Final Fantasy VII Remake: Hoe krijg je alle Battle Intel Rapporten

Final Fantasy VII Remake heeft 20 van Chadley’s Battle Intel rapporten. Als je alle Battle Intel rapporten voltooit, wordt de Intelligence Agent trofee ontgrendeld. Het zijn kleine neven taken die bepaalde acties in de strijd vereisen.

De rapporten worden u gegeven door een personage genaamd Chadley. Je ontmoet hem voor het eerst in hoofdstuk 3 als onderdeel van het verhaal, dat niet gemist mag worden. Je komt hem dan op meerdere vaste punten gedurende het spel weer tegen (Hoofdstuk 3, 8, 9, 14, 16). Bekijk hieronder alle locaties van Chadley.

Druk op > Battle Intel om je voortgang te bekijken . Omdat er na het verhaal Chapter Select is, is er niets te missen. Na het verhaal kun je teruggaan om ontbrekende rapporten in te vullen en aan Chadley te geven. Elk voltooid rapport maakt nieuwe Materia beschikbaar voor aankoop (van Chadley) en sommige ontgrendelen speciale baasgevechten die je belonen met Summoning Materia.

Locaties van Chadley

Je ontmoet Chadley in de volgende hoofdstukken en plaatsen:

Hoofdstuk 3 – Sector 7 Sloppenwijken (woonwijk):

Hoofdstuk 8 – Sector 5 Sloppenwijken (Centrum):

Hoofdstuk 9 – Sector 6 sloppenwijken (muurmarkt):

Hoofdstuk 14 – Sector 5 Sloppenwijken (Centrum):

Hoofdstuk 16 – 63e verdieping bovenste niveau (Combat Simulator Lounge), na het verslaan van de eerste Combat Simulator Challenge:

Battle Intel-rapporten

Battle Intel-rapport 01: Monster Bio Pt. 1
Voorwaarde: Beoordeel 2 soorten vijanden / Beloning: Auto-Cure Materia
Je krijgt automatisch de Assess Materia als je voor de eerste keer met Chadley praat in Hoofdstuk 3 (verhaalgerelateerde hoofddoelstelling). Druk op (Hoofdmenu) > Materia & Apparatuur > om Materia in te stellen. Het heet “Assess Materia” en heeft een gele kleur. Tijdens gevechten wanneer je 1 ATB-balk hebt opgebouwd, druk je op om het Command-menu > Vaardigheden > Beoordelen te openen. Hiermee kun je de vijand scannen op zijn zwakke punten. Herhaal dit voor 2 vijanden. Je kunt al veel vijanden vinden in hoofdstuk 3, tijdens zijmissies en in de Scrap Boulevard (stoffige omgeving rechts van Chadley).

Battle Intel Report 02: Magic Elements Pt. 1
 – Voorwaarde: raak vijanden die kwetsbaar zijn voor vuur, ijs of bliksem met de juiste magie (Aantal aanvallen: 1 voor elk element) / Beloning: Wind Materia
Eerst moet je de Fire Materia krijgen (vanaf Materia voor Cloud), Ice Materia ( gekocht bij Item Shop in hoofdstuk 3), Lightning Materia (gekocht bij Item Shop in hoofdstuk 3). Gebruik Assess op vijanden om hun zwakheden te zien (zie rapport 01). Gebruik dan het type spreuk waar ze zwak tegen zijn. Doe dit met alle 3 van deze elementen. Gewoonlijk zijn mensen zwak om te vuren, machines zijn zwak voor elektriciteit, en monsters zijn zwak voor ijs.

Battle Intel Report 03: The Stagger Effect Pt. 1
Voorwaarde: gebruik unieke vaardigheden op verspringende vijanden en laad de ATB-meter 10 keer op. / Beloning: First Strike Materia
Dit kun je het beste doen met Tifa. Druk aan het begin van een gevecht op / om over te schakelen naar Tifa. Val een vijand aan met  totdat hij wankelt (de gele balk onder de gezondheid raakt vol en de vijand wordt verbluft). Val aan met terwijl de vijand wankelt om Tifa’s ATB-meter te vullen van 1 tot 2 volledige ATB-segmenten. Herhaal dit 10 keer om het rapport te voltooien. De officiële conditiebeschrijving voor dit rapport is slecht geformuleerd, omdat je helemaal geen wapenvaardigheden gebruikt (vaardigheden zijn wat je zou selecteren in het commandomenu en verbruikt ATB). Hiervoor gebruik je GEEN vaardigheden uit het commandomenu. Wat je moet gebruiken zijn de aanvallen NADAT de vijand is gewankeld en met de aanval breng je je ATB-meter van 1 naar 2 ATB-ladingen (de blauwe ladingen linksonder op het scherm). Er is slechts 1 unieke “vaardigheid” per personage (niet 10 zoals de voorwaarde zou suggereren). De “vaardigheden” zijn: Cloud = Punisher Mode / Barret = Overcharge / Tifa = Wervelende Uppercut / Aerith = Tempest. Cloud’s lijkt het moeilijkst te zijn om het te registreren. Je kunt hiervoor beter als Tifa spelen. Het is het beste om over te schakelen naar de moeilijkheidsgraad Normaal (Pauzemenu > Systeem) omdat vijanden niet zo snel doodgaan. Op easy kunnen de vijanden sterven voordat ze in de wankelmodus gaan.

Battle Intel Report 04: The Stagger Effect Pt. 2
Voorwaarde: Verspreid 15 vijandelijke types. / Beloning: ATB Boost Materia
Duizelingwekkende vijanden gebeuren als je ze genoeg schade hebt toegebracht. Dan worden ze verdoofd en kunnen ze een paar seconden niet bewegen. Door het type spreuk te gebruiken waar ze zwak tegen zijn, worden ze snel in de verspringende modus. Dit wordt automatisch voltooid, het is onmisbaar in het hele verhaal. Het telt alleen verschillende soorten vijanden, dus je kunt het niet tegen dezelfde vijand gebruiken.

Battle Intel Report 05: Gevechtssimulatie: Shiva
Voorwaarde: Versla Shiva. / Beloning: Shiva Summoning Materia
Nadat je de eerste 4 rapporten hebt voltooid, lever je ze allemaal in bij Chadley en ontgrendel je de Shiva VR-missie. Daarin moet je Shiva verslaan om haar te ontgrendelen als een oproepende Materia.

Battle Intel-rapport 06: Monster Bio Pt. 2
Voorwaarde: Beoordeel 10 soorten vijanden. / Beloning: Steadfast Block Materia
Hetzelfde als voor Report 01, gebruik Assess op 10 verschillende soorten vijanden.

Battle Intel Report 07: Magic Elements Pt. 2
Voorwaarde: exploiteer de zwakheden van 15 soorten vijanden. / Beloning: Steel Materia
Hetzelfde als voor Rapport 02, gebruik Materia-spreuken om het element te exploiteren waartegen de vijand zwak is. Gebruik Assess om hun zwakte te zien (mensen = vuur, machines = elektriciteit, monsters = ijs, vliegende wezens = wind).

Battle Intel Report 08: The Manipulation Technique
Voorwaarde: Versla 2 of meer vijanden met een enkele aanval. / Beloning: lok Materia uit
terwijl Cloud ingedrukt houdt om een ​​ingrijpende aanval uit te voeren. Vroeg of laat zul je krachtig genoeg zijn om zwakkere vijanden in 1 enkele treffer te doden, maar zorg ervoor dat ze dicht genoeg bij elkaar zijn dat ze allebei sterven door dezelfde treffer. Dit zal zeker automatisch gaan zonder te proberen, maak je er geen zorgen over.

Battle Intel Report 09: Monstervarianten Pt. 1
Voorwaarde: Versla monsters van 3 unieke variëteiten. / Beloning: Synergy Materia
Dit wordt tijdens het verhaal automatisch voltooid, maak je er geen zorgen over. Sommige vijanden bestaan ​​in meerdere varianten, je zult automatisch tal van varianten tegenkomen in gedwongen verhaalontmoetingen en side missies.

Battle Intel Report 10: Combat Simulation: Fat Chocobo
Conditie: Versla een dikke chocobo. / Beloning: Fat Chocobo Materia
Na het voltooien van alle bovenstaande gevechtsrapporten, lever je ze in bij Chadley om een ​​VR-missie tegen Fat Chocobo Boss te ontgrendelen. Versla hem om dit te voltooien.

Battle Intel-rapport 11: Monster Bio Pt. 3
Voorwaarde: Beoordeel 20 soorten vijanden. / Beloning: Item Master Materia
Hetzelfde als Rapport 01.

Battle Intel Report 12: The Stagger Effect Pt. 3
Voorwaarde: Verhoog de wankele schadebonus tot 200%. / Beloning: Materia pareren
Er zijn drie manieren om het Stagger% van een vijand te verhogen. Door gebruik te maken van Tifa’s Chi-vaardigheden (haar standaardaanvallen ), wordt haar Chi-niveau met % verhoogd, waarbij Whirling Uppercut het laagst is, Omnistrike het midden en Rise and Fall het hoogste. Om Omnistrike / Rise and Fall te gebruiken, moet je Tifa’s Unbridled Strength-vaardigheid gebruiken, die 1ATB verbruikt en haar bewegingen opwaardeert om meer wankele toename te veroorzaken. Ten tweede, de True Strike-vaardigheid die is geleerd van Tifa’s 6e wapen,  Purple Pain (verkregen in hoofdstuk 16), zal het ook met 30% verhogen bij elk gebruik. Het kost 1ATB. Ten slotte zal Aerith’s Ray of Judgment de spreidingsschade% behoorlijk aanzienlijk verhogen. Je kunt gemakkelijk 200% wankelen tegen VR-missiebazen op de moeilijkheidsgraad Normaal door alleen Tifa’s Unbridled Strength-vaardigheid + aanvallen te gebruiken. VR-bazen hebben de langste wankeltijden.

Battle Intel Report 13: Refocus-analyse
Conditie: Activeer 2 keer opnieuw scherpstellen. / Beloning: ATB Assist Materia
Refocus is de startende Materia voor Aerith wanneer ze zich bij jouw gezelschap voegt. Automatisch en niet te missen in het verhaal. Bouw uw ATB-meter op totdat u de limietonderbreking kunt gebruiken en kies vervolgens de limietonderbreking voor opnieuw focussen. Zorg ervoor dat je de Refocus Materia hebt uitgerust.

Battle Intel Report 14: The Stagger Effect Pt. 4
Voorwaarde: Verspreid 40 soorten vijanden. / Beloning: ATB Stagger Materia
Hetzelfde als Rapport 04.

Battle Intel Report 15: Combat Simulation Leviathan
Voorwaarde: Versla Leviathan / Beloning: Leviathan Summoning Materia
Dit wordt ontgrendeld na het voltooien van Report 12. Lever het in bij Chadley en voer zijn VR-missie uit met de Leviathan-baas.

Battle Intel-rapport 16: Monster Bio Pt. 4
Voorwaarde: beoordeel 30 soorten vijanden. / Beloning: Vijandelijke vaardigheidsmateria
Hetzelfde als rapport 01.

Battle Intel Report 17: Wapenvaardigheden
Voorwaarde: Verkrijg alle 16 wapenvaardigheden / Beloning: Skill Master Materia
De officiële in-game tekst op het rapport zegt “alle 16” wapenvaardigheden, maar er zijn er in totaal 24. Voor dit rapport heb je er echter maar 16 nodig (dus het woord “alle” is verkeerd en waarschijnlijk een vertaalfout uit het Japans). Je moet 16 van de 24 wapens vinden en hun vaardigheden in de strijd gebruiken om met alle wapens maximale vaardigheid te bereiken. 
Zie de
Final Fantasy VII Remake – Alle wapenlocaties.

Battle Intel Report 18: MP Consumptie
Conditie: Beheers alle 12 soorten magische materialen. / Beloning: MP Absorptie Materia
Er zijn 12 soorten Magic Materia totaal (de groen gekleurde Materia). Zie de Final Fantasy VII – Alle Materia locaties. Als je ze allemaal hebt, zorg er dan voor dat je ze altijd bij de hand hebt. Je hoeft ze niet te gebruiken, alleen het beëindigen van een gevecht geeft je AP voor alle Materia die je hebt uitgerust met iedereen in het feest. Een gemakkelijke manier om dit te bewerken is na het verhaal in Chapter Select, hoofdstuk 9 te laden en Colosseum Matches te herhalen op klassieke moeilijkheidsgraad. Op classic hoef je niet op een knop te drukken omdat de AI automatisch voor je wint. Na het verhaal verdien je ook drie keer sneller AP via Chapter Select.

Battle Intel Report 19: Monstervarianten Pt. 2
Voorwaarde: Versla 10 unieke variëteiten. / Beloning: HP Absorption Materia
Hetzelfde als Report 09. Dit wordt automatisch voltooid wanneer je alle zijmissies hebt gedaan en het verhaal hebt voltooid. Maak je hier geen zorgen over.

Battle Intel Report 20: Combat Simulation Bahamut
Voorwaarde: Bahamut / Beloning: Bahamut Materia
Dit wordt ontgrendeld na het voltooien van de bovenstaande 19 Battle Reports. Versla Bahamut in Chadley’s VR-missie.

Dat zijn alle 20 Battle Intel-rapporten in Final Fantasy VII Remake. Je krijgt de Intelligence Agent trofee als je ze allemaal hebt voltooid..

Final Fantasy VII Remake Wiki Guide

Vorig artikelFinal Fantasy VII Remake: Nuisance in the Factory
Volgend artikelFinal Fantasy VII Remake: Just Flew In from the Graveyard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here