Final Fantasy VII Remake: Hoofdstuk 15 – The Day Midgar Stood Still

Hoofdstuk 15: The Day Midgar Stood Still is de 15e verhaalmissie in Final Fantasy VII Remake. Deze walkthrough leidt je door alle doelstellingen van The Day Midgar Stood Still missie.

The Day Midgar Stood Still begint wanneer je In Search of Hope hebt voltooid.

Gebied: Collapsed Sector 7 Plate 
Vereiste: Voltooi Hoofdstuk 14: In Search of Hope  

Doelstellingen:

 • Een gebroken stad
 • De klim
 • Verbergen in duidelijk zicht
 • Het pad naar grotere hoogten
  • Het afbrokkelende gebouw
 • Vlucht van de Walküre
  • Naar de trap
 • In hete achtervolging
 • Naar de top van het bord

Een gebroken stad

Ga vooruit langs het lineaire pad, niets om op te pikken aan het begin van dit hoofdstuk.

De klim

Ga verder onder het puin, en er zijn een bank en een automaat die je kunt gebruiken. Als je klaar bent, klim je de nabijgelegen ladder op. Bovenaan kom je een nieuw vijandelijk subtype tegen, genaamd Byobapolis. Deze zijn zwak voor zowel ijs, en nog meer voor wind. Behandel ze en klim dan de volgende ladder op.

Bovenaan klim je nog niet de volgende ladder op, ga om het andere ronde platform heen waar je nog twee Byobapolis moet afhandelen, dan kun je de kist openen die een Mega-Potion bevat. Je kunt dan terug en de tweede ladder op.

Op het volgende platform ga je om met de twee Cerulean Drakes en beklim je de derde ladder. Op het volgende platform maak je kennis met klimmen met de enterhaak. Je krijgt een dradenkruis te zien dat lijkt op wanneer je muren met een baret neerschoot, beweeg dan je camera om op de plek te richten en druk op om het af te vuren en omhoog te klimmen.

Verbergen in duidelijk zicht

In het volgende gebied krijg je te maken met nieuwe versies van Shinra-troepen. Onmiddellijk kom je het eerste nieuwe type tegen, 3-C SOLDIER Operator, die eigenlijk 3e Klasse SOLDIER verenigt. Net als andere mensen zijn ze zwak om te vuren, maar ze hebben veel meer nodig om te wankelen en kunnen magie naar je werpen.

Als ze verslagen zijn, pak je de radio die de ene vijand laat vallen.

Ga verder door de tunnel en aan het einde heb je nog een grijppunt om aan de leiding bovenop te bevestigen. Dat mislukt meteen en je krijgt te maken met een groep van twee Elite Security Officers en een Guard Dog, gevolgd door nog twee Elite Security Officers en een Helitrooper. Je blijft in gevecht en moet door deze tunnel gaan, met een groep van vier Elite Officers, gevolgd door nog eens vier, plus een Helitrooper. Na die vierde groep ben je uit de strijd en kun je verder omhoog.

Het pad naar grotere hoogten/Het afbrokkelende gebouw

Ga vooruit en er zal een bank en een automaat zijn die je kunt gebruiken. 
Deze automaat verkoopt schijf 5. Lurking in the Darkness.

Ga na het rusten nog niet het gebouw op, maar ga naar rechts. Hier vind je nog twee van de 3-C SOLDIER-operators, evenals een nieuwe Elite Helitrooper, die in principe hetzelfde kan worden afgehandeld als de normale. Nadat ze zijn verslagen, kun je een kist in de hoek vinden, die 3.000 gil bevat.

Ga terug naar de voorkant van het gebouw en genees alle schade die je hebt opgelopen met de bank, ga dan de trap op. Ga op de volgende verdieping naar het midden van de kamer waar de ronde buis door het plafond komt, en je kunt de grijper gebruiken om omhoog te klimmen.

De volgende verdieping zal een groep Slug-Rays hebben om mee om te gaan, hoewel er ook een nieuwe variant van hen is, een Shock-Ray genaamd. Deze werken ongeveer hetzelfde, afgezien van het gebruik van schokaanvallen, en ze zullen Manaward op de andere Slug-Rays werpen, waardoor je magische aanvallen blokkeert van degenen waarop ze het met succes hebben uitgevoerd. Wanneer behandeld, ga dan weer over de vloer naar het midden om naar de volgende verdieping te grijpen.

Op de volgende verdieping zal er een andere groep Shock en Slug-Rays zijn om mee om te gaan. In hetzelfde gebied zou je een kist in de hoek moeten zien die een Hi-Potion zal bevatten.

Ga naar de andere kant van de vloer en dan naar rechts. Er is een grijppunt waaraan je kunt bevestigen dat je een verdieping omhoog brengt en dan langs de buitenkant langs de trappen loopt. Beneden ga je het gebouw weer in en vind je een kist, die een Enchanted Ring bevat . Grijp de muur tegenover de kist om terug uit dit gebied te komen.

Ga de trap op naar de volgende verdieping, loop dan rond om het pad te bereiken dat terug naar buiten leidt en naar de rode metalen structuur. Buiten sta je tegenover een nieuwe robotvijand, een Blast-Ray. Deze kunnen niet vliegen zoals de andere Ray-type vijanden, maar ze hebben een granaatwerper die ze gebruiken om veel meer schade aan te richten. Ze zijn zwak voor bliksemaanvallen zoals andere robots. Wanneer ze wankelen, verschijnt er een veld om hen heen dat personages wegduwt, dus raak ze met afstandsaanvallen of spreuken terwijl ze wankelen.

Klim de ladder op naar de rode structuur. Op het eerste ronde niveau ga je naar achteren om een ​​kist te vinden die een Turbo-Ether bevat, en klim dan de volgende ladder op.

Op dit volgende niveau ga je eerst naar links waar je nog een kortere ladder vindt. Op de top is een kist die een Smelling Salts bevat. Ga terug naar beneden en rond om de volgende ladder te vinden. Op het volgende niveau zijn er alleen Shinra dozen, dus volg het pad weer naar de volgende ladder.

Bovenaan ben je op een weg en moet je onder en tussen wat puin duiken om verder te komen. Ga over de balk heen, dan sta je bovenop het gebouw waar je eerder doorheen liep. Hier heb je te maken met een paar Byobapolis en een Cerulean Drake. Nadat ze zijn verslagen, ga je nog niet verder naar het doel, kijk achterom naar de steiger op het dak om een ​​grijppunt te vinden. Klim omhoog om een ​​kist te vinden met een Magician’s Bracelet.

Volg het pad naar het volgende gebouw.

Vlucht van de Walküre

Bij het volgende gebouw word je aangevallen door de grote drone die eerder in het hoofdstuk is gespot. Je moet wachten tussen pauzes in het vuren om tussen de structuren te bewegen om door te gaan naar het einde.

Naar de trap

Aan het einde van het pad ren je helemaal de trap af en volg je Tifa en Barret. Onderaan heb je te maken met een groep van twee Blast-Rays.

In hete achtervolging

Wanneer de twee robots zijn verslagen, ga je de ladder op de verre pilaar op. Bovenaan heb je te maken met twee Elite Helitroopers, dan heb je een bank en een automaat die je kunt gebruiken voordat je verder gaat. Ga de nabijgelegen trap op voordat je verder gaat om een ​​kist te vinden die een tegengif bevat. Ga terug naar beneden en stap naast de automaat op de gebroken rotsen en volg het pad tot er een trap is. Achter de trap staat een kist met daarin een remedie. Ga helemaal naar boven om de top van de structuur te bereiken.

Naar de top van het bord

Gebruik bovenop de structuur de twee grijppunten om hierboven verder te gaan.

Boss Fight: The Walküre

De eerste keer dat je Valkyrie tegenkomt, moet je tussen de uitbarstingen door naar de volgende metalen schuilplaats rennen. Ga dan verder en je komt bij een filmpje waarna je naar het scherm moet rennen om meer kogels te ontwijken. Dan begint de strijd pas echt.

Valkyrie is een gevecht van gemiddelde moeilijkheidsgraad, zolang je weet wanneer je het moet exploiteren. Om te beginnen, heb Elemental-Wind op Barret en Elemental-Lightning op Cloud, met nog een MAX van elke Materia op Tifa. Als het in het begin in de lucht is, gebruik dan Barret en raak het met Overcharge, reguliere aanvallen en Maximum Fury, aangevuld met Aeroga-spreuken van Cloud en Tifa. Je zou het op deze manier vrij vroeg moeten kunnen spreiden, wat goede schade aanrichten en dichterbij brengen, zodat je twee personages op korte afstand met hun fysieke vaardigheden aan de strijd kunnen deelnemen.

Dan begint de volgende fase, en dan komt deze strijd pas echt op gang. Het spuugt een drone uit die rond het slagveld vliegt en een laser op je afvuurt, die flinke schade aanricht. Maak er uw prioriteit van om het onmiddellijk te verwijderen. Zodra dat is afgehandeld, ga je terug naar het gebruik van Barret om de gezondheid van Valkyrie te verminderen. Je kans om met de andere personages aan te vallen, komt nadat je Drill Dive hebt gebruikt, wat vrij gemakkelijk te ontwijken is door weg te rennen. Het zal tijdelijk vast komen te zitten in de grond na het gebruik van deze aanval, dus sluit de afstand en krijg een paar goede slagen voordat je je terugtrekt.

De belangrijkste aanvallen terwijl het rondvliegt, zijn Mark 98 Rotary Cannons en Mark 99 Anti-Fiend Artillery, die beide het beste zijn om tegen te beschermen dan te proberen en te ontwijken. Verschuif het opnieuw om het naar de grond te brengen en de laatste fase te starten.

In deze laatste fase kan Valkyrie zwaar zijn. Hij laat zich graag op de grond vallen en zijn armen snel ronddraaien, als een tol over het slagveld suizend. Doe je best om dit te ontwijken, want als het tot stilstand komt, heb je een korte tijd om een ​​​​paar goede hits te krijgen.

Het meest irritante is dat Valkyrie zichzelf zal bedekken met een schild dat vrijwel elke schade blokkeert. De sleutel tot dit onderdeel is de enorme blauwe verticale laser die op het slagveld verschijnt. De truc is om de Valkyrie naar je toe te lokken en even in de laser te gaan staan, deze gaat dan fel knipperen wat betekent dat hij op het punt staat te vuren. Ren snel weg en als je geluk hebt en Valkyrie dichtbij genoeg was, wordt hij in plaats daarvan geraakt door de laser en breekt het schild, waardoor de Stagger-balk aanzienlijk wordt gevuld.

Herhaal deze stap als het schild weer omhoog gaat en je het uiteindelijk zult wankelen. Hopelijk heb je nu je Limit Breaks klaar en kun je het gevecht snel beëindigen.

Moeilijkheidstips:
Valkyrie’s bliksemaanvallen kunnen brutaal zijn op Hard, dus het kan de moeite waard zijn om je Elemental-Lightning op Cloud’s pantser te plaatsen in plaats van op het wapen om de schade te verminderen (maar houd Elemental-Wind op Barret’s wapen voor het vroege voordeel).

De laseraanval in de laatste fase zal je vrijwel zeker doden als hij toeslaat, dus je moet je timing goed hebben als je de Valkyrie erin probeert te lokken. Dit is misschien een goed moment om Manawall op alle drie de personages te hebben om mogelijke treffers te verminderen. Zorg er verder voor dat je de drone onmiddellijk uitschakelt en gebruik het puin rond het slagveld om je te beschermen tegen aanvallen in plaats van te proberen te bewaken of te ontwijken.

Na het verslaan van Valkyrie is Chapter 15: The Day Midgar Stood Still in Final Fantasy VII Remake voltooid. Nu begint de missie The Belly of the Beast.

Volgende: Hoofdstuk 16: The Belly of the Beast

Final Fantasy VII Remake Alle Hoofdstukken en Side Missies
Final Fantasy VII Remake Wiki Guide

Vorig artikelFinal Fantasy VII Remake Hoofdstuk 14: In Search of Hope
Volgend artikelFinal Fantasy VII Remake: Alle Muziekschijf Locaties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here