Final Fantasy 7 Remake: Hoofdstuk 7 – A Trap Is Sprung

Hoofdstuk 7: A Trap Is Sprung is de 7e verhaalmissie in Final Fantasy VII Remake. Deze walkthrough leidt je door alle doelstellingen van de hoofdmissie A Trap Is Sprung.

A Trap Is Sprung begint wanneer je Light the Way hebt voltooid.

Gebied: Mako Reactor 5 
Vereiste: Voltooi Hoofdstuk 6: Light the Way 

Doelstellingen:

 • Bereik Mako-opslag
  • Door de pijp
 • Ontsnap uit de reactor
 • Ter dood veroordeeld
  • Gegevens controleren
  • Status van de Airbuster
 • Bestorm de poorten
  • Schakel het beveiligingsslot uit
 • Ontdekking: afvalterugwinning

Bereik Mako-opslag

Je begint het hoofdstuk al aan de binnenkant van de Reactor, dus geen breuk meer aan de voorkant. Ga rond de loopbrug tot het einde.

Door de pijp

Om naar beneden te gaan, moet je over de reling springen op de grote pijp die uit de muur komt. Kijk onderaan naar links onder de pijp om een ​​kist te vinden die 3 Hi-Potions bevat.

Ga verder langs het pad naar de eigenlijke reactor. Zodra je uit de gang komt, word je aangevallen door een groep Monodrives, die je nu moet scannen omdat je de laatste keer dat je tegen ze vocht niet kon.

Ga de ladder af en zodra je de bodem bereikt, zal er een kist zijn naast waar Tifa bij de reling staat, met daarin 2 Echo Mist.

Ga verder op de loopbrug en reken af ​​met de volgende groep vijanden, elk een paar Slug-Rays en Monodrives. Voordat je de volgende ladder afgaat, is er nog een kist die je kunt pakken, met daarin een Ether.

In het volgende gebied moet je twee Sweepers bevechten, evenals een nieuw type torentje genaamd een Laser Cannon. Ze zijn in feite een verbeterde versie van de Sentry Ray-kanonnen, dus de normale regels zijn ook van toepassing. Gebruik Barret om ze snel uit te schakelen en focus dan de twee Sweepers. Onthoud dat de Sweepers ook in de Pressure-status worden geslagen wanneer ze worden geraakt door bliksemmagie, dus je kunt ze gemakkelijk verdoven als je nog steeds Thunder op groepsleden hebt.

Ga de ladder af naar de volgende catwalk. Voordat je de tweede afdaalt, ga je naar het platform aan het einde om een ​​kist te vinden met een kogelvrij vest.

Ga naar de benedenverdieping en ga dan naar de reactor om de bom te plaatsen.

Ontsnap uit de reactor

Ga terug naar de ladder en deze zal omhoog worden getrokken voordat je hem bereikt. Na wat fanfare zullen twee reguliere en een Elite Shock Trooper door de deur binnenkomen om je aan te vallen. De Elites zijn relatief hetzelfde als de reguliere versies, behalve met meer gezondheid en ze kunnen ook op muren en plafonds springen om je te ontwijken. Ze zijn nog steeds erg zwak om te vuren, dus raak ze ermee om ze te laten wankelen.

Ter dood veroordeeld

In plaats van Shinra te laten doen wat ze willen, wil Barret hun mecha uitschakelen en hun plan om ze te stoppen verijdelen. Ga door de deuren naar de volgende kamer waar je te maken krijgt met een aantal Security Officers.

Gegevens controleren

Nadat ze allemaal zijn afgehandeld, ga je naar de monitor bij Tifa en Barret en ga je naar de tweede. Je moet een Keycard vinden om toegang te krijgen tot de console om met de robot te rotzooien, dus om hem te vinden ga je naar de westkant van de kamer en pak je hem van een kar.

Ga terug en communiceer opnieuw met de console, waarmee je de M-eenheid kunt weggooien die naar de robot ging. Deze kun je later ophalen om voor jezelf te gebruiken.

Ga naar de deur bij de anderen om verder te gaan. In de volgende kamer zal er nog een groep Turrets en Monodrives zijn om mee om te gaan, ga dan de helling op.

De volgende kamer lijkt veel op de eerste, een groep beveiligingsbeambten, dan enkele consoles om de mech mee te saboteren. Nadat je de Soldiers hebt verslagen, ga je eerst naar de noordwestelijke hoek van de kamer om een Lightning Materia te pakken.

De sleutelkaart vind je dan op een karretje aan de westkant van de kamer. Er is maar één kaart, maar twee consoles, dus je mag er maar één kiezen om te saboteren. Je kunt ervoor kiezen om een ​​set Big Bomber Shells te verwijderen, die enorme schade aan je feest aanrichten als je geraakt wordt, of een AI Programming Core, waardoor de robot langzamer wordt en minder verdovingsaanvallen op je afvuurt.

Nadat je je afvalitem hebt geplukt, gebruik je de console bij de deur om verder te gaan. In de volgende kamer zijn er nog twee torentjes en een Elite Shock Trooper. Voordat je de volgende helling op gaat, kijk je in de zuidwestelijke hoek om een ​​andere Reactor Key Card te vinden die je kunt gebruiken.

Weer de helling op naar de derde kamer, daar is nog een groep beveiligingsbeambten. Schakel ze uit en vind de keycard aan de westkant van de kamer naast Tifa. In deze kamer zijn er 3 consoles waaruit je kunt kiezen, één met elk itemtype. Als u de keycard in de vorige kamer heeft opgehaald, kunt u deze hier ook op een extra console gebruiken.

Ga naar buiten en de helling op. In deze kamer pak je de paarse kist aan het einde om een ​​paar Sonic Strikers te krijgen , een nieuw wapen voor Tifa.

De helling op naar een laatste kamer met meer soldaten. Deze kamer heeft twee keycards, een op een kar aan de oostkant en een in de noordoosthoek op de vloer.

Gooi twee items weg in deze kamer en ga dan de gang in. Hier zullen er nog twee Elite Shock Troopers zijn om mee om te gaan. Ga vooruit en dan heb je nog een deur om door te gaan. Als je geen keycards hebt gebruikt, zal Barret je stoppen en ervoor zorgen dat je verder wilt gaan zonder er een te gebruiken, zodat je niet per ongeluk verder gaat zonder.

Nadat je door de deur bent gegaan, ben je terug in het arsenaal en daar zal een groep Riot Troopers zijn om je te stoppen. Zorg ervoor dat u de nieuwe Elite-varianten evalueert waar u eerder niet de kans voor heeft gehad. Deze hebben puntige schilden en ze zullen je meer beschadigen als je ze van voren aanvalt.

Status van de Airbuster

Nadat alle vijanden zijn verslagen, wordt de robot opgetild. Ga naar de gemarkeerde console en Tifa zal een opmerking maken over de manier waarop je sabotage de robot heeft beïnvloed.

Bestorm de poorten

Na een korte tijd zal een vijand door de nabijgelegen muur breken, een Cutter genaamd. Dit is eigenlijk een verbeterde versie van de Sweeper, met grote zaagbladen aan de voorkant in plaats van geweren. Het heeft echter nog steeds dezelfde zwakke punten, dus raak het met bliksemmagie om druk uit te oefenen en spreid het dan om zware schade aan te richten.

Ga de nu beschikbare trap op naar het volgende niveau. Voordat je naar de tweede set gaat, is er een kist met een Ether.

Het volgende niveau hoger zal een groep Monodrives hebben om voor te zorgen, dan kun je doorgaan naar de uitgang.

Schakel de noodvergrendeling uit

In de volgende kamer word je geblokkeerd en moet je een omweg maken om de deur te ontgrendelen.

Ontdekking: afvalterugwinning

Je gaat ook in de richting van de opslag van afvalmateriaal waar je eerder onderdelen naartoe leidde, dus stop daar onderweg om wat extra items te pakken.

In de volgende kamer moet je tegelijkertijd niveaus bedienen om sloten uit te schakelen. Tifa staat in het midden, en jij bepaalt de richting Barret en Cloud duwen de hendels met Playstation L3 Button en .

Nadat u de deur met succes hebt geopend, gebruikt u de console aan de zijkant. Om door deze deur te komen moet je dezelfde level puzzel opnieuw doen, maar deze keer 4 verschillende keren. Tussendoor kun je fouten maken, het hoeft niet alle 4 op een rij. Bekijk de consoles net aan de zijkanten van Tifa’s armen om te zien in welke richting ze gaat duwen, dan wil je de stokken echt bewegen wanneer de pijlen oranje zijn gemarkeerd.

1. +   2. +

3. +   2. +L3 beneden ps5

Wanneer je met succes de vierde ontgrendeling voltooit, gaat de deur open en verkrijg je de trofee In Lockstep. Ga de kamer in om je wegwerpartikelen op te halen, evenals een Magic UP Materia in de hoek van de kamer. Alle AI-programmeerkernen die u hebt verwijderd, hebben geen gevechtsgebruik, maar kunnen voor een hoge waarde aan een leverancier worden verkocht. De M-Unit-kisten bevatten 2 Ether2 Phoenix Down en 2 Hi-Potions.

Ga terug naar de vorige kamer en ga door de nu open deur. In de volgende kamer is een bank waar je kunt uitrusten, evenals een automaat waar je benodigdheden kunt kopen, samen met de schijf 2. Bombing Mission. Als je ze hebt, kun je de AI-programmeerkernen aan deze machine verkopen voor extra Gil, ze geven elk 500.

Als je klaar bent, ga je de deur links uit om door te gaan naar het baasgevecht.

Boss Fight: Airbuster

Airbuster is een unieke baas in Final Fantasy VII Remake omdat je op een bepaalde manier kunt bepalen hoe moeilijk de strijd zal zijn. Na de scène in de Reactor 5 Core moet je je voor het gevecht een weg banen door een aantal beveiligingskamers. In deze kamers kunt u keycards verkrijgen en deze op consoles gebruiken om bepaalde delen van de Airbuster te verwijderen. Er is keuze uit drie opties: M-Units, AI Cores en Big Bomber Shells. De eerste geeft je alleen items, terwijl de AI-kernen de baas vertragen en zijn verdovingsaanvallen beperken en het verwijderen van de bommen vermindert het aantal keren dat hij krachtige explosieven kan gebruiken.

Hoewel het verleidelijk is om de items te krijgen, zijn ze eigenlijk teleurstellend en gewoon meer van dezelfde items die je overal kunt ophalen. Wie heeft er nog een Ether nodig als je een potentieel dodelijke aanval kunt stoppen? Je krijgt in totaal 6 keycards en de eerste moet op een M-Unit worden gebruikt, maar de andere vijf kun je kiezen. Het is aan jou welke je kiest, maar de Big Bomber Shells kunnen veel meer schade aanrichten in één slag en het bewegingsbereik van de Airbuster is sowieso vrij beperkt, dus het is misschien het beste om zoveel mogelijk Shells kwijt te raken.

Je had de beste aanvallende Materia in het spel, Elemental, in hoofdstuk 6 moeten pakken, dus je zult nu zien hoe effectief het is. Voor dit gevecht, plak het op Barret verbonden met Thunder, aangezien afstand houden de beste tactiek is dankzij de neiging van Airbuster om degenen die zich dichtbij bevinden te verdoven. Zijn kogels zullen meer schade aanrichten en de Stagger verder vergroten.

Aangezien uw gezelschap in eerste instantie gesplitst is, werkt dit in uw voordeel. Schakel altijd over naar de personages die zich achter Airbuster bevinden, want het zal zijn aanvallen concentreren op degenen voor hem. Als het bezet is met één personage, raak het dan met je sterkste Lightning Magic (hoe meer personages hiermee, hoe beter) totdat het verbluft is en huil er dan op met je sterkste ATB-vaardigheden zoals Triple Slash.

Het gevecht wordt lastiger in het tweede deel; Airbuster trekt zich terug door de loopplank en laadt zijn Tankbuster-laser op. Probeer nu niet een held te zijn, ga uit de weg!  Je zult vrijwel zeker sterven als je hierdoor wordt geraakt, dus trek je gewoon terug langs de zijkanten van de T-vorm en gebruik de tijd om hem te genezen of hem te raken met meer magie. Dit is waar Barret tot zijn recht komt, omdat hij Airbuster kan blijven aanvallen met zijn verbeterde Elemental-aanvallen en zijn gezondheid kan verminderen. Het zal dan zijn armen splitsen die bogen van elektriciteit naar je zullen afvuren, dus richt die meteen individueel om deze aanvallen te stoppen en de Stagger-balk aanzienlijk te versterken.

Airbuster zal Tankbuster periodiek blijven gebruiken, dus houd een oogje in het zeil en ga uit de weg. Zolang je deze aanval ontwijkt of snel een Phoenix Down krijgt en een dode bondgenoot geneest, kun je de beproefde methoden van eerder in het gevecht blijven gebruiken. Zodra het erg weinig gezondheid heeft, zal het de Big Bomber-aanval afvuren (als je zoveel mogelijk granaten hebt verwijderd met de keycards, zou het dit maar één keer moeten kunnen gebruiken) en waarschijnlijk aanzienlijke schade aanrichten, dus zorg ervoor dat je gebruikt de resterende ATB om te genezen. Overleef dit en maak het voorgoed af.

Moeilijkheidstips:  deze keer valt er weinig toe te voegen aan de harde modus, behalve het voor de hand liggende feit dat de aanvallen van Airbuster harder toeslaan en dat zowel Tankbuster als Big Bomber je vrijwel zeker zullen doden. De hogere HP wordt gecompenseerd door het feit dat je Elemental-Lightning op zowel Cloud als Barret kunt gebruiken om snel veel schade aan te richten. Niet alleen dat, maar nogmaals, dit gevecht is aan het einde van het hoofdstuk, dus als je verstandig bent geweest met je MP, kun je hem met Thundagas slaan om echt wat pijn te doen. Houd altijd rekening met uw gezondheid en gebruik indien nodig een Magnify-Cure. Barret’s Maximum Fury zal gemakkelijk de handen uit de mouwen steken en zou je ATB-vaardigheid bij uitstek moeten zijn in dit gevecht wanneer beschikbaar en je geneest niet.

Na het verslaan van de baas, zal het hoofdstuk onmiddellijk eindigen.

Hiermee is hoofdstuk 7: A Trap Is Sprung in Final Fantasy VII Remake voltooid. Nu begint de missie Budding Bodyguard.

Volgende: Hoofdstuk 8: Budding Bodyguard

Final Fantasy VII Remake Alle Hoofdstukken en Side Missies
Final Fantasy VII Remake Wiki Guide

Vorig artikelFinal Fantasy 7 Remake: Hoofdstuk 6 – Light the Way
Volgend artikelFinal Fantasy 7 Remake: Hoofdstuk 8: Budding Bodyguard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here