Final Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 13 – A Broken World

Hoofdstuk 13: A Broken World is de 13e verhaalmissie in Final Fantasy VII Remake. Deze walkthrough leidt je door alle doelstellingen van de A Broken World Main Mission.

A Broken World begint wanneer je Fight for Survival voltooit.

Gebied: Sector 6/7 Slums 
Vereiste: Voltooi Hoofdstuk 12: Fight for Survival 

Doelstellingen:

 • Door het puin
 • Woorden van Hoop
 • Vrienden controleren
  • Verder naar Sector 7
 • Naar de oppervlakte kruipen
 • Oost, West, thuis best
 • Alleen
  • Herenig met Tifa
 • Wig vinden
  • Voorbij de breuk
 • Opbrengst

Door het puin

Je begint het hoofdstuk in het puin in Sector 6 Slums. Ga vooruit door de spleet om Tifa te vinden. Duw tegen de muur om Barret in het volgende gebied te bereiken.

Woorden van Hoop

Barret is nu in uw gezelschap en u kunt nu door het puin naar Wall Market gaan. Als je het bereikt, ga je door en ga je richting Sector 5, dan richting het huis van Aerith. Wanneer je haar hoofd boven bereikt met Barret om Marlene te zien.

Vrienden controleren

Nadat je met Aerith’s moeder hebt gesproken, is het de bedoeling dat je teruggaat naar Sector 7. Voordat je dat doet, ga je naar de kamer waar Marlene zich bevindt. Hierin vind je een kist met een Mythical Amulet.

Ga daarna het huis uit en volg het doel richting Sector 7.

Verder naar Sector 7

Ga langs het pad en ga door de ingestorte tunnel waar je eerder met Aerith doorheen ging. Onderweg moet je tegen monsters vechten, maar niet knoeien met robotarmen. Nadat je je door de doorgang hebt geduwd om de zijtunnel te nemen, is er een kist direct vooraan, die een Mega-Potion bevat.

In het volgende gebied vind je een nieuw type Gorger, een Ringmaw genaamd. Deze zijn zwak voor ijs en zullen genezing op zichzelf werpen en sterker worden tijdens het gevecht.

Onmiddellijk daarna zul je een ander nieuw type monster vinden, een Varghidpolis genaamd. Ook zwak voor ijs, als je eenmaal de mogelijkheid hebt gekregen om vijandelijke vaardigheden te leren, kun je terugkeren en er een van hen leren.

Blijf het pad volgen en versla de volgende groep monsters. Verderop in het grote open gebied vind je een Smogger en een Sweeper Prototype die rondhangen waar je mee om moet gaan. Klim achter hen de ladder af om het volgende gebied te betreden. Voordat je verder gaat naar het doel, ga je de gang in aan de zijkant om een ​​kist te vinden met een Heavy-Duty Bracer.

Ga verder door de tunnel en je krijgt onderweg te maken met groepen bandieten. Bij de tweede groep dubbel terug langs het pad naar rechts, waar je aan het einde een kist kunt vinden die een Ether bevat.

Ga verder en je komt het Bandit-trio opnieuw tegen, samen met hun grote vriend met wie je tijdens een zijmissie in hoofdstuk 7 zou hebben gevochten. Nadat je ze hebt aangepakt voordat je de volgende ladder beklimt, is er een kist aan de linkerkant die een Orb van Zwaartekracht bevat.

Boven op de ladder vind je nog een groep Ringmaws, dan ben je terug in de kamer met de twee robotarmen. Ga verder de ladder op en je bereikt de speeltuin en ontmoet een aantal ontsnapte Sector 7-vluchtelingen. Als je met de itemverkoper praat, kun je schijf 15 On Our Way kopen van hem, en als je met de wapenverkoper praat, kun je nu een ander wapen voor Barret kopen, genaamd Big Bertha.

Als je klaar bent om verder te gaan, ga je de ondergrondse doorgang onder de speelplaatsstructuur in.

Naar de oppervlakte kruipen

Volg Barret vooruit door de tunnel en dan de ladder op aan het einde om de Sector 7 Slums te bereiken.

Oost, West, thuis best

Volg Barret vooruit het gebied in, volg dan de kat nadat je de barrière naar beneden hebt geduwd.

Alleen

Nadat je bent gevallen, speel je als Barret die is gescheiden van de anderen. Schiet op de rotsen die je weg naar vooruitgang blokkeren, dan ruïneer je in een nieuw insectenmonster genaamd Bugaboo.

Merk op dat deze hele gang vol staat met Shinra-kratten die je kunt neerschieten om mogelijk verbruiksartikelen of Moogle-medailles te krijgen, dus schakel ze uit naarmate je verder komt.

Ga vooruit en reken af ​​met een groep Wererats en dan met een andere groep Bugaboos. Na de groep Bugaboos moet je de muur vernietigen en naar het zuiden gaan om verder te gaan, maar ga eerst naar het einde van de gang waar nog een muur is die je kunt vernietigen. Daarachter staat een kist met 2000 gil.

Nadat je je door de opening hebt geperst, wordt je aangevallen met twee Bloodhounds. Nadat je de ladder hebt beklommen, draai je naar links waar twee Bugaboos zullen zijn, dan kun je op de kraan schieten om een ​​deel van de loopbrug te laten vallen, waarmee je bij een kist met 2 Mega-Potions kunt komen.

Ga verder de ladder op naar de volgende gang. Ga eerst naar het noorden en breek de muur om een ​​andere kist te bereiken, die een Healing Carcanet bevat.

Ga door de gang naar het zuiden, aan het einde schiet je op de ventilator om erachter te komen, ga dan verder door de volgende gang.

Herenig met Tifa

In het volgende gebied zie je Tifa over de looppaden die te maken hebben met een heleboel insecten. Ga de trap op en schiet vervolgens op de kraan om de items die hij vasthoudt te laten vallen, waardoor de insecten verbranden, zodat je voorbij kunt komen. Volg het pad rondom en ontmoet Tifa en help haar om met de bugs om te gaan.

Wig vinden

Ga de trap op waar drie fans zullen zijn die je kunt schieten. Als je door de rechter gaat, kom je bij een aantal Shrinra-boxen, terwijl je door de linker naar een kist gaat, die een Ether bevat.

Ga door de middelste om verder te komen, omgaan met de twee Bloodhounds. Voordat je de trap op gaat, kun je hier de poorten van de twee grote kooien afschieten. De rechter heeft een Ice Materia binnenin die je kunt pakken, terwijl de linker een kist heeft met een Turbo Ether.

Ga de trap op en je zult nog een kooi vinden waar je je een weg in kunt schieten, die een Warding Materia bevat.

Ga de ladder op en je moet samen met een Cutter vechten tegen een paar Monodrives. Ga vooruit door nog twee groepen vijanden, dan bereik je een bank waar je kunt uitrusten, samen met een automaat die schijf 14 Hoofdthema van FFVII verkoopt. Je kunt dan door de deur knijpen om verder te gaan.

In de volgende kamer vecht je tegen een aantal vijanden genaamd Unknown Entities. Deze zijn op zichzelf niet erg sterk, maar er zijn er een aanzienlijk aantal tegelijk. Ze zijn allemaal zwak voor ijsaanvallen, maar kunnen anders niet goed worden onderbroken.

Zodra je de eerste groep hebt verslagen, zal een tweede groep de kamer binnenkomen om mee om te gaan. Nadat de tweede groep is verslagen, komt een derde groep binnen en Barret zegt dat ze het kanaal moeten sluiten om te voorkomen dat ze de kamer binnenkomen. Je wordt automatisch overgeschakeld naar het besturen van Tifa, dus ga naar de trap en naar de loopbrug erboven.

Baasgevecht:  Failed Experiment

Opmerking: je kunt Poison Materia van deze baas stelen (je moet Steal Materia gebruiken om het te krijgen).

Rust Elemental Materia gekoppeld aan Ice Materia uit op de wapens (geen bepantsering) van zowel Tifa als Barret en je zult veel schade aanrichten aan het Mislukte Experiment. Deze baas gebruikt graag gifaanvallen in het latere deel van het gevecht, het is goed om het Star Pendant-accessoire uit te rusten dat je immuun maakt voor Poison.

Om te beginnen moet je een aantal onbekende entiteiten bevechten, maar ze worden verslagen met regelmatige aanvallen onderbroken door Starshower en Maximum Fury. Uiteindelijk zal Mislukt experiment verschijnen, dus richt alle aandacht op hem en doe je best om de andere entiteiten die hij oproept met Rally te negeren, tenzij ze direct bovenop je zitten.

Concentreer je op het raken van zijn aanhangsels met Barret, die het beste personage is om te besturen tijdens dit gevecht. Gebruik Overcharge en vervolgens regelmatige aanvallen/Maximum Fury totdat ze allebei breken, waarna zijn hart zichtbaar zal zijn. Gebruik deze kans om er een paar Blizzagas op te slaan en je met ijs doordrenkte wapens om ravage aan te richten. Roep Shiva ook op wanneer je kunt.

Naarmate zijn gezondheid afneemt, begint hij onbekende entiteiten op te pikken en naar je personages te gooien. Het is best moeilijk om deze te ontwijken, aangezien Barret niet erg wendbaar is, maar doe je best om ervoor weg te rennen en de druk erop te houden. Blijf de cyclus herhalen van het breken van de appendages en ga voor het hart om hem te wankelen en je zult binnen de kortste keren winnen. Onthoud dat deze baas zwak is voor Ice, dus gebruik elke MP die je kunt missen om je sterkste ijsmagie te werpen. Zodra je limietpauzes klaar zijn, gebruik die dan ook en ze zullen aanzienlijke schade aanrichten.

Als hij ooit Plasma Discharge gebruikt (je kunt hem blauwe energie zien verzamelen en weer vrijgeven), ga dan snel achter een van de containers! Deze beweging richt een hoop schade aan en hij zal overal energieballen spuiten, de enige manier om hier niet door geraakt te worden is om je achter containers te verschuilen. Op Normal en hoger is het absoluut cruciaal dat je Revival Materia hebt uitgerust met elk personage.

Moeilijkheidstips:  Er is absoluut geen verschil met dit gevecht op Hard, behalve dat het langer duurt om hem te doden en als je wordt geraakt door een gegooide entiteit, zul je veel meer schade oplopen. Houd gewoon rekening met uw HP en volg dezelfde strategieën als hierboven om te winnen, maar zorg ervoor dat u in beweging blijft zodat u niet wordt overspoeld. Het gebruik van Manawall (van de Barrier Materia) zal helpen de schade van zijn aanvallen te beperken. Het hebben van Revival Materia op beide karakters is een absolute must, aangezien de baas heel hard toeslaat en je misschien veel knock-out wordt geslagen.

Voorbij de breuk

Na het verslaan van het mislukte experiment wordt je weer bij Cloud aangesloten, hoewel je Barret nog steeds bestuurt omdat je nog wat muren moet beschieten. Schiet degene vooraan neer en ga dan naar het gat om naar binnen te kijken. Na een filmpje, keer je terug naar de oppervlakte uit het lab.

Opbrengst

Aan de oppervlakte speel je nog steeds als Barret en moet je doorgaan terwijl je Wedge uit het gebied draagt.

Hiermee is hoofdstuk 13: A Broken World in Final Fantasy VII Remake voltooid. Nu begint de missie In Search of Hope.

Volgende: Hoofdstuk 14: In Search of Hope

Final Fantasy VII Remake Alle Hoofdstukken en Side Missies
Final Fantasy VII Remake Wiki Guide

Vorig artikelFinal Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 12 – Fight for Survival
Volgend artikelFinal Fantasy VII Remake Hoofdstuk 14: In Search of Hope

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here