Elden Ring Trofee Guide & Roadmap

Game Info:

De Gouden Orde is verbroken. Sta op, bezoedeld en laat je leiden door genade om de kracht van de Elden Ring te gebruiken en een Elden Lord in the Lands Between te worden. Elden Ring, ontwikkeld door FromSoftware Inc. en geproduceerd door Bandai Namco Entertainment Inc., is een fantasy-actie-RPG en de grootste game van FromSoftware tot nu toe, die zich afspeelt in een wereld vol mysterie en gevaar. Ontrafel de mysteries van de kracht van de Elden Ring. Ontmoet tegenstanders met diepgaande achtergronden, personages met hun eigen unieke motivaties om je vooruitgang te helpen of te belemmeren, en angstaanjagende wezens. Als je eerder andere FromSoftware games van dit genre hebt gespeeld, zoals Dark Souls, Demon’s Souls, Bloodborne, Sekiro, weet je wat je kunt verwachten.

Trofee Info:

 • Geschatte moeilijkheidsgraad van de trofee: 6-7/10 (hangt af van hoe je het spel speelt – overleveling met runen / uitrusting die door andere spelers is gevallen, maakt het gemakkelijker)
 • Geschatte hoeveelheid tijd tot platina: 60-100 uur (afhankelijk van vaardigheden en met back-ups van het spel om alle 3 de eindes in 1 playthrough te krijgen)
 • Offline trofeeën: 42 (1X , 3X , 14X , 24X )
 • Online trofeeën: 0
 • Aantal te missen trofeeën: 5
   • Elden Lord – slechts 1 einde per playthrough, maar kan vooraf handmatig een back-up maken
   • Age of the Stars – slechts 1 einde per playthrough, maar kan vooraf handmatig een back-up maken
   • Lichdragon Fortissax  – te missen als je de questgever Fia (Deathbed Companion) voor de baas doodt
 • Glitched trofeeën: 0, geen glitched trofeeën
 • Heeft moeilijkheid invloed op trofeeën?: Geen moeilijkheidsinstellingen, het is voor iedereen dezelfde moeilijkheidsgraad, maar je kunt zo veel stijgen als je wilt om het gemakkelijker te maken
 • Minimale playthroughs: 1 (met back-up van het spel voordat het eindigt)
 • PS4/PS5 Autopop & Overdracht opslaan: Overdracht opslaan = JA, Autopop = NEE
 • PS4/PS5 Crossbuy: Ja
 • Free-Roam / Level Select na Verhaal?: Gedeeltelijk – Een gebied “Leyndell, Royal Capital” verandert drastisch tegen het einde van het spel, waardoor je van de meeste dingen daar wordt uitgesloten. Maar je kunt na het einde nog steeds naar alle trofee-gerelateerde bazen gaan. Je kunt nog steeds alle stappen voor alle eindes uitvoeren nadat je de eindbaas hebt verslagen (voordat je je einde kiest).
 • Releasedatum: 25 februari 2022

Introductie:

Welkom bij de Elden Ring Trofee Guide & Roadmap! Elden Ring is een enorme open wereld zielentitel van ontwikkelaar From Software. Elden Ring tilt de bekende Souls formule naar nieuwe hoogten met een enorme open wereldkaart, een heleboel verborgen geheimen en meer. Deze gids helpt je om platina te behalen in een enkele playthrough, wat heel goed mogelijk is als je de stappen precies volgt. Om platina te behalen in een enkele playthrough, moet je profiteren van de PS Plus Save Cloud (PS4+PS5) of een USB-apparaat (alleen PS4).

Je hoeft niet elke baas in het spel te doden voor platina, maar zeker een groot deel van hen. Je hebt alle trofee gerelateerde bazen nodig, evenals enkele bazen die legendarische uitrusting droppen die nodig is voor trofeeën. De Roadmap laat stap voor stap zien hoe je vooruitgang kunt boeken en waar je op moet letten tijdens je reis naar platina in één playthrough. Zorg ervoor dat u elke stap doorleest voordat u doorgaat met uw playthrough om te voorkomen dat u iets mist. Zie ook de Guide -> Elden Ring – Boss Guide voor tactieken tegen de bazen. Zie de Guide -> Elden Ring – Alle Sites of Grace voor alle sites van genade en andere genoemde locaties .

Voordat we met de Roadmap beginnen, zijn hier antwoorden op veel gestelde vragen die goed zijn om te weten:

Veel Gestelde Vragen:

 • Kan ik de trofeeën voor legendarische wapens en talismannen krijgen door ze van andere spelers te ontvangen?
  Ja, andere mensen kunnen je de wapens en artefacten laten vallen en de trofee wordt ontgrendeld. Legendarische as en legendarische spreuken/bezweringen kunnen echter NIET worden verwijderd, dus je moet die zelf vinden (alleen bewapening en talismannen).
 • Kan ik platina krijgen in een enkele playthrough?
  Ja, dat kan als je de stappen volgt die in de Roadmap staan ​​beschreven.
 • Kan ik platina krijgen door volledig offline te spelen?
  Ja, het is mogelijk. Door online te spelen, kun je echter items dupliceren met een partner (zie hier hoe je items kunt dupliceren ) en je kunt berichten van andere spelers zien die nuttige hints kunnen bevatten.
 • Kan ik items dupliceren met andere spelers?
  Gedeeltelijk. Je kunt Runes, Talismans, Weapons en Armor laten vallen (zolang ze niet zijn geüpgraded). Je kunt Spells, Ashes of War, Smithing Stones niet laten vallen.
 • Welke build moet ik spelen?
  Astroloog (Mage) is het meest beginnersvriendelijk vanwege de constante afstand tussen jou en de bazen. Het vereist minder ontwijken en veel bazen kunnen gemakkelijk worden misbruikt met bepaalde magische spreuken. Dus ga met Astroloog voor een gemakkelijkere tijd. Als Mage ga je meteen voor het wapen en spreuk Meteorite Staff + Rock Sling, dit werkt goed tegen alle eindbazen en is vanaf het begin toegankelijk. Later, nadat je het Altus plateau hebt bereikt, kun je de meeste bazen in één keer verslaan met Comet Azur  +  Cerulean Hidden Tear. Gebruik ook de Mimic Tear om een ​​kopie van jezelf op te roepen om tegen bazen te vechten. Deze bewegingen zijn alles wat je nodig hebt om de meeste bazen met gemak te verslaan.
 • Moet ik gewoon van de ene baas naar de andere rennen?
  Nee. De routekaart legt uit welke gebieden u moet verkennen (stappen voor eindes enz.) voordat u naar het volgende hoofddoel gaat. Je moet elk gebied zorgvuldig verkennen om meer items te krijgen en materialen te upgraden.
 • Kan ik sparen na de eindbaas?
  Ja, je kunt direct na de eindbaas “Elden Beast” opslaan, maar GEEN interactie hebben met het standbeeld na de baas totdat je een back-up hebt gemaakt van je opslag (standbeeld activeert het einde).
 • Zijn er te missen trofeeën?
  Ja, een paar, vermeld in overzicht hierboven en in de roadmap / trofeegids hieronder.
 • Zijn er bazen te missen?
  Ja, in het bijzonder Lichdragon Fortissax, maar alleen als je Fia the Deathbed Companion doodt. Je kunt nog steeds alle stappen voor deze en elke andere baas doen nadat je een einde hebt gekozen (kies gewoon om door te spelen en start NG+ niet).
 • Maken alle Shardbearers deel uit van het hoofdverhaal?
  Nee. De helft ervan is eigenlijk optioneel voor een normale playthrough, maar noodzakelijk voor het platina.
 • Maakt het vooruitgaan van het ene einde de andere ongeldig?
  Het enige dat je NIET mag doen voordat je de eindbaas hebt verslagen, is de allerlaatste stap van de Lord of the Frenzied Flame Ending. Je moet alle stappen naar het Age of the Stars Ending voltooien en alles behalve de laatste stap van Lord of the Frenzied Flame Ending voordat je de eindbaas doodt.
 • Tellen wapens die zijn gemaakt met Boss Remembrance mee voor Legendaries?
  Nee. Ook al zijn ze goud als je ze laat vallen, alleen de spullen die je in de open wereld kunt vinden, tellen mee.
 • Hoe maak ik een back-up en herstel ik mijn opslagbestand op PS4/PS5?
  Console-instellingen > Beheer van opgeslagen gegevens > Opgeslagen gegevens > Console-opslag > Upload uw opslag naar PS+ Cloud [PS5/PS4] of USB-flashstation [alleen PS4]. Als je PS+ cloud gebruikt (alleen optie op PS5), zorg er dan voor dat automatische uploads van opgeslagen synchronisaties zijn uitgeschakeld, anders kan het automatisch je cloudopslag overschrijven (PS5-instellingen > Opgeslagen gegevens en game-/app-instellingen > Opgeslagen gegevens PS5 > Opgeslagen gegevens synchroniseren > Auto- Opgeslagen gegevens synchroniseren = uitgeschakeld). Om het terug te kopiëren: Console-instellingen > Beheer van opgeslagen gegevens > Opgeslagen gegevens > Cloudopslag/USB-station > Kopiëren naar console > Opgeslagen console overschrijven.

Stap 1: Verken startregio’s, versla Margit, Leonine Misbegotten, Godrick

Allereerst, als je het spel te moeilijk vindt, kun je het een beetje vals spelen door vanaf het begin te veel te levelen. Je kunt het zo gemakkelijk of zo moeilijk maken als je wilt door te veel of te weinig te nivelleren. De beste startklasse voor beginners is de Astroloog (magiër). Als je een gemakkelijkere ervaring wilt, kun je vanaf het begin naar Level 100+ slijpen, ongeveer 60 punten in Intelligence en 50 punten in Vigor plaatsen en de rest in Mind-attribuut. Als je het geluk hebt een vriend te hebben die het spel al heeft verslagen, kunnen ze je al hun eindspeluitrusting laten vallen en eindspel-runes dupliceren om je onmiddellijk Level 100+ te maken zonder enig werk (kan binnen een paar minuten naar level 200+ gaan wanneer het dupliceren van runen). 
Je kunt ook zelf XP farmen, voor methoden zie de Guide -> Elden Ring – Oneindige Runes Farming Methode.

Laten we nu onze reis beginnen!
Nadat je in Limgrave bent aangekomen, rust je uit op de Gatefront site van genade en praat je met de dame daar om de berg te ontgrendelen. Ga dan naar Church of Elleh en praat met Ranni (heks) die op de ruïnes naast de smid zit – ze geeft je een bel om geesten op te roepen die je in het itemwiel kunt uitrusten en oproepen tijdens baasgevechten. Ter herinnering, als je niet zeker bent van een locatie waarnaar wordt verwezen, raadpleeg dan de Guide -> Elden Ring – Alle Sites of Grace Locaties, er zijn meer dan 500+ benoemde in-game locaties, de links hier op locatienamen zullen rechtstreeks naar de genoemde site van genade springen zodat u niet hoeft te scrollen.

Ga vanaf Gatefront het pad naar het noordwesten op om de baas “Margit, de Fell Omen” te bereiken. Nadat je een paar keer aan Margit bent gestorven, ga je uitrusten op een plaats van genade en word je uitgenodigd voor Roundtable Hold door een dame (hubgebied). Accepteer de uitnodiging.

Magit is vrij moeilijk te verslaan. Laten we in plaats daarvan wat tijd besteden aan het sterker worden: zorg ervoor dat je zoekt naar Golden Seeds en Sacred Tears om je gezondheid / magische drankjes te upgraden. Je kunt deze items uitgeven op elke plaats van genade in het flesmenu. Dit maakt het spel een stuk gemakkelijker omdat je meer flacons krijgt, zodat je gezondheid/mana vaker kunt herstellen tijdens bazen. Je kunt ook wapens upgraden met Smithing Stones om de wapenschade te verhogen. Alles in Limgrave, Weeping Peninsula, Caelid en Dragonbarrow is vanaf het begin toegankelijk, waardoor je al vroeg genoeg Flask-upgrades hebt. Algemene opmerking: om de kaart te ontwasemen moet je Map Pieces vinden, gemarkeerd op de mistige kaart door kleine pilaarpictogrammen. Laten we ook een snelle omweg maken naar Caelid om de Meteorite Staff  +  Rock Sling te pakken  (toegankelijk vanaf het begin). Hoewel dit niet nodig is voor trofeeën, is dit de beste startstaf/spreuk, waardoor bazen veel gemakkelijker te verslaan zijn. Het personeel kan niet worden geüpgraded omdat het al een S-tier is voor het opschalen van intelligentieschade en het versterkt Gravity Spells zoals de Rock Sling die de meeste bazen verbluft na 4-5 hits, het heeft het langste bereik en huizen in op vijanden. Deze staf/spreukcombinatie richt eigenlijk meer schade aan dan wanneer je de startstaf volledig opgewaardeerd hebt naar niveau 25! Het gebruikt behoorlijk veel mana, maar naarmate je je geest-attribuut opwaardeert, wordt dit minder een probleem.

Besteed gewoon wat tijd aan het verkennen van de vroege game-regio’s totdat je je sterk genoeg voelt om het op te nemen tegen Margit. Versla tijdens je verkenning van Weeping Peninsula (ten zuiden van Limgrave) trofeebaas Leonine Misbegotten.

Als je hier moeite mee hebt, kun je later terugkomen. Je kunt nog steeds teruggaan naar alle trofee-bazen nadat het spel is afgelopen, maar in het kader van deze stapsgewijze walkthrough zullen ze allemaal worden aangewezen zodra ze verschijnen, met als doel dat je aan het einde van je playthrough hebt alle trofeeën als je deze stappen volgt.

Zodra je je sterk genoeg voelt, versla je Margit, de Fell Omen, ga na hem door Stormveil Castle en versla Shardbearer Godrick.

Stap 2: Na Stormveil Castle, voltooi de Academie van Raya Lucaria

Nadat je Godrick hebt verslagen in Stormveil Castle, zou je volgende doel de Academie van Raya Lucaria in de regio Liurnia moeten zijn.

Om de Academie binnen te gaan, pak je eerst de Academie Glintstone Key tussen Temple Quarter en Crytalline Woods achter de groene draak (hieronder gemarkeerd, nummer 1 in afbeelding):

Je hoeft nu niet tegen de draak te vechten, je wilt gewoon de sleutel erachter pakken om het blauwe zegel te verbreken bij de ingang van de academie, bij South Raya Lucaria Gate (nummer 2 in afbeelding hierboven). In de Academie zijn 2 trofee-bazen, versla ze allebei: Red Wolf of Radagon &  Rennala, Queen of the Full Moon. Als je hier verdwaalt, zie de Academy Walkthrough. Nadat je Rennala hebt verslagen, ben je klaar met de Academie, ga nu naar Caria Manor.

Stap 3: Het begin van het opzetten van Age of the Stars Ending

Caria Manor is een belangrijk gebied voor u. Je zult daar niet alleen een andere trofeebaas vinden – Royal Knight Loretta – maar wat nog belangrijker is, je wilt het gebied achter het landhuis zelf bereiken (onmiddellijk na Loretta-baas). Daar vind je 3 torens. Praat in Ranni’s Rise met Ranni die echt Renna is en accepteer dat je voor haar werkt. Doorloop alle dialoogopties en praat ook met haar 2 bedienden beneden (Iji & Seluvis). Ze zien er allebei uit als geesten (een grote reus en een kleinere mens), beide op de begane grond van de toren waar je met Renna praat.

Stap 4: Versla Radahn en ga naar Nokron Eternal City + Steps Towards the Age of the Stars Ending en Lichdragon Fortissax

Nu is het tijd voor Shardbearer Radahn (Level 70+ aanbevolen). Om daar te komen, moet je communiceren met de portal aan het begin van Imppassable Greatbridge in Caelid. Dit zal je teleporteren naar Redmane Castle. Praat met de omroeper op de muren waar mensen zich verzamelen, ga dan door de kerk achter hem, gebruik de lift en stap door een portaal om geteleporteerd te worden naar de baas.

Nadat je hem hebt verslagen, verschijnt er een krater ten noordwesten van Fort Haight waarmee je Nokron, Eternal City kunt binnengaan . Je kunt de locatie gemakkelijk herkennen aan de zwevende rotsen in de lucht erboven.

Je kunt van de kliffen rond de krater naar beneden vallen naar elk punt waar de val je niet doodt. Rijd dan verder de krater in en spring van het ene platform naar het andere totdat je bij de ondergrondse kerker komt. Daar beneden wil je het Nokron gebied helemaal afmaken. Het bevat ook 3 trofee-bazen: Mimic Tear , Valiant Gargoyle , Regal Ancestor Spirit.

Het hele Nokron-gebied heeft veel geheime paden om de bazen te bereiken en is lastig te navigeren. Op dit punt raden we u aan de speciale pagina Nokron, Eternal City Walkthrough te volgen . Als u klaar bent, gaat u hier verder.

Aan het einde van Nokron heb je een schatkist gevonden met daarin: Fingerslayer Blade . Geef het aan Renna (terug bij Ranni’s Rise achter Caria Manor) en de zoektocht naar de Age of the Stars Ending gaat verder.

Praat twee keer met Renna en ze zal je het “Carian Inverted Statue” geven. Ga nu naar Study Hall Entrance,  gebruik het bij het altaar bij de ingang, ga door het nu omgekeerde gebouw (laat de houten balken naar een lift vallen), die je naar de Divine Tower of Liurnia leidt. Bovenop deze toren vind je het  Cursemark of Death wat een van de vereisten is voor de questline van geheime baas Lichdragon Fortissax. Maar je kunt hem nog niet bevechten, hou dit item gewoon vast voor nu, daarover later meer.

Stap 5: Ainsel River (Nokstealla Eternal City) + Stappen richting Age of the Stars Ending

Ga nu terug naar het gebied achter Caria Manor waar je met Renna hebt gepraat. De toren in het noorden genaamd Renna’s Rise zal nu open zijn.

Ga die toren in en ga de ladder op om een ​​portaal te vinden, gebruik het om naar Ainsel River Main te teleporteren . Het is een lange kerker: na de teleportatie, vanwaar je spawnt, staat een stenen kist recht voor je, daarop staat een gloeiend item. Pak het op, het is Miniatuur Ranni . Ga nu op de volgende plaats van genade aan de rechterkant zitten. Je hebt een optie om met Miniature Ranni te praten op de Site of Grace. Blijf met haar praten totdat je geen dialogen meer hebt (ze zal hetzelfde blijven zeggen). Ze wil dat je de Baleful Shadow voor haar doodt, diep in dit gebied gevonden. Volg het pad vooruit totdat je Nokstella, Eeuwige Stad bereikt. Ga verder door Nokstella. Wanneer je de plaats van genade Nokestella Waterfall Basin bereikt , zul je kort daarna een rode NPC vinden – dat is de Baleful Shadow. Dood het voor de weggegooide paleissleutel die je kunt gebruiken om de kist te openen in de kamer waar je tegen Rennala vocht in Raya Lucaria Grand Library. Open de kist naast Rennala en je ontvangt Dark Moon Ring .

Stap 6: Age of the Stars beëindigen

Keer terug naar waar je de Baleful Shadow NPC hebt verslagen en blijf het pad volgen, ga door het meer van Rot en bereik Grand Cloister. In Grand Cloister ga je naar beneden en heb je interactie met de kist in het bloederige water aan de linkerkant. Het zal je meenemen naar het baasgevecht tegen Astel, Naturalborn of the Void . Nadat je het hebt verslagen, ga je vooruit en je zult Moonlight Altar bereiken (als het pad is verzegeld, moet je de Dark Moon Ring  naast Rennala in  Raya Lucaria Grand Library pakken ). In dit nieuwe gebied, dat eigenlijk een plateau in het zuidwesten van Liurnia is, ga je richting de noordoostelijke rand naar Kathedraal van Manus Celes , in deze ruïnes valt rechts naar beneden in een grottenstelsel. Aan het einde vind je Renna. Praat met haar om de optie te krijgen om de Age of the Stars Ending te ontgrendelen NA het verslaan van de eindbaas “Elden Beast” aan het einde van het verhaal. Dat is alle voorbereiding voor dit einde (trofee wordt nog niet ontgrendeld, meer hierover in stap 11). Renna laat ook het legendarische Armament Dark Moon Greatsword achter , pak het op, dan kun je vertrekken.

Stap 7: Altus Plateau & Shardbearer Rykard bereiken

Nu dit is gebeurd, is het tijd om richting The Ravine in het noordoosten van Liurnia te gaan. Ga door Ravine-Veiled Village , die zal leiden naar de trofeebaas Magma Wyrm Makar .

Hierna bereikt u een nieuwe regio Altus Plateau. Vanaf hier kun je nu naar de berg Gelmir gaan om voor trofeebaas Shardbearer Rykard te gaan . Je moet de bergtop van Mt. Gelmir bereiken (zijbaas “Full-Grown Fallingstar Beast” hier, maar je hoeft er niet tegen te vechten, je kunt eromheen rijden en van de grote steen direct erachter springen), die naar Volcano Manor leidt.

In Volcano Manor praat met de dame op de troon om haar sleutel te krijgen, open in de gang naast haar de eerste deur rechts, ga deze kamer binnen en raak de muur aan de rechterkant om een ​​geheim pad te openen naar de stad achter Volcano landhuis. Aan het einde van de stad vind je een portaal naar Rykard, of je kunt de quest-serie doen voor de dame op de troon en zij zal je rechtstreeks naar hem teleporteren (maakt niet uit op welke manier je het doet).

Stap 8: De hoofdstad

Met minimaal 2 Grote Runen (Godrick’s en Radahn’s zijn genoeg), kun je nu de koninklijke hoofdstad binnengaan. Ga door de poort in het noordoosten van Royal Capital, geblokkeerd door een verplichte baas Draconic Tree Sentinel (geen trofee).

Eenmaal binnen in de Royal Capital, voltooi je het hoofdverhaalpad waarop je Godfrey the First Lord en Shardbearer Morgott zult bevechten . Zorg er daarna voor dat je de te  missen legendarische bewapeningsbout van Gransax in de koninklijke hoofdstad grijpt.

Het laatste wat je hier moet doen, is het riool ingaan en Mohg, de Omen verslaan. Hem verslaan is ook een stap in de richting van de Lord of Frenzied Flame Ending. NA het verslaan van Mohg, reist de Omen  snel weg om de riolen te verlaten, ga  NIET verder op het pad achter hem (ga NIET  door het geheime altaarpad / platformgedeelte achter hem en vooral GEEN interactie met de rode deur aan het einde van dat platformpad). Interactie met de rode deur zou je opsluiten in het Lord of Frenzied Flame Ending en je dus buitensluiten van de andere eindes voor deze playthrough! We komen hier terug in stap 11!

Stap 9: Bergtoppen van de reuzen

Met het medaillon dat je hebt gekregen door Shardbearer Morgott te verslaan,  ga je naar de Avenue Balcony site van genade in de hoofdstad. Ga vanaf de camping de trap op, volg het pad naar het oosten, open de grote poort aan het einde. Dit leidt naar een houten lift die je uit de hoofdstad brengt. Volg het pad over de stadsmuren tot je bij een andere grote lift komt die je naar Forbidden Lands brengt . Er is maar één pad dat u naar de Grand Lift van Rold leidt . Hier moet je het medaillon laten zien dat Morgott heeft laten vallen en het zal je naar Mountaintops of the Giants brengen. Onthoud deze lift, want hij heeft binnenkort een andere belangrijke rol.

Ga in de bergtoppen naar het noorden naar Castle Sol  (ook omcirkeld in bovenstaande afbeelding). Daar vecht je tegen trofeebaas Commander Niall. Volg het pad achter hem om Haligtree Secret Medallion (links) te vinden. Dit is een van de twee medaillonstukken die nodig zijn voor geheime trofeebazen.

Voor het tweede stuk Haligtree Secret Medallion (Rechts) moet je naar Village of the Albinauries site of Grace in de regio Liurnia gaan. Ga vanaf deze plek de heuvel op en ga rechtdoor langs de enige vuurgooiende vijand. Aan het einde van het pad is een NPC vermomd als ton, raak de loop of raak hem aan en de NPC zal zichzelf onthullen. Praat met hem om het 2e medaillonstuk te krijgen. Ga terug naar de Grand Lift of Rold en laat het  Haligtree Secret Medallion zien om bij de westelijke bergtoppen te komen. Ga naar Ordina, Liturgische Stad – ga daar de Evergaol binnen en steek de 4 standbeelden aan om een ​​portaal te onthullen dat je naar Miquella’s Haligtree en Elphael brengt.

In dit gebied vind je nog 3 trofee-bazen: Shardbearer MohgLoretta, Knight of the HaligtreeShardbearer Malenia. Vooral Malenia is een taaie, als je problemen met haar hebt, kom dan later terug na het doen van de Endings (je kunt na het einde nog steeds vrij rondlopen naar alle bazen). Je hebt in ieder geval al toegang tot het gebied.

Stap 10: Opruimen voor het einde

Je volgende stop is de hoofdbaas Fire Giant in het zuidoosten van Mountaintops of the Giants.

Achter Fire Giant kun je over een grote ketting gaan om de Forge of the Giants-site van genade te bereiken (ga over de linkermuur op de smidse om deze te bereiken). Rust op deze plaats van genade, het geeft je de mogelijkheid om met Melina te praten. Praat met haar en ze zal de boom in brand steken (ontgrendelt een verhaaltrofee). Dit brengt je ook bij de laatste regio Crumbling Farum Azula. Nu heb je toegang tot alle regio’s in het spel en we naderen het einde. Nadat je daar bent aangekomen, wordt je snelle reis tijdelijk geblokkeerd, maar deze wordt weer ontgrendeld nadat je op de eerste plaats van genade hebt gelegen.

De boom die in brand werd gestoken, dwong Fia (metgezel op het sterfbed) ook om van Roundtable Hold naar Deeproot Depths te gaan , als ze dat nog niet in je spel had gedaan. Hiermee kun je de laatste stappen doen voor de geheime baas Lichdragon Fortissax. Reis snel weg en doe deze baas nu.

Zorg er ook voor dat je de te missen legendarische bewapening Bolt of Gransax  in Royal Capital hebt opgepakt (deze verdwijnt na het verslaan van Maliketh).

Ga terug naar Crumbling Farum Azula, deze regio bevat 3 trofeebazen in deze volgorde: Godskin Duo  (verplicht) Dragonlord Placidusax  (optioneel), Maliketh the Black Blade (verplicht). 

Als je Maliketh opruimt, keer je terug naar de koninklijke hoofdstad waar je laatste trofee-baas Hoarah Loux the Warrior zou moeten zijn  (hij is NIET de eindbaas). Na hem heb je alleen nog de eindbaas en eindes over. Als je nog steeds enkele van de andere trofee-bazen mist, kijk dan in de trofeeëngids hieronder waar je ze kunt vinden. Dit is de beste tijd om ze op te dweilen.

Stap 11: Final Stretch naar het einde toe – beveilig uw opgeslagen gegevens voor de eindes

Betreed het pad achter Hoarah Loux the Warrior om het eindbaasgevecht tegen Radagon of the Golden Order & Elden Beast op gang te brengen . NA het verslaan van de Elden Beast-baas, ga op de plaats van genade zitten, maar heb nog GEEN interactie met het standbeeld of de markeringen op de grond (als je dit doet, wordt het einde geactiveerd en kun je andere eindes buitensluiten) . Op dit punt moet u een back-up maken van uw opslag.

Voor de eindes:

 1. Maak een back-up van uw opslag: Console-instellingen > Beheer van opgeslagen gegevens > Opgeslagen gegevens > Console-opslag > Upload uw opslag naar PS+ Cloud [PS5/PS4] of USB-flashstation [alleen PS4]. Als je PS+ cloud gebruikt (alleen optie op PS5), zorg er dan voor dat automatische uploads van opgeslagen synchronisaties zijn uitgeschakeld, anders kan het automatisch je cloudopslag overschrijven (PS5-instellingen > Opgeslagen gegevens en game-/app-instellingen > Opgeslagen gegevens PS5 > Opgeslagen gegevens synchroniseren > Auto- Opgeslagen gegevens synchroniseren = uitgeschakeld).
 2. Start het spel opnieuw op, communiceer met het standbeeld na de eindbaas voor Elden Lord Ending
 3. Herstel uw opslag (kopieer de back-upopslag terug naar de console): Console-instellingen > Beheer van opgeslagen gegevens > Opgeslagen gegevens > Cloudopslag / USB-drive > Kopiëren naar console > Console-opslag overschrijven.
 4. Start het spel opnieuw op, communiceer met het Blue Summon Sign voor Renna op de vloer voor Age of the Stars Ending
 5. Herstel uw Save opnieuw (kopieer de back-upopslag terug naar de console).
 6. Doe de resterende stappen voor Lord of Frenzied Flame Ending – interactie met het altaar achter waar je Mohg, de Omen hebt verslagen, voltooi het parkour-pad daar, maak al je uitrusting los en communiceer met de grote rode deur aan het einde om een ​​verbrand litteken te krijgen. Interactie met het standbeeld na Endboss voor Lord of the Frenzied Flame Ending.

Stap 12: Opruimen voor het platina

Kies NEE wanneer je wordt gevraagd om naar New Game+ te gaan of herstel je save voordat het eindigt. Nu wil je de overgebleven legendaries (bewapening / talismannen / asresten / tovenarij) verzamelen voor het platina. Als je nog steeds een baas mist, kun je na het einde nog steeds teruggaan naar alle trofee bazen. Als je iets hebt gemist dat je echt kunt missen, kun je er snel bij in New Game+.

TROFEEËN LIJST:

Elden Ring
Alle trofeeën behaald.

Verdien alle andere trofeeën in Elden Ring om Platinum te ontgrendelen (DLC niet vereist).

Elden Lord
Het einde van “Elden Lord” bereikt.

Let op, dit is misbaar, als je één einde doet, sluit je je uit voor de andere eindes voor die playthrough. Als tijdelijke oplossing moet je handmatig een back-up van je opslag maken voordat je een einde activeert, en het dan terug kopiëren om het volgende einde te doen. Het voltooien van de stappen voor “Lord of Frenzied Flames Ending” zou je ook buitensluiten van dit einde *

» Zie ook onze guide -> Elden Ring – Hoe krijg je alle eindes

Age of the Stars
Het einde van de “Age of the Stars” bereikt.

Let op, dit is misbaar, als je één einde doet, sluit je je uit voor de andere eindes voor die playthrough. Als tijdelijke oplossing moet je handmatig een back-up van je opslag maken voordat je een einde activeert, en het dan terug kopiëren om het volgende einde te doen. Als je de questgiver NPC Renna/Ranni (Heks) vermoordt, zou je dit einde ook missen*

» Zie ook onze guide -> Elden Ring – Hoe krijg je alle eindes

Lord of Frenzied Flame
Het einde van de “Lord of Frenzied Flame” bereikt.

Let op, dit is misbaar, als je één einde doet, sluit je je uit voor de andere eindes voor die playthrough. Als tijdelijke oplossing moet je handmatig een back-up van je opslag maken voordat je een einde activeert, en het dan terug kopiëren om het volgende einde te doen*

» Zie ook onze guide -> Elden Ring – Hoe krijg je alle eindes

Shardbearer Godrick
Shardbearer Godrick verslagen.

Deze verplichte Boss  is te vinden in Stormveil Castle en zal de eerste Shardbearer zijn waarmee je te maken krijgt.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Shardbearer Radahn
Shardbearer Radahn verslagen.

Deze verplichte Boss is te vinden in Redmane Castle op het eiland ten zuidoosten van Caelid. Ga daarheen nadat je de Age of the Stars -zoektocht hebt doorlopen. Bij de onbegaanbare brug die naar het kasteel leidt, gebruik je de teleporter om naar het kasteel zelf te worden geteleporteerd. Daar, nadat je naar de omroeper hebt geluisterd, praat je met hem en vertel je hem dat je klaar bent. Ga door de kerk en de lift naar beneden en naar de volgende teleporter, die je naar de enorme baasarena zal brengen.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Shardbearer Morgott
Shardbearer Morgott verslagen.

Deze verplichte Boss is te vinden in Leyndell, the Royal Capital. Dit wordt de laatste baas van de hoofdstad en je zult hem bevechten bij de Elden Throne. Als je hem verslaat, krijg je toegang tot de bergtop van de reuzen.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Shardbearer Rykard
Shardbearer Rykard verslagen.

Deze optionele Boss is te vinden in het Volcano Manor op de berg Gelmir. Er zijn eigenlijk 2 manieren om dit gevecht te bereiken. Je kunt ofwel alle verzoeken van het hoofd van de Volcano Manor accepteren en 3 NPC’s doden; of nadat je de sleutel van haar hebt gekregen, kun je door de hele gevangenisstad in de vulkaan navigeren en aan het einde een teleporter naar de arena vinden. Het is aan jou. In het gevecht zelf moet je daar eerst het zwaard oppakken en het uitrusten om de baas te doden – het heeft geen stat-vereisten en is slechts een gimmick-wapen. Je zult eerst de Serpent moeten verslaan en dan Rykard zelf.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Shardbearer Malenia
Shardbearer Malenia verslagen.

Deze optionele Boss vind je onderaan Ephael onderaan Haligtree.

Om dit gebied te bereiken, moet je eerst naar Village of the Albinauries gaan en niet ver van de Site of Grace een NPC vinden die zich voordoet als een ton (net achter de man van de vuurwerper). Hij zal je de helft van het benodigde medaillon geven. Ga daarna naar de Lakeside Crystal Cave en praat nadat je klaar bent met het Meisje met de Wolf aan de andere kant van de grot en ga door haar dialoog waarin ze je zal vertellen waar je de andere helft kunt vinden. Verfris je op de Site of Grace, praat weer met haar en ze zal veranderen in Ashen Remains.

Nu wil je het hoofdpad voortzetten, Morgott doden en toegang krijgen tot de Mountaintop of the Giants. Daar ga je naar het noorden, naar Castle Sol. Beëindig het gebied terwijl je Commander Niall doodt en je zult de tweede helft van het medaillon achter hem vinden.

Ga met het medaillon terug naar de grote lift die je naar de bergtop bracht – Grand Lif of Rold. Je hebt nu de mogelijkheid om het andere medaillon aan de lift te laten zien en dit zal het gebied dat naar Haligtree leidt voor je ontgrendelen. Hier vind je ook de teleporter die naar Shardbearer Mohg leidt .

Ga daar eerst naar Apostle Derelict in de noordwestelijke hoek van dit gebied om de missiereeks van het Wolf-meisje te voltooien en dit zal je de steen geven die nodig is voor de hoogste upgrade van een wapen. Ga daarna naar Ordina , Liturgische Stad en activeer daar de Evergaol. In de alternatieve versie van de stad moet je 4 vlammen aansteken, waarvan 3 op daken. Pas op voor sterke vijanden die je achtervolgen en pijlen naar je schieten. Als je klaar bent, heb je eindelijk toegang tot Haligtree in het uiterste noorden. Als je door de Haligtree vordert, vecht je tegen Loretta, Knight of the Haligtree en daarna bereik je Ephael waar je Malenia zult vinden, de moeilijkste Boss in het spel.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Shardbearer Mohg
Shardbearer Mohg verslagen.

Om de optionele Boss Shardbearer Mohg te bevechten, moet je eerst toegang krijgen tot het westelijke deel van Mountaintop of the Giants dat naar Haligtree leidt – zie de guide -> Hoe de West Mountaintops te bereiken.

Eenmaal in het westelijke besneeuwde gebied ga je naar de plek op de kaart hieronder waar je een teleporter vindt met een plas bloed ervoor. Ga er doorheen en voltooi Moghwyn Palace om hem aan het einde te bereiken.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Maliketh the Black Blade
Maliketh the Black Blade verslagen.

Deze verplichte baas zal de laatste baas van Farum zijn net voordat hij terugkeert naar de hoofdstad voor het laatste stuk van het spel.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Hoarah Loux the Warrior
Hoarah Loux the Warrior verslagen.

Deze verplichte Boss zal je laatste wegversperring zijn voordat je de laatste baas van het spel bereikt. Na het opruimen van Farum ben je terug in de hoofdstad en bij de Elden Throne vecht je tegen Hoarah Loux.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Dragonlord Placidusax
Dragonlord Placidusax verslagen.

Deze optionele Boss is te vinden in Farum, de laatste locatie van het spel. Ga vanaf de Beside the Great Bridge Site of Grace terug naar de lift waar je vandaan kwam naar deze Site. Ga naar buiten en laat je van de richel voor je naar een lagere richel vallen. Vanaf daar volg je de rotsen en op de grond met skeletten interactie met het enige lege “graf” om neer te leggen. Na een filmpje word je geteleporteerd naar het eindbaasgebied.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

God-Slaying Armament
Elke bewapening geüpgraded naar het hoogste niveau.

Je moet een normaal wapen upgraden naar +25 of een speciaal wapen naar +10. Check de guide -> Elden Ring – Alle Smithing Stone Locaties & de guide -> Elden Ring Alle Somber Smithing Stone Locaties over hoe je ze kunt krijgen. Je kunt een gratis steen van het hoogste niveau krijgen terwijl je door het spel gaat naar de optionele Boss Malenia.

Legendary Armaments
Alle legendarische wapens verworven.

Dit is een misbare trofee. Er zijn 9 legendarische wapens in het spel. Legendarische bewapening #8: Bolt of Gransax is extreem te missen omdat de stad waarin het zich bevindt aan het einde van het spel wordt vernietigd en je de meeste items daar niet meer kunt bereiken. Zowel de legendarische wapens als talismannen kunnen worden verkregen door ze in coöp van andere spelers te ontvangen.

»  Zie ook de guide -> Elden Ring – Alle legendarische bewapeningslocaties

Legendary Ashen Remains
Alle legendarische Ashen-resten verworven.

Er zijn 6 legendarische asgrauwe overblijfselen in het spel:

»  Zie ook de guide -> Elden Ring – Alle legendarische Ashen Remains Locaties

Legendary Sorceries and Incantations
Alle legendarische tovenarij en bezweringen verworven.

Er zijn 7 legendarische tovenarij / bezweringen in het spel:

»  Zie ook de guide -> Elden Ring – Alle legendarische tovenarij- en bezweringenlocaties

Legendary Talismans
Alle legendarische talismannen verworven.

Er zijn 8 legendarische talismannen in het spel. Zowel de legendarische wapens als talismannen kunnen worden verkregen door ze in coöp van andere spelers te ontvangen.

»  Zie ook de guide -> Elden Ring – Alle legendarische Talisman Locaties

Rennala, Queen of the Full Moon
Versla Rennala, Koningin van de Volle Maan.

De optionele Boss Rennala, Queen of the Full Moon is de laatste baas van Academy of Raya Lucaria. Ze geeft je een Grote Rune waarmee je je vaardigheidspunten kunt respecteren. Hoewel het technisch gezien optioneel is, moet je je erop concentreren haar vroeg te verslaan, omdat ze een noodzakelijke stap is naar het einde van het Age of the Stars.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Lichdragon Fortissax
Lichdragon Fortissax verslagen.

Let op, dit kan worden gemist als je de NPC “Fia” (niet-vijandige vriendelijke NPC) doodt nadat ze in Deeproot Depths is verschenen

Deze baas heeft verschillende stappen nodig om hem te bereiken. Dit is technisch gezien niet te missen als je Fia (vriendelijke niet-vijandige NPC) aan het einde zou doden voordat je de baas vecht, maar je zou opzettelijk je best moeten doen om dit te verknoeien.

 1. Ga door de stappen van Age of the Stars  Ending totdat je het “Carian Inverted Statue” van Renna ontvangt.
 2. Gebruik “Carian Inverted Statue” bij de ingang van de studiezaal. Hierdoor wordt het gebouw op zijn kop gezet, zodat u er doorheen kunt navigeren.
 3. Baan je een weg door het Study Hall-gebouw, laat de richels naar de kroonluchters vallen en vandaar naar de houten balken en de lift. Gebruik de lift, ga dan naar buiten door de deur, volg het lineaire pad vooruit over de kasteelmuur om de Goddelijke Toren van Liurnia te bereiken. Op de top van de toren vind je het Cursemark of Death. Je moet dit later aan Fia geven!
 4. Na het bereiken van het verplichte verhaalgebied “Crumbling Farum Azula” (na Fire Giant-baas), zal de Roundtable Hold in brand staan. Ga nu Fia zoeken in Deeproot Depths. Om daar te komen, moet je door Nokron, Eternal City gaan en de Valiant Gargoyle verslaan (zie zijn baastrofee). In de kamer waar je tegen Valiant Gargoyle vocht, is de Great Waterfall Basin-site van genade en ervoor staat een kist. Communiceer met de kist die naar het geheime gebied “Deeproot Depths” moet worden gebracht.
 5. Ga door Deeproot Depths (vanwaar je spawnt, ga rechtdoor en volg de wortels) totdat je de plaats van genade “Across the Roots” bereikt. Recht voor deze site van genade is het gebied van de baas, maar eerst zul je 5 van Fia’s kampioenen tegenkomen, versla ze hier allemaal.
 6. Praat daarna met Fia die aan de rand van het gebied zit waar je tegen haar 5 Champions in Deeproot Depths hebt gevochten. Kies ” Nee, ik wil vastgehouden worden ” > ” Praat in het geheim ” > ” Praat in het geheim ” > ” Geef Cursemark of Death ” (dat is het item dat je hebt gevonden in Divine Tower of Liurnia ).
 7. Reis snel heen en weer en praat elke keer met haar om haar dialogen op te frissen, doe dit een paar keer totdat ze zegt: “Dit is vaarwel, mijn liefste”. Reis nog een keer snel hierheen en je zult haar lijk vinden.
 8. Communiceer met haar dode lichaam en selecteer “Ja” om de Deathbed Dream binnen te gaan. Dit brengt je bij het Lichdragon Fortissax-baasgevecht.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Godskin Duo
Godskin Duo verslagen.

Het verplichte Boss Godskin Duo is te vinden in het laatste gebied van het spel, Farum, voor het einde en je zult ze tegenkomen terwijl je door het gebied naar Maliketh the Black Blade gaat.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Fire Giant
Fire Giant verslagen.

De verplichte Boss Fire Giant is te vinden in het zuidoostelijke deel van de Mountaintop of the Giants en moet worden verslagen om de Forge of the Giants te bereiken.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Dragonkin Soldier of Nokstella
Dragonkin-soldaat van Nokstella verslagen.

De optionele Boss Dragonskin Soldier van Nokstella is te vinden in het westelijke deel van de Ainsel River. U kunt dit gebied bereiken via de Ainsel River Well in het oosten van Liurnia.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Regal Ancestor Spirit
Vorstelijke vooroudergeest verslagen.

De optionele Boss Regal Ancestor Spirit is te vinden in de Hallowhorn Grounds in de Ancestral Woods. Dit is de tweede versie van de hertenbaas, vergelijkbaar met die in Siofra River, en voor deze ga je door Nokron, Eternal City (je moet daarheen gaan tijdens een stap van het Age of the Stars Ending). Net als bij de andere Ancestor Spirit van Siofra River, moet je vuurpotten in het gebied aansteken en daarna interactie met het hertenlijk op de Hallowhorn Grounds. Er zijn 6 vuurpotten in de omgeving, zie hieronder:

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Valiant Gargoyle
Dappere Gargoyle verslagen.

De optionele Boss Valiant Gargoyle is te vinden in een verborgen gebied in het noorden van de Siofra River. Ga naar het noordelijke deel of het gebied en zoek naar drijvende kwallen. Zij zijn uw aanwijzing dat u op de goede weg bent. In het Jellyfish-gebied kun je naar een richel vallen en het pad volgen naar de aquaducten van de rivier waar je dit baasgevecht zult vinden. Het is ook uw wegversperring naar het bereiken van Lichdragon Fortissax.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Margit, the Fell Omen
Margit, de Fell Omen verslagen.

De optionele Boss Margit, de Fell Omen is technisch optioneel vanwege de mogelijkheid om het Stormveil Castle over te slaan, maar in werkelijkheid is hij zo’n beetje je eerste verplichte baasgevecht in het spel. Hij is te vinden aan het einde van de Castleward Tunnel in Stormhill.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Red Wolf of Radagon
Versla de Rode Wolf van Radagon.

De optionele Boss Red Wolf of Radagon is halverwege de baas van de Academy of Raya Lucaria op weg naar Rennala, Queen of the Full Moon. Je zult het gebied moeten ontruimen als je naar de Age of the Stars Ending gaat.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Godskin Noble
Versla Godskin Noble.

De optionele Boss Godskin Noble is te vinden in de Temple of Eiglay in Volcano Manor. Je kunt hem bereiken door door de vulkaanstad te navigeren. Om de Volcano Town in de eerste plaats te bereiken, moet je het Volcano Manor Request van de Lady met de Bodyguard in de hoofdfoyer van het landhuis accepteren en met de sleutel de eerste deur rechts in de gang openen. Daar vind je een illusoire muur die het begin zal zijn van je pad naar de vulkaanstad.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Magma Wyrm Makar
Versla Magma Wyrm Makar.

De optionele Boss Magma Wyrm Makar is te vinden bij Ruin-Strewn Precipice Overlook aan het einde van de Ravine wanneer je van Liurnia naar Altus Plateau gaat. Voor de meeste spelers zal dit een verplicht gevecht zijn, maar je kunt het gevecht eigenlijk overslaan door een lift te gebruiken, maar aangezien je de trofee toch moet krijgen, hoef je je niet druk te maken over de lift.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Godfrey the First Lord
Versla Godfried de Eerste Heer.

De verplichte Boss Godfrey the First Lord is te vinden in de hoofdstad en zal een wegversperring zijn richting Shardbearer Morgott . Je kunt hem vinden in het bovenste gedeelte van de hoofdstad.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Mohg, the Omen
Versla Mohg, de Omen.

De optionele Boss Mohg, de Omen, kan in de riolen onder de koninklijke hoofdstad worden geplaatst. Ga naar de Avenue Balcony Site of Grace in de hoofdstad. Ga vanaf daar naar beneden, door de deur en draai meteen links en spring daar over het hek. Ongeveer onder de voet van het drakenlijk vind je een put. Blijf naar beneden gaan en aan het einde vind je Mohg, de Omen. Achter het altaar is een verborgen pad dat je ook naar Lord of the Frenzied Flame Ending zal leiden. Wanneer de hoofdstad wordt vernietigd, kun je in plaats daarvan een rioolrooster vinden dat je naar de riolen leidt.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Mimic Tear
Versla Mimic Tear.

De optionele Boss Mimic Tear is te vinden in Nokron, Eternal City. Hoewel het optioneel is, zul je het tegenkomen terwijl je Nokron opruimt naar het einde van het Age of the Stars.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Loretta, Knight of the Haligtree
Versla Loretta, Ridder van de Haligtree.

De optionele Boss Loretta, Knight of the Haligtree is te vinden in het Haligtree  gebied. Ze zal een wegversperring zijn op weg naar Malenia the Shardbearer. Bekijk de beschrijving voor Malenia hoe u Haligtree kunt bereiken.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Astel, Naturalborn of the Void
Versla Astel, Naturalborn of the Void.

De optionele en te missen Boss Astel, Naturalborn of the Void is te vinden in een afgelegen gedeelte in het zuiden van de rivier de Ainsel. U bereikt dit gebied via een kist in het Rotlake. Deze baas is optioneel, maar je zult hem verslaan als je de stappen naar het einde van het Age of the Stars volgt. Deze baas is je laatste baas op weg naar het veiligstellen van het einde.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Leonine Misbegotten
Versla de Leonine Misbegotten.

De optionele Boss Leonine Misbegotten is te vinden aan de zuidelijkste rand van het Weeping Peninsula. Om het te vinden, moet je door Castle Morne gaan en op de bovenste niveaus naar een houten plank springen om het gebied achter het kasteel te bereiken. Ga vanaf daar verder naar het strand om het te vinden.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Royal Knight Loretta
Versla Koninklijke Ridder Loretta.

De optionele Boss Royal Knight Loretta is de enige baas die je in Caria Manor zult vinden. Ze is een wegversperring naar het einde van het tijdperk van de sterren en je zult haar automatisch verslaan als je naar dit einde vordert.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Elemer of the Briar
Versla Elemer van de Briar.

De optionele Boss Elemer of the Briar is te vinden in The Shaded Castle op het Altus-plateau. Hij is volledig optioneel en geeft je geen voortgang naar andere bazen.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Ancestor Spirit
Versla Ancester Spirit.

De optionele Boss Ancestor Spirit is te vinden in Hallowhorn Grounds in de ondergrondse regio Siofra River. Om het te bestrijden, moet je 8 Braziers in het gebied aansteken en daarna communiceren met het hertenlijk op de Hallowhorn Grounds.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Commander Niall
Versla commandant Niall.

De optionele Boss Commander Niallcan is te vinden in Castle Sol in de Mountaintop of the Giants. Hem verslaan is ook een stap in de richting van het vinden van de regio Haligtree, wat je naar meer bazen zal leiden.

» Zie ook de guide -> Elden Ring Boss gids – Alle bazen

Roundtable Hold
Aangekomen bij Roundtable Hold.

Om de Roundtable Hold te bereiken, moet je een paar keer sterven aan Margit, de Fell Omen. Als ze daarna op een Site of Grace zit, zal Melina aanbieden om je daarheen te brengen. Ga akkoord om met haar mee te gaan. Roundtable Hold is een soort hub-gebied waar je kooplieden en een smid vindt.

Great Rune
Herstelde de kracht van een Grote Rune.

Als je een van Shardbearers of Rennala verslaat, krijg je een Grote Rune die je vervolgens moet activeren bij een Goddelijke Toren. Afgezien van Mohg en Morgott die een toren delen, heeft elke andere zijn eigen goddelijke toren die je moet bezoeken. Rennala’s Grote Rune heeft geen activering, je kunt je statistieken gewoon respecteren door met haar te praten.

Godrick’s Divine Tower (bereikbaar via de Limgrave Tower Bridge Site of Grace in Stormveil Castle)

Radahn’s Divine Tower (je moet toegang krijgen vanaf de zijkant van de toren)

Rykard’s Divine Tower (toegankelijk via de verzegelde tunnel)

Morgott’s en Mohg’s Divine Tower (Vanaf de lift die naar Mountaintop leidt, neem in plaats daarvan het andere pad)

Malenia’s Divine Tower (bereikbaar via de Divine Bridge Site of Grace in de hoofdstad, een teleporter bevindt zich aan de linkerkant van het gebied met de Golem recht voor de Site of Grace)

Erdtree Aflame
Gebruikt aanmaakhout om de Erdtree in vuur en vlam te zetten.

Automatisch vanaf de voortgang van het verhaal. Het wordt ontgrendeld nadat je met Melina hebt gepraat in de Forge of the Giant Site of Grace, je gaat daarheen nadat je de verplichte baas “Fire Giant” hebt verslagen, wat een noodzakelijke stap is op weg naar de eindbaas en die je niet mag missen.

Elden Ring Wiki Guide

Check ook onze andere Trofee Guides & Roadmaps
Check hier onze Wiki Guides

Vorig artikelElden Ring Wiki Guide
Volgend artikelTiny Tina’s Wonderlands – Guide voor Beste Starters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here