Elden Ring – Stormveil Castle Walkthrough

Welkom bij de Elden Ring Walkthrough voor de regio Stormveil Castle! Stormveil Castle is de tweede grote locatie waar je naartoe moet in de game, die direct toegankelijk wordt na het verslaan van Margit. Het is een meer traditioneel ‘zielen’-gebied, dat bestaat uit het hele kasteelinterieur en terrein, waarbij het pad aan de achterkant van het kasteel toegankelijk wordt na het verslaan van de baas binnenin.

De walkthrough wordt opgedeeld in twee delen. Het eerste deel is het pad door het kasteel om de baas te bereiken, met onderweg een aantal snel te pakken zij-items. Het tweede deel bevat de verborgen afgelegen gebieden waar je naartoe kunt gaan voor items, maar je moet veel meer buiten de gebaande paden verkennen, beginnend bij specifieke gratiepunten in het kasteel.

Raadpleeg voor alle andere regio’s de guide -> Elden Ring – Alle Gebieden Walkthrough.

Stormveil Castle

Voortgangsvolgorde:

 • Stormveil Main Gate
 • Stormveil Cliffside
 • Rampart Tower
 • Liftside Chamber
 • Secluded Cell
 • Godrick the Grafted
 • Limgrave Tower Bridge
 • Divine Tower of Limgrave

Zij gebieden:

 • Castle Rooftops
 • Second Stonesword Key gate
 • Gateside Chamber
 • Castle Sewer

Stormveil Main Gate

Na het verslaan van Margit ben je net buiten het kasteel.

Ga verder het pad op om deze plaats van genade direct voor de hoofdpoort van het kasteel te vinden.

De poort is gesloten, dus je zult een weg naar binnen moeten zien te vinden. Voordat je naar de deur aan de linkerkant gaat, kun je een trap naar rechts nemen om een ​​Furlcalling Finger Remedy te vinden.

Je kunt dan op het houten platform links van de trap op de terugweg naar boven vallen en dan het pad volgen tot het einde waar je wat Fire Grease kunt vinden.

Om weer omhoog te komen is er een pad dat direct uit de tunnel wordt gelaten en dat buiten de muur en terug naar het hoofdpad leidt, of je kunt gewoon snel weer naar de nabijgelegen plaats van genade reizen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, ga je door de deur links van de poort en spreek je daar met de NPC.

Hij stelt voor om door de opening in de muur naar links te gaan. Als je zegt dat je door de hoofdpoort wilt gaan, zal hij deze voor je openen, maar dit wordt over het algemeen niet geadviseerd omdat er een hoop vijanden direct naar de hoofdpoort staren, samen met een aantal kruisboogkoepels die wachten om je neer te schieten als je probeert die kant op te gaan. Er is een summoning pool standbeeld net buiten dat je kunt activeren, volg dan het pad langs de rand van het kasteel en spring dan over de muur aan de andere kant naar het volgende gebied.

Dit buitenmuurgebied heeft een aantal grote haviken waarmee je te maken zult krijgen. Kijk of ze dichtbij komen, want ze hebben grote messen aan hun voeten waarmee ze je van bovenaf zullen snijden. De game stelt ook voor om er een pijl en boog voor te gebruiken.

Je kunt meteen naar rechts gaan om door te gaan naar de volgende kant van de genade, of naar beneden gaan naar links waar je een aantal items in een snelle lus kunt pakken. Ga eerst naar links, waar je terug in de muur loopt en 10 x Bolts op een lijk kunt vinden.

Ga terug rond en spring de delen van de klif op om het bovenste niveau te bereiken. Er is nog een vijand op de grond aan de linkerkant bij een item, maar kijk uit voor de twee andere die in de bomen erboven staan. Als je kunt, probeer dan een van de weg te leiden en vecht ze een voor een, pak dan de Smithing Stone [3] van het lichaam.

Je kunt dan het pad rond de toren blijven volgen om de volgende kant van genade te bereiken.

Stormveil Cliffside

Je zult nu de buitenmuur van het kasteel beklimmen, verder gaan in een smalle binnenkamer en je een weg banen naar een lift. Volg om te beginnen de trap naar boven, maar pas op voor de ballingschap bovenaan die de andere nabije vijanden zal roepen als ze een trompetgeschal krijgen. Zorg ervoor dat je ook het lichaam plundert op weg naar boven om het Marred Leather Shield te krijgen , dat bloedingen toebrengt aan vijanden.

Ga verder omhoog door de deur aan de rechterkant om naar binnen te gaan. Binnenin zullen er een aantal Commoner-vijanden zijn, maar ze zijn veel zwakker en gemakkelijker om mee om te gaan dan de Exiles. Je hoeft alleen maar uit te kijken voor de stapels tonnen, want de Nobles zullen vuurbommen naar ze gooien, waardoor grote vuurexplosies je proberen te beschadigen.

De deur in de muur is waar je heen moet om verder te komen, maar je hebt eerst een sleutel nodig om erin te komen. Je kunt een paar Throwing Daggers van het lichaam aan de rechterkant pakken, dan wat St. Trina’s Arrows in het gat in de muur, waarmee je ook naar de loopbrug aan de buitenkant kunt vallen om nog meer Exiles uit te schakelen.

Je kunt ook naar het lagere gedeelte van de kamer vallen waar een balling rondloopt, hoewel deze een bijl hanteert en harder is dan de andere. In de hoek van de onderste kamer kun je het Hookclaws wapen pakken.

Ga verder naar het volgende niveau en kijk uit voor de vijand die bommen door de gang gooit. Op de bovenste verdieping is er een deur die u moet betreden.

Maak je geen zorgen als je de netwerktest hebt gespeeld, er is hier geen Grafted Scion, alleen een normale ridder, hoewel je nog steeds wordt opgesloten en deze kamer in moet om verder te gaan. De ridder gebruikt enkele wapenvaardigheden, zoals een grote schildslag die gebiedsschade aanricht. Ze zijn echter vrij open om in de rug te steken als ze voortdurend naar rechts draaien. Hun aanvallen volgen niet veel totdat ze hun zwaard met twee handen hanteren, dan wil je rollen of bewaken om de schommels te vermijden.

Als je sterft, word je niet meer opgesloten, dus je kunt naar binnen sprinten en de items pakken als je wilt. In de kist in de hoek vind je de Curved Sword Talisman, die de wachttellers verbetert. Dan kun je de Rusty Key uit het lichaam in de hoek pakken , die je nodig hebt om de eerder gesloten deur binnen te gaan.

Ga door de deur en beklim de ladder naar het hoogste niveau. Je kunt naar het einde van het platform aan de rechterkant gaan om wat Fire Grease te pakken . Spring van dit niveau naar het platform met de deur naar buiten, dan kun je de walkthrough volgen door nog een paar Exiles naar de richel aan de binnenkant, waar je het Brick Hammer wapen kunt krijgen.

Nu kun je vanaf de ladder op het linkerpad verder gaan om verder het kasteel op te gaan. Pas op voor de vijand die zich direct links voor de trap verstopt, ga dan naar buiten en het volgende trappenhuis op dat rond de toren leidt. Er zal nog een grote ridder in deze liftkamer zijn. Ze lopen heen en weer in deze kamer, waardoor ze erg goed zijn in een rugsteek als ze weglopen.

Als je vooral geen zin hebt om tegen ze te vechten, kun je naar binnen gaan voor een rugsteek, dan terug naar beneden rennen en dan terugrennen naar het vorige gebied, waardoor de ridder weer heen en weer loopt en nog een rugsteek toestaat. Ga de trap op naar het volgende niveau waar een lift is die je later als een kortere weg kunt gebruiken. Spring naar de achterkant om een ​​Drawstring Fire Grease te pakken en ga dan naar de nabijgelegen kamer voor de volgende plaats van genade.

Rampart Tower

Om verder te komen, moet je nu de deur uit gaan die binnen de muren van het kasteel leidt. Als je de andere trap in de liftruimte opgaat, leidt dit naar wat lijkt op een doodlopende weg, maar zo kom je bij een aantal echt afgelegen geheime gebieden, die je later in de gids kunt vinden instructies om te bereiken in de sectie Castle Rooftop.

Om verder te gaan, wil je het pad volgen, waar je uiteindelijk het dak van het kerkgebouw oploopt en naar het lagere niveau klimt. Kijk uit voor meer haviken langs de muur terwijl je gaat, want deze zullen de loop naar je gooien waar ze op beginnen, waardoor deze ontploft. Voordat je het dak afdaalt, kun je de hoek in gaan waar meer vaten zijn. Kijk uit voor een andere havik in de hoek, dan kun je een Smithing Stone [2] pakken.

Als je afdaalt naar het lagere pad, zal er nog een ridder en een balling rondlopen. Je kunt het beste proberen de ballingschap in de rug te steken terwijl ze weglopen, dan hoef je alleen de ridder zelf aan te pakken. Je kunt er op een andere manier doorheen komen als je aan de andere kant van het dak valt, waar je 5 x Kukri van een lichaam kunt pakken.

Je kunt dan door het raam gaan, wat je toevallig direct in de kamer laat vallen waar Rogier is. Rogier is een tovenaar (en is de NPC die je had kunnen oproepen voor het Margit-gevecht). Hij zal je wat vertellen over wat hij doet, dan kun je wat Ashes of War van hem kopen (als je ze nu niet koopt, zit hij later in de Roundtable Hold en kun je ze dan kopen).

Je kunt dan verder gaan uit deze kerk, waar je met de ridder en ballingschap moet afrekenen om verder te komen. Ga verder naar het volgende gebouw langs het pad.

Volg het pad door de kamers tot je weer buiten bent, en er zijn een paar paden die je vanaf hier kunt nemen.

Als je eerst over de muur naar rechts springt, is er één balling die je in de rug kunt steken, en dan een Gold Pickled Fowl Foot aan de rechterkant. Volg de loopbrug rond het gebouw en je kunt je dan op het platform laten vallen aan de andere kant van waar je begon, achter het hangende Reuzenlijk.

Ga de nabijgelegen open deur in en je kunt het platform bereiken in de grote kamer waar je een Stonesword Key op het lichaam op de richel kunt vinden en vervolgens een Pickled Turtle Neck in de nabijgelegen kist.

Ga terug het gebouw in dan kun je door de deur in de muur, die je naar het gebied leidt net voorbij het gebied waar je ’s nachts omheen liep.

Ga door de deur aan de rechterkant om de verlichte kamer met de ridder te bereiken. Je kunt de ridder ontwijken als je wilt, door gewoon op het platform te springen en de kist te openen als hij niet kijkt, om het Mimic’s Veil item te verkrijgen.

Je moet dan naar de volgende grote kamer gaan om verder te komen. Hier loopt een geënte telg rond en die wil je hoogstwaarschijnlijk vermijden als dat mogelijk is. Het heeft nogal wat gezondheid en richt een hoop schade aan.

Als je de zijroute door dit gebied wilt nemen, kun je teruggaan door de deur die je eerder hebt geopend en de kamer binnenvallen met het gigantische lijk. Pas op voor de twee honden, dan kun je het Chrysalids’ Memento item van de stapel lijken in het midden pakken. Dit item wordt gegeven aan Roderika bij Stormhill Shack, waarna ze zal verhuizen naar Roundtable Hold.

Pas op als je terugloopt naar de andere kamer, want de Scion kan hierheen komen als je hem opnieuw waarschuwt. Neem de deur direct links, waar je een lift kunt vinden die je direct terug naar de Rampart Tower-site van genade brengt.

Ga terug met de lift naar beneden en probeer dan de grote kamer binnen te gaan wanneer de Scion van je wegloopt. Ga naar links en er is een deur waar je doorheen kunt gaan die naar een open gebied leidt. Bij het standbeeld aan de ene kant kun je een Sombere Smithing Stone [2] oppakken en aan de andere kant is er een mistpoort waar je met een Stonesword Key doorheen kunt komen.

Als je ervoor kiest om door te gaan, staan ​​er een paar bijlzwaaiende ballingen op je te wachten, maar dan kun je ook een Hawk Crest Wooden Shield, een Misericorde zwaard en het Iron Whetblade krijgen, waarmee je van wapen kunt wisselen. aan meer typen bij het toewijzen van Ashes of War.

Ga terug naar de kamer met de Scion (als je er zeker van wilt zijn dat hij je uit het oog verliest, kun je terugdraaien naar de plaats van genade). In de kamer waar de Scion ronddwaalt, zijn er nog twee items die je kunt pakken, een Staunching Boluses aan de rechterkant, de Highland Axe aan de voorkant van de kamer onder het grote schilderij, dan moet je door de verste deur op de links om verder te gaan.

In de volgende kamer kun je direct links door de deur gaan om de bovenste loopbrug te bereiken, waarbij je de ene vijand afhandelt en dan helemaal terugloopt om 10 x arrows te krijgen.

Om nu verder te gaan, moet je de binnenplaats op lopen. Het probleem met de binnenplaats is dat er een groot aantal Exiles rondloopt, waarvan een aantal op vlammende torentjes die op je zullen schieten als je het midden van het gebied binnenloopt. De beste manier van handelen is om direct links de deur uit te rennen en in de hoek te komen van het gebied achter waar de vijanden zijn. Je kunt wachten tot gealarmeerde vijanden in een langzamer tempo naar je toe komen, en dan je een weg banen door de binnenplaats om de anderen op te ruimen.

Er komt ook een trappenhuis in de hoek die naar de ondergrond leidt. In deze kamer zullen een aantal ratten zijn, dan kun je naar het einde van de kamer gaan om een ​​Fireproof Dried Liver te krijgen , samen met een andere Stonesword Key deur. De beschrijving van dit gebied zal later in de walkthrough in het gedeelte Second Stonesword Key Gate staan ​​(het leidt naar enkele gebieden rond de achterkant van de voorste poort).

Terug op de binnenplaats, verwijder voorzichtig de ballingen in het gebied, maar ga nog niet te ver naar het noorden naar het kasteel of de helling naar het oosten af ​​(die leidt naar de hoofdpoort en daar zijn enkele taaie vijanden) . Je kunt een aantal lichamen plunderen die op de binnenplaats rondslingeren, met het meest interessante item dat je kunt vinden, het Pike wapen, samen met enkele Gouden Runen van verschillende niveaus.

Je kunt ook omhoog gaan naar de twee houten platforms aan weerszijden van de binnenplaats, waar je 12 x Fire Arrows aan de linkerkant en een Wooden Greatshield aan de rechterkant kunt vinden.

Nu heb je te maken met de rest van de binnenplaats. Door een deur aan de linkerkant kun je het Prophecy Painting item vinden. Er zijn nog twee vijanden bij de trap, een hond en een taaie, met een zwaard zwaaiende vijand. Er staat een standbeeld direct ervoor dat kan worden gebroken voor Smithing Stones (daar komen we zo op terug). De volgende plaats van genade is door de deur in het verre gebouw, waar het misschien de moeite waard is om vanaf hier naar toe te sprinten als je niet zeker bent van de vijand op het lagere niveau of als je weinig voorraden hebt.

Als je de trap op gaat, zijn er nog twee items die je ook kunt pakken, 8 x Paddenstoelen op het lichaam rechts van de trap, dan een Furlcalling Finger Remedy op het lichaam halverwege de trap.

De grote vijand heeft een hond in de buurt, die hem kan waarschuwen als je in zijn gezichtslijn komt. De beste methode om met ze om te gaan is om eerst de hond uit te schakelen, dan heb je alleen te maken met de grote vijand. Het doet voornamelijk grote zwaaien met zijn zwaard, dan een paar verschillende grepen en stops.

Net links bij de deur die naar de plaats van genade leidt, kun je 2 x Smithing Stone [1] oppakken , ga dan naar binnen en activeer de plaats van genade. (De richel waar de Smithing Stones zijn, kan worden afgezet om een ​​lager gebied te bereiken, maar dat wordt later uitgelegd in het gedeelte Castle Sewer).

Liftside Chamber

Vanaf deze plaats van genade is er een gesloten deur op de achtermuur en een lift. De lift leidt naar een zijpad dat je vlak bij de gebiedsbaas brengt, maar die kant gaan we nog niet op. Je wilt eerst weer naar buiten naar de binnenplaats en dan verder de trap op.

Pas op voor de adelaars die verderop zitten, want ze zijn sterker dan de vorige en kunnen vuur naar je spuwen. Ga direct links de trap op, kijk uit voor de vijand aan de rechterkant bij de vaten en pak de Smithing Stone [2] van het lichaam voor je.

Ga terug en ga dan verder over het hoofdpad, uitkijkend naar de volgende vijanden bij de houten muren. Je kunt dan direct rechts een kamer binnengaan waar je Nepheli kunt ontmoeten . Praat een paar keer met haar, dan zal ze voor je beschikbaar zijn als een NPC-oproep bij het baasgevecht dat voor je ligt. Je kunt ook 4 x Smithing Stone [1] uit de hoek van deze kamer pakken.

Ga terug naar buiten en ga verder naar rechts. Tussen de twee grote bomen staat een kleine gouden boom, waar je een Golden Seed kunt pakken aan de basis, die je zo snel mogelijk moet gebruiken voor een nieuwe Flask-lading.

Je kunt dan een stukje verder op het pad. Je zou een reus moeten opmerken bovenaan de volgende trap, samen met twee ballingen. Je zult ze zo afhandelen, maar daarvoor kun je een loopbrug rechts van het gebied ingaan voor een Smithing Stone [2].

Wat je nu wilt doen, is dichtbij genoeg komen om de reus te waarschuwen (of erop te schieten om hem te waarschuwen). Je kunt het dan terugleiden naar de binnenplaats waar je ernaar streeft om het standbeeld op de binnenplaats te vernietigen. Als je rustte op de plaats van genade en dit gemakkelijker wilt maken, kun je teruggaan en eerst de vijand bij het standbeeld doden, of de reus leiden en hopen dat hij ook die vijand doodt. Als je de reus zover krijgt om het standbeeld te vernietigen, kun je 1 x Smithing Stone [1] en 1 x Smithing Stone [2] oppakken.

Nu kun je teruggaan naar de plaats van genade en de nabijgelegen lift op. Ga het volgende deel van het gebouw binnen. Als je naar rechts kijkt, zie je onderaan de helling een Teardrop Scarab, die een Stormcaller Ash of War zal laten vallen. Links vind je een stel Living Jars, met rechtsachter een grote. In de hoeken van dit gebied vind je 2 x Cracked Pot.

Als je al die hebt opgepikt, kun je de helling naar rechts afdalen en door de volgende gang, waar je de laatste plaats van genade kunt vinden voor de gebiedsbaas.

Secluded Cell

Dit is de laatste plaats van genade voor de gebiedsbaas. Vanuit deze kamer gaat naar links terug naar de reus die je eerder naar het standbeeld zou hebben geleid, en dan naar rechts door de mistdeur van de baas. Ervan uitgaande dat je eerder met Nepheli hebt gepraat , kun je haar oproepen vanaf haar bord aan de rechterkant voordat je naar de baas gaat rechts.

Als je door de gouden mistpoort gaat, kom je meteen in het baasgevecht. Als je naar andere items of een tussenliggend niveau wilt zoeken, kun je het gedeelte Zijgebieden van de onderstaande gids raadplegen voor extra gebieden in het kasteel om te verkennen.

Godrick the Grafted

Beloning: Godrick’s Great Rune + Remembrance of the Grafted + 15000 Runes

Godrick is de eerste hoofdbaas van het spel. Hij is een grote gemuteerde gruwel met meerdere armen.

Hij valt aan met een bijl en kan met zijn aanvallen ook AoE-schade aanrichten. Hij is ook een parkour-liefhebber die graag over de vloer rolt. Terwijl hij ver weg van je is, zal hij zijn bijl zwaaien die hem zal omringen met een winderige uitstraling en 2 wervelprojectielen naar je zal gooien. Nogmaals, spreuken maken het beschadigen van de baas vrij eenvoudig, omdat je alleen maar om de projectielen hoeft te geven, die eigenlijk vrij moeilijk te ontwijken zijn, maar je kunt ze gelukkig tanken met je schild.

Zodra je de helft van zijn gezondheid hebt ingenomen, zal hij zijn arm afhakken en een drakenkop aan zijn ontbrekende ledemaat bevestigen. Hij zal het hoofd gebruiken om vlammen naar je te spuiten en het heeft een behoorlijk behoorlijk bereik, dus pas daar op. Bovendien zullen zijn wervelprojectielen nu in brand staan, dus tanken zal je vanaf nu een beetje beschadigen.

Als hij vuur aan het spuiten is, wil je ofwel proberen zo ver mogelijk van hem weg te gaan, of hem direct naar rechts (zijn linkerkant) rennen. Zijn bewegingen beginnen normaal gesproken vanaf zijn rechterkant, dus je kunt er omheen lopen door snel naar hem toe te rennen om achter hem te komen terwijl hij langzaam draait.

Om het gevecht een beetje makkelijker te maken, wil je misschien Ashes oproepen zoals de Wandering Nobles, zodat ze de baas een beetje kunnen afleiden in de tweede fase. Ze zullen niet lang overleven, maar lang genoeg om je wat openingen te geven om de baas aan te vallen.

Als Godrick eenmaal is verslagen, verkrijg je Godrick’s Great Rune en Remembrance of the Grafted. Herinneringen zijn Elden Ring’s equivalent van baaszielen uit eerdere games, wat betekent dat als ze worden gebruikt, ze een groot aantal runen geven, maar dat wil je niet doen, omdat je ze later voor items wilt ruilen. Geweldige runen die je krijgt door specifieke eindbazen te verslaan, dit zijn items die je kunt uitrusten en die hogere statistieken of andere bonussen opleveren, en we zullen deze zo meteen activeren.

Ga vooruit en ga het gebouw voor je binnen. Om verder te gaan, gaat u naar links en zakt u vervolgens naar het volgende gebied. Draai je meteen om en je ziet een geest, met een Shabriri Grape ernaast.

U kunt dan naar buiten gaan naar het begin van het Liurnia of the Lakes – gebied, met de Lake-Facing Cliff- site van genade net aan de linkerkant.

Je moet echter nog niet naar dit gebied gaan, er is nog een belangrijk ding te doen in de Stormveil-toren. Reis terug naar Liftside Chamber (of Gateside Chamber als je de zijgebieden hebt verkend). Je doel is nu om het gebied aan de oostkant van de, naar de grote brug te bereiken.

Je doel is om in de grote toren te komen, uit welke richting je ook komt. Pas op voor de grote leeuwenvijand aan de rechterkant van de beelden, want het is behoorlijk zwaar. Je kunt gerust het gebouw in sprinten, want het zal je niet naar binnen volgen. De makkelijkste manier om ermee om te gaan is door hem met een boog of kruisboog vanuit de deuropening te schieten, aangezien hij je niet kan raken en gewoon voor de deur beweegt. Als je hem doodt, krijg je een Sombere Smithing Stone [1] , 2 x Beast Blood en 2 x Old Fang.

Aan de andere kant kun je de Limgrave Tower Bridge site van genade activeren.

Limgrave Tower Bridge

Ga de trap op vanaf de plaats van genade. Aan de linkerkant, voordat je de brug opgaat, kun je de Boltdrake Talisman oppakken.

Zodra je de brug oploopt, zijn er drie Guardian Golem-vijanden die wakker zullen worden. Je kunt ervoor kiezen om ze gewoon te vermijden als je wilt en naar het einde van de brug te rennen, of je kunt ze uitschakelen. Ze zien er veel stoerder uit dan ze zijn, vanwege de manier waarop hun schademechanismen werken. Als je hun enkels beschadigt, zullen ze uiteindelijk omvallen, waardoor je een rugsteek in het gloeiende deel op hun borst kunt uitvoeren voor enorme schade.

Ze brengen elkaar echter wel schade toe, en de Golem aan de andere kant die pijlen afschiet, zal zijn vrienden regelmatig raken en ze snel voor je omverwerpen. Gebruik hem om de eerste twee te verslaan en misschien kun je de Golem’s Hellebaard als een druppel krijgen.

Je kunt dan vooruit naar de met de boog zwaaiende Golem. Ga zo staan ​​dat de pilaren die er dichter bij staan ​​het pad van zijn pijlen blokkeren, kom dan dichterbij en raak het in de enkels. Het is ook een stuk zwakker dan de andere twee, dus je zou het zelfs kunnen doden door het in de enkels te raken voordat het wankelt. Pas maar op voor als het stampt of vuur spuwt op de grond.

Voordat je verder gaat, kun je het kapotte deel van de brug in het zuiden aflopen om een ​​Warming Stone te pakken .

Ga door naar de rand van de kapotte brug en er zal een teleporter zijn waarmee je kunt communiceren die je naar de andere kant brengt.

Als je wilt, zijn er enkele items die je als eerste kunt pakken. Laat voorzichtig de gebroken delen van de toren naar beneden vallen, dan kun je de Ash-of-War Scarab helm aan de linkerkant pakken en wat Soft Cotton aan de rechterkant.

Klim weer omhoog en neem de teleporter over, die je direct voor de toren plaatst. Je kunt naar binnen gaan, of je omdraaien en de brug verkennen voor wat meer items.

De meeste vogels op de brug zijn gewoon voer, maar sommige zijn de grotere Stormhawks die zullen aanvallen als je in de buurt komt (hoewel deze keer geen voetbladen). Ga vooruit en je kunt een Gouden Rune [2] vinden op het balkon van de tweede site aan de linkerkant, dan een Silver Pickled Fowl Foot bij het tweede beschermend lichaam bij de groep Stormhawks.

Aan het einde van de brug aan de rechterkant vind je 5 x Stormhawk Feathers. Daarna kun je terug naar de toren.

Ga naar binnen en ga dan in het midden van het platform staan ​​om de lift naar boven te nemen. Bovenaan kun je de volgende kant van genade activeren.

Divine Tower of Limgrave

Ga verder de trap op en interactie met de omtrek in het midden van het gebied.

Dit herstelt de kracht van Godrikc’s Grote Rune . Je kunt nu naar een plaats van genade gaan waar je nu toegang hebt tot het menu Grote Runen. Hier kun je ervoor kiezen om één Grote Rune uit te rusten. Om zijn kracht te activeren, moet je een Rune Arc gebruiken , die je overal in de gamewereld kunt vinden of die je kunt krijgen door spelers in coöp te helpen. Dit activeert het vermogen van de Grote Rune tot je volgende dood.

Wat je nu wilt doen, is terugkeren naar Roundtable Hold, waar de deuren aan de westkant van de hoofdkamer nu open zullen zijn.

Praat binnen met de vrouw aan de linkerkant. Dit is Enia, de verkoper aan wie je Herinneringen geeft, samen met het interpreteren van de woorden van de Two Fingers die in de kamer zitten. Er zijn echter locaties in het spel waar je Herinneringen kunt dupliceren, dus je moet mogelijk tot die tijd wachten voordat je deze eerste inruilt.

Nadat je met haar hebt gesproken, communiceer je met de Two Fingers om de emote ‘Rapture’ te ontvangen.Terwijl je hier bent, als je de Chrysalid’s Memento aan Roderika in Stormhill Shack hebt gegeven (je kunt vertrekken en dit nu doen en dan terugkomen), zal ze nu bij de open haard in de hoofdkamer zijn. Praat twee keer met haar om een ​​Golden Seed te krijgen.

Je kunt laag vertrekken en ofwel door het Liurnia of the Lakes- gebied gaan of ergens anders in Limgrave en daarbuiten gaan verkennen.

Zij gebieden

Kasteeldaken

Ga vanaf de Rampart Tower site van genade terug naar de kamer met de liftschacht die je eerder niet hebt kunnen gaan, dan ga je naar het hoogste niveau.

Je kunt naar de andere kant van het hoogste niveau springen voor een paar Throwing Daggers, dan naar het buitenste niveau van de toren gaan en deze volgen totdat je het buitenste deel van het dak bereikt.

Pas op voor alle Exiles in dit gebied, dan kun je een Golden Rune [2] van een lichaam in de buurt pakken. Om de volgende reeks gebieden te bereiken, moet je op de buitenste reling van het gebied springen, waardoor je naar de half gebroken toren in de buurt kunt springen.

In de half gebroken toren kun je naar het lagere niveau zakken om een ​​Stonesword Key op te pakken .

Je kunt dan uitstappen op het grote dak, maar pas op voor de havik die direct boven de deur zit en je zal aanvallen. Als het eenmaal is afgehandeld, kun je de emote ‘Dozing Cross-Legged op het dak op een lichaam pakken.

Kijk naar het noorden en je zou een ander pad op het dak moeten zien. Je moet oversteken, dan op de kleine richel rond de toren springen en dan het gebied over de opening bereiken.

Pas op voor de Exiles in het gebied, beklim dan de ladder en pak de Claw Talisman van het lijk in de hoek.

Dit is het laatste item dat je vanuit dit gebied kunt bereiken, dus je kunt nu snel wegreizen in plaats van te proberen terug te platformen.

Second Stonesword Key Gate

Ga terug naar de tweede Stonesword Key-poort (van de grote binnenplaats) en ga naar binnen. In de volgende kamer zijn er twee kisten. De kist aan de linkerkant bevat de Godlsayer’s Seal katalysator, terwijl de kist aan de rechterkant het Godskin Prayerbook bevat , dat je later aan een Cleric kunt geven om een ​​paar nieuwe bezweringen te leren.

Ga de kamer uit naar het balkon. Je kunt vanaf hier naar het lagere gebied vallen dat naar de voorpoort gaat, maar je moet daar later heen gaan om de vijanden op te ruimen voordat je verder gaat via het hoofdpad. Ga rechts om de muur heen waar een ladder is die je naar het hogere gebied moet nemen.

Er is een lichaam met 10 x pijlen aan de rechterkant, dan kun je verder de volgende ladder op. Even verderop zijn er 3 x Festering Bloody Finger op een lichaam, dan twee vijanden verderop. Probeer eerst alleen de vijand met de speer te waarschuwen voor een gemakkelijkere tijd, in plaats van zowel hem als de schildridder verder naar achteren.

Ga verder naar het volgende dak en kijk uit voor de twee ballingen die aan de linkerkant zullen zijn. Ga de volgende ladder op naar het volgende dak, waar nog twee vijanden zullen zijn, samen met het Nomadic Warriors Cookbook [10] dat je uit een lichaam aan de rechterkant kunt pakken.

Als je het pad naar het linkerdak neemt, kom je bij een andere ridder en ballingschap, maar geen nieuwe vijanden, dus het is aan jou of je zin hebt om tegen ze te vechten of niet. Je moet in plaats van de ladder terug naar het vorige gebied te gaan. Je wilt dan op de stapel stenen in de hoek gaan staan ​​en ze gebruiken om op de muur te springen, zodat je naar het gebied aan de andere kant kunt vallen.

Beneden moet je uitkijken voor de vijanden, want er zijn twee op kruisboogkoepels die exploderende bouten afvuren, dan zullen de twee ballingen met fakkels bommen naar je gooien. Je doel is om het pad naar links te volgen waar de tweede toren is, omdat je het Arbalest wapen op een lichaam kunt vinden.

Het dood hebben van deze vijanden kan handig zijn als je via het lagere pad probeert te rennen, maar niet nodig omdat je er gewoon doorheen kunt sprinten of hier vanaf de kliffen aan de andere kant kunt komen. Dit is het laatste item dat je nodig hebt in dit gebied, dus je moet nu teruggaan naar de Stonesword Key-kamer.

Deze keer ga je naar beneden naar het lagere gebied waar de Exiles allemaal kruisboogkoepels naar de voorpoort wijzen. Zorg ervoor dat je eerst afdaalt naar het linker hoogste niveau, omdat je die vijand niet van onderaf kunt bereiken.

Op dit niveau zal er een lichaam zijn met een Smithing Stone [2] aan de rechterkant, ga dan de trap af naar het lagere gebied. Er zullen meer ballingen zijn om mee af te rekenen, en een Smithing Stone [1] op een ander lichaam. Er zijn nog meer ballingen op de weg die naar de poort kijken en je wilt rechts van de poort de kamer in gaan.

Hier vind je een Gouden Rune [5] op een lichaam, samen met de Gateside Chamber site van genade.

Gateside Chamber

Je kunt vanuit dit gebied niet veel doen, maar het geeft je wel een iets korter pad om de Limgrave Tower Bridge te bereiken als je wilt. Je gaat door de nabijgelegen deur naar een klein gebied waar je het Commoner’s Simple Garb pantser kunt vinden.

Terug naar binnen kun je met de hendel communiceren om de poort aan de voorkant te openen (als je Gostoc niet eerder had laten openen).

Ga voor de poort uit en je kunt nu gemakkelijk alle items erop pakken, waaronder 5 x Ballista Bolt en één van Golden Rune [1] en [2].

Als je Godrick nog niet hebt verslagen, kun je met hem gaan praten en hij zal je wat items verkopen, zoals het Caestus wapen. Als je Godrick verslaat, is hij naar de kamer van de baas verhuisd en staat hij voortdurend op Godricks hoofd te stampen. Als je wilt, kun je hem nu doden om Gostoc’s Bell Bearing te krijgen , die je naar de Twin maiden Husks in Roundtable Hold kunt brengen , zodat je zijn inventaris kunt kopen.

Castle Sewer

Het kasteelriool is het laatste grote zijgebied in het kasteel om uit te checken. Beginnend bij de Liftside Chamber- site van genade, ga je de lift op en de kamer in waar je eerder alle Living Jars hebt gevonden. Je wilt naar de linkerkant van de richel gaan waar een lichaam is met 8 x Kukri, spring dan naar de verre richel aan de muur en volg deze naar rechts waar je een andere kamer kunt betreden.

In het gebied eronder is er een ridder en een havik die je kunt behandelen, of negeren, want het enige item in de buurt is 3 x Lump of Flesh aan hun rechterkant.

Om verder te gaan ga je door de deur naar rechts weer door het gebouw, dan kom je uit boven het gebied met de Living Jars. Rechts kun je naar een hogere richel springen voor 3 x Smithing Stone [2], ga dan naar links door de volgende deuropening en zorg ervoor dat je de Golden Rune [2] en Smithing Stone [1] aan de rechterkant pakt.

Er zullen enkele Commoner-vijanden zijn in de volgende grote kamer, met het Manor Towershield op een lichaam onder de trap.

Ga verder naar de volgende richel waar je een Smithing Stone [3] van het lichaam kunt pakken , volg dan het pad langs de muur van het kasteel, waar je een Golden Rune [5] op een lichaam kunt vinden voordat je de volgende kamer binnengaat.

Je bent nu op de richel boven het Kasteelriool. Voordat je iets doet, moet je door de deur aan de linkerkant gaan, die het pad terug opent naar de Liftside Chamber – site van genade, zodat je nu veel gemakkelijker naar het riool kunt gaan. Het lichaam direct voor op de richel heeft 5 x Rainbow Stones , en als je de donkere tunnel helemaal rechts in gaat, kun je een Arteria Leaf pakken nadat je de vleermuis erboven hebt aangepakt.

Ga naar het lagere niveau en kijk uit voor nog twee vleermuizen. Je kunt dan over de kapotte steun springen om 2 x Smithing Stone [2] te pakken en dan het houten pad verder naar beneden volgen.

Op de begane grond zullen er een aantal tarieven rondhangen waar je mee om moet gaan, ga dan verder vooruit waar je 3 x  Poisonbloom van een lichaam aan de rechterkant kunt pakken.

Er zal vlak voor je een blauwe Teardrop Scarab zijn die de Rancorcall tovenarij zal laten vallen.

Je kunt dan doorgaan naar wat lijkt op een heel voor de hand liggende baaskamer (hoewel het niet echt is).

Deze vijand is eigenlijk een gigantische gemuteerde rat. Het voert grote aanvallen uit met zijn staart en voorpoten, die over het algemeen erg langzaam zijn en gemakkelijk te ontwijken of te bewaken met een schild. Zelfs als de aanval al je uithoudingsvermogen in een bewaker gebruikt, zal hij niet snel genoeg weer aanvallen voordat je uithoudingsvermogen begint te herwinnen. Bij ongeveer de helft van de gezondheid laadt het op en voert het een gebiedsexplosie rond zichzelf uit, waarvan je weg moet als je het ziet. Het zal dan bedekt zijn met magie, dus zijn aanval kan je chipschade toebrengen tijdens het bewaken. Het zal dan ook soms opwinden en in feite vuur naar je blazen, waarvan je gewoon achteruit moet rennen als je de aanval in zijn mond ziet, omdat het de aanval niet zo ver voor zich uit zal voeren.

Zodra het sterft zal het een Golden Seed laten vallen. Er zijn een aantal andere items die je in de kamer eromheen kunt oprapen, met als belangrijkste een Stonesword Key. Ga verder aan de andere kant van de kamer waar je de Prince of Death’s Pustule talisman kunt oppakken van een lichaam aan de rechterkant.

Er is een ladder in deze kamer die je terug naar het eigenlijke kasteel brengt, maar er zijn geen items om daar te grijpen, dus je kunt gewoon snel uit dit gat reizen als je wilt.

Zij gebeieden van Stormville Castle – Alle Sites of Grace

Stormveil Main Gate

Gateside Chamber

Stormveil Cliffside

Rampart Tower

Liftside Chamber

Secluded Cell

Godrick the Grafted

Ga verder met de volgende regio: Liurnia of the Lakes

Zie ook de guide met de gehele walkthrough -> Elden Ring – Complete Walkthrough

Elden Ring Wiki Guide

Vorig artikelElden Ring – Hoe de Elphael & Miquella’s Haligtree te Bereiken
Volgend artikelElden Ring – Leyndell, Royal Capital Walkthrough

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here