Final Fantasy 7 Remake: Hoofdstuk 6 – Light the Way

Hoofdstuk 6: Light the Way is de zesde verhaalmissie in Final Fantasy VII Remake. Deze walkthrough leidt je door alle doelstellingen van de Light the Way Main Mission.

Light the Way begint wanneer je Dogged Pursuit voltooit.

Gebied: Sector 4 – Plate Interior
vereiste: Voltooi Hoofdstuk 5: Dogged Pursuit

Doelstellingen :

 • Ga naar sectie G
  • Ga naar de controlekamer
  • Beveilig een stroombron
 • Hoofd voor Sectie H
 • Ontdekking: ingestorte doorgang
  • De weg naar sectie H
 • Ontdekking: in de ventilator
 • Kracht voor het platform
  • Een zonnelamp neer
  • Online console
  • Twee zonnelampen omlaag
  • Drie zonnelampen omlaag
 • Naar het vrachtplatform

Ga naar sectie G

Vanaf het begin van het hoofdstuk is er een automaat in de buurt die je kunt gebruiken om indien nodig een voorraad in te slaan, volg dan Tifa en Barret de nabijgelegen ladder af. Rechts, net onder aan de ladder, is een kist met een Hi-Potion.

Ga vooruit naar de poort waar Tifa en Barret zijn en communiceer met de deurbedieningen.

Ga naar de controlekamer

Je hebt stroom nodig om door de deur te komen, dus volg Tifa en Barret naar de nabijgelegen controlekamer.

Beveilig een stroombron

Je moet een van de plaatzonnetjes uitschakelen om stroom naar de deur te krijgen. Ga terug naar beneden en klim de ladder aan de linkerkant op. Pak bovenaan de nabijgelegen kist met 3 drankjes en trek de schakelaar naar rechts om de plaatzon te deactiveren. Met de plaat uitgeschakeld kun je nu de deur activeren om verder te gaan.

Hoofd voor Sectie H

Ga vooruit en je zult een paar Grashtrikes moeten afhandelen. Volg de loopbruggen en ga voordat je de trap afdaalt verder om een ​​kist te vinden met een gevaarlijk materiaal.

Ontdekking: ingestorte doorgang

Als je vooruit kijkt, zie je een blauwe Materia aan de andere kant van een instortende catwalk. Als je daarheen probeert te lopen, valt het, dus je moet er een weg naar toe vinden nadat je Sectie H hebt bereikt.

Ga om het lagere gedeelte heen, maar nog niet de trap op. Ga over het andere deel van de instortende catwalk om een ​​gebied te bereiken met nog drie Grashtrikes. Dood ze en ga dan langs de andere kant van de centrale pilaar om een ​​kist te vinden met een remedie.

Ga terug naar het vorige platform en ga dan de trap op om verder te gaan.

De weg naar sectie H

Boven aan de ladder bepaalt de groep dat ze bij de muur moeten komen om naar Sectie H te kunnen gaan. Voordat ze naar de volgende sectie met vijanden gaan, is er een kist net om de hoek van de centrale pilaar met daarin 2 Antistoffen.

Ga naar het volgende platform waar een Grashtrike zal zijn, samen met enkele nieuwe vijanden genaamd Blugu. Dit zijn zwakke visachtige vijanden die spreuken uitspreken die Slaap veroorzaken als ze je raken, dus wees niet in de buurt als ze op het punt staan ​​een beweging uit te voeren.

Ga verder over het pad en volg de groep over de pijp.

Ontdekking: in de ventilator

Op de een of andere manier door de tweede fan wijst Tifa naar iets binnenin, wat een rode Materia-bol lijkt te zijn, wat een ander item is dat je zo kunt bereiken.

Stroom voor het platform/één zonnelamp omlaag

Je bereikt de lift, maar je moet nu nog drie zonnelampen uitdoen om hem aan de gang te krijgen. Er is een automaat in de buurt en een bank waar je kunt uitrusten als je dat nodig hebt, dan kun je doorgaan naar het eerste doel. Ga de trap op en reken af ​​met de groep van drie Grashtrikes, ga dan naar het lampenplatform. Als je er helemaal tegen de klok in omheen rent, vind je een kist met daarin een Phoenix Down, ga dan terug en trek aan de schakelaar om de lamp uit te doen.

Console online/twee zonnelampen omlaag

Als u deze lamp uitschakelt, kunt u een aantal beveiligingstorens inschakelen, maar ook stroom naar een aantal andere apparaten in de omgeving leiden, zodat u er nog meer kunt omzeilen. Ga naar de gemarkeerde console nadat je de torentjes hebt vernietigd en hiermee kun je een loopbrug verplaatsen. In plaats van het een beetje te verplaatsen om verder te komen, verplaats je het helemaal naar de poorten aan de rechterkant. Ga naar de overkant en pak de kist in de hoek, die een Turbo Ether bevat.

Ga terug naar de console en verplaats de catwalk naar de juiste poort om verder te gaan. Op het volgende platform zullen er nog twee torentjes zijn en twee nieuwe monsters genaamd Terpsicolts. Deze monsters zijn zwak voor ijs, maar zullen ronddraaien om melee-aanvallen te blokkeren, dus gebruik magie om ze gemakkelijker te laten wankelen.

Nadat deze groep is verslagen, ga je naar de nabijgelegen zonnelamp en trek je aan de schakelaar om deze uit te schakelen.

Drie zonnelampen omlaag

Ga de nabijgelegen ladder af en gebruik dan de lift om terug te gaan naar het eerste platform. Op dit moment, in plaats van verder te gaan, moet je teruggaan naar waar de hoofdlift is en die naar het westen naar de muur gebruiken.

In dit gebied ga je de Materia halen die je eerder achter de ventilator hebt gezien. Klim de ladder op die de muur ingaat, maar maak nog geen interactie met de console. In de buurt is er een automaat, waar je schijf 18 kunt kopen. Electric de Chocobo.

Als je klaar bent, kun je met de console communiceren om de fans uit te schakelen. Hierna heb je een tijdslimiet van 1 minuut om te doen wat je nodig hebt in het gebied voordat de ventilatoren weer inschakelen. Ga naar binnen en meteen links is er een kist met een Hi-Potion.

Ga de eigenlijke kamer binnen en er zullen een Queen Grashtrike en twee Sentry Ray-torentjes zijn die je zo snel mogelijk moet aanpakken. Onthoud dat de Grashtrike zwak is voor ijsaanvallen en je kunt overschakelen naar Barret om snel met de torentjes om te gaan. Ervan uitgaande dat het je niet gelukt is om binnen een minuut met de vijanden om te gaan, ga terug naar de eerste kamer en communiceer opnieuw met de console. Ga de kamer opnieuw in en deze keer zal het slechts drie gewone Grashtrikes spawnen, die veel gemakkelijker te behandelen zijn in minder dan een minuut. Nadat ze dood zijn, ga je naar de andere console in de buurt en communiceer je ermee om het tijdslot uit te schakelen en de volgende deur te openen. Ga naar de ventilatiekamer om de Chocobo & Moogle Materia op te halen en verdien ook de trofee Cleanup Crew.

Ga terug naar het hoofdplatform en volg het doel opnieuw met de lift die naar het oosten leidt. Op het volgende platform is de juiste manier om verder naar het oosten te gaan, maar eerst ga je de andere Materia pakken die je eerder hebt gezien. Pak de nabijgelegen kist met een Moogle-medaille en ga de ladder af.

Op het volgende platform krijg je te maken met twee Queen Grashtrikes voordat je verder gaat. Als ze dood zijn, ga je naar de console om over de catwalk te gaan. In plaats van te stoppen om over te steken, verplaats je hem eerst helemaal naar beneden. Hiermee kun je een MP Up Materia pakken.

Verplaats de catwalk weer omhoog zodat je kunt oversteken en ga dan helemaal rond om een Elemental Materia te pakken.

Je kunt dan teruggaan naar het bovenste gedeelte en doorgaan naar de derde zonneplaat. Gebruik de console en deze keer kun je de lift besturen door zowel horizontaal als verticaal te gaan. Voordat je het op zijn plaats zet, kun je het gebruiken om een ​​paar Shinra-kratten aan de rechterkant naar beneden te duwen, die een aantal items laten vallen wanneer ze worden vernietigd, en het vervolgens in positie brengen om naar de zonneplaat te gaan. Op dit laatste platform heb je nog twee torentjes en nog twee Terpsicolts om mee om te gaan voordat je de plaat kunt uitschakelen. Voordat je hem uitzet, is er nog een kist die je naar rechts kunt grijpen, met daarin een Mesmeric Armlet.

Naar het vrachtplatform

Ga terug naar het hoofdplatform en communiceer met de console, zodat je op het vrachtplatform kunt komen. Rust indien nodig op de bank voordat je verder gaat en communiceer vervolgens met de console om het platform over te steken.

Op het volgende platform heb je een aantal torentjes om mee om te gaan, twee van elk type voor zes in totaal. Als ze allemaal zijn vernietigd, ga je de ladder op en door de ventilatieopening en dan de tweede ladder op. Ga eerst naar rechts om een ​​kist te vinden met een Moogle-medaille.

Ga verder over de catwalks tot het einde waar je Biggs zult ontmoeten. Hij geeft je een aantal belangrijke punten, en dan is het hoofdstuk compleet.

Hiermee is hoofdstuk 6: Light the Way in Final Fantasy VII Remake voltooid. Nu begint de missie A Trap is Sprung.

Volgende: Hoofdstuk 7: A Trap is Sprung

Final Fantasy VII Remake Alle Hoofdstukken en Side Missies
Final Fantasy VII Remake Wiki Guide

Vorig artikelFinal Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 5 – Dogged Pursuit
Volgend artikelFinal Fantasy 7 Remake: Hoofdstuk 7 – A Trap Is Sprung

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here