Final Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 11 – Haunted

Hoofdstuk 11: Haunted is de 11e verhaalmissie in Final Fantasy VII Remake. Deze walkthrough leidt je door alle doelstellingen van de Haunted missie.

Haunted begint wanneer je Rough Waters hebt voltooid.

Gebied: Train Graveyard
Vereiste: Voltooi Hoofdstuk 10: Rough Waters

Doelstellingen:

 • Een treinwrak
  • Naar het licht
  • Er is iemand
 • Ga door de onderhoudsfaciliteit
  • Allemaal aan boord voor het kerkhof
  • Schaduw in de controlekamer
  • Kraan Spel
  • Ga naar de uitgang
 • Terug Onder Vrienden
  • Geblokkeerde weg
  • Maak de weg vrij

Een treinwrak

In het eerste gebied is er een bank en een automaat die je kunt gebruiken, ga dan de ladder op en volg Tifa en Aerith.

Naar het licht

Tifa wijst de onderhoudsfaciliteit aan waar je naartoe wilt om naar Sector 7 te gaan. Ga de ladder af en ga door de trein, ga dan in plaats van naar het noorden naar het doel, naar het oosten door de volgende treinwagon. Ga naar het einde van dit gebied om een ​​paarse kist te vinden, die een Mythril Rod bevat.

Ga terug en volg het doel, klim over de treinwagon naar het volgende gebied. Hier vind je een groep nieuwe vijanden genaamd Cripshay, die zwak zijn voor ijsmagie.

Er is iemand

Als ze verslagen zijn, ga je het gebouw in. Volg het pad naar buiten en dan door de volgende treinwagon. Je hebt een groep Wererats en Cripshays om mee om te gaan, waarna de meisjes automatisch de ladder op de volgende auto beklimmen. In plaats van ze te volgen, loop je de treinwagon in die naar het oosten leidt. Aan de andere kant vind je een kist met 1 gil, gevolgd door enkele spookachtige berichten.

Ga terug naar buiten en volg de meisjes de ladder op. In het volgende gebied pak je de groep Cripshays aan en ga je naar links om een HP Up Materia te vinden.

Ga terug en ga verder naar de doelmarkering.

Ga door de onderhoudsfaciliteit

Volg Aerith omhoog naar de voorkant van de kamer. Hier zul je een echte Ghost moeten bevechten. Deze zijn zwak voor Vuurmagie, maar zullen verschillende barrièremagie werpen, afhankelijk van hoe je ze raakt. Als ze Shield gebruiken om fysieke aanvallen te blokkeren, raak ze dan met magie, en als ze Reflect gebruiken om magie te blokkeren, raak ze dan met fysieke aanvallen.

Nadat je de Ghost hebt verslagen, ga je terug naar de ingang van het gebied en versla je de groep Cripshays. De vriendelijke Ghost opent dan schijnbaar de deur naar de nabijgelegen trein waar je vervolgens doorheen kunt.

Allemaal aan boord voor het kerkhof

Ga door de trein en volg het pad naar boven. In plaats van te gaan waar de geest je vertelt, ga je naar het oosten van de loopbrug en dan de trap af.

Schaduw in de controlekamer

Versla de Lesser Drake en open dan de nabijgelegen kist om een ​​Gothic Bangle te vinden.

Ga de trap terug en de kamer in het noorden in om nog twee geesten te bevechten. Ga naar buiten en over de loopbrug naar de volgende kamer, waar nog een enkele Ghost zal zijn. Ga naar het zuiden naar de kamer die je niet eerder bent binnengegaan, dan naar buiten om een ​​kist te vinden die 2 Mega-Potions bevat.

Ga weer verder langs het gemarkeerde pad. Ga de trap naar links af en in plaats van de ladder te beklimmen ga je naast de trap rond om een ​​kist te vinden die 3 Echo Mist bevat.

Beklim de ladder en volg dan de loopbrug naar de andere kant. Ga naar beneden en ga dan de trap op. Voordat je de tweede trap opgaat, is er een kist die je kunt pakken op de loopbrug die 1000 gil bevat. Je kunt ook naar de deur op het zuiden gaan om een ​​kamer binnen te gaan met een andere kist die een Moogle Medal bevat.

Ga terug en de trap op naar waar je een bank kunt vinden, evenals een automaat waar je schijf 6 Let the Battles Begin! kunt kopen.

Interactie met de gemarkeerde console door de deur naar de controlekamer.

Boss Fight: Ghoul

De nieuwe monteur hier is dat Ghoul schakelt tussen een fysieke en spookachtige vorm. Magie doet heel weinig tegen de fysieke vorm (blauw), en fysieke aanvallen doen nauwelijks een kras tegen de spookachtige vorm (rood). Op Easy/Normal moeilijkheidsgraad kun je 9999 schade aanrichten door een elixer op hem te gebruiken.

Dit is een andere baas die zwak is voor Fire, dus exact dezelfde opzet werkt als voor Abzu. Hij begint het gevecht door stoelen naar je te lanceren, blokkeer het gewoon om de schade te verminderen. Als je Echo Mists hebt, kun je ze het beste gebruiken in deze strijd, omdat hij graag Silence cast en als hij in spookachtige vorm is en je geen magie hebt, kun je hem geen handschoen opleggen. Beschiet hem met spreuken in spookachtige vorm en zijn Stagger-balk zal snel vol raken, en hij zal altijd in fysieke vorm zijn wanneer Staggered, zodat je je krachtige vaardigheden kunt gebruiken en hopelijk een Limit Break.

Later in het gevecht zal hij een sluwe aanval doen waarbij hij een partijlid grijpt en hen in Bound-status laat. Val de Ghoul niet aan die hem vasthoudt! Kijk in plaats daarvan naar de andere kant van de kamer waar je een andere Ghoul ziet zweven. Dit is eigenlijk de echte Ghoul, dus raak hem met een paar aanvallen en de ‘nep’ laat je groepslid vrij.

Gelukkig had je Aerith’s Mythril Rod moeten pakken, die verreweg haar beste offensieve vaardigheid, Ray of Judgement, met zich meebrengt. Dit zal het Stagger% van een vijand snel opbouwen terwijl ze zich in die staat bevinden, en in dit geval vermoordt het absoluut de gezondheid van Ghoul. Het enige nadeel van het vermogen is dat het een lange oplaadtijd heeft en dus doelen kan missen als ze bewegen, maar daar hoef je je geen zorgen over te maken in Stagger.

Naarmate zijn gezondheid lager wordt, zal hij paarse pilaren van vuur door de arena sturen en rond teleporteren, maar deze zijn gemakkelijk te ontwijken en je kunt hem opgesloten houden en de meubels vermijden waar hij rondscharrelt. Blijf zijn zwakheden uitbuiten en je zult volharden.

Tips voor moeilijke moeilijkheidsgraden:  je grootste uitdaging hier is dat dit hoofdstuk aan het einde een andere baas heeft, die toevallig een van de moeilijkere is. Dus voor dit gevecht moet je je MP zorgvuldig beheren tegen een baas die de helft van de tijd alleen door magie kan worden beschadigd. Bedankt, ontwikkelaars!

Dit betekent gewoon dat je het geduldige spel moet spelen. Negeer magie op geen enkele manier; er zijn genoeg kisten in de Train Graveyard om te breken en hopelijk Mako-scherven te krijgen, maar doe niet te gek, want je zult heel dankbaar zijn voor bijna max MP voor de volgende baas. Gelukkig kun je Elemental-Fire op zowel Cloud als Tifa hebben om je voordeel binnen te halen wanneer hij in zijn fysieke vorm is. Gebruik de downtime tijdens zijn spookachtige vorm om hem te genezen of raak hem met slechts een paar Firagas.

Kraan Spel

Als de Ghoul is verslagen, is de kracht hersteld en kun je teruggaan via de eerste trap die je opkwam en de console bedienen om de treinwagon weer naar beneden te laten vallen.

Ga naar de uitgang

Ga terug naar beneden en je kunt nu door de treinwagon om bij de uitgang van het gebouw te komen. Nadat je door de gedropte auto bent gegaan, ga je eerst naar links en versla je de twee Lesser Drakes, pak dan de kist met 3 Echo Mist.

Ga door de volgende treinwagon, dan kun je uitrusten op de bank voordat je naar buiten gaat.

Terug Onder Vrienden

Buiten kun je de schakelaar in de buurt omdraaien om het treindraaiplateau in beweging te zetten. Zodra dat het geval is, moet je afrekenen met een groep Wererats, Ghosts en vervolgens Cripshays die naar dit gebied komen om je aan te vallen. Nadat alle vijanden zijn verslagen, kun je terug naar binnen gaan en weer op de bank rusten als je wilt in plaats van magie of items te gebruiken om te genezen.

Ga over de draaitafel en in plaats van de ladder op te gaan om verder te gaan, ga je naar rechts. 
Hier vind je een kist met een Hi-Potion. Na het grijpen ga je de nabijgelegen ladder op.

Geblokkeerde weg

Klim in de treinwagon en trek aan de schakelaar om de trein te laten rijden, volg dan het pad naar voren.

Maak de weg vrij

Klim in de volgende treinwagon en pluk de schakelaar om deze ook te laten bewegen. Nadat je naar beneden bent geklommen, ga je rechts ervan, waar je een kist kunt vinden met 2 Mega-Potions.

Ga vooruit en je moet een Lesser en Cerulean Drake verslaan, ga dan verder om de hoek naar links om nog een treinwagon te activeren. Je kunt dan teruggaan naar de vorige die werd verplaatst en een ladder op zijn kant beklimmen en dan naar beneden aan het andere uiteinde van de loopbruggen. Aan de andere kant is er nog een bank en een automaat die u kunt gebruiken voordat u verder gaat.

Boss Fight: Eligor

Let op: rust jezelf met Steal Materia uit voor dit gevecht en gebruik het op Eligor. Je kunt  van deze vijand een uniek wapen stelen voor Aerith, Bladed Staff genaamd, dat op geen enkele andere manier verkrijgbaar is. Het is alleen verkrijgbaar door te stelen van deze ene baas!

Als Hell House de moeilijkste baas tot nu toe was, dan is Eligor het meest frustrerend. Hij slaat vrij hard en kan een aantal nadelige effecten veroorzaken, zoals stilte en slaap. Hiervan is slaap vervelender, dus rust je personages uit met zoveel hoofdbanden als je hebt. Zorg ervoor dat een van je trio de Shiva-oproep ook meebrengt.

Het eerste dat je voor dit gevecht wilt uitrusten, is de Steal Materia. In een knipoog naar het originele spel is Eligor de enige vijand in  FF7 Remake  met een uniek wapen dat je kunt stelen; De staf van Aerith. Wie je dief ook is, zou het Steal-commando moeten gebruiken wanneer ze een opgeladen ATB hebben totdat je succesvol bent. Je wilt ook Elemental-Ice on Cloud en zorg ervoor dat een paar van je team zowel Ice als Wind Materia van hoog niveau hebben.

Eligor is een van de weinige bazen die niet immuun is voor Poison and Stop. Zorg er dus voor dat je die twee spreuken hebt uitgerust. Ververs Poison altijd op hem (idealiter heb je een MAX Poison Materia en gebruik je je sterkste gifspreuk). De “Stop”-spreuk is handig wanneer Eligor in de lucht vliegt.

Zoals eerder vermeld, is Eligor echt frustrerend. Hij is sowieso bestand tegen fysieke aanvallen, maar om het nog erger te maken, als je de wielen van zijn strijdwagen raakt, zullen aanvallen gewoon weerkaatsen. Je moet zijn voorkant raken of bij voorkeur de achterkant, waar zijn frontale AoE-aanval jou niet kan raken. Om het allemaal nog vervelender te maken, vindt hij het leuk om op te stijgen en door de arena te vliegen, zodat Cloud en Tifa hem niet kunnen raken, behalve met Magic.

Als hij op de grond is, ontwijk je zijn Piercing Gaze-lasers en laad je aanvallen op. Gebruik Cloud’s Punisher-modus ondersteund door Tifa’s stoten en Aerith’s Ice-magie. Wanneer hij de lucht in gaat, verander dan van rol en laat Aerith hem aanvallen (aangezien zij de enige afstandsvechter is) en laat Cloud en Tifa op genezing en ijsmagie taken (Windmagie is een goed alternatief terwijl hij vliegt). Probeer de Stagger-meter zo snel mogelijk te bouwen om hem naar beneden te brengen waar hij kwetsbaar is voor Cloud en Tifa, en hopelijk kun je Shiva in de strijd brengen en hem raken met haar op ijs gebaseerde aanvallen. Als hij te lang blijft rondvliegen, zal hij zijn Javelin Bolts-aanval gebruiken die speren op je zal laten regenen. Om deze te ontwijken, verstop je je achter de zeecontainer die hij op de kaart heeft laten vallen.

Tijdens de laatste fasen van het gevecht kun je eindelijk de wielen van zijn strijdwagen aanvallen. Doe dit en je zult snel de Stagger-meter bouwen en wat goede schade aanrichten. De sleutel is om hem zo snel mogelijk op de grond te krijgen, waar alle drie je personages hem problemen kunnen bezorgen.

Tips voor moeilijke moeilijkheidsgraden:  gewoon om het  nog leuker te maken irritant op Hard, Eligor houdt er nu van om Reflect uit te spreken, zodat je Ice en Wind-spreuken niets doen en je Cure niet kunt gebruiken om te genezen (hij gebruikte reflectie op Normal maar alleen voor zichzelf, nu gebruikt hij het ook op jou, wat je Cure-genezing blokkeert Materia). Reflect is het blauwe pictogram dat je onder je gezondheidsbalk krijgt wanneer hij begint te vliegen, zolang dat actief is, zal je Cure-spreuk niemand genezen. Je kunt in plaats daarvan Chakra of Pray Materia gebruiken om te genezen, omdat ze gelden als vaardigheden en niet als magie. De Poison en Stop Spells zijn hier je beste vriend. Ververs altijd je sterkste Poison Magic op hem en werp Stop als hij in de lucht is. Als hij even stilstaat in de lucht, gebruik dan je sterkste ijsmagie met alle 3 de personages om zijn wankelbalk snel te laten verschijnen. Eenmaal gewankeld, hij valt terug op de grond en is minder riskant om mee om te gaan en de Reflect-kwaal zal snel verdwijnen. Het overleven van deze reeks is het moeilijkste deel van het gevecht.

Het is van cruciaal belang dat je hem zo snel mogelijk naar de grond brengt, anders zullen zijn Javelins je kapot maken. Dit is helemaal geen leuk gevecht en wordt uiteindelijk gewoon een test van geduld, maar als je genoeg MP hebt gespaard gedurende het hoofdstuk, zou je hem snel moeten kunnen wankelen met ijsspreuken.

Nadat je Eligor hebt verslagen, ga je verder op het hoofdpad tot het einde van het hoofdstuk.

Hiermee is hoofdstuk 11: Haunted in Final Fantasy VII Remake voltooid. Nu begint de missie Fight for Survival.

Volgende: Hoofdstuk 12: Fight for Survival

Final Fantasy VII Remake Alle Hoofdstukken en Side Missies
Final Fantasy VII Remake Wiki Guide

Vorig artikelFinal Fantasy 7 VII Remake: Hoofdstuk 10 – Rough Waters
Volgend artikelFinal Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 12 – Fight for Survival

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here