Final Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 1 – The Destruction of Mako Reactor 1

Hoofdstuk 1: The Destruction of Mako Reactor 1 is de eerste verhaalmissie in Final Fantasy VII Remake. Deze walkthrough leidt je door alle doelstellingen van The Destruction of Mako 1 missie.

Gebied:  Mako Reactor 1 
Eis: n.v.t. 

Doelstellingen:

  • Betreed de reactorgronden
  • Infiltreren in de reactor
  • Volg Barret
  • Inbreukbeveiliging
  • Bereik Mako-opslag
  • Volg Jessie
  • Stel de lading in
  • Ontsnap aan de reactor
  • Afspraak met Barret
  • Sprint naar veiligheid

Betreed de reactorgronden

Zodra je het spel start, word je in een gevecht geduwd tegen twee beveiligingsbeambten, samen met het spel dat je een tutorial geeft over basisgevechten. Versla de twee vijanden en je verdient de trofee Warming Up voor het voltooien van je eerste gevecht. Ga door de linker deuropening om je bondgenoten te volgen.

In de volgende kamer vecht je nog twee Security Officers, en de tutorial vertelt je over de functie van de ATB-meter. Val vijanden aan met  om je meter sneller op te laden en selecteer vervolgens commando’s met  om je ATB-ladingen op vaardigheden te gebruiken. Versla deze twee soldaten en spring dan over de barrière.

Vervolgens maakt het spel je kennis met bewaken () en ontwijken (). Versla deze 3 vijanden en ga dan de trap op. Bovenaan wordt je verteld over kisten die in de gamewereld kunnen worden geplunderd. Deze bevatten allemaal specifieke items en zullen worden aangegeven in de walkthrough. Deze eerste kist bevat 2 drankjes. Als je om de linker muur van de trap heen rent, vind je achter een aantal verplaatsbare barricades nog een kist met daarin 2 granaten.

Ga vooruit en als je op het balkon komt, zal het spel je vertellen over de Shinra Property boxen. Deze zijn gemarkeerd met het Shinra bedrijfslogo en kunnen worden vernietigd door ze aan te vallen. Ze laten willekeurige items vallen, meestal drankjes of MP-items die je automatisch genezen wanneer je in de buurt komt nadat je de doos hebt gebroken. 
Soms laten deze ook Moogle medailles vallen die later in het spel aan iemand kunnen worden geruild. Deze worden niet opgemerkt omdat ze overal zijn en ze geen gegarandeerde item drops hebben (het is willekeurig welk item of wat je ook maar uit die kratten haalt).

Ga verder naar Wedge voor een kort tussenfilmpje, ga dan naar Barret voor een andere, open de deur en ga naar voren.

Infiltreren in de reactor

Ga naar beneden naar het onderste gedeelte en het spel zal je nu vertellen over Lock On, quick is ingeschakeld met , en schakel vervolgens tussen vijanden met links en rechts op de D-Pad. Je zult hier een nieuwe vijand bevechten, een waakhond, die veel meer gezondheid heeft dan de normale beveiligingsbeambten. Nadat je ze twee hebt neer gehaald voordat je door de deur gaat, ga je naar links van het gebied tussen de hekken om een ​​andere kist te vinden met een Ether.

Volg Barret

Ga door de deur en gebruik de lift aan de rechterkant van de kamer om de bovenste verdieping te bereiken en volg de groep. Ga naar het gat in het hek dat de groep heeft doorgesneden, maar voordat je er doorheen kunt gaan, zullen er nog twee officieren en een andere waakhond zijn die je moet uitschakelen voordat je verder gaat. Ga door het schermgebied en andere de deur aan de andere kant, en je zult een ander gebied bereiken met nog twee officieren. Schakel ze uit en pak de kist voordat je verder gaat om 2 drankjes te krijgen.

Trek aan de schakelaar om de deur te openen, volg dan de groep het pad naar rechts af.

Inbreukbeveiliging

Praat met Biggs (de man bij de deurbediening) om de deur te openen. Je belandt alleen binnen tegen 4 Security Officers en de game laat je kennismaken met de modusomschakeling van Cloud. Schakel alle vijanden uit en de groep gaat met je mee naar binnen. Praat met Jessie bij de volgende console om de volgende deur te openen. Voordat je op de liftknop drukt om verder te gaan, is er een kist aan de linkerkant, die een Phoenix Down bevat.

Na enkele tussenfilmpjes verlaat je de lift en de game legt nu het mechanisme voor het wisselen van personages uit waarmee je andere partijleden in de strijd kunt leiden of besturen. Op dit moment bestuur je Barret, die zijn armkanon gebruikt voor afstandsaanvallen om moeilijk bereikbare vijanden aan te pakken, zoals de torentjes in deze kamer.

Bereik Mako opslag

Nadat je de torentjes en Monodrive robots in deze kamer hebt leeggemaakt, heb je Barret het grootste deel van de rest van de missie bij je. Ga de trap af om verder te gaan.

Volg Jessie

In het volgende gebied zijn er een aantal laserroosters waar je doorheen moet. Als je ze tegenkomt, beschadigen ze je licht, dus ga je er doorheen om schade te voorkomen. U kunt lopen door te oordelen of of te drukken op Playstation L3 Button.

Na het derde raster voordat je de trap afgaat, zie je aan de linkerkant een aantal metalen dozen met het Shinra logo erop. Deze kunnen worden vernietigd zoals de houten exemplaren van eerder, waarbij ook willekeurige items vallen.

Ga verder door de volgende set laserrasters en voordat je de trap afgaat, is er een kist aan de rechterkant met 2 drankjes
Onderaan de trap voordat je naar de vijand gaat, kun je rechts van de trap rondrennen om een ​​andere kist te vinden die een Ether bevat.

Ga naar voren en je zult nu de Sweeper bevechten. Dit zijn grote robots die aanvallen met hun twee kanonnen aan de voorkant of door je aan te vallen of op je te springen. Ze zijn relatief eenvoudig om hun aanvallen te ontwijken door gewoon aan hun zijde te blijven, omdat ze moeten stoppen en zichzelf moeten draaien om zich te verplaatsen en in een andere richting aan te vallen. Zorg ervoor dat je voortdurend vaardigheden gebruikt om druk uit te oefenen en ze vervolgens te spreiden om veel meer schade aan te richten.

Nadat het is vernietigd, volg Jessie door de nu open deur.

Stel de lading in

Je bent nu bovenaan de hoofdreactorkamer. Volg Jessie de ladder af en langs de loopbruggen. Voordat je de eerste trap afgaat, is er een kist aan het einde van de loopbrug die een Phoenix Down bevat.

Ga naast Jessie de ladder af en volg het pad door de eerste groep Monodrives en de enkele toren. Aan het einde van de loopbrug voordat je de ladder afdaalt, zal er nog een groep Monodrives zijn aan het doodlopende einde, samen met een kist die een Ether bevat. Je kunt dan de ladder afdalen en dan naar de reactorkern gaan voor een filmpje. Stel de timer in op wat je wilt, de timer start pas als je de baas hebt verslagen en je ontsnapping begint, en het zou ongeveer 20 minuten moeten duren.

Boss Fight: Scorpion Sentinel

De Scorpion Sentinel is de eerste baas in het spel en is eigenlijk een van de moeilijkere. Om te beginnen moet je je Lightning-magie gebruiken om het aan te vallen, omdat het zwak is voor dat element. Het zal zichzelf spoedig in een schild omhullen, dus je moet zijn veldgenerator uitschakelen. Het is het beste om dit vanop afstand te doen met vuurmagie of Barret’s aanvallen, want als je dichtbij komt, zal hij je raken met Tail Swipe en Scorpion Strikes.

Wanneer de gezondheid van de Sentinel 75% bereikt, springt hij naar de muur en valt hij vanop afstand aan met elektrische aanvallen. Gebruik Barret’s Overcharge om hem goede schade toe te brengen samen met Cloud’s Fire en hij zal snel weer naar beneden springen en de volgende fase beginnen. Zorg ervoor dat je de EM-veldaanval vermijdt door afstand te houden.

Als het eenmaal terug op de grond is, blijf het van dichtbij aanvallen in de Punisher modus van Cloud, houd je vast met  aan de bewaker en voer een tegenaanval uit wanneer dat nodig is. Gebruik Focused Thrust en Focused Shot om zijn Stagger-meter te bouwen, en zodra de Staggered-meter hem raakt met je sterkste aanvallen om aanzienlijke schade aan te richten.

Wanneer het de helft van de gezondheid bereikt, begint het zijn Tail Laser-aanval te gebruiken. Als dit je raakt, zal het echt pijn doen, dus de veiligste optie is om naar het puin in het gebied te rennen en je erachter te verstoppen. Op deze manier raakt u niet gewond en kunt u indien nodig de wachttijd gebruiken om te genezen. Zodra de aanval voorbij is, kun je eruit springen en de aanval voortzetten met dezelfde tactiek als eerder.

Naarmate het daalt tot 25%, zal het zijn aanvallen vaker gaan draaien. Het houdt ervan om raketten naar je te lanceren, en het is eigenlijk beter om ze gewoon te blokkeren met  en minder schade op te lopen dan te proberen ze te ontwijken door te rennen, omdat je vrijwel zeker toch geraakt wordt en meer schade oploopt. Het is nog steeds het beste om Barret in deze situatie te gebruiken, omdat zijn bereik je uit de buurt houdt.

Blijf aanvallen zolang je kunt en probeer het te wankelen. Wanneer zijn HP erg laag wordt, begint hij automatisch te repareren. dus streef naar beide benen om het voorgoed neer te halen. Als het je grijpt, druk je snel op of  om naar je andere personage te schakelen en aan te vallen zodat het de grapple-animatie niet afmaakt.

Moeilijkheidstips:
Het goede nieuws is dat Scorpion Sentinel eigenlijk een van de weinige bazen is die gemakkelijker is op Hard dan op Normal. Dat komt omdat je nu toegang hebt tot alle eindspelwapens en Materia, terwijl je bij je eerste run net het absolute minimum had. Houd er echter rekening mee dat dit je eerste serieuze test is of je de Hard Mode en de enorme sprong in schade die bazen je kunnen aandoen, onder de knie hebt. Onthoud dat genezing altijd je prioriteit is als je gezondheid in het rood duikt, dus plak Magnify-Cure op Cloud zodat hij tegelijkertijd ook Barret kan genezen.

Zorg ervoor dat beide personages Elemental-Lightning aan hebben, zodat je aanvallen de baas extra schade toebrengen en sneller wankelen. Ontketen dan Triple Slash en Maximum Fury erop en het zal verrassend snel naar beneden gaan. Je kunt ook een paar Thundaga-spreuken gebruiken om het echt pijn te doen als je veel overtollige MP hebt, maar houd er rekening mee hoeveel je nog over hebt en het feit dat je wat nodig hebt voor het korte gedeelte na deze baas.

Ontsnap aan de reactor

Nu de Scorpion Sentinel is vernietigd en de bom aftelt, moeten jij en Barret ontsnappen uit de reactor. Je volgt eigenlijk gewoon het pad terug naar buiten waar je vandaan kwam, terwijl je onderweg groepen vijanden verslaat.

Afspraak met Barret

De ladder op, er valt wat puin op Jessie en je springt eroverheen om haar te helpen en neemt een iets ander pad terug naar de reactor. Voordat je de volgende ladder beklimt, is er een kist ernaast die 2 Potions bevat.

Bovenaan word je tegengehouden door een groep officieren en monodrives, en Jessie rent vooruit. In de volgende kamer zul je met een andere Sweeper te maken krijgen voordat je verder gaat. Behandel het op dezelfde manier als voorheen en ga dan de trap op.

In het gebied waar de lasers eerder waren, zullen nu een aantal Monodrives op de benedenverdieping zijn, en vervolgens een nieuwe menselijke vijand genaamd Shock Trooper op de bovenverdieping. Shock Troopers springen veel rond en vallen je aan met melee-aanvallen. Ze vermijden automatisch de meeste aanvallen op afstand, dus je moet ze vooral met Cloud afhandelen. In beide gebieden zijn er een aantal Shinra-boxen en eerder kapotte dozen respawnen, dus zorg ervoor dat je ze breekt om HP- en MP-items te vinden. Op de bovenste verdieping zijn er twee Shock Troopers tegelijk, samen met twee geschutskoepels die je samen met Barret moet neerschieten. Nadat ze allemaal verslagen zijn, ga je aan het einde naar de lift om verder te gaan.

Sprint naar veiligheid

Na een filmpje ben je terug met Jessie en Biggs. Volg ze langs het pad voor nog meer tussenfilmpjes en je zult het einde van het hoofdstuk bereiken.

Hiermee is hoofdstuk 1: The Destruction of Mako Reactor 1 in Final Fantasy VII Remake voltooid. 
Nu begint de missie Chapter 2: Fateful Encounters.

Volgende: Chapter 2: Fateful Encounters

Final Fantasy VII Remake Alle Hoofdstukken en Side Missies
Final Fantasy VII Remake Wiki Guide

Vorig artikelFinal Fantasy VII Remake: Alle Hoofdstukken en Side missies
Volgend artikelFinal Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 2: Fateful Encounters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here