Final Fantasy 7 VII Remake: Hoofdstuk 10 – Rough Waters

Hoofdstuk 10: Rough Waters is de 10e verhaalmissie in Final Fantasy VII Remake. Deze walkthrough leidt je door alle doelstellingen van de Rough Waters missie.

Rough Waters begint wanneer je The Town That Never Sleeps hebt voltooid.

Gebied: Sector 6 Riool
Vereiste: Voltooi Hoofdstuk 9: The Town That Never Sleeps 

Doelstellingen:

  • Ontsnap naar de oppervlakte
  • Volg de waterweg
  • De stamlijn oversteken
    • De sluis oversteken
  • Naar de sloppenwijken van Sector 7
  • Naar het oppervlak
    • De pomp bedienen

Ontsnap naar de oppervlakte

Je begint het hoofdstuk in de Sector 6-riolen nadat Corneo je daar aan het einde van hoofdstuk 9 heeft afgezet. Ga naar Tifa en Aerith om ze op te halen, dan laat je een vijand de kamer binnenkomen vanuit een gat in de muur .

Boss Fight: Abzu

Na de nachtmerrie van Hell House is dit een leuke gemakkelijke en ook een meer fysieke strijd om op te starten, omdat magie weinig effect heeft op zijn Stagger-balk. Abzu is zwak om te vuren, dus laad je drie personages met Fire Materia, rust Elemental-Fire op Cloud uit en zorg ervoor dat één personage Ifrit kan oproepen. Als je Star Pendants hebt, rust die dan uit aan je personages, want Abzu gebruikt Poison graag vaak, of als je er maar één hebt, plaats dan Cleansing op Aerith en gebruik Esuna om het te verwijderen indien van toepassing of gebruik gewoon je Antidota.

Dit wordt een fysiek gevecht, wat handig is omdat je Cloud en Tifa in je team hebt. De beproefde methode werkt hier goed; Cloud en Tifa bouwen Stagger met Aerith voor genezingstaken en helpen met normale aanvallen of vuurspreuken op de Hoorn wanneer ze kan. Als je de hoorn uitschakelt, krijg je de status Gedrukt, dus dit is een goed moment om Abzu’s hoofdlichaam te raken met de Gefocuste vaardigheden. Breng Ifrit zo snel mogelijk binnen en stuur alle ATB naar hem om, waarbij Crimson Drive en Radiant Plume veel meer schade aanrichten dan je normale aanvallen zonder de MP-kosten van Firaga.

Abzu springt in het riool om de vlammen te doven, zodat je even de tijd hebt om te genezen of de ATB op te laden. Er zijn slechts drie aanvallen om echt op uw hoede te zijn. Voor Pounce zal Abzu zich aan de muur vastklampen en de aanval voorbereiden. Ontwijk dit door weg te rennen (niet te rollen), anders heeft hij je in Bound-status en brengt hij consistente schade toe totdat een ander personage hem afbreekt. Backwater Blast kan grote schade aanrichten, maar is veel gemakkelijker te ontwijken; ren gewoon zo ver mogelijk weg van het rioolrooster naar links en het rioolwater zal je missen. Ten slotte gebruikt hij Backwash Spout die giftige draaikolken rond de vloer creëert. Vermijd gewoon om deze tegen te komen en ze zullen snel verdwijnen.

Nadat hij de helft van zijn gezondheid heeft bereikt, werpt hij Enrage op zichzelf en zijn aanvallen zullen meer schade aanrichten, maar de strategie blijft hetzelfde. Blijf zijn zwakte uitbuiten, gebruik je Limit Breaks waar mogelijk en hij zal in een mum van tijd neergaan.

Moeilijkheidstips:  er is deze keer niets toe te voegen voor de Harde modus, behalve Elemental-Fire uit te rusten met zowel Cloud als Tifa om een ​​extra stoot te geven. Aerith kan Firaga on the Horn ook gebruiken om hem echt pijn te doen. Houd er rekening mee dat dit baasgevecht deze keer aan het begin van het hoofdstuk staat, dus je hebt je hele reis door de riolen om je MP te behouden! Geen bazen meer, dus je kunt wegrennen voor gevechten wanneer je kunt.

Nadat de Abzu is verslagen, breekt hij door de muur, waardoor je dit gebied kunt verlaten.

Volg de waterweg

In de gang ga je naar links om verder te gaan, maar eerst moet je naar rechts om een ​​kist te vinden die een Ether bevat.

Verderop in het riool zal een nieuw type vijand uit de muur springen om je aan te vallen, een Sahagin genaamd. Deze vijanden zijn zwak voor ijs en vuur in grotere mate, dus gebruik die spreuken om hun verspringende maat te vullen om meer schade aan te richten omdat ze bestand zijn tegen fysieke aanvallen.

Ga de hoek om en de ladder op, en voordat je door de volgende gang gaat, pak je de kist in de buurt die 2 Hi-Potions bevat.

Nadat je aan de schakelaar hebt getrokken om het water af te voeren, ga je onder het hek door in plaats van de trap op om een ​​paarse kist te vinden, die een paar gevederde handschoenen bevat.

Ga omhoog naar waar Tifa en Aerith zijn, ga dan naar de volgende kamer. Hier is een bank waar je kunt uitrusten en een automaat waar je schijf 9 The Oppressed kunt kopen.

Ga vooruit en je hebt een aantal kamers met verschillende groepen vijanden om mee om te gaan. De eerste kamer is een groep van drie Wererats, de tweede heeft nog twee Wererats en een nieuwe vijand genaamd Scissorclaw. Deze zijn niet bijzonder sterk, maar zijn bestand tegen normale melee, terwijl ze zwak zijn tegen ijs. Als ze een aanval met de naam Guard uitvoeren, val ze dan niet rechtstreeks aan met melee, omdat ze een tegenaanval op je uitvoeren terwijl ze je aanval blokkeren.

Ga de ladder op in de tweede kamer en ga dan door beide kanten van de donkere kamer naar de andere kant. Ga de deur naar het zuiden in en trek dan aan de schakelaar aan de muur. Hiermee wordt de stroom ingeschakeld, waarna je terug kunt gaan door de donkere kamers met de lichten aan.

Ga eerst naar het oosten en versla de groep Scissorclaws. Trek aan de schakelaar op de muur om het water af te voeren, ga dan naar beneden en pak de Rioolsleutel op.

Ga rond naar de kamer op het westen en trek de schakelaar daar naar binnen om het water af te voeren, ga dan naar beneden en open de kist met 800 gil.

Ga terug naar boven en ga dan door de deur tegenover die met de stroomschakelaar met behulp van de rioolsleutel.

De stamlijn oversteken

In deze volgende kamer moet je een manier vinden om over te steken naar Sector 7. In dit gebied volg je eigenlijk gewoon het lineaire pad en trek je aan de schakelaars terwijl je tussen groepen vijanden gaat. Als je voor de eerste keer terug naar boven klimt ga je eerst om naar het platform rechts, waar je een Poison Materia kunt pakken.

De sluis oversteken

Je moet nu over de tweede poort lopen die je net hebt laten zakken, en dan verder. Ga naar beneden en dood de Sahagin, trek dan aan de schakelaar en steek de nu verhoogde platforms over. Ga de ladder op voor een filmpje.

Naar de sloppenwijken van Sector 7

In het volgende gebied volg je de meisjes door de gang. Je komt bij een kamer met nog een bank en een automaat, ga dan verder. Bij de eerste splitsing ga je eerst naar het zuiden, hier vind je een groep Wererats voor een kist die 2 Orbs of Gravity bevat.

Ga terug en ga de ladder in de kamer op, knijp dan door de doorgang naar het volgende gebied en versla de groep Schaarklauwen. Bij de T in de gang ga je eerst naar het zuiden, dan naar het westen de volgende gang in. Bij de tweede splitsing nadat je de ladder bent afgedaald, ga je eerst naar het noorden om een Warding Materia te pakken.

Ga verder over het pad tot het einde waar je een kist kunt vinden met een paar Revival-oorbellen.

Ga helemaal terug naar de eerste splitsing en volg het pad naar het noorden, rond naar het doel.

Naar het oppervlak

In de volgende kamer moet je het waterniveau verlagen om verder te gaan. Ga naar rechts en ga door de deur, interactie met het paneel.

De pomp bedienen

Tifa zorgt ervoor dat Cloud achterblijft bij het paneel, terwijl zij en Aerith de blokkade gaan opruimen. Interactie met de afdekking door Tifa om de afvalwaterpomp te openen. Je krijgt een tutorial over hoe je het moet bedienen. U moet de pomp drie keer bedienen om de verstopping te verhelpen. Als je de neerwaartse pomp niet haalt, moet je het opnieuw proberen, maar het rode doelgebied zal slechts gedeeltelijk afnemen, zodat je elke keer meer ruimte krijgt om te richten als je het nodig hebt. Na de derde succesvolle pomp kun je teruggaan naar Cloud en aan de schakelaar trekken om de pomp in te schakelen.

Verlaat de kamer en reken af ​​met de twee Sahagins die omhoog springen, ga dan de ladder af naar het lagere gedeelte en volg het pad naar de andere kant. Klim de ladder op en je hebt dan een groep van drie Sahagins om te verslaan, ga dan verder naar de uitgangsladder.

Hiermee is hoofdstuk 10: Rough Waters in Final Fantasy VII Remake voltooid. Nu begint de missie Haunted.

Volgende: Hoofdstuk 11: Haunted

Final Fantasy VII Remake Alle Hoofdstukken en Side Missies
Final Fantasy VII Remake Wiki Guide

Vorig artikelFinal Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 9 – The Town That Never Sleeps
Volgend artikelFinal Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 11 – Haunted

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here