Elden Ring – Hoe Krijg Je Alle Eindes

Elden Ring heeft 3 verschillende eindes die je kunt ontgrendelen. In deze gids wordt uitgelegd hoe u alle Elden Ring Endings kunt krijgen. Als je elk einde ziet, word je beloond met verschillende trofeeën en prestaties, dus als je de game platina wilt krijgen, moet je ze allemaal krijgen.

De snelste manier om de platina trofee of 1000 gamerscore te behalen, is in 1 playthrough met behulp van back-ups van het spel vóór het einde, en vervolgens de opslag te herstellen om de andere eindes te doen. Hier is hoe:

  • Voer tijdens je playthrough alle stappen uit die nodig zijn voor Ending 2 “Age of the Stars”. Dit is het enige ingewikkelde einde dat enige voorbereiding vereist. Je kunt er nog steeds alle stappen voor doen nadat je de eindbaas “Elden Beast” hebt verslagen.
  • Aan het einde van het spel, op de Forge of the Giants-site van genade, praat je met Melina en zij zal de boom in brand steken. In het gebied waar je naartoe wordt geteleporteerd, kun je de laatste optionele baas Dragonlord Placidusax vinden. Volg het verhaalpad en ga na het verslaan van de eindbaas “Elden Beast” op de Site of Grace “Fractured Marika” zitten. Maak nu een back-up van je opslagbestand, doe één einde, herstel de opslag voor het volgende einde:

PS4/PS5 Back-up opslaan:  Console-instellingen > Beheer van opgeslagen gegevens > Opgeslagen gegevens > Console-opslag > Upload uw opslag naar PS+ Cloud [PS5/PS4] of USB-flashstation [alleen PS4]. Als je PS+ cloud gebruikt (alleen optie op PS5), zorg er dan voor dat automatische uploads van opgeslagen synchronisaties zijn uitgeschakeld, anders kan het automatisch je cloudopslag overschrijven (PS5-instellingen > Opgeslagen gegevens en game-/app-instellingen > Opgeslagen gegevens PS5 > Opgeslagen gegevens synchroniseren > Auto- Opgeslagen gegevens synchroniseren = uitgeschakeld). Om het terug te kopiëren nadat u één einde hebt gedaan: Console-instellingen> Beheer van opgeslagen gegevens> Opgeslagen gegevens> Cloudopslag / USB-station> Kopiëren naar console> Console-opslag overschrijven.

Opmerking: als u sites van genade mist waarnaar in deze gids wordt verwezen, of als u niet weet waar een locatie is,
raadpleeg dan de guide ->
Elden Ring – Alle Sites of Grace Locaties.

Einde 1 – Elden Lord

Let op! Misbaar, als je één einde doet, sluit je je uit voor de andere eindes voor die playthrough. Als tijdelijke oplossing moet je handmatig een back-up van je opslag maken voordat je een einde activeert, en het dan terug kopiëren om het volgende einde te doen. Het voltooien van de stappen voor “Lord of Frenzied Flames Ending” zou je ook buitensluiten van dit einde.

Het reguliere einde van het spel. Tenzij je de laatste stap hebt gedaan voor het einde van Lord of the Frenzied Flame, zul je deze ontgrendelen door interactie met het stenen beeld nadat je de eindbaas “Elden Beast” hebt verslagen. Als je de stappen voor het Lord of Frenzied Flame-einde uitvoert, wordt je vergrendeld voor het Elden Lord Ending (ze heffen elkaar op)! Daarom is het belangrijk dat je van tevoren een back-up van je opslag maakt om beide in één keer door te spelen.

Einde 2 – Age of the Stars

Let op! Misbaar, als je één einde doet, sluit je je uit voor de andere eindes voor die playthrough. Als tijdelijke oplossing moet je handmatig een back-up van je opslag maken voordat je een einde activeert, en het dan terug kopiëren om het volgende einde te doen. Als je de questgiver NPC Renna/Ranni (Heks) vermoordt, zou je dit einde ook missen.

Je kunt nog steeds alle stappen voor dit einde doen nadat je de eindbaas “Elden Beast” hebt verslagen, zolang je de NPC “Renna” (heks) op geen enkel moment in het spel hebt gedood. Je moet alle stappen uitvoeren VOORDAT je communiceert met het stenen beeld dat het einde initieert na de Elden Beast-eindbaas.

Stap 1: Ontgrendel de Spectral Steed (berijdbare berg) door op de Gatefront-site van genade te gaan zitten en het te accepteren van de vrouw die tegen je praat. Reis dan snel naar Church of Elleh en praat met Renna (heks) die op de muur zit, kies “I can call the Spectral Steed” en praat opnieuw met haar totdat ze verdwijnt.

Stap 2: Nadat je Shardbearer Radahn (hoofdverhaalbaas, onmisbaar) hebt verslagen, ga je door Caria Manor in het noorden van Liurnia en praat je met Renna bovenop de Ranni’s Rise Tower. Praat daarna met haar twee spookvolgelingen beneden (Iji & Seluvis). Praat dan weer met Renna.

Stap 3: Ga naar Nokron, Eeuwige Stad. Het is pas open na het verslaan van de hoofdbaas van Shardbearer Radahn. Je hebt er dan toegang toe via het gat in de grond, 50 meter ten noordwesten van de genadeplaats van Fort Haight West op Weeping Peninsula (er zullen zwevende rotsen in de lucht boven het gat zijn). Nadat je de baas “Mimic Tear” hebt verslagen, steek je de brug over en ga je naar links om de plaats van genade “Ancestral Woods” te vinden. Vanaf daar spring je naar de daken en spring je van het ene dak naar het andere totdat je het onderste gebied bereikt met enkele gebouwen, genaamd Night’s Sacred Ground. Aan het einde van het pad in een kist vind je het item “Fingerslayer Blade” dat je terug moet brengen naar Renna.

Stap 4: Keer terug naar Renna in haar toren, praat twee keer achter elkaar met haar en ze geeft je “Carian Inverted Statue”. Dit opent onmiddellijk de toren ten noorden van waar Renna is, ongeveer 100 meter verderop (Three Sisters-gebied achter Caria Manor). In die toren moet je de teleporter gebruiken (let op: soms kan de toren uitpuilen en blijft afgesloten, gebruik in dat geval het Carian Inverted Statue in de Carian Study Hall in East Limgrave en kom terug).

Stap 5: Gebruik de teleporter om naar een nieuw gebied met de naam “Nokstella, Eternal City” te worden gebracht. Van waar je aankomt, is er een gloeiend voorwerp recht voor je op een stenen kist op slechts een steenworp afstand, pak het op, het is de “Miniature Ranni” pop.

Stap 6: Van waar je de pop hebt opgepakt, ga je direct rechts op de plaats van genade zitten. Klik een paar keer op “Praat met miniatuur Ranni” om alle dialogen uit te putten totdat ze keer op keer hetzelfde zegt.

Stap 7: Volg vanaf de plaats van genade het pad verder het gebied in. Dood de NPC Invader “Baleful Shadow” in Nokstella, Eternal City. Hij is vrij ver in het gebied, zie de video voor het pad. Hij laat de “Afgegooide paleissleutel” vallen, die nodig is om de kist later in stap 9 te openen.

Stap 8: Ga verder naar Nokstella, Eeuwige Stad en ga door het meer van Rot. Gebruik healing flacons om niet dood te gaan, de Lake of Rot zal je constant beschadigen. Aan de andere kant ga je het gebouw binnen en zak je naar de onderste verdieping waar de vijanden zijn. Interactie met de kist in de linkerhoek in de rode rivier van rot. Dit activeert een filmpje en brengt je naar de baas “Astel, Naturalborn of the Void”. Versla het.

Stap 9: Activeer de plaats van genade in de kamer waar je Astel hebt verslagen. Reis snel terug naar waar je tegen Rennala vocht in Raya Lucaria Grand Library. Open de kist achter Rennala om “Dark Moon Ring” te krijgen

Stap 10: Reis nu snel terug naar de Astel-baaskamer. Het pad naar voren is nu open, volg het pad tot het einde en geef de ring aan Renna in de grot. Praat met haar totdat ze verdwijnt.

Stap 11: Maak het hoofdverhaal af. Nadat je de eindbaas “Elden Beast” hebt verslagen, gebruik je het blauwe oproepteken op de grond voor het stenen beeld om Renna op te roepen. Dit zal het einde van de “Age of the Stars” activeren.

Einde 3 – Lord of Frenzied Flame

Let op! Misbaar, als je één einde doet, sluit je je uit voor de andere eindes voor die playthrough. Als tijdelijke oplossing moet je handmatig een back-up van je opslag maken voordat je een einde activeert, en het dan terug kopiëren om het volgende einde te doen.

De enige stap op weg naar dit einde is door de riolen in Leyndell, the Royal Capital, te gaan . Ga hiervoor naar de Avenue Balcony  Site of Grace in de hoofdstad. Afhankelijk van of je vroeg in het spel bent (Koninklijke hoofdstad niet vernietigd) of het einde hebt bereikt (Koninklijke hoofdstad vernietigd), zal de toegang tot de riolen variëren.

Rioolingang tijdens Verhaal: Vanaf Avenue Balcony site van Grace ga je naar beneden, door de deur en draai je meteen links en spring daar over het hek. Ongeveer onder de voet van het grote drakenbeeld vind je een put, spring door de put naar beneden om het riool in te gaan.

Rioolingang aan het einde van het verhaal (nadat de koninklijke hoofdstad is vernietigd): Vanaf de plaats van genade Leyndell, Capital of Ash, zal de rioolingang op de grond recht vooruit zijn, daar naar beneden vallen.

Zie de video voor beide toegangspunten. Bereik dan het einde van het riool en vind een baas genaamd Mohg, de Omen. Versla hem. Achter Mohg is een altaar met een verborgen pad dat enige platformactie vereist om de bodem van het gebied te bereiken.

Helemaal onderaan vind je een rode deur. Pak de Site of Grace en verlaat de deur voor nu. Werk nog NIET met de deur! Interactie met de deur zou je opsluiten in dit einde, wat betekent dat je de andere 2 eindes in deze playthrough niet meer zou kunnen activeren.

Nadat de eindbaas “Elden Beast” is verslagen, ga je terug naar de deur en benader je deze naakt zonder uitrusting te dragen. Het zal je een brandend teken geven, maar zal je buitensluiten van de andere eindes, dus het is erg belangrijk om de laatste stap van het aanraken van de deur NIET te doen voordat je de laatste baas “Elden Beast” hebt gedood en een back-up van je opslagbestand hebt gemaakt.

Dat zijn alle eindes in Elden Ring en hoe je ze kunt krijgen!

Elden Ring Wiki Guide

Vorig artikelElden Ring – Platina Video Guide
Volgend artikelElden Ring – Volcano Manor Walkthrough

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here