Far Cry 6 Trofee Guide & Roadmap

 • Geschatte moeilijkheidsgraad trofee: 3/10
 • Geschatte hoeveelheid tijd tot 100%: 25-35 uur
 • Totale trofeeën: 54 (1X , 2X , 5X , 46X )
 • Offline Trofeeën: 47 (2X , 5X , 40X )
 • Online trofeeën: 7 (1X , 6X )
 • Aantal te missen trofeeën: 1 –  Hidden In Plain Sight (niet langer beschikbaar na het verhaal)
 • Glitched trofeeën: Niets bekend
 • Heeft moeilijkheid invloed op trofeeën?: Nee, kan alles op Easy moeilijkheidsgraad.
 • Minimale doorspeelbeurten: 1
 • Free-Roam / Level Select na het verhaal?: Ja, er is nog steeds free roam na het verhaal. Je kunt nog steeds alles doen na het verhaal.
 • Releasedatum: 07 oktober 2021

Introductie:

Welkom bij de Far Cry 6 Trofee guide en roadmap! Dit is een relatief eenvoudig platina om te krijgen. Je kunt de trofeeën in elke gewenste volgorde benaderen en op de laagste moeilijkheidsgraad spelen. Je hebt slechts ongeveer 65% van het spel nodig. Het verzameltype “Hidden Histories” kan worden genegeerd en niet alle nevenmissies en schatten zijn verplicht voor trofeeën. Je hoeft ook niet alle militaire doelen te vernietigen. Er zijn een handvol online trofeeën, maar ze zijn erg vergevingsgezind, in die zin dat er maar één vereist is om met een andere menselijke speler te spelen en de rest kan solo worden gedaan in de Spec Ops-modus. Crossplay tussen PS4 en PS5 wordt ook ondersteund, maar houd er rekening mee dat de speler die meedoet geen verhaalvoortgang of trofeeën voor ‘Alleen solo-campagne’ kan verdienen.

Stap 1: Verhaal

Maak het verhaal gewoon af. Welke moeilijkheidsgraad je kiest, maakt niet uit. Het verhaal duurt ongeveer 15-20 uur, afhankelijk van hoeveel side-content je onderweg doet. Het belangrijkste om in gedachten te houden is het geheime einde Hidden In Plain Sight  dat voor het einde van het verhaal moet worden gedaan. Dit doe je door simpelweg de kaart te verlaten. Je kunt dit doen zodra je het eerste eiland “Isla Santuario” hebt voltooid. Na het geheime einde brengt het je terug naar je laatste autosave, zodat je kunt blijven spelen en er geen voortgang verloren gaat.

Het wordt ook sterk aanbevolen om zo vroeg mogelijk twee trofeeën te winnen die aan FND-bases zijn gekoppeld:
Ninjerilla en Didn’t See That Coming! Je moet onopgemerkt een FND-basis veroveren en een Security Control Center gebruiken om alle alarmen uit te schakelen. Er is geen manier om alle basissen te resetten. Na het verhaal zal het slechts één basis per week respawnen (maar kan de datum in de console-instellingen een week vooruit veranderen om er doorheen te bladeren). Ze hebben echter niet allemaal Security Control Centers, dus het is beter om het uit de weg te ruimen en je er geen zorgen meer over te maken.

Opmerking met betrekking tot Co-Op: de speler die meedoet, zal niets van zijn verhaalvoortgang hebben opgeslagen en kan de meeste trofeeën niet verdienen (alles met Solo Campaign Only in de beschrijving). Voor trofeeën kun je het beste in Single player spelen.

Stap 2: Verzamelobjecten opruimen / Verzamelen

Na het verhaal zou je al de meeste snelle reispunten moeten hebben ontgrendeld, zodat je de Airdrop-functie kunt gebruiken en snel overal naartoe kunt vliegen met de Wingsuit. Dit maakt het verkrijgen van Collectibles ongelooflijk snel. Als je dat nog niet hebt gedaan, vernietig dan nu alle luchtafweerkanonnen. Als het luchtruim is vrijgemaakt, kun je de Wingsuit overal gebruiken en helikopters gebruiken zonder neergeschoten te worden.

Voor trofeeën heb je de volgende verzamelobjecten, militaire doelen en voltooiingstaken nodig:

De 143 Hidden Histories zijn niet gebonden aan trofeeën en kunnen worden genegeerd.

Stap 3: Diverse trofeeën, opstandsuitdagingen, Spec Ops

Na het verhaal krijg je toegang tot wekelijkse Insurgency Challenges voor het doden van 3 Insurgent Leaders. Het paait er één per week. Gelukkig is er een exploit om meteen 3 op een rij te doen, zie de trofee Oh No You Don’t!

Dan moet je de Spec Ops online trofeeën doen. Ze kunnen Solo worden gedaan, je hoeft alleen maar verbonden te zijn met de servers om ze te spelen. Ze zijn allemaal snel en gemakkelijk. Praat met de Spec Ops NPC in een van je kampen om deze missies te starten.

TROFEEËN POSTER:

TROFEEËN SHOWCASE:

TROFEEËN LIJST:

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-1

Conquistador
Ontgrendel alle trofeeën.

Verdien alle andere trofeeën in Far Cry 6 om de Platina trofee te ontgrendelen (DLC niet vereist).

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-2

Yo Soy Dani Rojas
Selecteer Dani’s look (alleen solocampagne).

Automatische verhaal gerelateerde trofee. Tijdens het eerste filmpje aan het begin van het spel moet je kiezen of je het mannelijke of vrouwelijke personage wilt spelen. Nadat je je keuze hebt gemaakt, wordt deze trofee ontgrendeld.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-3

Hidden In Plain Sight
Vind je weg naar Miami.

*Let Op! Misbaar* – Niet meer mogelijk na het beëindigen van het hoofdverhaal / na het zien van het “echte” einde

Dit wordt ontgrendeld vanaf het geheime einde. Rijd eenvoudig met een boot over de rand van de kaart of vlieg over de rand met een vliegtuig/helikopter. Het maakt niet uit waar of in welke richting u de kaart verlaat, overal werkt. Als je dicht bij de rand komt, staat er bovenaan het scherm “Yara verlaten. Omdraaien!”. Blijf gewoon over de rand van de kaart gaan en een filmpje wordt geactiveerd met het geheime Miami-einde. Daarna wordt je teruggezet op de hoofdkaart met al je voortgang intact (er gaat geen voortgang verloren, het spel eindigt niet echt). Je kunt hierna nog steeds vrij rondlopen en doorgaan met het echte einde. Dit kan alleen worden gedaan voordat het hoofdverhaal is voltooid. Als je het hoofdverhaal al hebt voltooid, is het geheime einde niet langer beschikbaar, en in plaats van “Yara verlaten” wordt “Out of Bounds” weergegeven wanneer je de kaart probeert te verlaten, daarom is dit technisch te missen. Je zou het echter snel in een nieuwe game kunnen krijgen zodra je een boot / vliegtuig / helikopter vindt.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-4

Cutting Foreign Ties
Rekruteer de legendes van ’67 en La Moral.

Automatische verhaal gerelateerde trofee. Voor het voltooien van alle verhaalmissies (operaties) in El Este.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-5

Montero Justicia
Rekruteer de Monteros.

Automatische verhaal gerelateerde trofee. Voor het voltooien van alle verhaalmissies (operaties) in Madrugada.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-6

Voz del Pueblo
Rekruteer Máximas Matanzas.

Automatische verhaal gerelateerde trofee. Voor het voltooien van alle verhaalmissies (operaties) in Valle De Oro.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-7

Viva La Revolución
Neem Yara terug.

Automatische verhaal gerelateerde trofee. Voor het voltooien van het hoofdverhaal.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-8

Ninjerilla
Verover een FND-basis zonder te worden gedetecteerd (alleen solo-campagne).

Er zijn 21 FND-bases (vijandelijke buitenposten). Verover een FND-basis zonder gezien te worden door een vijand (zonder dat de witte detectie-indicator vol raakt). Dit kan het beste met een gedempt wapen, zoals het MS16 S-geweer dat je automatisch krijgt tijdens de proloog op Isla Santuario. Het doodt vijanden in 1-2 headshots.

Een gemakkelijke buitenpost om dit te doen is Sureno Shipyards in het zuidwesten van El Este. De vijanden staan ​​ver uit elkaar en kijken elkaar niet direct aan, zodat ze je kills niet opmerken.

U kunt dit ook op elke andere FND-basis doen. Als je wordt opgemerkt, herlaad je de laatste Autosave (Systeem > Autosave laden) of blaas je jezelf op om te respawnen.

» Zie ook de Far Cry 6 – Alle FND Base locaties

OPMERKING: alles met betrekking tot FND-bases is Semi-Missable. Er is geen functie om alle FND bases tegelijk te resetten. Na het verhaal ontgrendel je echter “Insurgency Challenges”, die één basis per week respawnen. Je kunt hier misbruik van maken door de tijd/datum een ​​week vooruit te wijzigen in de PS5-systeeminstellingen om door verschillende FND bases te bladeren (game sluiten, verbinding met internet verbreken, datum in PS5-instellingen wijzigen naar een week in de toekomst, game opnieuw opstarten).

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-9

Co-Dependent
Verover een FND basis met een Co-op-partner.

*ONLINE TROFEE*

Dit kan alleen in online coöp, met een vriend of via matchmaking. Als je niemand hebt om mee te spelen, kun je de automatische matchmaking gebruiken om een ​​spel te hosten, of je bij iemand anders aansluiten.

Ga naar een willekeurige FND-basis en verover deze in online coöp. Het maakt niet uit of je de vijanden waarschuwt of niet. Je kunt coöp starten door op het vriendenpictogram in de rechterbovenhoek van het pauzemenu of titelscherm te klikken.

»  Zie ook de Far Cry 6 – Alle FND Base Locaties

OPMERKING: alles met betrekking tot FND-bases is Semi-Missable. Er is geen functie om alle FND-bases tegelijk te resetten. Na het verhaal ontgrendel je echter “Insurgency Challenges”, die één basis per week respawnen. Je kunt hier misbruik van maken door de tijd/datum een ​​week vooruit te wijzigen in de PS5-systeeminstellingen om door verschillende FND-bases te bladeren (game sluiten, verbinding met internet verbreken, datum in PS5-instellingen wijzigen naar een week in de toekomst, game opnieuw opstarten). Voor deze specifieke trofee kun je ook meedoen aan het spel van een vriend om deze alsnog te krijgen als je zelf al alle bases hebt veroverd.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-10

Liberty
Capture alle FND-bases (alleen solo-campagne).

»  Zie alle locaties hier: Far Cry 6 – Alle FND Base Locaties

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-11

Finders Keepers!
Retourneer 3 FND Resource-voertuigen in nieuwstaat.

Grondstofvoertuigen zijn de vrachtwagens die worden bestuurd door vijanden die kampmiddelen vervoeren, zoals metaal, benzine en medicijnen. Je moet deze van de hoofdwegen stelen en ze naar een ophaalpunt voor voertuigen brengen, die worden gemarkeerd door groene autopictogrammen op de kaart (de voertuigstations van waaruit je auto’s oproept). Het is belangrijk dat de voertuigen in “mint” staat verkeren, wat betekent dat ze niet erg beschadigd zijn, er komt geen rook uit de motor. Je kunt ook voertuigen repareren met de reparatietool van het wapenwiel. Parkeer ze op de plaats van het voertuig en het zou je 50 middelen moeten geven. Herhaal dit 3 keer.

Dit is hoe een resource-voertuig eruit ziet – maar ze verschijnen ook in iets andere ontwerpen, altijd vrachtwagens die er ongeveer zo uitzien:

Dit is de perfecte locatie hiervoor – in Madrugada > Costa Del Mar. Op de weg naast het ophaalpunt van het voertuig zullen er elke minuut vrachtwagens komen. Je zou de trofee hier binnen 5 minuten moeten kunnen krijgen:

Na het parkeren van een vrachtwagen in het ophaalpunt van het voertuig gaat deze niet vanzelf weg. Dus om ruimte te maken voor de volgende vrachtwagen, spawn een quad of een ander voertuig. Hierdoor gaat de vrachtwagen weg. Rijd vervolgens het voertuig uit het ophaalpunt, zodat er ruimte vrijkomt voor de volgende vrachtwagen.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-12

Check It Out
Capture 10 Checkpoints (alleen solo-campagne).

» Zie de Far Cry 6 – Alle Checkpoint Locaties

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-13

Friendly Skies
Blaas 16 luchtafweerkanonnen op (alleen solocampagne).

» Zie de Far Cry 6 – Alle Luchtafweerkanon Locaties

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-14

It’s Raining Treasure!
10 militaire bevoorradingsdroppings onderscheppen (alleen solocampagne).

» Zie de Far Cry 6 – Alle Supply Drop Locaties

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-15

Undying Tradition
Voltooi het Yaran-verhaal “Triada Blessings”.

» Zie de Far Cry 6 – Triada Blessings Walkthrough

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-16

Top of the Pecking Order
Win een hanengevecht-wedstrijd.

Hanengevechten zijn een minigame die kan worden gestart in Madrugada (West Region) > Montero Farm. Dat is het hoofdkamp in de regio Madrugada.

Praat met de man bij de hanen gevecht ring, en als je nog geen haan hebt, pak die dan uit de kist naast de hanen gevecht ring. Tijdens hanengevechten kun je ontwijken met en en aanvallen met .

Een gemakkelijke strategie is om te wachten tot de vijandelijke haan een aanval start en terug te ontwijken, en dan een langeafstandsaanval uit te voeren met om in de tegenaanval te gaan. Je moet 2 rondes winnen om de wedstrijd te winnen.

» Zie ook de Far Cry 6 – Alle Rooster Locaties

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-17

Speed Racer
Voltooi 3 Gran Premios.

Hiervoor kun je DEZELFDE Gran Premio Race 3 keer achter elkaar herhalen. Het hoeven niet verschillende te zijn. Er zijn in totaal 12 Gran Premios. Het zijn korte checkpointraces waarbij je binnen een tijdslimiet door doelen moet rijden.

» Zie ook de Far Cry 6 – Alle Gran Premio Race Locaties

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-18

Beginner’s Luck
Win een Domino-spel.

Dominoes is de minigame die je kunt vinden in El Este (regio Oost) > Patriotas Peak, je hoofdgame in die regio.

Domino’s is een turn-based spel, waarbij spelers de dominoketting moeten laten groeien door stippen te matchen. Als een speler geen tegels meer heeft die overeenkomen met de beschikbare stippen, moet hij zijn beurt overslaan. Het spel eindigt wanneer er geen tegels meer op het bord kunnen worden geplaatst. De speler met de laagste waarde in zijn hand wint het spel. Het winnen van een wedstrijd op de moeilijkheidsgraad Civil is genoeg voor de trofee.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-19

Overheated
Een speciale bewerking voltooien.

*Online Trofee*

Special Operations is een online modus die je kunt starten via het missiebord in je 3 hoofdkampen (Madrugada, Valle De Oro, El Este). Het is alleen beschikbaar als je bent verbonden met de online servers, maar het kan alleen worden gespeeld zonder andere spelers. Het doel is om een ​​PG-240X-batterij te vinden en deze terug te brengen naar het startpunt. Bijvoorbeeld, in de eerste Spec Ops-missie “Mesozoico”, vind je deze batterij in een gebouw in het noordoosten van het gebied (gebruik je HUD-minimap in de linkerbenedenhoek om te zien waar het noordoosten is).

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-20

Alpha Guerrilla
Voltooi 5 Bandido-operaties succesvol.

Bandido-operaties worden gestart vanaf het bord “Los Bandidos” dat te vinden is in elk van de 3 hoofdkampen (in Madrugada, Valle De Oro, El Este). Tijdens het kamp wordt dit bord gemarkeerd door een wit pictogram met 3 personen erop . Dit is een passieve minigame waarin je een van je leiders weg kunt sturen om speurtochten voor je te doen. Deze nemen een bepaalde tijd in beslag. De eerste duurt slechts 1 minuut, daarna beginnen ze 1 uur te duren en worden ze steeds langer (hoe meer je hebt voltooid, hoe langer ze duren). Dit duurt uren in realtime. Blijf gewoon spelen en kom regelmatig terug (je krijgt ook een blauwe pop-up in de linkerbenedenhoek als de tijd om is). Zodra de tijd om is, moet je terugkeren naar het bord en kiezen uit 3 commando’s om aan je leider te geven. Het is het beste om de opdrachten te kiezen die de grootste kans op succes hebben. Als de Bandido-operatie mislukt, telt deze NIET mee voor deze trofee! Het moet succesvol eindigen om te tellen. Je kunt de kans op succes verder vergroten door een leider te selecteren met de juiste vaardigheden voor de missie en het Guerrilla Garrison te bouwen/upgraden in een van de drie hoofdkampen. Je krijgt ook goede beloningen door je leiders naar deze missies te sturen zonder dat er aan jouw kant werk bij komt kijken, dus het is de moeite waard om dit regelmatig te doen, zelfs nadat de trofee is behaald.

Zo ziet een Bandido Operations Board eruit:

Dit zijn de 3 hoofdkampen waar de Boards te vinden zijn:

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-21

Road Rage
Voer een Machete-dood uit vanaf een paard.

Paarden worden vaak in de wereld gevonden en kunnen bij elk Horse Pickup Station worden aangeroepen (groen paardenpictogram op de kaart). Rijd over een hoofdweg totdat je een vijandelijk voertuig ziet. Terwijl je naast het vijandelijke voertuig rijdt, druk je op om een ​​Vehicle Machete kill uit te voeren. Hierdoor spring je over en kaap je het voertuig.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-22

Armed to the Teeth
Verzamel 49 unieke wapens.

Hiervoor heb je ALLE 49 Unieke wapens nodig. Er zijn er precies 49 in het spel. De generieke verkrijgbare wapenvarianten tellen hiervoor NIET mee. Alleen degenen die in het Arsenaal onder “Uniek” staan, tellen mee. De unieke wapens zijn in feite verzamelobjecten, te vinden in kisten in de open wereld, van schattenjachten en van enkele andere neventaken.

» Zie ook de Far Cry 6 – Alle Unieke Wapen Locaties

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-23

Hogar Dulce Hogar
Upgrade één kampfaciliteit volledig in een Guerrillakamp (alleen solocampagne).

In elk van je 3 hoofdkampen (Madrugada, Valle De Oro, El Este), kun je praten met de Foreman met het groene hamerpictogram om voorzieningen te bouwen. Op elk kamp kun je 2 voorzieningen bouwen. Elke faciliteit heeft 3 niveaus. Voor deze trofee moet je een van deze voorzieningen upgraden naar niveau 3.

Het bouwen en upgraden ervan kost Medicine, Metal, Gasolina. Deze middelen zijn verspreid over de open wereld en op vijandelijke bases, dus pak ze altijd op als je ze ziet. Na het bouwen van het tweede niveau van de ‘Hidden Network’-faciliteit, zal het bij elke schuilplaats een resourcecache spawnen die 10 van elke resource per dag geeft. Omdat er 15 schuilplaatsen zijn, kun je op deze manier 150 van elke grondstof per dag krijgen. Je kunt ook middelen krijgen van het veroveren van FND Bases, van het stelen van grondstofvoertuigen (rood gemarkeerd op de kaart) en soms van Bandido Operations (gestart door het zoektochtbord in je kampen).

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-24

Backpacking
Koop elke Supremo in Yara.

» Zie de Far Cry 6 – Alle Supremo Locaties

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-25

Fry Cry
Koop 15 maaltijden.

Eerst moet je het gebouw “La Cantina” bouwen in een van de 3 hoofdkampen van je geallieerde facties. Hiermee kunt u vervolgens maaltijden bereiden bij La Cantina, als u er het juiste dierenvlees voor heeft. Je kunt La Cantina verder upgraden om nog meer recepten te ontgrendelen, maar voor deze trofee kun je dezelfde maaltijd 15 keer bereiden. Het hoeven geen 15 verschillende maaltijden te zijn. Bij La Cantina ziet u per maaltijd welk dierlijk vlees u nodig heeft. Zie de onderstaande gids voor alle jachtplekken voor dieren. Het is het beste om de dieren te doden met pijl en boog om het vlees niet te beschadigen (of upgrade het jachthuis in een van je kampen volledig, zodat je kogels kunt gebruiken zonder het vlees te beschadigen).

» Zie ook de Far Cry 6 – Alle Dieren Jacht Locaties

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-26

That’s My Jam
Vind 15 USB-sticks.

» Zie de Far Cry 6 – Alle USB Stick Locaties (USB-nummers)

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-27

That’s Puzzling
Ontgrendel 15 Criptograma-kisten.

» Zie de Far Cry 6 – Alle locaties van Criptograma kisten en Criptograma kaarten

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-28

Car Cry
Verzamel alle 4 de voertuigen.

» Zie de Far Cry 6 – Alle Ride locaties (Auto’s)

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-29

Recrooster
Vind alle hanen.

» Zie de Far Cry 6 – Alle Rooster Locaties

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-30

Loyal Army
Rekruteer 5 amigo’s.

» Zie de Far Cry 6 – Alle Amigo locaties

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-31

@CanYouPetTheCroc
Aai Guapo.

Guapo is de krokodil die je ontgrendelt tijdens Main Quest “Juan of a Kind” als je Amigo (metgezel). Dit gebeurt automatisch al heel vroeg in het verhaal, kan het niet missen. Hij kan dan worden opgeroepen om je te helpen in de strijd. Loop gewoon naar Guapo en houd hem vast om hem te aaien .

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-32

Strutting His Stuff
Rust Chicharrón uit met de Motherclucker-outfit.

Chicharrón is een van de vijf Amigo’s (teamgenoten). Hij wordt ontgrendeld door de Yaran Stories: Man’s Best Enemy  >  Pecking Orders  >  Wingman te spelen. Het startpunt van deze opdrachtenreeks is in El Este:

Nadat je hem hebt ontgrendeld, ga je naar Menu > Amigos > Chicharrón > Details > klik op het oogpictogram linksonder en selecteer Motherclucker-outfit.

*Opmerking: voor ons was deze outfit vanaf het begin beschikbaar met Ultimate Edition. Bevestiging nodig als het anders is met Standard Edition*

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-33

Secret Weapon
Leid 10 soldaten af ​​met Chorizo.

Chorizo ​​is een van de rekruteerbare Amigo’s (teamgenoten). Hij is de kleine hond in een rolstoel. Je rekruteert hem door de Yaran Stories (paarse pictogrammen op de kaart) te doen. Who’s a Good Boy? > Fetch Quest in Madrugada, boerderij van Montero.

Hierna kun je hem oproepen vanuit het Amigo Menu door  zijn icoon vast te houden. Druk dan op terwijl je op een vijand richt om Chorizo ​​ze te laten afleiden. Dit kun je 10 keer achter elkaar tegen dezelfde vijand doen, het hoeven geen verschillende vijanden te zijn. Het is belangrijk dat je wacht tot Chorizo ​​klaar is met het afleiden van de vijand. Vervolgens wordt aan de linkerkant een pop-up weergegeven waarin staat hoe vaak van de 10 je dit hebt gedaan voor de Bloodhound Perk. Je kunt je voortgang bijhouden via de Bloodhound Perk onder Menu > Amigos > Chorizo ​​( ) > Bloodhound.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-34

Heated Conflict
Schakel 10 soldaten uit met actieve hitte.

Eerst moet je een aantal vijandelijke soldaten neerschieten om Heat Level 2 te bereiken. Je Heat Level wordt weergegeven door de twee balken naast je HUD in de linkerbenedenhoek. Als beide balken vol zijn, worden ze rood en wordt je opgejaagd door speciale eenheden. Dood nu 10 soldaten terwijl je op Heat Level 2 bent en je krijgt deze trofee. Dit is gemakkelijk te doen op vijandelijke bases, de kans is groot dat je het tijdens het verhaal vanzelf krijgt zonder zelfs maar te proberen.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-35

Jawson Brody
Schakel een haai uit met een explosie.

De gemakkelijkste optie is om een ​​haai te doden met de Rocket Launcher. Het is gekocht van het Guerrilla Garrison (Upgrade Level 2). Dit is een van de bouwbare kampfaciliteiten. Nadat je het Guerrilla Garrison naar niveau 2 hebt geüpgraded, kan de Rocket Launcher worden gekocht voor 550 peso.

Neem nu een boot en vaar of zwem naar een haaienjachtplek, ga op de boot of rots staan ​​en schiet een haai met raketwerper neer. Het is niet erg als je boot hierdoor ontploft, je krijgt nog steeds de trofee als de haai sterft. Je kunt in het water springen om de nabijgelegen haaien naar je locatie te lokken, en dan weer op de boot stappen. Een haaienjachtplek is te vinden aan de westkust van de regio El Este:

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-36

Sophishticated
Vang 10 vissen.

Hiervoor kun je 10 keer dezelfde soort vis vangen. Het hoeven geen verschillende vissoorten te zijn.

De hengel wordt automatisch ontgrendeld na de hoofdoperatie “Fuel the Revolution” (Isla Santuario). Om je lijn uit te werpen, selecteer je de hengel van het wapenwiel (houd hem vast met en selecteer hem linksonder). U kunt overal vissen waar water is, u hoeft niet naar specifieke visplekken te gaan.

Houd ingedrukt om de lijn uit te werpen en blijf ingedrukt houden om hem op te winden totdat een vis bijt. Tik niet herhaaldelijk, houd de knop gewoon volledig ingedrukt, dit trekt vissen aan. Wanneer een vis bijt, druk dan op om hem te haken.

Houd ingedrukt om de gehaakte vis binnen te halen. Als de lijn rood wordt, staat hij op het punt te breken en moet je even loslaten zodat hij weer groen wordt. In het midden van het scherm zie je een prompt in welke richting je de rechter joystick moet indrukken L3 beneden ps5, afhankelijk van de beweging van de vis. Druk op de aanwijzingen zoals weergegeven terwijl u doorgaat met het binnenhalen van de vis. Herhaal dit voor 10 vissen.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-37

Outdated Tech
Schakel een soldaat uit door een alarm te saboteren.

Eerst moet je de kampfaciliteit ‘Bandidos Barracks’ upgraden naar Level 3. Daarna kun je in de Bandidos Barracks de Wrist Gear “Techmaster Band” kopen. Het heeft de vaardigheid “Security Expert” waarmee je alarmen kunt saboteren door ingedrukt te houden. Zorg ervoor dat je deze Wrist Gear uitrust.

Ga nu naar een willekeurige FND Base of Checkpoint, die altijd alarmboxen heeft. Loop naar een alarm en houd vast om het te saboteren. Laat je nu zien door een nabije vijand en wacht tot ze het alarm gebruiken. De vijand zal sterven door een explosie bij gebruik van het gesaboteerde alarm.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-38

Oh No You Don’t!
Schakel 3 opstandige leiders uit.

*Online Trofee*

Insurgency-uitdagingen komen pas beschikbaar na het voltooien van het hoofdverhaal
(na de Hoofd Missie: The Battle of Esperanza).

Wanneer u op Touchpad drukt, ziet u een nieuw tabblad met de naam “Insurgency”. Dit zijn wekelijkse uitdagingen, met één Insurgent Leader per week. Je moet een aantal militaire doelen vernietigen in de opstandige zones die witte kaartpictogrammen hebben en een specifieke speciale operatie voltooien. De Insurgency-uitdagingen worden ook offline geactiveerd, maar de vereiste speciale operaties kunnen alleen online worden gespeeld, dus dit maakt het technisch gezien een online trofee. Je kunt Special Operations nog steeds alleen spelen, je hoeft alleen maar verbonden te zijn met internet om ze te starten via het missiebord in je kampen.

Gelukkig is er een exploit om 3 opstandige leiders op rij te doen zonder 3 weken realtime te wachten.

Opstandige leiders maken misbruik van:

 1. Voltooi de eerste Insurgent Leader normaal (voltooi de 4 vereisten zoals weergegeven in het Insurgency-menu – meestal een bepaalde FND-basis, Luchtafweerkanonnen, Checkpoint, Spec Ops Mission). Vervolgens spawnt de leider en kan deze worden gevolgd via het Insurgency-menu.
 2. Na het doden van de eerste Insurgency-leider: Pauzemenu > Systeem > Afsluiten naar hoofdmenu (dit is om ervoor te zorgen dat het je spel opslaat).
 3. Sluit de game-applicatie > PS5-instellingen > Netwerk > Instellingen > Maak verbinding met internet > Schakel het vinkje uit (hierdoor ga je offline)
 4. PS5-instellingen > Systeem > Datum en tijd > Datum en tijd instellen > Handmatig instellen > Datum 12 weken in de toekomst vanaf de huidige datum plaatsen > OK. Gebruik een kalender om te bepalen welke datum over 12 weken is. De reden dat je 12 weken wilt kiezen, is omdat het precies 12 weken duurt om de Insurgency Challenges opnieuw door dezelfde regio te fietsen, zodat je al weet waar je heen moet. Elke week kiest hij een andere regio, over 12 weken is het weer dezelfde regio.
 5. Voer de game opnieuw in (Opmerking: het wordt aanbevolen om in Insurgency Menu te controleren welke Spec Ops-missie je wilt spelen. Ten tijde van de lancering van de game op 7 oktober 2021 zijn nog niet alle Insurgency-missies beschikbaar. Als je er een wilt doen die nog niet in de game zit, moet je nog 12 weken vooruitspoelen totdat je er een hebt die speelbaar is. In de toekomst, nadat alle Spec Ops-missies zijn uitgebracht, maakt dit niet meer uit).
 6. Ga weer online (PS5-instellingen > Netwerk > Instellingen > Verbinding maken met internet > Controleren)
 7. Herhaal de Insurgency Challenges opnieuw en dood de Insurgent Leader aan het einde.
 8. Herhaal stap 2-7 nog een keer om de derde opstandige leider te spawnen.
far-cry-6-trophy-guide-roadmap-39

Not So Special
Schakel 10 Special Forces-soldaten uit.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, mag niet ontbreken. In de loop van het verhaal rangschik je de verschillende regio’s in het spel, waardoor sterkere vijanden spawnen. Je zult automatisch “Special Forces-soldaten” tegenkomen als onderdeel van Main Quests en je moet ze doden om door het verhaal te komen, daarom krijg je deze trofee natuurlijk na verloop van tijd. Je kunt ze ook op je laten jagen door hitteniveau 2 te bereiken. Ze zijn zwaarder gepantserd dan normale vijanden, dragen meestal grote gelaatsschermen en dragen soms raketwerpers of vlammenwerpers.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-40

Not So Tough
Een tank uitschakelen en kapen met een EMP-apparaat.

Eerst moet je de Supremo “Volta” of het Resolver Wapen “Zeusito” kopen. Je kunt ze kopen bij Juan op het hoofdkwartier van Libertad (klein eiland in het midden van de kaart). Ze kosten elk 100 verarmd uranium.

De Volta en Zeusito hebben beide het EMP-straalvermogen. Een van de twee is voldoende, kies wat je wilt. Ga nu in de buurt van een tank en gebruik de EMP-vaardigheid. Bij de Volta Supremo is dat + en bij de Zeusito is dat . Nadat de tank is gestopt, moet je naar het dak springen en op drukken om hem te kapen.

Een goede plek is de modderweg in het noorden van Madrugada, daar rijdt een tank rond. Als alternatief kun je ze vaak over wegen zien rijden, zelfs na het verhaal.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-41

Ultimate Predator
Jaag op alle mythische dieren (alleen solo-campagne).

» Zie de Far Cry 6 – Alle mythische dierenlocaties

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-42

Slip Sliding Away
glij 200 meter aan 1 stuk.

Houd vast terwijl je van een berg glijdt. Modderige bergpaden met “No Slide”-waarschuwingsborden zijn hiervoor ideaal. Hier is een goede locatie:

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-43

Hit ‘n Run
Rij over 10 soldaten in een voertuig.

Gebruik een voertuig om over 10 vijandelijke soldaten te rennen. Burgers tellen hier niet voor mee. U kunt dit doen over meerdere ritten met verschillende voertuigen, het hoeven niet 10 in één rit te zijn. Je hoeft ook niet 10 tegelijk te raken, je kunt ze een voor een raken. Houd er rekening mee dat vijanden soms niet per se doodgaan als je ze tegenkomt. Sommigen zullen alleen gewond raken maar niet doodgaan, vooral als ze met lage snelheden rijden. Dus als het na de 10e niet wordt ontgrendeld, moeten sommigen van hen het hebben overleefd, dus rijd er gewoon nog een paar over en het wordt ontgrendeld. Of rijd elke vijand twee keer om er zeker van te zijn dat ze echt dood zijn.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-44

Didn’t See That Coming!
Gebruik een Security Control Center om alle camera’s en alarmen uit te schakelen.

Beveiligingscontrolecentra zijn te vinden op sommige FND Base, maar niet op allemaal. Ze bevinden zich achter gesloten deuren waarvoor meestal de sleutel van de sergeant op de basis nodig is. Ze zien eruit als wandpanelen, vergelijkbaar met alarmen, maar schakelen alle beveiligingsmaatregelen in de FND Base uit. Door op zo’n Security Control Center te schieten, wordt de trofee NIET ontgrendeld, je moet op drukken om er goed mee om te gaan.

Zo ziet een beveiligingscontrolecentrum eruit:

Onthoud dat als er iets misgaat, je naar Menu > Systeem > Automatisch opslaan opnieuw kunt gaan, of jezelf kunt opblazen om te respawnen en het opnieuw te proberen voordat je de basis verovert.

Hier zijn enkele locaties waar dit mogelijk is:

Valle Prehistorico (aanbevolen) – dood de sergeant bij de helikopters bij de kliffen boven, zoek dan het beveiligingscontrolecentrum beneden in de grot achter de rode gesloten deur

Roca Pequena Sat Station – dood de sergeant voor zijn sleutel en zoek dan het beveiligingscontrolecentrum in de kamer met de rode gesloten deur

Espinosa University – zoals gewoonlijk bevindt het beveiligingscontrolecentrum zich in de afgesloten ruimte van de universiteit

OPMERKING: alles met betrekking tot FND-bases is Semi-Missable. Er is geen functie om alle FND-bases tegelijk te resetten. Na het verhaal ontgrendel je echter “Insurgency Challenges”, die één basis per week respawnen. Je kunt hier misbruik van maken door de tijd/datum een ​​week vooruit te wijzigen in de PS5-systeeminstellingen om door verschillende FND-bases te bladeren (game sluiten, verbinding met internet verbreken, datum in PS5-instellingen wijzigen naar een week in de toekomst, game opnieuw opstarten).

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-45

Death From Above
Schakel een soldaat uit van 50 meter boven hen.

Dit kan eenvoudig worden gedaan door uit een vliegtuig te springen, terwijl je met een parachute naar beneden schiet met de Rocket Launcher om vijanden beneden te doden. De Rocket Launcher kan worden gekocht bij het Guerrilla Garrison (Upgrade Level 2). Dit is een van de bouwbare kampfaciliteiten. Nadat je het Guerrilla Garrison naar niveau 2 hebt geüpgraded, kan de Rocket Launcher worden gekocht voor 550 peso. Andere wapens werken ook, maar de Rocket Launcher is de gemakkelijkste optie.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-46

Toxic Influence
Laat vergiftigde soldaten 5 andere vijanden doden.

Eerst moet je de Supremo “Fantasma” en het Resolver Wapen “El Besito” kopen. Je kunt ze kopen bij Juan op het hoofdkwartier van Libertad (klein eiland in het midden van de kaart). Ze kosten elk 100 verarmd uranium. Als alternatief zijn er ook giftige munitiemods voor wapens, maar dit wordt niet aanbevolen.

De Volta en Zeusito hebben beide het gifvermogen en het is het beste om beide samen te gebruiken. Gebruik ze om gifgas naar vijanden te spuiten. Hierdoor schieten ze op elkaar. Nadat ze gek zijn geworden, verbreek je je gezichtsveld met hen, anders kunnen ze jou blijven aanvallen en niet hun bondgenoten. Je kunt een aantal vijanden verzwakken zodat ze in 1 slag dood gaan, en dan een vijand met volledige gezondheid vergiftigen. Er hoeft maar één vijand te worden vergiftigd (het hoeven niet 2 vergiftigde vijanden te zijn die elkaar doden). Blijf gewoon gif gebruiken en herhaal totdat de trofee wordt ontgrendeld. Het wordt mogelijk niet ontgrendeld direct na de 5e kill en kan een tijdje duren, de tracking is hier niet 100% nauwkeurig op.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-47

Fashionista
Rust een volledige bijpassende uitrusting uit.

Automatische verhaal gerelateerde trofee, mag niet ontbreken. Ontgrendelt tijdens de laatste verhaalmissie, waarin je automatisch de volledige revolutionaire pantser set uitrust.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-48

Do It Yourself
Installeer elke mod op een enkel Resolver wapen.

Resolver wapens worden gekocht van Juan op het Libertad-hoofdkwartier voor verarmd uranium (te vinden bij bijna elk luchtafweerkanon). Het zijn de “speciale” wapens in het spel, zoals de vlammenwerper.

In dezelfde kamer waar je de Resolver Weapons van Juan koopt, staat een werkbank (ook een bij elk hoofdkamp in Madrugada, Valle De Oro, El Este). Selecteer een Resolver Weapon en installeer een Mod in elke Mod Slot. Ze hebben elk 3 Mod Slots (behalve Discos Locos & La Varita die er 4 hebben). Het eerste slot kost 1 Gun Powder, het tweede slot 2 Gun Powder, het derde slot 3 Gun Powder = 6 Gun Powder in totaal. Je kunt Gun Powder snel krijgen van Hinderlagen en Supply Drops.

Zie ook de volgende guides voor de items die hiermee verband houden:

» Far Cry 6 – Alle Resolver Wapens
» Far Cry 6 – Alle locaties met verarmd uranium
» Far Cry 6 – Hoe je Gun Powder kunt krijgen
» Far Cry 6 – Alle Ambush Locaties
» Far Cry 6 – Alle Supply Drop Locaties

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-49

Glamping
Bouw een van elke kampfaciliteit (alleen solo-campagne).

In elk van je 3 hoofdkampen (Madrugada, Valle De Oro, El Este), kun je praten met de Foreman met het groene hamerpictogram om voorzieningen te bouwen. Op elk kamp kun je 2 voorzieningen bouwen. Dus in totaal zijn er 6 kampfaciliteiten die je moet bouwen voor deze trofee (3 kampen x 2 faciliteiten elk).

Het bouwen ervan kost Medicijnen, Metaal, Gasolina. Deze middelen zijn verspreid over de open wereld en op vijandelijke bases, dus pak ze altijd op als je ze ziet. Na het bouwen van het tweede niveau van de ‘Hidden Network’-faciliteit, zal het bij elke schuilplaats een resourcecache spawnen die 10 van elke resource per dag geeft. Omdat er 15 schuilplaatsen zijn, kun je op deze manier 150 van elke grondstof per dag krijgen. Je kunt ook middelen krijgen van het veroveren van FND Bases, van het stelen van grondstofvoertuigen  (rood gemarkeerd op de kaart) en soms van Bandido Operations (gestart door het zoektochtbord in je kampen).

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-50

Furiously Fast
Laat 10 onderdelen op een rit installeren.

Hiervoor moet je met je personage Rank 14 bereiken. Je stijgt in rang door XP te verdienen met Main Quests (Operations), Side Quests (Yaran Stories), het vernietigen van militaire doelen (rode pictogrammen op de kaart) en het oplossen van Treasure Hunts. Terwijl je aan alle andere trofeeën werkt, kom je onderweg automatisch naar rang 14, dus maak je hier geen zorgen over. Het hoofdverhaal en de voor trofeeën relevante Yaran-verhalen/militaire doelen zijn genoeg om je naar rang 14 te brengen, je hoeft niet alles op de kaart te doen.

Je kunt je rang op elk moment controleren onder Menu > Arsenal > Rechtsboven (wit nummer op blauwe achtergrond).

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-51

Glorious Leader
Bereik de rang van commandant.

*Online Trofee*

Speciale operaties kunnen worden gestart vanaf het missiebord in je 3 hoofdkampen (Madrugada, Valle De Oro, El Este). Het is alleen online beschikbaar, maar kan solo worden gespeeld.

Hiervoor wordt de 2e Spec Ops map “Maceo” aanbevolen. Ga naar de vliegbasis in het noordwesten om de PG-240X-batterij op te halen. Nu mag je het op geen enkel moment gedurende de hele missie meer dan 50% laten opwarmen totdat je het hebt geëxtraheerd. Je moet het afkoelen met behulp van waterbronnen op de weg terug naar het startpunt. Ren ook van schaduw naar schaduw (bomen werpen schaduw) om de temperatuur laag te houden. De batterij wordt niet warm in de schaduw. Rust de batterij van het wapenwiel uit om het warmteniveau in de gaten te houden. De Maceo-kaart heeft veel waterbronnen dicht bij elkaar en veel schaduw van bomen. Blijf bij het pad aan de westelijke rand van de kaart als je terug rent naar het startpunt.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-52

Stay Cool
Voer een speciale bewerking uit zonder 50% op de temperatuurmeter van de PG-240X te overschrijden.

*Online Trofee*

Speciale operaties kunnen worden gestart vanaf het missiebord in je 3 hoofdkampen (Madrugada, Valle De Oro, El Este). Het is alleen online beschikbaar, maar kan solo worden gespeeld.

Hiervoor wordt de 2e Spec Ops map “Maceo” aanbevolen. Ga naar de vliegbasis in het noordwesten om de PG-240X-batterij op te halen. Nu mag je het op geen enkel moment gedurende de hele missie meer dan 50% laten opwarmen totdat je het hebt geëxtraheerd. Je moet het afkoelen met behulp van waterbronnen op de weg terug naar het startpunt. Ren ook van schaduw naar schaduw (bomen werpen schaduw) om de temperatuur laag te houden. De batterij wordt niet warm in de schaduw. Rust de batterij van het wapenwiel uit om het warmteniveau in de gaten te houden. De Maceo-kaart heeft veel waterbronnen dicht bij elkaar en veel schaduw van bomen. Blijf bij het pad aan de westelijke rand van de kaart als je terug rent naar het startpunt.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-53

Hidden Cash
Zoek een voorraad verborgen Moneda in een speciale operatie.

*Online Trofee*

Speciale operaties kunnen worden gestart vanaf het missiebord in je 3 hoofdkampen (Madrugada, Valle De Oro, El Este). Het is alleen online beschikbaar, maar kan solo worden gespeeld.

Laad de 1e Spec Ops-kaart “Mesozoico”. Ga naar het gebouw waar de PG-240X batterij staat. In datzelfde gebouw, in een vitrine met een grote dinosauruskop erop, vind je een sleutel. Dat is de sleutel tot de voorraad.

Ga nu de hoofdingang van dit gebouw uit (het cirkelvormige open gebied waar een alarm en enkele vijanden zijn) en kijk recht vooruit. Ongeveer 100-150 meter verder is het pad een gebied met gebouwen en vijanden aan de linkerkant, en het standbeeld van een pterodactylus aan de rechterkant, op een rots. Achter dit pterodactylusbeeld staat de oranje kist. Open het voor de trofee. Bekijk de video hierboven als je het niet kunt vinden.

far-cry-6-trophy-guide-roadmap-54

Termination Phase
Bevrijd 30 gijzelaars tijdens een Lola’s Informants-uitdaging in een speciale operatie.

*Online Trofee*

Speciale operaties kunnen worden gestart vanaf het missiebord in je 3 hoofdkampen (Madrugada, Valle De Oro, El Este). Het is alleen online beschikbaar, maar kan solo worden gespeeld.

Hiervoor wordt de 2e Spec Ops map “Maceo” aanbevolen. Eerst moet je het één keer verslaan om Mastery Level 1 te ontgrendelen. Je kunt de moeilijkheidsgraad controleren vanaf het startscherm van de missie (rechtsonder).

Op Mastery Level 1 beginnen gijzelaars over de kaart te spawnen (ze spawnen ook op Mastery Level 2 & 3, maar voor trofeedoeleinden is het sneller en gemakkelijker om Mastery Level 1 te spelen). Dit zijn vastgebonden mensen. Loop naar ze toe en bevrijd ze. Start de bewerking vervolgens onmiddellijk opnieuw en herhaal. Je hoeft de missie niet af te maken, het telt nog steeds als je meteen opnieuw start, ze kunnen op deze manier worden gekweekt. Je hebt er geen 30 nodig in één missie, dit kan toch niet. Het spawnt er maar 3 per run. Haal er zoveel als je wilt, herstart, herhaal.

Dit zijn alle trofeeën die je kunt halen in Far Cry 6. Enjoy en Have fun!!

Far Cry 6 Wiki Guide

Check ook onze andere Trofee Roadmaps
Check hier onze Wiki Guides

Vorig artikelFar Cry 6 Wiki Guide
Volgend artikelGuardians of the Galaxy: Alle Collectible Locaties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here