Elden Ring – Liurnia of the Lakes Walkthrough

Welkom bij de Elden Ring Walkthrough voor het Liurnia of the Lakes-gebied! Liurnia of the Lakes is de volgende grote regio na Limgrave, en waarschijnlijk de grootste in het spel. In het midden is het een ondiep meer met veel structuren, de meeste gedeeltelijk verzonken in de bodem van het meer, met de grote Academie van Raya Lucaria hoog in het midden. Aan weerszijden van het meer zijn er ook veel meer locaties om te verkennen in de heuvels, sommige puur zijdelingse inhoud en sommige gerelateerd aan belangrijke spelkeuzes.

De walkthrough wordt opgedeeld in twee secties voor elk gebied. Het eerste deel is het beoogde verhaalpad om de grote eindbazen te bereiken en het spel vooruit te helpen. Het tweede gedeelte bevat belangrijke aandachtspunten om uit te checken en naar items te zoeken.

Raadpleeg voor alle andere regio’s de guide -> Elden Ring – Alle Gebieden Walkthrough.

Liurnia of the Lakes

Voortgangsvolgorde:

  • Lake-Facing Cliffs
  • Liurnia Lake Shore
  • Laskyar Ruins
  • Scenic Isle
  • Academy Gate Town
  • South Raya Lucaria Gate
  • Temple Quarter
  • Glintstone Dragon Smarag
  • Main Academy Gate

Lake-Facing Cliffs

Nadat je Godrick hebt verslagen en het kasteel hebt verlaten, zal dit de eerste plaats van genade zijn die je tegenkomt. De begeleiding zal je in een vage noordwestelijke richting wijzen, maar je belangrijkste doel op dit moment zou moeten zijn om je weg te banen naar het grote kasteel in de verte.

Begin het pad af te dalen, maar je wilt eerst een omweg maken naar de kerk van Irith in het zuiden. Hier vind je een voorwerp voor het beeld, een Sacred Tear. Je kunt een van deze vinden op de meeste kerklocaties in de Lands Between, waarbij het item kan worden gebruikt op een plaats van genade om de hoeveelheid HP/FP te verhogen die door je Flasks wordt hersteld. Je kunt ook de man aan de rechterkant spreken, genaamd Thops. Hij vraagt ​​je om 10 runen aan hem te doneren, wat je moet doen, dan biedt hij aan om je wat tovenarij te leren. Blijf met hem praten en hij vertelt je wat info over de Academie van Raya Lucaria, de locatie waar je naartoe wilt gaan. Hij zegt dat je een Glintstone Key nodig hebt om binnen te komen en vraagt ​​of je een extra voor hem kunt vinden zodat hij weer naar binnen kan.

Ga verder over het pad tussen de boom door richting het meer. Op het pad zal een vijandelijk kamp je in de weg staan. Je kunt er doorheen gaan als je wilt of er gewoon omheen gaan..

Als je besluit om door te gaan zal er die ene soldaat buiten zijn, dan zal een groep van weekjes net binnen hij waarschijnlijk alarmeren. Er zal dan nog een binnen zijn aan de linkerkant, klaargemaakt voor een rugsteek, en dan nog een laatste aan de andere kant van het kamphek. Zodra ze allemaal zijn opgeruimd, kun je het gebied doorzoeken, met als belangrijkste item het Glintstone Craftsman’s Cookbook [1] aan de rechterkant bij de tenten.

Ga aan de andere kant van het kamp het pad af en je kunt de volgende plaats van genade aan de linkerkant vinden.

Liurnia Lake Share

De nabijgelegen Merchant verkoopt een paar nieuwe items, waarbij de Lantern een handige aankoop is voor donkere gebieden, zodat je geen zaklamp hoeft te dragen in plaats van een wapen.

Vervolg het overstroomde pad naar het noorden. Pas op voor vijanden die vanuit de bomen naar de zijkanten op je springen en je bijna vanaf de grond aanvallen.

Iets verderop op het pad vindt u de kaartstele voor het gebied, waar u de kaart kunt ophalen Liurnia, East.

Dit vult het oostelijke deel van Lirunia, dus niet erg handig voor waar je naartoe wilt. Blijf het pad door het water volgen, kijk uit voor het volgende gebied, want er zijn meer vijanden die laag bij de grond zijn en die nu magie op je schieten. Er zal er ook een zijn net vooruit op het pad op een paard, die de magie veel sneller naar je toe schiet.

Ga er net voorbij en je kunt de volgende plaats van genade vinden.

Laskyar Ruins

Net naast de plaats van genade voordat je verder gaat, kun je het Glintstone Craftsman’s Cookbook [2] ophalen.

In de nabije omgeving bevinden zich de Laskyar-ruïnes, die u kunt verkennen of het pad naar het noorden kunt blijven volgen. Binnen in de ruïnes is er een teleportpunt dat je rechtstreeks naar de South Raya Lucaria Gate- site van genade brengt, als je wat verkenning hier wilt overslaan en er veel sneller wilt komen.

Verderop op het pad staat een stenen gebouw. ​​Als je naar binnen gaat, kun je een vrouw ontmoeten die Rya heet. Ze vraagt ​​je hulp bij het ophalen van een ketting die iemand van haar heeft gestolen.

Ga verder naar het noordwesten en je ziet een vuur op een heuvel. Ga naar boven om de volgende plaats van genade te vinden, samen met Patches als hij nog leefde nadat je met hem in Limgrave te maken had gehad.

Scenic Isle

Ga verder in de richting waarin de genade je naar het noorden wijst. Als je iets van het pad naar het westen gaat, zou je een gebouw in de verte moeten zien met een nabijgelegen plaats van genade. Dit is de Boilprawn Shack. Als je met de man spreekt die vooraan bij de hut zit (nadat je met Rya hebt gesproken), kun je hem om de ketting vragen. De deal die hij aanbiedt is voor 1000 Runen, waarvoor je de ketting van hem kunt kopen. Als je dit doet, kun je weer met hem praten, en hij zal je aanbieden om Boiled Prawn te verkopen.

Je kunt de ketting dan terugbrengen naar Rya, waar ze je dan de Volcano Manor Invitation zal geven (niet echt vereist om daarheen te gaan, maar ze legt wel een beetje uit over het bereiken van de hoofdstad).

Om verder te gaan, moet je naar de volgende kaartstele gaan die je zou moeten ontdekken tijdens je reis naar het noorden.

Hier kun je de volgende plaats van genade vinden, samen met de kaartstele die Kaart geeft: Liurnia, Noord.

Academy Gate Town

Vanuit dit gebied kun je nu naar de academie zelf gaan (of ga eerst de sleutel halen, ga naar het Temple Quarter- gedeelte van de walkthrough). Je kunt in de stad rondkijken als je wilt, want het is vol met meer vijanden om te vechten en wat items om te grijpen, maar de belangrijkste plek om naar toe te gaan is een trap naar het westen die naar de zuidelijke poort leidt. Op je weg ernaartoe wil je er echter zeker van zijn dat je een stop maakt in de open ruimte dicht bij de trap waar je een Golden Seed kunt pakken voor meer Flask upgrades.

Zodra je de trap bereikt, zou je een aantal soldaten op je weg moeten zien komen. Als je ervoor kiest om op deze manier in de academie te komen, zul je een beetje moeten vechten, in ieder geval deze eerste trappen op.

Bovenaan dit eerste trappenhuis zullen twee normale soldaten zijn, dan een zwakkere die net achter op een vlammentoren zit, met een andere normale soldaat aan hun zijde. Je kunt hier je voordeel mee doen als je de twee soldaten voor de toren kunt laten gaan staan.

Ga verder het volgende trappenhuis op en er zullen nog twee soldaten aan de andere kant van de houten spijkers zijn, samen met een laatste aan de bovenkant van de laatste trap. Want als je dat laatste trappenhuis opgaat, kun je ook 6 x Shattershard Arrows (Fletched) van het lichaam op de reling oprapen.

Nu kun je in dit hoofdgebied een beetje sluipen, wat ten zeerste wordt aanbevolen in plaats van het vuurspuwende voertuig vlak voor je aan te pakken. De gemakkelijkste manier is om met de klok mee langs de buitenkant van de gebouwen te gaan.

Aan de westkant van het laatste gebouw kom je je eerste soldaat tegen die patrouilleert, en je kunt het Blue-White Wooden Shield van een lichaam in de buurt pakken.

Zodra u het gebouw rond bent, bevindt u zich aan de andere kant van de weg en kunt u naar de poort aan de voorkant gaan. Je kunt nu ook teruggaan via het hoofdpad om de vijanden op te ruimen en wat meer items te pakken, maar je moet eerst de site van genade bij de poort activeren voor het geval je sterft, dus je hoeft niet alle weer helemaal rond.

Als je teruggaat door het gebied, zijn er nog drie vlammenkoepels en nog twee soldaten die naast hen hangen. Probeer met al deze soldaten om te gaan door te ver naar voren te gaan, want je wilt het grote voertuig niet waarschuwen en er frontaal op vechten.

Het doel van het niet waarschuwen van het voertuig is omdat er een vijand direct achterin zit die je in de rug kunt steken. Dit zal ze misschien niet helemaal doden, maar je kunt snel wat meer schade toebrengen aan de vijand in de rug (wat veel meer schade aanricht dan ze ergens anders aan te vallen). Als je niet genoeg schade aanricht met de rugsteek om ze daarna af te maken, is je beste gok waarschijnlijk om weg te rennen om hun alertheid te verliezen, en dan weer een rugsteek te doen zodra ze zich omdraaien. Er zijn dan nog twee soldaten aan weerszijden om op te ruimen. Je kunt dan een Smithing Stone [3] oppakken van de plek waar de vijand links was.

Voor de laatste vijand in het gebied kun je om het grote gebouw naar het oosten gaan (tegenover waar je het schild greep) waar een laatste soldaat en 4 x Glintsone Firefly zijn die je van een lichaam kunt pakken.

Ga ten slotte naar de voorpoort en activeer de nabijgelegen plaats van genade.

South Raya Lucaria Gate

Ga naar de poort, maar weet je nog wat Thops zei? Je hebt een Glintstone Key nodig om binnen te komen. Communiceer met de dichtstbijzijnde instantie om de Meeting Place Map te krijgen. Deze kaart geeft een hint van een locatie waar je heen moet waar je een Glintstone Key kunt vinden.

Keer terug naar Academy Gate Town , ga dan verder naar het westen langs de rand van de weg, dan naar het noordwesten door het gebied met de grote planten die glinsterende scherven op je afschieten. Uiteindelijk bereik je het Temple Quarter gebied, met de plaats van genade die je ervoor wilt activeren, net in het noordwesten.

Temple Quarter

Ga direct verder naar het noorden naar de grote grillige rotsen die uit het meer steken. Je komt door een open gebied met een aantal vliegende Teardrop Scarabs, maar deze laten eigenlijk niets vallen. Zodra je dichter bij de rotsen komt, zou je een slapende draak voor je moeten zien. De draak is een optionele baas, die je kunt kiezen om nu te proberen te vechten of de sleutel te negeren en te haasten (de belangrijkste locatie wordt uitgelegd na de vechtstrategie voor de baas).

Glintstone Dragon Smarag

Beloning: Drakenhart, 9200 runen

Een stukje belangrijke informatie voor deze en toekomstige Glintstone-draken – ze zijn zeer goed bestand tegen spreuken en melee doet aanzienlijk meer schade aan hen, dus pas op als je tot nu toe spreuken had uitgevoerd.

Dit is puur een gevecht van geduld en uithoudingsvermogen. Gebruik je paard, rijd er een paar keer naar toe en ren weg naar een afstand die veilig genoeg is voor zijn melee-aanval om jou niet te raken. Als het de lucht in gaat, rijd dan zo ver mogelijk weg en observeer wat het doet. Als het vuur naar je blaast, wacht dan af. Het zal ver van je vandaan landen. Nu moet je het benaderen, maar het zal vuur naar je spuwen.

Als je echter diagonaal naar links rijdt of op volle snelheid rijdt terwijl je hem nadert, kun je de vlammen ontlopen en een veilige plek aan de zijkant bereiken. Spoel en herhaal – probeer geen shenanigans, maar bewaar het in plaats daarvan omdat het gevecht echt kan slepen als je een lager niveau hebt.

Of je nu kiest om tegen de draak te vechten of niet, de locatie om de Academy Glintstone Key te vinden is in de rotsen direct achter waar hij slaapt, samen met een paar Kukri en een Dragonwound Grease. Als je het wilt proberen te grijpen zonder eerst de draak te doden, kun je proberen het naar de andere kant van de rotsen te leiden, dan naar binnen sluipen en de sleutel pakken en terug naar het zuiden rennen naar de plaats van genade.

Zodra je de sleutel hebt verkregen, keer je terug naar de South Raya Lucaria Gate en maak je contact met de barrière.

Je wordt automatisch vervormd naar de andere kant van de academie, waar je kunt communiceren met de volgende site van genade.

Main Academy Gate

Ga het gebouw binnen en neem de lift naar boven om de Academie van Raya Lucaria binnen te gaan.

Liurnia of the Lakes – All Sites of Grace

Lake-Facing Cliffs

Liurnia Lake Shore

Laskyar Ruins

Scenic Isle

Academy Gate Town

South Raya Lucaria Gate

Main Academy Gate
(vereist Academy Glintstone Key op South Raya Lucaria Gate)

Liurnia Highway South

Luirnia Highway North

Gate Town Bridge

Artist’s Shack

Ranni’s Chamber

Eastern Liurnia Lake Shore

Jarburg

Eastern Tableland

Church of Vows

Ruined Labyrinth

Mausoleum Compound

Boilprawn Shack

Folly on the Lake

Slumbering Wolf’s Shack

Village of the Albinauries

Converted Tower

Revenger’s Shack

Temple Quarter

Crystalline Woods

Foot of the Four Belfries

The Four Belfries

Sorcerer’s Isle

Gate Town North

Northern Liurnia Lake Shore

Road to the Manor

Main Caria Manor Gate

Manor Upper Level

Manor Lower Level

Royal Moogazing Grounds

Ranni’s Rise

Behind Caria Manor

The Ravine

Ravine-Veiled Village

Cliffbottom Catacombs

Road’s End Catacombs

Black Knife Catacombs

Stillwater Cave

Lakeside Crystal Cave

Academy Crystal Cave

Raya Lucaria Crystal Tunnel

Study Hall Entrance

Liurnia Tower Bridge

Divine Tower of Liurnia

Church of Irith

Malefactor’s Evergaol

Purified Ruins

Highway Lookout Tower

Carian Study Hall

Ainsel River Well

Minor Erdtree

Frenzied Flame Village

Frenzy-Flaming Tower

Converted Fringe Tower

Minor Erdtree

Cuckoo’s Evergaol

Testu’s Rise

Kingsrealm Ruins

Ga verder met de volgende regio: Academy of Raya Lucaria

Zie ook de guide met de gehele walkthrough -> Elden Ring – Complete Walkthrough

Elden Ring Wiki Guide

Vorig artikelElden Ring – Boss Guide (Alle Bazen)
Volgend artikelElden Ring – Crumbling Faram Azula Walkthrough

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here