Elden Ring – Mt. Gelmir Walkthrough

Welkom bij de Elden Ring Walkthrough voor de regio van de berg Gelmir! De berg Gelmir ligt in de noordwestelijke hoek van het Altus-plateau en wordt voornamelijk gebruikt als de route over de hele wereld om Volcano Manor te bereiken. Er is een baas langs de weg (die je volledig zou kunnen negeren als je dat zou willen), dan een belangrijke baas in het zijgebied The Shaded Castle, verscholen tussen de berg Gelmir en het Altus-plateau, die een trofee toekent, evenals een van de legendarische bewapening.

Raadpleeg voor alle andere regio’s de guide -> Elden Ring – Alle Gebieden Walkthrough.

Mount Gelmir

Voortgangsvolgorde:

Naar Volcano Manor gaan:

  • Bridge of Iniquity
  • First Mt. Gelmir Campsite
  • Ninth Mt. Gelmir Campsite
  • Full-Grown Fallingstar Beast
  • Road of Iniquity
  • Volcano Manor

The Shaded Castle:

  • Shaded Castle Ramparts
  • Shaded Castle Inner Gate
  • Elemer of the Briar
  • Castellan’s Hall

Naar Volcano Manor gaan

Het belangrijkste doel van de berg Gelmir is om naar Volcano Manor te gaan. De belangrijkste manier om die reis te maken, is door het pad helemaal rond het noordelijke uiteinde van het Altus-plateau te nemen en vervolgens de touwbrug over de vallei net ten oosten van Writheblood Ruins over te steken.

Net voorbij de touwbrug aan de andere kant, vindt u de eerste plaats van genade voor het gebied.

Bridge of Iniquity

Volg de route naar het noorden waar de begeleiding je op heeft gewezen. Als je op dit lagere niveau blijft, kom je uiteindelijk op een doodlopende weg waar je niet verder kunt komen. Om verder de berg op te gaan, moet je uitkijken aan de linkerkant van het pad, dichtbij waar de groep van twee ontvoerders-maagden rondhangt, is er een ladder die naar de klif leidt. Je kunt het zien als je de linkermuur omhelst en uitkijkt naar de twee fakkels aan weerszijden.

Maak de lange klim naar de top, zorg ervoor dat je niet te lang bij de grond blijft, anders kunnen de Abductor Virgins je terug naar beneden slaan.

Hang direct links bovenaan de ladder om dichter bij een kerkhof te komen, samen met een andere plaats van genade.

First Mt. Gelmir Campsite

Om verder de berg op te gaan, ga je naar het noordwesten in de richting van de uitkijktoren. Je gaat er net voorbij, dan over wat rotsen naar het deel van de berg verder naar het noorden.

Bij de volgende klif is er nog een ladder die je moet beklimmen om verder te gaan, maar kijk uit voor de Grafted Scion die van boven naar beneden zal vallen (je kunt ervoor kiezen om ertegen te vechten of hem te negeren en gewoon de ladder op te gaan.

Bovenaan de eerste ladder is er links en rechts nog een ladder. De linkerkant leidt naar een koopman, dus misschien wil je die kant op, maar beide routes leiden uiteindelijk naar de top van de berg na een tweede ladder.

Ga op de top verder naar het westen over een andere touwbrug.

Aan de andere kant vind je de volgende plaats van genade.

Ninth Mt. Gelmir Campsite

Je moet nu nog een niveau omhoog naar de top van de berg, voordat je bij het volgende gedeelte kunt komen dat naar Volcano Manor leidt. Je kunt de ladder beklimmen als je wilt, maar het is veel sneller om in plaats daarvan de Spiritspring direct rechts ervan te gebruiken.

Full-Grown Fallingstar Beast

Beloning: 21000 Runes, 1x Somber Smithing Stone [6], x5 Smithing Stone [6], x10 Gravity Stone Chunk, 1x Fallingstar Beast Jaw

Dit is een 1:1 kopie van het normale Fallingstar Beast gevonden in Caelid – Sellia Crystal Tunnel, met dezelfde moveset. De Full-Grown-versie is eigenlijk gemakkelijker omdat je in een grotere arena bent en je paard kunt berijden, waardoor deze baas vrij gemakkelijk te verslaan is met magische spreuken. Rij er in een grote cirkel omheen, blijf altijd in beweging en schiet er herhaaldelijk op met spreuken. Blijf zo ver mogelijk weg, de goede plek waar je spreuken het kunnen raken, maar het jou niet kan raken. Wanneer het naar je toe laadt, ren je naar de zijkant om te versnellen.

Als je besluit dat je er niet mee om wilt gaan, kun je er gewoon langs rennen, het weerhoudt je er niet van om door het gebied te reizen. Of je er nu tegen vecht of niet, ga naar de westkant van de bergtop, waar een groot gedeelte van het ding zal zijn dat wegleidt van de bergtop. Ga naar het einde en spring naar het gedeelte eronder.

Voordat je te dicht bij het landhuis komt, ga je naar het noordelijke deel van het gebied waar je een spookboom met een Golden Seed kunt vinden .

U kunt nu naar het zuiden gaan richting Volcano Manor. Het pad naar links leidt naar de deur, maar je moet eerst het pad naar rechts naar beneden gaan dat onder het gebied door leidt om de gebiedskaart te pakken.

Je kunt de kaartstele en de kaart: Mount Gelmir net voor het gebied met de hangende lichamen vinden, pas op voor de gigantische hand die je zou kunnen grijpen als je dichterbij komt.

Je kunt dan een korte afstand langs het vuur in het midden van het pad lopen om een ​​andere plaats van genade te vinden.

Road of Iniquity

Ga het pad weer op en richting Volcano Manor.

Er hangt een trol voor de deur waar je tegen kunt vechten als je wilt, of ren er gewoon langs de voordeur van het kasteel in (de trol laat niets unieks vallen als hij wordt gedood).

Ga de trap op naar binnen en door de deuren om Volcano Manor binnen te gaan.

Volcano Manor

Binnen op de benedenverdieping is een niet-gevechtsgebied met NPC’s waarmee je kunt communiceren, samen met een plaats van genade vlak voor de open haard.

The Shaded Castle

Het Shaded Castle is een zijgebied dat zich direct tussen de berg Gelmir en het Altus-plateau bevindt (het is opgenomen in het kaartgedeelte voor het formulier, maar de plaatsen van genade staan ​​​​onder het laatste). Je kunt er op elk moment naartoe gaan nadat je het Altus Plateau hebt bereikt als je wilt, je kunt de werkelijke locatie alleen niet op de kaart zien, tenzij je de kaart voor de berg Gelmir hebt gekregen. Om het te bereiken, kun je beginnen bij een plaats van genade zoals Erdtree-Gazing Hill, en dan helemaal naar het noorden door de vallei.

Als je eenmaal door het smalle klifgebied bent, zul je het kasteel in een groot gifgebied vinden.

Om het kasteel binnen te gaan, ga je iets naar het noordwesten waar enkele rotsen zullen zijn die naar een gebroken gedeelte in de muur leiden.

Pas op voor de lijkvijanden als je binnenkomt (ze zijn overal in het kasteel en brengen vergif toe als ze je grijpen) en ga naar rechts waar je de eerste plaats van genade in het kasteel kunt vinden.

Shaded Castle Ramparts

Vanaf deze plaats van genade wil je afdalen naar het centrale gebied met al het giftige water en Wraith Callers die rondhangen, en dan richting het centrum van het kasteel gaan.

Zodra je de hoek om bent in het volgende open gebied, zal er een ladder op een platform direct rechts naast een Wraith Caller hangen. Beklim die ladder naar het volgende gebied.

Bovenaan ga je naar links, waar je een opening kunt zien die naar de volgende binnenplaats leidt, met het volgende gebouw dat je recht vooruit moet gaan.

Je kunt direct door het midden van de binnenplaats gaan als je wilt (pas op voor de bereden Wraith Caller die in het midden patrouilleert) of spring bovenop de gebouwen en direct naar de volgende loopbrug.

Ga net binnen het volgende gebouw naar de volgende plaats van genade.

Shaded Castle Inner Gate

Blijf het pad naar voren volgen en beklim dan de ladder net links.

Baan je een weg naar de volgende kamer en door naar de andere kant, uitkijkend voor de paar Nobles en een Page die je onderweg zullen proberen in een hinderlaag te lokken.

Buiten ga je meteen rechts en begin je over de brug naar de andere kant te gaan, maar pas op voor de Cleanrot Knight die je zal proberen tegen te houden. Er zal er nog een zijn die je moet doorlopen op weg naar de baas.

Ga door het volgende gebouw en je zult in een ander open gebied zijn met een andere Cleanrot Knight. De toren die je zou kunnen zien als je naar buiten loopt, is je route naar de baas.

Voordat je naar de baas gaat, moet je naar de zuidkant van dit platform gaan en de ladder naar beneden laten vallen. Dit geeft je een kortere weg terug van de plaats van genade als je sterft aan de baas.

Als je klaar bent om naar de baas te gaan, neem je de lift in de toren en ga je via de lange loopbrug vol standbeelden naar de baaskamer.

Elemer of the Briar

Beloning: 24.000 runen, Marais Executioner’s Sword, Briar Greatshield

Allereerst is een afstandsbouw of schietspreuken van veraf nutteloos tegen deze baas. Hij zal constant zwaarden naar je gooien als je een paar meter van hem af gaat. Je zult moeten leren zijn melee-aanvallen perfect te ontwijken, 1-3 treffers tussen zijn combo’s te landen en te herhalen. Speel met lichte bepantsering zodat je uithoudingsvermogen sneller oplaadt. Het hebben van 25 Endurance helpt om meer uithoudingsvermogen te hebben, als je het uithoudingsvermogen niet hebt verbeterd, is het lastiger. Omdat de baas snel en constant aanvalt, moet je altijd op je staminabalk letten, zodat je genoeg over hebt om te ontwijken en een tegentreffer te landen. Spelen met zware bepantsering zou je hiervoor te traag maken. Als je geraakt wordt, moet je terug ontwijken nadat hij een combo heeft voltooid en snel genezen, en dan onmiddellijk zijn volgende aanval ontwijken (hij laat geen lange pauzes tussen aanvallen). Je moet altijd dicht bij hem blijven. Zijn melee-aanvallen op korte afstand zijn gemakkelijk te ontwijken als je eenmaal zijn aanvalspatroon hebt geleerd, maar het vergt wat oefening en je moet goed worden in ontwijken, wat in het begin een uitdaging kan zijn als je tot nu toe een ranged build/mage hebt gespeeld. Als je een magiër speelt, gebruik dan de Carian Slicer-spreuk, een magische melee-zwaardaanval. Het goede ding is dat deze baas niet al te veel gezondheid heeft, maar hij is erg agressief en heeft een zeer grote set bewegingen. Begin met het oproepen van wat asresten om hem een ​​beetje af te leiden. Hij zal je asgrauwe overblijfselen snel doden, maar het zal je in ieder geval wat hulp geven aan het begin van het gevecht en hem openen voor aanvallen van achteren. Er zijn 3 bewegingen die je kunt benutten: na zijn melee-combo’s kun je 1-3 treffers krijgen, de beste is wanneer hij het zwaard naar voren steekt, omdat je gemakkelijk achter hem kunt ontwijken en 2 snelle treffers kunt landen. Een andere goede is wanneer hij zijn schild op de grond slaat, achteruit ontwijkt en dan 2 snelle treffers landt. Voor al het andere moet je naar hem toe ontwijken en een beetje opzij om achter hem te komen. Wanneer hij zijn zwaard begint te draaien en het rood maakt, zal hij het in een rechte lijn naar voren gooien, dan kun je naar hem toe ontwijken en snel achter hem komen, terwijl zijn draaiende zwaardaanval aan de gang is, kun je 4-5 treffers van achteren landen om snel veel schade aan te richten. Hij doet deze beweging niet al te vaak, maar hij zou het 1-3 keer moeten doen tijdens het gevecht, en het is de beste opening om 20% van zijn gezondheid in één keer te verliezen. Dit is een van de meer op vaardigheden gebaseerde gevechten vanwege het perfecte ontwijken dat vereist is en je kunt niet van hem wegrennen vanwege zijn werpzwaarden die je overal zullen raken,

Castellan’s Hall

Zodra de baas is verslagen, kun je communiceren met de nieuwe genade in het midden van de kamer.

Mt. Gelmir Side Areas – All Sites of Grace

Bridge of Iniquity

First Mt. Gelmir Campsite

Ninth Mt. Gelmir Campsite

Road of Iniquity

Seethewater River

Seethewater Terminus

Craftsman’s Shack

Primeval Sorcerer Azur

Wyndham Catacombs

Gelmir Hero’s Grave

Seethewater Cave

Volcano Cave

Corpse-Stench Shack

Minor Erdtree

Fort Laiedd

Hermit’s Shack

Hermit Village

Raadpleeg voor alle andere regio’s de guide -> Elden Ring – Alle Gebieden Walkthrough.Elden Ring Wiki Guide

Elden Ring Wiki Guide

Vorig artikelElden Ring – Alle Ghost Glovewort Locaties
Volgend artikelElden Ring – Platina Video Guide

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here