Final Fantasy 7 Remake: Hoofdstuk 8: Budding Bodyguard

Hoofdstuk 8: Budding Bodyguard is de 8e verhaalmissie in Final Fantasy VII Remake. Deze walkthrough leidt je door alle doelstellingen van de hoofdmissie Budding Bodyguard.

Budding Bodyguard begint wanneer je A Trap Is Sprung hebt voltooid.

Gebied: Sector 5 Sloppenwijken 
Vereiste: Voltooi Hoofdstuk 7: A Trap Is Sprung 

Doelstellingen:

 • Tweedekansbijeenkomst
 • Ontsnap uit de kerk
  • Red Aerith
  • Naar de zolder
 • Ga naar het station
 • Het station
 • Door de achterafstraatjes
  • Vermijd de Turken
  • Rond de poort
 • Ontdekking: de poort gaat niet open
 • Sector 5 Sloppenwijkmonitor
 • Naar het huis van Aerith
 • Levering aan huis
 • Gevaar in de schuilplaats
 • Begeleid de kinderen
 • Verzoeken voor de huurling
  • Ontdekking: de taal van bloemen
 • De prijs van kracht

Tweedekansbijeenkomst

Praat na de introscènes met Aerith. Je hebt nog wat filmpje, dan komt er een groep mensen de kerk binnen en moet je groepen veiligheidsagenten verslaan.

Boss Fight: Reno

Net als Roche in hoofdstuk 4 is dit weer een ‘duel’-strijd. Wat voor Roche werkte, zal hier werken. Wees altijd in de Punisher-modus als je kunt, houd met je schild vast en raak hem met je tegenaanval. Offensieve magie is vrij nutteloos in dit gevecht, dus maak je er niet druk om.

Blokkeer, counter en raak hem met Focused Thrust wanneer je ATB oplaadt om Stagger te bouwen, en schakel dan over naar Triple Slash wanneer hij in Stagger is om goede schade aan te richten. Nadat ongeveer de helft van zijn gezondheid is verdwenen, gooit hij een aantal EM-mijnen weg die elektriciteit afgeven en je zullen verdoven als je geraakt wordt. Maak hiervan uw directe prioriteit en doe uw best om Reno tegelijkertijd in de gaten te houden en zijn uitval te ontwijken.

Moeilijke moeilijkheidstips:
Rust Elemental-Lightning uit op jepantser  (geen wapen) terwijl zijn geëlektrificeerde beveiligingsstok Bliksemschade aanricht, die zal worden gehalveerd (of zelfs immuun in het hoogst onwaarschijnlijke geval dat je het hebt verhoogd). Dit gevecht is nog gemakkelijker voor Hard, omdat je Elemental Materia Level 2 of MAX zal zijn, wat betekent dat zijn bliksemaanvallen je niet kunnen beschadigen en je zelfs kunnen genezen. Bovendien heb je de meest overweldigende vaardigheid in het spel, Counterstance! Gebruik het wanneer je je ATB hebt opgeladen en time het goed om hem verpletterende klappen uit te delen.

Ontsnap uit de kerk

Nadat je Reno hebt verslagen, word je met Aerith door een deur getrokken. Je wordt geblokkeerd in welke richtingen je kunt reizen, dus volg voorlopig gewoon Aerith. Wanneer je bij het trappenhuis komt dat je omhoog of omlaag kunt gaan, ga dan eerst naar beneden om een ​​kist te vinden met daarin een Talisman.

Ga de trap op en dan over de balk.

Red Aerith/naar de zolder

Aerith valt uit de straal wanneer soldaten door de deur komen, dus Cloud besluit de kroonluchter in de kamer te laten vallen om een ​​afleidingsmanoeuvre te creëren. Ga vooruit bij de trap en zie de pijl op de grond die naar het midden van de kamer wijst. Ga erin en je springt en grijpt de spanten, dan kun je eromheen bewegen om bij de kroonluchter te komen.

Ga verder op de spanten naar de andere kant om Aerith weer te ontmoeten, volg haar dan en duw tegen de kast die de weg blokkeert. Je kunt dan de ladder op om op de zolder te komen.

Eenmaal op de zolder volg je het pad rondom, ga dan naar links om een ​​kist te vinden met daarin een Smelling Salts.

Volg Aerith de kerk uit langs de balken om verder te gaan.

Ga naar het station

Aerith wil over de daken om bij het nabijgelegen station te komen, dus neem de ladder naast je naar beneden. De route langs de daken is lineair, dus volg gewoon op de kaart. Wanneer je het grotere gebouw bereikt, ga je naar het zijgedeelte van het dak om een ​​kist te vinden met een Moogle-medaille.

Blijf het pad volgen, als je de grote ladder op klimt naar het platform bedekt met gedroogd gras, moet je links gaan om verder te gaan, maar ga eerst rechts om een ​​kist met een Ether te vinden.

Volg het pad tot het einde en nadat je van de daken bent gevallen, voegt Aerith zich bij je gezelschap. Het pad naar de kerk terug is open, maar je kunt er nu niet terug komen, dus ga naar het zuiden richting het doel. In het eerste meer open gebied kom je een nieuwe vijand tegen die Hedgehog Pie heet. Deze wezens vallen je aan om je aan te vallen of spreuken uit te spreken, maar zijn zwak voor op ijs gebaseerde aanvallen.

Nadat je het hebt verslagen, ga je verder het pad op naar het gebouw, waar je nog een Hedgehog Pie samen met een paar Wererats zult vinden. Wanneer ze zijn gedeeld, volgen ze het pad naar het einde.

Het station

Bij het station staat een trein stil omdat de reactor vernield is. Ga naar het einde van het platform waar je een bank kunt vinden om uit te rusten, evenals een automaat die Disc 21 zal verkopen: Cait Sith’s Theme. Ga na aankoop verder.

Door de achterafstraatjes/vermijd de Turk

Aerith stelt voor om het achterpad te nemen om de Turk te vermijden die net met de helikopter is binnengekomen. Ga verder langs het pad en reken af ​​met de groepen Wererats en Gorgers. Als je bij de splitsing in het pad komt, neem je eerst het rechter pad naar het oosten. Het linkerpad leidt naar een doodlopende weg, maar er is momenteel niets om er echt in te komen. Wanneer je het volgende gebied bereikt, trek je aan de schakelaar die Aerith wijst.

Rond de poort/ontdekking: de poort gaat niet open

Aan de schakelaar trekken doet niets, dus je moet een manier vinden om je te verplaatsen. Volg het pad naar links en duw de doos bij Aerith. Ga verder het pad af en in het volgende gebied voordat je de ladder op kunt, word je aangevallen met een groep egeltaarten. Als ze worden aangepakt, klim je de nabijgelegen ladder op en neem je het pad naar rechts. Ga over de tralies hierboven om bij een kist te komen met een Caliginous Bracelet.

Ga terug over de tralies of laat de nabijgelegen ladder naar beneden vallen, neem dan het pad naar links om verder te gaan. Ga verder en versla de volgende groep vijanden, ga dan verder naar het westen naar het doel. Wanneer je de bocht bereikt, zou je een klein platform aan de zijkant moeten zien, dat je kunt bereiken door over meer tralies te klimmen. Open de kist erop om een remedie te ontvangen.

Ga vooruit en open de poort die naar voren leidt en je bent in het gebied beneden waar de gesloten poort eerder was. In het volgende gebied vind je een nieuwe vijand, een Smogger. Deze robots halen nabijgelegen schrootdelen naar binnen om te werken en besproeien je met gifsmog. Raak het met bliksem of tijdens zijn Haywire Haze-aanval om het te laten wankelen. Wanneer het wordt verslagen, zal het ook zichzelf vernietigen, dus zorg ervoor dat je niet in de buurt komt als het dit doet.

Nadat het is verslagen, ga je de nabijgelegen ladder op naar waar de poort van voorheen was en trek je aan de schakelaar om deze te openen. Dit levert je nu niets op, maar het is wel een handige snelkoppeling voor als je straks weer door dit gebied komt.

De poort om verder te gaan gaat ook niet open, dus je moet er omheen. Ga eerst de middelste ladder op om de grote Shinra-container helemaal naar achteren te duwen, ga dan de ladder aan de linkerkant op en ga naar de overkant met behulp van de tralies. Aan de andere kant kun je de schakelaar overhalen om Aerith door te laten en dan verder over het pad naar de sloppenwijken.

Sector 5 Sloppenwijkmonitor

Volg Aerith naar het midden van het gebied om een ​​scène over Reactor 5 te bekijken.

Naar het huis van Aerith

Nu kun je Aerith door de stad volgen naar haar huis. Onderweg word je tegengehouden door enkele kinderen en ga je onderweg langs het Weeshuis. Nadat je met de volwassenen daar hebt gesproken, ga je naar Aerith’s House.

Levering aan huis

Aeriths moeder stelt voor om tot de ochtend te wachten tot Cloud teruggaat, want het zal donker zijn als ze nu gaan. Ze wil dat hij haar komt helpen met de bloemenbezorging bij Leaf House, dus gaat ze op zoek naar een mand. Ga naar boven naar de bovenste verdieping en naar buiten, ga dan terug naar de begane grond.

Volg haar naar buiten naar de tuin, en je mag nu kiezen welke bloemen je overneemt. Er zijn drie verschillende bloemen in het gebied waar je uit kunt kiezen, en je kunt in totaal drie keer plukken, dus pak welke je wilt. Ga daarna terug naar het weeshuis. Ga naar de voordeur en Aerith gaat naar binnen met de bloemen, dan kun je door de stad gaan.

Ga het pad recht voor je af vanaf Leaf House en neem dan de eerste straat rechts. In het midden van dit pad vind je een kist met 200 gil.

Ga terug naar het pad dat u bent afgeslagen en u vindt de Materia-winkel aan de rechterkant, waar u ook schijf 19. Costa del Sol kunt kopen.

Iets verderop vind je Chadley die toevallig in dit gebied is om mee te praten als je meer Battle Intel voltooit of gevechtssimulaties wilt doen. Blijf met de klok mee door de stad lopen en je gaat langs de Item Shop en Weapons-winkel, ga dan verder tot je bij de zuidelijke hoek komt. Hier vind je een kist met daarin een Echo Mist.

Ga verder en je kunt links het gebouw inlopen. Binnenin is er een kist met een Celeris, en je kunt dan communiceren met de Jukebox om schijf 25 te krijgen. Tango of Tears.

Nu je de hele stad door bent geweest, ga je direct naar de centrale kruising waar je werd tegengehouden door de jongen terwijl je er doorheen ging. Hij zal in het pad staan, en je zou met hem moeten communiceren. Nadat je dit hebt gedaan, kun je nu teruggaan naar Leaf House om Aerith weer te ontmoeten.

Gevaar in de schuilplaats

Oates zegt dat er een man strompelde die klinkt als de man met de kap uit het appartement in Sector 7, en je zou hem nu met Aerith terug in je gezelschap moeten volgen.

Je bereikt de schuilplaats van de kinderen en duikt door een gat in het hek naar een gebied met monsters erin. Ga vooruit en reken af ​​met de eerste groep Hedgehog Pies. Ga de ladder af en schakel de volgende groep vijanden uit, neem dan het zuidelijke pad bij de splitsing om een ​​doodlopende weg te bereiken. Hier is een kist die een Mega-Potion bevat.

Ga verder naar het doel en je ziet de kinderen op een eiland in het midden van het water, geblokkeerd om terug te komen door monsters. Ga verder langs het pad en je zult twee gemakkelijke groepen hebben om mee om te gaan, en tenslotte een Smogger en twee Hedgehog Pies die de kinderen blokkeren. Nadat je deze eerste drie vijanden hebt verslagen, springt er een groep van nog vier Hedgehog Pies naar binnen. Ten slotte zullen er twee Smoggers verschijnen aan de andere kant van de arena die je moet verslaan om de kinderen te redden.

Begeleid de kinderen

Cloud springt over en grijpt de kinderen, dan kun je beginnen terug naar de stad te gaan. Onderweg word je opnieuw aangevallen door nog een Smogger en dan nog een groep Hedgehog Pies. Nadat je ze hebt behandeld, kun je helemaal terug naar de stad gaan en weer met Oates praten.

Voordat je de kinderschuilplaats verlaat, kijk je naar links waar je een kist kunt vinden met een Moogle-medaille.

Wanneer je probeert te vertrekken, verschijnt er een filmpje en de man met het nummer op zijn arm zal het gebied uitlopen.

Verzoeken voor de huurling

Ga naar Oates en hij zegt dat hij verzoeken heeft van mensen in de stad waar hij hulp bij zou willen hebben. Er zijn nu in totaal 6 nevenmissies die je kunt doen voordat je terugkeert naar het huis van Aerith om het verhaal voort te zetten.
Deze zijn:

 • The Mysterious Moogle Merchant
 • Weapons on a Rampage
  • Paying Respects
 • Kids on Patrol
  • A Verified Hero
  • The Angel of the Slums

Terwijl je nevenmissies doet, kun je verder gaan naar gebieden in de stad. Als je teruggaat via het pad dat je vermeden hebt voordat je het station binnenkwam, is er halverwege een kist met een Mythril Armlet.

Verderop in het grotere gebied bij het station draait een gramafoon. 
Praat met de man in de buurt en hij geeft je schijf 23. Afstammeling van Shinobi.

Op het perron zelf in de zuidhoek staat een kist met 500 gil.

Je kunt nu ook helemaal terug rennen naar de kerk in het uiterste noorden van het gebied, en nu de Spectres weg zijn, kun je de Chakra Materia pakken die je misschien de eerste keer is opgevallen aan het begin van het hoofdstuk.

Als je bij Leaf House teruggaat, kun je nu naar binnen gaan. In de kamer links staat een kist met daarin een Ether.

Wanneer je alle zijmissies hebt voltooid en klaar bent om verder te gaan met het verhaal, kun je teruggaan naar het huis van Aerith. Onderweg bij Leaf House wordt je gestopt door de dame van eerder die je zal wijzen op de bloemenmuur die ze hebben gemaakt op basis van de bloemen die je hebt verstrekt, waarmee je de trofee Say It with Flowers verdient .

Voordat je echt verder gaat, is het ten zeerste aan te raden om Wind Materia uit te rusten op zowel Cloud als Aerith, omdat het komende baasgevecht zwak is voor windmagie en niet veel anders.

Onderweg kom je de kale Turk tegen die je eerder hebt gezien, wiens naam Rude is. Je gaat de nabijgelegen open arena in voor het tweede baasgevecht van dit hoofdstuk.

Boss Fight: Rude

Dit is weer een ‘duel’-gevecht, maar deze keer kun je niet gewoon staan ​​en blokkeren in de hoop te counteren. Rude slaat veel harder dan Reno, dus hij slaat je plat op je rug. In plaats daarvan wil je zijn uitval naar de zijkant ontwijken met , en dan een snelle combo krijgen voordat je weer ontwijkt. Ondertussen heb je je Wind Materia op Aerith, die echt de sleutel is tot dit gevecht. Rude zal zo in beslag worden genomen door Cloud dat ze Aero/Aerora bijna vrijelijk kan casten (terwijl ze stopt om te genezen als dat nodig is) en hem te wankelen. Ontketen vervolgens je Triple Slash- en Punisher-combo’s.

Na de cutsene waar zijn bril breekt, zal hij een aanval gebruiken waarbij hij met zijn vuist op de grond slaat en een schokgolf uitzendt die je kan verdoven, dus het is het beste om achterover te hangen en achteruit te ontwijken. Als hij weinig gezondheid heeft, hurkt hij op de grond en straalt hij een gouden gloed uit. Val hem nu niet aan of hij zal een krachtige teller op je ontketenen, dus leun achterover en wees geduldig, besprenkel hem met meer Aero totdat hij neergaat.

Moeilijkheidstips:  Het antwoord zou nu duidelijk moeten zijn … Tegenwicht! Dit zal Rude kapot maken, net als Roche en Reno. Niet alleen dat, maar je kunt Elemental-Wind op Cloud zetten om je aanvallen een extra voordeel te geven, terwijl Aerith achteruit kan gaan en hem kan raken met Aeroga. Nogmaals, dit is het laatste gevecht van het hoofdstuk, dus het is niet nodig om je MP te beheren, maar zorg ervoor dat je genoeg overlaat om in een mum van tijd te genezen / verhogen.

Na het baasgevecht kun je naar het huis van Aerith gaan.

Ontdek: de taal van bloemen

Als je voor dit punt alle side-quests hebt gedaan (en mogelijk gebaseerd op bloemschikking?) houdt Aerith je tegen en neemt je mee naar de zijkant van de tuin voor een kort filmpje. Terwijl je daar bent, kun je de MP Up Materia bij de lantaarnpaal pakken.

Als je klaar bent, ga je naar de deur van Aerith’s huis. Je krijgt een laatste bevestiging dat je klaar bent voordat je naar binnen gaat, als je klaar bent met het verkennen en dingen doen in de stad, ga dan naar binnen.

De prijs van kracht

Cloud wordt ’s nachts wakker, met de bedoeling om weg te sluipen zoals Aeriths moeder hem vroeg. Je moet sluipen rond alle objecten die nu willekeurig over de vloer op deze bovenste verdieping zijn verspreid. Als je tegen een van hen botst, wordt ze wakker en stuurt ze je terug naar de kamer.

Ga naar beneden en volg het doel uit de zuidoostelijke hoek van de stad waar je eerder niet heen kon, je zult het doel bereiken en het hoofdstuk zal eindigen.

Hiermee is hoofdstuk 8: Budding Bodyguard in Final Fantasy VII Remake voltooid. Nu begint de missie The Town That Never Sleeps.

Volgende: Hoofdstuk 9: The Town That Never Sleeps

Final Fantasy VII Remake Alle Hoofdstukken en Side Missies
Final Fantasy VII Remake Wiki Guide

Vorig artikelFinal Fantasy 7 Remake: Hoofdstuk 7 – A Trap Is Sprung
Volgend artikelFinal Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 9 – The Town That Never Sleeps

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here