Final Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 16 – The Belly of the Beast

Hoofdstuk 16: The Belly of the Beast is de 16e verhaalmissie in Final Fantasy VII Remake. Deze walkthrough leidt je door alle doelstellingen van The Belly of the Beast missie.

The Belly of the Beast begint wanneer je The Day Midgar Stood Still hebt voltooid.

Gebied: Sector 0 – Shinra Electric Power Company 
Vereiste: Voltooi Hoofdstuk 15: The Day Midgar Stood Still 

Doelstellingen:

 • infiltratie
 • Buste uit de garage
 • Shinra Building Intel
 • De Keycard verkrijgen
 • Reik naar de Skyview Hall
  • Gebruik de lift
  • Gebruik het noodtrappenhuis
 • De toerist spelen
 • Een helpende hand
 • Verkenning
 • Bediening: Aerith opslaan

infiltratie

Het huidige plan voor de groep is om via de parkeergarage het hoofdgebouw van Shinra binnen te sluipen. Ga verder over het pad tot je bij een splitsing komt die links een trap af gaat of vooruit naar een automaat. 
Bij de splitsing is er een kist met 2 Hi-Potions en die bij de automaat een Turbo-Ether. Pak deze en gebruik de automaat indien nodig, ga dan terug de trap af bij de splitsing in het pad.

Ga over de brug en de bemanning springt automatisch op een vrachtwagen om naar binnen te gaan. Inside Barret valt eraf en je moet met een groep Elite Security Officers afrekenen voordat je verder kunt gaan.

Buste uit de garage

Volg het pad door de garage en ga door de eerste poort. Je hebt te maken met nog een paar Elite Security Officers en vervolgens met een paar 3-C SOLDIER-operators. Ga door de tweede poort, waarna je nog vier Elite Security Officers en drie waakhonden vindt. In deze kamer ga je, voordat je verder gaat, naar de noordkant om een ​​kist te vinden met een molotovcocktail.

Ga onder de deur door naar het volgende gebied. Hier heb je een grote groep vijanden die je waarschijnlijk allemaal tegelijk zullen aanvallen: drie waakhonden, drie Elite Riot Officers en twee 3-C SOLDIER Operators. Maak goed gebruik van alle vaardigheden die je hebt die groepsschade kunnen aanrichten, zoals Triple Slash of Blade Burst, om zoveel mogelijk vijanden tegelijk te raken, terwijl ze snel naar je toe zwermen.

Voordat je de garage verlaat, ga je naar de noordoostelijke hoek van dit gedeelte om een ​​kist te vinden die 2 mega-drankjes bevat.

Ga de garage uit en ga de trap op naar het volgende gebied.

Shinra Building Intel

Ga in de lobby van het gebouw voordat je naar het doel gaat, langs de voorkant naar de zuidwestelijke hoek om een ​​kist bij een planter te vinden, die een Moogle-medaille zal bevatten.

Ga naar de receptie bij Tifa en Barret, volg ze de trap op naar het tweede niveau en inspecteer dan de deur bij de noordelijke muur.

De Keycard verkrijgen

Tifa kiest ervoor om over de lichten te springen om bij de receptie te komen. Volg de lichten naar voren en als ze van de derde springt, valt ze naar het lagere gedeelte. Voordat je verder gaat, ga je naar de oostkant door de kleinere gang om een ​​kist te vinden met 2000 gil.

Ga naar het midden van het gebied en spring dan op de auto die naast de fiets staat. Vanaf hier kun je dan over de paars verlichte sculpturen naar de pilaar met een ladder erop reizen.

Beklim de ladder echter nog niet. Waarschijnlijk grijp je het bovenstaande verlichtingsframe automatisch vast als je er langs loopt. Reis naar het einde van deze en neem dan de tweede van het platform om naar een paarse kist te gaan, die Purple Pain zal bevatten , Tifa’s laatste wapen.

Ga terug en klim deze keer de ladder op. Vanaf hier kun je het pad langs de lichtframes lineair volgen. Bovenaan de volgende ladder kun je weer op de platformlichten springen. Na de vierde zal Tifa de hangende lichten bereiken, en om ervan af te komen, moet je met de juiste timing raken om verder te slingeren.

Reik naar de Skyview Hall

De groep leert dat ze naar Skyview Hall moeten om het lab te bereiken, dus ga terug de trap op. Voordat je de keycard op de deur in het midden gebruikt (waarop de doelmarkering staat), maak je een kleine omweg naar de deur aan de rechterkant, die naar de tentoonstellingshal leidt. Daarin vind je een kist met een nieuw pantser Iron Maiden.

Ga hierna terug naar de middelste deur (objectieve marker) en open deze om verder te gaan.

Gebruik de lift/gebruik het noodtrappenhuis

Hier krijg je de keuze tussen het nemen van de lift of het nemen van de trap naar de 59e verdieping. Voor verhaaldoeleinden maakt het niet uit wat je kiest, je krijgt gewoon een ander personage-dialoog, afhankelijk van welke je kiest, en als je een lift kiest, krijg je twee gemakkelijke gevechten op de weg naar boven. Geen van beide routes heeft items om op te pikken, dus kies eigenlijk gewoon wat je liever doet in de huidige playthrough.

Ga in de Skyview Lounge naar de hologramreceptionist om door te gaan.

De toerist spelen

Nadat de keycard is bijgewerkt, gaat u door een van de deuren en vervolgens de roltrap aan de achterkant van de kamer op om verder te gaan. Ga in je eigen tempo door de 60e verdieping, je kunt zo veel of zo weinig kijken als je wilt. Als je klaar bent, ga je verder naar de 61e verdieping waar je het theater binnengaat en een lang filmpje krijgt over de geschiedenis van de planeet. Als het klaar is, ga je terug het theater uit.

Een helpende hand

Je wordt naar de 62e verdieping geleid, waar je door een deur kunt gaan om iemand te ontmoeten. U krijgt een bijgewerkte keycard en moet vervolgens naar de 63e verdieping gaan. Als je in de bibliotheek met Hart praat, kun je hem 10.000 gil betalen om je informatie te geven over de persoon die je moet ontmoeten, wat je moet doen. De informatie die je krijgt is niet zo belangrijk, maar hij geeft je ook een ECG-kanon, het laatste wapen van Barret. Voordat je de bibliotheek verlaat, moet je ook naar de noordkant van de ring rennen om een ​​kist te vinden die 3.000 gil kan bevatten.

Ga naar de onderste verdieping van de bibliotheek en ga dan door de hoofddeuren terug naar de roltrapkamer. Ga een verdieping omhoog om bij de 63e te komen en dan door de deur naar het zuiden om bij het gebied te komen waar je moet zoeken.

Ga verder naar het zuiden en u komt bij de cafetaria, waar uw contactpersoon is. Je kunt op de benedenverdieping zoeken als je wilt, of gewoon meteen naar boven gaan naar de tweede verdieping. Voordat je met de man voor de gevechtssimulator praat, ga je naar de zuidoostelijke hoek van de verdieping waar je een bank en een Jukebox kunt vinden. Gebruik deze Jukebox om schijf 31 Scarlet’s Theme te ontvangen. Als je tot nu toe elke schijf hebt verzameld, krijg je bij het oppakken van deze schijf de trofee Disc Jockey voor het verzamelen van alle muziekschijven.

Je kunt ook stoppen bij de nabijgelegen winkel, waar je winkelwapens kunt kopen die je tot nu toe misschien hebt gemist, of nieuwe pantserstukken op hoog niveau kunt kopen.

Als je verder wilt gaan, praat dan met de man voor de gevechtssimulator. Dit is je contactpersoon, maar voordat hij je de kaart geeft, wil hij dat je hem bewijst dat je het niet gaat verknoeien door een uitdaging in de gevechtssimulator te verslaan. Als je klaar bent om deel te nemen, ga je naar binnen en maak je contact met de pilaar in het midden van de kamer.

Driepersoonsteam versus burgemeester is het beste

Deze gevechtsuitdaging begint met het vechten met twee Cutters, dus voordat je begint, is het het beste om Elemental Materia samen met Lightning op je wapen te plaatsen voor een gemakkelijkere tijd. Merk op dat je tijdens dit gevecht ook geen items kunt gebruiken, dus zorg ervoor dat je Cure en mogelijk Raise hebt op ten minste een of twee personages.

Als je klaar bent met de ontmoeting, ga je terug naar buiten en praat je opnieuw met de contactpersoon, die je dan de nieuwe keycard zal geven en een voorstel doet voor wat je kunt doen. Op dit punt krijg je een aantal nieuwe uitdagingen die je in de simulator kunt doen voor extra beloningen. Als je ze wilt doen, kun je ze alleen nu doen voordat je verder gaat, maar je kunt terugkomen in hoofdstuk selecteren nadat je het spel hebt voltooid en eraan werken.

Verkenning

Als je helemaal klaar bent om verder te gaan met het verhaal, ga je terug naar de roltrapkamer en naar de 64e verdieping. Gebruik de keycard om in de hoofdconferentieruimte te komen. Ga naar de zuidoostelijke hoek van de vloer om de herentoilet te vinden, ga dan naar binnen en ga naar de verste stal om het luchtkanaal te vinden.

Ga door de ventilatieopening naar het doel. Bij de tweede splitsing ga je eerst links waar je een HP Up Materia kunt ophalen.

Bediening: Aerith opslaan

Na het filmpje ga je de badkamer uit en ga je naar de liftkamer om Hojo te vinden. Je bent automatisch door de labdeur en kunt dan de trap op. Bovenaan vind je een bank en een automaat om te gebruiken, evenals een kist met 2 tegengifstoffen. In dezelfde gang tegenover de bank en de automaat staat nog een kist met 2 Celeris.

Ga verder door de gang en wanneer je in de kamer komt met de tanks met groene vloeistof, is er nog een kist aan de rechterkant met 2 Remedies. Nadat je het hebt gegrepen, ga je na Hojo verder de trap op.

Boss Fight: Specimen H01512

Dit is een heel gemakkelijk gevecht met de baas, wat een goede zaak is, want ze staan ​​op het punt om een ​​stuk moeilijker te worden. Specimen H0512 is sterk maar beweegt langzaam, zodat je het van afstand met Barret kunt beschadigen zonder je zorgen te hoeven maken dat het wordt onderbroken, of je kunt de tangbeweging van dichtbij gebruiken met Cloud en Tifa. Gebruik de Punisher-modus, ontwijk dan om hem heen en raak hem van achteren met je vaardigheden! Je zou je eerst op de linkerklauw moeten richten, want als je die uitschakelt, zal hij onder druk komen te staan ​​en hem in Stagger brengen.

De belangrijkste dingen waar je op moet letten zijn de minions, de kleine kakkerlakkenachtige dingen met één oogbol. Maak daar je prioriteit van, anders zullen ze je uitlachen. Triple Slash ze naar de vergetelheid en ga weer aan het werk aan Specimen.

Gelukkig, hoe meer gezondheid het verliest, hoe agressiever het wordt. Het begint vaker voor je te slingeren, wat perfect werkt als je in de Punisher-modus bent. Ga in de tegenaanval door met Maximum Fury en Starshower van Barret en Tifa, en onthoud dat je altijd eerst voor de Claw moet gaan als hij uit is, en dan voor het hoofdgedeelte. Ga zo door en zolang je eraan denkt om de minions onmiddellijk uit te roeien als ze worden uitgezet, zal dit een van je gemakkelijkste gevechten in een lange tijd zijn. Sla, ontwijk achter hem, sla opnieuw, win.

Tips voor moeilijke moeilijkheidsgraden:
Er is niets anders toe te voegen aan de harde modus, behalve dat het misschien het beste is om je Magnify-Cure op Barret te zetten, aangezien hij het enige personage is dat niet dichtbij en vatbaar is voor de fysieke aanvallen van Specimen. Zolang je de minions snel doodt, zal Barret nauwelijks schade oplopen.

Nadat de vijand is verslagen, ga je naar de lift en druk je op de knop ernaast om hem omhoog te rijden. Na een filmpje heb je te maken met een groep van zes verschillende beveiligingsagenten. Nadat je ze hebt verslagen en Aerith hebt bevrijd, moet je afrekenen met twee nieuwe vijanden genaamd Armored Shock Troopers. Dit zijn Shinra-troepen in robotpantser, dus zwak voor bliksem in plaats van vuur. Wanneer je genoeg schade aan het harnas hebt toegebracht, zal de piloot eruit schieten, waardoor het explodeert en je beschadigt als je in de buurt bent. Je moet dan de Enhanced Shock Trooper verslaan die door het gebied schaatst.

Wanneer beide vijanden zijn verslagen, volg je Aerith de trap op de kamer uit. Na het filmpje loop je naar het einde van de gang, dan zal het hoofdstuk eindigen.

Hiermee is hoofdstuk 16: The Belly of the Beast in Final Fantasy VII Remake voltooid. Nu begint de missie Deliverance from Chaos.

Volgende: Hoofdstuk 17: Deliverance from Chaos

Final Fantasy VII Remake Alle Hoofdstukken en Side Missies
Final Fantasy VII Remake Wiki Guide

Vorig artikelFinal Fantasy VII Remake: Alle Muziekschijf Locaties
Volgend artikelFinal Fantasy VII Remake: Alle Wapen Locaties en Wapen vaardigheden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here