Elden Ring Trofee Guide & Roadmap

 • Geschatte moeilijkheidsgraad van de trofee: 6-7/10 (hangt af van hoe je het spel speelt – overleveling met runen / uitrusting die door andere spelers is gevallen, maakt het gemakkelijker)
 • Geschatte hoeveelheid tijd tot platina: 60-100 uur (afhankelijk van vaardigheden en met back-ups van het spel om alle 3 de eindes in 1 playthrough te krijgen)
 • Offline trofeeën: 42 (1X , 3X , 14X , 24X )
 • Online trofeeën: 0
 • Aantal te missen trofeeën: 5
   • Elden Lord – slechts 1 einde per playthrough, maar kan vooraf handmatig een back-up maken
   • Age of the Stars – slechts 1 einde per playthrough, maar kan vooraf handmatig een back-up maken
   • Lichdragon Fortissax  – te missen als je de questgever Fia (Deathbed Companion) voor de baas doodt
 • Glitched trofeeën: 0, geen glitched trofeeën
 • Heeft moeilijkheid invloed op trofeeën?: Geen moeilijkheidsinstellingen, het is voor iedereen dezelfde moeilijkheidsgraad, maar je kunt zo veel stijgen als je wilt om het gemakkelijker te maken
 • Minimale playthroughs: 1 (met back-up van het spel voordat het eindigt)
 • PS4/PS5 Autopop & Overdracht opslaan: Overdracht opslaan = JA, Autopop = NEE
 • PS4/PS5 Crossbuy: Ja
 • Free-Roam / Level Select na Verhaal?: Gedeeltelijk – Een gebied “Leyndell, Royal Capital” verandert drastisch tegen het einde van het spel, waardoor je van de meeste dingen daar wordt uitgesloten. Maar je kunt na het einde nog steeds naar alle trofee-gerelateerde bazen gaan. Je kunt nog steeds alle stappen voor alle eindes uitvoeren nadat je de eindbaas hebt verslagen (voordat je je einde kiest).
 • Releasedatum: 25 februari 2022

Introductie:

Welkom bij de Elden Ring Trofee Guide & Roadmap! Elden Ring is een enorme open wereld zielentitel van ontwikkelaar From Software. Elden Ring tilt de bekende Souls formule naar nieuwe hoogten met een enorme open wereldkaart, een heleboel verborgen geheimen en meer. Deze gids helpt je om platina te behalen in een enkele playthrough, wat heel goed mogelijk is als je de stappen precies volgt. Om platina te behalen in een enkele playthrough, moet je profiteren van de PS Plus Save Cloud (PS4+PS5) of een USB-apparaat (alleen PS4).

Je hoeft niet elke baas in het spel te doden voor platina, maar zeker een groot deel van hen. Je hebt alle trofee gerelateerde bazen nodig, evenals enkele bazen die legendarische uitrusting droppen die nodig is voor trofeeën. De Roadmap laat stap voor stap zien hoe je vooruitgang kunt boeken en waar je op moet letten tijdens je reis naar platina in één playthrough. Zorg ervoor dat u elke stap doorleest voordat u doorgaat met uw playthrough om te voorkomen dat u iets mist. Zie ook de Guide -> Elden Ring – Boss Guide voor tactieken tegen de bazen. Zie de Guide -> Elden Ring – Alle Sites of Grace voor alle sites van genade en andere genoemde locaties .

Voordat we met de Roadmap beginnen, zijn hier antwoorden op veel gestelde vragen die goed zijn om te weten:

Veel Gestelde Vragen:

 • Kan ik de trofeeën voor legendarische wapens en talismannen krijgen door ze van andere spelers te ontvangen?
  Ja, andere mensen kunnen je de wapens en artefacten laten vallen en de trofee wordt ontgrendeld. Legendarische as en legendarische spreuken/bezweringen kunnen echter NIET worden verwijderd, dus je moet die zelf vinden (alleen bewapening en talismannen).
 • Kan ik platina krijgen in een enkele playthrough?
  Ja, dat kan als je de stappen volgt die in de Roadmap staan ​​beschreven.
 • Kan ik platina krijgen door volledig offline te spelen?
  Ja, het is mogelijk. Door online te spelen, kun je echter items dupliceren met een partner (zie hier hoe je items kunt dupliceren ) en je kunt berichten van andere spelers zien die nuttige hints kunnen bevatten.
 • Kan ik items dupliceren met andere spelers?
  Gedeeltelijk. Je kunt Runes, Talismans, Weapons en Armor laten vallen (zolang ze niet zijn geüpgraded). Je kunt Spells, Ashes of War, Smithing Stones niet laten vallen.
 • Welke build moet ik spelen?
  Astroloog (Mage) is het meest beginnersvriendelijk vanwege de constante afstand tussen jou en de bazen. Het vereist minder ontwijken en veel bazen kunnen gemakkelijk worden misbruikt met bepaalde magische spreuken. Dus ga met Astroloog voor een gemakkelijkere tijd. Als Mage ga je meteen voor het wapen en spreuk Meteorite Staff + Rock Sling, dit werkt goed tegen alle eindbazen en is vanaf het begin toegankelijk. Later, nadat je het Altus plateau hebt bereikt, kun je de meeste bazen in één keer verslaan met Comet Azur  +  Cerulean Hidden Tear. Gebruik ook de Mimic Tear om een ​​kopie van jezelf op te roepen om tegen bazen te vechten. Deze bewegingen zijn alles wat je nodig hebt om de meeste bazen met gemak te verslaan.
 • Moet ik gewoon van de ene baas naar de andere rennen?
  Nee. De routekaart legt uit welke gebieden u moet verkennen (stappen voor eindes enz.) voordat u naar het volgende hoofddoel gaat. Je moet elk gebied zorgvuldig verkennen om meer items te krijgen en materialen te upgraden.
 • Kan ik sparen na de eindbaas?
  Ja, je kunt direct na de eindbaas “Elden Beast” opslaan, maar GEEN interactie hebben met het standbeeld na de baas totdat je een back-up hebt gemaakt van je opslag (standbeeld activeert het einde).
 • Zijn er te missen trofeeën?
  Ja, een paar, vermeld in overzicht hierboven en in de roadmap / trofeegids hieronder.
 • Zijn er bazen te missen?
  Ja, in het bijzonder Lichdragon Fortissax, maar alleen als je Fia the Deathbed Companion doodt. Je kunt nog steeds alle stappen voor deze en elke andere baas doen nadat je een einde hebt gekozen (kies gewoon om door te spelen en start NG+ niet).
 • Maken alle Shardbearers deel uit van het hoofdverhaal?
  Nee. De helft ervan is eigenlijk optioneel voor een normale playthrough, maar noodzakelijk voor het platina.
 • Maakt het vooruitgaan van het ene einde de andere ongeldig?
  Het enige dat je NIET mag doen voordat je de eindbaas hebt verslagen, is de allerlaatste stap van de Lord of the Frenzied Flame Ending. Je moet alle stappen naar het Age of the Stars Ending voltooien en alles behalve de laatste stap van Lord of the Frenzied Flame Ending voordat je de eindbaas doodt.
 • Tellen wapens die zijn gemaakt met Boss Remembrance mee voor Legendaries?
  Nee. Ook al zijn ze goud als je ze laat vallen, alleen de spullen die je in de open wereld kunt vinden, tellen mee.
 • Hoe maak ik een back-up en herstel ik mijn opslagbestand op PS4/PS5?
  Console-instellingen > Beheer van opgeslagen gegevens > Opgeslagen gegevens > Console-opslag > Upload uw opslag naar PS+ Cloud [PS5/PS4] of USB-flashstation [alleen PS4]. Als je PS+ cloud gebruikt (alleen optie op PS5), zorg er dan voor dat automatische uploads van opgeslagen synchronisaties zijn uitgeschakeld, anders kan het automatisch je cloudopslag overschrijven (PS5-instellingen > Opgeslagen gegevens en game-/app-instellingen > Opgeslagen gegevens PS5 > Opgeslagen gegevens synchroniseren > Auto- Opgeslagen gegevens synchroniseren = uitgeschakeld). Om het terug te kopiëren: Console-instellingen > Beheer van opgeslagen gegevens > Opgeslagen gegevens > Cloudopslag/USB-station > Kopiëren naar console > Opgeslagen console overschrijven.

Stap 1: Verken startregio’s, versla Margit, Leonine Misbegotten, Godrick

Allereerst, als je het spel te moeilijk vindt, kun je het een beetje vals spelen door vanaf het begin te veel te levelen. Je kunt het zo gemakkelijk of zo moeilijk maken als je wilt door te veel of te weinig te nivelleren. De beste startklasse voor beginners is de Astroloog (magiër). Als je een gemakkelijkere ervaring wilt, kun je vanaf het begin naar Level 100+ slijpen, ongeveer 60 punten in Intelligence en 50 punten in Vigor plaatsen en de rest in Mind-attribuut. Als je het geluk hebt een vriend te hebben die het spel al heeft verslagen, kunnen ze je al hun eindspeluitrusting laten vallen en eindspel-runes dupliceren om je onmiddellijk Level 100+ te maken zonder enig werk (kan binnen een paar minuten naar level 200+ gaan wanneer het dupliceren van runen). 
Je kunt ook zelf XP farmen, voor methoden zie de Guide -> Elden Ring – Oneindige Runes Farming Methode.

Laten we nu onze reis beginnen!
Nadat je in Limgrave bent aangekomen, rust je uit op de Gatefront site van genade en praat je met de dame daar om de berg te ontgrendelen. Ga dan naar Church of Elleh en praat met Ranni (heks) die op de ruïnes naast de smid zit – ze geeft je een bel om geesten op te roepen die je in het itemwiel kunt uitrusten en oproepen tijdens baasgevechten. Ter herinnering, als je niet zeker bent van een locatie waarnaar wordt verwezen, raadpleeg dan de Guide -> Elden Ring – Alle Sites of Grace Locaties, er zijn meer dan 500+ benoemde in-game locaties, de links hier op locatienamen zullen rechtstreeks naar de genoemde site van genade springen zodat u niet hoeft te scrollen.

Ga vanaf Gatefront het pad naar het noordwesten op om de baas “Margit, de Fell Omen” te bereiken. Nadat je een paar keer aan Margit bent gestorven, ga je uitrusten op een plaats van genade en word je uitgenodigd voor Roundtable Hold door een dame (hubgebied). Accepteer de uitnodiging.

Magit is vrij moeilijk te verslaan. Laten we in plaats daarvan wat tijd besteden aan het sterker worden: zorg ervoor dat je zoekt naar Golden Seeds en Sacred Tears om je gezondheid / magische drankjes te upgraden. Je kunt deze items uitgeven op elke plaats van genade in het flesmenu. Dit maakt het spel een stuk gemakkelijker omdat je meer flacons krijgt, zodat je gezondheid/mana vaker kunt herstellen tijdens bazen. Je kunt ook wapens upgraden met Smithing Stones om de wapenschade te verhogen. Alles in Limgrave, Weeping Peninsula, Caelid en Dragonbarrow is vanaf het begin toegankelijk, waardoor je al vroeg genoeg Flask-upgrades hebt. Algemene opmerking: om de kaart te ontwasemen moet je Map Pieces vinden, gemarkeerd op de mistige kaart door kleine pilaarpictogrammen. Laten we ook een snelle omweg maken naar Caelid om de Meteorite Staff  +  Rock Sling te pakken  (toegankelijk vanaf het begin). Hoewel dit niet nodig is voor trofeeën, is dit de beste startstaf/spreuk, waardoor bazen veel gemakkelijker te verslaan zijn. Het personeel kan niet worden geüpgraded omdat het al een S-tier is voor het opschalen van intelligentieschade en het versterkt Gravity Spells zoals de Rock Sling die de meeste bazen verbluft na 4-5 hits, het heeft het langste bereik en huizen in op vijanden. Deze staf/spreukcombinatie richt eigenlijk meer schade aan dan wanneer je de startstaf volledig opgewaardeerd hebt naar niveau 25! Het gebruikt behoorlijk veel mana, maar naarmate je je geest-attribuut opwaardeert, wordt dit minder een probleem.

Besteed gewoon wat tijd aan het verkennen van de vroege game-regio’s totdat je je sterk genoeg voelt om het op te nemen tegen Margit. Versla tijdens je verkenning van Weeping Peninsula (ten zuiden van Limgrave) trofeebaas Leonine Misbegotten.

Als je hier moeite mee hebt, kun je later terugkomen. Je kunt nog steeds teruggaan naar alle trofee-bazen nadat het spel is afgelopen, maar in het kader van deze stapsgewijze walkthrough zullen ze allemaal worden aangewezen zodra ze verschijnen, met als doel dat je aan het einde van je playthrough hebt alle trofeeën als je deze stappen volgt.

Zodra je je sterk genoeg voelt, versla je Margit, de Fell Omen, ga na hem door Stormveil Castle en versla Shardbearer Godrick.

Stap 2: Na Stormveil Castle, voltooi de Academie van Raya Lucaria

Nadat je Godrick hebt verslagen in Stormveil Castle, zou je volgende doel de Academie van Raya Lucaria in de regio Liurnia moeten zijn.

Om de Academie binnen te gaan, pak je eerst de Academie Glintstone Key tussen Temple Quarter en Crytalline Woods achter de groene draak (hieronder gemarkeerd, nummer 1 in afbeelding):

Je hoeft nu niet tegen de draak te vechten, je wilt gewoon de sleutel erachter pakken om het blauwe zegel te verbreken bij de ingang van de academie, bij South Raya Lucaria Gate (nummer 2 in afbeelding hierboven). In de Academie zijn 2 trofee-bazen, versla ze allebei: Red Wolf of Radagon &  Rennala, Queen of the Full Moon. Als je hier verdwaalt, zie de Academy Walkthrough. Nadat je Rennala hebt verslagen, ben je klaar met de Academie, ga nu naar Caria Manor.

Stap 3: Het begin van het opzetten van Age of the Stars Ending

Caria Manor is een belangrijk gebied voor u. Je zult daar niet alleen een andere trofeebaas vinden – Royal Knight Loretta – maar wat nog belangrijker is, je wilt het gebied achter het landhuis zelf bereiken (onmiddellijk na Loretta-baas). Daar vind je 3 torens. Praat in Ranni’s Rise met Ranni die echt Renna is en accepteer dat je voor haar werkt. Doorloop alle dialoogopties en praat ook met haar 2 bedienden beneden (Iji & Seluvis). Ze zien er allebei uit als geesten (een grote reus en een kleinere mens), beide op de begane grond van de toren waar je met Renna praat.

Stap 4: Versla Radahn en ga naar Nokron Eternal City + Steps Towards the Age of the Stars Ending en Lichdragon Fortissax

Nu is het tijd voor Shardbearer Radahn (Level 70+ aanbevolen). Om daar te komen, moet je communiceren met de portal aan het begin van Imppassable Greatbridge in Caelid. Dit zal je teleporteren naar Redmane Castle. Praat met de omroeper op de muren waar mensen zich verzamelen, ga dan door de kerk achter hem, gebruik de lift en stap door een portaal om geteleporteerd te worden naar de baas.

Nadat je hem hebt verslagen, verschijnt er een krater ten noordwesten van Fort Haight waarmee je Nokron, Eternal City kunt binnengaan . Je kunt de locatie gemakkelijk herkennen aan de zwevende rotsen in de lucht erboven.

Je kunt van de kliffen rond de krater naar beneden vallen naar elk punt waar de val je niet doodt. Rijd dan verder de krater in en spring van het ene platform naar het andere totdat je bij de ondergrondse kerker komt. Daar beneden wil je het Nokron gebied helemaal afmaken. Het bevat ook 3 trofee-bazen: Mimic Tear , Valiant Gargoyle , Regal Ancestor Spirit.

Het hele Nokron-gebied heeft veel geheime paden om de bazen te bereiken en is lastig te navigeren. Op dit punt raden we u aan de speciale pagina Nokron, Eternal City Walkthrough te volgen . Als u klaar bent, gaat u hier verder.

Aan het einde van Nokron heb je een schatkist gevonden met daarin: Fingerslayer Blade . Geef het aan Renna (terug bij Ranni’s Rise achter Caria Manor) en de zoektocht naar de Age of the Stars Ending gaat verder.

Praat twee keer met Renna en ze zal je het “Carian Inverted Statue” geven. Ga nu naar Study Hall Entrance,  gebruik het bij het altaar bij de ingang, ga door het nu omgekeerde gebouw (laat de houten balken naar een lift vallen), die je naar de Divine Tower of Liurnia leidt. Bovenop deze toren vind je het  Cursemark of Death wat een van de vereisten is voor de questline van geheime baas Lichdragon Fortissax. Maar je kunt hem nog niet bevechten, hou dit item gewoon vast voor nu, daarover later meer.

Stap 5: Ainsel River (Nokstealla Eternal City) + Stappen richting Age of the Stars Ending

Ga nu terug naar het gebied achter Caria Manor waar je met Renna hebt gepraat. De toren in het noorden genaamd Renna’s Rise zal nu open zijn.

Ga die toren in en ga de ladder op om een ​​portaal te vinden, gebruik het om naar Ainsel River Main te teleporteren . Het is een lange kerker: na de teleportatie, vanwaar je spawnt, staat een stenen kist recht voor je, daarop staat een gloeiend item. Pak het op, het is Miniatuur Ranni . Ga nu op de volgende plaats van genade aan de rechterkant zitten. Je hebt een optie om met Miniature Ranni te praten op de Site of Grace. Blijf met haar praten totdat je geen dialogen meer hebt (ze zal hetzelfde blijven zeggen). Ze wil dat je de Baleful Shadow voor haar doodt, diep in dit gebied gevonden. Volg het pad vooruit totdat je Nokstella, Eeuwige Stad bereikt. Ga verder door Nokstella. Wanneer je de plaats van genade Nokestella Waterfall Basin bereikt , zul je kort daarna een rode NPC vinden – dat is de Baleful Shadow. Dood het voor de weggegooide paleissleutel die je kunt gebruiken om de kist te openen in de kamer waar je tegen Rennala vocht in Raya Lucaria Grand Library. Open de kist naast Rennala en je ontvangt Dark Moon Ring .

Stap 6: Age of the Stars beëindigen

Keer terug naar waar je de Baleful Shadow NPC hebt verslagen en blijf het pad volgen, ga door het meer van Rot en bereik Grand Cloister. In Grand Cloister ga je naar beneden en heb je interactie met de kist in het bloederige water aan de linkerkant. Het zal je meenemen naar het baasgevecht tegen Astel, Naturalborn of the Void . Nadat je het hebt verslagen, ga je vooruit en je zult Moonlight Altar bereiken (als het pad is verzegeld, moet je de Dark Moon Ring  naast Rennala in  Raya Lucaria Grand Library pakken ). In dit nieuwe gebied, dat eigenlijk een plateau in het zuidwesten van Liurnia is, ga je richting de noordoostelijke rand naar Kathedraal van Manus Celes , in deze ruïnes valt rechts naar beneden in een grottenstelsel. Aan het einde vind je Renna. Praat met haar om de optie te krijgen om de Age of the Stars Ending te ontgrendelen NA het verslaan van de eindbaas “Elden Beast” aan het einde van het verhaal. Dat is alle voorbereiding voor dit einde (trofee wordt nog niet ontgrendeld, meer hierover in stap 11). Renna laat ook het legendarische Armament Dark Moon Greatsword achter , pak het op, dan kun je vertrekken.

Stap 7: Altus Plateau & Shardbearer Rykard bereiken

Nu dit is gebeurd, is het tijd om richting The Ravine in het noordoosten van Liurnia te gaan. Ga door Ravine-Veiled Village , die zal leiden naar de trofeebaas Magma Wyrm Makar .

Hierna bereikt u een nieuwe regio Altus Plateau. Vanaf hier kun je nu naar de berg Gelmir gaan om voor trofeebaas Shardbearer Rykard te gaan . Je moet de bergtop van Mt. Gelmir bereiken (zijbaas “Full-Grown Fallingstar Beast” hier, maar je hoeft er niet tegen te vechten, je kunt eromheen rijden en van de grote steen direct erachter springen), die naar Volcano Manor leidt.

In Volcano Manor praat met de dame op de troon om haar sleutel te krijgen, open in de gang naast haar de eerste deur rechts, ga deze kamer binnen en raak de muur aan de rechterkant om een ​​geheim pad te openen naar de stad achter Volcano landhuis. Aan het einde van de stad vind je een portaal naar Rykard, of je kunt de quest-serie doen voor de dame op de troon en zij zal je rechtstreeks naar hem teleporteren (maakt niet uit op welke manier je het doet).

Stap 8: De hoofdstad

Met minimaal 2 Grote Runen (Godrick’s en Radahn’s zijn genoeg), kun je nu de koninklijke hoofdstad binnengaan. Ga door de poort in het noordoosten van Royal Capital, geblokkeerd door een verplichte baas Draconic Tree Sentinel (geen trofee).

Eenmaal binnen in de Royal Capital, voltooi je het hoofdverhaalpad waarop je Godfrey the First Lord en Shardbearer Morgott zult bevechten . Zorg er daarna voor dat je de te  missen legendarische bewapeningsbout van Gransax in de koninklijke hoofdstad grijpt.

Het laatste wat je hier moet doen, is het riool ingaan en Mohg, de Omen verslaan. Hem verslaan is ook een stap in de richting van de Lord of Frenzied Flame Ending. NA het verslaan van Mohg, reist de Omen  snel weg om de riolen te verlaten, ga  NIET verder op het pad achter hem (ga NIET  door het geheime altaarpad / platformgedeelte achter hem en vooral GEEN interactie met de rode deur aan het einde van dat platformpad). Interactie met de rode deur zou je opsluiten in het Lord of Frenzied Flame Ending en je dus buitensluiten van de andere eindes voor deze playthrough! We komen hier terug in stap 11!

Stap 9: Bergtoppen van de reuzen

Met het medaillon dat je hebt gekregen door Shardbearer Morgott te verslaan,  ga je naar de Avenue Balcony site van genade in de hoofdstad. Ga vanaf de camping de trap op, volg het pad naar het oosten, open de grote poort aan het einde. Dit leidt naar een houten lift die je uit de hoofdstad brengt. Volg het pad over de stadsmuren tot je bij een andere grote lift komt die je naar Forbidden Lands brengt . Er is maar één pad dat u naar de Grand Lift van Rold leidt . Hier moet je het medaillon laten zien dat Morgott heeft laten vallen en het zal je naar Mountaintops of the Giants brengen. Onthoud deze lift, want hij heeft binnenkort een andere belangrijke rol.

Ga in de bergtoppen naar het noorden naar Castle Sol  (ook omcirkeld in bovenstaande afbeelding). Daar vecht je tegen trofeebaas Commander Niall. Volg het pad achter hem om Haligtree Secret Medallion (links) te vinden. Dit is een van de twee medaillonstukken die nodig zijn voor geheime trofeebazen.

Voor het tweede stuk Haligtree Secret Medallion (Rechts) moet je naar Village of the Albinauries site of Grace in de regio Liurnia gaan. Ga vanaf deze plek de heuvel op en ga rechtdoor langs de enige vuurgooiende vijand. Aan het einde van het pad is een NPC vermomd als ton, raak de loop of raak hem aan en de NPC zal zichzelf onthullen. Praat met hem om het 2e medaillonstuk te krijgen. Ga terug naar de Grand Lift of Rold en laat het  Haligtree Secret Medallion zien om bij de westelijke bergtoppen te komen. Ga naar Ordina, Liturgische Stad – ga daar de Evergaol binnen en steek de 4 standbeelden aan om een ​​portaal te onthullen dat je naar Miquella’s Haligtree en Elphael brengt.

In dit gebied vind je nog 3 trofee-bazen: Shardbearer MohgLoretta, Knight of the HaligtreeShardbearer Malenia. Vooral Malenia is een taaie, als je problemen met haar hebt, kom dan later terug na het doen van de Endings (je kunt na het einde nog steeds vrij rondlopen naar alle bazen). Je hebt in ieder geval al toegang tot het gebied.

Stap 10: Opruimen voor het einde

Je volgende stop is de hoofdbaas Fire Giant in het zuidoosten van Mountaintops of the Giants.

Achter Fire Giant kun je over een grote ketting gaan om de Forge of the Giants-site van genade te bereiken (ga over de linkermuur op de smidse om deze te bereiken). Rust op deze plaats van genade, het geeft je de mogelijkheid om met Melina te praten. Praat met haar en ze zal de boom in brand steken (ontgrendelt een verhaaltrofee). Dit brengt je ook bij de laatste regio Crumbling Farum Azula. Nu heb je toegang tot alle regio’s in het spel en we naderen het einde. Nadat je daar bent aangekomen, wordt je snelle reis tijdelijk geblokkeerd, maar deze wordt weer ontgrendeld nadat je op de eerste plaats van genade hebt gelegen.

De boom die in brand werd gestoken, dwong Fia (metgezel op het sterfbed) ook om van Roundtable Hold naar Deeproot Depths te gaan , als ze dat nog niet in je spel had gedaan. Hiermee kun je de laatste stappen doen voor de geheime baas Lichdragon Fortissax. Reis snel weg en doe deze baas nu.

Zorg er ook voor dat je de te missen legendarische bewapening Bolt of Gransax  in Royal Capital hebt opgepakt (deze verdwijnt na het verslaan van Maliketh).

Ga terug naar Crumbling Farum Azula, deze regio bevat 3 trofeebazen in deze volgorde: Godskin Duo  (verplicht) Dragonlord Placidusax  (optioneel), Maliketh the Black Blade (verplicht). 

Als je Maliketh opruimt, keer je terug naar de koninklijke hoofdstad waar je laatste trofee-baas Hoarah Loux the Warrior zou moeten zijn  (hij is NIET de eindbaas). Na hem heb je alleen nog de eindbaas en eindes over. Als je nog steeds enkele van de andere trofee-bazen mist, kijk dan in de trofeeëngids hieronder waar je ze kunt vinden. Dit is de beste tijd om ze op te dweilen.

Stap 11: Final Stretch naar het einde toe – beveilig uw opgeslagen gegevens voor de eindes

Betreed het pad achter Hoarah Loux the Warrior om het eindbaasgevecht tegen Radagon of the Golden Order & Elden Beast op gang te brengen . NA het verslaan van de Elden Beast-baas, ga op de plaats van genade zitten, maar heb nog GEEN interactie met het standbeeld of de markeringen op de grond (als je dit doet, wordt het einde geactiveerd en kun je andere eindes buitensluiten) . Op dit punt moet u een back-up maken van uw opslag.

Voor de eindes:

 1. Maak een back-up van uw opslag: Console-instellingen > Beheer van opgeslagen gegevens > Opgeslagen gegevens > Console-opslag > Upload uw opslag naar PS+ Cloud [PS5/PS4] of USB-flashstation [alleen PS4]. Als je PS+ cloud gebruikt (alleen optie op PS5), zorg er dan voor dat automatische uploads van opgeslagen synchronisaties zijn uitgeschakeld, anders kan het automatisch je cloudopslag overschrijven (PS5-instellingen > Opgeslagen gegevens en game-/app-instellingen > Opgeslagen gegevens PS5 > Opgeslagen gegevens synchroniseren > Auto- Opgeslagen gegevens synchroniseren = uitgeschakeld).
 2. Start het spel opnieuw op, communiceer met het standbeeld na de eindbaas voor Elden Lord Ending
 3. Herstel uw opslag (kopieer de back-upopslag terug naar de console): Console-instellingen > Beheer van opgeslagen gegevens > Opgeslagen gegevens > Cloudopslag / USB-drive > Kopiëren naar console > Console-opslag overschrijven.
 4. Start het spel opnieuw op, communiceer met het Blue Summon Sign voor Renna op de vloer voor Age of the Stars Ending
 5. Herstel uw Save opnieuw (kopieer de back-upopslag terug naar de console).
 6. Doe de resterende stappen voor Lord of Frenzied Flame Ending – interactie met het altaar achter waar je Mohg, de Omen hebt verslagen, voltooi het parkour-pad daar, maak al je uitrusting los en communiceer met de grote rode deur aan het einde om een ​​verbrand litteken te krijgen. Interactie met het standbeeld na Endboss voor Lord of the Frenzied Flame Ending.

Stap 12: Opruimen voor het platina

Kies NEE wanneer je wordt gevraagd om naar New Game+ te gaan of herstel je save voordat het eindigt. Nu wil je de overgebleven legendaries (bewapening / talismannen / asresten / tovenarij) verzamelen voor het platina. Als je nog steeds een baas mist, kun je na het einde nog steeds teruggaan naar alle trofee bazen. Als je iets hebt gemist dat je echt kunt missen, kun je er snel bij in New Game+.

TROFEEËN LIJST:

Elden Ring
Alle trofeeën behaald.

Elden Lord
Het einde van “Elden Lord” bereikt.

Age of the Stars
Het einde van de “Age of the Stars” bereikt.

Lord of Frenzied Flame
Het einde van de “Lord of Frenzied Flame” bereikt.

Shardbearer Godrick
Shardbearer Godrick verslagen.

Shardbearer Radahn
Shardbearer Radahn verslagen.

Shardbearer Morgott
Shardbearer Morgott verslagen.

Shardbearer Rykard
Shardbearer Rykard verslagen.

Shardbearer Malenia
Shardbearer Malenia verslagen.

Shardbearer Mohg
Shardbearer Mohg verslagen.

Maliketh the Black Blade
Maliketh the Black Blade verslagen.

Hoarah Loux the Warrior
Hoarah Loux the Warrior verslagen.

Dragonlord Placidusax
Dragonlord Placidusax verslagen.

God-Slaying Armament
Elke bewapening geüpgraded naar het hoogste niveau.

Legendary Armaments
Alle legendarische wapens verworven.

Legendary Ashen Remains
Alle legendarische Ashen-resten verworven.

Legendary Sorceries and Incantations
Alle legendarische tovenarij en bezweringen verworven.

Legendary Talismans
Alle legendarische talismannen verworven.

Rennala, Queen of the Full Moon
Versla Rennala, Koningin van de Volle Maan.

Lichdragon Fortissax
Lichdragon Fortissax verslagen.

Godskin Duo
Godskin Duo verslagen.

Fire Giant
Fire Giant verslagen.

Dragonkin Soldier of Nokstella
Dragonkin-soldaat van Nokstella verslagen.

Regal Ancestor Spirit
Vorstelijke vooroudergeest verslagen.

Valiant Gargoyle
Dappere Gargoyle verslagen.

Margit, the Fell Omen
Margit, de Fell Omen verslagen.

Red Wolf of Radagon
Versla de Rode Wolf van Radagon.

Godskin Noble
Versla Godskin Noble.

Magma Wyrm Makar
Versla Magma Wyrm Makar.

Godfrey the First Lord
Versla Godfried de Eerste Heer.

Mohg, the Omen
Versla Mohg, de Omen.

Mimic Tear
Versla Mimic Tear.

Loretta, Knight of the Haligtree
Versla Loretta, Ridder van de Haligtree.

Astel, Naturalborn of the Void
Versla Astel, Naturalborn of the Void.

Leonine Misbegotten
Versla de Leonine Misbegotten.

Royal Knight Loretta
Versla Koninklijke Ridder Loretta.

Elemer of the Briar
Versla Elemer van de Briar.

Ancestor Spirit
Versla Ancester Spirit.

Commander Niall
Versla commandant Niall.

Roundtable Hold
Aangekomen bij Roundtable Hold.

Great Rune
Herstelde de kracht van een Grote Rune.

Erdtree Aflame
Gebruikt aanmaakhout om de Erdtree in vuur en vlam te zetten.

Elden Ring Wiki Guide

Check ook onze andere Trofee Guides & Roadmaps
Check hier onze Wiki Guides

Vorig artikelElden Ring Wiki Guide
Volgend artikelTiny Tina’s Wonderlands – Guide voor Beste Starters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here