Elden Ring – Leyndell, Royal Capital Walkthrough

Welkom bij de Elden Ring Walkthrough voor de regio Leyndell, Royal Capital! Leyndell is de hoofdlocatie waar je vanaf het begin van het verhaal naartoe gaat, en het eerste gebied waar je echt tegen een baas moet vechten om binnen te komen, en ook vereist dat je ten minste 1 eerdere Shardbearer-baas hebt verslagen voordat je kunt binnenkomen . Het bevat twee belangrijke verhaalbazen die je moet bevechten om verder te komen, en opent vervolgens toegang tot het noordoostelijke deel van de kaart waar je doorheen moet om het einde van het verhaal te bereiken.

Leyndell bevat ook het enige te missen legendarische item in het spel, het wapen Bolt of Gransax. Zorg ervoor dat je het grijpt zodra je toegang hebt tot het gebied waarin het zich bevindt nadat je Godfrey the First Lord hebt verslagen.

Raadpleeg voor alle andere regio’s de guide -> Elden Ring – Alle Gebieden Walkthrough.

Leyndell, Royal Capital

Voortgangsvolgorde:

 • Capital Rampart
 • East Capital Rampart
 • Avenue Balcony
 • West Capital Rampart
 • Godfrey the First Lord
 • Erdtree Sanctuary
 • Queen’s Bedchamber
 • Morgott, the Omen King
 • Elden Throne
 • Fell Twins
 • Divine Tower of East Altus: Gate

Capital Rampart

Ga vanaf de Capital Rampart-site van genade net na de Draconic Tree Sentinel verder over de brug en het gebouw in om verder te gaan. Neem de lift naar het bovenste gedeelte en volg dan het pad opnieuw tot u het binnenste gedeelte van Leyndell bereikt.

Wanneer je de put bereikt waar je de Erdtree recht vooruit kunt zien, ga je naar rechts naar een andere kamer waar je de volgende plaats van genade kunt vinden.

East Capital Rampart

Wanneer je voor het eerst uitrust op deze plaats van genade, zal Melina verschijnen en je bedanken dat je haar naar de hoofdstad hebt gebracht, en vertrek dan. Dit heeft implicaties voor het verhaal, maar maakt qua gameplay niet uit, omdat je nog steeds Torrent kunt gebruiken en een level omhoog kunt gaan met runen zonder haar.

Ga de kamer uit om de wallen zelf te bereiken. De deur aan de rechterkant is een kortere weg die je over een tijdje wilt openen om er weer doorheen te komen, dus ga verder naar links. De blanke vijanden die voor je liggen, worden Envoys genoemd, en je kunt ze op een paar locaties in de hoofdstad vinden. Ze werpen wat bubbelmagie met hun wapens en kunnen ook met ze naar je zwaaien, maar ze zijn over het algemeen relatief eenvoudig in de omgang.

Ga vooruit door de eerste groep gezanten, dan zie je een uiteengereten Gargoyle op het pad voor je zitten. Zo’n Gargoyles bewegen niet en spuwen het explosieve parfumstof naar je toe als je in de buurt bent. Je kunt proberen het stof te ontwijken dat het opspuugt om verder te komen, of je kunt direct naar links draaien om een ​​pad te volgen dat naar een kamer beneden gaat.

Als je door de onderste kamer gaat, kijk dan uit voor een bewaker die in de rechterhoek zit die zal aanvallen als je door de kamer loopt. Je kunt dan verder gaan naar het volgende pad dat rechts van het Gargoyle-bewaakte pad naar beneden is.

De deur gaat verder naar rechts, maar als je wilt kun je eerst links de trap op. Pas op voor een andere bewaker bovenaan de trap, dan kun je het pad volgen naar een deuropening die zich direct achter de Gargoyle bevindt, zodat je hem gemakkelijk kunt doden.

Terug door de deur aan de rechterkant, neem je een lift naar beneden naar een groot rond gebouw. Op deze verdieping kijk uit voor de Parfumeur die in het midden gehurkt zit door een zittende Commoner.

Je kunt de ladder nemen en dan een trap naar de bovenste verdieping van het gebouw, waar je een Seedbed Curse kunt vinden van een lichaam in een stoel. Dit zal zeer waarschijnlijk je eerste zijn die je vindt, die je terug kunt nemen naar de Dung Eater die in Roundtable Hold zit, die je vervolgens toestaat om aan zijn zoektocht te beginnen, waar je hem uit het riool onder de hoofdstad bevrijdt.

Blijf het pad volgen en dan de trap af in het volgende gebouw. Verderop zijn er twee paden, de voor de hand liggende naar links en dan een verderop achter de groep breekbare dozen in de deur.

Waar je ook doorheen gaat, het maakt niet echt uit, want ze leiden allebei naar dezelfde locatie, gewoon door een paar parfumeurs en een bewaker, of een ridder die heen en weer dwaalt.

Blijf het pad naar beneden volgen, en langs nog een ridder en op de hoofdweg van de hoofdstad. Om verder te gaan, moet je de weg naar het zuidwesten volgen, maar eerst moet je in de tegenovergestelde richting naar het noordoosten gaan en het pad links tussen de standbeelden af.

Ga door de deuropening aan de rechterkant, dan kom je in een kamer met een Crucible Knight die naar een muur staart. Deze reageert niet echt op je, tenzij je ze aanvalt of recht voor ze loopt, dus je kunt ze gewoon negeren als je wilt.

Ga door de deur aan de linkerkant en praat met de lift omhoog. Dit leidt naar de doorgang terug naar de East Capital Rampart- site van genade, en werkt als een kortere weg die je later kunt gebruiken.

Ga terug naar de hoofdweg en vervolg naar het zuidwesten. Een Ertree Avatar verschijnt midden op de weg, je kunt er tegen vechten als je wilt, of je kunt er gewoon voor kiezen om hem te negeren en voorbij te rennen. Als je besluit om het te doden, laat het een Lord’s Rune vallen , de meest bruikbare rune in het spel, die 50.000 runen oplevert als deze wordt gebruikt of verkocht.

Vervolg de weg een klein eindje verderop en je kunt een aantal treden verderop zien die naar een grote deur leiden. Deze deur is op slot en moet met een hendel worden geopend, dus je kunt op deze manier nog niet vooruit. Om de volgende plaats van genade te vinden, ga je door de reeks open deuren aan de rechterkant en de volgende plaats van genade onderaan de trap aan de rechterkant.

Avenue Balcony

Ga verder de volgende trap af en je gaat je een weg banen naar het gigantische stenen drakenlijk om omhoog te klimmen. Pas op als je het gebouw verlaat, want aan het einde van het pad staat een ridder die pijlen naar je zal schieten.

Je kunt naar links rond de gebouwen gaan en dan het pad volgen om te voorkomen dat je wordt beschoten. Maar er zullen nog een paar ridders zijn om op te letten als je het einde van het eerste gebouw bereikt.

Zodra de ridders zijn afgehandeld, kun je naar de gesloten poort gaan en dan beginnen met het opspringen van de drakenvleugel, richting het gebouw waar het lijk op zit.

Volg deze tot je de plek bereikt waar de muur van het gebouw is gebroken, spring dan van de linkerkant het gebouw in.

Beklim de ladder en kijk uit voor de ridder die bovenaan de volgende trap staat. Je kunt dan verder gaan naar de volgende kamer om de volgende plaats van genade te vinden.

West Capital Rampart

Ga de kamer uit, neem dan de trap direct voor je en ga terug het gebouw in. Je kunt nog een paar Envoys vinden, evenals een schakelaar op het balkon. Door aan deze schakelaar te trekken, gaan de grote deuren aan het einde van de hoofdweg open waar je eerder niet in kon.

Als je besluit terug te gaan en door de deuropening, leidt dit naar het lagere met as gevulde gebied. Je kunt de wortel aan het einde van het gebied volgen tot aan de volgende baas.

Terug bij de eerdere plaats van genade, kun je verder langs de wal om nog een paar gezanten rond een spookboom te vinden, samen met een volledig ledematen Gargoyle die stil staat te wachten. Je kunt deze Gargoyle meestal vermijden als je wilt, of proberen hem uit te schakelen. Als hij wordt verslagen, zal hij de Gargoyle’s Halberd laten vallen. Het heeft in principe dezelfde bewegingen als de eerste Gargoyle in het Valiant Gargoyle-gevecht in Nokron, alleen heb je een relatief klein gebied om in te vechten. Je kunt de Gargoyle een soort kaas maken door hem aan te vallen vanaf de trap dichter bij de plaats van genade, zorg er gewoon voor dat je eerst de bewaker in de kamer uitschakelt voordat je je op de Gargoyle concentreert. Het heeft ook een erg lang melee-bereik dat door de muren kan raken, evenals een bereik-schreeuwaanval die het vaker direct door de deur kan komen dan je zou denken, dus dit is niet zozeer een gratis overwinning als wel om je te verstoppen trappenhuizen normaal gesproken is.

Zodra de Gargoyle is verslagen of als je ervoor kiest om het te negeren, zorg er dan voor dat je het Golden Seed pakt van naast de boom die recht voor de plek stond waar het stond.

Klim op de boomwortel die in de grond steekt en volg deze helemaal omhoog naar het volgende gebouw. Er zijn een aantal bewakers die op de wortel zitten, en je kunt ze negeren en voorbij rennen of ze bevechten op weg naar boven. Ga naar de kamer bovenaan voor de eerste baas in dit gebied.

Godfrey the First Lord

Beloning: 80,000 Runes, Talisman Pouch

Strategie: Een gouden spookridder die een grote maar langzame bijl hanteert. Dit is een relatief gemakkelijke baas voor zo laat in het spel, omdat zijn aanvallen erg langzaam en gemakkelijk te ontwijken zijn, zijn aanvallen niet erg ver reiken, dus je kunt van hem wegrennen, en zijn moveset is vrij beperkt. Houd als magiër gewoon afstand en spam hem met spreuken, wanneer hij naar je toe rent en achteruit ontwijkt. Ontwijk als een melee-personage naar hem toe en een beetje opzij om achter hem te komen en een paar treffers uit te delen tussen zijn combo’s. Je zou niet veel moeite moeten hebben om zijn langzame bijlaanvallen te ontwijken. Soms vindt hij het leuk om een ​​stomp te doen die AoE-schade aanricht, maar als je ontwijkt, zal het je geen pijn doen, en je kunt dit ook ontwijken door naar hem toe te bewegen om uit het gebied te komen dat het beïnvloedt. Als je probeert te genezen terwijl je bij hem weg bent, zal hij onmiddellijk naar je toe rennen,

Nadat Godfrey is verslagen, kun je de volgende plaats van genade in het midden van de kamer activeren.

Erdtree Sanctuary

Vanaf deze plaats van genade zijn er twee paden die je kunt nemen, een naar de volgende verhaalbaas, of een die leidt naar meer gebieden om te verkennen in de hoofdstad. Je zult eerst een beetje willen verkennen en ervoor zorgen dat je het enige legendarische item in de game dat je kunt missen zo snel mogelijk oppakt. Dit is het enige item dat je kunt missen, omdat het na gebeurtenissen aan het einde van het verhaal verdwijnt en niet kan worden opgepakt zonder naar NG+ te gaan of iemand anders het voor je te laten vallen.

Er zijn twee deuren uit de kamer, ga naar buiten die naar het westen leidt.

In een kort trappenhuis is er nog een gebouw met een lift erin. Neem de lift naar beneden om een ​​gebied te bereiken waar de gigantische speer uit de muur steekt. Je wilt naar net boven waar de speer is, en spring over de reling aan de linkerkant om naar het einde van de speer te vallen.

Het kan zijn dat je een rennende sprong moet maken om de reling vrij te maken of erop te springen. Als je eenmaal beneden bent, ga je voorzichtig langs de speer naar het punt dat je wordt geblokkeerd door de spoelen eromheen om de Bolt of Gransax op te pakken.

Je kunt nu teruggaan naar de Erdtree Sanctuary-site van genade, en deze keer vanuit de westkant van de kamer.

Klim op de wortel die zich vanaf het balkon terug de kamer in uitstrekt, zodat je de bovenverdieping kunt bereiken.

Blijf het pad volgen dat naar het volgende gebouw leidt. Kijk uit aan de rechterkant van de deuropening, want er zal een niet-baas Black Knife Assassin-vijand naast de deur zitten die je zal aanvallen terwijl je probeert te passeren.

Zodra het is verslagen (of als je het negeert), kun je de kamer binnengaan om de volgende plaats van genade te bereiken.

Queen’s Bedchamber

Voordat je de kamer verlaat, kun je de Blessing of the Erdtree bezwering van het bed halen.

Ga rechts de kamer uit en ga naar de gouden mistmuur verderop. Voordat je naar binnen gaat, kun je Melina oproepen vanaf het gouden oproepteken rechts.

Morgott, the Omen King

Beloning: 90.000 runen, Morgott’s Great Rune, Remembrance of the Omen King

Morgott is enigszins dezelfde baas als Margit, The Fell Omen (om mechanische en verhaalredenen), omdat hij enkele van dezelfde aanvallen deelt en er hetzelfde uitziet. Vooral zijn dolkworp is hetzelfde, maar hij gebruikt ook enkele nieuwe aanvallen. Hij heeft veel meer gezondheid en slaat harder, maar aan de ene kant is dit gevecht gemakkelijker: de arena is veel groter en het is gemakkelijker om wat afstand van hem te krijgen. Als spreukgebruiker is dit voordelig om hem te spammen met spreuken. Voor het gevecht, interactie met het gele bord op de vloer om de NPC-jager “Melina” op te roepen om je te helpen. Zodra het gevecht begint, roep je wat Ashen Remains op. Dit geeft je twee NPC-helpers om Morgott af te leiden. Ze zouden op zijn minst moeten overleven tot Morgotts gezondheid half uitgeput is. Tijdens deze fase, je moet heel agressief spelen en Morgott van achteren aanvallen wanneer hij zich op de andere NPC’s concentreert. In het ideale geval kun je ongeveer 60% + van zijn gezondheid nemen voordat je NPC-helpers sterven. Dit is waar het lastiger wordt omdat hij zich dan alleen op jou zal concentreren, en hij is erg agressief en snel op korte tot middellange afstand. Hij werpt vaak een gele speer of houdt de speer vast om je te steken. Wanneer hij de speer gooit, moet je ontwijken op het allerlaatste moment wanneer hij hem loslaat, als je te vroeg ontwijkt kun je erdoor geraakt worden. Hij heeft een lange vertraging tussen het richten en het gooien, dus ontwijk niet te vroeg. Hij gebruikt soms AoE-zwaarden die uit de lucht regenen, ga weg om te kijken waar de zwaarden vallen, er zullen gaten zijn waar geen zwaarden vallen en het is veilig om daar te staan. Hij gebruikt ook explosieve bubbels op de vloer die na een paar seconden exploderen, ga er niet in staan. Als je moet genezen, ren dan ofwel naar het andere einde van de arena, zo ver dat hij geen dolken zal gooien, of ontwijk een van zijn combo’s en genees daarna. Als je op middellange afstand staat, zal hij onmiddellijk dolken naar je gooien wanneer hij probeert te genezen. Het is absoluut weer een test van geduld en leren wanneer je moet ontwijken, vanwege de gezondheid van deze baas en zijn gevarieerde moveset kost wat moeite om te onthouden.

Nu Morgott verslagen is, zal de plaats van genade in dit gebied nog niet verschijnen. Je moet eerst vooruit gaan naar de met doornen bedekte deur bovenaan het trappenhuis en ermee omgaan.

Momenteel kun je de doornen niet passeren om de Erdtree zelf binnen te gaan, dus je moet meer verhaalgerelateerde dingen doen. Ga terug het trappenhuis af naar waar je de plaats van genade in het midden van het gebied kunt activeren.

Elden Throne

Je moet rusten op deze plaats van genade, dan zal Melina weer verschijnen en zeggen dat ze zich weer bij je zal voegen zodat jullie allebei de Erdtree kunnen betreden.

Ze geeft het Rold Medallion item, waarmee je een andere lift kunt gebruiken om het Mountaintop of the Giants gebied te betreden. Er zijn ook twee plekken gemarkeerd op je kaart, die aangeven waar je heen moet om vooruitgang te boeken.

Je kunt terugreizen naar de East Capital Rampart- site van genade en de kortere weg nemen die je eerder zou hebben geopend, en dan naar de andere kant van de weg gaan waar je oorspronkelijk naar toe ging om Godfrey te bereiken. Aan het einde van de weg is er een grote dubbele deur die u kunt openen om een ​​ander deel van de hoofdstad te bereiken.

Volg het pad naar het oosten, verder de trap op die rechts om het water leidt.

Boven aan de trap en langs alle vijanden, vind je een grote lift die je naar boven en uit het hoofdstedelijk gebied brengt.

Ga verder de brug op, rekening houdend met de twee ridders die hier zijn. Eén loopt op het paard rond, maar één staat naar links en begint pijlen naar je te schieten als je er niet in de buurt komt.

Zodra ze zijn afgehandeld, kun je doorgaan tot het einde van de brug. In dit volgende gebouw zal een lift zijn die je naar de Forbidden Lands brengt , het eerste gebied van de Mountaintop of the Giants . Als je wilt, kun je eerst de andere brug nemen die naar de Divine Tower leidt, waar je Morgott’s rune kunt activeren. Merk op dat je automatisch in het volgende baasgevecht wordt getrapt zodra je de vijand in de verte begint te naderen.

Fell Twins

Beloning: 29.000 Runen, Omenkiller Rollo (Ashen Remains)

Fell Twins is een dubbele baas, bestaande uit twee “Fell Twins”. Wanneer je de Divine Tower nadert, wordt het scherm zwart en zit je gevangen in een zwarte leegte met deze bazen. Je kunt ze echter één voor één bestrijden. Een van hen gebruikt alleen melee en komt als eerste naar jou toe. De tweede gebruikt enkele afstandsaanvallen, maar hij zal terughoudend zijn en je hoeft er niet tegen te vechten totdat de eerste is verslagen. Blijf gewoon achteruit ontwijken voor de eerste melee-baas om afstand tussen jullie twee en de tweede te creëren. De aanvallen van de eerste Twin hebben een kort bereik en zijn supergemakkelijk te ontwijken. Als de 1e dood is, herhaal je hetzelfde voor de 2e baas. Wanneer het projectielen schiet, schieten ze gewoon zijwaarts, ze zijn gemakkelijk te ontwijken. Voor zijn melee-aanvallen ontwijken ze achteruit, niets spectaculairs hier.

Wanneer de Twins zijn verslagen, keer je automatisch terug uit de zwarte leegte aan de andere kant van de brug die naar de toren leidt, met de plaats van genade direct ervoor.

Divine Tower of East Altus: Gate

Je kunt dan door de grote deuren gaan om de toren binnen te gaan en dan de lift naar boven. Er zijn geen andere items of iets om naar uit te kijken in deze toren, ga gewoon naar de top en activeer de rune om Morgott’s Great Rune te versterken.

Je kunt dan terugkeren naar de toren aan de andere kant van de brug en de lift naar beneden nemen om de Forbidden Lands binnen te gaan, het eerste deel van Mountaintop of the Giants.

Leyndell Sites of Grace

Outer Wall Phantom Tree

Minor Erdtree Church

Outer Wall Battleground

Hermit Merchant’s Shack

Capital Rampart

Auriza Hero’s Grave

Sealed Tunnel

Erdtree Sanctuary

East Capital Rampart

Lower Capital Church

Avenue Balcony

West Capital Rampart

Queen’s Bedchamber

Fortified Manor, First Floor

Divine Bridge

Elden Throne

Minor Erdtree

Raadpleeg voor alle andere regio’s de guide -> Elden Ring – Alle Gebieden Walkthrough.

Elden Ring Wiki Guide

Vorig artikelElden Ring – Stormveil Castle Walkthrough
Volgend artikelElden Ring – Volledige World Map

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here