Final Fantasy VII Remake Hoofdstuk 14: In Search of Hope

Hoofdstuk 14: In Search of Hope is de 14e verhaalmissie in Final Fantasy VII Remake. Deze walkthrough leidt je door alle doelstellingen van de In Search of Hope missie.

In Search of Hope begint wanneer je A Broken World hebt voltooid.

Gebied: Sector 5/6 Slums
Vereiste: Voltooi Hoofdstuk 13: A Broken World

Doelstellingen:

 • Oplossen
 • Intel-bijeenkomst
  • Ontdekking: Johnny’s gestolen portemonnee
 • Door de ondergrondse waterweg
 • de schuilplaats
 • De sleutel herstellen
 • Noodlottige beslissingen
 • Voor de reünie
 • Over de muur

Oplossen

Cloud wordt ’s nachts wakker en hoort geluiden van buiten. Neem het linkerpad om met een personage te praten, afhankelijk van eerdere verhaalkeuzes.

Intel-bijeenkomst

De groep gaat op zoek naar een manier om bij Aerith te komen. Direct voor u kunt u bij het verlaten van het huis een Stappenteller Materia ophalen . Door 5000 treden te lopen met deze Materia uitgerust, wordt de AP Up Materia ontgrendeld.

Ga de stad in en je ziet een meisje de burgers slecht informeren over wat er is gebeurd. De game zal je nu vragen dat er mensen in de buurt zijn die nog steeds hulp nodig hebben, en in dit hoofdstuk heb je toegang tot de laatste negen sidequests van de game. Ze zijn als volgt:

 • Missing Children (Sector 5 Slums Area – Center District)
 • Chocobo Search (Sector 5 Slums Area – Center District)
 • Malicious Goons (Sector 6 Slums – Wall Market)
 • Wavering Heart (Sector 6 Slums – Wall Market)
 • The Power of Music (Sector 6 Slums – Wall Market)
 • Secret Medicine (Sector 5 Slums Area – Center District)
 • Tomboy Bandit (Sector 5 Slums Area – Sector 5 Undercity Station)
 • Corneo’s Secret Stash (Sector 5 Slums Area – Center District)
 • Subterranean Menace (Sector 6 Slums – Evergreen Park)

Merk op dat je voor Corneo’s geheime voorraad niet bij de derde verborgen voorraad kunt komen totdat je een beetje verder komt in het verhaal en naar de riolen gaat.

Als je eerst de omgeving wilt verkennen, zijn er een aantal nieuwe items die je tussen de twee gebieden kunt vinden. In de S6-5 Road rond in de lus in het midden kun je praten met een vrouw die aan het water staat om schijf 7 Turk’s Theme te ontvangen.

In het Wall Market-gebied kun je nu in de gebieden komen die eerder werden geblokkeerd door mensen in hoofdstuk 9. Ga voor de eerste keer naar de ingang en dan naar het noorden, de doodlopende steeg in. 
Aan de noordkant is een kist met een Moogle-medaille.

Ga naar buiten, steek de straat over en dan naar het zuiden, een ander doodlopend steegje in waar je een kist kunt vinden die een Elixer bevat.

Ga in de buurt van de Honeybee Inn en tegenover de ingang is een ander steegje om je in te wringen. Aan het einde van is er een kist die een Sorcerer’s Armlet bevat.

Als je naar het Urban Advancement District gaat, halverwege de stad, kun je een man vinden die naar een gramafoon staat te luisteren. Praat met hem om schijf 24 Wutai te ontvangen.

Ontdekking: Johnny’s gestolen portemonnee

Terwijl je tijdens dit hoofdstuk Side Quests doet , kun je na het voltooien van Tomboy Bandit teruggaan naar Johnny in het Sector 5 Undercity Station-gebied om hem zijn portemonnee terug te geven.

Als je klaar bent om verder te gaan, ga je naar Corneo’s landhuis. Voordat je naar het doel gaat, ga je eerst naar de derde deur op de bovenste verdieping en ga je verder via de trap naar de ondergrondse ruimte. 
Onder aan de trap vind je nu een kist met een bovenaards kristal.

Ga door de middelste deur om Corneo’s kantoor binnen te gaan, ga dan rechts door de deur naar beneden. Ga de kamer aan de onderkant in en vind Kotch vast op de tafel. Communiceer met hem om hem eruit te laten, dan rent hij weg en laat een Chakra Materia achter.

en naar zijn kamer op de bovenste verdieping, waar je Leslie zult ontmoeten. Als je klaar bent om verder te komen, praat met hem om naar beneden te gaan in de riolen.

Door de ondergrondse waterweg

Volg Leslie, dan zal hij je vragen om door te gaan en de monsters onderweg op te ruimen. Het pad dat je volgt is in principe hetzelfde als voorheen, alleen met kleine veranderingen als gevolg van dingen die worden vernietigd en puin in de weg. Je vecht onderweg door groepen van voornamelijk Sahagins, Blugus en Scissorclaws. Het pad wijkt halverwege af en je gaat door de eerder gesloten deur met het gouden en rode logo erop. Hier voorbij voordat je de cirkelvormige tunnel ingaat na de korte ladder vind je een kist die een Ether bevat.

Na de cirkelvormige tunnel ben je in de kamers waar je de stroom moest inschakelen om het water af te voeren. Ga vooruit en je bereikt de Trunkway en ontmoet Leslie.

de schuilplaats

Ga vooruit naar het volgende gebied en je moet de groep Schaarklauwen opruimen, open dan de deur zodat Leslie vooruit gaat. Voordat we verder gaan is er een bank om uit te rusten en een automaat die schijf 13 The Chase verkoopt.

Als je klaar bent om verder te gaan, ga je de tunnel in waar Leslie is.

De sleutel herstellen

Een baby Abzu slaat Leslie neer en steelt de sleutel van de deur, en je moet hem nu achtervolgen. Je moet een groep Wererats opruimen, dan is er net voorbij hen een kist aan de rechterkant met 2 gevaarlijke stoffen.

In de volgende gang is er een groep van drie Sahagins om mee om te gaan, volg dan Leslie de ladder op. In dit gebied, in plaats van de Abzu te volgen onder de items op het pad, ga je over de brug naar de andere kant om een ​​kist te vinden die 2 Phoenix Down bevat.

In het volgende gebied word je aangevallen door een Abzu Shoat, maar niet degene die de sleutel heeft gestolen. Deze hebben een lichte zwakte om te vuren, hoewel ze niet gemakkelijk kunnen worden gespreid. Als ze de verplaatsing Verzamelen beginnen uit te voeren, pakken ze een item van de grond en gebruiken het om in cirkels rond te draaien om je aan te vallen.

Ga verder naar het volgende gebied waar je met twee Abzu Shoats en een Blugu moet vechten. Probeer eerst de Blugu er snel uit te halen zodat hij niemand in slaap brengt, en reken dan af met de twee Abzu. Voordat je verder gaat, ga je naar de zuidwestelijke hoek van deze kamer om een Poison Materia op te pakken.

Ga door de deur naar de volgende kamer en je krijgt te maken met een ander paar Abzu Shoats samen met een Sahagin, dan de kamer na twee Scissorclaws en een enkele Abzu Shoat. Pak hier de kist om 2 Mega-Potions te krijgen.

Ga naar het volgende gebied om met twee Blugu om te gaan, en één van Scissorclaw en Sahagin. Voordat je door de volgende deur gaat, kijk je aan de linkerkant om een ​​kist te vinden die een Ether bevat.

Ga door met het achtervolgen van de Abzu en je zult hem uiteindelijk in een kamer in een hoek zetten. Deze is een speciale vijand genaamd Mischievous Shoat en heeft meer gezondheid dan de vorige, hoewel je er op relatief dezelfde manier mee omgaat als de anderen. Tijdens het gevecht roept het ook andere Abzu Shoats de kamer in, dus je zult met meer dan één tegelijk moeten afrekenen.

Noodlottige beslissingen

Je haalt het item uit de Shoat en gaat dan de deur uit in de buurt van Leslie. In de volgende kamer is er een schakelaar die u kunt trekken die het water in het vorige gebied afvoert. Als je alle zijmissies aan het doen was die je terug wilt rennen en langs de zijkant van de tunnel, ging Cloud toen je de Shoat probeerde te vangen. Aan het einde is een van de deuren die leidt naar een van Corneo’s stashes. Zorg ervoor dat je geneest voordat je de kamer binnengaat, want je hebt binnen een groep Sahagins te maken.

Op de terugweg in de hoek voordat je teruggaat naar de hoofdtunnel is er een kist om te openen, die Beschermende Laarzen bevat.

Ga terug naar de kamer waar de schakelaar was en ga de ladder op. Volg Leslie om terug te gaan naar de deur van Corneo’s schuilplaats. Leslie zegt buiten te wachten, maar je kunt hem meteen volgen door de deur. Zorg ervoor dat u op de bank rust voordat u doorgaat met de tweede.

Boss Fight: Abzu & Shoats

Dit gevecht is bijna precies hetzelfde als de vorige Abzu-ontmoeting, dus gebruik dezelfde strategieën als voorheen. Het enige verschil deze keer is dat Abzu Abzu Shoats mee zal nemen en Backwater Blast veel vaker zal gebruiken. Het is nog steeds gemakkelijk te ontwijken, dus houd er rekening mee en ga verder met de op Vuur gebaseerde aanval (hij is zwak om te vuren). Vergeet Ifrit niet! Schakel de Shoats zo snel mogelijk uit, want ze kunnen vervelend zijn en het richten moeilijk maken. Triple Slash is de beste manier om ermee om te gaan.

Moeilijkheidsgraad Tips:  Hetzelfde als voorheen. Gebruik Elemental Materia gekoppeld aan Fire Materia op wapens en houd genezing in de gaten en dit zal een koud kunstje zijn. Schiet het op met Fire Magic en wanneer je Limit Breaks en Summon zijn opgeladen, laat je die los voor zware schade. Rust een sterhangeraccessoire uit om immuun te zijn voor zijn gifaanvallen.

Voor de reünie

Nadat de Abzu is verslagen, ga door de deur de kamer uit. Communiceer met de ladder om terug naar de oppervlakte te gaan.

Over de muur

Leslie geeft je een vrij expliciete waarschuwing dat dit het point of no return is voor het hoofdstuk, dus dit is het moment om iets anders te doen voordat je verder gaat. Bij de uitgang van de poort waar je net uitkomt, draai je om en ga terug het pad af om een ​​kist te vinden met 3 Moogle-medailles. Als u terug het riool in moet, kunt u dat ook doen via de deur erachter.

Als je klaar bent om verder te gaan, ga je het pad af naar het einde van het Urban Advancement District. Als je nu alle eerdere side missies in het spel hebt voltooid, kun je een brief op de grond vinden. Bij het ophalen ontvang je een Brief van de Beschermengel, een Elementaire Materia, evenals de trofee Divine Gratitude.

Als je klaar bent, loop je naar het einde van het pad en antwoord je “ja” op Barret om verder te gaan.

Hiermee is hoofdstuk 14: In Search of Hope in Final Fantasy VII Remake voltooid. Nu begint de missie The Day Midgar Stood Still.

Volgende: Hoofdstuk 15: The Day Midgar Stood Still

Final Fantasy VII Remake Alle Hoofdstukken en Side Missies
Final Fantasy VII Remake Wiki Guide

Vorig artikelFinal Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 13 – A Broken World
Volgend artikelFinal Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 15 – The Day Midgar Stood Still

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here