Elden Ring – Caelid Walkthrough

Welkom bij de Elden Ring Walkthrough voor de regio Caelid! Caelid ligt ten oosten van Limgrave en omvat grote gebieden met verbrand en verrot land. Greyoll’s Dragonbarrow beslaat de noordoostelijke hoek van Caelid en bevat een aantal optionele locaties en eindbazen. Voor verhaalvoortgang moet je naar Redmane Castle in het zuidoosten gaan, waar je Starscourge Radahn kunt bevechten, waarmee je verder kunt gaan naar Nokron, Eternal City nadat hij is verslagen.

Raadpleeg voor alle andere regio’s de guide -> Elden Ring – Alle Gebieden Walkthrough.

Caelid

Voortgangsvolgorde:

  • Rotview Balcony
  • Caelem Ruins
  • Smoldering Wall
  • Caelid Highway South
  • Impassable Greatbridge
  • Chamber Outside the Plaza
  • Starscourge Radahn
  • Dragonbarrow West
  • Divine Tower of Caelid: Center

Rotview Balcony

Caelid is het gemakkelijkst te bereiken door de noordelijke grote weg in Limgrave te volgen, helemaal naar het oosten.

Uiteindelijk bereik je een gloeiende muur die de weg blokkeert. Spring erover om de Rotview-balkonsite van genade te bereiken en ga Caelid zelf binnen.

Caelid heeft een aantal grote vijanden die in de open wereld rondhangen, zoals de grote vogel die je dichtbij kunt zien zitten. Veel van hen hangen in groepen rond, dus het kan moeilijk zijn om ermee om te gaan als je er te veel waarschuwt. Overweeg om langs ze te rennen of om ze heen te gaan.

Blijf de weg volgen naar Caelid, en zodra je de ruïnes bereikt die zich aan de overkant van de weg uitstrekken, kun je de volgende plaats van genade vinden.

Caelem Ruins

De weg vooruit gaat verder door de ruïnes. Eigenlijk wil je door het midden recht naar het zuiden, nog steeds de resten van de weg volgen. Net aan de andere kant vind je nog een gloeiende muur die door het gebied gaat, en de volgende plaats van genade aan de linkerkant.

Smoldering Wall

Voorbij de smeulende muur begin je het gebied van Caelid binnen te gaan dat besmet is met rot, wat overal vreemde gezwellen veroorzaakt. Er is echter nog een weg te volgen, dus ga verder naar het zuiden.

Je passeert nog een set ruïnes aan de rechterkant, dan begint de weg naar links te draaien. Ga onder de weg door totdat je net onder een grote boom doorgaat om de volgende plek voor genade aan de rechterkant te vinden.

Caelid Highway South

Blijf de weg volgen en je passeert de Decaying Ekzykes draak. Deze draak staat niet echt in de weg en bevindt zich in een moeilijk te repareren gebied, dus je kunt er voorlopig langs rennen als je geen zin hebt om ermee te rommelen.

Verderop in de weg vind je een splitsing in het pad, met de kaartstelle voor het gebied precies in het midden. Hier kun je Map: Caelid ophalen, die het hele zuidelijke deel van de Caelid regio onthult.

Je kunt nu de locatie waar je naartoe gaat op de kaart zien, Redmane Castle in het zuidoosten. Volg de weg naar het zuiden en zorg ervoor dat je het Golden Seed van de boom links van de weg pakt.

Blijf de weg volgen door de bomen voor je, richting de toren aan de andere kant. Er zijn nog een aantal grote hondenvijanden in dit gebied, samen met een stel soldaten die zullen proberen ze te bestrijden terwijl je door het gebied rent.

Aan de voet van de uitkijktoren vindt u de laatste plaats van genade voordat u Redmane Castle bereikt.

Impassable Greatbridge

Als je hier komt met de bedoeling om tegen Radahn te vechten, is de gemakkelijkste weg naar het kasteel door het portaal naar links te nemen. Als je over de brug gaat, kun je een aantal vijanden vinden, en om het kasteel binnen te komen, moet je de kliffen aan de rechterkant beklimmen.

Als je het portaal neemt, word je rechtstreeks naar het midden van het kasteel vervormd, dan kun je het pad in het kasteel volgen dat naar het noorden gaat om de volgende plaats van genade in het gebouw te vinden.

Chamber Outside the Plaza

Ga verder over het pad naar de grote binnenplaats. Hier kun je een aantal NPC’s vinden die wachten op het festival als je hebt voldaan aan de voorafgaande vereiste om ze te laten wachten.

Om door te gaan naar het baasgevecht, moet je eerst gaan praten met de man die voor je op de muur staat.

Hij legt wat meer uit over het festival en waarom je tegen Radahn vecht, geeft je vervolgens een gebaar en laat je verder door het gebouw lopen om bij de lift te komen.

Ga het strand af naar de rand van het water, waar je de beeltenis van het kippenhok voor het gebied kunt vinden, evenals een portaal. Bereid je voor voordat je verder gaat en activeer vervolgens het portaal om naar het baasgebied te gaan.

Starscourge Radahn

Beloning: Remembrance of the Starscourge, Radahn’s Great Rune, 70000 Runes

Zodra het gevecht begint, zie je Radahn in de verte met een grote boog die zwaartekrachtpijlen op je afvuurt. Je moet proberen hem te benaderen terwijl je de pijlen HEEL LAAT ontwijkt. Als je ze vroeg probeert te ontwijken, zullen ze eenvoudig je beweging volgen.

Overal in de arena zie je oproepborden om de andere vechters te roepen om je te helpen, dus maak er gebruik van, want je wilt niet altijd de volledige aandacht van Radahn.

Blijf een paar keer naar voren rollen en nu zal hij een spervuur ​​​​van pijlen uit de lucht gaan gebruiken. Nu kun je je paard bellen om hem te benaderen. Zodra je dichtbij genoeg bent, schakelt hij over van boog naar zijn dubbele zwaarden en begint het echte gevecht.

Gebruik je paard om vanaf een veilige afstand om hem heen te cirkelen terwijl je spreuken op hem afvuurt en laat je opgeroepen volgelingen hem afleiden en beschadigen. Laat hem je niet van het paard slaan met zijn zwaardaanvallen, want hij zal volgen met nog 2 treffers terwijl je verdoofd op de grond ligt en dat betekent onmiddellijke dood.

Zijn verplaatsingsset omvat aanvankelijk melee-aanvallen, maar nadat hij een kwart van zijn gezondheid heeft verbruikt, zal hij zijn aanvallen met zwaartekracht doordrenken. Hij kan je naar binnen trekken met een AoE-explosie, volgballen naar je schieten en een golf van scherpe messen naar je schieten. Voor de ballen blijf je gewoon op volle snelheid naar de site rijden, voor de blades gebruik je de dubbele sprong.

Bij halve gezondheid zal hij verdwijnen en na een korte tijd uit de lucht vallen met een enorme explosie die waarschijnlijk enkele van je volgelingen zal doden en enorme schade aan je zal toebrengen als je toevallig staat waar hij landt.

Je kunt echter minions blijven oproepen zolang er oproeptekens op de grond zijn. Zorg ervoor dat je ze blijft oproepen.

Het gevecht gaat op dezelfde manier verder met de toevoeging dat hij agressiever is en nog een paar aanvallen gebruikt: hij kan nu stenen om hem heen cirkelen die op een willekeurig moment naar jou of de volgelingen vliegen, evenals een aanval waarbij hij springt in de lucht doet 2 sterke aanvallen terwijl hij naar je draait.

Het is zeker een test van geduld en uithoudingsvermogen en ook een beetje geluk, want geraakt worden met zijn melee-combo van het paard kan je poging onmiddellijk doden en je kunt er niet veel aan doen.

Nadat Radahn is verslagen, krijg je een filmpje te zien van een enorm aantal vallende sterren, samen met een enorme die een gigantische flits veroorzaakt als deze de grond raakt. Je kunt je dan omdraaien en de heuvel op gaan waar je de plaats van genade voor het gebied zult vinden, evenals Blaidd als hij met jou op het festival was geweest.

Hij vraagt ​​je om hem te ontmoeten waar de ster viel, omdat het de weg heeft geopend naar Nokron, de volgende locatie die je moet gaan in Ranni’s questline. Dit is in de zuidoostelijke hoek van Limgrave, en waar je heen moet na het activeren van Radahn’s Great Rune.

Je kunt het warppunt op de top van de heuvel gebruiken om te vertrekken, of gewoon snel weg te reizen. U wilt naar de Caelem Ruins- locatie reizen en dan naar het oosten gaan.

Ga vanaf de plaats van de genade naar het noordoosten en volg de klif naar links. Je komt bij een plek met een brug naar links over waar je ook de toren in de verte kunt zien.

Ga gewoon verder het pad op om de volgende plaats van genade te vinden bij de wortel die over de weg gaat.

Dragonbarrow West

Dit noordoostelijke gedeelte wordt nog steeds beschouwd in Caelid en wordt Greyoll’s Dragonbarrow genoemd. Je kunt ontdekken waarom als je helemaal naar het oosten het gebied in trekt, waar je een stel draken kunt zien ronddwalen. Je hoeft echter niet zo ver het gebied in te gaan. Ga naar de toren, volg dan het pad een klein stukje naar het oosten om de kaartstele voor dit gebied te vinden en pak Map: Dragonbarrow op.

Je kunt nu teruggaan naar de toren en verder de heuvel op naar links tot waar je de grote wortel kunt zien die zich uitstrekt naar de toren zelf.

Je kunt niet zomaar door een deur van deze toren lopen, je klimt naar buiten om een ​​loopbrug te bereiken, zodat je naar binnen kunt. Ga naar de rand van de klif en kijk naar de toren, waar je wat richels kunt zien met soldaten erop en ladders ertussen.

Je moet naar de wortels eronder vallen en dan op de laagste richel aan de muur vallen. Ga dan verder naar links, dan de volgende paar torenniveaus omhoog, uitkijkend voor de vijanden. Je zult tussen de gebroken secties op het schuine gebied moeten springen. Als je er niet zeker van bent om deze sprong te voet te maken, kun je Torrent nog steeds oproepen om dubbel over de gaten te springen.

Kijk uit voor een vijand die zich om de hoek verstopt, dan heb je nog een hellend gebied om over te steken. Beklim de volgende ladder om het gebied te bereiken waar je de toren kunt betreden, en bereik de plaats van genade binnenin.

Divine Tower of Caelid: Center

Binnen in de toren kun je links of rechts gaan. Als je naar links gaat, ga je naar de kelder van de toren, waar je de optionele Godskin Apostle baas kunt vinden die zich hier bevindt. Rechts gaat naar de top van de toren, waar we naartoe gaan. Ga verder de trap op en door de grote deuren om de lift te vinden die naar de top van de toren gaat.

Ga verder naar de top van de toren, waar je de Grote Rune in het midden van de twee vingers kunt activeren.

Caelid Side Areas & Sites of Grace

Smoldering Church

Rotview Balcony

Caelem Ruins

Fort Gael North

Smoldering Wall

Caelid Highway South

Cathedral of Dragon Communion

Southern Aeonia Swamp Bank

Sellia Backstreets
(moet de blauwe magische zegels op de poorten ontgrendelen door de vlam in het zuidoosten van de stad aan te steken)

Sellia Under-Stair

Chair-Crypt of Sellia

Church of the Plague

Deep Siofra Well
(vereist 2 Stonesword Keys in het noorden van Siofra River om de lift te gebruiken)

Impassable Greatbridge

Chamber Outside the Plaza

Redmane Castle Plaza
(na het verslaan van Radahn, keer terug naar het plein en doorloop alle dialogen met de man in de kerk, reis snel weg, kom terug en een dubbele baas zal spawnen, versla ze en je zult hier de plaats van genade krijgen)

Starscourge Radahn

Minor Erdtree Catacombs

Caelid Catacombs

War-Dead Catacombs

Abandoned Cave
(van Smoldering Wall ga naar het oosten en spring de klif af naar de ingang van de grot, halverwege de andere bergmuur)

Gaol Cave
(vereist Stonesword Key)

Gael Tunnel

Rear Gael Tunnel Entrance

Sellia Crystal Tunnel

Shack of Rotting 

Forsaken Ruins

Caelem Ruins

Caelid Waypoint Ruins

Fort Gael

Street of Sages Ruins

Sellia Gateway

Gowry’s Shack

Swamp Lookout Tower
(toegankelijk vanaf Dragonbarrow, Church of the Plague)

Sellia, Town of Sorcery

Sellia Evergaol

Minor Erdtree

Minor Erdtree

Ga verder met de volgende regio: Nokron, Eternal City.

Zie ook de guide met de gehele walkthrough -> Elden Ring – Complete Walkthrough

Elden Ring Wiki Guide

Vorig artikelElden Ring – Mountaintops of the Giants Walkthrough
Volgend artikelElden Ring – Academy of Raya Lucaria Walkthrough

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here