Final Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 3 – Home Sweet Slum

Hoofdstuk 3: Home Sweet Slum is de derde verhaalmissie in Final Fantasy VII Remake. Deze walkthrough leidt je door alle doelstellingen van de Home Sweet Slum Main Mission.

Home Sweet Slum begint wanneer je Fateful Encounters voltooit.

Gebied: Sector 7 Slums 
Vereiste: Voltooi Hoofdstuk 2: Fateful Encounters

Doelstellingen: 

 • Keer terug naar de basis
 • Luidruchtige buren
 • Het leven in de sloppenwijken
 • Een baan voor de buurtwacht
 • Probleemoplossing
 • Een goed uitgevoerde klus
 • Shinra reageert
 • Praten Strategie
 • Onheilspellende schaduwen
 • De Jessie Job

Keer terug naar de basis

Zodra het hoofdstuk begint, begint u het lineaire pad naar het doel af te dalen. Je kunt naar NPC-gesprekken luisteren, maar er is niets in de omgeving dat je kunt oppikken. Zodra je het stadsgebied bereikt, ga je naar de Seventh Heaven-bar, de game staat je hiervoor niet meer toe. Wanneer je de trappen bereikt, heb je een filmpje en geef je automatisch de gele bloem aan Tifa uit het vorige hoofdstuk.

Eenmaal binnen praat je met Tifa en Barret en praat dan met Marlene. Tifa vraagt ​​om buiten te spreken, maar voordat je dat doet, kun je naar de nabijgelegen jukebox gaan en ermee communiceren. Hiermee maak je kennis met de muziekschijven, die verzamelobjecten zijn die je via het spel in winkels of op andere plaatsen kunt verkrijgen. 
Interactie met de jukebox geeft je 3 Tifa’s Theme. Ga na ontvangst naar buiten.

Tifa zegt dat er een appartement in de buurt is waar je nu kunt verblijven, en je volgt haar ernaartoe. Communiceer met de deur om naar binnen te gaan.

Luidruchtige buren

Cloud wordt ’s nachts wakker met geluiden naast de deur. Ga naar buiten en communiceer met de deur voor nog een filmpje.

Het leven in de sloppenwijken

Nadat je weer naar boven bent gelopen, moet je teruggaan naar de zevende hemel. Voordat je naar beneden gaat, kun je een ladder beklimmen aan de zijkant van het flatgebouw om een ​​kist te vinden met een Phoenix Down.

Ga naar beneden en je ontmoet automatisch Marle, de hospita van het appartement. Het is nu de bedoeling dat je naar de Zevende Hemel gaat, maar je kunt eerst wat rondkijken. Ga naar het zuiden van het gebied en daar is een ladder waarmee je een gebouw kunt beklimmen. Op het tweede niveau vind je een kist met daarin een Ether.

Als je dan teruggaat naar het midden van het gebied kun je door een lagere tunnel naar een gebied met een stel katten lopen, en vlakbij is nog een kist met 2 Adrenaline.

Ga naar het noorden door een groot metalen gebouw, je kunt door een ander gebied een braakliggend terrein induiken. Aan de rechterkant van het gebied is een kist met 3 granaten.

Ga aan de andere kant van de metalen structuur en de trap af en je kunt een man vinden bij een kleine grammofoon die muziek speelt. Praat met hem om het muzieknummer 27. Hip Hop de Chobobo te krijgen.

Tegenover hem zal een kleine trap een andere kist zijn met 2 Hi-Potions.

Hierna heb je alles in de omgeving gepakt en kun je naar Seventh Heaven gaan om met Tifa te praten. Ze neemt je mee op een rondleiding door de stad (die je jezelf al hebt gegeven als je alle kisten hebt gepakt) en je helpt haar geld in te zamelen voor de waterfilters, zodat ze de rest kan betalen van wat ze je schuldig is.

Je eerste stop is de Item Shop in de stad. Nadat je het geld hebt gekregen, stelt Tifa voor om enkele items te kopen, hoewel je dit niet verplicht bent. Wat je echter wel moet kopen, is het muzieknummer dat beschikbaar is in de inventaris van deze winkel, 1. The Prelude. Als je de twee eerder hebt gepakt, verdien je nu de trofee Muziekverzamelaar. 
Je kunt ook Ice Materia en Lightning Materia in deze winkel kopen.

Volg Tifa naar buiten, dan ga je terug en praat je weer met Marle. Dit laat je vervolgens kennismaken met rustplekken, dit zijn plaatsen waar je een pauze kunt nemen om HP en MP volledig te herstellen. Je gaat ten slotte naar de wapenwinkel om het laatste filter te pakken. Ze stelt dan voor dat je helpt met de buurtwacht, dus volg haar naar boven en ga naar binnen. Je praat met Biggs en krijgt dan een tutorial over het modden van wapens.

Een baan voor de buurtwacht

Na de modding-tutorial krijg je de taak om met enkele monsters om te gaan voor de Neighborhood Watch. Tifa zal zich bij je gezelschap voegen en je hebt een locatie gemarkeerd op je kaart naar het westen. Verlaat de poort naar het Scrap Boulevard-gebied. Ga naar het zuiden om nog een open gebied te krijgen, waar je groepen monsters zult vinden. Je kunt Gorgers en Wererats in het gebied vinden, dit zijn fundamentele wezensvijanden die geen problemen zouden moeten veroorzaken.

Terwijl je in dit gebied bent, ga je de tunnel in het midden in en pak je de groene bol in het midden om een Ice Materia te krijgen.

Blijf door het gebied lopen om alle groepen vijanden uit te schakelen. Als je eenmaal in het gebied bent met de single Gorger en Wererat, zal Tifa zeggen om terug te gaan, maar zorg ervoor dat je eerst de kist aan de uiterste westelijke rand van het gebied grijpt. Het bevat 2 tegengiffen.

Ga terug naar het Buurtwachtgebouw en praat met de groep, ga dan naar beneden naar de wapenwinkel. De winkeleigenaar geeft je gratis een Iron Blade Sword en je krijgt nu toegang tot de winkel waar je nieuwe wapens, pantser en accessoires kunt kopen.

Probleemoplossing

Tifa stelt nu voor om naar Wymer te gaan, van wie je meer werk kunt krijgen. Nadat je met hem hebt gesproken, word je onmiddellijk gevraagd om met Chadley te praten, de jongen die naast hem staat. Chadley geeft je een Assess Materia en vraagt ​​je deze in je uitrusting te plaatsen om vijandelijke gevechtskenmerken voor hem te beoordelen. Dit is een van de 6 zijmissies in dit hoofdstuk die je kunt doen. Je moet ten minste één van de nevenmissies voltooien om verder te komen in het verhaal, maar je moet ervoor zorgen dat je ze alle 6 doet, aangezien nevenmissies alleen beschikbaar zijn in hun respectievelijke hoofdstukken en niet later.

De nevenmissies waar je op dit moment aan moet werken zijn:

 • Lost Friends
 • Rat Problem
  On the Prowl
 • Chadley’s Report
 • Nuisance in the Factory
  Just Flew In from the Graveyard

Links van waar Chadley staat vind je een scorebord dat bijhoudt hoeveel Fiends (Monsters) je hebt gedood. Praat met Katie bij het scorebord. Het verslaan van 10 monsters beloont je met 5 drankjes, het doden van 20 monsters geeft je Revival Earrings, het doden van 50 monsters geeft je MP Up Materia. Je zou genoeg kills moeten krijgen door de zijmissies te doen, maar zo niet, dan kun je ze bewerken in de Scrap Boulevard, het stoffige gebied rechts van Chadley.

Op dit punt kun je ook teruggaan naar het treinstation en de muziek-cd 4. Barret’s Theme kopen bij een van de eetkraampjes.

Een goed uitgevoerde klus

Na het voltooien van een zijmissie zal Tifa zeggen dat Barret nu waarschijnlijk klaar is, en je kunt naar Seventh Heaven gaan om het verhaal verder te ontwikkelen.

Shinra reageert

Wanneer je in de buurt van de bar komt, zal er een commotie buiten zijn, en er zal een filmpje plaatsvinden waarin je het personage Johnny zult zien wegslepen door Shinra-bewakers. Volg Tifa naar de twee punten om te wachten tot de bewakers weggaan, dan zal ze je vertellen dat ze wil dat je de bewakers afleidt. Je kunt uitrusten op de nabijgelegen bank en de automaat gebruiken om wat benodigdheden te kopen voordat je verder gaat als je dat nodig hebt.

In dit gebied moet je nu vechten tegen twee Security Officers, een Guard Dog en een Elite Security Officer. De andere vijanden zijn net zo gemakkelijk in de omgang als normaal, maar de Elite Officer heeft behoorlijk wat meer gezondheid en gebruikt ook drankjes om zichzelf te genezen. Hij is echter erg zwak om te vuren zoals andere mensen, dus gebruik dat om hem snel te sturen.

Zodra de vijanden zijn aangepakt, interactie met Johnny en hij zal wegrennen. Volg Tifa terug uit het gebied, dan heb je de taak om weer terug te gaan naar Seventh Heaven. Als je de andere zijmissies nog niet hebt voltooid, moet je ze nu voltooien voordat je naar de bar gaat. Wanneer je naar de deur gaat, vraagt ​​Tifa je in feite of je in de stad wilt blijven of niet, omdat dit het laatste punt is dat je hier kunt doen voordat je doorgaat naar het einde van het hoofdstuk.

Ontdekking: Eindelijk alleen

Als je nu alle 6 zijmissies hebt voltooid, heb je een nieuw doel met de naam “Eindelijk alleen” onder een kopje met de naam Ontdekking in het Verhaalmenu. Ga hiervoor terug naar Stargazer Heights waar Marle buiten wacht. Ga naar boven naar je kamer en vervang het waterfilter in de gootsteen, ga dan naar Tifa’s kamer. Binnen heb je een praatje, dan stelt ze voor dat je naar de stad gaat om te vieren dat je elkaar weer ziet en vraagt ​​ze wat voor soort outfit ze moet dragen. U kunt kiezen tussen “Volwassen”, “Sportief” of “Exotisch”. De keuze hier bepaalt wat ze draagt ​​tijdens hoofdstuk 9 en is gekoppeld aan het verkrijgen van alle 9 bruidsjurken voor de trofee “Dressed to the Nines”. Het wordt aanbevolen om bij de eerste run met “Sporty” of “Exotic” te gaan. De reden is dat je hierdoor de side-quests en dit evenement helemaal kunt overslaan op je harde moeilijkheidsgraad, omdat Tifa standaard de Mature-outfit zal dragen als je dit evenement overslaat. Het bespaart je dus tijd door Side Quests opnieuw uit te voeren tijdens je 2e playthrough. Nadat je je keuze hebt gemaakt, ga je weer naar buiten en geeft Marle je een Crescent Moon Charm-accessoire.

Zodra dat is afgehandeld, heb je niets meer te doen in dit gebied, dus ga naar de bar en ga naar binnen als je klaar bent om verder te gaan. Inside Tifa vraagt ​​je wat je wilt drinken, en je kunt kiezen wat je wilt.

Praten Over Strategie

Jessie komt binnen en praat met je, en laat je dan alleen achter in de bar. Binnen moet je wat tijd doden voordat je verder kunt, dus als je wilt is dit de eerste mogelijkheid dan kun je gebruik maken van het dartbord in de hoek.

Voor de trofee Heavenly Dart Player moet je de bovenste positie op het leaderboard naast het dartbord bereiken, waarvoor je 301 Countdown moet spelen. Je hebt rondes waarin je drie darts werpt om je score te verlagen van 301 naar exact nul met zo min mogelijk worpen, waarbij je voor je laatste worp het exacte aantal moet krijgen om de score tot nul te verlagen. Om de topscore op het leaderboard te krijgen, moet je dit in 7 worpen doen om Wedge’s score van 8 te verslaan. Dit kan in minimaal 6 worpen (bijvoorbeeld 5 x Bullseye + Triple 17), dus je hebt een twee dart bereik waar je dit in kunt werken. Richt op de plek die je wilt, wacht dan tot de bewegende ring in de middelste ring krimpt en laat los en je werpt precies waar je mikt.

Nadat je minstens één keer darts hebt gespeeld om de tijd te doden, kun je teruggaan en weer aan de bar gaan zitten om op Tifa te wachten. Je ontvangt de rest van je geld en moet dan de bar verlaten.

Onheilspellende schaduwen

Wanneer je de bar verlaat, ziet Cloud een groep gangsters in de buurt die je moet onderzoeken. Volg ze naar de nabijgelegen steeg, waar ze je dan zullen aanvallen. Ze hebben veel meer gezondheid dan de typische beveiligingsbeambten van vroeger, dus houd er rekening mee dat je er niet in één keer doorheen kunt zwaaien. Ze zijn echter zwak om te vuren zoals andere mensen, dus gebruik dat om snel grote hoeveelheden schade aan te richten. Ze zullen ook allemaal een buff gebruiken om te voorkomen dat ze gewankeld worden zodra hun gezondheid laag wordt, dus houd daar ook rekening mee.

Nadat ze zijn afgehandeld, kun je teruggaan naar je appartement.

De Jessie Job

waar Jessie je tegenhoudt en je vraagt ​​om haar ergens mee te helpen. Ze geeft je de Ifrit Materia als aanbetaling als je ermee instemt haar te helpen. Op dit punt wacht ze op het balkon en kun je met haar praten als je klaar bent om verder te gaan. Zorg ervoor dat je eerst alle benodigdheden pakt die je nodig hebt en maak een save voordat je met haar praat. Zodra u akkoord gaat om te gaan, eindigt het hoofdstuk.

Hiermee is Hoofdstuk 3: Home Sweet Slum in Final Fantasy VII Remake voltooid. Nu begint de missie Mad Dash.

Volgende: Hoofdstuk 4: Mad Dash

Final Fantasy VII Remake Alle Hoofdstukken en Side Missies
Final Fantasy VII Remake Wiki Guide

Vorig artikelFinal Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 2: Fateful Encounters
Volgend artikelFinal Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 4 – Mad Dash

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here