Final Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 17 – Deliverance from Chaos

Hoofdstuk 17: Deliverance from Chaos is de 17e verhaalmissie in Final Fantasy VII Remake. Deze walkthrough leidt je door alle doelstellingen van de Deliverance from Chaos missie.

De bevrijding van Chaos begint wanneer je The Belly of the Beast voltooit.

Gebied: Sector 0 – Shinra Electric Power Company 
Vereiste: Voltooi Hoofdstuk 16: The Belly of the Beast 

Doelstellingen:

 • Een uitweg
 • Vind de anderen
  • Wolk
   • Vind Barret
   • Gebruik de centrale terminal
   • 4e wijk
   • Red XIII
  • Tifa
   • Onderzoek de 3e wijk
   • Red XIII
   • Naar de centrale terminal
   • Een weg omhoog
   • Bron van het geluid
 • Het onheilspellende pad
 • De confrontatie
 • De grote ontsnapping

Een uitweg

Aan het begin van het hoofdstuk wordt Cloud wakker in bed in de kinderkamer van Aerith, waar de groep hem naartoe bracht nadat hij flauwviel. Als je de controle hebt voordat je iets anders doet, open dan de paarse kist om een Reinforced Staff te krijgen, het laatste wapen van Aerith.

Praat twee keer met Aerith om verder te gaan en ga na de tussenfilmpjes de kamer uit. In de eerste kamer links vind je een kist met een Enfeeblement Ring en in de tweede rechts vind je nog een kist met een Pheonix Down.

In de gang voordat je naar de grotere gaat, is er nog een kist, deze met een Ether.

Ga terug door het lab op de route die je eerder nam, en dan terug naar het lab waar je Aerith hebt gered. In het lab word je geblokkeerd en wordt de groep aangevallen door een groep onbekende entiteiten, terwijl Red en Barret de trap opruimen. Nadat de groep is verslagen, is de weg vrij en kun je verder naar de lift. Als je het wilt gebruiken, heeft de kamer aan de overkant waar je de lifthal binnenkomt nog een bank en een automaat om te gebruiken, dan kun je als je klaar bent verder gaan met de lift.

Vind de anderen

Na te zijn neergehaald, wordt Cloud gescheiden van de groep. Ga verder over het pad en trek aan de schakelaar op de rechtermuur om een ​​weg vooruit te vinden. Ga verder langs het lineaire pad naar beneden. In het eerste meer open gebied heb je een aantal Monodrives om mee om te gaan voordat je verder gaat. Ga vooruit en er zal een pad zijn dat je een beetje door de pods in de dubbel kunt gaan, die aan het einde een Poison Materia heeft.

Ga verder langs het pad om een ​​gebied te vinden met een paar onbekende entiteiten. Red XIII zal naar beneden springen en je helpen, hoewel hij geen direct controleerbaar partijlid is, dus doet hij gewoon wat hij wil. Nadat je ze hebt verslagen, ga je verder naar boven. Boven aan de trap vraagt ​​het spel je om Red de gaten te laten overbruggen en je te helpen over te steken. Nadat je hem zover hebt gekregen om dat te doen, draai je je om en spring je eerst over de andere pods, want dit platform heeft een kist met een Phoenix Down.

Na het oversteken van de pods is er een kleine kamer met een bank en een automaat erin. Nadat je die hebt gebruikt, ga je verder door de hoofdgang.

Vind Barret

Halverwege de trap hoor je Barret ergens over schreeuwen. Ga de kamer in om hem te helpen omgaan met een groep Monodrives die hem aanvalt. Nadat ze zijn behandeld met twee onbekende entiteiten, springen ze uit nabijgelegen pods en daarna wordt je aangevallen door een nieuwe vijand, een MOTH-eenheid. Deze Shinra-robots hebben draaiende messen en vallen aan met elektrische aanvallen. Je kunt hun verspringende meter niet buiten vullen direct nadat ze de elektrische aanval hebben gebruikt, dus gebruik die kans om ze te raken met magie en vaardigheden.

Ga verder over de loopbruggen langs deze kamer. Voordat je de eerste trap opgaat, kijk je links ervan naar een paarse kist. Deze kist bevat Twin Stinger, het laatste wapen van Cloud.

Ga verder omhoog en je hebt nog een opening om Red naar toe te sturen om een ​​schakelaar over te halen. Na de scène waarin Tifa en Aerith de kleine kamer binnengaan, sprongen de onbekende entiteiten eruit en vonden een kist met 3000 gil.

Ga verder aan de andere kant van het hokje. Tifa en Aerith zijn aan en communiceren met de console om met hen te praten. Vanaf hier kun je kiezen welk deel je als eerste gaat spelen, Cloud en Barret, of Tifa en Aerith. Schakel voor dit eerste deel over naar het spelen als Tifa en Aerith. Als u op enig moment naar de andere karakters wilt overschakelen, gaat u naar en van de PHS Terminal-locaties.

Onderzoek de 3e wijk

Ga de trap op naar de bovenste verdieping waar je de deur naar de 3e afdeling ziet. Ga er net voorbij aan de rechterkant om een ​​schakelaar over te halen, die pods uit de muur beweegt. Dit verplaatst ze ook naar de onderstaande groep, zodat ze kunnen oversteken wanneer je naar ze terugschakelt. Net over de pods op dit niveau, is er een kist met een Ether.

Spring terug naar de overkant en gebruik de nabijgelegen terminal om terug te schakelen naar Cloud en Barret.

Gebruik de centrale terminal

Nu het pad open is door aan de schakelaar hierboven te trekken, kun je over de pods verder gaan. Aan de andere kant heb je te maken met een Blast-Ray en een paar Slug-Rays. Als ze verslagen zijn, trek je aan de nabijgelegen schakelaar om een ​​brug naar het midden van het gebied te openen. Voordat je aan een van de hoofdschakelaars trekt, ga je naar links en pak je de Time Materia.

Ga terug naar het midden en trek aan de schakelaar met het 03-label erboven, schakel dan terug naar het spelen als Tifa en Aerith.

Je kunt nu door de geopende deur naar de 3e afdeling gaan. In de doodlopende kamer trek je aan de schakelaar aan de muur, die de grote deur in de gang opent. Reken af ​​met de groep onbekende entiteiten en knijp dan door de gedeeltelijk open deur. In deze kamer met alle kooien kun je halverwege doorgaan en dan rechts de hoek om om een ​​kist te vinden met een Mega-Potion.

Ga deze kamer uit en dan naar de volgende, waar je wordt aangevallen door een aantal Bloodhounds die uit kooien breken. Als ze allemaal verslagen zijn, kruip je onder het obstakel door en ga je weer de gang in. In dit gedeelte ga je eerst naar links, waar je in de hoek een kist kunt vinden die 5.000 gil bevat.

In deze gang vind je een vijand genaamd Zenene. Deze werken enigszins vergelijkbaar met een onbekende entiteit, maar zijn sterker en hebben geen specifieke elementaire zwakte, maar hebben wel een kleine weerstand tegen vuur.

Als het verslagen is, ga je naar de zijkamer om een ​​schakelaar over te halen en het volgende gedeelte van de gang te openen. Ga verder de volgende kamer in en ga de trap op naar de tweede verdieping. Ga de pijpen op en loop naar het volgende gebied. Halverwege val je naar beneden en moet je in deze kamer afrekenen met een paar Zenene. Nadat ze zijn afgehandeld, ga nog niet onder de deur door, ga de nabijgelegen ladder op en over de pijpen om een ​​kist te bereiken die een Mega-Potion bevat. Je kunt ook naar de andere kant van de kamer gaan om een ​​schakelaar te activeren, waarmee je de grote deur kunt openen, zodat je de kist in de kooi kunt bereiken die een Force-armband bevat.

Ga verder naar het volgende gebied en je bent terug in de centrale kamer. Ga de trap af en dan naar links waar je een groep van drie Sentry Turrets hebt om mee om te gaan. Ga daarna de ladder op en trek aan de hendel om de volgende set pods te openen. Ga naar de overkant en gebruik de volgende terminal om over te schakelen naar Cloud en Barret.

Trek het niveau 02 uit voordat je het centrale gebied verlaat, ga dan over en door de nu geopende deuren en de 2e wijk in. Ga door de gang naar de grote kamer, en nu zal deze groep worden opgesloten en een groep Zenene moeten uitschakelen. Ga de kamer uit de gang in en ga dan naar rechts naar de grote poort. Rond de stapel rommel vind je een kist met een Astral Cuff.

In de volgende kamer moet je omgaan met een groep van drie Shock-Rays, samen met een andere MOTH Unit. Probeer de Rays zo snel mogelijk uit te schakelen zodat ze de MOTH niet kunnen afschermen, dan hoef je je er alleen maar zorgen over te maken. In de volgende kamer probeert Red achter Hojo aan te gaan, maar wordt gepakt, dus alleen Cloud en Barret moeten afrekenen met een nieuw type vijand genaamd Sledgeworm. Er zijn er hier drie en ze kunnen heen en weer springen tussen de ronde gaten in de vloer, dus je moet constant uitkijken waar ze zijn. Zoals de meeste robots zijn ze zwak voor Lightning, dus dat kan worden gebruikt om grotere hoeveelheden schade aan te richten. Als je iemand een aanval ziet doen genaamd Torpid Strike, vermijd dan om in de buurt te zijn alsof ze je raken, het zal Stop toebrengen en dan zullen ze een grote combo op je uitvoeren terwijl je stick bent.

Als ze zijn afgehandeld, ga je onder de deur door en dan de trap op om Red te redden. Ga vanaf hier in plaats van de weg naar het doel te vervolgen, de andere kant op door de andere observatiekamers. 
In de derde bij de deur vind je een kist met 2 remedies. In de kamer waar je door moet gaan, ga je naar de rechterhoek in plaats van de trap op. Hier vind je een kist met daarin een Chain Bangle.

Ga door de kamers totdat je bij de kamer komt met alle schermmuren. Voordat je kunt vertrekken, word je opgesloten door de vijand van eerder, wat een Brain Pod wordt genoemd. Deze spuwen voornamelijk gifaanvallen naar je om aan te vallen, en zijn zwak voor Lightning zoals andere mechanische vijanden. Wanneer het de halve gezondheid bereikt, zal het iedereen verdoven en je in het midden van de kamer laten vastzitten, dan veel kopieën van zichzelf oproepen, gevolgd door gif rond de buitenrand van de kamer te spuiten. Zodra alle exemplaren zijn vernietigd, is het gevecht voorbij en kun je de kamer uit terug naar het centrale gebied gaan.

4e wijk

De trap op, passeer je de deur naar de 4e Ward. In de buurt is nog een bank en een automaatruimte, dan kun je doorgaan om een ​​andere plek te bereiken om Red te sturen om een ​​pod-muur te openen.

Red XIII

Als je die podmuren opent, komen er een stel onbekende entiteiten binnen. Versla de twee op je platform, dan zul je zien dat Red naar een lager gebied wordt geslagen en je moet hem snel helpen. Ga over het pad naar de PES-terminal en schakel over naar Tifa en Aerith, volg dan het pad terug van waar ze zijn. Je zult twee Sledgworms op het platform moeten bevechten terwijl je voorbijgaat, en dan de ladder afdalen. Op dit lagere platform verschijnen twee Enhanced Shock Troopers waarmee je ook moet omgaan voordat je verder gaat. Ga onder de pods door om Red te bereiken en help hem dan de rest van de Unknown Entities uit te schakelen.

Naar de centrale terminal

Vanaf het platform waarop je begint, ga je de nabijgelegen trap af. Beneden ga je weer naar links om een ​​kist in de hoek te vinden die een Ether bevat. Je kunt dan Red over de muur sturen om de pod-muur te openen zodat je over kunt steken.

Een weg omhoog

Ga naar de nabijgelegen schakelaar en trek eraan om de brug naar de centrale terminal te verlengen. Nadat je dit hebt gedaan, zal het een aantal Ray-vijanden spawnen om snel mee om te gaan. Je kunt dan naar het middelste gebied gaan en aan de schakelaar met 04 trekken, en dan terugschakelen naar Cloud en Barret.

Als je terug bent als Cloud en Barret, moet je nog een paar onbekende entiteiten verslaan en dan verder omhoog en door de deur naar de 4e afdeling. Als je de pijp binnengaat ga je eerst naar links. 
Aan het einde vind je een platform met een kist die 2 Mega-Potions zal bevatten.

Ga terug door de pijp in de andere richting en trek aan de schakelaar aan de linkerkant om de deur te openen. In de volgende kamer ga je de ladder rechts naar beneden om het lagere niveau te bereiken, klim dan de ladder op in de volgende buis.

Je springt terug naar de benedenkamer, waar je moet vechten tegen een nieuwe vijand genaamd Swordipede. Hoewel ze meer op een paling dan op een duizendpoot lijken, zweven deze robots door het gebied en doen ze niet veel directe aanvallen. Als je hem rechtstreeks met Cloud probeert aan te vallen, zullen je schommels meestal weerkaatsen, dus je kunt over het algemeen beter gewoon overschakelen naar het besturen van Barret en hem neerschieten, en vervolgens zijn aanvallen vermijden wanneer hij ze doet. Wanneer je het op halve gezondheid krijgt, zal het uit het gebied breken en naar Tifa en Aerith gaan, op welk punt je in principe hetzelfde wilt doen en overschakelen naar Aerith om het te raken met afstandsaanvallen.

Nadat het is verslagen, speel je nog steeds als Tifa en Aerith. Ga naar het doel en je komt automatisch in een lift.

Bron van het geluid

Volg na de lift het pad rondom en trek dan aan de schakelaar om de deur te openen. De bemanning is weer bij elkaar en je kunt teruggaan naar de lift om verder te gaan. Volg het pad rond naar de volgende. Hier legt Red uit dat dit het laatste punt van geen terugkeer is. Momenteel kun je rondrennen in het vorige gebied, nog steeds zoveel je wilt, maar als je eenmaal door deze lift bent gegaan, ga je tot het einde van het verhaal. Als je klaar bent om verder te gaan, antwoord je met ‘Ja’ als je naar het dak gaat.

Het onheilspellende pad

Volg bovenaan het spoor van paarse smurrie. In de bovenste kamer kun je door een zijdeur naar het dak gaan, waar aan weerszijden een bank en een automaat staan. Gebruik ze indien nodig en ga dan verder langs de rand van het dak.

Boss Fight: Jenova Dreamweaver

Jenova kan een van de meest irritante bazen zijn, omdat ze bijna elke melee-aanval tegengaat met een tentakelzweep. Er is echter een truc om deze strijd gemakkelijk te winnen…gebruik Aerith! Als je haar als partijleider gebruikt en achterblijft met haar reguliere aanval en Tempest, kan Jenova haar niet raken met haar counter en om de een of andere reden countert ze je AI-partners niet vaak terwijl ze automatisch aanvallen.

De belangrijkste aanval die je moet ontwijken is Black Light, dat een directe straal van wat lijkt op inkt op je personage afvuurt. Als je ziet dat deze aanval afloopt, duik dan achter een pilaar om hem te ontwijken. Wat u moet doen, is zowel de linker- als de rechtertentakels uitschakelen om het hoofdlichaam van Dreamweaver te laten wankelen. Concentreer je gewoon op het één voor één aanvallen met Aerith en gebruik de sterkste ATB-vaardigheden van Cloud en Tifa vanuit het Command-menu. Blade Burst en Starshower werken goed.

Nadat Jenova op halve gezondheid is gevallen, wordt ze immuun voor elke aanval en verschijnen er een heleboel tentakels in de arena. Het is jouw taak om deze allemaal uit te schakelen voordat je haar weer kunt aanvallen. Je zult er ongeveer 30 moeten uitschakelen, maar Triple Slash zal ze absoluut vermoorden. Val gewoon aan in Operator Mode om ATB op te bouwen en dan onmiddellijk Triple Slash.

Zodra ze weg zijn, hervat je de vorige tactieken, houd je afstand met Aerith en gebruik je ATB-commando’s met Tifa en Cloud.

Tips voor de Harde modus:  Dit gevecht is precies hetzelfde op Hard, behalve dat je deze keer Gotterdammerung kunt gebruiken als je Pride and Joy eerder in dit hoofdstuk hebt verslagen (sterk aanbevolen). Rust het uit op Cloud en gebruik onmiddellijk zijn Ascension op een van Jenova’s tentakels om het te breken en blijf het gebruiken wanneer beschikbaar, bij voorkeur op het hoofdlichaam. Als je het bewaart voor een Stagger, zal het waanzinnige schade aanrichten.

Een andere tip is dat dit een zeldzame gelegenheid kan zijn waarbij het het beste is om een ​​MAX Pray Materia te gebruiken op een van je personages (waarschijnlijk Aerith) in plaats van Magnify-Cure te gebruiken. De reden hiervoor is dat je bijna onmiddellijk na deze twee bazen over hebt, waarbij de laatste misschien wel de moeilijkste verhaalbaas in het spel is. Daarvoor wil je zo dicht mogelijk bij de maximale MP op Aerith, dus als je het gebruik ervan nu kunt besparen, maak dan van de gelegenheid gebruik.

De confrontatie

Nadat dat baasgevecht is afgelopen, kun je weer naar buiten gaan. Ga verder naar de andere kant van het raam op het dak, waar een andere bank en een automaat zijn om te gebruiken. Als je klaar bent, ga je de nabijgelegen ladder op.

Boss Fight: Rufus & Darkstar

Je hebt alleen Cloud voor dit gevecht, maar je zou geen problemen moeten hebben als je weet wat je doet. De eerste taak is om Darkstar uit te schakelen. Gebruik hiervoor de Punisher-modus en gebruik vervolgens je Counterstance-vaardigheid wanneer je ‘Whirlwhip’ boven zijn hoofd ziet verschijnen. Gebruik dan Blade Burst als je eenmaal je ATB hebt opgebouwd. Als je hem uitschakelt, wordt de verbinding tussen hem en Rufus verbroken, die ook als schild fungeert en hun aanvallen versterkt.

Rufus is een beetje lastiger en de vreselijk nutteloze beoordeling van de flaptekst geeft ons niet veel idee. Alleen het gebruik van ‘een bepaald vermogen’ zal hem Staggeren. Gelukkig, met behulp van deductiekrachten, is Braver de enige vaardigheid die Cloud sinds het begin heeft gehad waarvoor geen beheersing van andere vaardigheden vereist is. Daarom moet je doel zijn om ATB te bouwen en Braver te gebruiken wanneer Rufus herlaadt.

Hij heeft twee hoofdaanvallen, Guns Akimbo en Bright Lights. Bewaak Guns Akimbo en ontwijk Bright Lights opzij. Wanneer hij deze aanvallen beëindigt en ‘Reload’ boven zijn hoofd verschijnt, gebruik dan Braver en als je hem raakt, krijg je onmiddellijk Stagger, waardoor je hem kunt aanvallen in de Punisher-modus. Als je geen ATB hebt, doe dan wat snelle aanvallen en rol weg voordat hij kan counteren. Val hem nooit aan buiten zijn Reload-animatie, want hij zal het gewoon meteen tegengaan en je beschadigen.

Dat is alles. Wacht op Reload, gebruik Braver, gebruik Punisher Mode tijdens Stagger en herhaal.

Tips voor de harde modus:  Als je eerder in hoofdstuk 17 Gotterdammerung van Pride and Joy hebt gekregen (sterk aanbevolen), dan is dit een van de gemakkelijkste baasgevechten in het spel. Zodra je begint, raak je Darkstar met Ascension en het zal de helft van zijn gezondheid verliezen en in Stagger of dichtbij zijn. Maak het af met Punisher Mode-aanvallen en een Triple Slash/Blade Burst.

Richt dan je aandacht op Rufus, met dezelfde methode als hierboven. Je limiet zou nu bijna opgeladen moeten zijn, maar bewaar hem voor zijn Stagger. Raak hem met Braver, gebruik dan Ascension en het zal praktisch zijn hele levensbalk opstijgen. Als hij niet dood is, zullen nog een paar aanvallen het doen.

De grote ontsnapping

Boss Fight: Het Arsenaal

Opmerking:
Houd tijdens het filmpje van de lift na het verslaan van Rufus je vierkantje ingedrukt wanneer de knop in de linkerbenedenhoek wordt weergegeven. Hiermee kun je van uitrusting wisselen vóór de Arsenal-baas (vooral handig bij moeilijkheidsgraad om Gotterdammerung-accessoire van Cloud naar Barret te wisselen).

Arsenal is een van de moeilijkste en meest frustrerende bazen in het spel.

Je kunt een goede 15 minuten besteden aan het verminderen van zijn gezondheid en uiteindelijk zo dicht bij het winnen komen … alleen voor een goedkope, niet te blokkeren beweging om je weg te vagen als je niet genoeg schade aanricht binnen een tijdslimiet. Hoe dan ook, daarover later meer. Deze strijd test ook de grenzen van het lock-on-systeem, met zoveel bewegende delen dat het echt lastig wordt. Het is misschien het beste om alleen voor dit gevecht alle vaardigheden uit het Command-menu te selecteren in plaats van snelkoppelingen te gebruiken.

Je hebt alleen Barret en Aerith voor deze strijd, dus er wordt vanop afstand gevochten. Red XIII zal van dichtbij wat melee-schade oplopen, maar je hebt geen controle over hem, dus je wordt aan zijn grillen overgelaten. Rust Elemental-Lightning uit voor je pantser (geen wapens), aangezien hij graag elektrische aanvallen gebruikt en vaak zijn elementaire weerstanden verwisselt, zodat je geen voordeel kunt behalen met aanvallen.

Het eerste dat je moet doen, is de drie barrièredrones uitschakelen die Arsenal bestrijken. Gebruik Overcharge/Maximum Fury tussen reguliere aanvallen door om ze uit te schakelen. Gebruik bij Aerith Ray of Judgment. Concentreer je op één tegelijk en ze worden vernietigd, waarna je Arsenal kunt aanvallen.

Zijn aanvallen komen hard aan, dus je beste verdediging tegen zijn Saturation Fire-spervuur ​​​​van kogels zijn de grote pilaren rond de kamer. Arsenal is zwakker voor aanvallen van achteren, dus je beste tactiek is om vuur te maken met het ene personage, dan over te schakelen naar het andere en erachter te gaan en je sterkste vaardigheden te gebruiken.

Tijdens deze fase is zijn belangrijkste aanval naast zijn normale kogelaanvallen Voltaic Discharge, wat elektrische cirkels op de vloer zijn. Als je hierin verstrikt raakt, loop je veel schade op, dus zodra je er een ziet wegrollen of wegrennen, heb je maar een paar seconden. Deze kunnen je ook achter pilaren raken!

Wanneer hij de Homing Laser oplaadt, wordt zijn arm (Laserkanon genoemd) tijdelijk een zwakke plek. Je hebt ongeveer 10 seconden om zoveel mogelijk schade aan deze arm toe te brengen, dus raak hem met Maximum Fury/Ray of Judgment (opnieuw, wees op je hoede voor de temperamentvolle lock-on-monteur in dit deel, selecteer je vaardigheden / doelwit handmatig) en als je genoeg schade aanricht, wordt de aanval gestopt en zul je zijn Stagger-balk aanzienlijk verhogen. Zo niet, ga dan achter een pilaar staan, anders verlies je het overgrote deel van je HP.

Blijf het zwakke punt raken wanneer je kunt en de tweede fase zal beginnen. Het begint zijn wielen te gebruiken en te bewegen, en voegt een Charge-aanval toe aan zijn repertoire. Ontwijk zijwaarts of ga achter een pilaar staan ​​om dit te vermijden.

Op dit punt lijkt het alsof je de wielen moet vernietigen om de baas onder druk te zetten en in Stagger te plaatsen, maar de wielen hebben een barrière waardoor ze tegen bijna alles bestand zijn. Daarom is het het beste om gewoon door te gaan met het raken van het hoofdgedeelte. Naarmate zijn gezondheid afneemt, zal het vaker een combinatie van Firewall en Pulse Cannon gebruiken. Firewall houdt je vast tussen twee vuurlinies die je alleen kunt ontwijken als je hem vooruitloopt, en dan laadt hij een blauwe laser op gedurende 5-10 seconden en vuurt hem vervolgens af.

Deze laser zal je vrijwel zeker doden, tenzij je volledig gezond bent, dus als je vastzit in de firewall, is het waarschijnlijk beter om eruit te rollen, zelfs als je schade oploopt door de vlammen. Verberg je dan achter een pilaar of ander puin om te voorkomen dat je geraakt wordt door Pulse Cannon. Na deze aanval wordt hij onder druk gezet, dus dit is je kans om hem te raken met Focused Shot/Ray of Judgment om die Stagger-balk te bouwen. Als je kunt, bewaar Barret’s Catastrophe Limit voor de Stagger, of als de baas minder dan 25% gezondheid heeft, bewaar hem dan tot de laatste fase.

De laatste fase is ontzettend vervelend. Je krijgt een filmpje waarin Arsenal tegen de muur slaat en het dreigingsniveau kritiek wordt. Nu zal het niet bewegen en zit je gevangen tussen twee muren van vlammen terwijl het zijn laser oplaadt. Verberg je onmiddellijk achter het puin achter je om het schot te blokkeren, omdat het anders je feest zal decimeren!

De baas begint de laser echter snel weer op te laden en je hebt geen puin meer om je achter te verschuilen. Je moet het doden voordat het opnieuw aanvalt. Op Easy of Normal is dit te doen door de afstand te verkleinen en je sterkste aanvallen te gebruiken. Overcharge, Maximum Fury (met 2 ATB-balken als je kunt), Aerith’s Ray of Judgment en hopelijk heb je Barret’s Catastrophe Limit Break gered. Dit zou genoeg moeten zijn om het gevecht te beëindigen, aangezien je ongeveer 30-45 seconden hebt voordat de laser vuurt. Veel succes, anders is het terug naar het begin!

Tips voor de harde modus:  dit is verreweg een van de moeilijkste bazen in het spel. Onthoud dat je tijdens het filmpje je vierkantje kunt vasthouden om de Gotterdammerung opnieuw toe te wijzen van Cloud naar Barret. U kunt niet alleen Cloud niet gebruiken, maar het is de derde op rij zonder adempauze of een kans om MP te herstellen. Hopelijk heb je ons advies opgevolgd tijdens Jenova en heb je Pray gebruikt om te genezen in plaats van Aerith’s MP te verbranden voor dit gevecht.

Rust om te beginnen Time Materia uit op Barret en Aerith. Je MOET haast hebben voor het laatste deel, anders wordt het moeilijk om genoeg schade aan te richten aan Arsenal voordat hij zijn tweede laser afvuurt. Gebruik Haste op beide personages om hun ATB sneller op te laden voor sneller gebruik van Maximum Fury/Ray of Judgement.

Er is een manier om die tweede laser te overleven door de Reprieve-vaardigheid te hebben (een wapenupgrade op wapenniveau 6 waarmee je één dodelijke slag per gevecht met 1HP kunt overleven).

Een ander ding dat je zou moeten hebben is Gotterdammerung (verkregen door Pride and Joy on Hard te verslaan in hoofdstuk 17 Shinra Combat Simulator). Het laadt automatisch uw Limit Breaks op. Het is ONGELOOFLIJK nuttig om om de paar minuten een limietpauze te hebben. Begin met Catastrophe op een barrièredrone en het zal het bijna vernietigen en je een voorsprong geven, en probeer het dan tijdens het gevecht te gebruiken wanneer Arsenal onder druk staat, of nog beter, gespreid is. Onthoud dat als Arsenal bijna in de laatste fase zit, het het beste is om het te redden om het snel af te ronden.

Wat betreft het gevecht in het algemeen geldt dezelfde tactiek, behalve dat je aan de kook moet zijn met genezing en ervoor moet zorgen dat je alle grote aanvallen van Arsenal ontwijkt door de pilaren in de kamer te gebruiken. Het belangrijkste is dat je probeert te zien wanneer hij op het punt staat om Firewall te doen en je best doet om de parallelle sporen op te raken.

Hiermee is Hoofdstuk 17: Bevrijding van Chaos in Final Fantasy VII Remake voltooid. Nu begint de missie Destiny’s Crossroads.

Volgende: Hoofdstuk 18: Destiny’s Crossroads

Final Fantasy VII Remake Alle Hoofdstukken en Side Missies
Final Fantasy VII Remake Wiki Guide

Vorig artikelBorderlands 3 DLC #2: Guns, Love, and Tentacles Trofee Guide & Roadmap
Volgend artikelFinal Fantasy VII Remake: Secret Medicine (Component Locaties)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here