Elden Ring – Caria Manor Walkthrough

Welkom bij de Elden Ring Walkthrough voor de regio Caria Manor! Caria Manor ligt aan de noordkant van het Liurnia-meer, achter de Academie. Naar Caria Manor gaan is vereist om de belangrijkste stappen te starten die leiden naar het Age of Stars -einde van het spel, dus als je hier relatief vroeg komt, kan het handig zijn om vroeg aan het einde te beginnen en een aantal nuttige items op te halen.

Raadpleeg voor alle andere regio’s de guide -> Elden Ring – Alle Gebieden Walkthrough.

Caria Manor

Voortgangsvolgorde:

  • Northern Luirnia Lake Shore
  • Road to the Manor
  • Main Caria Manor Gate
  • Manor Lower Level
  • Manor Upper Level
  • Royal Knight Loretta
  • Royal Moongazing Grounds
  • Ranni’s Rise

Northern Liurnia Lake Shore

Ga ten noorden van Raya Lucaria op de bodem van het meer om naar Caria Manor te gaan. Als je stopt bij het eiland op de kaart direct naar het noorden, kun je de plaats van genade van de Sorcerer’s Isle vinden , en het zal je rechtstreeks naar het pad wijzen dat naar het landhuis leidt.

Volg direct waar de begeleiding u wijst en u kunt de Noordelijke Liurnia Lake Shore- site van genade vinden.

Ga onmiddellijk naar het noorden en je kunt de kaartstele voor dit gebied vinden, waarbij je de kaart krijgt: Liurnia, West en de hele westkant van Liurnia onthult en waar je op de kaart naartoe gaat.

Verderop op het pad vind je de Kingsrealm Ruins. Er zijn binnenin enkele verdwijnende nobele vijanden waar je op je weg door kunt uitkijken. Zodra je de achterkant bereikt, lijkt het erop dat een muur het pad blokkeert, maar het is een nepmuur en je kunt ernaar zwaaien om hem te laten vallen.

Net aan de andere kant van de muur vind je de volgende plaats van genade.

Road to the Manor

Ga met Iji in de buurt praten, die zichzelf voorstelt als een smid. Hij kan je wapens verbeteren en verkoopt ook een onbeperkt aantal Somber Smithing Stone [1] & [2]. Als je met hem praat, zal hij je ook vertellen over de gevaren van het naderen van de weg vanwege magische verdedigingen, maar je gaat dat advies negeren.

Stap op Torrent en ga richting het landhuis en je zult meteen zien wat het gevaar is; een aantal glinsterende bouten die keer op keer uit de lucht naar beneden regenen.

Een gemakkelijke manier om er langs te komen en bij het landhuis te komen, is door onmiddellijk naar de klif links van het landhuis te rennen. Wanneer je de muur bereikt, kun je deze naar het oosten volgen naar het kasteel, en de bouten worden normaal gesproken geblokkeerd door de klif erboven of landen gewoon achter je naarmate je verder komt. Wanneer je dicht bij de poort komt, word je van Torrent getrapt en hoef je alleen maar langs de muur te rennen, naar links en rechts bewegend om de bouten te ontwijken.

Zodra je de poort bereikt, stopt de magie en zul je de volgende plaats van genade vinden.

Main Caria Manor Gate

Het eerste gedeelte van het landhuis is een grote binnenplaats en je moet naar een nabijgelegen gebouw gaan om het te gebruiken om de paden erboven te bereiken. Er is een pad dat leidt door het gebied waar je binnenkomt en dat je langs de buitenkant van de binnenplaats leidt, of je kunt gewoon naar links door het bomengebied snijden.

Als je verder komt, moet je uitkijken voor alle Hand-vijanden die rondkruipen. Soms vallen ze van de muren of komen ze uit de grond om je te grijpen.

Wanneer u de noordwestelijke hoek van de binnenplaats bereikt, leidt een trap naar een gebouw.

Ga naar binnen om de volgende plaats van genade te vinden.

Manor Lower Level

Om verder te gaan, ga je over enkele stenen bruggen tussen de pilaren op de binnenplaats. Er zijn twee paden die je kunt nemen vanaf de eerste pilaar, links of rechtdoor. Rechtdoor gaan is waar je vooruit gaat, maar je moet eerst het linkerpad volgen om een ​​wapen te pakken.

Naarmate je verder komt op het pad zullen spookachtige soldaten verschijnen om je aan te vallen. Je kunt ze bestrijden als je wilt terwijl je gaat, maar houd er rekening mee dat er uiteindelijk een groot aantal tegelijk zal verschijnen, dus ze zijn over het algemeen gemakkelijker om gewoon voorbij te rennen.

Volg het linkerpad en kijk vanaf de linkerkant. Er zullen enkele gebouwen net onder je zijn. Loop de laatste brug op en spring dan naar beneden naar het grote vierkante gebouw eronder.

Ga dan naar het lagere niveau in het noorden waar je een ladder kunt vinden die naar het gebouw leidt.

In dit gebouw vind je een kist en in deze kist vind je het Sword of Night and Flame. Dit is een van de legendarische wapens en een van de beste wapens in het spel. Dankzij de unieke wapenkunst kun je in feite een magische laser uit het zwaard schieten.

Je kunt door de nabijgelegen deur naar buiten gaan om terug te gaan naar de binnenplaats, of gewoon snel terugreizen naar de plaats van genade op het lagere niveau van het landhuis. Ga dan weer verder de loopbruggen op en ga rechtdoor langs de eerste pilaar. Kijk hoe je over de lange brug rent, terwijl soldaten voortdurend zullen spawnen terwijl je vordert, samen met vallen die verschijnen wanneer je in de buurt van de dolken komt die uit de grond steken.

Zodra je het einde hebt bereikt, ga je naar het volgende gebouw en neem je de lift naar de volgende plaats van genade.

Manor Upper Level

Dit is het laatste gebied voordat het de gebiedsbaas bereikt. Ga naar buiten en je moet oppassen voor enkele grote wolven die samen met wat meer handvijanden door het gebied dwalen. Ga onmiddellijk naar links van de trap om het nabijgelegen Golden Seed van de boom te pakken.

Volg het stenen pad de trap op. Even verderop zou je een trol moeten zien, samen met enkele Glintstone-geleerden.

Je kunt op deze manier naar voren gaan om te proberen ze frontaal te bestrijden, of naar links gaan waar je een ladder in de buurt kunt zien die naar het bovenste niveau leidt.

Volg de trap naar links en kijk uit voor het stel zwakke Noble-vijanden. Je komt uit op een platform net boven de Troll and Scholars. Je kunt proberen naar links te sluipen (hoewel je waarschijnlijk naar de kamer van de baas moet rennen vanwege wat meer vijanden op de trap) of je kunt van bovenaf op alle vijanden schieten met afstandswapens, omdat ze hier niet kunnen komen.

Of je nu met de trol te maken hebt of niet, je moet de volgende trap op. Halverwege de trap staat aan weerszijden een vijand te wachten.

Reken af ​​met de vijand of ren langs ze heen, ga dan door de poort verderop om de baaskamer binnen te gaan.

Royal Knight Loretta

Beloning: Loretta’s Greatbow Sorcery, Ash of War: Loretta’s Slash, 8000 Runes

Loretta rijdt op een paard en gebruikt zowel een lange arm als spreuken. Ze kunnen je aanvallen voor een melee-aanval, of ze kunnen doelzwaards gebruiken of een magische spreuk met een grote boog.

Afstand houden als spreukgebruiker is een goede tactiek, of door hun melee-aanvallen heen rollen en dan schade oplopen tijdens de openingen. Loretta roept soms een set magische zwaarden om zich heen, maar probeer ze niet meteen te ontwijken. De zwaarden hebben een vertraging nadat de spreuk is uitgesproken voordat ze daadwerkelijk op je afschieten, dus reageer op het begin van hun beweging en niet op de spreuk zelf.

Nadat Loretta is verslagen, kun je direct in het midden van de ondiepe poel communiceren met de plaats van genade.

Royal Moongazing Grounds

Ga naar het noorden waar een open deur is die naar het Three Sisters gebied leidt.

Er zijn drie Rises (torens) in dit gebied, weergegeven op de kaart met de achthoekige vormen aan de uiteinden van de paden. Je wilt dat je richting toren 2 gaat (de middelste).

Er is een draak die op en neer loopt over het pad dat naar de toren leidt. Je kunt ertegen vechten als je wilt, of gewoon langs sluipen om de toren te bereiken. Als je de draak probeert te bevechten, zul je hem niet echt kunnen doden, hij zal verdwijnen bij ongeveer de helft van de gezondheid, dus je kunt hem waarschijnlijk beter negeren en rechtstreeks naar de toren gaan.

Ga de toren in en ga naar de derde kamer om de plaats van genade te vinden.

Ranni’s Rise

Deze grote torenstructuur is Ranni’s Rise. Als je je herinnert van eerder in het spel, ben je Renna waarschijnlijk tegengekomen in de kerk van Elleh, waar ze de bel geeft waarmee je geest Ashes kunt oproepen. Je moet de trap en de lift opgaan en bovenaan met haar praten.

Ze zal haar naam volledig introduceren, Ranni genoemd. Ze vraagt ​​waarom je hier bent en vraagt ​​dan of je haar wilt dienen. Dit is het begin van de zoektocht die leidt naar het einde van het Age of Stars- verhaal, dus accepteer alles wat ze van je suggereert. Praat nog een keer met haar, dan zal ze je vragen om met de andere personages te praten die met haar werken. Ga terug naar beneden en je zult de verschijningen van de drie karakters moeten ontmoeten.

Nadat er met ze is gesproken, ga je terug de toren op en praat je nog een keer met Ranni. Ze vraagt ​​je om naar Siofra River Well te gaan, waar je Blaidd zult ontmoeten. Als je klaar bent met haar te praten, kun je het gebied verlaten.

Ga verder met het volgende gebied: Weeping Peninsula.

Zie ook de guide met de gehele walkthrough -> Elden Ring – Complete Walkthrough

Elden Ring Wiki Guide

Vorig artikelElden Ring – Academy of Raya Lucaria Walkthrough
Volgend artikelElden Ring – Boss Guide (Alle Bazen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here