast hun zij houden voordat ze vooruit gooien of net achter hen vallen om te proberen je te raken. De drones die verschijnen, zullen ofwel een grote elektrische gebiedsaanval om hen heen veroorzaken op baanniveau, of je van bovenaf volgen voor een korte periode voordat ze een schot op je afvuren.

Nadat je de tunnel hebt verlaten, heb je te maken met de SOLDIER, Roche genaamd. Hij is de enige vijand tijdens deze sectie, maar heeft veel meer gezondheid en een reeks aanvallen die je voortdurend moet ontwijken om schade te voorkomen, zoals golven gegenereerd door zijn zwaarden of grote bliksemschichten die de grond direct voor je raken . Als je naast hem kunt komen, zal hij ook zijn zwaard naar je zwaaien, zelfs als je hem aanvalt. Zorg ervoor dat je je ranged special met + gebruikt om grote stukken schade aan te richten als hij verder van je af is.

Ga door met hem te meppen en zijn aanvallen te ontwijken totdat hij geen gezondheid meer heeft, dan zal dit gedeelte eindigen. Als je het hebt voltooid zonder al te veel gezondheid te verliezen (ergens meer dan de helft), zal Jessie je feliciteren met je vaardigheden in het volgende filmpje, waarmee je Biker Boy verdient . Als je het niet hebt gekregen, kun je de save opnieuw laden vanaf het einde van hoofdstuk 3, of terugkeren om dit te doen met Chapter Select zodra je het verhaal hebt voltooid.

Naar sector 7

Nadat je van de fiets bent gestapt, volg je de groep de trap op en haal je de schakelaar bovenaan over.

Thuiskomst

Volg de groep naar het doel en wacht dan naast het huis als Jessie dat zegt.

De Jessie Job

Na een korte scène ga je langs de achterkant van het huis naar de achterdeur en dan de kamer rechts in. Doorzoek het gele pak in de hoek van de kamer en ga dan terug de achterdeur uit. Naar de voorkant van het huis.

Sector 7-6 Bijlage Infiltratie

Jessie legt de groep uit wat ze moet doen en gaat dan op pad. Volg Biggs en Wedge tot ze bij een muur stoppen. Ze wijzen je op een automaat in de buurt die je kunt inslaan. Terug langs deze automaat in een hoek bij een tafel vind je een kist met 2 Hi-Potions . Als je de nabijgelegen trap afdaalt, kun je ook een trainingsgebied betreden waar je enkele schildwachttorens kunt verslaan voor normale gevechtsbeloningen en een trainingsbonus. Spreek opnieuw met Biggs als u klaar bent om verder te gaan.

Een kleine afleiding

Jessie stuurt de fakkel op, dan kun je vooruit door de poort. Binnen dit gebied zul je moeten vechten tegen een groot aantal Security Officers om te beginnen. Na het opruimen van de eerste golf, verschijnen er nog een paar samen met een handvol Grenadiers.

Nadat je die golven hebt opgeruimd, heb je te maken met een enkele Riot Trooper en Elite Security Officer. Er zullen ook twee raketwerpers boven zijn die in het filmpje werden aangegeven en die om de zoveel tijd raketten naar je toe schieten.

Na het opruimen van die twee Biggs zal een van de draagraketten naar beneden worden geduwd, waarna een enkele Shock Trooper en Elite Grenadier verschijnen. Nadat ze zijn verslagen, duwt Biggs de andere draagraket naar beneden.

Er zal nu een groot aantal waakhonden verschijnen. Wedge komt langs en leidt een aantal van hen af, dus je hoeft niet met iedereen tegelijk te vechten. Gebruik magie als je kunt om ze een grote hoeveelheid wankelen toe te brengen, kijk uit voor hun Throat Bite-aanval, want dit zal je tegen de grond slaan en je daar vasthouden als het verbinding maakt.

Ten slotte heb je twee veegmachines die uit garages zullen verschijnen. De game laat je nu weten wat je summon-meter is en hoe deze werkt, waarna je Ifrit kunt oproepen als de balk vol is. Je kunt dan zijn vaardigheden gebruiken in plaats van je ATB-ladingen om nuttige bewegingen uit te voeren, evenals het uitvoeren van een ultieme aanval wanneer zijn oproepbalk opraakt.

Baasgevecht: Roche

Roche begint met het gebruik van een elixer op u om uw HP en MP maximaal te herstellen. Het is leuk dat iemand in dit spel een eerlijk gevecht wil! Dit gevecht is meer een duel dan andere baasgevechten, en er zullen er meer volgen. Dit betekent minder of geen brede AoE-aanvallen en gericht op verre doelen en meer leeraanvallen en hoe ze te ontwijken.

Als zodanig kun je de Punisher-modus veel beter gebruiken voor dit gevecht en alle toekomstige duels. De kleinere arena betekent dat je verminderde snelheid er niet zo veel toe doet en vooral, vasthouden aan Guard zal automatisch een tegenaanval uitvoeren op fysieke schade die je ontvangt van zijn Plunge and Combustion Sword-aanvallen. Sterker nog, hij zal sneller wankelen van fysieke aanvallen (die sterker zijn in de Punisher-modus) en van Guarding. Gebruik je ATB-ladingen om hem te raken met Focused Thrust wanneer hij ‘Druk’ of je sterkste Vuurmagie (zijn zwakte) om zijn Stagger-balk te bouwen. Als hij eenmaal is gespreid, raak hem dan met je sterkste fysieke aanvallen, Triple Slash en hopelijk je Limit Break als deze zich opbouwt.

Dit is weer een makkelijke; onthoud alleen dat je niet te hebzuchtig wordt met fysieke aanvallen, want hij zal snel wraak nemen, en vergeet niet om te genezen en je bewaker te allen tijde hoog te houden. Ontwijk zijn magische aanvallen met . Hoe meer gezondheid hij verliest, hoe agressiever hij wordt, maar je kunt nog steeds al zijn aanvallen blokkeren.

Tips voor moeilijke moeilijkheidsgraden:
Dit is het eerste gevecht waarin de genialiteit van Counterstance in het spel komt, een wapenvaardigheid die is opgepikt van het Twin Stinger-wapen. Je zult in dit gevecht zien hoe overweldigend het is als het correct wordt gebruikt. Zorg er ten eerste voor dat je Elemental-Fire Materia op je wapen hebt om je een extra voorsprong op hem te geven, en het is ook de moeite waard om een ​​Time Materia te hebben, zodat je Haste op jezelf kunt werpen voor snellere ATB.

Als je dan ‘Plunge’ boven zijn hoofd ziet verschijnen of hij je gaat aanvallen met een fysieke aanval, selecteer je snel Counterstance (het is de moeite waard om het op een snelkoppeling te hebben) en je blokkeert niet alleen de aanval, maar deelt een enorme counter die duurt uit een groot deel van het leven en boost de Stagger-balk.

Omdat Roche je MP heeft aangevuld, heb je ook wat speelruimte om hem te raken met een paar Firagas (vooral als hij Staggered is), wat weer enorme schade aanricht. Met deze tactieken zou je Roche met gemak moeten vernietigen.

Afspraak op de lege kavel

Nadat je Roche hebt verslagen, sta je weer buiten de compound met Biggs. Volg hem naar het lege terrein van vroeger om Jessie te ontmoeten.

Keer terug naar de sloppenwijken

Volg Jessie nu het gebied uit. Nadat je door een deur en een trap bent gegaan, kun je aan de linkerkant een Revival Materia oppakken .

Naar Wedge’s Place

Volg na de landing Wedge, je komt langs om te controleren of Biggs en Jessie terug zijn voordat je zijn plaats bereikt.

Overgebleven betaling

Je kunt nu teruggaan naar Jessie’s huis, waar ze je een Barrier Materia zal geven voor je resterende betaling. Reageer tijdens het gesprek op haar hoe je wilt.

sloppenwijk wijsheid

Eindelijk kun je teruggaan naar het appartement van Cloud. Selecteer ‘Slaap tot morgen’ als je niets in de stad wilt doen.

Plotselinge aanval

Na een tussenfilmpje zal Cloud ontwaken en zal het gebied wemelen van vreemde, spookachtige vijanden. Deze worden Mysterious Spectres genoemd en hoewel ze niet erg sterk zijn, nemen ze minder schade op door fysieke aanvallen, dus het is beter om magie te gebruiken om de wankeling snel te vergroten.

Nadat je deze eerste groep hebt verslagen, ga je naar Seventh Heaven om de anderen te ontmoeten. Wanneer je die groep bereikt, zal er een nieuwe vijand zijn, een Enigmatic Spectre genaamd, die veel sterker is dan de rest. Als het nog meer weerstand biedt tegen schade, moet je eerst de andere Spectres aanvallen om het te beschadigen. Na een tijdje zal de Enigmatic onder druk komen te staan, waarna je hem in plaats daarvan moet focussen om te proberen hem te laten wankelen. Nadat het is verslagen, zal het gevecht eindigen.

Een nieuwe operatie

Jessie raakt gewond tijdens de Spectre-aanval, dus Cloud krijgt de opdracht om mee te doen. Barret geeft je wat extra geld om voorraden te halen, en als je klaar bent, ga je naar het station. Op weg naar buiten kun je net voor het eigenlijke station bij de verkoper stoppen om spoor te kopen 4. Barret’s Theme (als je dat nog niet in hoofdstuk 3 hebt gekocht).

Ga naar het perron en praat met Barret en stem ermee in om te vertrekken wanneer je klaar bent.

Hiermee is hoofdstuk 4: Mad Dash in Final Fantasy VII Remake voltooid. Nu begint de missie Dogged Pursuit.

Volgende: Hoofdstuk 5: Dogged Pursuit

Final Fantasy VII Remake Alle Hoofdstukken en Side Missies
Final Fantasy VII Remake Wiki Guide

Vorig artikelFinal Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 3 – Home Sweet Slum
Volgend artikelFinal Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 5 – Dogged Pursuit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here