Elden Ring – Mountaintops of the Giants Walkthrough

Welkom bij de Elden Ring Walkthrough voor de regio Mountaintops of the Giants! Dit is het meest noordelijke deel van de gamewereld en kan alleen worden bereikt door de voortgang van het verhaal, in tegenstelling tot de meeste andere grote regio’s. Het bevat dan het zijgebied Castle Sol, samen met de Forge of Giants, de locatie die je wilt bereiken om het verhaal tot een goed einde te brengen. Het meest westelijke gebied maakt deel uit van de regio die naar Haligtree leidt en is afgesloten totdat je de twee helften van het geheime medaillon vindt (waarvan er één zich bij Castle Sol bevindt).

Raadpleeg voor alle andere regio’s de guide -> Elden Ring – Alle Gebieden Walkthrough.

Mountaintops of the Giants

Voortgangsvolgorde:

 • Forbidden Lands
 • Grand Lift of Rold
 • Zamor Ruins
 • Ancient Snow Valley Ruins
 • Freezing Lake
 • Snow Valley Ruins Overlook
 • Castle Sol Main Gate
 • Church of the Eclipse
 • Commander Niall
 • Castle Sol Rooftop
 • First Church of Marika
 • Whiteridge Road
 • Giant’s Gravepost
 • Church of Respose
 • Foot of the Forge
 • Fire Giant
 • Forge of the Giants

Forbidden Lands

Nadat u Leyndell hebt verlaten en de brug naar het oosten bent overgestoken, neemt u een lift naar beneden en komt u in het gebied Forbidden Lands. Dit gebied voordat het de Grand Lift of Rold bereikt, is bedekt met mist en gevuld met militievijanden, dus het kan enigszins vervelend zijn om te navigeren.

Ga verder naar het noordoosten en volg de grond en de rode as die in de lucht wervelt. Je weet dat je de goede kant op gaat, want je ziet rode Tearadrop Scarabs op de grond en je gaat langs een spookboom waar je een Golden Seed kunt oppakken .

Blijf het pad volgen en je zult een grote trap bereiken die lijkt op die voor de Grand Lift van Dectus. Voordat je echter de trap op kunt, verschijnt er een Gargoyle-baas genaamd Black Blade Kindred.

Deze veldbaas is geheel optioneel, het weerhoudt je er niet van om de lift in te gaan. Als je er niet mee om wilt gaan, kun je gewoon langs de trap rennen en het gebouw voor je in. Als je besluit om ertegen te vechten, heeft het in feite exact dezelfde moveset als de Twinblade Gargoyle uit het Valient Gargoyle-gevecht in Nokron. Het begint aan te vallen met het twinblade en schakelt dan over op de bijl zodra zijn gezondheid tot de helft is verlaagd. Het kan iets vervelender zijn om te vechten dan die in Nokron vanwege het veel kleinere gebied. Als je ervoor kiest om het te verslaan, laat het de Gargoyle’s Black Blades en Gargoyle’s Black Axe wapens vallen.

Of je nu tegen de Gargoyle vecht of voorbij rent, ga de trap op naar de lift zelf waar je de volgende plaats van genade aan de rechterkant kunt activeren.

Grand Lift of Rold

Ga de helling op naar de lift zelf en ga in het midden van de cirkel staan ​​die het dichtst bij de standbeelden is om de lift te activeren.

Na het filmpje ben je nu in het eigenlijke Mountaintop-gebied. Volg het pad een eindje verderop om de eerste kaartstele voor dit gebied te vinden, waar je Map: Mountaintops of the Giants, West kunt verkrijgen.

Spring over de korte klif aan de linkerkant van het pad en je kunt de volgende plaats van genade vinden.

Zamor Ruins

Net naast de site van genade, zie je misschien een bekend ogende NPC. Ze zullen je iets vertellen over de stappen die nodig zijn voor een van de eindes van het spel, maar met hen praten is volledig optioneel als je ervoor kiest om het te doen, alleen hints over wat je moet doen als je dat nog niet wist.

Ga verder naar het oosten, direct door het midden van de Zamor-ruïnes.

Je moet het pad door het midden volgen en dan terug naar links kronkelen om verder naar het noorden te gaan.

Ga door het gat in de berg en je zult de andere kant bereiken, waar een groot dun pad verder naar het noorden leidt. Hier moet je oversteken.

Let op het punt waar je het lichaam bereikt terwijl je in de stoel aan de linkerkant zit. Zodra je dit punt passeert, is er een Guardian Golem aan de andere kant die pijlen naar je zal schieten. Maak gebruik van de lagere gebieden waarin je je kunt verstoppen als je wacht tot de pijlen je bereiken, en begin dan direct na de treffer weer te bewegen.

Ga verder naar het noorden en je moet de helling op over een gebroken stenen structuur om het volgende gebied te bereiken.

Net aan de linkerkant, naast de grote pilaar, vind je de volgende plaats van genade.

Ancient Snow Valley Ruins

Ga verder naar het noorden door de vallei. Je komt al snel bij een gedeelte van een bevroren rivier, die naar links en rechts leidt met een Golem die erop rondloopt.

Het eerste doel dat we nastreven is naar Castle Sol gaan voor de optionele baas in dit gebied. Je kunt het bereiken door naar links of naar rechts te gaan, maar het is sneller om naar rechts te gaan om ook een andere plaats van genade te pakken. Volg de bevroren rivier tot je een tweede Golem ziet rondlopen. Om verder te komen, moet je de linkerkant van de kliffen volgen de korte heuvel op, maar je moet ervoor zorgen dat je het korte pad aan de rechterkant gaat als je gaat kopen om nog een Golden Seed op te halen .

Vervolg het pad langs de linkerkant van de rivier om de volgende plaats van genade te bereiken.

Freezing Lake

Als je over het meer naar het oosten gaat, kom je bij de Forge of Giants, dus eerst wil je de linker klif volgen en verder de heuvel op naar het westen.

Volg het pad door het schaarse kerkhof en ga verder naar het westen. Kijk uit de linkerkant zodra je dicht bij de brug komt die over de vallei gaat, want je kunt een andere plaats van genade vinden bij de klif.

Snow Valley Ruins Overlook

Blijf verder naar het westen over de heuvel. Je komt bij een gebied met een groter aantal grafstenen. Je kunt het pad door het midden volgen, dan naar het noorden gaan waar je het lagere niveau moet bereiken waar het wandelende mausoleum is, en dan je weg banen naar het kasteel.

Net buiten de hoofdpoort (en buiten het opstapbereik van het mausoleum), vindt u de volgende plaats van genade.

Castle Sol Main Gate

Net binnen de poort kun je een paar Lion Guardians vinden die rondhangen, een die in het midden van het gebied ronddoolt en een die rechts in de hoek zit. Of je ervoor kiest om deze te bestrijden of niet, is aan jou, omdat je gewoon langs de middelste naar de trap kunt rennen om door te gaan naar het volgende gebied. Als je besluit om tegen ze te vechten, zullen ze niet opnieuw verschijnen, dus je kunt er één voor één aan werken als je kunt voorkomen dat je ze allebei tegelijk waarschuwt. Dit kan het gemakkelijkst worden gedaan door ofwel naar links de binnenplaats op te gaan om alleen tegen de verste te vechten, of door met één tegelijk door de deuropening van het kasteel te vechten. Als je ze verslaat, laten ze elk een Somber Smithing Stone [7] vallen , wat op dit punt in het verhaal nuttig kan zijn.

Zodra ze zijn afgehandeld (of als je ze voorbij rent), ga je de twee trappen aan de achterkant van de binnenplaats op naar de bovenste verdieping. Er lopen wat honden rond op dit platform waarmee je samen met een paar valken kunt omgaan, en ga dan naar de deuropening aan het einde van het gebied om verder te gaan.

Volg de trap naar het volgende niveau, en je zult een aantal opgeroepen Exile-soldaten tegenkomen (zoals de vijanden van Stormveil). Deze verschijnen in dit gebied wanneer je nadert, samen met een ridder die bovenaan de trap tussen jou en de deuropening zal verschijnen.

Reken af ​​met de ridder of ontwijk hem, ga dan het gebouw bovenaan de trap in en naar links om de volgende plaats van genade te vinden.

Church of the Eclipse

Dit is het punt van waaruit je spawnt als je naar de baas gaat, dus je zult proberen een snelkoppeling te openen voor de baas voor het geval je niet elke keer de volgende run hoeft te doen. Ga het gebouw uit vanaf de andere kant van waar je binnenkwam en je komt in een kerkgebouw. Ga naar de voorkant waar je het Eclipse Shotel kunt ophalen , een van de legendarische wapens.

Ga door de zijdeur van de kerk naar het volgende gebouw aan de overkant. Kijk uit hier want er hangen schreeuwende vijanden aan het plafond die meer ballingen oproepen als je voorbijgaat, en ze kunnen van achteren aanvallen als je niet kijkt.

Aan de andere kant van het gebouw zie je de gouden mistmuur die naar de baas leidt. Je moet er echter eerst voor zorgen dat je aan de hendel aan de linkerkant trekt om de lift in te schakelen, wat de kortere weg hier is. Je moet onmiddellijk springen, niet op de middelste knop van de lift en hem terug naar beneden sturen voordat je terug naar het bovenste niveau springt. Zo kun je desnoods langs de vijanden die uit de kerk komen rennen om hier weer omhoog te komen zonder aan de hendel onderaan te hoeven trekken en op de lift te wachten terwijl je met vijanden afrekent.

Commander Niall

Beloning: 90,000 Runes, Veteran’s Prosthesis

Je kunt deze baas in één keer / direct doden met een magiër-build. Gebruik gewoon de Comet Azur-spreuk (van Mt. Gelmir: Primeval Sorcerer Azur). Gebruik Flask of Wondrous Physick met “Cerulean Hidden Tear” (van Mt. Gelmir Minor Erdtree) & Magic-Shrouding Cracked Tear (van Bellum Highway Minor Erdtree). Dit geeft je oneindige FP en sterkere magie gedurende 10 seconden. Zodra het gevecht begint, gebruik je de Comet Azur Spell. Als je wapen nog niet maximaal is, moet je de spreuk misschien een tweede keer gebruiken, maar met een maximaal wapen kun je de baas meteen in één keer doden.

Als je geen magiër-gebouw runt of Comet Azur niet kunt gebruiken, moet je proberen om op een meer normale manier met Niall om te gaan. Hij roept meteen twee ridders op tijdens het gevecht, die je zullen proberen aan te vallen totdat ze zijn afgehandeld. Het wordt aanbevolen om je Mimic of een andere dagvaarding onmiddellijk op te roepen, dan kun je ze een van de ridders laten lokken. Probeer eerst met het dubbele zwaard om te gaan, omdat het ronduit gevaarlijker is, en ga dan met het andere om terwijl je Niall ontwijkt. Hij blijft in zijn eerste fase of tot hij de helft van zijn gezondheid bereikt of je verslaat beide ridderdagvaardingen en is relatief gemakkelijk in de omgang als je wat afstand tussen hem en jezelf houdt. Zodra de tweede fase begint, wordt hij veel agressiever, voert hij meer springaanvallen uit en raakt hij niet buiten adem na grote slams. Probeer zo mogelijk op veilig te spelen,

Zodra hij is verslagen, kun je de plaats van genade in het midden van het gebied activeren en toegang krijgen tot het laatste gebied van het kasteel.

Castle Sol Rooftop

Ga verder door de verste deur en ga dan de lift in de toren voor je op. Er is hier nog maar één item om te pakken, dus maak je geen zorgen over het verkennen van het dak. Bovenaan vind je een geest die in de verte zit te kijken, samen met Haligtree Secret Medallion (links) .

Dit is de ene helft van het medaillon dat je nodig hebt om het geheime Haligrtee-zijgebied te betreden, dat kan worden bereikt via de Grand Lift of Rold zodra je beide helften hebt.

Als je klaar bent met het verkennen van Castle Sol, ga dan terug naar de Freezing Lake – site van genade, en je gaat nu verder naar de Forge of Giants.

Het meer verderop is een grote open vlakte die naar een klif aan de linkerkant leidt, dus om verder te gaan kun je de klifwand aan je rechterkant omhelzen. Halverwege het meer wordt het gebied extreem mistig, waarna je waarschijnlijk Borealis de ijskoude mist tegenkomt. Deze draak zal je aanvallen rond dit deel van het meer, maar kan worden genegeerd als je dat wilt en zal je niet echt in de weg lopen als je eenmaal voorbij bent gelopen.

Als je eenmaal langs het meer bent gevorderd tot waar de mist optrekt, zal er een pad naar rechts zijn, maar je moet eerst een omweg maken naar de plek waar je op korte afstand een kerk kunt zien.

Op een lichaam direct voor de kerk kun je de Somberstone Miner’s Bell Bearing [3] vinden , waarmee je Somber Smithing Stones [5] & [6] van de Twin Maiden Husks bij Roundtable Hold kunt kopen.

Ga de kerk binnen waar je een plaats van genade kunt vinden, samen met de gebruikelijke Sacred Tear aan de voet van het standbeeld.

First Chuch of Marika

Ga terug uit de kerk en ga direct naar het westen. Je passeert een gebied met stenen doodskisten, met een Spiritspring-springplek net aan de andere kant zodat je de klif erboven kunt bereiken.

Blijf het verleden volgen dat direct naar het westen leidt, en je kunt de volgende plaats van genade vinden net voor het kamp in het midden van het pad met alle houten pilaren die in de lucht steken.

Whiteridge Road

Er is niet veel dat de moeite waard is om te pakken in het gebied dat voor je ligt, tenzij je zin hebt om het Guardians’ Garrison-gebouw te verkennen om het Giant’s Prayerbook bovenaan te vinden. De meeste vijanden in het gebied zijn gewoon Vuurmonniken, dus als je alleen maar door het kamp naar de andere kant wilt rennen, kun je ze eigenlijk allemaal negeren, omdat ze erg traag reageren.

Aan de andere kant van het kamp zal een klif zijn met een grote ketting die naar de andere kant gaat. Je moet voorzichtig je weg banen om het volgende gebied te bereiken.

Net aan de linkerkant aan het einde van de ketting vind je de volgende plaats van genade, samen met de kaartstele waar je Map kunt ophalen: Mountaintops of the Giants, East.

Giant’s Gravepost

Je doel is nu om het rode cirkelvormige gebied op de kaart te bereiken, de Forge of Giants. Begin je weg naar het zuidwesten te vinden, door alle bevroren gigantische lijken.

Er dwalen allerlei vijanden door dit gebied, waaronder een paar trollen en enkele van de gigantische aaseters die in Caelid te vinden zijn. Je kunt de meeste van hen negeren als je wilt en je weg vervolgen naar de heuvel. Je zult echter naar het westen willen gaan, waar je een andere kerk op de top van de heuvel kunt zien.

Je wordt van je paard getrapt als je dichterbij komt, en de NPC-indringer Bloody Finger Okina zal verschijnen. Ze zijn geen enorme strijd, omdat ze helemaal niet genezen, dus je kunt ze veilig afbreken. Het belangrijkste om op te letten zijn de grote slashes die ze kunnen maken met hun wapen dat bloedingen veroorzaakt. Eenmaal verslagen, laten ze de Rivers of Blood katana vallen, een zeer sterke katana vanwege het bloeden gebouw en de eerder genoemde wapenvaardigheid die een aantal grote bloedsneetjes doet.

Zodra ze zijn afgehandeld, ga je de kerk binnen om een ​​plaats van genade te vinden, samen met een andere Sacred Tear. Zorg ervoor dat je deze recente twee hebt gebruikt voordat je naar de baas gaat!

Church of Repose

Ga de kerk uit en ga verder de heuvel op naar het oosten richting de smederij. Als je de rand bereikt, lopen er nog twee kettingen over de andere kant. In plaats van naar de overkant te gaan, moet je ervoor zorgen dat je naar beneden gaat in de buurt van de onderste om de laatste plaats van genade voor de baas te pakken.

Foot of the Forge

Ga vanaf de plaats van genade over de nabijgelegen ketting naar het volgende gebied. Als dit meer dan één poging kost, bevindt de gouden mistdeur zich direct achter de ketting aan de andere kant van de opening.

Fire Giant

Beloning: 180.000 runen, Remembrance of the Fire Giant

Een van de moeilijkste bazen in het spel als je legitiem tegen hem vecht. Hij heeft heel veel gezondheid en 2 fasen, en hij doet veel schade per slag. Voor de eerste fase moet je je concentreren op zijn voet, zijn zwakke punt (degene gewikkeld in een touw dat breekt na voldoende schade) en op je rijdier rijden om snel rond te komen. Je kunt al zijn aanvallen ontwijken door af te stijgen net voordat een aanval toeslaat (je bent onkwetsbaar tijdens de staande afsprong-animatie). Dit is een lastig gevecht voor magiërs omdat hij zoveel gezondheid heeft en je veel mana nodig hebt, dus je zult niet veel gezondheidsflessen in het gevecht kunnen meenemen, en je zou ook alle Flask-upgrades tot nu toe moeten hebben gevonden kans te maken. Met melee chars is dit iets makkelijker, kan overeind rijden en een paar melee-hits van je rijdier landen en je kunt gewoon veel gezondheidsflessen dragen en je hoeft je geen zorgen te maken over mana. In zijn 2e fase begint hij vuur te werpen, vooral zijn snel vliegende vuurballen zijn een probleem, maar je kunt achter bomen of rotsen gaan staan ​​om niet geraakt te worden, ontwijken net voordat ze je bereiken, of weer afstijgen wanneer ze raken om onkwetsbaar te zijn. Zijn andere vuuraanvallen zijn gemakkelijk te ontwijken, zoals wanneer hij vuur direct op de grond spuit, kun je gewoon wegrennen. Wanneer hij magmarotsen uit zijn borst laat vliegen, kun je ook gewoon weggaan om ze te ontwijken, maar als je tijdens deze animatie direct onder hem kunt komen als je al dichtbij bent, kun je behoorlijke gratis schade oplopen. Als hij een paar oproept van lichtbollen zullen ze je volgen,

Als je het spel ongepatcht of vóór update 1.03 speelt, is er een eenvoudige kaasmethode om hem onmiddellijk te doden. Wanneer het gevecht begint, wil je naar de rechterbovenhoek van de arena rijden waar enkele rotsen zijn. Lok de baas daarheen en zorg dat hij achter de rotsen blijft steken, spring dan van de rotsen af ​​en wacht tot de baas zijn sprongaanval doet, waardoor hij van de rotsen zal springen. De val doodt hem onmiddellijk. Dit activeert een 2e baasfase waarin hij nog een volledige gezondheidsbalk heeft, herhaal exact hetzelfde proces om hem meteen een 2e keer te doden. Bekijk de video voor het exacte pad en waar je moet staan.

Als hij eenmaal is verslagen, kun je de plaats van genade in het baasgebied activeren en je een weg banen naar de forge.

Probeer bovenop de smidse niet naar het middengebied te gaan, want je zult onmiddellijk sterven. Volg in plaats daarvan de buitenrand rond de linkerkant totdat je het uiteinde bereikt waar de opening in de smederijrand is.

Hier vindt u de laatste plaats van genade voor het gebied.

Forge of the Giants

Eenmaal geactiveerd, ga je op de plaats van genade zitten en kies je de “Speak to Melina” (of de andere optie als je de Frenzy Flame al hebt geërfd, maar dit maakt niet uit voor de voortgang hier). Je krijgt dan de keuze om de hoofdzonde te begaan. Je kunt hierop wachten als je wilt, maar houd er rekening mee dat het plegen je onmiddellijk naar Crumbling Faram Azula zal brengen nadat de volgende tussenfilmpjes zich voordoen.

Mountaintops of the Giants Side Areas – Alle Sites of Grace

Zamor Ruins

Ancient Snow Valley Ruins

Freezing Lake

First Church of Marika

Whiteridge Road

Snow Valley Ruins Overlook

Castle Sol Main Gate

Church of the Eclipse

Castle Sol Rooftop

Spiritcaller’s Cave
(Vereist 2 Stonesword Keys)

Zamor Ruins

Stargazer’s Ruins

Shack of the Lofty

Heretical Rise

Lord Contender’s Evergaol

Guardian’s Garrison

Minor Erdtree

Giant’s Gravepost

Church of Repose

Foot of the Forge

Fire Giant

Forge of the Giants

Giants’ Mountaintop Catacombs

Giant-Conquering Hero’s Grave

Raadpleeg voor alle andere regio’s de guide -> Elden Ring – Alle Gebieden Walkthrough.

Elden Ring Wiki Guide

Vorig artikelElden Ring – Siofra River Walkthrough
Volgend artikelElden Ring – Caelid Walkthrough

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here