Elden Ring – Altus Plateau Walkthrough

Welkom bij de Elden Ring Walkthrough voor de regio Altus Plateau! Er zijn twee manieren waarop je dit gebied van de kaart kunt betreden, ofwel door tegen een grote baas te vechten of met een paar verborgen items en de grote lift naar boven te nemen. Het vertakt zich vervolgens naar een aantal behoorlijk grote delen van het spel, waaronder de berg Gelmir en Leyndell, de koninklijke hoofdstad, de hoofdlocatie die je probeerde te bereiken in je zoektocht om de Erdtree te bereiken.

Raadpleeg voor alle andere regio’s de guide -> Elden Ring – Alle Gebieden Walkthrough.

Altus Plateau

Voortgangsvolgorde:

Als je Great Lift of Dectus gebruikt:

 • Fort Haight
 • Fort Faroth
 • East Raya Lucaria Gate
 • Grand Lift of Dectus
 • Altus Plateau

Als je door het Ravijn gaat:

 • The Ravine
 • Ravine-Veiled Village
 • Ruin-Strewn Precipice
 • Ruin-Strewn Precipice Overlook
 • Magma Wyrm Makar
 • Abandoned Coffin
 • Erdtree-Gazing Hill

Na het bereiken van het plateau via beide methoden:

 • Altus Highway Junction
 • Outer Wall Phantom Tree
 • Outer Wall Battleground
 • Draconic Tree Sentinel

Er zijn twee paden die u kunt nemen om het Altus Plateau te bereiken; ofwel met behulp van de Grote Lift van Dectus, of door de Ruin-Strrewn Precipice-mijn te gaan. Links gebruiken is technisch eenvoudiger omdat je niet tegen een bazen hoeft te vechten om die kant op te gaan, maar de baas in de Ruin-Strewn Precipice is vereist voor het verdienen van een trofee/prestatie, dus als je tegen alle hoofdbazen wilt vechten die je nodig hebt om er uiteindelijk doorheen te gaan.

Fort Haight

Als je ervoor kiest om met de lift naar het Altus-plateau te gaan, moet je eerst twee helften van een medaillon vinden om de lift te activeren. De eerste helft is te vinden in de zuidoostelijke hoek van Limgrave, in Fort Haight.

Ga naar binnen en ga naar de bovenverdieping. Je vindt de ingang van een toren.

Beklim de ladder naar de top van de toren, dan vind je een kist die Dectus Medallion (links) zal bevatten .

Fort Faroth

Voor de tweede helft moet je helemaal naar het uiterste oosten van Caelid, naar Fort Faroth in het Greyoll’s Dragonbarrow-gebied.

Het fort bevindt zich achter de gigantische draak, omringd door kleinere, maar je kunt ze allemaal negeren en naar het fort rennen als je met ze wilt afrekenen (je kunt de grote draak doden door zijn achterste linkerbeen aan te vallen, en wanneer hij sterft de andere draken automatisch ook). Ga het fort in en ga naar het andere uiteinde van de benedenverdieping, kijk uit voor alle vleermuizen, want ze zijn behoorlijk sterk. Bovenaan de ladder vind je een kist met Dectus Medallion (Rechts).

Als je wilt terwijl je hier bent (en zelfverzekerd vecht of de vijanden ontwijkt), kun je een van de legendarische talismannen pakken voordat je vertrekt. Ga naar het dak van het fort van waar de kist is, ga dan naar het derde gat dat naar binnen leidt (het heeft een ladder die naar beneden leidt).

Je moet om de loopbrug heen naar het gebied waar je naar de benedenverdieping kunt kijken en spring dan over naar het gebied aan de andere kant van de muur. Pas op voor de ratten en ga dan naar de benedenverdieping waar je Radagon’s Soreseal van een lichaam kunt oprapen.

East Raya Lucaria Gate

Nu met beide helften van het medaillon, moet je naar de lift gaan. De gemakkelijkste manier om er te komen (ervan uitgaande dat je al in Raya Lucaria bent geweest) is door de Glintstone Key te gebruiken om naar de andere kant van de kapotte brug te gaan. Ga naar de Main Academy Gate – site van genade, dan kun je communiceren met het blauwe symbool in het noordoosten om over te steken naar de andere kant van de brug.

Na terug te zijn bij de grace vind je de East Raya Lucaria Gate site of Grace net aan de linkerkant van de weg.

U moet nu de weg blijven volgen tot het noordoosten waar de lift is. Er zijn een aantal patrouilles langs de weg, maar u kunt ze gerust negeren terwijl u onderweg bent. Het enige waar je op moet letten, is wanneer je het gebied bereikt met de houten muren aan de overkant van de weg, want er zijn een aantal katapulten die rotsen naar je zullen lanceren terwijl je de weg opgaat.

Zodra je het einde van de weg bereikt, zie je een grote trap tussen twee enorme standbeelden. Ga de trap op naar binnen waar je aan de rechterkant een plaats van genade kunt vinden.

Grand Lift of Dectus

Ga in de structuur de trap op naar de bovenkant van de helling. Bovenaan, terwijl je in een van de cirkels staat, zal er een prompt zijn om “Medaillon te hijsen”.

Je krijgt een scène te zien waarin de lift begint te bewegen, dan kom je aan op het Altus-plateau, met twee Golems in de buurt.

Altus Plateau

Als je net naar links gaat vanaf de bovenkant van de helling, kun je de kant van het Altus Plateau vinden.

Als je klaar bent om verder te gaan, vervolg je de weg naar de splitsing waar je de Altus Highway Junction – site van genade kunt vinden.

The Ravine

Als je door de Ruin-Strrewn Precipice-mijn wilt gaan (en aan het eind tegen de baas wilt vechten), dan wil je je een weg banen naar het uiterste noorden van Liurnia naar het einde van het meer. Als je je kaart bekijkt, zou je een rood gat op de kaart moeten zien (om een ​​mijn te symboliseren). Dat is waar je naartoe gaat.

Je weet dat je de goede kant op gaat als je de kliffen ziet naderen die naar het ravijn leiden.

Je kunt net voordat je naar binnen gaat aan de linkerkant stoppen om de plaats van genade van The Ravine te vinden.

Ga verder door het ravijn en reken af ​​met of ontwijk de grote gifspuwende vijanden. Als je bijna aan het einde bent, kun je onderweg een Golden Seed pakken bij een spookboom.

Ga rechtdoor naar het einde van het gebied waar je een hut kunt vinden, en de volgende plaats van genade op een platform naast een ladder die naar boven leidt.

Ravine-Veiled Village

Klim op de ladder in de buurt om naar de mijn te gaan.

Deze mijn heeft de typische mijnwerkersvijanden binnenin, maar heeft ook de vulgaire militievijanden. Deze vijanden zijn klein en verstoppen zich graag rond de gebieden, dus houd er rekening mee dat als je kamers tegenkomt dat meerdere van deze plotseling van achteren kunnen aanvallen.

Er zijn ook gifbommen geplaatst over sommige kamers, die je automatisch activeert door eroverheen te lopen.

Ga door de eerste paar kamers en neem de lift naar boven en ga dan verder vooruit. Pas op als je de volgende grote kamer met de trap binnenkomt, want in de kamer links, die ook vol gifvallen staat, zitten een aantal van de Militie-vijanden verstopt.

Als je klaar bent in deze kamer, blijf je de tunnel volgen om een ​​buitengebied te bereiken, met de volgende plaats van genade naast een andere lift.

Ruin-Strewn Precipice

Neem de lift naar boven en volg dan het pad rond de klif. Dit buitengebied heeft meestal vleermuizen die rondhangen om je lastig te vallen, dus pas op als ze van muren of op vloeren vallen. Bovenaan de volgende ladder moet je naar het gebied gaan bij de pilaren voor de volgende ladder omhoog.

Pas op voor de lichter gekleurde vleermuizen die in het gebied verderop beginnen te zitten. Je kunt deze horen zingen (en ze hebben mensachtige hoofden). Ze zijn veel sterker dan de normale vleermuizen en spugen ook gifwolken naar je, waardoor ze over het algemeen veel gevaarlijker zijn om mee om te gaan.

Bovenaan de ladder, blijf het pad volgen langs de rand van de klif en beklim dan de volgende ladder aan het einde.

Ga naar de linkerkant van dit gebied om verder te gaan. Kijk uit voor nog twee van de humanoïde vleermuizen die beginnen op het platform bovenaan de korte trap.

Wanneer je klaar bent in dit gebied en klaar bent om verder te gaan, neem je de volgende lift naar boven om de volgende plaats van genade te vinden.

Ruin-Strewn Precipice Overlook

Dit is de laatste plaats van genade in dit gebied voor de baas, dus als je klaar bent, ga je vooruit en door de gouden mistmuur voor je.

Magma Wyrm Makar

Beloning: 24,000 Runes, Magma Wyrm’s Scalesword, 1 x Dragon Heart

Magma Wyrm is een vijand van het drakentype. Het kan niet vliegen zoals normale draken en in plaats van vuur te spuwen, spuwt het magma uit dat op de grond blijft liggen en je kan verbranden, dus pas op waar je loopt. Het maakt gebruik van magma-aanvallen op afstand, die allemaal erg langzaam en gemakkelijk te ontwijken zijn door zijwaarts te rennen (hou  vast om te rennen). Wanneer hij melee-aanvallen gebruikt, slaat hij zijn zwaard graag op de grond en trekt het dan na een korte vertraging terug. Je moet uit de weg gaan voordat het het zwaard terugtrekt. Hij houdt er ook van om zijn mond te laten gloeien en rent dan naar voren, wat je kunt ontwijken door zijwaarts te rennen. Met een magiër is dit gevecht relatief eenvoudig, je hoeft alleen zijn magma-projectielen te ontwijken en er vanaf te blijven. Gebruik de pilaar in het midden van het baasgebied voor dekking, ren naar binnen voor enkele treffers, herhaal. Het grootste probleem is dat de baas behoorlijk veel gezondheid heeft en hard slaat, maar als je het langzaam en veilig speelt, kun je de meeste van zijn aanvallen omzeilen door de middelste pilaar als dekking te gebruiken.

Zodra de baas is verslagen, kun je naar de achterkant van de kamer gaan om de plaats van genade te activeren.

Ga door de gang net daarachter waar je een lift kunt vinden die je naar de oppervlakte kunt brengen.

Eindelijk, op het Altus-plateau, kun je naar links gaan net de heuvel op om de eerste plaats van genade voor het gebied te vinden.

Abandoned Coffin

Dit gebied staat vol met vernietigde rijtuigen, met daartussen enkele vijanden. Je kunt de kloof in het midden van hen voortzetten om verder te komen.

Zodra je de koetsen passeert, verschijnt de baas Ancient Dragon Lanseax . Tenzij je vrij laat naar dit gebied komt en behoorlijk hoog in level bent, is het aan te raden om deze draak voorlopig te negeren. Het heeft enorme bliksemaanvallen in het gebied, evenals gigantische zwaaien die het kan doen met een opgeroepen bliksemzwaard. Bewaar het voor later en kom terug als je de late gamegebieden opruimt voor een betere tijd.

Ga verder de heuvel op naar het volgende gebied om de volgende plaats van genade te vinden.

Ertree-Gazing Hill

Nu ga je op het eigenlijke Atlus-plateau richting de hoofdmuren. Begin je weg te banen naar alle witte vlaggen die je in de verte kunt zien, maar zorg ervoor dat je stopt en het Golden Seed grijpt net buiten het pad langs de plaats van genade.

Even verderop zullen een aantal houten barrières rond een kamp de weg blokkeren. Als je er direct doorheen probeert te gaan, wordt je beschoten door soldaten op torentjes, dus om ze te ontwijken kun je om de kliffen heen gaan aan de linkerkant bij de hogere bomen.

Ga net over de weg naar de muur om de volgende plaats van genade te vinden.

Altus Highway Junction

Dit is de locatie die je zou hebben bereikt, ongeacht of je de Grote Lift van Dectus was opgegaan of door de met ruïnes bezaaide afgrond. Voordat u echter naar de hoofdstad gaat, wilt u een korte omweg maken, net op de weg naar het noorden. Hier kun je nog een fantoomboom vinden waar je nog een Golden Seed kunt oppikken , en iets verderop een kaartstele waar je Map: Altus Plateau kunt ophalen.

Deze kaart onthult alleen het gebied van het plateau buiten de stadsmuren, waar je nu naartoe gaat. Baan je een weg naar de treden die naar de muur leiden, en je moet een beetje een beslissing nemen. Je kunt direct de trap op naar de voordeur, maar er zijn een behoorlijk aantal vijanden langs het pad en twee Tree Sentinels bovenaan die je zullen zien als je nadert, of je kunt proberen om de linkerkant te gaan, waar je kan langs een grote beer sluipen en vervolgens door de deur achter de Tree Sentinels sluipen.

Welke route je ook kiest, je vindt de volgende plaats van genade gewoon door de deuren naast een grote spookboom.

Outer Wall Phantom Tree

Er zijn een paar dingen om direct naast deze plaats van genade te grijpen. Deze grote fantoomboom heeft 2 x Golden Seeds ernaast, dan kun je ook de kaartstele vinden voor het gebied direct naast waar je de kaart kunt verkrijgen: Leyndell, Royal Capital. Dit onthult de rest van het Altus-plateau en de binnengebieden van de hoofdstad waar je naartoe gaat.

Je zou in de verleiding kunnen komen door het pad dat rechtstreeks naar de buitenmuur van de hoofdstad lijkt te leiden, maar die poort is stevig op slot, dus je gaat naar het uiterste noorden van de muur om de hoofdstad binnen te komen. Ga verder de grote trap op naar het noorden, maar pas op voor de grote Gargoyle die verschijnt als je halverwege bent. Deze wordt niet als een baas beschouwd, maar is nog steeds behoorlijk moeilijk, dus voel je niet slecht om gewoon langs te rennen als je er op dit moment niet mee wilt omgaan.

Boven aan de trap waar het pad naar de grote gesloten poort leidt, vind je nog een grote fantoomboom met nog eens 2 x Golden Seed (zorg ervoor dat je deze gebruikt!)

Het pad naar voren splitst zich nu enigszins en je kunt ofwel direct door het slagveld gaan of naar rechts. Het is gemakkelijker om gewoon door het slagveldgebied te gaan, aangezien de volgende plaats van genade aan de andere kant is, evenals de reeks trappen die je moet nemen om door te gaan naar het volgende gebied.

Ga verder naar de andere kant van het slagveld waar je de plaats van genade kunt vinden net voor de klif en de poort die naar buiten de kasteelmuren leidt.

Outer Wall Battleground

Je kunt nu direct naar het oosten gaan vanaf de plaats van genade, waar een trap naar de zijkant van de klif leidt.

Bovenaan splitst het pad zich naar links en leidt naar een apart kerkhofgebied, maar om verder te gaan moet je het pad naar het oosten volgen het bosgebied in. Ga verder op het pad en je komt bij een groep vijanden, die heel kort in de verte worden beschoten door de Golems.

Er is hier een set van drie Golems in de verte, die tussen jou en waar je heen moet. Je kunt er dwars doorheen gaan als je wilt, of wijd naar links gaan waar ze niet veel op je richten.

Ga gewoon het pad achter hen op om de laatste barrière te vinden tussen jou en het binnenkomen van Leyndell.

Draconic Tree Sentinel

Beloning: 50,000 Runes, Dragon Greatclaw, Dragonclaw Shield

Een verbeterde versie van de Tree Sentinel met bliksemaanvallen en verrassend genoeg een van de meer uitdagende eindbazen in het spel. Er is een eenvoudige kaasmethode: sluip om hem heen (vanaf links) en laat de Poison Mist Spell achter hem vallen, spoel en herhaal totdat hij dood is, pak veel mana-flessen om de spreuk opnieuw uit te spreken. Het zal lang duren om hem op deze manier te doden, maar je hoeft eigenlijk helemaal niet de strijd aan te gaan, hij zal daar gewoon staan ​​en gifschade oplopen totdat hij sterft zonder je zelfs maar op te merken. Als je hem echt wilt bevechten, heeft de baas twee fasen. Eerst zal hij melee gebruiken en vuur schieten. Blijf op je paard, want een magiër schiet naar hem, vooral wanneer hij vuur schiet en hij stilstaat. Als melee-char wil je tussen zijn melee-aanvallen door treffers maken. Bij halve gezondheid schakelt hij over op bliksem, dit is waar het lastig wordt omdat hij de meest gebroken aanval in het spel heeft, een blikseminslag die altijd raakt waar je staat en je rijdier in 1 slag doodt. Gelukkig kan dit ook met kaas worden gedaan – op het moment dat je hem zijn bliksemhandschoen ziet laten zakken, stap je af ( Playstation L3 Button ) en je bent onkwetsbaar tijdens de ontkoppelanimatie. Hierdoor wordt de blikseminslag volledig teniet gedaan en word je helemaal niet geraakt. In het ergste geval, als je te vroeg afstijgt, zal hij je één keer raken, wat ongeveer 700 schade aanricht, maar je zou moeten overleven als je je kracht verhoogt en je gezondheid na elke hit opnieuw vult. Als je rijdier sterft, kun je (en moet) het weer oproepen door 1 gezondheidsfles te consumeren, doe dit meteen. Soms gebruikt hij 2 blikseminslagen achter elkaar, stap altijd meteen weer op je paard na het afstijgen en als hij dit doet, stap je meteen weer af. Als je op de berg bent terwijl zijn blikseminslag toeslaat, zul je hoogstwaarschijnlijk sterven en je rijdier ook. Het kost een paar pogingen om de timing te verlagen – let op zijn handschoen op zijn hand en de tweede die hij begint te verlagen, is wanneer je moet afstappen om de schade door blikseminslag volledig teniet te doen. Soms heb je geluk en gebruikt hij slechts 5 keer blikseminslagen tijdens het gevecht als je hem snel kunt doden, maar andere keren spamt hij het veel. Hij gebruikt soms ook een schokgolf die je van je rijdier kan stoten, je kunt het beste op afstand blijven, maar als hij het doet nadat je bent afgestegen, word je geraakt en kun je er niet veel aan doen. Zijn andere aanvallen zouden geen probleem moeten zijn, rijd altijd in een cirkel om hem heen en ren weg als hij zich voorbereidt op een melee-aanval. Pak meestal gezondheidskolven in, zelfs als een magiër, op dit punt in het spel zou je minimaal 11 kolven moeten hebben, 7-8 in gezondheid en 3-4 in mana.

Zodra de Tree Sentinel is verslagen, zal de gouden mistmuur erachter vallen, en als je ten minste één Great Rune hebt verkregen, kun je de Royal Capital binnengaan.

Altus Plateau Side Areas – Sites of Grace

Abandoned Coffin

Erdtree-Gazing Hill

Altus Highway Junction

Forest-Spanning Greatbridge

Bower of Bounty

Windmill Village

Windmill Heights

Road of Iniquity Side Path

Rampartside Path

Shaded Castle Ramparts

Shaded Castle Inner Gate

Castellan’s Hall

Sainted Hero’s Grave

Sage’s Cave

Perfumer’s Grotto

Altus Tunnel

Old Altus Tunnel (Benodigd Stonesword Key)

Golden Lineage Evergaol

Lux Ruins

Wyndham Ruins

Second Church of Marika

Mirage Rise

Writheblood Ruins

West Windmill Pasture

East Windmill Pasture

Village Windmill Pasture

Dominula, Windmill Village

Highway Lookout Tower

Minor Erdtree

Stormcaller Church

Ga verder met het volgende gebied Leyndell, Royal Capital.

Zie ook de guide met de gehele walkthrough -> Elden Ring – Complete Walkthrough

Elden Ring Wiki Guide

Vorig artikelElden Ring – Alle Sacred Tear Locaties
Volgend artikelElden Ring – Siofra River Walkthrough

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here