Elden Ring – Deeproot Depths Walkthrough

Welkom bij de Elden Ring Walkthrough voor de Deeproot Depths regio! Dit is een ondergronds gebied dat zich direct onder de Erdtree op de kaart bevindt, met een aantal unieke manieren om binnen te komen en te gaan als je op een niet-standaard manier door het spel gaat. Hoewel het belangrijkste doel dat de meeste spelers zullen hebben om hier te komen, is om Fia’s sidequest te voltooien (als je naar het Altus-plateau bent gevorderd, zodat ze hierheen beweegt) en de Lichdragon Fortissax-optionele baas bevecht.

Raadpleeg voor alle andere regio’s de guide -> Elden Ring – Alle Gebieden Walkthrough.

Deeproot Depths

Voortgangsvolgorde:

 • Great Waterfall Crest
 • Deeproot Depths
 • The Nameless Eternal City
 • Across the Roots
 • Prince of Death’s Throne
 • Lichdragon Fortissax

Great Waterfall Crest

Ervan uitgaande dat je Deeproot Depths betreedt vanuit de kist bij het Great Waterfall Basin-punt van genade in Siofra River (bereikt na het verslaan van de Valiant Gargoyle-baas), verschijnt je op de top van een waterval in Deeproot Depths. Ga net vooruit naar de rand van het water om de eerste plaats van genade in het gebied te vinden.

Ga verder naar het westen richting de boomwortels. Er loopt hier een Erdtree Avatar rond die je kunt bevechten of vertrekken. Het telt niet als een baas zoals anderen, maar laat de Staff of the Avatar vallen wanneer hij wordt verslagen.

Om verder het gebied in te gaan, moet je over de wortels lopen die zich over de opening naar het westen uitstrekken.

De gemakkelijke manier om over te steken is door de wortel naar de linkerkant van het gebied te nemen en direct naar de verre klif te gaan. Je kunt echter een alternatieve route naar rechts nemen, naar een grot in de klifwand aan de rechterkant.

Ga door de grot, vecht of negeer de mieren, en aan de andere kant waar de volgende grotopening is, vind je de legendarische bezwering Elden Stars op een lichaam bij de richel.

Je kunt dan naar beneden vallen naar de richel eronder en de wortel volgen naar het gebied aan de rechterkant om verder te gaan.

Aan de andere kant kun je verder naar het westen langs een stel mieren. Bij de rand van de klif met uitzicht op de verzonken stad verderop vind je een Finger Reader Crone en de volgende plaats van genade.

Deeproot Depths

Ga verder naar het noorden, door de wortels van de boom naar het gebied bedekt met ondiep water.

Volg het pad tussen de bomen in de richting van de ruïnes, en bij een tuinhuisje kun je Map: Deeproot Depths oppakken, waardoor de rest van het relatief kleine gebied zichtbaar wordt.

Om verder te komen, kijk weer naar het westen waar je een aantal spookachtige soldaten kunt zien lopen onder een grote wortel erboven. Ga verder onder de wortel naar de gebouwen verderop.

In de buurt van de boog, op een droog land, kun je de volgende plaats van genade vinden.

The Nameless Eternal City

Je doel is nu om de top van het gebied te bereiken, door de wortels omhoog te klimmen om de noordoostelijke hoek van het gebied te bereiken waar je Fia kunt vinden.

Je kunt ook opmerken dat er een kist is aan de westelijke rand van de waterval, zoals degene waarmee je misschien Deeproot Depths bent binnengegaan. Dit brengt je naar Ainsel River en zo kun je daar komen als je Ranni’s zoektocht nog niet hebt doorlopen tot het punt waarop je het portaal in Renna’s Rise kunt gebruiken (ze brengen je allebei naar dezelfde plek, dus er is geen verschil waarin u gebruikt als u toegang heeft tot de portal).

Om verder de wortels op te gaan, kun je op de verzonken gebouwen in de buurt van de plaats van genade springen, terug naar het oosten.

Er zijn een aantal ledematenloze Gargoyles in dit gebied die parfumstof op je proberen te schieten als je voor ze loopt, hoewel ze vrij gemakkelijk te vermijden zijn vanwege hoe traag ze zijn.

Ga verder de wortels op en neem het pad dat naar rechts leidt om verder te gaan (je kunt het pad naar links nemen om de Gargoyle op de top van het eerste gebouw te doden als je wilt).

Je kunt dan de wortels volgen naar de toren verderop, en dan een deel van de wortel erlangs volgen richting de klif.

Aan de rand van de klif vindt u de volgende plaats van genade, net aan de rechterkant bij de rand van de klif.

Across the Roots

Ga door het gat in de wortels naar het gigantische lijk in de muur in de verte.

Als je bijna bij de muur bent, word je in het gebied opgesloten door mistmuren en verschijnt een vijand, Fia’s Champion.

Je zult hier een aantal vijanden moeten bevechten voordat je Fia kunt ontmoeten. Dit zijn als indringers, maar niet overdreven sterk, dus geen probleem. Je kunt ook Spirit Ashes oproepen als je eenmaal in het gebied bent opgesloten, zodat je Mimic kunt gebruiken en er korte metten mee kunt maken. Het enige belangrijke om op te merken is dat na de eerste twee vijanden er drie tegelijk worden opgeroepen, dus als je aanvallen hebt die een effect hebben, kunnen ze hier nuttig zijn.

Zodra de groep is verslagen, verdwijnen de mistmuren rond het gebied en kun je communiceren met de nieuwe genadeplek in de buurt.

Prince of Death’s Throne

Je kunt nu praten met Fia, die op een rots in de buurt zit. Let op: JE MAG HAAR NIET DODEN. Als je haar doodt, sluit je jezelf uit om haar side quest te voltooien en tegen de baas te vechten, wat betekent dat je alle stappen in een nieuwe playthrough opnieuw moet doen.

Om echt door te kunnen gaan met al haar dialogen, moet je eerst het Cursemark of Death item hebben verkregen, dat te vinden is bij de Divine Tower of Liurnia die wordt bereikt na gebruik van het Carian Inverted Statue in Carian Study Hall . Je verkrijgt dit item als je door Ranni’s questline voor het Age of Stars-einde gaat: zie de guide: Elden Ring – Alle Eindes (stap 4 is waar je het Carian Inverted Statue verkrijgt ).

Als je het hebt en klaar bent om verder te gaan, praat dan met Fia en kies de volgende dialoogopties:

 • No, I want to be held
 • Talk in secret
 • Talk in secret
 • Give Cursemark of Death (you can do the prior 3 options before having the Cursemark, but this only appears after you obtain it)
 • Talk in secret
 • Exit

Je moet nu het gebied opnieuw laden, ofwel door ergens anders te krommen of door het spel te verlaten en opnieuw te laden, dan interactie met Fia en nogmaals “Talk in Secret” kiezen.

Laad het gebied nog een keer, dan ligt Fia tegen de muur en is er nu de interactieoptie “Touch Fia” beschikbaar in plaats van met haar te praten. Hiermee kun je de Deathbed Dream betreden, waar je nu tegen de baas kunt vechten.

Lichdragon Fortissax

Beloning: 90.000 Runen, Herdenking van de Lichdragon

Als je een magische build uitvoert, is de gemakkelijkste manier om tegen deze baas te vechten, door Mimic Tear te gebruiken om hem af te leiden, vervolgens Wondrous Flask te consumeren met Cerulean Hidden Tear (oneindig mana) en de Comet Azur-spreuk af te vuren om hem in één aanval te doden.

Als je een melee-build gebruikt, is deze baas in principe hetzelfde als de meeste andere draken als je ze te voet bevocht. Als je dit gevecht verlaat tot vlak bij het einde van het spel, dan heb je in principe de hele moveset van Lichdragon Fortissax van de draken in Faram Azula gezien. Het valt aan met normale stampen en vuuraanvallen, en zal dan ook de opgeroepen blikseminslagen en blikseminslagen gebruiken. De blikseminslagen zullen wolken achterlaten die langzaam de doodsstatus veroorzaken, dus zorg ervoor dat je er niet te lang in blijft hangen.

Na het verslaan van Fortissax word je automatisch terug getransporteerd naar naast Fia. Je kunt dan de Mending Rune of the Death-Prince van boven Fia’s lichaam oppakken. Dit is een optioneel item dat wordt gebruikt om een ​​iets andere versie van het Elden Lord-einde te hebben (hoewel niet vereist voor trofeeën/prestaties, het gebruik van de herstellende runen is een geheel persoonlijke keuze).

Merk op dat als je de Twinned-pantserset aan D’s broer had gegeven, die zich net voor de Valiant Gargoyle-baaskamer bevindt, hij hier naast Fia zal verschijnen de volgende keer dat je het gebied herlaadt, en hij heeft haar nu vermoord. Hij zal hier niet verschijnen en haar eerder vermoorden, dus kan je niet buitensluiten van de baas als je hem eerder het harnas hebt gegeven. Als je hem nu doodt of het gebied herlaadt, kun je de Twinned-set samen met het Inseparable Sword terugkrijgen.

Het nabijgelegen portaal kan worden gebruikt als een alternatieve route om Leyndell, de koninklijke hoofdstad binnen te gaan als je hier komt voordat je twee Shardbearers doodt (of de Draconic Tree Sentinel niet wilt doden), maar is inactief als je hier komt zodra de hoofdstad bedekt is met as.

Deeproot Depths Sites of Grace

Root-Facing Cliffs (ga door de riolen onder Leyndell en versla Mohg, de Omen, ga dan door het altaarpad achter hem en laat je naar de bodem vallen waar je de plaats van genade “Frenzied Flame Proscription” zult vinden. Van deze site van genade rol in de muur in het zuidoosten van de kamer om een ​​illusiemuur te onthullen, daarachter is een kist en een andere illusiemuur die leidt naar deze plaats van genade in Deeproot Depths)

Deeproot Depths

The Nameless Eternal City

Across the Roots

Prince of Death’s Throne

Raadpleeg voor alle andere regio’s de guide -> Elden Ring – Alle Gebieden Walkthrough.Elden Ring Wiki Guide

Vorig artikelElden Ring – Alle Map Locaties 
Volgend artikelElden Ring – Meteorite Staff Locatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here